REVUE BLANCHE

Association sans but lucratif


Dénomination : REVUE BLANCHE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 839.473.236

Publication

03/10/2011
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

I

*11148630+

[/~ f

Ondernerningsnr : Jj 5 9 Li 3 2-34 Benaming

(voiuir) : Revue Blanche

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

i

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/10/2011- Annexes du Moniteur belge (verkort)

Rechtsvorm : vzw

Zetel: de Wautierstraat 91, 1020 Brussel - Laken

Onderwerp akte : Stichtig vzw

Revue Blanche vzw, de Wautierstraat 91, 1020 Brussel - Laken

De hierna vermelde personen;

1. Lore Binon, Rubensstraat 58, 1030 Schaarbeek, 21 november 1985, Leuven, Belg

2. Hellemans Kris, Oud Korenhuis 44/2, 1000 Brussel, 12 maart 1982, Lier, Belg

3. Peeters Caroline Hubertus Mathilde, de Wautierstraat 91,1020 Laken, 29 april 1981, Hasselt, Belg

4. Sturtewagen Anouk, Meulesteedsesteenweg 83, 9000 Gent ,09 oktober 1984, Gent , Belg

zijn overeengekomen een vzw op te richten overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, onder de hierna volgende voorwaarden:

Artikel :1 Benaming, zetel, duur

1. De vereniging draagt de naam 'Revue Blanche' VZW.

2. De zetel van de vzw is gevestigd te 1020 Brussel - Laken, de Wautierstraat 91, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Brussel. De maatschappelijke zetel kan door de algemene vergadering gewijzigd worden, waarbij de nodige vereisten van openbaarmaking vervuld worden.

3. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, ze kan ten alle tijden worden ontbonden.

Artikel 2: Doeleinden en activiteiten

1. De vereniging heeft tot doel kamermuziek in al haar facetten te brengen. Daartoe wil zij individuele muzikanten binnen het kader van Revue Blanche vzw kansen tot optreden voor een publiek aanbieden door hetzij zelf concerten en/of festivals te organiseren, hetzij door de promotie en coördinatie te verzorgen naar externe coördinatoren toe. Onder kamermuziek wordt verstaan elke georganiseerde vorm van in beperkte groep voor een publiek musiceren uitgaande van een individuele artistieke inbreng en bewogenheid van de uitvoerende muzikant. De activiteiten van Revue Blanche vzw kunnen zich uitbreiden over andere kunstvormen, weliswaar alleen wanneer deze passen binnen het gedachtengoed van de vzw.

2. Tot de concrete activiteiten waarmee de doelstellingen van de vzw worden verwezenlijkt, behoren onder meer het organiseren van kamermuziekconcerten en de opname daarvan, alsook CD en DVD opnamen. Daarnaast kan de vereniging overgaan tot cross-over produkties met andere disciplines; het leveren van alle mogelijke diensten en materialen in dat verband, met inbegrip van de produktie, de exploitatie, de verspreiding en de uitgave door middel van alle mogelijke procédés, hetzij gekend, hetzij toekomstige van alle scenische, grafische, fotografische, cinematografische, getekende, geschreven of klank- documenten, originele composities en adaptaties.

Voor het bereiken van haar doel zal zij alle goederen en rechten, zowel roerende ald onroerende, materiële als immateriële goederen mogen verwerven, bezitten, beheren, zowel in vruchtgebruik als in eigendom, of in eender welke vorm.

Zij zal eveneens alle schenkingen en legaten mogen ontvangen, gelden verzamelen, fondsen samenstellen, artistieke, culturele en pedagogische manifestaties en evenementen inrichten.



Artikel 3: Lidmaatschap

1. Werkende leden

Op de laatste blz. van Luil; B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd cle vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te v. riwgenwoordigen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/10/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

a. Het aantal werkende leden is onbeperkt maar moet wel ten minste drie bedragen. De werkende leden hebben alle rechten zoals omschreven in de vzw-wet.

b. Als werkend lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke persoon die door de Algemene Vergadering op voordracht van de Raad van Bestuur als zodanig wordt toegelaten en dit bij eenvoudige meerderheid van stemmen. Een kandidaat lid moet zijn verzoek om toelating schriftelijk richten aan de Raad van Bestuur van de vereniging. Om lid te worden moet men blijk geven van een actieve interesse in één van de gebieden omschreven in de doelstellingen.

c. Werkende leden hebben alle rechten en verplichtingen die in de vzw-wet en in deze statuten worden beschreven.

d. De Algemene Vergadering kan de leden een lidgeld opleggen; zolang hierover geen beslissing is genomen is geen lidgeld verschuldigd.

e. Alle beslissingen betreffende toetreding, uittreding of uitsluiting van de werkende leden worden door de Raad van Bestuur in een register ingeschreven binnen de 8 dagen na kennisname van de inwerkingtreding van de beslissing.

2. Toegetreden leden

a. Elke natuurlijke persoon die de doelstellingen van de vzw ondersteunt kan bij de vzw een schriftelijke vraag indienen om toegetreden lid te worden.

b. De Raad van Bestuur beslist discretionair en zonder verdere motivatie dat een kandidaat al dan niet wordt aanvaard als toegetreden lid.

c. Toegetreden leden hebben enkel de rechten en plichten die in deze statuten worden omschreven, te weten het deelnemen aan de culturele manifestaties die georganiseerd worden door Revue Blanche vzw.

d. Toegetreden leden hebben geen stemrecht.

e. Aile beslissingen betreffende de rechten en de plichten van de toegetreden leden worden genomen door de Algemene Vergadering van de vzw.

3. Ontslag - Rechten

a. Een werkend en een toegetreden lid kan te allen tijde uit de vereniging treden door schriftelijk zijn ontslag te geven.

De uitsluiting van een werkend lid kan slechts door de Algemene Vergadering met een meerderheid van 2/3de van de aanwezige stemmen worden uitgesproken. Reden tot uitsluiting zijn gedragingen die de belangen van de vereniging of die van haar leden in het gedrang brengen of om het even welke andere reden die zij ernstig genoeg acht om tot uitsluiting over te gaan. De uitsluiting wordt aan het werkend lid per aangetekende brief binnen de 8 dagen betekend door twee leden van de Raad van Bestuur. Het werkend lid waarvan de uitsluiting wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden.

Toegetreden leden die handelen in strijd met de doelstellingen van de vzw kunnen door eenzijdig besluit van de Raad van Bestuur worden uitgesloten van lidmaatschap.

b. Geen enkel werkend of toetredend lid kan aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de vzw op grond van de enkele hoedanigheid van het lid. De uitsluiting van de rechten op de activa geldt ten allen tijde; tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook en bij ontbinding van de vzw.

Artikel 4: de Algemene Vergadering

1. De Algemene Vergadering

a. De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle werkende leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door de oudste van de aanwezige leden.

b. Alle werkende Leden hebben stemrecht. Elk werkend lid heeft één stem.

c. Elk lid kan door een ander lid op de algemene vergadering worden vertegenwoordigd.

d. Elk lid kan slechts één ander lid vertegenwoordigen en dit door middel van een geschreven volmacht.

2. Waarnemers

Waarnemers kunnen de Algemene Vergadering bijwonen en mogen zich, mits toestemming, tot de

Algemene Vergadering richten.

3. Bevoegdheden

De volgende bevoegdheden kunnen uitsluitend door de Algemene Vergadering uitgeoefend worden:

de wijziging van de statuten

de benoeming en de afzetting van de bestuurders

de benoeming en de afzetting van de commissaris en het bepalen van diens bezoldiging

de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

de goedkeuring van de begroting en van de rekening

de ontbinding van de vereniging

de uitsluiting van een werkend lid

de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal kenmerk

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/10/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

4. Vergaderingen

a. De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen, telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist. Zij moet minstens éénmaal per jaar worden samengeroepen, voor het goedkeuren vn het jaarverslag, het beleidsplan en de begroting van volgend jaar.

b. De Raad van Bestuur is daarenboven verplicht, wanneer 1/5de van de werkende leden daarom verzoekt, een buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen.

c. De oproeping tot Algemene Vergadering moet, om geldig te zijn, worden ondertekend door twee bestuurders, of 1/5de van alle werkende leden. Alle werkende leden moeten worden opgeroepen per gewone brief fax of e-mail minstens 8 dagen voor de vergadering.

d. De oproeping vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering en bevat de agenda die wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur.

e. Elk onderwerp dat wordt voorgesteld door minstens 1/2oste van de werkende leden moet eveneens aan de agenda worden toegevoegd. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen eveneens worden behandeld indien 1/5de van de werkende leden hierom verzoekt.

5.

a. Met uitzondering van de door de wet of de statuten vastgelegde uitzonderingen, worden alle besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van de stemmen beslist de stem van de voorzitter.

b. Over wijziging van de statuten kan de Algemene Vergadering slechts rechtsgeldig beslissen voor zover ten minste 2/3de van de werkende leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Ingeval op de eerste vergadering minder dan 2/3de van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden. De tweede vergadering mag niet binnen de 15 dagen volgend op de eerste gehouden worden.

De beslissingen inzake statutenwijzigingen worden genomen bij meerderheid van 2/3de van de stemmen uitgebracht door de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden.

c. Er worden notulen opgesteld en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de werkende leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

d. Deze notulen worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders.

Artikel 5: Bestuur en vertegenwoordiging

1. Samenstelling van de Raad van Bestuur

a. De vzw wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van ten minste drie werkende leden van de vereniging. Het aantal bestuurders moet in elk geval lager zijn dan het aantal personen dat werkend lid is van de vereniging.

Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering voor een periode van 3 jaar en zijn te allen tijde door deze afzetbaar.

Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit.

b. Bij het verstrijken van hun mandaat blijven de bestuurders in dienst tot in hun vervanging is voorzien. In het geval van een vacature tijdens een mandaat wordt een nieuwe bestuurder door de Algemene Vergadering benoemd. Hij voltooit in dat geval het mandaat van degene die hij vervangt. ZO, door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afztting het aantal bestuurders is teruggevallen, blijven de bestuurders in functie tot in hun vervanging is voorzien.

2. Vergaderingen, Beraadslaging en beslissing

a. De Raad van Bestuur is een collegiaal orgaan dat bijeenkomt telkens wanneer dit vereist is en in het belang van de vereniging.

b. De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een penningmeester en een secretaris. De voorzitter roept de vergadering bijeen en zit de vergadering voor. In geval van afwezigheid wordt hij vervangen door de oudst aanwezige bestuurder.

c. De Raad van Bestuur vergadert slechts wanneer minstens de helft van de bestuurders aanwezig is. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Bij staking beslist de stem van de voorzitter of van zijn vervanger. Een bestuurder mag zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen mits deze drager is van een schriftelijke volmacht. Niemand mag meer dan één volmacht dragen.

d. Er worden notulen opgesteld en ondertekend door de voorzitter en de secretaris. De notulen worden bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de werkende leden, die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

3. intern Bestuur- Beperkingen

a. Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van de taken kan aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze openbaar gemaakt zijn. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurders in het gedrang.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/10/2011- Annexes du Moniteur belge

' MO6 2.2

b. De Raad van Bestuur kan een deel van zijn bestuursbevoegdheden delegeren aan één of meerderen derden niet-bestuurders, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vzw, of de algemene bestuursbevoegdheid van de Raad van Bestuur.

4. Externe vertegenwoordigingsmacht - Volmachten

a. De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van diegene die door de wet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

b. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, wordt de vzw in en buiten rechte rechtsgeldig vertegenwoordigd door twee bestuurders die gezamelijk handelen.

c.Beperkingen aan deze algemene vertegenwoordigingdbevoegdheid kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze openbaar gemaakt zijn. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken vertegenwoordigers in het gedrang.

d. De Raad van Bestuur of de bestuurdes die de vzw vertegenwoordigen kunnen gevoilmachtiden van de vzw aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vzw binnen de perken van hun verleende volmacht waarvan de grenzen wei tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig wat geldt inzake lastgeving.

5. Bekendrnakingsvereisten

a. De benoeming van de leden van de Raad van Bestuur en van de persoon die gemachtigd is om de vzw te vertegenwoordigen en hun ambtsbeëindigingworden openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de Rechtbank van Koophandel, en door bekendmaking in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad. Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de vzw vertegenwoordigen, de vzw ieder afzonderlijk, gezamelijk, dan wel als college verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden.

Artikel 6: Dagelijks Bestuur

1. Het dagelijks bestuur van de vzw op intern vlak alsook de extrene vertegenwoordiging wat betreft het dagelijks bestuur kan door de Raad van Bestuur worden opgedragen aan één of meerdere personen.

2. Zowel wat het intern dagelijks bestuur als de externe vertegenwoordiging voor deat dagelijks bestuur betreft zullen de dagelijkse bestuurders alleen handelen.

3. Bij gebrek aan wettelijke omschrijving worden tot daden van dagelijks bestuur gerekend alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vzw te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de Raad van Bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

Artikel 7: Aansprakelijheid van de bestuurders en dagelijks bestuurders

1. De bestuurders en dagelijks bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden voor de verbintenissen van de vzw

2. Regenover de vzw en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, de wet en de statuten. Ze zijn aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun (dagelijks) bestuur.

Artikel 8: Toezicht door een commissaris

1. Zolang de vzw voor het laatst afgesloten boekjaar de drempelbedragen vermeld in artikel 17, §5 vzw-wet niet overschrijdt, is de vzw niet verplicht een commissaris te benoemen. 2. Zodra de vzw de drempelbedragen overschrijdt, wordt de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen hierin weer te geven overeenkomstig het bepaalde in het K.B. van 19 december 2003, aan een commissaris opgedragen, te benoemen door de Algemene Vergadering onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren overeenkomstig de wettelijke bepalingen terzake.

Artikel 9: Boekhouding

1. Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

2. De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 vzw-wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

3. De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel overeenkomstig het bepaalde in artikle 26 novies vzw-wet. Voor zover van toepassing wordt de jaarrekening neergelegd bij de Nationale Bank overeenkomstig het bepaalde in artikel 17, §6 vzw-wet en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten.

Artikel 10: Ontbinding

MOD 2.2

Luik 8 - Vervolg

1. De beraadslaging en de beslissing over de ontbinding respecteert het quorum en de meerderheid vereist voor een doelwijziging zoals bepaald in artikel 4, sectie 5 van deze statuten. Vanaf de beslissing tot de ontbinding vermeldt de vzw steeds dat zij 'vzw in vereffening' is overeenkomstig artikel 23 vzw-wet.

2. De vereniging zal in geen geval ontbonden worden door het overlijden, de uitsluiting of het uittreden van leden, voor zover het aantal werkende leden hierdoor niet daalt tot minder dan drie.

3. Ingeval van vrijwillige ontbinding benoemd de Algemene Vergadering, of bij gebrek daaraan de Rechtbank één of meer vereffenaars. Zij bepaalt hun bevoegdheden en de vereffeningsvoorwaarden.

4. Ingeval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een instelling, stichting of vereniging met een gelijkaardig doel. De Algemene Vergadering die tot de ontbinding besluit, zal aanduiden welke instelling, stichting of vereniging het vereffeningsaldo zal ontvangen. Bij ontstentenis van een beslissing van de Algemene Vergadering over de bestemming van het vereffeningsaldo, wordt deze bestemming bepaald door de vereffenaar(s).

5. Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie en bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgiscg Staatsblad overeenkomstig het bepaalde in artikel 23 en 26 novies van de vzw-wet en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent.

Artikel 11: Benoeming bestuurders

Voorzitter: Haegemans Nele, Heyvaertstraat 29/4, 1080 St. Jans Molenbeek, 17.03.1981, Rumst Secretaris: Sturtewagen Eva, Bergopstraat 37, 1210 St. Joost-ten-Node, 11.12.1982, Gent

Penningmeester: Schellens Matthias, Rubensstrat 58, 1030 Schaarbeek, Leuven op 01/07/1977

Brussel, 12.09.2011

Binon Lore, o" richter

ná s ris, oprichter

er. Caroline, oprichter

Sturtewagen Anouk, oprichter

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/10/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste hlz. var-, Luik B vermelden : Recto : blaam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van cle perso(o)n(en) hevnegd de vereniging, stichting of organisme tan eeruien von derden te vertegenwoordigen

Coordonnées
REVUE BLANCHE

Adresse
DE WAUTIERSTRAAT 91 1020 BRUSSEL

Code postal : 1020
Localité : Laeken
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale