SOTTIAUX & ROETS ADVOCATEN PUBLIEKRECHT

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : SOTTIAUX & ROETS ADVOCATEN PUBLIEKRECHT
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 842.133.016

Publication

06/11/2014
ÿþMod Word 11.1

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte _

Rechtbank van koophandel

Antwerpen

28 OKT. 2014

afdeling Antwerpen

Griffie

Ondernemingsnr . 0842.133.016

Benaming

{votu}t) Sottiaux & Roets advocaten publiekrecht

(verkorf)

Rechtsvorm VOF

Zetel . Grotehondstraat 14 - 2018 Antwerpen

(volledig adres)

Onderwerp akte : Statutenwijziging

Uittreksel uit de bijzondere algemene vergadering van dinsdag 2 september 2014 gehouden op de maatschappelijke zetel om 9u30

Met eenparigheid van stemmen werd het volgende beslist :

1)Mevrouw Cloots Elke zal toetreden tot de vennootschap als aandeelhouder. Na de overdracht en herverdeling van de bestaande aandelen zie de aandeelhoudersstructuur er als volgt uit :

-Sottiaux Stefan : houder van 45 aandelen

-Ro ets Joos : houder van 45 aandelen

-Cloots Elke : houder van 10 aandelen

In het totaal zijn er 100 aandelen.

2)De naam van de vennootschap onder firma zal gewijzigd worden naar : "Demos Public Law' Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een Vennootschap onder Firma.

3)Mevrouw Cloots Elke (83.08.30-396.18) wordt benoemd tot bijkomende zaakvoerder. Zij verklaart haar

opdracht te aanvaarden en bevestigt dat zij niet getroffen is door een besluit dat zich daartegen verzet.

Haar mandaat zal bezoldigd zijn.

4)Art. 9 van de statuten, zijnde bestuur en vertegenwoordiging zal als volgt aangepast worden

"Iedere zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor alleen de vergadering van de vennoten bevoegd is.

"De vennootschap wordt in en buiten rechte vertegenwoordigd door één van de zaakvoerders. Vanaf het ogenblik dat de beslissingen, aanbestedingen, contracten, ... een som van tienduizend euro (10.000 euro) overstijgen is de handtekening van aile zaakvoerders samen nodig."

Sottiaux Stefan Zaakvoerder Roets Joos Cloots Elke

Zaakvoerder Zaakvoerder

Op de 18,a15te biz L'bri LLill. E l'£irl¬ iden R4GíO ¬ >13anl Eli iiUeti}BnlghEld van de in~truriEntErencE PionnS ne#zll van de pene G n,iEr

~.ev-Pgd dE rEchtSpErseD11 ten van derden iF irERE~~r~,00r01t>Eri Verso Rsam handtekerling

14 298*

ius

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

28/05/2013
ÿþV1 behc

aai

Bel, Staa

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

" Fdod Woid 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

1111110 J*1111 ~I

Ondernemingsnr : 0842.133.016

Benaming

(voluit) : Sottiaux & Roets advocaten publiekrecht

(verkort):

Rechtsvorm : VOF

Zetel : Gustav Latinislaan 137 b7 -1030 Brussel

(volledig adres)

Onderwerp akte : Adreswijziging

Uittreksel ult de bijzondere algemene vergadering van vrijdag 1 maart 2013 gehouden op de maatschappelijke zetel om 9u30 :

Met eenparigheid van stemmen werd beslist om de maatschappelijke zetel van de vennootschap met; onmiddellijke ingang te verplaatsen naar Grotehondstraat 14 te 2018 Antwerpen.

Sottiaux Stefan

Zaakvoerder

HI1i1

BRUSSEL

Griffie ) C MAA 2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

06/01/2012
ÿþi' Mod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

11

- DLcee

2 6 DEC 2011

Griffie

1II1II uur u r i

*12004121*

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

111

Ondernerningsnr :

Benaming

(voluit) : Sottiaux & Roets advocaten publiekrecht

(verkort) :

Rechtsvorm : Vennootschap onder firma

Zetel : Gustave Latinislaan 137 b7 -1030 Brussel

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting - statuten

OPRICHTING

De ondergetekenden :

1° SOTTIAUX Stefan, advocaat, geboren te Vilvoorde op 14 maart 1976, wonend te 2000 Antwerpen, Italiëlei 217, NN 76.03.14-267-57, gehuwd met Mevr. Elke Cloots, geboren te Bornem op 30 augustus 1983, gehuwd sinds 20 augustus 2011 en dit onder het stelsel van scheiding van goederen met een huwelijksgemeenschap cfr huwelijkscontract dd. 12 augustus 2011.

2° ROETS Joos, advocaat, geboren te Leuven op 30 januari 1982, wonend te 1030 Brussel, Gustave Latinislaan 137 b7, NN 82.01.30-301-43, ongehuwd,

" verklaren een vennootschap onder firma, op te richten onder de naam "Sottiaux & Roets advocaten; publiekrecht", met maatschappelijke zetel te 1030 Brussel, Gustave Latinislaan 137 b7.

2. Vermogen Eigen middelen

De comparanten verklaren en erkennen dat een vermogen van honderd (100) euro ingebracht is en volgestort.

De volstorting gebeurde door middel van een som geld van honderd (100) euro in speciën, zoals hierna wordt uiteengezet. Hiervoor worden 100 gelijke aandelen uitgeven zonder vermelding van nominale waarde. Elk aandeel geeft recht op 1/100ste in het vermogen van de vennootschap.

3. Inbrengen

a) Inbreng in geld

Deze inbreng in geld, voor een bedrag van honderd euro wordt gedaan door :

1)Vijftig euro (50) door De Heer Sottiaux Stefan, comparant sub 1 waarvoor hij een vermogen van de vennootschap in verhouding tot zijn inbreng bekomt, hetzij 50% van het vennootschap. Hiervoor ontvangt de Heer Sottiaux 50 aandelen, genummerd van 1 tem 50. participatie in het vermogen van de

2)Vijftig euro (50) door Heer Roets Joos, comparant sub 2 waarvoor hij een participatie in de vennootschap in verhouding tot zijn inbreng bekomt, hetzij 50% van het vermogen van Hiervoor ontvangt de Heer Roets 50 aandelen, genummerd van 51 tem 100. het vermogen van de vennootschap.

STATUTEN

De comparanten verklaren dat de statuten van de vennootschap luiden als volgt :

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

1. Naam duur zetel doel

ARTIKEL 1 : Naam

De vennootschap is opgericht als een vennootschap onder firma onder de naam "Sottiaux & Roets

advocaten publiekrecht".

ARTIKEL 2 : Duur

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde tijd te rekenen vanaf heden 19 november tweeduizend en elf.

De artikelen 1865,5° en 1869 van het Burgerlijk Wetboek betreffende de ontbinding en de opzegging van een vennootschapscontract zijn niet van toepassing. Behoudens door de rechter, kan de vennootschap slechts ontbonden worden door een vergadering van de vennoten met inachtneming van de vereisten voor statutenwijziging.

ARTIKEL 3 : Zetel

De vennootschap is gevestigd te 1030 Brussel, Gustave Latinislaan 137 b7.

De zetel kan met eenparig goedvinden van de vennoten verplaatst worden in België. Indien hij naar een ander taalgebied wordt overgebracht, betreft dit een statutenwijziging.

ARTIKEL 4 : Doel

De vennootschap heeft tot doel, zowel in België als in het buitenland; voor eigen rekening of voor rekening

van derden of door deelname van deze :

De uitoefening van het beroep van advocaat, middels haar vennoten, alsook alle aanverwante activiteiten die verenigbaar zijn met het statuut van advocaat, zoals het geven van onderwijs, het publiceren van artikels en boeken, en het uitoefenen van gerechtelijke opdrachten (Activiteiten van advocaten (nace 69101) en overige rechtskundige dienstverlening (nace 69109))

De vennootschap zal bij de uitoefening van het beroep van advocaat de regels eigen aan de uitoefening van dit beroep, zoals vastgelegd door de bevoegde instanties, eerbiedigen, onder meer de deontologische regels opgelegd door de Vereniging van de Vlaamse Balies.

Het vervullen van bestuursopdrachten, en opdrachten van vereffenaar in andere vennootschappen met handels- of burgerlijk karakter, voor zover verenigbaar met het statuut van advocaat.

Het beheer van onroerend en roerend patrimonium voor eigen rekening zoals het beheer van een onroerend vermogen, de huurfinanciering van onroerende goederen, het aankopen, verkopen, ruilen, bouwen, verbouwen, onderhouden, verhuren, huren, verkavelen, prospecteren en uitbaten van onroerende goederen, alsmede alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de opbrengst van de onroerende goederen te bevorderen (nacecode 68100), zonder dat dit een handelsactiviteit mag uitmaken.

De vennootschap kan alle handelingen verrichten welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel of welke van aard zijn het bereiken ervan geheel of gedeeltelijk te vergemakkelijken. De vennootschap zal ondermeer haar beschikbare middelen kunnen beleggen of investeren in roerende of onroerende activa en dit roerend enlof onroerend vermogen beheren op alle wijzen en manieren, die zij het best geschikt zou achten, zonder dat dit een handelsactiviteit mag uitmaken.

Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of op gelijk welke wijze, rechtstreeks of zijdelings, belangen nemen in ondernemingen die de verwezenlijking van het statutair doel van de vennootschap kunnen bevorderen (zoals samenwerken met advocatenkantoren of advocatenassociaties door middel van een E.S.V., een E.E.S.V. of ander samenwerkingsverband), en ook alle verbintenissen aangaan, kredieten en leningen toestaan, zich voor derden borgstellen door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, dit met inachtname van de terzake geldende wettelijke en reglementaire bepalingen, en voor zover verenigbaar met het statuut van advocaat.

2. Vermogen van de vennootschap

ARTIKEL 5 : Vermogen

Het vermogen van de vennootschap bedraagt honderd euro, vertegenwoordigd door honderd gelijke

aandelen zonder nominale waarde.

ARTIKEL 6 : Overdracht van een participatie

Een participatie in de vennootschap mag, op straffe van nietigheid, niet aan derden worden overgedragen onder levenden, of overgaan wegens overlijden dan met eenparig goedvinden van alle vennoten. De andere vennoten hebben aldus steeds een voorkeurrecht.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bij weigering, zijn de weigerende vennoten verplicht de participatie zelf in te kopen. De overdracht of overgang geschiedt bij toepassing van artikel 1690 van het Burgerlijk Wetboek.

De verkoopprijs van een participatie is gelijk aan de werkelijke waarde op de dag van de overdracht.

Deze werkelijke waarde komt overeen met het eigen vermogen op datum van overdracht te corrigeren met het verschil tussen de boekwaarde van het materieel vast actief en de werkelijke waarde hiervan. Er zal geen waardering gebeuren van het immaterieel vast actief (zijnde de goodwill, het cliënteel,...)

Bij gebreke van overeenstemming tussen partijen, wordt de werkelijke waarde vastgesteld door een deskundige. De afkoop moet in elk geval tot stand komen binnen zes maanden na de dag waarop de waarde definitief is vastgesteld.

3. Beheer

ARTIKEL 7 : Benoeming Ontslag

De vennootschap wordt bestuurd door een of meer zaakvoerders al dan niet vennoot. De zaakvoerder dient

de hoedanigheid van advocaat te hebben. Bij verlies van deze hoedanigheid kan betrokkene niet langer het

mandaat van zaakvoerder waarnemen.

Tot zaakvoerders van de vennootschap worden benoemd:

- De Heer Sottiaux Stefan, voornoemd sub 1

- De Heer Roets Joos, voomoemd sub 2

Zij verklaren hun opdracht te aanvaarden.

De zaakvoerders kunnen slechts worden ontslagen om gewichtige redenen door een besluit van de vergadering van de vennoten mits éénparigheid.

ARTIKEL 8 : Salaris

Aan de zaakvoerders kan, onverminderd de vergoeding van hun kosten, een vaste wedde worden toegekend, waarvan het bedrag door de vergadering van de vennoten elk jaar wordt vastgesteld en dat ten laste komt van de vennootschap. Tenzij de vergadering van de vennoten anders zou beslissen is het mandaat van :

- Sottiaux Stefan : BEZOLDIGD

- Roets Joos : ONBEZOLDIGD

ARTIKEL 9 : Bestuur en vertegenwoordiging

Iedere zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor alleen de vergadering van de vennoten bevoegd is.

De vennootschap wordt in en buiten rechte vertegenwoordigd door één van de twee zaakvoerders. Vanaf het ogenblik dat de beslissingen, aanbestedingen, contracten, ... een som van vijfduizend euro (5.000 euro) overstijgen is de handtekening van beide zaakvoerders samen nodig.

ARTIKEL 10 : Volmacht

De zaakvoerder kan gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte

volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd.

ARTIKEL 11 : Hoofdelijke en onbeperkte aansprakelijkheid

De vennoten zijn hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor alle verbintenissen van de vennootschap.

4. Toezicht

ARTIKEL 12 : Benoeming en bevoegdheid

ledere vennoot heeft het recht onbeperkt toezicht en controle uit te oefenen op alle verrichtingen van de vennootschap. Hij kan ter plaatse inzage nemen van de boeken, de brieven, de notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vennootschap.

5. Vergadering van de vennoten

ARTIKEL 13 : Dag, uur en plaats oproeping

Een vergadering van de vennoten wordt ieder jaar bijeengeroepen op de derde donderdag van de maand maart om twintig uur.

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering gehouden op de eerstvolgende werkdag. Te aile tijde kan een vergadering worden bijeengeroepen om over enige wijziging van de statuten te beraadslagen en te besluiten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

De vergaderingen van de vennoten worden gehouden in de zetel van de vennootschap. De oproeping geschiedt bij aangetekende brief, toegezonden aan de vennoten tenminste acht dagen voor de vergadering.

ARTIKEL 14 : Bevoegdheid van de vergadering van de vennoten

De vergadering is bevoegd om te beraadslagen en te besluiten ter zake van :

de vaststelling van de jaarrekening;

de bestemming van de beschikbare winst;

de wijziging van de statuten;

de benoeming en ontslag van zaakvoerder, de vaststelling van zijn salaris, het instellen van een

vennootschapsvordering tegen hem en het verlenen van kwijting.

ARTIKEL 15 : Besluitvorming notulen

Elke vennoot heeft recht op één stem per aandeel dat hij bezit.

In de vergadering van de vennoten worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van stemmen; bij

wijziging van de statuten evenwel, is een eenparig besluit van de vennoten vereist.

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt.

6. Inventaris jaarrekening winstverdeling verliezen

ARTIKEL 16 : Boekjaar Jaarrekening

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één oktober en eindigt op dertig september van ieder jaar.

Op het einde van elk boekjaar worden de boeken en ge-schriften afgesloten en maakt de zaakvoerder de inventaris op, alsmede de jaarrekening.

ARTIKEL 17 : Bestemming van de winst verliezen

Het batig saldo, dat de resultatenrekening aanwijst nadat alle lasten, de algemene kosten, de nodige

provisies en afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit.

De vergadering van de vennoten beslist jaarlijks over de verdere bestemming van dit saldo van de winst. Zo

kan zij besluiten dit geheel of gedeeltelijk te reserveren.

De eventuele verliezen zullen gedragen worden door de vennoten in verhouding tot hun participatiebezit.

7. Ontbinding vereffening

ARTIKEL 1 8 : Vereffenaars

Zijn er geen vereffenaars benoemd, dan zijn de zaakvoerder(s) die op het tijdstip van de ontbinding in functie zijn, van rechtswege vereffenaars. De vereffenaars zijn bevoegd tot alle verrichtingen vermeld in de artikelen 181, 182 en 183 van de Vennootschappenwet. De vereffenaar dient noodzakelijk de hoedanigheid van advocaat te hebben.

ARTIKEL 19 : Einde activiteit - Overlijden van een vennoot

Ingeval de activiteiten van de vennootschap een einde nemen, zal ieder van de vennoten het recht hebben

om een algemene vergadering samen te roepen teneinde te beslissen over de ontbinding van de vennootschap.

Dit besluit dient genomen te warden met eenparigheid tussen alle vennoten.

Ingeval van weigering, kan hij de ontbinding vorderen voor de rechtbank.

Ingeval van overtijden van een vennoot, zal de vennootschap van rechtswege ontbonden zijn.

ARTIKEL 20 : Voorkeurrecht - Waardebepaling

Ingeval van ontbinding van de vennootschap, zal iedere vennoot een voorkeurrecht hebben tot overname van het advocatenkantoor. De waarde van de overname zal bepaald worden op basis van het eigen vermogen van de vennootschap op datum van de overdracht, te corrigeren met het verschil tussen de boekwaarde van het materieel vast actief en de werkelijke waarde hiervan. Er zal geen waardering gebeuren van het immaterieel vast actief (zijnde de goodwill, het cliënteel,...)

Ingeval van ontbinding door overlijden zal deze vergoeding toekomen aan de erfgenamen van de overleden vennoot. De waardebepaling zal worden verricht door de boekhouder van de vennootschap of door een in onderling overleg aan te stellen deskundige. Het aanbod tot overname zal aan de kandidaat-ovememer worden betekend per aangetekend schrijven door de andere vennoot. Hij heeft dan een maand om zich te beraden en zijn beslissing mede te delen. Indien het bedrag van de overname groter is dan vijfentwintigduizend euro (25.000 euro), kan per jaarlijkse schijf van vijfentwintigduizend euro (25.000 euro) betaald worden, mits het betalen van een intrest van 5% per jaar op het resterende bedrag.

Ingeval de zaak, na ontbinding, zou worden overgedragen aan een derde, geldt deze bepaling niet.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

8. Keuze van woonplaats

ARTIKEL 21 :

Alle vennoten en zaakvoerders wier woonplaats onbekend is, worden geacht woonplaats te kiezen in de zetel van de vennootschap, waar hun alle dagvaardingen, betekeningen en kennisgevingen kunnen worden gedaan betreffende de zaken van de vennootschap.

OVERGANGSBEPALINGEN

Het eerste boekjaar loopt vanaf heden tot dertig september tweeduizend dertien.

De eerste algemene vergadering wordt gehouden in het jaar tweeduizend veertien, op de derde donderdag van de maand maart om twintig uur.

Overname door de vennootschap van de verbintenissen aangegaan door de zaakvoerders gedurende de tussentijd.

De comparanten verklaren te weten dat de vennootschap de rechtspersoonlijkheid zal bezitten en dat de vennootschap slechts tot stand zal komen van zodra een uittreksel van onderhavige oprichtingsakte ter griffie van de Rechtbank van koophandel zal gedeponeerd zijn.

De comparanten verklaren dat de vennootschap met toepassing van artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen de verbintenissen overneemt die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan binnen de drie maanden voor het verlijden van onderhavige akte. Deze overneming zal maar effect sorteren van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen.

De verbintenissen aangegaan tussen het verlijden van onderhavige oprichtingsakte en de deponering ervan ter griffie, dienen overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen te worden bekrachtigd door de vennootschap binnen de twee maanden nadat de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen.

SLOTBEPALINGEN

- De verschijners hebben bovendien besloten:

a.het aantal zaakvoerders vast te stellen op twee.

b.te benoemen tot deze functie: de Heer Sottiaux Stefan en de Heer Roets Joos die verklaren hun opdracht . te aanvaarden en bevestigen dat zij niet getroffen zijn door een besluit dat zich daartegen verzet.

c.het mandaat van de zaakvoerders vast te stellen voor onbepaalde duur.

d.het mandaat van de zaakvoerder Sottiaux Stefan te vergoeden, en dat van zaakvoerder Roets Joos niet te vergoeden, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

e.geen commissaris te benoemen.

f.toekenning van bevoegdheden/volmachten :

De heer ROEFFAERS Johan, accountant en belastings-consulent wonende te 3700 Tongeren, Overrepenstraat 40 krijgt volmacht om alle documenten te ondertekenen en alle noodzakelijke verklaringen te doen met het zicht op de inschrijving van de vennootschap bij de Kruispuntbank der Ondernemingen, de aansluiting van de vennootschap bij een sociaal verzekeringsfonds, een sociaal secretariaat,...

Hij krijgt eveneens volmacht om voor rekening en in naam van de vennootschap op te treden bij de administratie van de Directe Belastingen en bij de administratie van de BTW, Registratie en Domeinen, om er de aangiften, antwoorden op vragen om inlichtingen, berichten van wijzigingen, regularisatieopgaven en bezwaarschriften op te stellen, te ondertekenen en in te dienen, besprekingen te voeren en akkoorden te ondertekenen met de controle- en geschillendiensten en met de directie en hem te vertegen-woordigen in zijn relatie met genoemde administraties.

Gedaan te BRUSSEL op 19 november tweeduizend en elf.

In drie exemplaren, waarvan één bestemd voor neerlegging ter griffie van de rechtbank van koophandel en opname in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

SOTTIAUX Stefan ROETS Joos

Oprichter & zaakvoerder Oprichter & zaakvoerder

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)ntenj bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
SOTTIAUX & ROETS ADVOCATEN PUBLIEKRECHT

Adresse
GUSTAVE LATINISLAAN 137, BUS 7 1030 BRUSSEL

Code postal : 1030
Localité : SCHAERBEEK
Commune : SCHAERBEEK
Région : Région de Bruxelles-Capitale