TEAM SCARIA, AFGEKORT : SCARLA

Association sans but lucratif


Dénomination : TEAM SCARIA, AFGEKORT : SCARLA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 849.253.509

Publication

12/10/2012
ÿþ MOt2 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

*12169227*

11U8SEL

Griffie

03OCt, 2012

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsar: Benaming

(voluit) : Team Scarla (verkort): Scaria

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Landbouwstraat 128, 1030 Brussel

Onderwerp akte : Oprichting

Tussen de ondergetekenden

1)Christopher Michaël O Genachte, wonende te Avenue des Capucienenlaan 17 bus 33, 1950 Kraainem

geboren op 18/10/1989 te Woluwe-St-Lambert

2)Alka Matewa, wondende te Landbouwstraat 128, 1030 Schaarbeek, geboren op 26/04/1987 te Kinshasa

3)Frida Matewa, wondende te Louis Piérardlaan 42, 1140 Evere Beboeren op 27/03/1989 te Watermaal-Bosfoorde werd een vereniging zonder winstoogmerk opgericht op 27/09/2012.

Titel 1: Benaming, zetel, doel, duur

Artikel 1. De vereniging draagt de naam: « Team Scarla» afgekort «Scarla».

Art. 2. De maatschappelijke zetel van de vereniging is: Landbouwstraat 128, 1030 Brussel

Gerechtelijk arrondissement: Brussel

Binnen de gemeente kan de plaats van vestiging worden bepaald of gewijzigd door de raad van bestuur.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel:

a)Een voorbeeldfunctie uitoefenen naar de jongeren, hen stimuleren om te sp orten.

b)Het bevorderen van de gevechtssporten in de samenleving.

c)lnrichten van een lokaal waar ook sport kan beoefend worden.

d)Activiteiten opzetten voor jongeren om hen nuttige vrijetijdsmogelijkheden aan te bieden en te behoeden

voor slechte gewoonten.

e)Activiteiten opzetten voor jongeren om hen nuttige vrijetijdsmogelijkheden aan te bieden en te behoeden voor slechte gewoonten.

f) Het bevorderen van gemeenschappelijke uitwisselingen tussen de verschillende gemeenschappen. g)De vereniging zal samenwerken met andere verenigingen die gelijkaardige doelstellingen nastreven.

h)Het bevorderen van harmonieus samenleven en het wederzijdse begrip tussen bevolkingsgroepen waar we mee samenleven.

»Sociale, educatieve en culturele activiteiten organiseren om de integratie en inburgering te verhogen binnen de samenleving.

j)De vereniging onderschrijft de Rechten van de Mens en verklaart zich akkoord met de letter en de geest

van:

-De Universele Verklaring van de rechten van de Mens

-Het Europees Verdrag tot bescherming van de Rechten van de Mens en de Fundamentele Vrijheden

-De Belgische wet op het racisme

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

ry

MOD 2.2

C,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Art. 4. De vereniging voor een onbeperkte termijn opgericht, maar kan te allen tijde ontbonden worden.

Art. 5. Om het doel van de vereniging te wijzigen is er een 4/5 meerderheid nodig in de Algemene Vergadering.

Titel 2: Lidmaatschap, toetreden, uittreden, uitsluiting

Art. 6. De vereniging telt volgende categorieën van leden

Effectieve leden : deze leden zijn stemgerechtigd op de algemene vergadering. Hun naam zal vermeld

worden op de jaarlijks neer te leggen ledenlijst. Zij bezitten het volle lidmaatschap.

Toegetreden leden : deze leden maken geen deel uit van de algemene vergadering. Ze mogen de

algemene vergadering ook niet bijwonen. Deze leden maken enkel gebruik van de diensten van de vzw.

Art. 7. Het aantal leden is niet beperkt maar moet ten minste 4 bedragen. De eerste leden zijn de ondergetekende oprichters. Tot de vereniging kan als effectief lid toetreden al wie door de Raad van Bestuur wordt aanvaardtij een gewone meerderheid ongeacht hun nationaliteit, ras, religie en overtuiging.

Art. 8. De leden zijn vrij zich op ieder ogenblik uit de vereniging uit te treden door schriftelijk hun ontslag te geven aan de Raad van Bestuur. Onver Een lid dat zijn bijdrage niet betaalt, wordt geacht ontslag te nemen. De uitsluiting van een üd kan slechts uitgesproken worden door de Algemene Vergadering met een meerderheid van 2/3. De Raad van Bestuur mag tot de beslissing van de Algemene Vergadering de leden schorsen die zich schuldig zouden hebben gemaakt aan een ernstige inbreuk op de statuten of op de wetten. Een lid dat ontslag neemt of dat wordt uitgesloten, heeft geen aanspraak op het bezit van de vereniging en kan betaalde bijdragen niet terugvorderen.

Art. 9. De leden betalen een jaarlijkse lidgeld. Het bedrag ervan wordt vastgesteld door de Algemene Vergadering. Zij kan niet meer bedragen dan 150 euro.

Art. O.De leden zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen en verplichtingen van de vereniging. Niemand kan bezoldigd worden in functie van zijn werking in de vereniging.

Titel 3: Algemene Vergadering

Art. i 1. De Algemene Vergadering bestaat uit alle leden van de vereniging.

De bevoegdheden van de Algemene Vergadering zijn:

- de benoeming en afzetting van leden van de Raad van Bestuur;

-de goedkeuring van begroting en rekeningen en de ontlasting van de bestuursleden;

-de wijziging van de statuten van de vereniging;

-op voorstel van de Raad van Bestuur, de uitsluiting van leden;

-de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

-alle andere bevoegdheden die voortspruiten uit de wetten of uit de huidige standregelen.

Art, 12. Er moet minstens elk jaar een Algemene Vergadering gehouden worden in de loop van de eerste zes maanden van het kalenderjaar.

Er moet eveneens een buitengewone Algemene Vergadering plaatsvinden wanneer één vijfde van de effectieve leden hierom verzoekt.

Art. 13. De oproepingen tot de Algemene Vergadering worden door de Raad van Bestuur gedaan.

Alle leden worden minstens acht dagen vee de vastgestelde datum door de voorzitter van de Raad van Bestuur, met gewone brief en/of aankondiging met vermelding van datum, plaats, uur en agenda, bijeengeroepen.

Art. 14. De Algemene Vergadering gaat door bij aanwezigheid van de meerderheid van de stemgerechtigde leden. Indien er geen meerderheid is in de Algemene vergadering dan kan er een tweede Algemene Vergadering bijeengeroepen worden ten vroegste na 15 (vijftien) dagen en deze is reohtsgeldig ongeacht het aantal van de aanwezigen. In geval van staking der stemmen is de stem van de voorzitter of van de bestuurder die hem vervangt doorslaggevend.

De beslissingen worden genomen met een meerderheid van stemmen, behalve in de gevallen waarin er anders is bepaald door de wet of de onderhavige statuten. Wat een statuutwijziging betreft is er een 2/3 meerderheid van stemmen nodig.

Art. 15. De leden van de Algemene Vergadering kunnen zich laten vertegenwoordigen door een ander lid met een geschreven en ondertekend volmacht. Een volmachthouder mag echter niet meer dan één ander lid

,

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

vertegenwoordigen. Leden en derden met een wettig belang kunnen van de besluiten van de Algemene Vergadering afschriften verkrijgen, ondertekend door een gemachtigde bestuurder.

Art. 16. De beslissingen van de Algemene Vergadering worden ingeschreven in een register en ondertekend door de voorzitter en secretaris van de Algemene Vergadering.

Dit register wordt bewaard op de maatschappelijke zetel waar alle leden er zonder verplaatsing inzage van kunnen nemen. Deze beslissingen zullen eventueel per brief ter kennis gebracht worden van belanghebbende derden.

Art. 17. De Algemene Vergadering is bevoegd voor de punten bepaald in de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002.

Zij vergadert minstens eenmaal per jaar; zij wordt bijeengeroepen en functioneert overeenkomstig de volgens de wet 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002.

Titel 4: Raad van Bestuur

Art. 18. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur waarvan de leden benoemd worden en herroepbaar zijn door de Algemene Vergadering. Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

Art. 19. De Raad van Bestuur kiest onder de bestuursleden een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en eventueel andere bestuursfuncties.

Art. 20. De duur van het mandaat is vastgesteld op maximum 4 jaar.

De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar.

Het mandaat van bestuurder eindigt door overlijden, ontslag, afzetting of verlies van lidmaatschap.

Art. 21, De bestuurders zijn niet hoofdelijk aansprakelijk.

Art. 22. De Raad van Bestuur vergadert op uitnodiging van de voorzitter, dit op initiatief van de voorzitter of op verzoek van twee bestuurders aan de voorzitter.

Art. 23. De beslissingen van de Raad van Bestuur worden genomen met de meerderheid der stemmen van de bestuurders. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Art. 24. De Raad van Bestuur heeft in zijn bevoegdheid alle handelingen die behoren tot het bestuur in de ruimste zin genomen. Al het geen door de wet en de Algemene Vergadering niet voorbehouden wordt valt onder de bevoegdheid van de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur kan alle overeenkomsten sluiten van aankopen, verkopen en huur van roerende en onroerende goederen en, kan leningen langs een bank of op een andere wijze aangaan; en kan hypotheek op aile goederen verlenen.

De Raad van Bestuur kan een Huishoudelijk Reglement opstellen.

Art. 25. Alle bankverhandelingen evenals wettelijke documenten, zullen rechtsgeldig kunnen getekend worden door de voorzitter. Deze personen zullen aan niet leden en niet-bevoegden geen rechtvaardiging moeten voorleggen voor wat betreft de volmacht die aan hen wordt toegekend.

Art. 26, De vereniging een bestuurslid op, die de vereniging op geldige wijze bindt voor dagelijkse bestuurshandelingen ten aanzien van derden. Dit is de voorzitter.

Titel 5: Begroting, rekening

Art. 27, Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. Op het einde van elk boekjaar warden door de Raad van Bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar afgesloten en wordt de begroting opgemaakt van het volgende dienstjaar .

Beide worden onderworpen aan de goedkeuring van de eerstvolgende gewone Algemene Vergadering,

Titel 6; Ontbinding

Art. 28. De ontbinding van de vereniging zal beslist worden door de Algemene Vergadering met een 4/5 meerderheid en een aanwezigheid van de 2/3 van de leden, op de wijze vastgesteld door de wet. Bij vrijwillige ontbinding duidt de Algemene Vergadering twee of meer vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheid. Wordt de vereniging gerechtelijk ontbonden, dan zal de vereffening geschieden volgens de voorschriften van artikel 19 van de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 1 mei 2002.

MOD 2,2

Luik B - Vervolg

Art.29, In elk geval van ontbinding, hetzij vrijwillig, hetzij gerechtelijk, zal het netto-overblijvend maatschappelijk actief, na vereffening van de schulden en het aanzuiveren van de lasten, overgemaakt worden aan of één en meer verenigingen in België met een gelijkaardig doel.

Titel 7: Eindbeschikking

Art. 30. Voor al hetgeen dat door deze statuten niet wordt geregeld, zal de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 van toepassing zijn.

De vzw heeft op haar Algemene Vergadering van 27/09/2012 de onderstaande mensen verkozen tot lid van de Raad van Bestuur:

1)Christopher Michaël O Genachte, wonende te Avenue des Capucienenlaan 17 bus 33, 1950 Kraaínem geboren op 18/10/1989 te Woluwe-St-Lambert

2)Alka Matewa, wondende te Landbouwstraat 128, 1030 Schaarbeek, geboren op 26/04/1987 te Kinshasa 3)Frida Matewa, wondende te Louis Piérardlaan 42, 1140 Evere geboeren op 27/03/1989 te Watermaal-Bosfoorde

De Raad van Bestuur van 27/09/2012 heeft volgende bestuurders verkozen voor een mandaat:

Voorzitter: Alka Matewa

Secretaris: Christopher Michaël O Genachte

Penningmeester: Frida Matewa

Opgemaakt te Brussel, op 27/09/2012.

Namens Team Scarla vzw

Alka Matewa

Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

" ` Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
TEAM SCARIA, AFGEKORT : SCARLA

Adresse
LANDBOUWSTRAAT 128 1030 BRUSSEL

Code postal : 1030
Localité : SCHAERBEEK
Commune : SCHAERBEEK
Région : Région de Bruxelles-Capitale