RECIRCLE

Association sans but lucratif


Dénomination : RECIRCLE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 834.701.430

Publication

13/09/2013
ÿþ MOD2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

i

i

Il!

Voor-

behouder aan het Belgisch

Staatsbla

*isiaosee*

i

BRUSSEL

0 4 SEP 2013

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) :

(verkort) :

Rechtsvorm :

Zetel :

0834.701.430

RECIRCLE

Vereniging Zonder Winstoogmerk Washingtonstraat 156 te 1050 Brussel

Onderwerp akte : Verplaatsing maatschappelijke zetel.

Uittreksel van het proces-verbaal van de algemene vergadering van 30 juni 2012: Met éénparigheid van stemmen wordt beslist:

De zetel van de vzw te verplaatsen van Washingtonstraat 156 te 1050 Brussel naar P/A Avenue Huart Hamoir 54 te 1030 Brussel met ingang vanat 01/01/2013

Verbeelen Pieter

Schatbewaarder raad van bestuur

01/04/2011
ÿþMotl 2.1

111

Voorbet

den aan ht Belgisi Staatsb

*11049860*

z. van Luik B vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Op de laatstel

_,w

m bij het E ing ter gri

BRUSSEL

? 2 603- 2011

Griffie

Ondememingsnr: O 3 S 2o'. 7

Benaming

(voluit) : REcircle

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Washingtonstraat 156, 1050 Brussel

Onderwerp akte :

Op de algemene vergadering van zaterdag 19 maart 2011 zijn volgende statuten voor de oprichting van een vzw bepaald. Op deze vergadering waren volgende personen aanwezig en worden aldus beschouwd als oprichters van deze vzw:

NAAR & voornaam adres geboorte- datum geboorteplaats

GILLELAND Julie Anne Abdijstraat 55, B-1050 Elsene 24/02/1971 Red Oak, Iowa, USA

fr

VERBEELEN Pieter Abdijstraat 55, B-1050 Elsene 04/08/1978 Vilvoorde

KAY Elizabeth Jane Van Eyckstraat 36, B-1000 Brussel 20/04/1964 Penzance , GB

MILLER Cheryl Rue E. Feronstraat 23, B-1060 Brussels 18/09/1966 Tacoma, Washington, USA

DOW Hugh James Avenue Des Glycines 15, B-1030 Brussel 10/11/44 Darlington, GB

SHELLEY Rebecca Helen Rue Sans Souci 34, B-1050 Brussel 04/03/1981 Bromsgrove ,GB

VAN DONGEN Josephus Van Eyckstraat 36, B-1000, Brussel 25/08/1963 Haarlem,

Martinus H NL

VAN DIJK Pauline Elisabeth Spanjestraat 42, B-1060 Brussel 21/06/1968 Voorschoten , NL

De statuten die zijn vastgelegd luiden als volgt:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/04/2011- Annexes du Moniteur belge

 J

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/04/2011- Annexes du Moniteur belge

Naam

Artikel 1 - Naam & adres

REcircle vzw

Washingtonstraat 165, 1050 Elsene

Brussel (gerechtelijk arrondissement)

Doel & activiteiten

Artikel 2 - Doel

REcircle heeft als doelstelling het maatschappelijk bewustzijn ten aanzien van de waarde van het

creatief hergebruik van rest- en afvalmaterialen te stimuleren en daarmee bij te dragen aan een groter ecologisch bewustzijn binnen de samenleving.

REcircle situeert zich op het kruispunt van kunst, cultuur, bedrijfsleven, industrie en pedagogie. REcircle bevordert het idee van hergebruik (REuse) boven recycleren (REcycle) om de gebruikscirkel te vervolledigen met andere woorden REcircle.

REcircle ziet rest- en afvalmaterialen niet als vuilnis maar benadert het als een mogelijkheid tot creativiteit en communicatie.

REcircie heeft als doel het creatief hergebruik van rest- en afvalmaterialen, bij voorkeur afkomstig van industrie en bedrijven, te bevorderen.

REcircle streeft ernaar haar activiteiten te richten op, en te vestigen in de nabijheid van gemeenten waar de realisatie van haar doelstellingen het economisch, sociaal, educatief, cultureel en ecologisch welzijn van de gemeenschap aanzienlijk verbeterd.

Artikel 3 - Activiteiten

" Het ontwikkelen van een ophalings- en distributienetwerk met als doelstelling het inzamelen, verwerken, sorteren en distribueren van herbruikbare rest- en afvalmaterialen bij voorkeur afkomstig van industrie en bedrijven.

" Het ter beschikking stellen van de herbruikbare rest- en afvalmaterialen aan onder meer individuen, leerkrachten, kinderopvang- en onderwijsinstellingen, culturele-, pedagogische- en sportverenigingen, instellingen voor gehandicapten en ouderen en buurtcentra, ten behoeve van gebruik in creatieve en educatieve toepassingen.

" Het opbouwen van een kenniscentrum voor het bevorderen, ondersteunen en uitwisselen van kennis, ideeën en toepassingen met betrekking tot het creatief gebruik van herbruikbare rest- en afvalmaterialen.

" Het ontwikkelen van een didactiek en het verzorgen van opleidingen over het creatief gebruik van herbruikbare rest- en afvalmaterialen in de vorm van onder meer cursussen, workshops, netwerkgroepen, lezingen en plaatsbezoeken.

" Om haar doel te bereiken, mag de vereniging alle middelen aanwenden, die hier rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking op hebben: het inzamelen van welke waarden dan ook, in speciën of in natura, door schenkingen, legaten, erfenissen of schenkingen, ten bezwarende of kosteloze titel; het verwerven, in huur geven of in huur nemen, het bezetten of gebruiken van alle roerende en onroerende goederen, die noodzakelijk zijn tot de verwezenlijking van dit doel.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/04/2011- Annexes du Moniteur belge

Leden

Artikel 4 - Het bestuur

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet ten minste vijf bedragen, en altijd één eenheid meer dan

het aantal bestuurders.

Artikel 5 - Effectieve Leden

Effectieve leden zijn van rechtswege de stichters, gemandateerden van aangesloten verenigingen

met rechtspersoonlijkheid en personen die door de Raad van Bestuur in deze hoedanigheid werden aangesteld en erkend. Zij zijn vrijgesteld van het betalen van enige bijdrage en worden uitgenodigd op de Algemene Vergadering, waar ze stemrecht hebben.

Nieuwe leden van de vereniging warden benoemd door de algemene vergadering op voorstel van de raad van bestuur. Uitsluiting kan alleen uitgesproken worden door de algemene vergadering met twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

De leden zijn vrij zich op ieder ogenblik uit de vereniging terug te trekken door schriftelijk hun ontslag te geven aan de raad van bestuur. De leden zijn verantwoordelijk voor het dagelijkse bestuur van de vzw en kunnen hiervoor bezoldigd worden.

Artikel 6 - Toetredende leden

Toetredende leden onderschrijven de doelstelling van de vereniging en hebben het volle genot van

het lidmaatschap. Ze hebben echter geen stemrecht, worden niet uitgenodigd op de Algemene Vergadering en kunnen geen deel uitmaken van de Raad van Bestuur. Het staat hen vrij een gemotiveerde aanvraag te richten tot de Raad van Bestuur om als effectief lid te worden erkend. De lidmaatschapsbijdrage van toetredende leden wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur. De toetredende leden betalen een lidmaatschapsbijdrage per persoon wat hen toegang verleent tot de activiteiten en materiaal van de vzw. Het gebruik hiervan wordt gespecificeerd in het huishoudelijk reglement.

Artikel 7 - Ontslagnemende of uitgesloten leden

De ontslagnemende of uitgesloten leden, evenals hun erfgenamen of rechthebbenden, kunnen geen enkel recht laten gelden op het maatschappelijke fonds. Zij kunnen evenmin aanspraak maken op terugbetaling van bijdragen of toelagen die gestort werden.

Artikel 8 - De algemene vergadering

De algemene vergadering is het opperste gezag van de vereniging en is samengesteld uit de

effectieve leden. Zij wordt samengeroepen door de voorzitter. Zij moet ten minste eenmaal per jaar gehouden worden onder voorzitterschap van de voorzitter van de raad van bestuur of zijn plaatsvervanger. Een buitengewone algemene vergadering kan gehouden worden telkens als het belang van de vereniging het eist. Zij moet gehouden worden wanneer ten minste één vijfde van de leden het schriftelijk aanvragen en ze wordt samengeroepen door de voorzitter. De bijeenroeping gebeurt per schriftelijke uitnodiging aan alle leden minstens acht vrije dagen voor de vergadering met vermelding van de agenda. Indien een statutenwijziging wordt geagendeerd moet dit uitdrukkelijk vermeld worden.

Tot haar bevoegdheid zijn voorbehouden:

1. Wijziging van de statuten

2. Benoeming, afzetting en kwijting van de bestuurders

3. Goedkeuring van de begroting en rekening binnen de 6 maand na afsluiten van het boekjaar

4. Vrijwillige ontbinding van de vereniging

5. Benoeming en afzetting van de leden en het bepalen van hun bezoldiging

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/04/2011- Annexes du Moniteur belge

De algemene vergadering beraadslaagt over al de punten die haar door de raad van bestuur worden voorgelegd.

De algemene vergadering neemt geldige beslissingen ongeacht het aantal aanwezige leden. Beslissingen worden bij eenvoudige meerderheid genomen, van het aantal aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden, behoudens de uitzonderingen voorzien bij wet of door de statuten. Ieder effectief lid heeft één stem. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Beslissingen kunnen aan de agenda worden toegevoegd mits akkoord van de helft van de aanwezige en vertegenwoordigde leden.

Artikel 9 - Bekendmaking algemene vergadering

De beslissingen van de algemene vergadering worden ingeschreven in een register dat wordt

ondertekend door de voorzitter en een bestuurder.

Bestuur

Artikel 10 - Raad van bestuur

De vereniging wordt bestuurd en vertegenwoordigd in en buiten rechte door de raad van bestuur. De

raad van bestuur bestaat uit minstens drie bestuurders. Haar macht is enkel beperkt door de rechten aan de algemene vergadering voorbehouden.

Artikel 11 - Benoeming raad van bestuur

De algemene vergadering benoemt onder haar leden een raad van bestuur. Het mandaat van een

bestuurder is van onbepaalde duur. Een bestuurder kan uit zijn mandaat worden ontzet door de algemene vergadering die bij gewone meerderheid daarover beslist. Een bestuurder kan ontslag nemen indien dit schriftelijk ter kennis wordt gebracht aan de algemene vergadering. Volgende personen hebben zich aangeboden en zijn benoemd als raad van bestuur:

NAAM & voornaam I adres geboorte- datum geboorteplaats

GILLELAND Julie Anne Abdijstraat 55, B-1050 Elsene 24/02/1971 Red Oak, fowa, USA

VERBEELEN Pieter Abdijstraat 55, B-1050 Elsene 04/08/1978 Vilvoorde

ICAP Elizabeth Jane Van Eyckstraat 36, B-1000 Brussel 20/04/1964 Penzance , GB

MILLER Cheryl Rue E. Feronstraat 23, B-1060 Brussels 18/09/1966 Tacoma, Washington, USA

DOW Hugh James Avenue Des Glycines 15, B-1030 Brussel 10/11/44 Darlington, GB

Artikel 12 - Samenstelling raad van bestuur

De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en schatbewaarder.

In geval van afwezigheid van de voorzitter wordt deze vervangen door de ondervoorzitter. In geval van afwezigheid van deze laatste door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/04/2011- Annexes du Moniteur belge

Artikel 13 - Beslissingen raad van bestuur

De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of twee bestuurders. De

beslissingen worden genomen door eenvoudige meerderheid van de aanwezige of geldig vertegenwoordigde stemmen. De raad van bestuur beslist geldig zodra de helft van zijn leden aanwezig is.

De stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger is beslissend in geval van staking van stemmen. Alle beslissingen worden opgenomen in notulen en ondertekend door de voorzitter en de secretaris, of door twee bestuurders, en in een bijzonder register ingeschreven.

Artikel 14 - Bevoegdheden raad van bestuur

De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid inzake bestuur. Zij is bevoegd voor

alles dat niet uitdrukkelijk aan de bevoegdheid van de algemene vergadering werd voorbehouden. De raad van bestuur is ondermeer bevoegd voor :

" oproeping van de algemene vergadering

" voorlegging van de jaarrekening en de begroting aan de algemene vergadering

" bijhouden van de registers van de leden

Artikel 15 - Overdracht van bevoegdheden raad van bestuur

De raad van bestuur kan het dagelijkse bestuur en de vertegenwoordiging van de vereniging met

gebruik van de maatschappelijke handtekening overdragen aan één of meerdere personen al dan niet lid van de vereniging, en hun bevoegdheden bepalen. De raad van bestuur kan deze bevoegdheden ontnemen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige bestuurders en geldig vertegenwoordigde stemmen.

Voor alle andere handelingen die buiten het dagelijkse bestuur vallen, zoals beschikkingsdaden, is de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders vereist en voldoende opdat de vereniging geldig zou vertegenwoordigd zijn. Al deze handelingen moeten nauwgezet worden voorgelegd aan de eerstvolgende raad van bestuur.

Artikel 16 - Verantwoordelijkheden bestuurders

De bestuurders nemen in de uitoefening van hun functie geen enkele persoonlijke verplichting op en

zijn slechts verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat.

Ontbinding

Artikel 17 - Ontbinding door de raad van bestuur

De algemene vergadering beslist over de ontbinding. Behoudens het geval van rechterlijke

ontbinding, kan tot de vrijwillige ontbinding slechts besloten worden door de algemene vergadering, overeenkomstig artikel 20 van de wet van 27 juni 1921. In het ontbindingsbesluit worden tevens één of meer vereffenaars aangeduid, overeenkomstig artikel 19 en 22 van de wet van 27 juni 1921.

Artikel 18 - Activa

In geval van ontbinding wordt het overblijvend actief, na vereffenen der schulden en het aanzuiveren

der lasten, overgedragen aan een vereniging met een gelijkaardig doel als vereniging, aan te duiden door de algemene vergadering.

Artikel 19 - Overige

Alles wat niet uitdrukkelijk in onderhavige statuten is voorzien wordt geregeld overeenkomstig de

thans geldende wetgeving.

"

Samenstelling raad van bestuur

voornaam + NAAM Functie

Julie Anne G1LLELAND Voorzitter raad van bestuur

Pieter VERBEELEN Ondervoorzitter raad van bestuur

Elizabeth Jane KAY Ondervoorzitter raad van bestuur

Cheryl MILLER Secretaris raad van bestuur

Hugh James DOW Schatbewaarder raad van bestuur

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/04/2011- Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
RECIRCLE

Adresse
WASHINGTONSTRAAT 156 1050 BRUSSEL

Code postal : 1050
Localité : IXELLES
Commune : IXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale