TOURIST INFO FOR YOUNG PEOPLE

Association sans but lucratif


Dénomination : TOURIST INFO FOR YOUNG PEOPLE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 460.405.055

Publication

02/09/2014
ÿþ M0D 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

neergelegd/ontvangen op

2 2 X00. 2014

ter griffie ven d3Ielerlandstallge rechtbank ven." koophandei-Brussel------

Voor-

behoudel

aan het

Belgisch 11111111)11(1111131111101111111111 Staatsbla

Ondernemingsar : 460.405.055

Benaming

(voluit) : TOURIST INFO FOR YOUNG PEOPLE

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Steenkoolkaal 9B, 1000 Brussel

Onderwerp akte : Maatschappelijke zetel

De algemene vergadering van TOURIST INFO FOR YOUNG PEOPLE vzw besliste tijdens haar bijeenkomst van 10 juli 2014 het artikel 2 van haar statuten te vervangen door:

Artikel 2. De v.z.w. heeft als maatschappelijke zetel het volgende adres: Ravensteingalerij 17, 1000 Brussel, gelegen in het gerechtelijke arrondissement Brussel

G et.

Joris Roos

voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

29/02/2012
ÿþ M0D 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor. behouden aan het h Belgisch Staatsbied

1lII1~mu~~u~u~~~uW

*12047851*

BRUSSEL

1 6 FF~. 2012

Griffie

Ondememingsnr : 460.405.055

Benaming

(vola): TOURIST INFO FOR YOUNG PEOPLE

(verkort):

Rechtsvorm : vzw

Zetei : Steenkoolkaai 9B, 1000 Brussel

Onderwerp akte : Nieuwe statuten: wijziging artikelen 4, 10, 12 en 18

De algemene vergadering besliste op 25 januari 2012 een statutenwijziging goed te keuren. Werden gewijzigd: art. 4 (doel), art. 10, art. 12 en art, 18

De nieuwe gecoördineerde tekst van de statuten luidt:

TITEL I.  BENAMING, ZETEL, DUUR

Artikel 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt als naam 'TOURIST INFO FOR YOUNG PEOPLE". Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de vereniging zonder winstoogmerk, vermelden de naam van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden « vereniging zonder winstoogmerk » of door de afkorting « vzw », en het adres van de zetel van de vereniging.

Artikel 2. De v.z.w. heeft als maatschappelijke zetel het volgende adres: Steenkoolkaai 9B, 1000 Brussel, gelegen in het gerechtelijke arrondissement Brussel.

Artikel 3. De v.z.w. is opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL Il.  DOELSTELLINGEN

Artikel 4. TOURIST INFO FOR YOUNG PEOPLE vzw is een onafhankelijk informatie- en servicecentrum voor jonge mensen (toeristen, bezoekers, lokale jongeren) die geïnteresseerd zijn in de alternatieve kanten van de stad. Bedoeling: jongeren op een laagdrempelige en no nonsense manier laten kennismaken met de meerwaarde van de stedelijke cultuur, hen toegankelijke en aantrekkelijke informatie ter beschikking stellen over de mogelijkheden van de stad. Mogelijke activiteiten: het uitbaten van een bezoekersbalie, het uitgeven van publicaties op verschillende dragers, het organiseren van evenementen, ...

Artikel 5. De v.z.w. mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van; het maatschappelijke doel en dit onbeperkt en zonder tijds- of frequentielimiet. Zij mag hiertoe alle roerende en onroerende goederen verwerven, behouden en van de hand doen en kan ook economische activiteiten; uitoefenen voor zover deze bijkomstig blijven en de opbrengst van deze activiteiten integraal naar de realisatie van het statutaire doel gaat.

TITEL III. -- LEDEN

Artikel 6. De vereniging telt enkel werkelijke leden.

Artikel 7. De vereniging telt minimaal vier werkelijke leden.

Artikel 8. Een kandidaat werkelijk lid dient te voldoen aan de volgende toetredingsvoorwaarden:

1.aanvaard worden door de raad van bestuur

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd cie vereniging, stichting of organisme tan aanzien van derden te vertegenwoordiger: Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD22

2.het onderschrijven van de statuten van de v.z.w.

3.het betalen van de lidmaatschapsbijdrage

Artikel 9. Het bedrag van de lidmaatschapsbijdrage wordt vastgelegd door de raad van bestuur en bedraagt maximeal E 50,00 per jaar.

Artikel 10. De aanvraag tot lidmaatschap wordt gericht tot de raad van bestuur die discretionair en zonder motivering beslist over lidmaatschap, maar de overige leden van de algemene vergadering onverwijld in kennis stelt van deze beslissing. Het is de raad van bestuur niet toegestaan nieuwe leden te aanvaarden binnen een periode van 10 dagen voorafgaand aan een algemene vergadering,

Artikel 11. Het lidmaatschap eindigt indien de algemene vergadering beslist een lid uit te sluiten met een meerderheid van twee derden van de stemmen of bij overlijden van het lid. Ieder !id kan bovendien te allen tijde uit de vereniging treden mits zijn ontslag schriftelijk bekend te maken aan de voorzitter. Indien het ontslag van een lid tot gevolg zou hebben dat de vereniging niet langer over het minimumaantal leden beschikt, zal het lid aanblijven tot redelljkerwijs in zijn vervanging kan worden voorzien. Dit is in geen geval langer dan drie maand.

TITEL IV. -- ALGEMENE VERGADERING

Artikel 12. De algemene vergadering is samengesteld uit de werkelijke leden van de v.z.w. Elk lid kan zich, mits gedagtekende schriftelijke volmacht, laten vertegenwoordigen door een ander lid.

Artikel 13. De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn:

1.het goedkeuren en wijzigen van de statuten

2.het benoemen en afzetten van de bestuurders en het vaststellen van hun eventuele vergoeding

3.het verlenen van kwijting aan de bestuurders

4.het instellen van een vordering tegen de bestuurders wegens foutief beheer

5.het goedkeuren van de begroting en de jaarrekeningen

6.het vrijwillig ontbinden van de v.z.w.

7.het uitsluiten van een werkelijk lid en het vaststellen van de ledenlijst

8.het beslissen tot omzetting van de v.z.w. in een V.S.O.

9.alle andere door de statuten aan de algemene vergadering expliciet toegekende bevoegdheden

Artikel 14. De algemene vergadering wordt minstens éénmaal per jaar bijeengeroepen binnen de eerste zes maanden volgend op het afsluiten van het boekjaar. Dit gebeurt door de raad van bestuur.

Artikel 15. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de v.z.w. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt de algemene vergadering voorgezeten door het oudste van de aanwezige leden van de raad van bestuur.

Artikel 16. De leden worden door middel van een brief of e-mail uitgenodigd voor de algemene vergadering door de voorzitter. De uitnodiging dient de leden ten minste 10 dagen voor de vergadering te bereiken en bevat steeds de agenda. Over een statutenwijziging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping.

Artikel 17. De agenda wordt vastgesteld door de voorzitter in overleg met de raad van bestuur. Elk lid heeft het recht een punt op de agenda van de algemene vergadering te plaatsen. De vraag daartoe moet gericht worden aan de voorzitter en moet hem bereiken ten laatste 7 dagen voor het plaatsvinden van de algemene vergadering. Agendapunten dle later ingediend worden, moeten goedgekeurd worden door de algemene vergadering bij het begin van de vergadering.

Artikel 18. De algemene vergadering vergadert slechts geldig als tenminste de helft van de leden aanwezig is, tenzij voor statutenwijzigingen, het wijzigen van de doelstellingen en het ontbinden van de vereniging; dan is een aanwezigheidsquorum van twee derden vereist.

De besluiten van de algemene vergadering worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, tenzij voor;

1.het wijzigen van de statuten

2.het uitsluiten van een werkelijk lid

3.het omzetten van de v.z.w, in een V.S.O.

Voor deze punten is een meerderheid van twee derden vereist,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

1.het wijzigen van de doelstellingen

2.het ontbinden van de v.z.w.

Voor deze punten is een meerderheid van vier vijfden vereist.

Werkelijke leden die eveneens lid zijn van de raad van bestuur onthouden zich bij stemmingen over:

1, het vaststellen van de eventuele vergoeding van bestuurders

2. het verlenen van kwijting aan bestuurders

3. het instellen van een vordering tegen bestuurders wegens foutief beheer

Artikel 19, Als de algemene vergadering niet in quorum is kan de volgende algemene vergadering die eveneens niet in quorum is geldig vergaderen met dezelfde agenda. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Bij staking van stemmen wordt het voorstel geacht te zijn verworpen,

Artikel 20. De notulen van de algemene vergadering worden ondertekend door de voorzitter en door aile leden die dit wensen en opgenomen in een ter zetel van de v.z.w, bijgehouden register. Elk lid van de vergadering ontvangt een afschrift van de notulen in bijlage bij de uitnodiging voor de volgende algemene vergadering.

TITEL V.  RAAD VAN BESTUUR

Artikel 21. De raad van bestuur bestaat uit ten minste drie personen. Het aantal bestuurders moet in elk geval altijd lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging. De bestuurders worden door de algemene vergadering benoemd voor een onbepaalde duur.

Artikel 22. Het mandaat van een lid van de raad van bestuur eindigt:

1.bij afzetting door de algemene vergadering die dit te allen tijde kan beslissen

2. bij overlijden

3.bij vrijwillig aangeboden ontslag, in welk geval de bestuurder desgevallend zal aanblijven tot redelijkerwijs

in zijn vervanging kan worden voorzien

Artikel 23. De bevoegdheden van de raad van bestuur zijn:

1.het uitvoeren van de beslissingen van de algemene vergadering

2.het verzorgen van de algemene, financiële en dagelijkse leiding over de v.z.w.

3.het vertegenwoordigen van de v.z.w. bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling

4.het optreden als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en het beslissen over het al of niet aanwenden

van rechtsmiddelen

5.het uitoefenen van de residuaire bevoegdheid binnen de v.z.w, voor alles wat niet expliciet door de wet of

de statuten toegewezen is aan de algemene vergadering

Artikel 24, De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college. Het dagelijks bestuur van de vereniging, alsook de vertegenwoordiging van de vereniging wat dat bestuur aangaat, kunnen opgedragen worden aan één of meer bestuurders of aan een directeur, werknemer van de vereniging, die daarbij alleen optreden.

Deze delegatie van bevoegdheden moet duidelijk omschreven zijn in een beslissing van de raad van bestuur en kan op elk moment onder dezelfde omstandigheden terug stopgezet worden,

Onverminderd een delegatie van bevoegdheden, wordt de vereniging geldig vertegenwoordigd door de voorzitter die daarbij alleen optreedt of twee bestuurders die gezamenlijk optreden.

Artikel 25. De raad van bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter of twee bestuurders.

Artikel 26, De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter van de v.z.w. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt de raad van bestuur voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Artikel 27. De bestuurders worden door middel van een blief af e-maiil uitgenodigd voor de raad van bestuur door de voorzitter of twee bestuurders. De uitnodiging dient de bestuurders ten minste 5 dagen voor de vergadering te bereiken en bevat steeds de agenda.

Artikel 28. De agenda wordt vastgesteld door de voorzitter. Elke bestuurder heeft het recht een punt op de agenda van de raad van bestuur te plaatsen. Dit kan gebeuren door middel van brief of e-mail aan alle overige bestuurders, alsook aan de vereniging zelf, en moet de bestuurders en de vereniging bereiken ten laatste 3

"

tu10Q' 2.2

Luik Vervoig

dagen voor het plaatsvinden van de raad van bestuur. Agendapunten die later ingediend worden, kunnen alleen worden behandeld indien alle bestuurders aanwezig zijn en unaniem met de behandeling van de niet-geagendeerde punten instemmen.

Artikel 29. De raad van bestuur vergadert slechts geldig als ten minste de helft van de bestuurders aanwezig is. De raad van bestuur streeft in haar beraadslagingen steeds een consensus na, Indien deze consensus niet bereikt wordt, wordt er beslist bij gewone meerderheid van de aanwezige leden. Bij staking van

" stemmen wordt het voorstel geacht te zijn verworpen.

Artikel 30. De notulen van de raad van bestuur worden ondertekend door de voorzitter en alle bestuurders die dit wensen, en opgenomen in een ter zetel van de v.z.w. bijgehouden register. Elke bestuurder ontvangt een afschrift van de notulen in bijlage bij de uitnodiging van de volgende raad van bestuur, De notulen worden na goedkeuring eveneens overgemaakt aan de leden van de algemene vergadering.

TITEL VI.  ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 31, De v.z,w. kan ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering overeenkomstig artikel 20 van de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 of door een gerechtelijke beslissing.

Artikel 32. Ingeval van vrijwillige ontbinding worden door de algemene vergadering, en bij gebrek daaraan, door de rechtbank, een of meer vereffenaars benoemd, hun vergoeding en bevoegdheid bepaald en de wijze van vereffening van de schulden en van de tegeldemaking van de goederen en de bestemming van het actief van de v.z.w. vastgesteld.

Artikel 33. Indien de v.z.w, ontbonden wordt, hetzij vrijwillig of gerechtelijk, is de vereffenaar gehouden het netto actiefvermogen te bestemmen aan een vereniging met soortgelijk doel, zoals bepaald door de Algemene Vergadering, of bij ontstentenis van een dergelijk besluit, door de vereffenaar.

TITEL VIL  SLOTBEPALINGEN

.Artikel 34. Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december van ieder jaar.

get.

Joris ROOS

voorzitter

Op de laatste biz. van ;stik B vermelden : Recfo. " Naam en hc edartlgheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor» behouden aan fret Belgisch Staateblac¬

,..~...... ~

r 1

07/12/2011
ÿþln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad beken d te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

MOD 2.2

Voor- behoudr aan he Belgisc Staatsbl

Op de laatste blo. van Luik 8 vermelden : Recto : Naam en hoedanioheid van de instrumenterende notaris. hetzij var, de persolc)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden le vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

r

Bijiagen tiir, j het Belgisch -Staatsblad -07/12/2011

2 5 NOV ZOu

Griffie

Ondernemingsnr : 460.405.055 Benaming

(voluit) : de hondsjaren

(verkort)

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Greepstraat 50, 1000 Brussel

Onderwerp akte : Nieuwe statuten: wijziging naam, adres maatschappelijke zetel, doel, artikelen 17, 18 en 19 + hernummering

De algemene vergadering besliste op 24 november 2011 een statutenwijziging goed te keuren. Werden; gewijzigd: art. 1 (naam), art. 2 (adres maatschappelijke zetel), art. 17, art. 18 en art. 19. Art. 5 (doel) werd geschrapt en alle volgende artikelen werden hernummerd.

De nieuwe gecoördineerde tekst van de statuten luidt:

TITEL i.  BENAMING, ZETEL, DUUR

Artikel 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt als naam "TOURIST INFO FOR YOUNG PEOPLE". Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de vereniging zonder' winstoogmerk, vermelden de naare van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden a` vereniging zonder winstoogmerk » of door de afkorting « vzw », en het adres van de zetel van de vereniging.

, Artikel 2. De v.z.w. heeft als maatschappelijke zetel het volgende adres: Steenkoolkaai 98, 1000 Brussel,

gelegen in het gerechtelijke arrondissement Brussel.

Artikel 3. De v.z.w. ¬ s opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL Il.  DOELSTELLINGEN

Artikel 4. TOURIST INFO FOR YOUNG PEOPLE vzw profileert zich als informatie- en servicecentrum voor jonge mensen (toeristen, bezoekers, lokale jongeren) die geïnteresseerd zijn in de alternatieve kanten van de stad. Bedoeling: jongeren op een laagdrempelige en no nonsense manier laten kennismaken met de meerwaarde van de stedefijke cultuur, hen toegankelijke en aantrekkelijke informatie ter beschikking stellen over de mogelijkheden van de stad. Mogelijke activiteiten: het uitbaten van een bezoekersbalie, het uitgeven van publicaties op verschillende dragers, het organiseren van evenementen, ...

Artikel 5. De v.z.w. mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijke doel en dit onbeperkt en zonder tijds- of frequentielimiet. Zij mag hiertoe alle roerende en onroerende goederen verwerven, behouden en van de hand doen en kan ook economische activiteiten uitoefenen voor zover deze bijkomstig blijven en de opbrengst van deze activiteiten integraal naar de realisatie ' van het statutaire doel gaat.

TITEL III.  LEDEN

Artikel 6. De vereniging telt enkel werkelijke leden.

Artikel 7. De vereniging telt minimaal vier werkelijke leden.

Artikel 8. Een kandidaat werkelijk lid dient te voldoen aan de volgende toetredingsvoorwaarden:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/12/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

1.aanvaard worden door de raad van bestuur

2.het onderschrijven van de statuten van de v.z.w.

3.het betalen van de lidmaatschapsbijdrage

Artikel 9. Het bedrag van de lidmaatschapsbijdrage wordt vastgelegd door de raad van bestuur en bedraagt maximaal ¬ 50,00 per jaar.

Artikel 10. De aanvraag tot lidmaatschap wordt gericht tot de raad van bestuur die discretionair en zonder motivering beslist over lidmaatschap.

Artikel 11. Het lidmaatschap eindigt indien de algemene vergadering beslist een lid uit te sluiten met een meerderheid van twee derden van de stemmen of bij overlijden van het lid. Ieder lid kan bovendien te allen tijde uit de vereniging treden mits zijn ontslag schriftelijk bekend te maken aan de voorzitter. Indien het ontslag van een lid tot gevolg zou hebben dat de vereniging niet langer over het minimumaantal leden beschikt, zal het lid aanblijven tot redelijkerwijs in zijn vervanging kan worden voorzien. Dit is in geen geval langer dan drie maand.

TITEL IV.  ALGEMENE VERGADERING

Artikel 12. De algemene vergadering is samengesteld uit de werkelijke leden van de v.z.w. Elk lid kan zich laten vertegenwoordigen door een ander lid.

Artikel 13. De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn:

1.het goedkeuren en wijzigen van de statuten

2.het benoemen en afzetten van de bestuurders en het vaststellen van hun eventuele vergoeding

3.het verlenen van kwijting aan de bestuurders

4.het instellen van een vordering tegen de bestuurders wegens foutief beheer

5.het goedkeuren van de begroting en de jaarrekeningen

6.het vrijwillig ontbinden van de v.z.w.

7.het uitsluiten van een werkelijk lid en het vaststellen van de ledenlijst

8.het beslissen tot omzetting van de v.z.w. in een V.S.O.

9.alle andere door de statuten aan de algemene vergadering expliciet toegekende bevoegdheden

Artikel 14. De algemene vergadering wordt minstens éénmaal per jaar bijeengeroepen binnen de eerste zes maanden volgend op het afsluiten van het boekjaar. Dit gebeurt door de raad van bestuur.

Artikel 15. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de v.z.w. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt de algemene vergadering voorgezeten door het oudste van de aanwezige leden van de raad van bestuur.

Artikel 16. De leden worden door middel van een brief of e-mail uitgenodigd voor de algemene vergadering door de voorzitter. De uitnodiging dient de leden ten minste 10 dagen voor de vergadering te bereiken en bevat steeds de agenda. Over een statutenwijziging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping.

Artikel 17. De agenda wordt vastgesteld door de voorzitter in overleg met de raad van bestuur. Elk lid heeft het recht een punt op de agenda van de algemene vergadering te plaatsen. De vraag daartoe moet gericht worden aan de voorzitter en moet hem bereiken ten laatste 7 dagen voor het plaatsvinden van de algemene vergadering. Agendapunten die later ingediend worden, moeten goedgekeurd worden door de algemene vergadering bij het begin van de vergadering.

Artikel 18. De algemene vergadering vergadert slechts geldig als tenminste de helft van de leden aanwezig is, tenzij voor statutenwijzigingen, het wijzigen van de doelstellingen en het ontbinden van de vereniging; dan is een aanwezigheidsquorum van twee derden vereist.

De besluiten van de algemene vergadering worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, tenzij voor:

1.het wijzigen van de statuten

2.het uitsluiten van een werkelijk lid

3.het omzetten van de v.z.w. in een V.S.O.

Voor deze punten is een meerderheid van twee derden vereist.

g

Maa 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/12/2011- Annexes du Moniteur belge

1.het wijzigen van de doelstellingen

2.het ontbinden van de v.z.w,

Voor deze punten is een meerderheid van vier vijfden vereist.

Artikel 19. Als de algemene vergadering niet in quorum is kan de volgende algemene vergadering die eveneens niet in quorum is geldig vergaderen met dezelfde agenda. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Bij staking van stemmen wordt het voorstel geacht te zijn verworpen.

Artikel 20. De notulen van de algemene vergadering worden ondertekend door de voorzitter en door aile leden die dit wensen en opgenomen in een ter zetel van de v.z.w. bijgehouden register. Elk lid van de vergadering ontvangt een afschrift van de notulen in bijlage bij de uitnodiging voor de volgende algemene vergadering.

TITEL V.  RAAD VAN BESTUUR

Artikel 21. De raad van bestuur bestaat uit ten minste drie personen. Het aantal bestuurders moet in elk geval altijd lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging. De bestuurders worden door de algemene vergadering benoemd voor een onbepaalde duur.

Artikel 22. Het mandaat van een lid van de raad van bestuur eindigt:

1.bij afzetting door de algemene vergadering die dit te allen tijde kan beslissen

2. bij overlijden

3.bij vrijwillig aangeboden ontslag, in welk geval de bestuurder desgevallend zal aanblijven tot redelijkerwijs

in zijn vervanging kan worden voorzien

Artikel 23. De bevoegdheden van de raad van bestuur zijn:

1.het uitvoeren van de beslissingen van de algemene vergadering

2.het verzorgen van de algemene, financiële en dagelijkse leiding over de v.z.w.

3.het vertegenwoordigen van de v.z.w. bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling

4.het optreden als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en het beslissen over het al of niet aanwenden

van rechtsmiddelen

5.het uitoefenen van de residuaire bevoegdheid binnen de v.z.w. voor alles wat niet expliciet door de wet of

de statuten toegewezen is aan de algemene vergadering

Artikel 24. De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college. Het dagelijks bestuur van de vereniging, alsook de vertegenwoordiging van de vereniging wat dat bestuur aangaat, kunnen opgedragen worden aan één of meer bestuurders of aan een directeur, werknemer van de vereniging, die daarbij alleen optreden.

Deze delegatie van bevoegdheden moet duidelijk omschreven zijn in een beslissing van de raad van bestuur en kan op elk moment onder dezelfde omstandigheden terug stopgezet worden.

Onverminderd een delegatie van bevoegdheden, wordt de vereniging geldig vertegenwoordigd door de voorzitter die daarbij alleen optreedt of twee bestuurders die gezamenlijk optreden.

Artikel 25. De raad van bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter of twee bestuurders.

Artikel 26. De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter van de v.z.w. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt de raad van bestuur voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Artikel 27. De bestuurders worden door middel van een brief of e-mail uitgenodigd voor de raad van bestuur door de voorzitter of twee bestuurders. De uitnodiging dient de bestuurders ten minste 5 dagen voor de vergadering te bereiken en bevat steeds de agenda.

Artikel 28. De agenda wordt vastgesteld door de voorzitter. Elke bestuurder heeft het recht een punt op de agenda van de raad van bestuur te plaatsen. Dit kan gebeuren door middel van brief of e-mail aan aile overige bestuurders, alsook aan de vereniging zelf, en moet de bestuurders en de vereniging bereiken ten laatste 3 dagen voor het plaatsvinden van de raad van bestuur. Agendapunten die later ingediend worden, kunnen alleen worden behandeld indien alle bestuurders aanwezig zijn en unaniem met de behandeling van de niet-geagendeerde punten instemmen.

Artikel 29. De raad van bestuur vergadert slechts geldig ais ten minste de helft van de bestuurders aanwezig is. De raad van bestuur streeft in haar beraadslagingen steeds een consensus na. Indien deze

MOD 2.2

L uj1( - Vrrvok7

consensus niet bereikt wordt, wordt er beslist bij gewone meerderheid van de aanwezige leden. Bij staking van stemmen wordt het voorstel geacht te zijn verworpen.

Artikel 30. De notulen van de raad van bestuur worden ondertekend door de voorzitter en alle bestuurders die dit wensen, en opgenomen in een ter zetel van de v.z.w. bijgehouden register. Elke bestuurder ontvangt een afschrift van de notulen in bijlage bij de uitnodiging van de volgende raad van bestuur. De notulen worden na goedkeuring eveneens overgemaakt aan de leden van de algemene vergadering.

' Voor-beh'xidBn aan het 3elgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/12/2011- Annexes du Moniteur belge

TITEL Vl.  ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 31. De v.z.w. kan ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering overeenkomstig artikel 20 van de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 of door een gerechtelijke beslissing.

Artikel 32. Ingeval van vrijwillige ontbinding worden door de algemene vergadering, en bij gebrek daaraan, door de rechtbank, een of meer vereffenaars benoemd, hun vergoeding en bevoegdheid bepaald en de wijze van vereffening van de schulden en van de tegeldemaking van de goederen en de bestemming van het actief van de v.z.w. vastgesteld.

Artikel 33. Indien de v.z.w. ontbonden wordt, hetzij vrijwillig of gerechtelijk, is de vereffenaar gehouden het netto actiefvermogen te bestemmen aan een vereniging met soortgelijk doel, zoals bepaald door de Algemene Vergadering, of bij ontstentenis van een dergelijk besluit, door de vereffenaar.

TITEL VII.  SLOTBEPALINGEN

Artikel 34. Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december van ieder jaar.

get.

Joris ROOS

voorzitter

Op cie Isat:3t8 bl_ va:s L_I.i;+_iá ~r .r},} Id" .,} i?BriU hric,1,3f,igh:;l::', van d" -'. 1:1:3ifUn^,d,lter?,l,.la llai;trlû ilt'ÈGij'Y4I1 da ;7OrSo{O)n[ell)

1">>eno=irl ri v.?ieni,3:11? stiChling ten 8dl",zi9n Van C>.r!'É,?rl c' vl:" rT'r,l]aPMlq" ]l'dirjE'n

,erso.: Mazzin E:IS i1 },1C tr :$IllflC,

Coordonnées
TOURIST INFO FOR YOUNG PEOPLE

Adresse
STEENKOOLKAAI 9B 1000 BRUSSEL

Code postal : 1000
Localité : BRUXELLES
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale