THE BRUSSELS CONCERTBAND

Association sans but lucratif


Dénomination : THE BRUSSELS CONCERTBAND
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 834.677.575

Publication

31/03/2011
ÿþ~ MOD 2.2



lot In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

+11049163'

onde ~ngsn, 5Î5 .

Benaming

(voluit) ; The Brussels Concertband

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Verdunstraat 344, 1130 Brussel, België

Onderwerp akte : Oprichtingsakte - statuten

Tussen ondergetekenden:

Eric Hemalsteen, gehuisvest te 1170 Brussel, Piepelingenstraat 65

Geboren te Schaarbeek op 9/2/1957

Patrick Vandevelde, gehuisvest te 1830 Machelen, Goudstraat 9

Geboren te Aalst op 19/5/1960

Maria-Magdalena De Coninck, gehuisvest te 1820 Melsbroek, Hoogveldweg 41

Geboren te 1830 Machelen op 23/9/1956

Nicky Sowell, gehuisvest te 1170 Brussel, Piepelingenstraat 65

Geboren te Nottingham (UK) op 18/10/1956

Auguste Stevens, gehuisvest te 1130 Haren-Brussel, Verdunstraat 460

Geboren te Schaarbeek op 24/10/1934

Eddy Bogaerts, gehuisvest te 1861 Wolvertem, Pollareveld 49

Geboren te Merchtem op 01/04/1960

Martine Kockaert, gehuisvest te 1830 Machelen, Goudstraat 9

Geboren te Brussel op 30/07/1974

Wordt overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de bepalingen van de wet van 27 juni 1921, en gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, waarvan de statuten de volgende zijn.

Titel I  Naam, zetel, doel, duur

Artikel 1. Naam

De vereniging draagt als naam: The Brussels Concertband vzw.

Artikel 2. Zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd te 1130 Brussel, Verdunstraat 344 en ressorteert onder het

gerechtelijk arrondissement Brussel.

De zetel kan bij beslissing van de algemene vergadering overgebracht worden naar gelijk welk ander adres in het arrondissement Brussel.

2 1 -03- 2011

bfUSS L

Griffie

Voorbehouder aan het Belgisch 5taatsbla

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/03/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/03/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 3. Doel

De vereniging heeft tot doel de muziekkunst te beoefenen, te ijveren voor de verbroedering tussen haar leden in de gegeven internationale context eigen aan Brussel en hen een aangename en creatieve ontspanningsmogelijkheid te verschaffen.

Zij mag de roerende en onroerende goederen, nodig voor het nuttig verwezenlijken van dit doel in huur of in eigendom hebben, of als vruchtgebruiker, erfpachthouder of houder van een recht van opstal.

Artikel 4. Duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur en kan ten allen tijde ontbonden worden.

Titel II  Leden

Artikel 5. De vereniging bestaat uit werkende leden en toegetreden leden. Het aantal werkende leden is onbeperkt maar zal tenminste vijf bedragen. De eerste werkende leden zijn de ondergetekende oprichters die tevens de algemene vergadering vormen.

Toegetreden leden zijn muzikanten en sympathisanten die het jaarlijks lidgeld betalen. Zij maken geen deel uit van de algemene vergadering. Het bedrag van het jaarlijks lidgeld van de toegetreden leden wordt jaarlijks bepaald door de raad van bestuur.

Artikel 6. De raad van bestuur stelt nieuwe werkende leden voor aan de algemene vergadering. De algemene vergadering beslist zonder beroep over de toetreding.

De toetreding van een lid wordt schriftelijk vastgesteld. Door zijn handtekening in het ledenregister aanvaardt het lid de statuten en in het bijzonder de doelstellingen van de vereniging na te leven.

Artikel 7. Elk werkend lid kan uit de vereniging treden door het indienen van zijn ontslag bij de raad van bestuur.

De uitsluiting van een lid kan slechts worden uitgesproken door de algemene vergadering met een twee derde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 8. De ontslaggevende of uitgesloten werkende leden, noch de erfgenamen van een overleden lid, kunnen enig recht op de goederen van de vereniging laten gelden. Zij kunnen ook niet de teruggave eisen van door hen of door hun lasthebbers betaalde bijdragen.

Zij kunnen ook niet de overlegging van rekeningen, noch inventaris, noch de plaatsing van zegels vorderen.

Artikel 9. De werkende leden zijn tot geen bijdrage verplicht. Zij zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

Titel III  Bestuur, raad van bestuur

Artikel 10. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit ten minste drie bestuurders, benoemd door de algemene vergadering en ten allen tijde door deze afzetbaar bij gewone meerderheid van stemmen. Zij worden benoemd voor een periode van vijf jaar.

De raad van bestuur kiest onder zijn bestuurders een voorzitter, ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester.

De nationaliteit van de bestuurders speelt geen rol, maar minstens één lid moet de Belgische nationaliteit hebben.

Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Artikel 11. De raad vergadert op bijeenroeping door de voorzitter of door twee bestuurders. De bestuurders worden tenminste acht dagen voor de vergadering opgeroepen. De agenda wordt bij de oproepingsbrief gevoegd. De oproeping mag ook via e-mail gebeuren.

Hij mag slechts uitspraak doen indien ten minste de helft van de bestuurders aanwezig zijn of door middel van volmacht vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen met eenparigheid van stemmen en bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger doorslaggevend.

Een bestuurder kan zich door een andere bestuurder laten vervangen, maar niemand mag meer dan één volmacht hebben.

Van elke vergadering worden notulen gemaakt die door de voorzitter of door twee bestuurders worden goedgekeurd en getekend.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/03/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 12. Aile bevoegdheden die de wet niet uitdrukkelijk toekent aan de algemene vergadering worden verleend aan de raad van bestuur.

De raad van bestuur is gemachtigd alle daden van beheer te stellen in naam en voor rekening van de vereniging. Eiij vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, zonder bijzondere machtiging van de algemene vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen.

Titel IV  De algemene vergadering

Artikel 13. De algemene vergadering der werkende leden is bevoegd voor de wijziging van de statuten, de benoeming en de afzetting van de bestuurders, de goedkeuring van de rekeningen en de begroting, de kwijting aan de bestuurders, de uitsluiting van een lid en de ontbinding van de vereniging.

Artikel 14. Minstens één maal per jaar wordt een algemene vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekening van het afgelopen jaar en van de begroting van het volgend jaar evenals voor het verlenen van kwijting aan de bestuurders.

Buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden telkens als de omstandigheden dit vereisen en wanneer een vijfde van de werkende leden er om verzoeken.

Artikel 15. Oproeping tot de algemene vergadering kan alleen geldig worden gedaan onder de handtekening van de voorzitter, van twee bestuurders of van een vijfde van de werkende leden. Alle leden worden tenminste acht dagen voor de algemene vergadering opgeroepen. De agenda wordt bij de oproepingsbrief gevoegd. De oproeping mag ook via e-mail gebeuren.

Wanneer twee derden der aanwezige leden akkoord zijn kunnen ook beslissingen buiten de agenda genomen worden.

Artikel 16. Elk lid heeft op de algemene vergadering een gelijk stemrecht. De besluiten worden genomen bij meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve in de gevallen waarin de wet of de statuten het anders bepalen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger.

Artikel 17. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die op de eerstvolgende vergadering worden voorgelezen en goedgekeurd. Ze worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

Titel V -- Inzagerecht van de leden

Artikel 18. De raad van bestuur zal op de zetel van de vereniging een ledenregister bijhouden. De werkende en toegetreden leden kunnen op de zetel van de vereniging dit ledenregister raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

Titel VI  Ontbinding en vereffening

Artikel 19. Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding of van een ontbinding van rechtswege behoort de vrijwillige ontbinding exclusief toe aan de algemene vergadering. De vormvereisten, het quorum en meerderheid die gelden voor een statutenwijziging dienen hier te worden toegepast:

- twee/derden van de werkende leden moeten op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Indien dit quorum niet op een eerste vergadering is bereikt, dient een tweede algemene vergadering te worden bijeengeroepen die rechtsgeldig zal kunnen beslissen, ongeacht het quorum. De tweede algemene vergadering mag niet binnen de vijftien dagen na de eerste algemene vergadering worden gehouden.

-tot de ontbinding kan slechts worden beslist met een bijzondere meerderheid van vier/vijfden van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden.

De algemene vergadering die beslist tot ontbinding zal tevens een of meer vereffenaars benoemen. Laatsgenoemde beslissing kan genomen worden bij gewone meerderheid.

Artikel 20. In geval van ontbinding en vereffening wordt het netto overblijvend maatschappelijk actief, nadat alle activa werden gerealiseerd en alle schulden werden betaald, aangewend tot een belangeloze doelstelling die nauw aansluit bij de activiteiten van de vereniging.

Aldus opgemaakt en aangenomen met eenparigheid van stemmen op de stichtingvergadering te Brussel op 16 februari 2011.

moi) 22

Luik B - Vervolg

De stichtende leden,

Get. Get. Get.

Eric Hemalsteen Patrick Vandevelde Maria-Magdalena De Coninck

Get. Get. Get.

Nicky Sowell Auguste Stevens Eddy Bogaerts

Get.

Martine Kockaert

ALGEMENE VERGADERING, 16 FEBRUARI 2011, BENOEMING EERSTE RAAD VAN BESTUUR

Aanwezig: Eric Hernalsteen, Patrick Vandevelde, Maria-Magdalena De Coninck, Nicky Sowell, Auguste Stevens, Eddy Bogaerts, Martine Kockaert

De Algemene Vergadering benoemt bij eenparigheid van stemmen:

Eric Hernalsteen, gehuisvest te 1170 Brussel, rue des Beguinettes 65

Geboren te Schaarbeek op 9/2/1957

Patrick Vandevelde, gehuisvest te 1830 Machelen, Goudstraat 9

Geboren te Aalst op 19/5/1960

Maria-Magdalena De Coninck, gehuisvest te 1820 Melsbroek, Hoogveldweg 41

Geboren te 1830 Machelen op 23/9/1956

Auguste Stevens, gehuisvest te 1130 Haren-Brussel, Verdunstraat 460

Geboren te Schaarbeek op 24/10/1934

Nicky Sowell, gehuisvest te 1170 Brussel, rue des Beguinettes 65

Geboren te Nottingham (UK) op 18/10/1956

Eddy Bogaerts, gehuisvest te 1861 Wolvertem, Pollareveld 49

Geboren te Merchtem op 01/04/1960

Opgemaakt te Brussel op 16 februari 2011 in evenveel exemplaren als er stichtende leden plus twee (één te bewaren op de zetel van de vereniging en één bestemd voor het Staatsblad).

Eric Hernalsteen Maria-Magdalena De Coninck

Voorzitter Secretaris

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/03/2011- Annexes du Moniteur belge

Voor" behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
THE BRUSSELS CONCERTBAND

Adresse
VREDUNSTRAAT 344 1130 HAREN (BRUSSEL-STAD)

Code postal : 1130
Localité : Haren
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale