RESEARCHANALYSISVISION

Société en commandite simple


Dénomination : RESEARCHANALYSISVISION
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 848.039.326

Publication

27/08/2012
ÿþe e

Mad Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

111111A1111611111

rte AUG ie

Griffie

gno3d'a2C

Ondernemingsnr

Benaming

(voluit) : ResearchAnalysisVision

(verkort) :

Rechtsvorm : Gewone Commanditaire Vennootschap

Zetel : Alexandre Markelbachstraat 91, 1030 SCHAARBEEK (volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING - BENOEMING - VOLMACHT

Uit de onderhandse akte ondertekend op eenendertig juli tweeduizend en twaalf om negentien uur blijkt dat een gewone commanditaire vennootschap werd opgericht door

1. De heer ELCHARDUS Marc, wonende te 1030 BRUSSEL, Alexander Markelbachstraat 91, wettelijk samenwonend en geboren op 28 november 1946 te Sint-Truiden met als nationaal nummer 46.11.28-207.93.

2. Mevrouw SCHEYS Micheline, wonende te 1030 BRUSSEL, Alexander Markelbachstraat 91, wettelijk samenwonend en geboren op 9 maart 1952 te Anderlecht met als nationaal nummer 52.03.09-424,31.

met volgende statuten:

Rechtsvorm, naam en vennoten

De vennootschap heeft de rechtsvorm van een gewone commanditaire vennootschap of afgekort Comm.V. De vennootschap handelt onder de firma "ResearchAnalysisVision". Alle vennoten wiens naam in de vennootschapsnaam voorkomt, stemmen ermede in dat hun naam in de vennootschapsnaam mag worden behouden indien zij zouden ophouden vennoot te zijn.

De beherende vennoot is: de heer ELCHARDUS Marc voornoemd. De beherende vennoten zijn hoofdelijk en onbeperkt gehouden voor de verbintenissen van de vennootschap.

De andere vennoten zijn stille vennoten. Zij zijn enkel gehouden tot beloop van hun inbreng op voorwaarde dat zij geen enkele daad van bestuur of niet krachtens volmacht verrichten.

De stille vennoot is: mevrouw SCHEYS Micheline voornoemd.

Maatschappelijke zetel

De vennootschap is gevestigd te Alexander Markelbachstraat 91 te 1030 Brussel. De zetel van de vennootschap kan naar elke andere plaats in België worden overgebracht bij éénparig besluit van de beherende vennoten,

Doel

De vennootschap heeft tot doel:

- De uitbating van een informatiekantoor zijnde het verrichten van sociaal wetenschappelijke en historisch onderzoek ten voordele van instellingen, overheden, bedrijven en personen. Het daartoe verzamelen van de nodige informatie. Het analyseren en interpreteren van die informatie. De redactie van teksten op basis van die activiteiten;

- De verkoop en verspreiden van de resultaten van onderzoekswerk via publicaties in boekvorm, rapporten, artikelen in de wetenschappelijke en algemene pers, alsook via blogs, websites, lezingen'en allerhande media;

- Het deelnemen aan en het organiseren van congressen, workshops, studiedagen, debatten en het verspreiden van de resultaten van het onderzoek via alle mogelijke gepaste kanalen;

- De uitbating van een public relations-bureau en publiciteitsagentschap;

- Het verrichten van consultancy werk en het opnemen van bestuursmandaten;

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

r

f

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

- Het uitvoeren van studies en verlenen van bijstand i.v.m. de presentatie van resultaten van onderzoek en

vertaling van die resultaten naar bedrijfs- en beleidsvoering;

- Het verlenen van diensten, opleiding en adviezen in de meest ruime zin van het woord aan

ondernemingen, instellingen en gebruikers, onder meer op het vlak van administratie,

management, bedrijfsorganisatie, bedrijfsbeheer, bedrijfsvoering, communicatie

en informatica;

- Uitbating van een bedrijvencentrum, zijnde het terbeschikkingstellen van bedrijfsruimten,

gemeenschappelijk dienstenpakket, advies en begeleiding door manager;

- Het uitvoeren van werk op computer zijnde het ontwerpen en programmeren van

computerprogramma's;

- De exploitatie van verhuur van rollend materieel en andere roerende goederen;

-Tussenpersoon in de handel;

- Het waarnemen van de functie van bestuurder, manager of gemandateerde in instellingen, ondernemingen

en vennootschappen;

- Het nemen van en beheren van belangen en participaties in ondernemingen en

vennootschappen. Het verwerven, vervreemden en beheren van beleggingsgoederen

allerhande, zowel roerende als onroerende;

- Het verstrekken van leningen en geven van waarborgen voor derden,

De vennootschap mag op elke wijze ook betrokken zijn in zaken, ondernemingen of vennootschappen die hetzelfde of soortgelijk doel hebben. Kortom zij mag alles doen wat verband houdt met bovengenoemd doel of kan bijdragen tot de realisatie ervan, Indien door de zaakvoerders handelingen zijn verricht buiten het doel, is de vennootschap erdoor verbonden, tenzij zij bewijst dat de mede-contracterende partij(en) op de hoogte was/waren of niet onkundig kon(den) zijn van de bevoegdheidsoverschrijding. Openbaarmaking van de statuten voldoet niet als bewijs van deze voorkennis.

Het doel van de vennootschap kan enkel gewijzigd worden bij besluit van een buitengewone algemene vergadering met inachtneming van de regels gesteld in artikel 559 van de Vennootschapswet en mits unaniem akkoord van de zaakvoerders.

Duur

De vennootschap heeft een onbepaalde duur. Aan de duur van de vennootschap kan op elk ogenblik een einde gesteld worden, waardoor de vennootschap ontbonden wordt bij besluit van de buitengewone algemene vergadering genomen met inachtneming van de voorschriften opgelegd aan een statutenwijziging en mits éénpang akkoord van de zaakvoerders.

Het overlijden, het ontslag, de onbekwaamverklaring van de beherende vennoten of van één van hen, stelt geen einde aan de vennootschap die voortgezet wordt onder het bestuur

- van de overblijvende beherende vennoot die van rechtswege zaakvoerder wordt;

- van de overblijvende vennoten die tenminste één van hen aanwijzen als zaakvoerder of een voorlopige

bewindvoerder cfr. artikel acht van deze statuten,

- van de in de statuten aangewezen opvolger zaakvoerder.

Indien het vermogen van de vennootschap gedaald is beneden één vierde van het kapitaal, kan een speciaal daartoe bijeengeroepen buitengewone algemene vergadering besluiten tot ontbinding van de vennootschap als het voorstel goedgekeurd wordt door één vierde van de op die vergadering uitgebrachte stemmen.

Kapitaal

Het vennootschappelijk kapitaal bedraagt zevenduizend euro (7.000,00 euro) en het is verdeeld in honderd

aandelen. Elk aandeel geeft recht op één stem.

Het kapitaal wordt gevormd door inbreng in geld.

Bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer beherende vennoten, die de titel voeren van zaakvoerder.

De zaakvoerders vervullen hun opdracht voor de duur van de vennootschap. Zij kunnen te allen tijde ontslag nemen. Het ontslag van de zaakvoerders heeft niet tot gevolg dat de vennootschap ontbonden wordt, Zijn er meerdere zaakvoerders in functie op het ogenblik van het ontslag, dan wordt de vennootschap verdergezet en wordt zij bestuurd door de overblijvende zaakvoerders. Betreft het ontslag van de zaakvoerder, dan wordt deze van rechtswege opgevolgd door de overblijvende beherende vennoot/vennoten. Is hij tevens enige beherende vennoot dan zal de buitengewone vergadering een vennoot aanstellen als nieuw zaakvoerder.

Wordt binnen zestig dagen na ontslag door de algemene vergadering geen nieuwe zaakvoerder aangesteld, noch een besluit genomen tot omzetting van de vennootschap in een andere vennootschap, dan is de vennootschap na het verstrijken van deze termijn van rechtswege ontbonden.

d

d

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Indien de ontslagnemende enige zaakvoerder geen opvolger heeft, dient hij gedurende de voormelde termijn van zestig dagen, zijn opdracht verder te vervullen.

De onbekwaamverklaring, het overlijden van de zaakvoerder of het verlies van zijn hoedanigheid als vennoot, heeft dezelfde gevolgen als het ontslag.

Indien één van voorgaande feiten betrekking heeft op de enige zaakvoerder, tevens enige beherende vennoot, en is geen opvolger voorzien, dan kan elke aandeelhouder stille vennoot het initiatief nemen strekkende tot het bijeenroepen van een buitengewone algemene vergadering en inmiddels bij wijze van zaakwaameming de dringende zaken van beheer verrichten zonder dat hij hierdoor zijn hoedanigheid van stilte vennoot verliest, mits hij duidelijk laat blijken dat hij enkel optreedt als voorlopig bewindvoerder, zonder dat deze een termijn van één maand te boven gaat.

De opdracht van een zaakvoerder kan slechts worden herroepen bij besluit van een buitengewone algemene vergadering met inachtneming van de bepalingen voorgeschreven voor een statutenwijziging en mits er daartoe ernstige redenen voorhanden zijn. indien de ernst van deze redenen betwist wordt door de betrokken zaakvoerder, blijft deze zijn opdracht vervullen tot de bevoegde rechter daarover uitspraak zal hebben gedaan.

De zaakvoerders bezitten ieder afzonderlijk alle machten van bestuur en van beschikking.

Hun afzonderlijke handtekening verbindt geldig de vennootschap voor alle akten die haar aanbelangen, zelfs de akten waarbij een openbaar of ministrieel ambtenaar tussenkomt.

De beherende vennoten moeten geheel hun tijd en al hun zorgen besteden aan de belangen van de vennootschap.

Volgende rechtshandelingen behoren niet tot de uitsluitende bevoegdheid van de zaakvoerders die alvorens de verrichting te stellen vooraf de goedkeuring behoeven van de algemene vergadering die besluit bij bijzondere meerderheid van drie/vierde der stemmen der vennoten;

- de aankoop en/of vervreemding van vastgoed of het gehele vermogen van de vennootschap,

- het toestaan en/of aangaan van leningen en/of kredietopeningen

het zich borgstellen voor derden

De hiervoor aangehaalde beperkingen van de bevoegdheid van de zaakvoerders kan niet aan derden worden tegengeworpen tenzij de vennootschap bewijst dat de mede-contracterende partij(en) op de hoogte waslwaren of niet onkundig kon(den) zijn van de bevoegdheidsoverschrijding.

Boekjaar - Jaarvergadering - Bestemming van het resultaat

Op eenendertig maart van ieder jaar worden de maatschappelijke geschriften gesloten en maken de zaakvoerders de inventaris en de jaarrekening op. Het eerste boekjaar gaat in op heden (31.07.2012) en eindigt op eenendertig maart tweeduizend en dertien (31.03.2013), om nadien elk jaar te beginnen op één april en te eindigen op eenendertig maart.

De jaarvergadering wordt gehouden op de eerste donderdag van de maand september te twintig uur. Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering de eerstvolgende werkdag gehouden. De zaakvoerders zullen mondeling verslag uitbrengen van het afgelopen boekjaar voor zover de wettelijke bepalingen dit toelaten. Over de bestemming van de nettowinst van het boekjaar spreken de vennoten zich uit op de jaarvergadering, mits aanleg van een wettelijke reserve van één/twintigste van de nettowinst, tot de wettelijke reserve één/tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt.

Overlijden van een stille vennoot

De vennootschap wordt niet ontbonden door het overlijden, het faillissement of het onbekwaam worden van een stille vennoot. Zij wordt voortgezet met de andere vennoten van de vennootschap, Bij het overlijden van een stille vennoot - natuurlijke persoon - zullen zijn aandelen overgaan op zijn erfgenamen of op sommige onder levenden, mits voorafgaande éénparige toestemming van de overige vennoten.

Wordt deze toestemming geweigerd, dan zullen de vennoten éénparig één of meer personen moeten aanduiden die de hoedanigheid zullen verkrijgen van stille vennoten en die de aandelen van de overleden stille vennoot zullen overnemen.

De waarde voor het aandeel op de dag van het overlijden wordt bepaald op grond van het netto eigen vermogen van de vennootschap, berekend op de laatste dag van het boekjaar die het overlijden voorafgaat.

Overlijden van een beherend vennoot

De vennootschap wordt niet ontbonden door het overlijden, het faillissement of het onbekwaam worden van een beherend vennoot. Zij wordt voortgezet met de andere vennoten van de vennootschap. Bij het overlijden van een beherend vennoot zal binnen de zestig dagen na zijn overlijden een buitengewone algemene vergadering van alle vennoten worden gehouden om na te gaan of in de vacature van de overleden beherende vennoot kan worden voorzien.

De erfgenamen en rechthebbenden van de overleden beherende vennoot hebben enkel recht op het deel van de wedde en in de tantièmes van de overleden beherende vennoot, berekend prorata temporis tot het ogenblik van zijn overlijden.

De vennoten zullen éénparig één of meer personen moeten aanduiden die de hoedanigheid zullen verkrijgen van vennoot en die de aandelen van de overleden vennoot zullen overnemen.

i

Voorbehouden 'aan het Belgisch Staatsblad De waarde voor het aandeel op de dag van het overlijden wordt bepaald op grond van het netto eigen ' vermogen van de vennootschap, berekend op de laatste dag van het boekjaar die het overlijden voorafgaat,

Slotbepalingen





Partijen willen zich volledig schikken naar het Wetboek van vennootschappen. Bijgevolg worden al de beschikkingen van dit Wetboek waarvan er niet op geoorloofde wijze is afge-weken, geacht in de statuten opgenomen te zijn en worden de bepalingen die strijdig zijn met de dwingende bepalingen van dit Wetboek, als niet geschreven beschouwd zonder dat dit de eventuele nietigheid betekent van de statuten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/08/2012 - Annexes du Moniteur belge OVERGANGSBEPALINGEN

Buitengewone algemene vergadering

En onmiddellijk zijn de vennoten in algemene vergadering bijeengekomen en beslissen met eenparigheid

van stemmen:

Jaarvergadering: De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in september tweeduizend dertien.

2. Boekjaar. Het eerste boekjaar begint op heden en zal afgesloten worden op eenendertig maart tweeduizend dertien.

3. Zaakvoerder: De vergadering beslist het aantal zaakvoerders vast te stellen op één en benoemt tot deze functies: de heer ELCHARDUS Marc, voornoemd. Zijn mandaat wordt kosteloos uitgeoefend tenzij algemene vergadering anders zou beslissen. Het mandaat van de zaakvoerder is van onbepaalde duur vanaf heden. De heer ELCHARDUS kan de vennootschap alleen vertegenwoordigen. De vertegenwoordiging van de vennootschap zef uitgeoefend worden overeenkomstig artikel 8 der statu-iten. De heer ELCHARDUS Marc aanvaardt zijn mandaat als zaakvoerder.

4. Commissaris: Er wordt geen commissaris benoemd; de comparanten voorzien niet dat de vennootschap zal voldoen aan de voorwaarden die er haar toe verplichten.

5. Overneming van de verbintenissen namens de vennootschap in oprichting

Alle handelingen, verbintenissen en alle verplichtingen die eruit voortvloeien, en alle activiteiten ondernomen vanaf, in naam en voor rekening van de vennootschap- in-oprichting worden overgenomen door de bij deze akte opgerichte vennootschap, bij beslissing van de zaakvoerder.

Deze verbintenissen en overeenkomsten worden derhalve geacht oorspronkelijk door de vennootschap te zijn aangegaan. Deze onderneming zal maar effect sorteren van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen.

6. Volmacht: De zaakvoerder stelt daarop aan als bijzondere gevolmachtigde met macht van indeplaatsstelling

" De burgerlijke vennootschap onder de vorm van BVBA KMO ACCOUNTING LEDE met zetel te 9340 LEDE, Kleine Ommegangweg 23, KBO Nummer 0479.286.601, aan wie de macht verleend wordt om de nodige formaliteiten te vervullen voor de inschrijving en de latere wijzigingen van de vennootschap in de kruispuntenbank voor ondernemingen (KBO) en bij de B.T.W.-administratie.

" De burgerlijke vennootschap onder de vorm van BVBA KMO ACCOUNTING LEDE met zetel te 9340 LEDE, Kleine Ommegangweg 23, KBO Nummer 0479.286.601 om op te treden ten overstaan van' de Administratie der directe en indirecte belastingen voor de indiening van de aangiften, bezwaarschriften en in het ; algemeen al te doen wat nodig of nuttig is voor de verdediging van de rechtmatige belangen van de vennootschap.



ELCHARDUS Marc

Zaakvoerder & Beherende Vennoot













Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
RESEARCHANALYSISVISION

Adresse
ALEXANDRE MARKELBACHSTRAAT 91 1030 SCHAARBEEK

Code postal : 1030
Localité : SCHAERBEEK
Commune : SCHAERBEEK
Région : Région de Bruxelles-Capitale