SPECTOS GMBH

Divers


Dénomination : SPECTOS GMBH
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 845.738.644

Publication

18/09/2012
ÿþ Mod W °id 71.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

11111111111111111111111

*12155556*

07 SER 2012

" " a.,

Griffie

Ondernemingsnr : O 2gc7 3- 2 3 5 6-

Benaming 1

(voluit) : Spectos GmbH

(verkort) :

Rechtsvorm : besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid naar Duits Recht

Zetel : D-01067 Dresden, Theaterstral3e 6

bijkantoor België in B-1030 Brussel, Adolphe Lacomblélaan 69-71, bus 6 (volledig adres)

Onderwerp akte : oprichting bijkantoor! Statuten

Oprichting bijkantoor in België

Proces-verbaal van de beslissing van een zaakvoerder van 1. april 2012:

De ondertekende

De heer Delater, Niels Christopher, wonende te Duitsland! D-01217 Dresden, Reichenbachstrasse 63 handelend als zaakvoerder van de vennootschap naar Duitse recht SPECTOS GmbH, met'. maatschappelijke zetel te D-01067 Dresden,Theaterstrasse 6,

in deze functie ingeschreven in het handelsregister bij de rechtbank) AMTSGERICHT DRESDEN onder het N° HRB 24787

besluit op datum van 1 april 2012 op basis van § 2.2 en § 6 van de statuten van de vennootschap Spectos GmbH een bijkantcor met zetel te B-1030 Brussel, Adolphe Lacomblélaan 69-71, bus 6 vanaf 15 april 2012 te vestigen,

De verantwoordelijke persoon voor het bijkantoor is de bovenvermelde zaakvoerder, de Heer Delater, Niels Christopher. De activiteiten, die door het bijkantoor uitgeoefend worden, zijn overeenkomstig met § 2 van de statuten van de vennootschap Spectos GmbH.

Uittreksel van de Statuten van Spectos GmbH

§ 1Naam en zetel van de vennootschap

1.De naam van de vennootschap luidt: Spectos GmbH

2. De zetel van de vennootschap bevindt zich in D-01067 Dresden, Theaterstral3e 6.

§ 2 Voorwerp van de vennootschap

1.Het voorwerp van de vennootschap bestaat uit het ontwikkelen en ter beschikking stellen van meetsystemen voor de analyse van kwaliteits-gegevens van netwerken en verleners van post- en logistieke diensten met inbegrip van het daarmee gepaard gaande gegevens- en informatie-beheer evenals alle stortgelijke transacties in het kader van analyses, evaluaties tot en met de procesoptimalisering.

2. De vennootschap kan alle transacties uitvoeren die geschikt zijn voor het direct of indirect nastreven van de doelstellingen van de vennootschap. Zij kan in het bijzonder vestigingen en filialen oprichten en deelnemen aan andere ondernemingen.

§ 3 Duur van de vennootschap, boekjaar

1.De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur.

2.Het boekjaar stemt overeen met het kalenderjaar.

Het eerste boekjaar neemt een aanvang op 1 mei 2006 en eindigt op 31 december van datzelfde jaar.

§ 4 Statutair kapitaal, vervreemding en bezwaring van aandelen van de vennootschap

1. Het statutaire kapitaal van de vennootschap bedraagt 25.000 euro (in woorden: vijfentwintigduizend

euro).

§ 5 Zaakvoerders

1.De vennootschap telt één of meerdere zaakvoerders.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

Is ais enige zaakvoerder benoemt met de bevoegdheid om alleen de vennootschap te vertegenwoordigen:

De heer Delater, Niels Christopher, wonende te Duitsland/ D-01217 Dresden, Reichenbachstrasse 63.

Indien meer dan één zaakvoerder werd aangesteld, wordt de vennootschap gezamenlijk vertegenwoordigd door twee zaakvoerders. Indien slechts één zaakvoerder is aangesteld, vertegenwoordigt hij de vennootschap alleen. De algemene vergadering kan één of meerdere van de zaakvoerders een alleen-vertegenwoordigingsrecht toekennen. De algemene vergadering kan één of meerdere zaakvoerders vrijstellen van de beperkingen van § 181 BGB.

2.De zaakvoerders hebben de opdracht om de vennootschap te leiden in overeenstemming met de bepalingen van deze oprichtingsakte, mits naleving van de toepasbare wettelijke bepalingen.

3.De zaakvoerders zijn voor hun activiteiten aansprakelijk in overeenstemming met § 43 GmbHG.

4. De verantwoordelijkheid voor de afsluiting, verandering of beëindiging van arbeidsovereenkomsten berust bij de algemene vergadering.

§ 6 Toestemming voor handelingen en rechtshandelingen

1. Alle rechtshandelingen en maatregelen die de gewone commerciële werking overstijgen of die van invloed zijn op de omvang van het vermogen, de organisatie of de aard van de vennootschap, in het bijzonder die, die als gevolg van hun lange looptijd of het grote risico dat eraan is verbonden van bijzonder belang zijn, moeten worden voorgelegd aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

2. Details over de transacties die onderworpen zijn aan de goedkeuring in overeenstemming met de vorige paragraaf, kunnen eventueel worden vastgelegd in het vennotencontract.

§ 7 Jaarafsluiting, bestemming van de resultaten

1.De jaarafsluiting (balans, winst- en verliesrekening, toelichting) en indien vereist het jaarverslag, moeten door de bedrijfsleiding worden opgesteld en ondertekend binnen de wettelijke termijn na de afsluiting van een boekjaar. Daarbij moeten de voorschriften van het handelsrecht worden nageleefd en moet rekening worden gehouden met fiscale bepalingen en doelmatigheidsoverwegingen.

2. De accountantstoezichthouder wordt aangesteld door de algemene vergadering. Deze kan beslissen dat de jaarafsluiting wordt gecontroleerd ook al is § 316 Abs. 1 HGB niet van toepassing.

3.De algemene vergadering beslist over de bestemming van de resultaten, dat wil zeggen in hoeverre de winst van het boekjaar vermeerderd met een overgebrachte winst en verminderd met een eventueel overgebracht verlies wordt toegevoegd aan de reserves, wordt overgedragen naar het volgende boekjaar of wordt uitgekeerd aan de vennoten.

4.Op de uitgekeerde winst hebben de vennoten recht naar evenredigheid van hun aandelen in de vennootschap, in zover met de goedkeuring van de betrokkenen niet anderszins wordt beslist,

§ 8 Algemene vergadering, besluiten van de vennoten

1.De beslissingen van de vennoten met betrekking tot de vennootschap worden getroffen in de vorm van besluiten, De vennoten treffen hun besluiten in algemene vergaderingen. Buiten een algemene vergadering kunnen zij, op voorwaarde dat een toepasbare wetgeving deze vorm-voorwaarde niet stelt, worden getroffen na schriftelijk overleg of per fax dan wel e-mail, indien elk van de vennoten aan dit overleg deelneemt.

2. De gewone algemene vergadering beslist onder andere over:

a. de vaststelling van de jaarafsluiting;

b. de verdeling van de winst;

c. de decharge van de bedrijfsleiding;

d. de keuze van een accountantstoezichthouder.

3.De gewone algemene vergadering moet jaarlijks worden gehouden, binnen de eerste zes maanden van het volgende boekjaar en na opgave van dag en uur. Zij moet door de bedrijfsleiding worden bijeengeroepen door middel van een aangetekende brief die ten minste 14 dagen vooraf wordt verzonden en die de agenda vermeldt. Zij wordt gehouden in de kantoren van de vennootschap. De jaarafsluiting en, in zover beschikbaar na besluit van de vennoten, het jaarverslag met het controle-verslag van de accountantstoezichthouder, moeten op hetzelfde ogenblik aan de vennoten worden bezorgd.

4.De bedrijfsleiding moet een buitengewone algemene vergadering bijeenroepen wanneer één van de vennoten daarom verzoekt.

5.De vennoten treffen hun besluiten met eenparigheid van stemmen. Stemgerechtigd zijn de aan het vast kapitaal deelnemende vennoten (hierna stemgerechtigden genoemd), die elk beschikken over één stem. Een onthouding geldt als tegenstem, De algemene vergadering kan enkel op geldige wijze besluiten treffen als het volledige vaste kapitaal vertegenwoordigd is.

6. De besluiten van de algemene vergadering moeten schriftelijk worden vastgelegd. Dit proces-verbaal moet door de voorzitter van de vergadering worden ondertekend en onverwijld aan de vennoten warden bezorgd.

§ 9 intrekking, erfopvolging

1.De intrekking van aandelen van de vennootschap is toelaatbaar met de toestemming van de betrokken vennoot.

2. De intrekking van aandelen van de vennootschap van een vennoot is toelaatbaar zonder diens toestemming, wanneer

a) de aandelen in pand worden genomen door een schuldeiser van de vennootschap of wanneer deze er op enige andere wijze beslag op legt, en deze maatregelen niet binnen de twee maanden, ten laatste véór de tegeldemaking van het aandeel van de vennootschap worden opgeheven;

b)over het vermogen van de vennoot een insolventieprocedure wordt ingeleid of wanneer de inleiding van een dergelijke procedure wordt afgewezen wegens gebrek aan activa, of wanneer de vennoot de correctheid van zijn vermogensstaat onder ede moet garanderen;

~

Voorbehouden "aan het' Befsch Staatsblad

BíjT gén bij lièt BelgisèTi Staatsblad -18/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

-

c)in hoofde van de persoon van de vennoot voldoende recht-vaardiging wordt gevonden voor zijn uitsluiting, in het bijzonder als gevolg van een inbreuk tegen de wezenlijke plichten als vennoot die ondanks de aanmaning door de andere vennoot niet binnen een gepaste termijn werd hersteld.

3.Tot de intrekking wordt overgegaan door de algemene vergadering. Zij moet het voorwerp uitmaken van een besluit dat wordt getroffen met de meerderheid van de uitgebrachte stemmen. De betrokken vennoot heeft hierbij geen stemrecht.

4.De intrekking geschiedt tegen betaling van een vergoeding die gelijk is aan de boekwaarde van het aandeel in de vennootschap. Betwistingen over de omvang van de intrekkingsvergoeding worden voor alle partijen definitief beslecht door een door de Industrie- und Handelskammer van Dresden aan te stellen accountant als scheidsrechter-expert, die ook rekening houdend met §§ 91 e.v. ZPO (het Duitse Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering) moet beslissen over de kosten van zijn tussenkomst.

5.Bij overlijden van een vennoot wordt de vennootschap voortgezet met zijn erfgenamen of met de andere ' door een beschikking van de overledene begunstigd persoon.

6.Meerdere rechtsopvolgers moeten hun rechten en plichten ten opzichte van de vennootschap laten gelden door een gemeenschappelijke vertegenwoordiger of een executeur-testamentair. Zolang deze gevolmachtigde persoon niet is aangesteld, kan geen aanspraak worden gemaakt op rechten uit de vennootschap met uitzondering van het recht op deelname in de winst.

7. Indien als gevolg van het uittreden uit de vennootschap de aandelen van de vennootschap moeten worden gewaardeerd, moet worden uitgegaan van de waarde die op het ogenblik van het uittreden van de betrokken vennoot met inachtneming van de fiscaalrechtelijke bepalingen blijkt uit de bepaling van een gemeenschappelijke waarde van vennootschaps-aandelen bij afwezigheid van een verkoopwaarde.

8. In zover na de overeenkomst een vergoeding tegen boekwaarde is overeengekomen, wordt de boekwaarde van het aandeel berekend als de nominale waarde vermeerderd met het aandeel aan open reserves en winstoverdrachten en verminderd met verliesoverdrachten.

§ 10 Oprichtingskosten

De omvang van de oprichtingskosten  kosten voor de opstelling van de oprichtingsakte, de registratie van de vennootschap bij het handelsregister en de inschrijving in het handelsregister, evenals de kosten voor de waardering van de inbreng in natura en de adviesverlening bij de oprichting van een onderneming -- worden door de vennootschap gedragen tot een bedrag van maximaal 5000 euro.

§ 11 Bekendmakingen

Alle bekendmakingen van de vennootschap worden uitsluitend gepubliceerd in de elektronische versie van

"Bundesanzeiger" (het Duitse staatsblad).

§ 12 Bevoegde rechterlijke instantie

De bevoegde rechterlijke` instantie voor alle eventuele betwistingen over deze overeenkomst is die van de

zetel van de vennootschap.

§ 13 Slotbepalingen

Indien een clausule van deze onderneming nietig zou blijken, tast dit de rechtsgeldigheid van de overige bepalingen niet aan. De nietige regeling wordt dan vervangen door de regeling die de partijen zouden hebben getroffen indien ze van de nietigheid van de betrokken clausule op de hoogte waren geweest.

Niels Delater

zaakvoerder

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
SPECTOS GMBH

Adresse
ADOLPHE LACOMBLELAAN 67-71 1030 BRUSSEL

Code postal : 1030
Localité : SCHAERBEEK
Commune : SCHAERBEEK
Région : Région de Bruxelles-Capitale