TETRA ARCHITECTEN

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : TETRA ARCHITECTEN
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 500.782.789

Publication

26/11/2012
ÿþAtk

Voor-

behoude aan het Belgisch

Staatsbla

Mod Word 11.1

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

~

4 NOV, 2012

BRUSSEL

Griffie

u

t til 111111111 III II

*12190138*

u

I I

- --- ------- -- --- ---- - _ - _ ___,

Ondernemingsnr : Q ~ ~ Benaming

(voluit): TETRA architecten (verkort)

~~-... . " sn ,

Einnëxés dü M~nitëür liélgë

Bijlagen Tiïj hëfBèTgïsch-Stâàfslilâd=2611112012

Rechtsvorm : Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Jubelfeestlaan 7779 bus 6

Sint-Jans-Molenbeek (1080 Brussel)

(volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING  STATUTEN  BENOEMING ZAAKVORDER

Ingevolge akte verleden voor Meester Guy DUBAERE, Geassocieerd notaris met standplaats te Jette, op twaalf november twee duizend en twaalf werd de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "TETRA architecten " opgericht"

IDENTITEIT VAN DE OPRICHTERS:

1° Mevrouw CASTILLO REDONDO Ana geboren te Madrid op 21 november 1976 met woonplaats te 9000 Gent,

Koning Leopold Il Laan 96.

2° De Heer DE GROOTE Lieven geboren te Gent op 15 februari 1977, met woonplaats te 9000 Gent, Koning

Leopold 11 Laan 96.

3° De Heer TERWECOREN Jan Julie Ward, geboren te Roeselare op 11 januari 1977, met woonplaats te 1080

Sint-Jans-Molenbeek, Jubelfeestlaan 77-79.

4° Mevrouw VERDICKT Annekatrien Stefanie René, geboren te Ukkel op 13 januari 1977 , met woonplaats te

1080 Sint-Jans-Molenbeek, Jubelfeestlaan 77-79.

STATUTEN:

Artikel één : vorm en naam

De vennootschap heeft de vorm van een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.

De naam luidt: "TETRA architecten".

Deze naam wordt vermeld op elle stukken die uitgaan van de vennootschap en wordt aangevuld met de woorden: " burgerlijke vennootschap met de handelsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid."

Enkel deze benaming mag gebruikt worden. Afkortingen, vertalingen of andere transcripties van deze benaming zijn niet toegelaten. De afkortingen voor de vorm die vennootschap heeft aangenomen, voorzien in het Wetboek van Vennootschappen, zijn wel toegelaten.

De architect-rechtspersoon en zijn vennoten zullen er voor zorgen dat de naam van de architect-natuurlijke persoon uit de benaming en het logo wordt geschrapt, indien de betrokken architect-natuurlijke persoon bij de definitieve tuchtbeslissing werd geschrapt.

Artikel twee : zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te Jubelfeestlaan 77-79 bus 6, Sint-Jans-Molenbeek.

De vennootschap mag bij eenvoudig besluit van de zaakvoerder(s) bestuurszetels, bijhuizen en agentschappen oprichten zowel in België als in het buitenland. ledere dergelijke beslissing zal worden neergelegd ter griffie in het vennootschapsdossier en bekendgemaakt in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Het verplaatsen van de zetel wordt onverwijld medegedeeld aan de Orde van Architecten waar de zetel gevestigd was, evenals aan de Provinciale Raad waar de nieuwe zetel gevestigd wordt. De oprichting van een filiaal of bijkantoor wordt gemeld aan de provinciale raad in wiens rechtsgebied het gevestigd wordt, evenals aan de provinciale raad van de maatschappelijke zetel van de vennootschap.

Artikel drie : doel

De vennootschap heeft tot doel, zowel in België als in het buitenland, voor eigen rekening of voor rekening van derden, of door deelname aan dezen:

- Architectenbureau

- Het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect

Op de laatste blz:-van-Luik-E vermelden-: Recto-; Naam en-hoedanigheid van de instrumenterende-notaris,-hetzij van de perso(o)n(en) .M

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

- Het verrichten van handelingen welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel

- De activiteiten van de architect-rechtspersoon moeten beperkt zijn tot het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect en mogen hiermee niet onverenigbaar zijn

- De rechtspersoon mag geen deelnemingen bezitten in andere vennootschappen en/of rechtspersoon dan van uitsluitend professionele aard. Het maatschappelijk doel en activiteiten van deze vennootschappen mogen niet onverenigbaar zijn met de functie van architect

- De opmaak van stabiliteitsstudies

- Landmeetkundige activiteiten: opmetingen, plaatsbeschrijvingen, schattingen, bouwkundige expertises

- De uitvoering van EPB-EPC studies

De uitvoering van studies naar bijzonder technieken

- Veiligheidscol rdinaties op tijáeiijke en mobiele bouwplaatsen

- Lezingen, lesgeven, ontwerp van publicaties

Haalbaarheidsstudies opmaken

- Meubelontwerp

- Tuininrichtingen

- Stadsontwerpen en stedenbouwkundige opdrachten

- De aankoop, ruiling, verkoop, inhuumeming, verhuren, leasing en onderhoud van onroerende goederen evenals aile financieringsverrichtingen toegelaten door de wet.

- Grafisch ontwerp en consulting.

De vennootschap zal in het algemeen alle financiële, roerende of onroerende handelingen mogen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zou zijn het bereiken ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken. Dit dient te gebeuren op niet commerciële wijze volgens het beheer van een goede huisvader. Zij moeten het doel van de vennootschap dienen en moeten hieraan ondergeschikt en bijkomstig zijn.

De vennootschap mag deelnemen bij wijze van inbreng, versmelting, inschrijving of andere tussenkomst aan alle bestaande of op te richten vennootschappen, zowel in België als in het buitenland, waarvan het doel gelijkaardig of aanverwant is aan het hare, of die de ontwikkeling van haar onderneming kunnen bevorderen, haar grondstoffen kunnen leveren, of de aanzet van producten kunnen vergemakkelijken; Dit kan voor zover de onafhankelijkheid van de architect niet in het gedrang gebracht wordt en voor zover dit niet onverenigbaar is met het beroep van architect.

In het geval de verrichting van bepaalde handelingen zou onderworpen zijn aan voorafgaande voorwaarden inzake toegang tot het beroep, zal de vennootschap haar optreden, wat betreft de

verrichting van deze handelingen, aan de vervulling van deze voorwaarden ondergeschikt maken. Artikel vier : duur

De vennootschap is opgericht voor een onbepaalde duur.

De vennootschap kan, onverminderd de wettelijke gronden van ontbinding, slechts ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering met naleving van de vereisten voorzien voor wijziging van de statuten. Artikel vijf - Hoedanigheid van de vennoten

Het aantal vennoten is onbeperkt

Kunnen enkel toetreden als vennoot van de vennootschap, met volwaardige uitoefening van de daaraan verbonden lidmaatschapsrechten, hetzij door overname van de bestaande aandelen bij leven, hetzij door overgang van aandelen bij overlijden, hetzij door een nieuwe kapitaalinbreng, zowel personen die door de uitoefening van hun beroep van architect meewerken aan de verwezenlijking van het maatschappelijk doel van de vennootschap als personen die een beroep uitoefenen dat niet onverenigbaar is met het beroep van architect.

Ambtenaren en beambten kunnen, behoudens de wettelijke voorziene afwijkingen, niet ais vennoot aanvaard worden.

Rechtspersonen kunnen slechts lid zijn voor zover zij een maatschappelijk doel hebben dat identiek of aanverwant en niet-onverenigbaar is met het maatschappelijk doel van de vennootschap.

Rechtspersonen met een doel dat onverenigbaar is met het beroep van architect kunnen evenmin als vennoot aanvaard worden.

Ten minste zestig procent van de aandelen, alsook van de stemrechten, moet, rechtstreeks of onrechtstreeks, in het bezit zijn van natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen overeenkomstig artikel 2§1 van de wet van twintig februari negentienhonderd negenendertig, en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De overige aandelen mogen slechts in het bezit zijn van natuurlijke of rechtspersonen die een niet onverenigbaar beroep uitoefenen en gemeld zijn bij de Raad van de Orde van architecten

Met onrechtstreeks wordt bedoeld dat de architect-aandelen ook in handen kunnen zijn van een andere rechtspersoon die ertoe gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen, met andere woorden opgenomen is op de tabel.

Voor de berekening van de architect-aandelen wordt enkel rekening gehouden met het bezit van de aandelen zoals dit blijkt uit het aandelenregister.

Indien niet voldaan is aan voormelde voorwaarde ingevolge het overlijden van een natuurlijke persoonlarchitect-vennoot, beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden, om zich in regel te stellen. De vennootschap mag in die periode het beroep van architect verder blijven uitoefenen.

Indien de overblijvende vennoot geen architect is, zal de vennootschap echter, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen, die in naam en voor rekening van de vennootschap, dan wel in eigen naam en voor eigen rekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn, maar dient op de tabel opgenomen te zijn. De regularisatie kan gebeuren door overdracht van aandelen aan een architect, al dan niet vennoot, zodat wordt voldaan aan voormelde voorwaarde. Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie. De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2§2 van de Wet van twintig februari negentienhonderd negenendertig op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Indien niet voldaan is aan voormelde voorwaarde om een andere reden dan het overlijden van een natuurlijke persoon/ architect-vennoot, bijvoorbeeld in geval van schrapping of weglating van een architect-vennoot van de tabel van architecten of de ontbinding van een vennoot-rechtspersoon, dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De regularisatie kan gebeuren door overdracht van aandelen aan een architect, al dan niet vennoot, zodat wordt voldaan aan voormelde voorwaarde.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijid een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2§2 van de Wet van twintig februari negentienhonderd negenendertig op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn.

Alle overige aandelen mogen slechts in het bezit zijn van natuurlijke personen die een niet-onverenigbaar beroep uitoefenen of rechtspersonen waarvan het maatschappelijk doel niet onverenigbaar is met het beroep van architect. Deze personen moeten gemeld zijn bij de Raad van de Orde van Architecten. De vennootschap kan nooit haar eigen aandelen verwerven.

Stagiairs kunnen slechts vennoot zijn in de vennootschap waarin zij het beroep samen met hun stagemeester, of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten, uitoefenen. Nieuwe architect-vennoten kunnen slechts worden aanvaard met toestemming van minstens de helft van de architect-vennoten die bovendien drie-vierde van de architect-aandelen bezitten en dienen opgenomen te zijn op de Tabel.

Alle vennoten van een architect-rechtspersoon zijn voor hun activiteiten binnen de architect-rechtspersoon verplicht hetzelfde briefpapier te gebruiken.

Elke toetreding van nieuwe vennoten dient voorafgaandelijk ter goedkeuring te worden voorgelegd aan de bevoegde Raad van de Orde van Architecten, met opgave van de naam van de kandidaat-vennoot, evenals het aantal aandelen dat hij wenst aan te houden en, indien het een architect betreft, de plaats van de hoofdzetel van zijn activiteit. Indien de kandidaat-vennoot beroepsactief is, doch niet het beroep van architect uitoefent, dient de Orde op de hoogte te worden gebracht van zijn beroepsactiviteit(en) dan wel maatschappelijk doel. Artikel zes:

Elke architect- rechtspersoon is verplicht om zijn burgerlijke en beroepsaansprakelijkheid te laten verzekeren overeenkomstig de wet van vijftien februari tweeduizend en zes.

TITEL TWEE : KAPITAAL, AANDELEN, OVERDRAAGBAARHEID VAN DE AANDELEN.

Artikel zeven : kapitaal

Het kapitaal bedraagt achttienduizend zeshonderd euro euro (98.600,00 ¬ ), en wordt vertegenwoordigd door HONDERDTWINTIG (120) aandelen. Het kapitaal is volstort ten belope van zesduizend tweehonderd euro (6.200,00 ¬ ).

Artikel acht : niet volgestorte aandelen

Elke inschrijver op aandelen is verbonden voor het totale bedrag van zijn aandelen, niettegenstaande elke hiermee strijdige bepaling.

Behoudens in geval van geldige vermindering van het kapitaal kan hij niet worden ontheven van zijn volstortingsplicht. De verbintenis tot volstorting van een aandeel is onvoorwaardelijk en ondeelbaar. Indien niet volgestort aandelen aan verscheidene personen in onverdeeldheid toebehoren, staat ieder van hen in voor de betaling van het gehele bedrag van de opgevraagde opeisbare stortingen.

Bijstorting of volstorting worden door de zaakvoerder(s) opgevraagd op een door hem te bepalen tijdstip. Aan de vennoot wordt hiervan bij aangetekende brief kennis gegeven met opgave van een girorekening waarop de betaling bij uitsluiting van elke andere wijze van betaling door overschrijving of volstorting dient te worden gedaan. De versvoet komt in verzuim door het enkel verstrijken van de in de kennisgeving bepaalde termijn en er is rente verschuldigd tegen de op dat tijdstip vastgestelde wettelijke rentevoet.

Zolang de opgevraagde opeisbare stortingen op een aandeel niet zijn gedaan volgens deze bepaling, blijft de uitoefening van de daaraan verbonden rechten geschorst.

Vervroegde stortingen op aandelen kunnen niet zonder voorafgaande instemming van de zaakvoerder(s) worden gedaan.

Artikel negen : aard van de aandelen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

De aandelen zijn op naam. De rechten van iedere vennoot blijken uit deze akte, uit de akten houdende wijziging daarvan, en uit het register van aandelen dat gehouden wordt in de zetel van de vennootschap overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen..

De overdrachten en de overgangen van aandelen gelden ten aanzien van derden pas vanaf de datum van inschrijving in het register van aandelen en ten aanzien van de vennootschap vanaf de datum van inschrijving in het register van aandelen of vanaf de betekening aan de vennootschap conform art. 1690 B.W.

Aan de vennoten zullen, wanneer zij daarom verzoeken, getuigschriften, ondertekend door de zaakvoerder(s), afgeleverd worden, die melding maken van de naam, voornaam, woonplaats van de vennoot, en van het aantal hem toebehorende aandelen. Deze getuigschriften mogen niet opgemaakt worden aan order noch aan toonder.

De vennootschap is ertoe verplicht op eenvoudig verzoek de Raad van de Orde van Architecten inzage in dat register te verlenen.

Artikel tien : ondeelbaarheid

De aandelen zijn ondeelbaar. Indien een aandeel aan verschillende eigenaars toebehoort, wordt de uitoefening van de eraan verbonden rechten geschorst totdat, ten aanzien van de vennootschap, één enkele persoon als eigenaar van het aandeel aangewezen is.

Indien een architect-aandeel met vruchtgebruik is bezwaard, kan de uitoefening van het stemrecht enkel toevertrouwd worden, rechtstreeks of onrechtstreeks, aan een natuurlijke persoon die ertoe gemachtigd werd het beroep van architect uit te oefenen

Artikel elf overdracht van aandelen onder levenden

e) De aandelen van een vennoot mogen, op straffe van nietigheid, niet worden overgedragen onder de levenden dan met unanieme instemming van alle vennoten.

b) De vennoot die één of meer aandelen wil overdragen moet van zijn voornemen aan de vennoten kennis geven bij een aangetekende brief, waarin bij de naam, de voornaam, het beroep en de woonplaats van de voorgestelde overnemer meedeelt, alsook het aantal aandelen dat hij wenst over te dragen, en de daarvoor geboden prijs.

c) Indien de vennoten in gebreke blijven binnen een maand te antwoorden op het verzoek tot goedkeuring van de overdracht, hun bij aangetekend schrijven toegezonden, zullen zij geacht worden zich niet te verzetten tegen de overdracht.

d) Tegen weigering van goedkeuring staat geen beroep op de rechter open. Nochtans, indien de

vennoot die zijn aandelen wenst over te dragen het verlangt, zijn de weigerende vennoten verplicht hetzij de aandelen zelf te kopen, hetzij er een koper voor te vinden. De weigerende vennoten beschikken over een termijn van drie maanden vanaf datum van het aangetekend schrijven waarbij de vennoot-overdrager de weigerende vennoten van zijn verlangen heeft op de hoogte gebracht, om bij aangetekend schrijven gericht aan de vennoot-overdrager hun keuze hebben medegedeeld, worden zij geacht de aandelen zelf te kopen.

e) In dit geval zal de koopprijs gelijk zijn aan de werkelijke waarde op de dag van de overdracht.

Bij gebreke van overeenstemming tussen partijen zal de werkelijke waarde worden vastgesteld door twee deskundigen, waarvan één door elk der partijen te benoemen. De deskundigen zullen rekening houden met aile gegevens die de waarde van de aandelen kunnen beïnvloeden,en met de bestaansmogelijkheden van de vennootschap. Over meningsverschillen tussen de twee deskundigen zal worden beslist door een derde-deskundige die, op hun verzoek of op verzoek van één der partijen, zal worden aangewezen door de voorzitter van de rechtbank van koophandel van de plaats waar de vennootschap gevestigd is. Tegen de beslissing van de derde-deskundige staat geen rechtsmiddel open.

fj De afkoop van de aandelen zal in elk geval tot stand moeten komen binnen zes maanden na de dag waarop de waarde, op de hierboven bepaalde wijze, definitief zal zijn vastgesteld. Na het verstrijken van die termijn kunnen de rechthebbenden de weigerende vennoten tot betaling dwingen door aile middelen rechtens.

g) De bepalingen inzake overdracht onder levenden zijn van toepassing bij de overdracht door of ten voordele van een rechtspersoon.

h) Indien de vennootschap slechts één vennoot zou tellen, dan zal deze vrij zijn al zijn aandelen of een deel ervan over te dragen aan wie hij wenst.

Elke voorgenomen overdracht van aandelen en/of splitsing van eigendomsrecht over de aandelen in vruchtgebruik en naakte eigendom moet voorafgaandelijk ter goedkeuring worden voorgelegd aan de bevoegde Raad van de Orde van Architecten.

Elke voorgenomen overdracht van aandelen mag niet tot gevolg hebben dat het aantal architect-aandelen daalt tot minder dan zestig procent van het maatschappelijk kapitaal

Artikel twaalf overdracht van aandelen bïj overlijden

De erfgenamen, legatarissen of rechtverkrijgenden moeten binnen 2 maanden na het overlijden van een vennoot aan de andere vennoten nauwkeurig opgeven hoe de nalatenschap is vererfd.

Zij moeten tevens de naam, de voornamen, het beroep en woonplaats van de rechtsverkrijgenden en hun respectievelijke erfrechten opgeven.

De erfgenamen van een overleden vennoot, die niet over de vereiste kwalificatie beschikken om als vennoot te worden toegelaten, hebben recht op de waarde van de overgegane aandelen; deze waarde wordt vastgesteld en uitbetaald zoals in artikel 11 van deze statuten is bepaald. Zij zijn verplicht op verzoek van de vennootschap die aandelen over te dragen aan de door de vennootschap aangewezen vennoten. De lidmaatschapsrechten verbonden aan deze aandelen worden geschorst tot aan die overdracht.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bij overgang door erfenis van aandelen op twee of meer rechtverkrijgenden moeten deze binnen drie maanden aan de vennootschap meedelen welke erfgenaam als eigenaar of gevolmachtigde zaf optreden.

Indien de vennootschap slechts één vennoot telt dan wordt de vennootschap bij het overlijden van die ene vennoot niet ontbonden doch gaan de rechten verbonden aan zijn aandelen tot aan de verdeling of de legaataflevering over aan zijn echtgenote zoniet op de regeimatig in het bezit getreden erfgenamen of legatarissen naar evenredigheid met hun rechten in de nalatenschap.

Deze rechten kunnen evenwel slechts worden uitgeoefend indien, in overeenstemming met de wettelijke en deontologische bepalingen, beslist wordt dat de vennootschap niet langer het beroep van architect zal uitoefenen. De regelmatig in het bezit getreden erfgenamen of legatarissen hebben dan het recht de aandelen te behouden en de lidmaatschapsrechten ervan uit te oefenen, mits de naam en het doel van de vennootschap te wijzigen, zodat geen verwarring meer kan bestaan met de overleden beroepsbeoefenaar.

Artikel dertien

De erfgenamen en rechthebbenden van een overleden vennoot of zaakvoerder, mogen om geen enkele reden zegels doen leggen op de goederen en documenten van de vennootschap. Voor de uitvoering van hun rechten, zullen zij zich moeten houden aan de inventarissen, rekeningen en documenten van de vennootschap, en aan de regelmatig genomen beslissingen van de algemene vergadering.

TITEL III : BESTUUR

Artikel veertien : bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerder(s), natuurlijke personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen.

Zij moeten ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten. Deze voorwaarden gelden meer algemeen voor alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap: bestuurders, leden van het directiecomité, lasthebbers of volmachtdragers, vereffenaars,...

De zaakvoerders worden benoemd door de statuten of door de algemene vergadering.

De bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten zal onmiddellijk op de hoogte worden gebracht van elke wijziging in het bestuur van de vennootschap. Elke benoeming van een nieuwe zaakvoerder wordt gemeld met opgave van de naam van de kandidaat en de plaats waar hij de hoofdzetel van zijn activiteit gevestigd heeft.

Een stagiair kan slechts zaakvoerder zijn in de vennootschap waarin hij het beroep samen met zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten, uitoefent.

De duur van het mandaat van zaakvoerder is van beperkte duur meer bepaald voor de duur van zijn beroepsactiviteit.

Artikel vijftien: machten zaakvoerder / college van zaakvoerders - Benoeming

Zolang er slechts één zaakvoerder is, heeft deze individueel de meest uitgebreide bevoegdheid om alle handelingen jegens derden en in rechte te verrichten, die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel. Hij beschikt over de maatschappelijke handtekening, voor alle daden van het dagelijks bestuur en is bevoegd om de vennootschap te vertegenwoordigen in en buiten rechte.

Ingeval er meerdere zaakvoerders zijn, vormen zij een college van zaakvoerders dat geldig beslist wanneer een meerderheid van haar leden tegenwoordig is. Beslissingen worden genomen met gewone meerderheid van stemmen.

Met een besluit van het college van zaakvoerders staat gelijk een gedagtekend stuk dat door aile zaakvoerders is ondertekend en waarvan in de notulen aantekening is gedaan.

De vennootschap kan zich slechts tegenover derden verbinden mits (mede)ondertekening door een architect-zaakvoerder.

Bij de handtekening onder ieder stuk dat de vennootschap verbindt, moet de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent worden vermeld.

De zaakvoerders samen handelend kunnen een deel van hun bevoegdheden ten titel van bijzondere volmacht aan een derde persoon van hun keuze overdragen. ingeval er slechts één zaakvoerder is, zal hij de bovengenoemde machten uitoefenen en kan hij dezelfde bevoegdheidsoverdrachten doen. Deze volmachtdragers mogen geen beroep uitoefenen dat onverenigbaar is met dat van architect. De vennootschap is verbonden door de handelingen van de zaakvoerder(s), zelfs indien die handelingen buiten haar doel vallen, tenzij zij bewijst dat de derde daarvan op de hoogte was of er, gezien de omstandigheden, niet onkundig van kon zijn.

indien ingevolge het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden om zich in regel te stellen. De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover alle handelingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder .De vennootschap zaf, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van twintig februari negentienhonderd negenendertig op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Indien ingevolge een andere reden dan het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap

niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, bv. het ontslag van de zaakvoerder, dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-

rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van twintig februari negentienhonderd negenendertig op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient opgenomen te zijn op te tabel.

Artikel zestien : plaatsvervangend zaakvoerder

De algemene vergadering kan ten allen tijde overgaan tot de benoeming van een plaatsvervangend zaakvoerder, en dit voor een mandaat van bepaalde duur zowel als van de duur van de beroepsactiviteiten. Deze plaatsvervangend zaakvoerder zal alle bevoegdheden van de zaakvoerder overnemen van zodra de zaakvoerder gedurende meer dan veertien dagen in de materiële of geestelijke onmogelijkheid verkeert om zijn taak uit te oefenen. De plaatsvervangend zaakvoerder zal ten opzichte van derden niet over een speciale machtiging moeten beschikken, maar bij ieder optreden moeten vermelden in welke toestand van onmogelijkheid de zaakvoerder zich bevindt.

Artikel zeventien : vertegenwoordiging van de vennootschap

De vennootschap is rechtsgeldig vertegenwoordigd in aile akten alsmede in alle handelingen die het dagelijks bestuur overstijgen, door elke zaakvoerder afzonderlijk handelend. Bij de handtekening onder ieder stuk dat de architect-rechtspersoon verbindt, moet de naam en de hoedanigheid van diegene die ondertekent, worden vermeld.

Nochtans za! (zullen) de zaakvoerder(s) het voorafgaande akkoord van de algemene vergadering van de vennoten moeten bekomen voor elke akte houdende vervreemding van of hypotheekstelling op onroerende vennootschapsgoederen, voor deelneming aan de oprichting of aan de kapitaalverhoging van een vennootschap, voor beurstransacties alsook voor elk rechtshandeling die de vennootschap verbindt voor een bedrag van meer dan vijftigduizend euro (¬ 50.000,00).

Evenzo, wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt en het bestuur van de vennootschap wordt gevoerd door een derde, zal het voorafgaand akkoord van de enige vennoot handelend tezelfdertijd als algemene vergadering moeten worden bekomen door de externe zaakvoerder voor elke akte houdende vervreemding of hypotheekstelling van onroerende vennootschapsgoederen, voor de deelneming aan de oprichting of aan de kapitaalverhoging van een vennootschap, voor elk rechtshandeling die de vennootschap verbindt voor een bedrag van meer dan vijftigduizend euro (¬ 50.000,00).

Artikel achttien : belangenconflict

Het lid van een college van zaakvoerders dat bij een verrichting, een reeks verrichtingen of een te nemen beslissing, rechtstreeks of onrechtstreeks een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van het college van zaakvoerders, is gehouden zich te schikken naar de bepalingen van het Wetboek Vennootschappen.

Is er slechts één zaakvoerder en is hij voor die tegenstrijdigheid van belangen geplaatst, dan stelt hij de vennoten daarvan in kennis, en de beslissing mag slechts worden genomen of de verrichting mag slechts getroffen worden voor rekening van de vennootschap door een lasthebber ad hoc.

Indien de zaakvoerder de enige vennoot is en hij voor die tegenstrijdigheid van belangen geplaatst is, kan hij de beslissing nemen ot de verrichting doen, doch hij moet hierover bijzonder verslag uitbrengen in een stuk dat tegelijk met de jaarrekening wordt neergelegd.

Hij is gehouden, zowel tegenover de vennootschap als tegenover derden, tot vergoeding van de schade die voortvloeit uit een voordeel dat hij ten koste van de vennootschap onrechtmatig verkregen zou hebben.

Artikel negentien: bezoldiging

Het mandaat van de zaakvoerder is onbezoldigd, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

Artikel twintig : controle

Iedere vennoot heeft individueel de onderzoeks  en controlebevoegdheid van een commissaris, voor zover de vennootschap niet verplicht is een of meer commissarissen te benoemen.

De vennoten kunnen zich laten bijstaan door een accountant.

TITEL VIER : DE ALGEMENE VERGADERING

Artikel eenentwintig: bevoegdheid

De algemene vergadering van de vennoten beraadslaagt over alle zaken die de vennootschap aanbelangen en buiten het bestuursrecht van de zaakvoerders vallen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Alleen de algemene vergadering is bevoegd voor alle beslissingen omtrent de benoeming en het ontslag van de zaakvoerders, hun bezoldiging en de duur van het mandaat, evenals de uitsluiting van een a rchitect-vennoot.

Wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt, oefent hij de bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering zijn toegekend. Hij kan die niet overdragen. De beslissingen van de enige vennoot die handelt in plaats van de algemene vergadering, worden vermeld in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bijgehouden.

Artikel tweeëntwintig: bijeenkomst

De jaarvergadering van de vennoten wordt gehouden op de eerste vrijdag van de maand december om 20uur op de maatschappelijke zetel, of op elke andere plaats vermeld in het bericht van bijeenroeping. Indien gezegde dag een wettelijke feestdag is, heeft de vergadering plaats op de eerstvolgende werkdag. In afwijking hiervan zal de eerste algemene vergadering worden gehouden in het jaar 2014.

Elke archtitect-vennoot kan, overeenkomstig de wet, een algemene vergadering bijeenroepen, waarvan hij zelf de agenda vaststelt.

De algemene vergadering mag verder bijeengeroepen worden telkens het belang van de vennootschap dit vereist, en op de door de wet voorgeschreven wijze.

De uitnodigingen tot de jaarlijkse vergadering of tot de buitengewone vergaderingen zullen gedaan worden bij ter post aangetekend schrijven of per mail of per fax, minstens vijftien dagen v66r de datum van de vergadering. De algemene vergadering kan bijeenkomen zonder voorafgaande oproeping mits het unaniem akkoord van alle vennoten, welk akkoord zal worden geacteerd in de notulen van de algemene vergadering en ondertekend door alle vennoten.

In de uitnodiging dient de dagorde te worden vermeld. Bij unaniem akkoord tussen vennoten kan evenwel afgezien worden van deze formaliteit, welk akkoord zal worden geacteerd in de notulen van de algemene vergadering en ondertekend door alle vennoten.

Volmachten voor de vertegenwoordiging van architect-aandelen op de algemene vergadering kunnen slechts gegeven worden aan andere stemgerechtigde vennoten die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen. Volmachten voor de vertegenwoordiging van de overige aandelen kunnen slechts gegeven worden aan natuurlijke personen met een niet-onverenigbaar beroep.

Artikel drieëntwintig : notulen

De algemene vergadering verkiest onder haar leden bij gewone meerderheid van stemmen, de voorzitter en de secretaris.

De notulen van de algemene vergadering worden ondertekend door de zaakvoerder(s) en door de vennoten die erom verzoeken. Afschriften voor derden worden ondertekend door de zaakvoerder of de meerderheid der zaakvoerders en de commissarissen indien er zijn.

Artikel vierentwintig : stemrecht

Ieder aandeel met stemrecht heeft recht op één stem.

Iedere vennoot brengt zijn stem uit, hetzij persoonlijk, hetzij door een lasthebber. Hij mag zijn stem niet schriftelijk uitbrengen. Niemand mag bij de algemene vergadering een vennoot vertegenwoordigen als lasthebber, zo hij zelf geen stemgerechtigde vennoot is.

Iedere vennoot mag slechts één volmacht uitoefenen.

Ten minste zestig procent van de stemrechten moet, rechtstreeks of onrechtstreeks, in het bezit zijn van natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Voor de architect-aandelen kan de uitoefening van het stemrecht enkel toevertrouwd worden, rechtstreeks of onrechtstreeks, aan een natuurlijke persoon die ertoe gemachtigd werd het beroep van architect uit te oefenen

Artikel viifentwintici : meerderheid

De besluiten van de algemene vergadering worden genomen bij meerderheid van de uitgebrachte stemmen, welk ook het aantal aandelen mag wezen dat op de algemene vergadering vertegenwoordigd is, tenzij anders bepaald in de Wet, de deontologie van architecten of de huidige statuten.

TITEL VIJF : INVENTARIS, JAARREKENING, WINSTVERDELING

Artikel zesentwintig : boekiaar en jaarrekening

Het maatschappelijk jaar begint op één juli van ieder jaar en eindigt op 30 juni van het daaropvolgende jaar.

In afwijking hiervan zal het eerste boekjaar eindigen op 30 juni 2014.

De boeken worden dan afgesloten, inventaris en jaarrekening (balans, resultatenrekening en toelichting) worden opgemaakt; deze bescheiden worden vijftien dagen v66r de algemene vergadering neergelegd ten zetel waar ze ter beschikking blijven van de vennoten, de houders van certificaten die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven en de obligatiehouders.

De jaarrekening wordt opgesteld overeenkomstig de wettelijke bepalingen inzake de boekhouding en de jaarrekening van toepassing op de ondernemingen.

Artikel zevenentwintig: bestemming van het resultaat

Op de winst van het boekjaar zal vijf ten honderd voorafgenomen worden voor de samenstelling van het wettelijk reservefonds. Deze voorafname is niet meer verplicht wanneer het wettelijk reservefonds één tiende van het maatschappelijk kapitéal bereikt.

De algemene vergadering zal bij eenparigheid van stemmen verbonden aan alle aandelen, besluiten het geheel of een gedeelte van de voor uitkering beschikbare winst, na de toekenning aan de wettelijke reserve, te verdelen of te reserveren. Nochtans mag geen uitkering geschieden, indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, gedaald is of ingevolge de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte kapitaal, of indien dit hoger is, van

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet uitgekeerd mogen worden.

TITEL ZES ; ONTBINDING

Artikel achtentwintig : ontbinding en aanduiding van de vereffenaars

Elke voorgenomen ontbinding zal onverwijid worden meegedeeld aan de bevoegde provinciale Raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake lopende opdrachten en de tienjarige aansprakelijkheid.

De vennootschap wordt ontbonden in geval van onderling akkoord tussen de vennoten met de vereiste meerderheid, en in de gevallen voorzien in het Wetboek Vennootschappen.

In geval van ontbinding worden door de vereffenaars, met inachtneming van de regels van de deontologie, de nodige schikkingen getroffen ter vrijwaring van de belangen van de cliënten, onder meer inzake de voortzetting van de contracten en van de architectuuropdrachten in uitvoering.Biij ontbinding van de vennootschap zal voor de lopende opdrachten een persoon worden aangesteld die gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten teneinde voor rekening van de vennootschap in vereffening deze opdrachten verder uit te voeren.

De ontbinding en vereffening zal plaatsvinden conform de wettelijke bepalingen terzake.

Wordt geen vereffenaar aangesteld overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen, dan wordt de zaakvoerder die op het tijdstip van de ontbinding in functie is beschouwd als vereffenaar.

Enkel natuurlijke personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen, kunnen benoemd worden tot vereffenaar.

Indien de vennootschap in vereffening, om gelijk welke reden, niet meer voldoet aan de voorwaarden om het beroep van architect uit te oefenen zal de vereffenaar, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden voor de verdere uitvoering van de lopende opdrachten.

De vereffening kan pas afgesloten worden indien er geen lopende opdrachten meer zijn dan wel indien alle overeenkomsten met betrekking tot de lopende opdrachten werden overgedragen aan een derde architect. Tevens dient een regeling getroffen te zijn m.b.t. de tienjarige aansprakelijkheid van de vennootschap. Na de betaling van de schulden of de consignatie van de nodige gelden om die te voldoen, verdelen de vereffenaars onder de vennoten de gelden of waarden die gelijk kunnen worden verdeeld, zij overhandigen hun goederen die zij voor nadere verdeling hebben moeten overhouden.

TITEL ZEVEN : BIJZONDERE BEPALINGEN

Artikel negenentwintig

De vennoot, voorwerp van een correctionele, disciplinaire of administratieve maatregel met weerslag op de gemeenschappelijke beroepsuitoefening, dient de andere vennoten hierover in te lichten. De vennoot, geschorst in het recht het beroep van architect uit te oefenen, verliest de voordelen van de vennootschap voor de duur van de schorsing.

Ingeval van terugtreding, uitsluiting, ontslag, ontbinding of overlijden, afwezigheid, onbekwaamheid of onbesohikbaarheid van een architect-vennoot, zal (zullen) de andere venno(o)t(en), ervoor zorgen dat de lopende opdrachten worden opgevolgd door een andere architect-vennoot of eventueel een andere architect indien de weggevallen vennoot de enige architect-vennoot was. Dit gebeurt met in acht name van de regels van de deontologie. In elk van deze gevallen zal de Orde van Architecten onmiddellijk op de hoogte gebracht worden.

ln geval van schorsing van de architect-rechtspersoon zal, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aangewezen worden die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

In geval van schrapping van de architect-rechtspersoon zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2 § 2, van de Wet van twintig februari negentienhonderd negenendertig op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Artikel dertig

Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders, websites en andere stukken al dan niet in elektronische vorm, (uitgaande van de vennootschap), dienen volgende gegevens te vermelden:

 de naam van de vennootschap;

 de rechtsvorm, voluit of afgekort alsook de woorden "burgerlijke vennootschap met handelsvorm", leesbaar geschreven onmiddellijk voor of na de naam van de vennootschap;

 de nauwkeurige aanduiding van de zetel van de vennootschap;

- het ondememingsnummer;

 het woord "rechtspersonenregister" of "RPR", gevolgd door de vermelding van de zetel van de rechtbank van het rechtsgebied waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft;

 in voorkomend geval, het feit dat de vennootschap in vereffening;

Alle vennoten zijn voor hun activiteiten binnen de vennootschap verplicht hetzelfde briefpapier te

gebruiken.

Artikel eenendertig

Alle natuurlijke personen of rechtspersonen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te

oefenen en van wie de aansprakelijkheid, met inbegrip van de tienjarige aansprakelijkheid, kan worden

verbonden wegens de handelingen die zij beroepshalve stellen of de handelingen van hun

aangestelden dienen door een verzekering te zijn gedekt Deze globale verzekering voor alle partijen die in de bouwakte voorkomen Artikel tweeëndertig

De architect-rechtspersoon en de vennoten dienen de Wet van negenendertig, de Wet van zesentwintig juni negentienhonderd Beroepsplichten en de deontologie van het beroep van architect na te 1

Wijziging van de statuten kan slechts gebeuren nadat de bevoegde Raad van de Orde van Architecten goedgekeurd zijn.

De statuten worden geïnterpreteerd conform de deontologie VERKLARINGEN.

1. Voor de uitvoering van deze statuten wordt elke vennoot, zaakvoerder, commissaris, vereffenaar, die in België geen werkelijke of gekozen woonplaats heeft, aangezien als hebbende woonst gekozen ter zetel van de vennootschap, waar alle mededelingen, gerechtelijke aanmaningen, dagvaardingen of betekeningen hem geldig gedaan kunnen worden.

2. De oprichters nemen de verplichting op zich de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen in acht te nemen. Bijgevolg worden deze wetsbeschikkingen, van dewelke niet wordt afgeweken op geoorloofde wijze, aangezien als opgenomen in deze akte.

Indien één van de in onderhavige statuten opgenomen bepalingen niet conform de wet wordt bevonden, dan dient betreffende bepalingen als ongeschreven te worden aanzien.

Benoeming van een niet-statutair zaakvoerder

Vervolgens hebben de oprichters beslist te benoemen tot eerste, niet-statutaire, zaakvoerder, en dit voor onbepaalde duur de 4 oprichters allen voornoemd.

Hun mandaat is onbezoldigd, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering. BIJZONDERE VOLMACHT

Onder de opschortende voorwaarde van de neerlegging van een uittreksel van onderhavige oprichtingsakte ter bevoegde griffie van de Rechtbank van Koophandel, worden door de verschijner aan bvba VDW ACC met zetel te Brakel, Kasteelstraat 67, vertegenwoordigd door de heer Pete Van Der Wulst, de nodige volmachten verleend om alle formaliteiten die de oprichting van onderhavige vennootschap zullen volgen, te vervullen en uit te voeren en onder meer deze vereist voor de inschrijving ven de vennootschap bij de diensten van de belasting over de toegevoegde waarde en het ondememingsloket, en in het algemeen om alle nodige of nuttige formaliteiten te vervullen die de vennootschap zuilen toelaten haar activiteiten aan te vangen, en dit met macht tot indeplaatsstelling.

VOOR EENSLUIDEND GELIJKVORMIG UITTREKSEL.

Neergelegd : een uitgifte.

Guy DUBAERE - Geassocierd notaris

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

verzekering kan kaderen in een

twintig februari negentienhonderd drieënzestig, het Reglement van even.

voorgenomen wijzigingen door de

"

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
TETRA ARCHITECTEN

Adresse
JUBELFEESTLAAN 77-79, BUS 6 1080 BRUSSEL

Code postal : 1080
Localité : MOLENBEEK-SAINT-JEAN
Commune : MOLENBEEK-SAINT-JEAN
Région : Région de Bruxelles-Capitale