RESEAU BELGE DE FONDATIONS, EN NEERLANDAIS: BELGISCH NETWERK VAN STICHTINGEN, EN ALLEMAND: BELGISCHES NETZWERK FUR STIFTUNGEN, VOG

Divers


Dénomination : RESEAU BELGE DE FONDATIONS, EN NEERLANDAIS: BELGISCH NETWERK VAN STICHTINGEN, EN ALLEMAND: BELGISCHES NETZWERK FUR STIFTUNGEN, VOG
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 870.367.340

Publication

10/07/2014
ÿþ MOD 2.2



.114e-

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de.akte ter griffie



Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

1111M,01111

Ondernemingsnr: 870.367.340

Benaming

(voluit) Belgisch Netwerk van Stichtingen, vzw

in het Frans: Réseau Belge de Fondations, asbl

in het Duits: Belgisches Netzwerk für Stiftungen, vog

(verkort) :

Rechtsvorm: Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel Brederodestraat 21 te 1000 Brussel

Onderwerp akte Wijzigingen van de statuten en overgansmaatregel

Ingevolge de Algemene Vergadering van 21 maart 2013 en van 20 maart 2014,

werden de artikelen 3.5 en 5.1 van de statuten gewijzigd als volgt:

Art. 3.5 Opschorting lidmaatschap

Het lidmaatschap van de Werkende en Toegetreden Leden die hun lidmaatschapsbijd rage voor het lopende jaar binnen de door de Raad van Bestuur bepaalde termijn niet betalen, wordt opgeschort na het versturen van een eerste aanmaning met het verzoek tot regularisatie binnen één maand na die aanmaning..

De Leden die hun lldmaatschapsbildrage gedurende twee opeenvolgende jaren niet betalen, warden geacht ontslagnemend te zijn en verliezen zij hun hoedanigheid van Lid.

Art. 5.1 Samenstelling van de Raad van Bestuur

De VZW wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit ten minste drie en ten hoogste twaal bestuurders, al dan niet leden van de VZW.

De bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden voor een termijn van vier jaar. Niettemin vindt om de twee jaar hun benoeming per helft plaats. De Algemene Vergadering zal er in de mate van het mogelijke op toezien dat de mandaten aan zowel vertegenwoordigers van stichtingen van openbaar nut als van private stichtingen worden toevertrouwd. Hun opdracht eindigt bij de sluiting van de jaarlijkse Algemene Vergadering van het vierde jaar van hun mandaat. De Bestuurders zijn herbenoembaar.

Om de twee jaar kiest de Raad van Bestuur onder haar leden een Voorzitter, desgevallend één of meer Ondervoorzitter(s), een Secretaris en een Penningmeester.

De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de Algemene Vergadering die daarover beslist bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. De ontslagen bestuurder heeft het recht om gehoord te worden door de vergadering alvorens de beraadslaging plaatsvindt Ieder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur Eventueel voorziet de Raad van Bestuur tijdelijk in de vervanging van de ontslagen of ontslagnemende bestuurder.

De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Vanaf nu worden de statuten opgesteld als volgt:

STATUTEN VAN DE VZW BELGISCH NETWERK

VAN STICHTINGEN

Ondergetekende stichters,

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblag

neergelegd/ontvangen op

O MU 2014

ter griffie van de teete-landstalige Lecetbank-ie .arr-kmp)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

-Belgische Stichting Roeping, vzw, Albertinaplein 2 te 1000 Brussel;

-Cera, cvba, Philipssite 5b-10 te 3001 Leuven;

-De Vrienden van de Charcot Stichting, Stichting van openbaar nut, Huart Hamoirlaan 48 te 1030 Brussel;

-Europees Centrum voor Vermiste en Seksueel Uitgebuite Kinderen, Stichting van openbaar nut, Houba de

Strooperlaan 292 te 1020 Brussel;

-Evens Stichting, Stichting van openbaar nut, Van Breestraat 14 te 2018 Antwerpen;

-Fortis Foundation BeIgium, vzw, Koningstraat 20 te 1000 Brussel;

-Francqui Fonds, Stichting van openbaar nut, Defacqzstraat 1 te 1000 Brussel;

-Koning Boudewijnstichting, Stichting van openbaar nut, Brederodestraat 21 te 1000 Brussel; -Stichting Bernheim, Stichting van openbaar nut, Albertinaplein 2 te 1000 Brussel:

-Stichting voor Toekomstige Generaties, Stichting van openbaar nut, rue des Brasseurs 182 te 5000 Namur,

in vergadering bijeengekomen op 21 oktober 2004, zijn overeengekomen;

-een vereniging zonder winstoogmerk ('VZW') op te richten overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, B.S. 11 december 2002, de wet van 16 januari 2003 tot oprichting van de Kruispuntbank van Ondernemingen, tot modernisering van het handelsregister, tot oprichting van erkende ondernemingsloketten en houdende diverse bepalingen, B.S, 5 februari 2003, de Programmawet van 22 december 2003, B.S. 31 december 2003 en de Programmawet van 9 juli 2004, B.S. 15 juli 2004, tweede editie, hierna 'de wet' genoemd;

-dat de VZW de sedert 17 februari 2004 door het Belgisch Netwerk van Stichtingen in haar hoedanigheid van feitelijke vereniging aangegane verbintenissen en de uitgevoerde verrichtingen in naam van de feitelijke vereniging uitdrukkelijk zal bekrachtigen en overnemen ter gelegenheid van het eerste boekjaar. Zij verkrijgen hun volle uitwerking alsof de VZW deze verbintenissen zelf zou hebben aangegaan. Het betreft meer bepaald het openen van een rekening bij de Dexia bank op het nummer 068-2401309-04,

Voor zover nodig, ontlast de VZW het Belgisch Netwerk van Stichtingen in haar hoedanigheid van feitelijke vereniging van de verantwoordelijkheid van al de door haar aangegane verbintenissen en gedane verrichtingen in naam van de feitelijke vereniging.

De stichters aanvaarden dientengevolge unaniem de hiernavolgende statuten:

ARTIKEL 1  DE VERENIGING

Art. 1.1 Rechtsvorm

De vereniging wordt opgericht als entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna 'VZW' genaamd).

Art. 1.2 Naam

De VZW draagt de naam 'Belgisch Netwerk van Stichtingen', in het Frans 'Réseau Belge de Fondations', asbt en in het Duits 'BeIgisches Netzwerk der Stiftungen', V.o.G.

Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden 'vereniging zonder winstoogmerk' of door de afkorting vevi met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Art. 1.3 Zetel

De zetel van de VZW is gevestigd te 1000 Brussel, Brederodestraat 21, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Brussel.

Art. 1,4 Duur

De VZW is opgericht voor onbepaalde duur.

ARTIKEL 2 DOELEINDEN EN ACTIVITEITEN

Art. 2,1 Doel

De wet geeft stichtingen van openbaar nut een juridische erkenning en omkadering en roept de private stichting in het leven. De stichters hebben deze kansen aangegrepen om samen te werken in een Netwerk, met de bedoeling ideeën en 'good practices' uit te wisselen en ais ontmoetingsforum voor de sector te functioneren.,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Het Netwerk wil in de samenleving de omstandigheden en omgeving creëren waarin de Uantropie en de groei van de sector kunnen gedijen.

Art. 2.2 Activiteiten

Tot de activiteiten waarmee deze doeleinden van de VZVV worden verwezenlijkt, behoren onder meer;

-Het ter beschikking stellen van de leden van een platform vont de uitwisseling van ervaringen teneinde een expertisenetwerk uit te bouwen door middel van vergaderingen, conferenties, ateliers en studiebezoeken (Platformfunctie);

-Het promoten bij het grote publiek van informatie over de werkzaamheden van de leden door een documentatiecentrum op te richten en enquêtes, studies en inventarissen te realiseren (Informatiefunctie);

-Het vertegenwoordigen van de gemeenschappelijke belangen van de leden bij de overheid en alle instellingen (Representatiefunctie);

-Het verlenen van advies inzake het opstarten en het ontwikkelen van een stichting (Adviesfunctie).

Daarnaast kan de VZVV alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële en niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van ideële niet-winstgevende doelstellingen.

ARTIKEL 3 LIDMAATSCHAP

Art. 3.1 Werkende leden

Er zijn minstens drie Werkende leden, die beschikken over al de rechten toegekend aan de leden zoals voorzien in de wet.

Volgende stichters hebben het initiatief genomen tot oprichting van het Belgisch Netwerk van Stichtingen:

-Belgische Stichting Roeping, vzw, Albertinapiein 2 te 1000 Brussel;

-Cera, cvba, Philipssite 5b-10 te 3001 Leuven;

-De Vrienden van de Charcot Stichting, Stichting van openbaar nut, Huart Hamoirlaan 48 te 1030 Brussel;

-Europees Centrum voor Vermiste en Seksueel Uitgebuite Kinderen, Stichting van openbaar nut, Nouba de

Strooperlaan 292 te 1020 Brussel;

-Evens Stichting, Stichting van openbaar nut, Van Breestraat 14 te 2018 Antwerpen;

-Fortis Foundation BeIgium, vzw, Koningstraat 20 te 1000 Brussel;

-Francqui Fonds, Stichting van openbaar nut, Defacqzstraat 1 te 1000 Brussel; -Koning Boudewijnstichting, Stichting van openbaar nut, Brederodestraat 21 te 1000 Brussel;

-Stichting Bernheim, Stichting van openbaar nut. Albertinaplein 2 te 1000 Brussel;

-Stichting voor Toekomstige Generaties, Stichting van openbaar nut, rue des Brasseurs 182 te 5000 Namur.

Daarnaast kunnen lid worden van het Belgisch Netwerk van Stichtingen:

-De in België gevestigde stichtingen van openbaar nut en de private stichtingen die voldoen aan de

bepalingen van de wet van Muni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 op de stichtingen;

-De Europese Stichtingen met een vestiging in België alsmede buitenlandse stichtingen die eveneens actief

zijn in België;

-De in België gevestigde en actieve organisaties die irriember zijn van het European Foundation Centre.

De Werkende leden kunnen geen natuurlijke personen zijn.

De kandidaat-leden richten hun kandidaatstelling aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur zal binnen een termijn van twee maanden, na ontvangst van de kandidatuur, beslissen over de aanvaarding van de kandidaat als Werkend lid. Op deze vergadering dient de meerderheid van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd te zijn om te beslissen over de kandidatuur van het nieuw lid. De beslissing wordt genomen met een gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders van de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur beslist soeverein.

Werkende leden hebben alle rechten en plichten die in de wet alsook in deze statuten worden omschreven. Zij betalen een lidmaatschapsbijdrage die jaarlijks zal worden vastgelegd door de Algemene Vergadering en die maximum 2.500 EUR bedraagt.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De leden worden evenwel uitgenodigd om bijkomende financiële bijdrage te leveren in functie van hun belangrijkheid. Zij kunnen bovendien, met de goedkeuring van de Raad van Bestuur of de personen, belast met het dagelijks bestuur, de uitwerking van bepaalde projecten van de VZW, zowel financieel als in nature, op zich nemen.

Art. 3.2 Toegetreden leden

Elke organisatie, al dan niet rechtspersoon, die de doelstellingen van de VZW ondersteunt, kan bij de Voorzitter van de Raad van Bestuur van de VZW een aanvraag indienen om Toegetreden lid te worden.

Toegetreden leden kunnen onder andere de in België gevestigde organisaties zijn die opereren ais' onafhankelijke 'corporate foundation'.

De Toegetreden leden kunnen geen natuurlijke personen zijn.

De Raad van Bestuur beslist soeverein.

Toegetreden leden genieten dezelfde rechten en plichten als de Werkende leden, tenzij het anders voorzien wordt in de statuten. Zij betalen een lidmaatschapsbijdrage die jaarlijks zal worden vastgelegd door de Algemene Vergadering en die maximum 2.500 EUR zal bedragen,

Toegetreden Leden hebben geen stemrecht.

Art, 3.3 Toelatingsvoorwaarden

Stichtingen kunnen zich kandidaat stellen om Werkend of Toegetreden lid te worden op voorwaarde dat ze zich op een onafhankelijke en duurzame wijze inzetten voor een meer rechtvaardige en democratische samenleving. Ze delen dezelfde principes van goed beheer, met name van transparantie, openheid en verantwoordelijkheid. Ze functioneren met respect voor elkaars verschillen zoals o.a, werkingsdomein, financiële middelen, operationele omvang en geschiedenis.

De leden van het Belgisch Netwerk van Stichtingen:

-Streven er in hun doelstelling naar om het algemeen belang te dienen door financiële steun aan projecten van andere organisaties te verlenen of door zelf eigen projecten op te zetten;

-Erkennen de democratische waarden en rechtsbeginselen van de Belgische en Europese samenleving;

-Onderschrijven en erkennen de menselijke diversiteit in al haar vormen. De leden houden in hun werking rekening met de grote verscheidenheid aan perspectieven; opinies en ervaringen in de samenleving. Concreet komt dit tot uiting bij de toekenning van financiële steun aan projecten, bij de samenstelling van de bestuursorganen en comités, het personeel/kader en externe adviseurs en in de dagelijkse praktijk;

-Streven ernaar om een voldoende financiële basis uit te bouwen die het hun moet toelaten op een onafhankelijke en duurzame manier hun doelstellingen te realiseren;

-Zorgen voor een transparente, duidelijke en verantwoordelijke werking binnen hun eigen stichting. Inzake het proces van besluitvorming en de uiteindelijke besluiten zal er een duidelijke, correcte en open communicatie met het Belgisch Netwerk van Stichtingen en derden worden gevoerd. Inzake transparantie betekent dit minimaal dat het jaarverslag naast inhoud, rekeningen, balans ook de samenstelling van de verschillende instanties en besluitorganen opneemt en toegankelijk maakt voor het publiek;

-Passen methodieken van «zelfcontrole» toe op de werking van de eigen stichting die het mogelijk maken het al dan niet naleven van de principes vervat in de statuten te controleren.

Art. 3.4 Ontslag

Werkende en Toegetreden leden kunnen zich op elk ogenblik uit de VZW terugtrekken door een formeel schrijven, met name een aangetekend schrijven, te richten aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur. Het ontslag zal één maand na dit schrijven ingaan.

Een ontslagnemend Werkend of Toegetreden Lid zal echter wel verplicht worden tot de betaling van de lidmaatschapsbijdrage en tot de deelname in de kosten waartoe het lid zich verbonden heeft en die goedgekeurd worden voor het jaar waarin het ontslag wordt ingediend.

Art. 3.5 Opschorting lidmaatschap

Het lidmaatschap van de Werkende en Toegetreden Leden die hun lidmaatschapsbijdrage voor het lopende jaar binnen de door de Raad van Bestuur bepaalde termijn niet betalen, wordt opgeschort na het versturen van een eerste aanmaning met het verzoek tot regularisatie binnen één maand na die aanmaning.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De Leden die hun lidmaatschapsbijdrage gedurende twee opeenvolgende jaren niet betalen, worden geacht ontslag nemend te zijn en verliezen zij hun hoedanigheid van Lid.

Art. 3.6 Beëindiging van lidmaatschap en uitsluiting

Het lidmaatschap eindigt:

-wanneer een Lid ophoudt te bestaan (tengevolge van ontbinding) of ophoudt activiteiten in België te

ontwikkelen;

Uitgesloten wordt:

-een Lid dat in strijd handelt met de voorwaarden opgesomd in artikel 3.3, van de statuten of de doelstellingen van de VZW of de VZW op onredelijke wijze benadeelt. Op voorstel van de Raad van Bestuur of op verzoek van minstens één derde van alle Leden kan de uitsluiting uitgesproken worden door een bijzonder besluit van de Algemene Vergadering, waarop ten minste twee derde van alle Werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, en waarbij voor de beslissing een twee derden meerderheid van de stemmen van de aanwezige of de vertegenwoordigde Werkende leden vereist is.

Het lid waarvan de beëindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden. Art. 3.7 Rechten

Geen enkel lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa die de VZW toebehoren op grond van zijn hoedanigheid van lid.

Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt te allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om welke reden ook alsook bij de ontbinding van de VZW.

ARTIKEL 4 DE ALGEMENE VERGADERING

Art. 4.1 De Algemene Vergadering

De Algemene Vergadering bestaat uit Werkende leden.

Alle Werkende leden hebben gelijk stemrecht, Elk Werkend Lid heeft één stem, De Toegetreden leden worden uitgenodigd In de hoedanigheid van waarnemer. Zij hebben geen stemrecht.

Art, 4.2 Waarnemers

Op uitnodiging van de Raad van Bestuur kunnen waarnemers deelnemen aan de Algemene Vergadering en met de toestemming van de Voorzitter van de Algemene Vergadering kunnen zij zich richten tot de Algemene Vergadering,

Art, 4.3 Bevoegdheden

De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de Algemene Vergadering uitgeoefend worden:

1. de wijziging van de statuten;

2, de benoeming en afzetting van de bestuurders;

3, de benoeming en afzetting van de commissaris(sen) en desgevallend het bepalen van zijn/hun bezoldiging;

4, de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5. de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen;

6. de ontbinding van de vereniging;

7. de uitsluiting van een lid;

B. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

9. in aile gevallen waar de statuten dit vereisen.

Art. 4.4 Vergaderingen

De bijeenkomsten van de gewone Algemene Vergadering zullen minstens éénmaal per jaar gehouden worden op een plaats vermeld in de uitnodiging. De uitnodiging wordt minstens vijftien vrije kalenderdagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar aile Werkende en Toegetreden Leden verstuurd per fax en/of per e-mail en/of per gewone post op het nummer of adres dat het lid daartoe laatst heeft opgegeven aan de Secretaris,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De vergaderingen worden bijeengeroepen door de Voorzitter van de Raad van Bestuur of in zijn afwezigheid, van de Ondervoorzitter(s), of in zijn afwezigheid, do« minstens twee bestuurders, Aan de uitnodiging wordt een ontwerp van agenda toegevoegd, waarbij elke punt dat door minstens twee bestuurders of dat door minstens één vijfde van de Werkende leden minstens tien dagen voor de vergadering aangebracht werd, moet op de agenda geplaatst worden.

Bijzondere bijeenkomsten in een buitengewone Algemene Vergadering kunnen worden samengeroepen door de Voorzitter en/of op verzoek van minstens twee Bestuurders alsook op verzoek van minstens één vijfde van de Werkende leden, De uitnodiging wordt minstens acht vrije kalenderdagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle Werkende leden verstuurd per fax en/of per e-mail en/of per gewone Post op het nummer of adres dat het lid daartoe laatst heeft opgegeven.

Ait 4.5 Quorum en stemming

Om op een geldige manier te beraadslagen moet minstens de helft van de Werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn tijdens de Algemene Vergadering. Beslissingen worden genomen bij een gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden, behalve wanneer de wet of de statuten dit anders voorzien.

Indien het aanwezigheidsquorum niet gehaaid zou worden, zal een nieuwe Algemene Vergadering worden bijeengeroepen binnen de 2 maanden, zal zij gemachtigd zijn rechtsgeldig te beraadslagen ongeacht het aantal aanwezigen of vertegenwoordigden.

De Algemene Vergadering kan niet geldig beraadslagen over de wijzigingen van de statuten indien deze wijzigingen niet expliciet zijn vermeld in de oproepingsbrief.

De Algemene Vergadering kan slechts geldig beraadslagen over de wijzigingen van de statuten indien een aanwezigheidsquorum bereikt is van twee derden van de Werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd. Indien op de eerste vergadering minder dan twee derden van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering warden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door twee derden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Werkende leden.

De beslissing tot wijziging van het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, alsook de beslissing tot ontbinding, vereist een meerderheid van vier vijfden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Werkende leden.

Leden die niet op de vergadering kunnen aanwezig zijn, kunnen door andere leden worden vertegenwoordigd. Elk lid kan maximum één volmacht dragen.

De stemming kan gebeuren door afroeping, door handopsteking of, indien gevraagd door minstens één derde van de Werkende leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn, door geheime stemming.

Bij staking van stemmen zal de stem van degene die de vergadering vomit beslissend zijn.

Er worden notulen opgesteld en bewaard in een notulenregister, dat ter inzage is van de Werkende leden, die met oog op de inzage een schriftelijk verzoek richten aan de Raad van Bestuur, met wie zij een datum en het uur voor de raadpleging van het register, die zal doorgaan op de zetel van de VZW, overeenkomen.

ARTIKEL 5 BESTUUR EN VERTEGENWOORDIGING

Art. 5.1 Samenstelling van de Raad van Bestuur

De VZW wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit ten minste drie en ten hoogste twaalf bestuurders, al dan niet leden van de VZW.

De bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden voor een termijn van vier jaar. Niettemin vindt om de twee jaar hun benoeming per helft plaats. De Algemene Vergadering zal er in de mate van het mogelijke op toezien dat de mandaten aan zowel vertegenwoordigers van stichtingen van openbaar nut als van private stichtingen worden toevertrouwd. Hun opdracht eindigt bij de sluiting van de jaarlijkse Algemene Vergadering van het vierde jaar van hun mandaat. De Bestuurders zijn herbenoembaar.

Om de twee jaar kiest de Raad van Bestuur onder haar leden een Voorzitter, desgevallend één of meer Ondervoomitter(s), een Secretaris en een Penningmeester.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MQD 2.2

De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de Algemene Vergadering die daarover beslist bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. De ontslagen bestuurder heeft het recht om gehoord te worden door de vergadering alvorens de beraadslaging plaatsvindt, Ieder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur Eventueel voorziet de Raad van Bestuur tijdelijk in de vervanging van de ontslagen of ontslagnemende bestuurder.

De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Art. 5.2 Raad van Bestuur; vergaderingen, beraadslaging en beslissing

De Raad van Bestuur vergadert na oproeping door de Voorzitter zo dikwijls als het belang van de VZW dat vereist, alsook binnen veertien dagen na een daartoe strekkend verzoek van twee bestuurders of van de personen belast met het dagelijkse bestuur.

De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de Voorzitter of, bij diens afwezigheid, door de oudste Ondervoorzitter of, bij diens afwezigheid, door de oudste in jaren van de aanwezige bestuurders. De vergadering wordt gehouden op de maatschappelijke zetel van de VZW of in elke andere plaats in België, aangewezen in de oproepingsbrief.

De oproepingsbrief wordt minstens 8 dagen voor de vergadering aan de bestuurders verstuurd, behalve in geval van hoogdringendheid; die vervolgens in het proces-verbaal van de vergadering moet worden gemotiveerd. Deze oproepingsbrieven bevatten de dagorde, de datum, de plaats en het uur van de vergadering en zij worden verstuurd via brief, fax, elektronische post of ieder ander schriftelijke wijze De oproepingen worden geacht te hebben plaatsgevonden op het ogenblik van hun vetzending.

Iedere bestuurder kan per brief, fax, elektronische post of iedere andere schriftelijke wijze volmacht verlenen aan een bestuurder om hem te vertegenwoordigen op een vergadering van de Raad van Bestuur. Hij kan slechts één collega vertegenwoordigen.

De Raad van Bestuur kan slechts beraadslagen en besluiten, wanneer ten minste de helft van zijn leden aanwezig is of vertegenwoordigd op de vergadering. De besluiten worden genomen met de absolute meerderheid van de stemmen van de aanwezige leden. Bij staking van stemmen heeft de Voorzitter dan wel de bestuurder die de vergadering voorzit een beslissende stem.

Indien naar aanleiding van een vergadering van een geldig samengestelde Raad, één of meerdere aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders zich onthouden van stemming, zijn de beslissingen geldig genomen met een meerderheid van de stemmen van de overige aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders.

Er worden notulen opgesteld en ondertekend door de Voorzitter en de Secrétaris en bewaard in een register van notulen dat ter inzage zal zijn van de Werkende leden, die met oog op de inzage een schriftelijk verzoek richten aan de Raad van Bestuur, met wie zij een datum en uur voor de raadpleging van het register, die zal doorgaan op de zetel van de VZW, overeenkomen.

Een schriftelijke beslissing ondertekend door alle bestuurders zal dezelfde rechtsgeldigheid hebben en kracht als een beslissing genomen tijdens een rechtsgeldig bijeengeroepen Raad van Bestuur. Dergelijke beslissing zou kunnen bestaan uit meerdere gelijke geschriften en getekend door één of meerdere bestuurders,

Art. 5.3 Intern Bestuur - Beperkingen

De Raad van Bestuur is bevoegd om aile handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de VZW, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet en de statuten de Algemene Vergadering exclusief bevoegd is.

Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze is openbaar gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de bestuurders in het gedrang,

De Raad van Bestuur kan een deel van zijn bestuursbevoegdheden delegeren aan één of meerdere derde al dan niet bestuurder, al dan niet lid, die ofwel alleen, ofwel gezamenlijk, ofwel als college handelen, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de VZW of de algemene bestuursbevoegdheid van de Raad van Bestuur.

De bestuurders kunnen niet zonder toestemming van de Algemene Vergadering beslissingen nemen die verband houden met de aan- of verkoop van onroerende goederen van de VZW en/of vestiging van een hypotheek. Deze bevoegdheidsbeperkingen kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

ze openbaar zijn gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

" Art. 5.4 Externe vertegenwoordiging

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt de VZW als college in aile handelingen in en buiten rechte en zonder dat hiervoor een (intern) benoemingsbesluit moet worden voorgelegd. Dergelijk collegiaal optreden van de Raad van Bestuur impliceert het optreden van de meerderheid van zijn leden.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, wordt de VZW in en buiten rechte eveneens geldig vertegenwoordigd door twee bestuurders die gezamenlijk handelen.

In afwijking van de wet kunnen de vertegenwoordigingsorganen niet zonder toestemming van de Algemene Vergadering handelingen stellen die verband houden met de vertegenwoordiging van de VZW bij de aan- of de verkoop van onroerende goederen van de VZW en/of de vestiging van een hypotheek.

Deze bevoegdheidsbeperkingen kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken vertegenwoordigers in het gedrang.

De Raad van Bestuur of de bestuurders die de VZW vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de VZW aanstellen, Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de VZW binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen wel tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig de regels van de lastgeving.

Art. 5.5 Bekendmakingsvereisten

De benoeming alsook hun ambtsbeëindiging van de leden van de Raad van Bestuur en de personen die gemachtigd zijn om de VZW te vertegenwoordigen worden openbaar gemaakt door opname van de akten tot benoeming en ambtsbeëindiging in het verenigingsdossier dat ter griffie van de Rechtbank van Koophandel wordt bijgehouden, alsook door een uittreksel uit voormelde akten, bestemd om in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad te worden bekend gemaakt. Uit voormelde stukken moet in ieder gavai blijken of de personen die de VZW vertegenwoordigen, de VZW ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden, en dienen de draagwijdte van hun bevoegdheden nader te omschrijven.

ARTIKEL 6 DAGELIJKS BESTUUR

Het dagelijks bestuur van de VZW op intern vlak alsook de externe vertegenwoordiging wat betreft het dagelijks bestuur kan door de Raad van Bestuur worden opgedragen aan één of meer personen.

Indien van deze mogelijkheid gebruik wordt gemaakt, beslist de Raad van Bestuur of deze personen alleen of gezamenlijk of als college kunnen handelen en dit zowel wat het intern dagelijks bestuur ais de externe vertegenwoordiging voor dat bestuur betreft.

De benoeming van de personen belast met het dagelijks bestuur alsook hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door opname van de akten tot benoeming en ambtsbeëindiging in het verenigingsdossier dat ter griffie van de Rechtbank van Koophandel wordt bijgehouden, en van een uittreksel uit voormelde akten, bestemd om in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad te worden bekend gemaakt. Uit voormelde stukken moet ln leder geval blijken of de personen die de VZW vertegenwoordigen, de VZW ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden.

ARTIKEL 7- AANSPRAKELIJKHEID VAN BESTUURDERS EN DE PERSONEN BELAST MET HET DAGELIJKS BESTUUR

De vereniging is verantwoordelijk voor de fouten die de aangestelde, hetzij de organen hebben begaan tijdens de uitoefening van hun opdracht.

De bestuurders en de personen belast met het dagelijks bestuur zijn niet persoonlijk gebonden door de verbintenissen van de VZW.

Tegenover de VZW en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten.

ARTIKEL 8  TOEZICHT DOOR EEN COMMISSARIS

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Zolang de VZW voor het laatst afgesloten boekjaar de ln de wet vernielde drempelbedragen niet overschrijdt, is de VZW niet verplicht een commissaris te benoemen.

" Zodra de VZW de drempelbedragen overschrijdt, wordt de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen hierin weer te geven, aan een commissaris opgedragen, te benoemen door de Algemene Vergadering onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren voor een termijn van drie jaar. Zij bepaalt ook de bezoldiging van de commissaris«

ARTIKEL 9- FINANCIERING EN BOEKHOUDING

Art. 9.1 Financiering

De vereniging zut onder meer gefinancierd worden door subsidies, toetagen, giften, bijdragen, schenkingen, legaten en andere voorzieningen in de laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project.

Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet Art. 9.2 Boekhouding

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.. In afwijking hiervan eindigt het eerste boekjaar op 31 december 2005.

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig de bepalingen van de wet en daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel overeenkomstig de bepalingen van de wet Voor zover van toepassing wordt de jaarrekening tevens neergelegd bij de Nationale Bank overeenkomstig de bepalingen van de wet en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten.

De Raad van Bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse Algemene Vergadering.

ARTIKEL 10- ONTBINDING

De Algemene Vergadering zal worden bijeengeroepen ter bespreking van voorstellen aangaande de ontbinding voorgelegd door de Raad van Bestuur of door minstens één vijfde van alle leden« De bijeenroeping en agendering vinden plaats overeenkomstig het bepaalde in artikel 4.4 van deze statuten.

De beraadslaging en beslissing over de ontbinding respecteert het quorum en de meerderheid gesteld in art. 4.5 van deze statuten met betrekking tot de wijziging van het doel van de V.Z.W. Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de VZW steeds dat zij 'VZW in vereffening' is overeenkomstig de wet.

Ingeval het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemt de Algemene Vergadering ten minste twee vereffenaar(s) waarvan zij de opdracht nauwkeurig zal omschrijven.

Ingeval van ontbinding en vereffening, beslist de buitengewone Algemene Vergadering over de bestemming van het vermogen van de VZW dat moet toegekend worden aan een vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant doel, en/of één of meerdere stichtingen, actief in België.

Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden binnen de maand na de dagtekening ervan neergelegd ter griffie van de Rechtbank van Koophandel en opgenomen in het verenigingsdossier gehouden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel overeenkomstig de bepalingen van de wet. Een rechterlijke beslissing moet slechts worden neergelegd als zij in kracht van gewijsde is gegaan of uitvoerbaar is bij voorraad.

AI deze beslissingen dienen eveneens gepubliceerd te worden in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad overeenkomstig de bepalingen van de wet en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent.

ARTIKEL 11 - SLOTBEPALING

Al hetgeen niet expliciet is voorzien in deze statuten wordt beheerst door de wet.

En een overgangsmaatregel werd goegekeurd:

MOD 2.2

Luik B Vervolg

Als overgangsmaatregel zal op de Algemene Vergadering van 2016 het mandaat van de helft van de bestuurders die de oudste stichtingen vertegenwoordigen tot 2 jaar worden beperkt.

Dominique Allard Johan Chiers

Koning Boudewijnstichting Fondation Tanguy Moreau de Melen Responsible

Secretaris Young Drivers- Secura Forum

Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

iVeior-behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

10/07/2014
ÿþRéSE

ai Moni bei

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

i9lea311 Copie à publier aux annexes du Moniteur beige après dépôt de l'acte

neergeiegeontvangen op

ter g 0 1 jiju 201kiffie ven de

*14133903* Nedeenfinst9/1ge

rech ank v.an_koophandel Brussel

Dénomination

(en entier) : Réseau Belge de Fondations, asbl

en néerlandais: Belgisch Netwerk van Stichtingen, vzw

en allemand: Belgisches Netzwerk für Stiftungen, vog

(en abrégé):

Forme juridique : Association Sans But Lucratif

Siège : Rue Brederode 21 à 1000 Bruxelles

Objet de l'acte Modifications des statuts et disposition transitoire

Suite à l'Assemblée générale du 21 mars 2013 et du 20 mars 2014,

les articles 3.5 et 5.1 des statuts ont été modifiés comme suit:

Art. 3.5 Suspension de membres

Les membres effectifs et adhérents qui ne paient pas leur cotisation pour l'année en cours, dans le délai fixé par le Conseil d'administration, sont suspendus, après l'envoi d'une première mise en demeure les invitant à régulariser leur situation, et ce, à l'expiration d'un délai d'un mois suivant la date d'envoi de cette mise en demeure.

Les membres qui n'ont pas payé leur cotisation pendant deux années consécutives sont réputés démissionnaires et perdent leur qualité de membre.

Art. 5.1 Composition du Conseil d'administration

L'ASBL est administrée par un Conseil d'administration, composé d'au moins trois et d'au plus douze administrateurs, membres ou non de l'ASBL.

Les administrateurs sont nommés par l'Assemblée générale, à la majorité simple des voix présentes ou représentées et pour un ternie de quatre ans. Toutefois, leur élection a lieu par moitié tous les deux ans. L'Assemblée générale veillera dans la mesure du possible à confier des mandats à des représentants des fondations d'utilité publique et des fondations privées. Leur mandat prend fin à la clôture de l'Assemblée; générale annuelle de la quatrième année de leur mandat. Les administrateurs sont rééligibles.

Tous les deux ans, le Conseil d'administration élit en son sein un Président, le cas échéant un ou plusieurs ' Vice-président(s), un Secrétaire et un Trésorier.

Les administrateurs peuvent être révoqués à tout moment par l'Assemblée générale, qui se prononce à la majorité simple des voix présentes ou représentées. L'administrateur révoqué a le droit d'être entendu par l'assemblée avant la délibération. Chaque membre du Conseil d'administration peut lui-même démissionner,: moyennant une notification écrite au Président du Conseil d'administration. Le cas échéant, le Conseil; d'administration pourvoit provisoirement au remplacement de l'administrateur révoqué ou démissionnaire.

Les administrateurs exercent leur mandat à titre gratuit.

Désormais, les statuts sont rédigés comme suit:

STATUTS DE L'ASBL RÉSEAU BELGE DE FONDATIONS

Les fondateurs soussignés,

1\1° d'entremise : 870.367.340

Mentionner sur la dernière page du Volet B : Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes

ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

Au verso ; Nom et signature

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

-Centre Européen pour Enfants Disparus et Sexuellement Exploités, fondation d'utilité publique, Avenue

Houba de Strooper 292 à 1020 Bruxelles;

-Cera, cvba, Philipssite 5b-10 à 3000 Leuven;

-Evens Stichting, fondation d'utilité publique, Van Breestraat 14 à 2018 Antwerpen;

-Fondation Belge de la Vocation, asbl, place de l'Albertine 2 à 1000 Bruxelles;

-Fondation Bemheim, fondation d'utilité publique, place de l'Albertine 2 à 1000 Bruxelles;

-Fondation Francqui, fondation d'utilité publique, rue Defacqz 1 à 1000 Bruxelles;

-Fondation pour les Générations Futures, fondation d'utilité publique, rue des Brasseurs 182 à 5000 Namur;

-Fondation Roi Baudouin, fondation d'utilité publique, rue de Brederode 21 à 1000 Bruxelles;

-Fortis Foundation Belgium, asbl, rue Royale 20 à 1000 Bruxelles;

-Les Amis de la Fondation Charcot, fondation d'utilité publique, Avenue Huart Hamoir, 48 à 1030 Bruxelles.

réunis en assemblée le 21 octobre 2004, ont convenu

-de constituer une association sans but lucratif ('ASBL') conformément à la loi du 27 juin 1921 telle que changée par la loi du 2 mai 2002 sur fes associations sans but lucratif, les associations internationales sans but lucratif et fes fondations, M.B. 11 décembre 2002, la loi du 16 janvier 2003 portant création d'une Banque-Carrefour des Entreprises, modernisation du registre de commerce, création de guichets-entreprise agrées et portant diverses dispositions, M.B. 5 février 2003, la loi-programme du 22 décembre 2003, M.B. 31 décembre 2003 et la loi-programme du 9 juillet 2004, M.B. 15 juillet 2004, deuxième édition, ci-après nommée la loi;

-que cette ASBL ratifiera expressément et intégrera au premier exercice comptable, les engagements pris et les opérations conclues par le Réseau Belge de Fondations en sa qualité d'association de fait depuis le 17 février 2004. En conséquence, ifs recevront leur entière exécution comme si l'ASBL les eut directement contractés. Il s'agit plus précisément de l'ouverture d'un compte numéro 068-2401309-04 auprès de la banque Dexia.

Pour autant que de besoin, l'ASBL décharge le Réseau Belge de Fondations en sa qualité d'association de fait de toute responsabilité pour les engagements pris et les opérations conclues au nom de l'association de fait.

Les fondateurs acceptent unanimement à cet effet les statuts suivants:

ARTICLE ler - L'ASSOCIATION

Art. 1,1 Forme juridique

L'association est constituée sous la forme d'une entité dotée de la personnalité juridique et, plus spécifiquement, sous la forme d'une association sans but lucratif (dénommée ci-après 'ASBL').

Art. 1.2 Dénomination

L'ASBL est dénommée 'Réseau Beige de Fondations', en néerlandais 'Belgisch Netwerk van Stichtingen, vzw, en allemand 'Belgisches Netzwerk der Stiftungere, V.o.G.

Cette dénomination doit figurer sur tous les actes, factures, annonces, publications, lettres, commandes et autres pièces émanant de l'association, immédiatement précédée ou suivie des mots 'association sans but lucratif' ou de l'abréviation 'ASBL', et accompagnée de fa mention précise du siège.

Art. 1.3 Siège

Le siège de l'ASBL est sis à 1000 Bruxelles, rue Brederode 21, dans l'arrondissement judiciaire de Bruxelles.

Art. 1.4 Durée

L'ASBL est constituée pour une durée indéterminée.

ARTICLE 2 BUTS ET ACTIVITÉS

Art. 2.1 But

La loi accorde une reconnaissance et un cadre juridique aux fondations d'utilité publique et crée fa fondation privée. Les fondateurs ont saisi cette opportunité pour collaborer au sein d'un réseau qui a pour but de favoriser des échanges d'idées et de bonnes pratiques et de faire office de forum de rencontre pour le secteur. Le Réseau veut avant tout créer dans la société les conditions et l'environnement propices au développement de la philanthropie et à la croissance du secteur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 2.2 Activités

Parmi les activités permettant de réaliser les buts de l'ASBL figurent notamment:

-mettre b la crisposillon des membres une plate-forme d'échanges dans le but de développer un réseau d'expertise au moyen de réunions, de conférences, d'ateliers et de visites d'étude (fonction de plate-forme);

-favoriser l'information du grand public sur les activités des membres du réseau par la création d'un centre de documentation et la réalisation d'enquêtes, d'études et d'inventaires (fonction d'information);

-représenter les intérêts communs de ses membres auprès des pouvoirs publics et de toutes les institutions (fonction de représentation);

-prodiguer des conseils à propos de la création et du développement d'une fondation (fonction de conseil).

L'ASBL peut par ailleurs développer toutes les activités qui contribuent directement ou indirectement à la réalisation des buts non lucratifs précités, en ce compris, dans les limites autorisées par la loi, des activités commerciales et lucratives accessoires, dont le produit sera de tout temps affecté intégralement à la réalisation desdits buts non lucratifs.

ARTICLE 3- MEMBRES

Art. 3.1 Membres effectifs

L'ASBL compte au moins trois membres effectifs, qui disposent de tous les droits accordés aux membres visés dans la loi.

Les fondateurs mentionnés ci-dessous ont pris l'initiative de créer le Réseau Belge de Fondations:

-Centre Européen pour Enfants Disparus et Sexuellement Exploités, fondation d'utilité publique, Avenue

Houba de Strooper 292 à 1020 Bruxelles;

-Cera, cvba, Philipssite 5b-10 à 3000 Leuven;

-Evens Stichting, fondation d'utilité publique, Van Breestraat 14 à 2018 Antwerpen;

-Fondation Belge de la Vocation, asbl, place de l'Albertine 2 à 1000 Bruxelles;

-Fondation Bemheim, fondation d'utilité publique, place de l'Albertine 2 à 1000 Bruxelles;

-Fondation Francqui, fondation d'utilité publique, rue Defacqz 1 à 1000 Bruxelles;

-Fondation pour les Générations Futures, fondation d'utilité publique, rue des Brasseurs 182 à 5000 Namur;

-Fondation Roi Baudouin, fondation d'utilité publique, rue de Brederode 21 à 1000 Bruxelles;

-Fortis Foundation Belgium, asbl, rue Royale 20 à 1000 Bruxelles.

-Les Amis de la Fondation Charcot, fondation d'utilité publique, Avenue Huart Hamoir 48 à 1030 Bruxelles.

Par ailleurs, peuvent devenir membres du Réseau Belge de Fondations;

-Les fondations d'utilité publique établies en Belgique et les fondations privées qui

répondent aux dispositions de la loi du 27 juin 1921 modifiée par la loi du 2 mai 2002 relative aux

fondations;

-Les fondations européennes ayant un siège en Belgique ainsi que les fondations étrangères qui sont

également actives en Belgique;

-Les organisations établies et actives en Belgique qui sont 'membres' du European Foundation Centre.

Les membres effectifs ne peuvent donc pas être des personnes physiques.

Les candidats membres adressent leur candidature au Président du Conseil d'administration.

Le Conseil d'administration se prononcera sur l'admission du candidat comme membre effectif dans les deux mois après la réception de sa candidature. La majorité des administrateurs doit être présente ou représentée pour délibérer de la candidature d'un nouveau membre.

La décision est prise à la majorité simple des voix des administrateurs présents ou représentés du Conseil d'administration.

Le Conseil d'administration décide souverainement.

Les membres effectifs ont tous les droits et obligations définis par la loi ainsi que dans les présents statuts. Ils paient une cotisation qui est fixée annuellement par l'Assemblée générale. Le montant maximum de la cotisation s'élève à 2.500 EUR par an.

Les membres seront toutefois invités à faire des contributions supplémentaires en fonction de leur importance. Ils pourront en outre, en accord avec le Conseil d'administration ou la/les personne(s) délégué(e)s à la gestion journalière, prendre en charge, financièrement ou en nature, la réalisation de certains projets de PASBL.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 3.2 Membres adhérents

Toute organisation ayant ou non la personnalité juridique, qui soutient les buts de l'ASBL, peut introduire auprès de celle-ci une demande écrite au Président du Conseil d'administration afin de devenir membre adhérent.

Les membres adhérents sont, notamment, les organisations établies en Belgique qui opèrent comme 'corporate foundations' indépendantes.

Les membres adhérents ne peuvent donc pas être des personnes physiques.

Le Conseil d'administration décide souverainement.

Les membres adhérents jouissent des mêmes droits et obligations que les membres effectifs sauf si les statuts en disposent autrement, lls paient une cotisation qui est fixée annuellement par l'Assemblée générale. Le montant maximum de la cotisation s'élève à 2.500 EUR par an.

Les membres adhérents n'ont pas de droit de vote.

Art. 3.3 Conditions d'admission des nouveaux membres

Des fondations peuvent se porter candidates pour devenir membre effectif ou membre adhérent à condition qu'elles oeuvrent de façon indépendante et durable en faveur d'une société plus juste et plus démocratique; qu'elles partagent les mêmes principes de gestion, faits de transparence, d'ouverture et de responsabilité; qu'elles fonctionnent dans le respect de leurs différences mutuelles, entre autres en ce qui concerne leurs domaines d'action, leurs moyens financiers, leur taille opérationnelle et leur histoire..

Les membres du Réseau Belge de Fondations:

-ont pour objectif de se mettre au service du bien commun en octroyant des aides

financières à des projets d'autres organisations ou en mettant sur pied leurs propres projets;

-reconnaissent fes valeurs démocratiques et les principes de droit de la société belge et

européenne;

-admettent et reconnaissent la diversité humaine sous toutes ses formes. Dans leur

fonctionnement, les membres tiennent compte de la multiplicité des visions, des opinions et des expériences

au sein de la société. Ceci se reflète concrètement dans l'octroi des aides financières en faveur des projets

soutenus, dans la composition des organes de gestion, des comités et du personnel, dans le choix des

conseillers externes et dans la pratique quotidienne des membres;

-visent à créer une base financière suffisante qui doit leur permettre d'atteindre leurs

propres objectifs de manière indépendante et durable;

-veillent à adopter un mode de fonctionnement interne à la fois clair, transparent et

responsable. Une communication claire, ouverte et correcte sera menée avec le Réseau Belge de

Fondations et avec les tiers, tant au niveau du processus décisionnel qu'a celui des décisions finales. En ce qui

concerne la transparence, cela implique au moins qu'en plus du contenu, des comptes et du bilan, le rapport

annuel contienne la composition des différents organes et instances de décision et qu'il soit accessible au

public;

-appliqueront au fonctionnement de leur propre fondation des méthodes "d'autocontrôle"

permettant de vérifier si les principes des présents statuts sont ou non respectés.

Art 3.4 Démission

Les membres effectifs et adhérents peuvent à tout moment se retirer de l'ASBL au moyen d'un écrit formel, c'est-à-dire une lettre recommandée à adresser au Président du Conseil d'administration. La démission prendra cours un mois à compter de la date de cet écrit.

Un membre effectif ou adhérent démissionnaire sera cependant tenu au paiement de la cotisation et à la participation aux frais pour lesquels il s'est engagé et qui ont été approuvés pour l'année au cours de laquelle la démission a été donnée.

Art. 3.6 Suspension de membres

Les membres effectifs et adhérents qui ne paient pas leur cotisation pour l'année en cours, dans le délai fixé par le Conseil d'administration, sont suspendus, après l'envoi d'une première mise en demeure les invitant à régulariser leur situation, et ce, à l'expiration d'un délai d'un mois suivant la date d'envoi de cette mise en demeure

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Les membres qui n'ont pas payé leur cotisation pendant deux années consécutives sont réputés démissionnaires et perdent leur qualité de membre.

Art. 3.6 Fin de l'adhésion et exclusion

L'adhésion prend fin:

-lorsque le membre cesse d'exister (en cas de dissolution) ou qu'il cesse d'avoir des activités en Belgique;

Est exclu le membre qui:

-ne remplit plus les conditions énumérées à l'article 3.3. des statuts ou qui agit de manière opposée aux buts de l'AS131., ou qui a porté préjudice de manière injustifiée à l'ASBL. Sur proposition du Conseil d'administration ou à fa demande d'au moins un tiers de tous ses membres, l'exclusion est prononcée par une décision spéciale de l'Assemblée générale, à laquelle au moins deux tiers de tous les membres effectifs sont présents, cette décision nécessitant une majorité des deux tiers des voix présentes ou représentées.

Le membre dont l'exclusion est proposée a le droit d'être entendu.

Art 3.7 Droits

Aucun membre ne peut faire valoir ou exercer une quelconque prétention sur les actifs de l'ASBL en vertu de sa seule qualité de membre.

Cette exclusion de droits sur les actifs s'applique en tout temps: pendant la période où l'intéressé est membre, au moment où cette qualité cesse d'exister pour quelque raison que ce soit ainsi qu'au moment de la dissolution de l'ASBL.

ARTICLE 4- L'ASSEMBLEE GÉNÉRALE

Art. 4.1 L'Assemblée générale

L'Assemblée générale se compose des membres effectifs.

Tous les membres effectifs ont un droit de vote égal, chacun dispose d'une voix. Les membres adhérents sont invités en qualité d'observateur. Ils n'ont pas de droit de vote.

Art. 4.2 Observateurs

A l'invitation du Conseil d'administration des observateurs peuvent assister à l'Assemblée générale et avec l'autorisation du Président s'adresser à l'Assemblée générale.

Art, 4.3 Compétences

Les compétences suivantes sont exclusivement du ressort de l'Assemblée générale:

1, la modification des statuts;

2. la nomination et la révocation des administrateurs;

3, la nomination et la révocation du/des commissaire(s) et la fixation de sa/leur rémunération;

4, la décharge à octroyer aux administrateurs et aux commissaires;

5. l'approbation des budgets et des comptes;

6. la dissolution de l'association;

7. l'exclusion d'un membre

8. la transformation de l'association en société à finalité sociale;

9. tous les cas où les statuts l'exigent.

Art. 4.4 Réunions

L'Assemblée générale ordinaire se tient au moins une fois par an en un lieu et à l'heure indiqués sur la convocation. La convocation doit être envoyée au moins quinze jours avant la date de l'Assemblée générale à tous les membres effectifs et adhérents, par fax et/ou par e-mail et/ou par courrier ordinaire, au numéro ou à l'adresse que le membre a communiqués en dernier lieu à cet effet au Secrétaire.

L'Assemblée générale est convoquée par le Président du Conseil d'administration ou, en son absence, par le(s) Vice-président(s), ou en son absence par deux administrateurs au moins. Un ordre du jour est joint à la

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

convocation. Tout point ayant été demandé au plus tard 10 jours avant l'Assemblée générale par au moins deux administrateurs ou un cinquième des membres effectifs doit être inscrit à l'ordre du jour.

Une Assemblée générale extraordinaire peut être convoquée par le Président et/ou par au moins deux administrateurs, ainsi qu'à la demande d'au moins un cinquième de tous les membres effectifs. La convocation doit être envoyée, au plus tard B jours avant la date de l'Assemblée générale, à tous les membres effectifs par fax et/ou par e-mail et/ou par courrier ordinaire au numéro ou à l'adresse que le membre a communiqués en dernier lieu à cet effet.

Art. 4.5 Quorum et votes

Pour pouvoir délibérer valablement, il faut qu'au moins la moitié des membres effectifs soient présents ou représentés à l'Assemblée générale. Les décisions sont prises à la majorité simple des voix des membres effectifs présents ou représentés, sauf disposition contraire dans la loi ou dans les statuts.

Au cas où le quorum de présences ne serait pas atteint, une nouvelle Assemblée générale sera convoquée dans les 2 mois; elle sera habilitée à délibérer valablement quel que soit le nombre de membres présents ou représentés.

L'Assemblée générale ne peut valablement debérer sur les modifications aux statuts que si les modifications sont explicitement indiquées dans la convocation.

L'Assemblée générale ne peut valablement délibérer sur les modifications de statuts que si elle atteint un quorum de deux tiers des membres effectifs, qu'ils soient présents ou représentés. Si les deux tiers des membres ne sont pas présents ou représentés à la première assemblée, une seconde assemblée peut être convoquée, qui pourra délibérer valablement et adopter les modifications aux majorités ci-après, quel que soit le nombre de membres présents ou représentés. La seconde assemblée ne peut être tenue moins de quinze jours après la première. Une résolution est réputée être acceptée si elle est approuvée par deux tiers des voix des membres effectifs présents ou représentés.

Lorsque la modification porte sur le ou les buts en vue desquels l'association est constituée, elle ne peut cependant être adoptée qu'à une majorité de quatre cinquièmes des voix des membres effectifs présents ou représentés.

Les membres qui ne peuvent pas être présents à l'assemblée peuvent se faire représenter par d'autres membres. Chaque membre ne peut être porteur que d'une procuration au maximum.

Le vote peut s'effectuer par appel, à main levée ou, à la demande d'au moins un tiers des membres effectifs présents ou représentés, au scrutin secret.

En cas d'égalité de voix, la voix de celui qui préside est prépondérante..

Un procès-verbal de la réunion est dressé, qui est conservé dans un registre des procès-verbaux. Celui-ci peut être consulté par les membres effectifs. Ils introduisent à cet effet une demande écrite au Conseil d'administration et conviennent avec lui d'une date et d'une heure pour la consultation du registre, au siège de

ARTICLE 5- ADMINISTRATION ET REPRÉSENTATION

Art. 5.1 Composition du Conseil d'administration

L'ASBL est administrée par un Conseil d'administration, composé d'au moins trois et d'au plus douze administrateurs, membres ou non de l'ASBL.

Les administrateurs sont nommés par l'Assemblée générale, à la majorité simple des voix présentes ou représentées et pour un terme de quatre ans. Toutefois, leur élection a lieu par moitié tous les deux ans. L'Assemblée générale veillera dans la mesure du possible à confier des mandats à des représentants des fondations d'utilité publique et des fondations privées. Leur mandat prend fin à la clôture de l'Assemblée générale annuelle de la quatrième année de leur mandat. Les administrateurs sont rééligibles.

Tous les deux ans, le Conseil d'administration élit en son sein un Président, le cas échéant un ou plusieurs Vice-président(s), un Secrétaire et un Trésorier.

Les administrateurs peuvent être révoqués à tout moment par l'Assemblée générale, qui se prononce à la majorité simple des voix présentes ou représentées. L'administrateur révoqué a le droit d'être entendu par l'assemblée avant la délibération. Chaque membre du Conseil d'administration peut lui-même démissionner,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

NIOD 2.2

moyennant une notification écrite au Président du Conseil d'administration. Le cas échéant le Conseil d'administration pourvoit provisoirement au remplacement de l'administrateur révoqué ou démissionnaire.

Les administrateurs exercent leur mandat à titre gratuit.

Art. 5.2 Conseil d'administration: réunions, délibération et décisions

Le Conseil d'administration se réunit, sur convocation du Président, aussi souvent que le requiert l'intérêt de l'ASBL, ainsi que dans les 14 jours suivant une demande en ce sens de deux administrateurs ou de l'administrateur en charge de la gestion journalière.

Le Conseil est présidé par le Président ou, en son absence, par le Vice-président le plus âgé ou, en son absence, par te plus âgé des administrateurs présents. La réunion se tient au siège de l'ASBL ou en tout autre lieu en Belgique, indiqué dans la lettre de convocation.

Les avis de convocation sont envoyés aux administrateurs au moins huit jours avant la réunion, sauf en cas d'extrême urgence, laquelle doit être motivée dans le procès-verbal de la réunion. Ces convocations doivent mentionner l'ordre du jour, la date, le lieu et l'heure de la réunion et sont adressées par lettre, fax, courrier électronique ou de tout autre manière par écrit. Les convocations sont censées avoir eu lieu au moment de leur envoi..

Chaque administrateur peut, par lettre, fax, courrier électronique ou de toute autre manière écrite donner procuration à un administrateur afin de se faire représenter à une réunion du Conseil d'administration, Il ne peut représenter qu'un seul collègue,

Le Conseil d'administration ne peut délibérer et statuer que si la moitié au moins de ses membres est présente ou représentée à la réunion. Les décisions sont prises à la majorité absolue des voix des membres présents ou représentés. En cas d'égalité de voix, la voix du Président ou de l'administrateur qui préside la réunion est prépondérante.

Si, au cours d'une réunion du Conseil valablement composé, un ou plusieurs administrateurs présents ou représentés s'abstiennent de voter, les décisions sont valablement prises à la majorité des voix des autres administrateurs présents ou représentés.

Un procès-verbal de la réunion est rédigé et signé par le Président et le Secrétaire.. Ce procès-verbal est conservé dans un registre des procès-verbaux qui peut être consulté par les membres effectifs., Ils introduisent à cet effet une demande écrite au Conseil d'administration et conviennent avec lui d'une date et d'une heure pour la consultation du registre, au siège de l'ASBL.

Une résolution écrite signée par tous les administrateurs aura la même validité et la même vigueur qu'une résolution prise lors d'une réunion du Conseil d'administration régulièrement convoquée et tenue. Pareille résolution pourra résulter de plusieurs écrits ayant la même forme et signés chacun par un ou plusieurs administrateurs.

Art. 5.3 Administration interne  Restrictions

Le Conseil d'administration est habilité à établir tous les actes d'administration interne qui sont nécessaires ou utiles à la réalisation du but de rAsn, à l'exception de ceux qui relèvent de la compétence exclusive de l'Assemblée générale, conformément à la loi et aux présents statuts.

Sans préjudice des obligations qui résultent de l'administration collégiale, à savoir la concertation et le contrôle, les administrateurs peuvent se répartir les tâches administratives. Une telle répartition des tâches n'est pas opposable aux tiers, même si elle a été publiée. Néanmoins, son non-respect engage la responsabilité interne du ou des administrateurs concemé(s).

Le Conseil d'administration peut déléguer une partie de ses compétences à un ou plusieurs tiers, administrateur(s) ou non, membre(s) ou non, agissant soit individuellement, soit collégialement, soit conjointement, sans que cette délégation de pouvoir ne puisse concerner la politique générale de l'ASBL ou la compétence générale du Conseil d'administration.

Les administrateurs ne peuvent pas prendre de décisions relatives à l'achat ou à la vente d'immeubles de l'ASBL et/ou à l'établissement d'une hypothèque sans l'autorisation de l'Assemblée générale. Ces restrictions apportées à leurs pouvoirs ne sont pas opposables aux tiers, même si elles ont été publiées. Néanmoins, leur non-respect engage la responsabilité interne du (ou des) administrateur(s) concemé(s).

Art. 5.4 Pouvoir de représentation externe

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Le Conseil d'administration représente collégialement l'ASBL dans tous les actes judiciaires et extrajudiciaires, sans qu'une décision interne de désignation ne soit nécessaire. Il représente ainsi l'association par la majorité de ses membres.

Sans préjudice de la compétence de représentation générale du Conseil d'administration en tant que collège, l'ASBL peut également être représentée de manière générale dans les actes judiciaires et extrajudiciaires par deux administrateurs, qui agissent conjointement

Par dérogation à la loi, les organes de représentation doivent obtenir l'autorisation de l'Assemblée générale pour représenter valablement l'ASBL dans le cadre d'actes juridiques relatifs à l'achat ou à la vente d'immeubles de l'ABU et/ou à l'établissement d'une hypothèque.

Ces restrictions apportées à leurs pouvoirs ne sont pas opposables aux tiers, même si elles ont été publiées. Néanmoins, leur non-respect engage la responsabilité interne du ou des administrateurs concemé(s),

Le Conseil d'administration ou les administrateurs qui représentent l'ASBL peuvent désigner des mandataires de l'ASBL. Seules des procurations particulières et limitées à un ou à une série d'acte(s) juridique(s) déterminé(s) sont autorisées. Les mandataires engagent l'ASBL dans les limites de la procuration qui leur a été accordée, lesquelles sont opposables aux tiers conformément aux dispositions légales en matière de mandat.

Art. 5.5 Obligations en matière de publicité

La nomination et la cessation de fonctions des membres du Conseil d'administration et des personnes habilitées à représenter l'ASBL sont actées par dépôt dans le dossier de l'association au greffe du Tribunal de Commerce et publiées, par extrait, aux Annexes du Moniteur belge, Ces pièces doivent en tout cas faire apparaître si les personnes qui représentent l'ASBL engagent l'ASBL chacune distinctement, conjointement ou collégialement, et préciser l'étendue de leurs pouvoirs.

ARTICLE 6 GESTION JOURNALIÈRE

Le Conseil d'administration peut déléguer à une ou plusieurs personnes la gestion journalière de l'ASBL sur le plan interne, ainsi que la représentation externe en ce qui concerne cette gestion journalière.

S'il est fait usage de cette possibilité, le Conseil d'administration décide si ces personnes peuvent agir individuellement, conjointement ou collégialement, et ce, tant en ce qui concerne la gestion journalière interne qu'en ce qui concerne le pouvoir de représentation externe dans le cadre de cette gestion journalière.

La nomination et la cessation de fonctions des personnes chargées de la gestion journalière sont actées par dépôt dans le dossier de l'association au greffe du Tribunal de Commerce et publiées, par extrait, aux Annexes du Moniteur belge.

Ces pièces doivent en tout cas faire apparaître si les personnes qui représentent l'ASBL en matière de gestion journalière engagent l'ASBL chacune distinctement, conjointement ou collégialement, et préciser l'étendue de leurs pouvoirs

ARTICLE 7 - RESPONSABILITÉ DE L'ADMINISTRATEUR ET DE LA PERSONNE DELEGUÉE A LA GESTION JOURNALIÈRE

L'association est responsable des fautes imputables soit à ses préposés, soit aux organes par lesquels s'exerce sa volonté.

Les administrateurs et les personnes déléguées à la gestion journalière ne sont pas personnellement liées par les engagements de l'ASBL.

Vis-à-vis de l'ASBL et des tiers, leur responsabilité est limitée à l'accomplissement de leur mission conformément au droit commun, aux dispositions de la loi et aux dispositions des statuts.

ARTICLE 8 CONTRÔLE PAR UN COMMISSAIRE

Tant que l'ASBL ne dépasse pas, pour le dernier exercice social clôturé, les montants limites visés par la Ici, elle n'est pas tenue de nommer un commissaire.

Dès que l'ASBL dépasse les montants limites, le contrôle de la situation financière, des comptes annuels et de la régularité des opérations qui doivent y figurer est confié à un commissaire, qui doit être nommé par l'Assemblée générale parmi les membres de l'Institut des Réviseurs d'entreprises pour un mandat de trois ans. La rémunération du commissaire est également fixée par l'Assemblée générale.

MOD 2.2

Volet B - Suite

ARTICLE 9 FINANCEMENT ET COMPTABILITf

Art. 9.1 Financement

Réservé

au

Moniteur

belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

L'association sera financée, entre autres, par des subventions, des allocations, des dons, des cotisations, des donations, des legs et d'autres dispositions testamentaires et de dernières volontés, obtenus tant pour soutenir les buts généraux de l'association que pour soutenir un projet spécifique.

L'association peut par ailleurs lever des fonds de toute autre manière légale.

Art. 9.2 Comptabilité

L'exercice social commence le 1 er janvier et se termine le 31 décembre. Par dérogation, le premier exercice s'achève le 31 décembre 2005.

La comptabilité est tenue conformément à la loi et aux arrêtés d'exécution qui s'y appliquent.

Les comptes annuels sont déposés dans le dossier tenu au greffe du Tribunal de Commerce, conformément à la loi. Le cas échéant, les comptes annuels sont également déposés à la Banque Nationale, conformément aux dispositions de la loi et des arrêtés d'exécution y afférents.

Le Conseil d'administration soumet les comptes annuels de l'exercice social précédent, ainsi qu'une proposition de budget, à l'approbation de l'Assemblée générale annuelle.

ARTICLE 10 DISSOLUTION

L'Assemblée générale sera convoquée pour examiner les propositions de dissolution déposées par le Conseil d'administration ou par au moins un cinquième de tous les membres. La convocation et la mise à l'ordre du jour s'effectuent conformément à l'article article 4.4 des présents statuts.

La délibération et la décision relatives à la dissolution respectent le quorum et la majorité requis pour une modification du but de l'ASBL, prévus à l'article 4.5 des présents statuts. Dès que la décision de dissolution est prise, l'ASBL mentionnera toujours qu'elle est une 'ASBL en dissolution', conformément à la loi.

Si la proposition de dissolution est adoptée, l'Assemblée générale nomme au moins deux liquidateurs, dont elle définira la mission avec précision.

En cas de dissolution et de liquidation, l'Assemblée générale extraordinaire décide de l'affectation à donner au patrimoine de l'ASBL. Celui-ci dolt être attribué à une autre association sans but lucratif ayant un but similaire ou apparenté, et/ou à une ou plusieurs fondations active(s) en Belgique.

Toute décision relative à la dissolution, aux conditions de liquidation, à la nomination et à la cessation de ;fonctions des liquidateurs, à la clôture de la liquidation et à l'affectation de l'actif doit être déposée dans le mois de sa date au greffe du Tribunal de Commerce et repris dans le dossier tenu au greffe du Tribunal de ' Commerce, conformément aux dispositions de la loi. Une décision de justice ne doit y être déposée que si elle a force de chose jugée ou est exécutoire par provision.

Toutes ces décisions doivent être publiées aux Annexes du Moniteur belge, conformément aux dispositions de la loi et aux arrêtés d'exécution y afférents.

ARTICLE 11 CLAUSE FINALE

Tout ce qui n'est pas prévu explicitement dans les présents statuts est réglé par la loi.

Et une disposition transitoire a été adoptée:

A titre transitoire, lors de l'Assemblée générale de 2016, le mandat de la moitié des administrateurs

représentant les fondations les plus anciennes sera limité à 2 ans.

Dominique Allard Johan Chiers

Fondation Roi Baudouin Fondation Tanguy Moreau de Melen

Secrétaire Responsible Young Drivers-Secura Forum,

Président

Mentionner sur la dernière page du Volet B Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes

ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

Au verso: Nom et signature

18/12/2012
ÿþ MOD 2.2

Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte

BRUXELLES

GreQ 7 DEC 2012

e

Na d'entreprise : 870.367.340

Dénomination

(en entier) : Réseau Belge de Fondations, asbl

en néerlandais: Belgisch Netwerk van Stichtingen, vzw

en allemand: Belgisches Netzwerk für Stiftungen, vog

(en abrégé):

Forme juridique : Association Sans But Lucratif

Siège : Rue Brederode 21 à 1000 Bruxelles

Objet de l'acte ; Démission - Réélections - Nominations d'Administrateurs

Suite à l'Assemblée générale du 2 mai 2012,

*le mandat de l'administrateur suivant a pris fin:

- NTGent, fondation d'utilité publique, n° d'entreprise 0410353154, Sint-Baafsplein 17 à 9000 Gent,

représentée par Kurt Melens;

- *les administrateurs suivants ont été réélus:

- Fondation Bemheim, fondation d'utilité publique, ri" d'entreprise 0430216675, place de l'Albertine 2 à 1000 Bruxelles, représentée par Françoise Thys-Clement;

- Fondation Charcot, fondation d'utilité publique, n° d'entreprise 0468831484, avenue Huart Hamoir 48 à 1030 Bruxelles, représentée par Isabelle Bloem;

- Fondation contre le Cancer, fondation d'utilité publique, n° d'entreprise 0873268432, chaussée de Louvain. 479 à 1030 Bruxelles, représentée par Jacques Deneef;

- Fondation Francqui, fondation d'utilité publique, n° d'entreprise 0409634265, rue d'Egmont 11 à 1000 Bruxelles, représentée par Baronne Janine Delruelle;

- Fondation Roi Baudouin, fondation d'utilité publique, n° d'entreprise 0415580365, rue Brederode 21 à 1000' Bruxelles, représentée par Dominique Allard;

- Fondation Rozenberg-Caillet, Mains Ouvertes, Dignité de Vie, fondation d'utilité publique, n° d'entreprise 0475881901, square Charles Maurice Wiser 13 à 1040 Bruxelles, représentée par Andrée Caillet;

- Fonds de Soutien Marguerite-Marie Delacroix, fondation d'utilité publique, n° d'entreprise 0436.540.877, avenue Herrmann-Debroux 46 à 1160 Bruxelles, représenté par Géry Delacroix;

- Unicef Belgique, fondation d'utilité publique, n° d'entreprise 0407562029, boulevard de l'Impératrice 66 à; 1000 Bruxelles, représentée par Christian Wiener;

- Cera, scri, n° d'entreprise 0403581960, Philipssite 5 à 3001 Leuven, représentée par Lieven Vandeputte; *ont été nommés administrateurs:

- Fondation Evens, fondation d'utilité publique, n° d'entreprise 0445135671, Stoopstraat 1 à 2000 Antwerpen, représentée par Luc Luyten;

- Fondation Lire le Monde, fondation d'utilité publique, n° d'entreprise 0823642143, rue Mazy 165 à 5100; Jambes, représentée par Gérard de Sélys;

- Fondation Tanguy Moreau de Melen Responsible Young Drivers-Secura Forum, fondation d'utilité publique, n° d'entreprise 0442229136, place des Barricades 9 à 1000 Bruxelles, représentée par Johan Chiers.

Lors de sa séance du 18 octobre 2012, le nouveau Conseil d'Administration a élu comme :

" Président, la Fondation Tanguy Moreau de Melen Responsible Young Drivers-Secura Forum, représentée par Johan Chiers;

" Vice-président, la Fondation Charcot, représentée par Isabelle Bloem;

" Secrétaire, la Fondation Roi Baudouin, représentée par Dominique Allard;

" Trésorier, Cera, représentée par Lieven Vandeputte.

Désormais le Conseil d'Administration se compose comme suit:

- Fondation Tanguy Moreau de Melen Responsible Young Drivers-Secura Forum, représentée par Johan

Chiers, président;

Mentionner sur la dernière page du Volet B : Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Volet B - Suite

- Fondation Charcot, représentée par Isabelle Bloem, vice-président;

- Fondation Roi Baudouin, représentée par Dominique Allard, secrétaire;

- Cera, représentée par Lieven Vandeputte, trésorier;

- Fondation Bemheim, représentée par Françoise Thys-Clement, administrateur;

- Fondation contre le Cancer, représentée par Jacques Deneef, administrateur;

- Fondation Fvens, représentée par Luc Luyten, administrateur;

- Fondation Francqui, représentée par Baronne Janine Deiruelle, administrateur;

- Fondation Lire le Monde, représentée par Gérard de Sélys, administrateur;

- Fondation Rozenberg-Caillet, Mains Ouvertes, Dignité de Vie, représentée par

administrateur,

- Fonds de Soutien Marguerite-Marie Delacroix, représenté par Géry Delacroix, administrateur;

- Unicef Belgique, représentée par Christian Wiener, administrateur.

Ree ervé

au

Moniteur

beige

Andrée Caillet,

Dominique Allard Johan Chiers

Fondation Roi Baudouin Fondation Tanguy Moreau de Melen

Secrétaire Responsible Young Drivers-Secura Forum,

Président

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Mentionner sur la dernière page du Volet B Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

18/12/2012
ÿþ MOD 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

111

" 1220359

BRUSSEL

Griffie

07DEC2012

Ondernemingsnr : 870.367.340

Benaming

(voluit) : Belgisch Netwerk van Stichtingen, vzw

in het Frans: Réseau Belge de Fondations, asti in het Duits: Belgisches Netzwerk für Stiftungen, vog

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Brederodestraat 21 te 1000 Brussel

Onderwerp akte : Ontslag - Herbenoemingen - Benoemingen van Bestuurders

ingevolge de Algemene Vergadering van 2 mei 2012,

* werd een einde gesteld aan het mandaat van de volgende bestuurder:

- NTGent, stichting van openbaar nut, ondernemingsnummer 0410353154, Sint-Baafsplein 17 te 9000 Gent,;

vertegenwoordigd door Kurt Melens;

*werden de volgende bestuurders herbenoemd:

- Bernheim Stichting, stichting van openbaar nut, ondernemingsnummer 0430216675, Aibertinaplein 2 te,

1000 Brussel, vertegenwoordigd door Françoise Thys-Clement ;

- Charcot Stichting, stichting van openbaar nut, ondememingsnummer 0468831484, Huart Hamoirlaan 48

te 1030 Brussel, vertegenwoordigd door Isabelle Bloem;

Stichting tegen Kanker, stichting van openbaar nut, ondernemingsnummer 0873268432, Leuvensesteenweg

479 te 1030 Brussel, vertegenwoordigd door Jacques Deneef;

- Francqui Stichting, stichting van openbaar nut, ondememingsnummer 0409634265, Egmontstraat 11 te

1000 Brussel, vertegenwoordigd door Barones Janine Delruelle;

- Koning Boudewijnstichting, stichting van openbaar nut, ondernemingsnummer 0415580365,

Brederodestraat 21 te 1000 Brussel, vertegenwoordigd door Dominique Allard;

- Fondation Rozenberg-Caillet, Mains Ouvertes, Dignité de Vie, stichting van openbaar nut,

ondernemingsnummer 0475881901, square Charles Maurice Wiser 13 te 1040 Brussel, vertegenwoordigd door

Andrée Caillet;

- Steunfonds Marguerite-Marie Delacroix, stichting van openbaar nut, ondernemingsnummer 0436.540.877,

Herrmann-Debrouxlaan 46 te1160 Brussel, vertegenwoordigd door Géry Delacroix;

- Unicef België, stichting van openbaar nut, ondernemingsnummer 0407562029, Keizerinlaan 66 te 1000

Brussel, vertegenwoordigd door Christian Wiener;

- Cera, cvba, ondememingsnummer 0403581960, Philipssite 5 te 3001 Leuven, vertegenwoordigd door

Lieven Vandeputte ;

*werden als bestuurders benoemd:

- Evens Stichting, stichting van openbaar nut, ondernemingsnummer 0445135671, Stoopstraat 1 te 2000,

Antwerpen, vertegenwoordigd door Luc Luyten;

- Fondation Lire le Monde, stichting van openbaar nut, ondememingsnummer 0823642143, rue Mazy 165 te,

5100 Jambes, vertegenwoordigd door Gérard de Sélys;

- Fondation Tanguy Moreau de Melen Responsible Young Drivers-Secura Forum, stichting van openbaar

nut, ondememingsnummer 0442229136, Barricadenplein 9 te 1000 Brussel, vertegenwoordigd door Johan

Chiers.

Ter zitting van 18 oktober 2012 heeft de nieuwe Raad van Bestuur gekozen als:

-Voorzitter, de Fondation Tanguy Moreau de Melen Responsible Young Drivers-Secura Forum, vertegenwoordigd door Johan Chiers;

" Ondervoorzitter, de Charcot Stichting, vertegenwoordigd door Isabelle Bloem;

" Secretaris, de Koning Boudewijnstichting, vertegenwoordigd door Dominique Allard;

" Penningmeester, Cera, vertegenwoordigd door Lieven Vandeputte.

Vanaf nu wordt de Raad van Bestuur samengesteld als volgt:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

MqD 2,2

Luik B - Vervolg

- Fondation Tanguy Moreau de Melen Responsible Young Drivers-Secura Forum, vertegenwoordigd door

Johan Chiers, voorzitter;

- Charcot Stichting, vertegenwoordigd door Isabelle Bloem, ondervoorzitter;

- Koning Boudewijnstichting, vertegenwoordigd door Dominique Allard, secretaris;

- Cera, vertegenwoordigd door Lieven Vandeputte, penningmeester;

- Bernheim Stichting, vertegenwoordigd door Françoise Thys-Clement, bestuurder;

- Stichting tegen Kanker, vertegenwoordigd door Jacques Deneef, bestuurder;

- Evens Stichting, vertegenwoordigd door Luc Luyten, bestuurder;

- Francqui Stichting, vertegenwoordigd door Barones Janine Delruelle, bestuurder;

- Fondation Lire Ie Monde, vertegenwoordigd door Gérard de Sélys, bestuurder;

- Fondation Rozenberg-Caillet, Mains Ouvertes, Dignité de Vie, vertegenwoordigd door Andrée Caillet,

bestuurder ;

- Steunfonds Marguerite-Marie Delacroix, vertegenwoordigd door Géry Delacroix, bestuurder; - Unicef België, vertegenwoordigd door Christian Wiener, bestuurder.

Voor-

t 'behouden aan het Belgisch Staatsblad

Dominique Allard Johan Chiers

Koning Boudewijnstichting Fondation Tanguy Moreau de Melen Responsible

Secretaris Young Drivers- Secura Forum

Voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

15/06/2011
ÿþMOD 2.2

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



0 1 -06- 2011

$ALMFL

Griffie

Voor. behouder

aan het

Belgisch Staatsblar

ri

*11089275"

Ondernemingsnr : 870.367.340

Benaming

(voluit) : Belgisch Netwerk van Stichtingen, vzw

in het Frans: Réseau Belge de Fondations, asbl

in het Duits: Belgisches Netzwerk für Stiftungen, vog

(verkort)

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Brederodestraat 21 te 1000 Brussel

Onderwerp akte : Ontslag - Benoeming van Bestuurder

Ingevolge de Algemene Vergadering van 7 april 2011,

* werd een einde gesteld aan het mandaat van de volgende bestuurder:

- Fortis Foundation Belgium, private stichting, ondernemingsnummer 869936283, Koningsstraat 20 te 1000

Brussel, vertegenwoordigd door Jean-Michel Gindt ;

*werd als bestuurder benoemd:

- Steunfonds Marguerite-Marie Delacroix, stichting van openbaar nut, ondernemingsnummer 436.540.877, Herrmann-Debrouxlaan 46 te1160 Brussel, vertegenwoordigd door Géry Delacroix.

Vanaf nu wordt de Raad van Bestuur samengesteld als volgt:

- Charcot Stichting, vertegenwoordigd door Isabelle Bloem, voorzitter ;

- Bernheim Stichting, vertegenwoordigd door Micheline Mardulyn, ondervoorzitter ;

- Cera, vertegenwoordigd door Franky Depickere, penningmeester ; - Koning Boudewijnstichting, vertegenwoordigd door Dominique Allard, secretaris;

- Stichting tegen Kanker, vertegenwoordigd door Jacques Deneef, bestuurder ;

- Francqui Stichting, vertegenwoordigd door Barones Janine Delruelte, bestuurder ;

- Fondation Rozenberg-Caillet, Mains Ouvertes, Dignité de Vie, vertegenwoordigd door Andrée Caillet,

bestuurder ;

- Steunfonds Marguerite-Marie Delacroix, vertegenwoordigd door Géry Delacroix, bestuurder ;

- NTGent, vertegenwoordigd door Kurt Melens, bestuurder ;

- Unicef België, vertegenwoordigd door Christian Wiener, bestuurder .

Dominique Allard Isabelle Bloem

Koning Boudewijnstichting Charcot Stichting

Secretaris Voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/06/2011 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

15/06/2011
ÿþMoD2.2

Volet B

Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte

Réservé

au

Moniteur

belge

" 110891]6' 101

01-O6 2011

BBUXe

Greffe

N° d'entreprise : 870.367.340

Dénomination

(en entier) : Réseau Belge de Fondations, asbl

en néerlandais: Belgisch Netwerk van Stichtingen, vzw

en allemand: Belgisches Netzwerk für Stiftungen, vog

(en abrégé) : Royale 20 à 1000 Bruxelles,

Forme juridique : Association Sans But Lucratif n° d'entreprise 436.540.877,

Siège : Rue Brederode 21 à 1000 Bruxelles

Objet de l'acte : Démission - Nomination d'un Administrateur

Suite à l'Assemblée générale du 7 avril 2011,

*le mandat de l'administrateur suivant a pris fin:

- Fortis Foundation Belgium, fondation privée, n° d'entreprise 869936283, rue

représentée par Jean-Michel Gindt;

*a été nommé administrateur:

-Fonds de Soutien Marguerite-Marie Delacroix, fondation d'utilité publique,

avenue Herrmann-Debroux 46 à 1160 Bruxelles, représenté par Géry Delacroix.

Désormais le Conseil d'Administration se compose comme suit:

- Fondation Charcot, représentée par Isabelle Bloem, président;

- Fondation Bernheim, représentée par Micheline Mardulyn, vice-président;

- Cera, représentée par Franky Depickere, trésorier;

- Fondation Roi Baudouin, représentée par Dominique Allard, secrétaire;

- Fondation contre le Cancer, représentée par Jacques Deneef, administrateur;

- Fondation Francqui, représentée par Baronne Janine Delruelle, administrateur;

- Fondation Rozenberg-Caillet, Mains Ouvertes, Dignité de Vie, représentée par Andrée Caillet,

administrateur;

- Fonds de Soutien Marguerite-Marie Delacroix, représenté par Géry Delacroix, administrateur;

- NTGent, représentée par Kurt Metens, administrateur;

- Unicef Belgique, représentée par Christian Wiener, administrate ir.

Dominique Allard Isabelle Bloem

Fondation Roi Baudouin Fondation Charcot

Secrétaire Président

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/06/2011 - Annexes du Moniteur belge

Mentionner sur la dernière page du Volet B : Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

Coordonnées
RESEAU BELGE DE FONDATIONS, EN NEERLANDAIS: …

Adresse
Si

Code postal : 1000
Localité : BRUXELLES
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale