TRUST IN DIGITAL LIFE

Association sans but lucratif


Dénomination : TRUST IN DIGITAL LIFE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 525.953.004

Publication

01/10/2014
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

rieergel., 244. 4

".d14, "-on Wengen op

22 SEP. 2014

ter griffie van de N8Fiffigandstalige rechtbank van koophandel_Brussel

Ondernemingsnr Benaming

(voluiu : Trust in Digital Life

(verkort)

Rechtsvorm vzw

Zetel: Aarlenstraat 22 1050 Brussel

Onderwerp akte: Statutenwijziging

Op 14 juli 2014 nam de Algemene Vergadering volgende gewijzigde statuten aan:

Artikel 1: Naam

De vereniging heeft de vorm van een vereniging zonder winstoogmerk en draagt de naam 'Trust in Digital Life".

Titel 1 van de wet betreffende verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002(hierna genoemd' "de Wet) is van toepassing op deze statuten.

Artikel 2: Maatschappelijke zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd in Aarlenstraat 22, 1050 Brussel, gelegen in het gerechtelijk aroondissement Brussel.

De Raad van Bestuur mag de maatschappelijke zetel van de vereniging verplaatsen naar een andere locatie in België op voorwaarde dat deze andere locatie wordt gepubliceerd in de bijlagen bij het Belgische Staatsblad.

Artikel 3: Doel

De vereniging heeft het volgende niet-winstgevende doel:

Trust in Digital Life is een industrie gedreven organisatie die de innovatie en samenwerking bevordert teneinde de ontwikkeling, de levering en de aanvaarding door de gebruiker van betrouwbare 1CT-producten en diensten mogelijk te maken en te stimuleren om aldus de Europese concurrentiepositie te bevorderen en de fundamentele maatschappelijke kwesties die door de invoering van digitale technologieën aan te pakken.

Artikel 4: Leden

De vereniging staat open voor Europese en andere organisaties en de Leden kunnen elke vorm van rechtspersoonlijkheid hebben. De Leden zijn doorgaans organisaties die betrokken zijn in onderzoek, ontwikkeling en ondersteuning van iCT-gerelateerde producten met een aangetoond belang bij het bevorderen van betrouwbaarheid voor de gebruiker van hardware, software, transacties en online diensten.

De vereniging heeft 3 verschillende groepen van Leden:

- Grote ondernemingen. Een grote onderneming is een onderneming met meer dan 250 werknemers en waarvan de jaarlijkse omzet meer dan 50 miljoen euro bedraagt en/of het balanstotaal meer dan 43 miljoen euro bedraagt

- KMO (Kleine en middelgrote ondernemingen): Een KMO is een onderneming met minder dan 250 werknemers: en waarvan de jaarlijkse omzet niet meer dan 50 miljoen euro bedraagt en/of het balanstotaal niet meer dan 43. miljoen euro bedraagt

Op de laatste blz van Luik B vermelden : Recto. Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de oerso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso. Naam en handtekening

;12)

iï1111111..turMlitill1111111

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

'2.5q o 0 `i

" M002.2

- Organisaties zonder winstoogmerk (zoals universiteiten, kennisinstellingen, verbruikersorganisaties, lokale en nationale overheden, caritatieve instellingen) waarvan de activiteiten of noden verband houden met het doel vastgelegd in Artikel 3.

De Voorzitter houdt het register van Leden bij.

Artikel 5; Toetreding, verwijdering uit en uitsluiting

De toetreding van nieuwe Leden geschiedt als volgt:

De organisaties die Lid willen worden, dienen hun verzoek tot toetreding tot de vereniging schriftelijk te versturen naar de maatschappelijke zetel van de vereniging De Raad van Bestuur keurt de toetreding van de nieuwe Leden goed in overeenstemming met de procedures die door de vereniging zijn vastgelee

Leden kunnen ontslag nemen door het sturen van een ontslagbrief naar de maatschappelijke zetel. Het ontslag is alleen geldig vanaf de volgende 1 januari of 30 juni, afhankelijk van welke datum eerst komt. De Leden moeten voldoen aan hun bestaande financiële verplichtingen (bv. bijdragen) vooraleer hun ontslag kan ingaan.

Elk Lid kan voorstellen een Lid uit te sluiten in het geval van, onder andere,

-faillissement, insolventie en ontbinding

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/10/2014 - Annexes du Moniteur belge - Niet naleving van het beleid en regels verbonden aan het Lidmaatschap.

Gedrag dat schadelijk is voor de belangen van de vereniging

- Wijziging van controle

- Niet betalen van bijdragen en het niet rechtzetten van deze situatie na schriftelijke ingebrekestelling

Het Lid zal zijn voorstel tot uitsluiting voorleggen aan de Raad van Bestuur die over dit voorstel zal beraadslagen en een standpunt innemen. Deze beslissing zal moeten bekrachtigd worden door de volgende Algemene Vergadering. De Algemene Vergadering moet deze beslissing om een Lid uit te sluiten bekrachtigen met een meerderheid van twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde Leden met een quorum van drie vierde van de Leden aanwezig of vertegenwoordigd.

De aftredende of uitgesloten Leden or hun rechtsopvolgers hebben geen recht op de activa van de vereniging. Artikel 8; Bijdrage

De Leden zullen een jaarlijkse financiële vergoeding (bijdrage) betalen die is vastgesteld conform Artikel 8 door de Algemene Vergadering op voorstel van de Raad van Bestuur. Deze financiële bijdrage kan verschillend zijn voor de verschillende categorieën van Leden.

De jaarlijkse financiële bijdrage mag niet hoger zijn dan 15 000 E voor grote ondernemingen en 5 000 E voor KlvlOs en organisaties zonder winstoogmerk.

Artikel 7: Algemene vergadering

7,1. Bevoegdheden van de Algemene Vergadering

De Algemene Vergadering heeft de ruimste bevoegdheden met het oog op het vervullen van het doel en de activiteiten van de vereniging

De volgende beslissingen worden uitsluitend genomen door de Algemene Vergadering:

(a)Wijzigingen aan de statuten in overeenstemming met Artikel 8;

(b)Benoeming en uitsluiting van de Leden van de Raad van Bestuur;

(c)Goedkeuring van de begroting en de jaarrekening in overeenstemming met Artikel 8;

(d)Kwijting van de Leden van de Raad van Bestuur;

(e)Vrijwillige ontbinding van de vereniging in overeenstemming met Artikel 8.

7.2.. Samenstelling

De Algemene Vergadering bestaat uit vertegenwoordigers van de Leden. Elk Lid heeft één stem in de Algemene Vergadering

7.3. Vergadering en aankondiging van de vergadering(en)

De Algemene Vergadering wordt één maal per jaar (Jaarlijkse Algemene Vergadering) bijeengeroepen op de maatschappelijke zetel of een andere locatie zoals vermeld in de oproeping van de Algemene Vergadering.

4.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De Voorzitter zal de Leden schriftelijk oproepen ten minste 30 dagen voor de vergadering en zal de agenda en bijhorende documenten ten minste 7 dagen voor de vergadering bezorgen.

Indien een meerderheid van stemgerechtigde Leden niet aanwezig of vertegenwoordigd is op de eerste vergadering, zal een tweede vergadering worden bijeengeroepen ten vroegste binnen de 15 dagen na de eerste vergadering.

In volgende gevallen kan de Algemene Vergadering een buitengewone vergadering bijeenroepen:

- op verzoek van ten minste vijf (6) Leden of, indien er meer dan 25 Leden zijn, van één vijfde van de Leden

- op verzoek van de Raad van Bestuur

7.4. Besluitvormingsproces

De Algemene Vergadering kan maar geldig beraadslagen en beslissen indien ten minste de helft van haar Leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Elk Lid van de Algemene Vergadering mag een ander Lid als vertegenwoordiger of gevolmachtigde aanwijzen. Echter, tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen mag een Lid niet als gevolmachtigde optreden voor meer dan één Lid.

Tenzij anders is overeengekomen door alle aanwezige of vertegenwoordigde Leden, kan de Algemene Vergadering maar geldig beraadslagen en beslissen over de zaken die op de agenda staan.

Tenzij anders is overeengekomen in deze statuten, worden de besluiten genomen met gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Leden.

De notulen van de vergaderingen worden opgesteld door de Voorzitter van de Raad van Bestuur, goedgekeurd door ten minste twee bestuurders en bewaard op de maatschappelijke zetel van de vereniging.

Een beslissing kan worden genomen via e-mail of op enige andere wijze (zonder een vergadering), Indien deze beslissing meer dan 1 maand voor de volgende Jaarlijkse Algemene Vergadering moet worden genomen.

Artikel 8: Wijzigingen aan de statuten, ontbinding van de vereniging en goedkeuring van de begroting, de jaarrekening en de jaarlijkse financiële bijdrage.

De Raad van Bestuur geeft een schriftelijke kennisgeving met zijn voorstel aan de Leden 45 dagen voor de datum van de Algemene Vergadering waarop het voorstel tot wijziging van de statuten, de ontbinding van de vereniging, en goedkeuring van de begroting, de jaarrekening en de jaarlijkse financiële bijdrage zal worden besproken.

Een besluit tot wijziging van de statuten goedkeuring van de begroting, de jaarrekening en de jaarlijkse financiële bijdrage wordt alleen genomen indien twee derde van de Leden dit goed keurt. Een besluit tot ontbinding van de vereniging wordt alleen genomen indien vier vijfde van de Leden dit goedkeurt

De Algemene Vergadering kan maar geldig beraadslagen en beslissen wanneer ten minste twee derde van haar Leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn..

in het gevat twee derde van de stemgerechtigde Leden niet aanwezig of vertegenwoordigd is op de eerste vergadering, zal een tweede vergadering worden bijeengeroepen ten vroegste vijftien (15) dagen na de eerste vergadering. Tijdens deze tweede vergadering kan een besluit tot wijziging van de statuten ontbinding van de vereniging en goedkeuring van de begroting, de jaarrekening en de jaarlijkse financiële bijdrage worden genomen met een gewone meerderheid van de Leden, ongeacht het aantal Leden dat aanwezig of vertegenwoordigd is.

Wijzigingen aan de statuten worden slechts van kracht na de publicatie ervan in de bijlagen bij het Belgische Staatsblad.

De Algemene Vergadering bepaalt de procedure voor ontbinding en vereffening van de vereniging.

In het geval van een positief netto bedrag na vereffening wordt dit bedrag geschonken aan een privaatrechtelijke vereniging zonder winstoogmerk met een soortgelijk doel ais de vereniging..

Artikel 9: Raad van Bestuur

9.1. Bevoegdheden van de Raad van Bestuur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De Raad van Bestuur is bevoegd voor alle aangelegenheden van uitvoering, met uitzondering van de bevoegdheden die aan de Algemene Vergadering toekomen,

De Raad van Bestuur mag het dageies bestuur van de vereniging toevertrouwen aan zijn Voorzitter en/of één of meerdere bestuurders of andere aangestelden van wie het de bevoegdheden zal vastleggen. De Raad van Bestuur zal een voorstel maken voor de Beleidslijn en Procedures die van toepassing zijn op alle Leden. Deze zulten door de Algemene Vergadering moeten goedgekeurd worden bij gewone meerderheid.

9.2. Samenstelling

De Raad van Bestuur bestaat uit maximum 9 bestuurders. De meerderheid van de bestuurders zijn vertegenwoordigers uit de industrie (groep van grote ondernemingen en KMOs gecombineerd) Alleen natuurlijk personen kunnen lid zijn van de Raad van Bestuur. Bestuurders treden op in het belang van de Vereniging en niet van de Leden die hen hebben voorgedragen/verkozen.

De bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering voor een periode van twee jaar. Elk Lid heeft het recht om kandidaten voor te stellen. Een bestuurder mag maximum een termijn van vier (4) jaar dienen (twee termijnen). Verklezingen zullen jaarlijks plaats vinden ter vervanging of ter herverkiezing van de helft van de bestuurders.

De Raad van Bestuur benoemt één van de bestuurders als Voorzitter en dit voor een periode van twee jaar.

De bestuurders verliezen onverwijld alle bevoegdheden binnen de Raad van Bestuur in geval van overlijden, ontslag, burgerlijke onbekwaamheid, of bij onder bewind stelling, afzetting of verstrijken van de termijn,

De Algemene Vergadering heeft de bevoegdheid om één of meerdere bestuurders te ontslaan. Dergelijke beslissing wordt genomen met een meerderheid van twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde Leden.

In het geval van een vacature in de loop van het mandaat van een bestuurder, kan de Raad van Bestuur een voorlopige vervanger aanduiden die het resterende gedeelte van het mandaat van zijn voorganger voldoet

Aile handelingen met betrekking tot de benoeming, het ontslag en de beëindiging van het mandaat van de bestuurders, opgesteld in overeenstemming met de geldende wet(ten), worden op kosten van de Vereniging afgekondigd in de bijlagen bij het Belgische Staatsblad.

9.3. Vergaderingen en aankondigingen van vergaderingen

De Raad van Bestuur zal ten minste tweemaal per jaar samenkomen op de locatie aangegeven in de uitnodiging en na voorafgaande schriftelijke mededeling door zijn Voorzitter. Vergaderingen kunnen plaats vinden buiten de fysische aanwezigheid van de Leden, per telefoon of andere elektronische middelen geschieden.

De oproeping geschiedt ten minste 30 dagen voorafgaand aan de vergadering. De agenda en de bijbehorende documenten worden 7 dagen voorafgaand aan de vergadering bezorgd.

Een beslissing kan ook genomen worden zonder vergadering als de Voorzitter een schriftelijk document aan alle Leden van de Raad van Bestuur bezorgt dat vervolgens wordt besproken en goedgekeurd wordt door aile Leden van de Raad van Bestuur.

9.4. Besluitvormingsproces

De Raad van Bestuur kan niet geldig beraadslagen en beslissingen tenzij een meerderheid van zijn Leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Elke bestuurder mag een andere bestuurder als zijn vertegenwoordiger of gevolmachtigde aanwijzen. Echter, tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen mag een bestuurder niet als gevolmachtigde optreden voor meer dan één bestuurder.

Beslissingen van de Raad van Bestuurder worden genomen met gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Leden. Bij staking van stemmen is het voorstel niet aangenomen.

9.5. Notulen van de beslissingen van de Raad van Bestuur

,. "

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

: De notulen van de vergaderingen worden opgesteld door de Voorzitter (goedgekeurd door ten minste twee bestuurders), De Voorzifter bewaart de notulen op de maatschappelijke zetel.

Artikel 10: Vertegenwoordiging van de vereniging naar derden

Behalve in geval van specifieke volmachten, moeten alle handelingen en geschriften die de Vereniging verbinden, ondertekend worden door twee Bestuurders.

De Raad van Bestuur handelt in naam van de vereniging als eisende of verwerende partij in juridische procedures en wordt daarbij vertegenwoordigd door twee Bestuurders of zijn Voorzitter of een Bestuurder die daartoe specifiek is benoemd door de Raad van Bestuur.

Alle handelingen met betrekking tot de benoeming, ontslag en beëindiging van het mandaat van de personen die aangewezen zijn om de vereniging te vertegenwoordigen, opgesteld in overeenstemming met geldende wet(ten), zullen op kosten van de vereniging worden en gepubliceerd in de bijlagen bij het Belgische Staatsblad.

Artikel 11: Begroting en jaarrekening

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

In overeenstemming met artikel 17 van de Wet wordt de jaarrekening alsmede de begroting van het vorige boekjaar opgesteld door de Raad van Bestuur en worden zij ter goedkeuring voorgelegd aan de Algemene Vergadering tijdens de eerste vergadering na de sluiting van het vorige boekjaar, in overeenstemming met de procedure van Artikel 8,

Artikel 12: Overige bepalingen

Tenzij anders bepaald in deze statuten, is Titel J van de Wet van toepassing.

Bij bijzonder volmacht van de voorzitter, Amardeo Sarma, wordt aan de Heer Hans Bracquené, van Belgsiche nationalitieit, wonende VVittehoevelaan 9, 3000 Leuven en met kantoor Technologielaan 9, 3001 Leuven, volmacht verleend voor de registratie en publicatie van deze statutenwijziging.

Bijragenbiffiet Ifergisa-Staatsbiad - 01/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Vpor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz van Luik B vermelden " Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso Naam en handtekening

23/04/2013
ÿþ MOt) 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/04/2013 - Annexes du Moniteur belge tve.rtçorti

Reehtsvortrr vzw

Zetel Aarlenstraat 221050 Brussel

Onderwerp akte ; De VZW wordt opgericht bij akte te Leuven, België, door volgende stichtende leden:

1. De heer Amardeo Sarma, van Duitse Nationaliteit, wonende te Kircligasse 4, 64380 Roasdorf, Bondsrepubliek Duitsland.

2. BICORE Services b.v. een vennootschap naar Nederlands Recht met zetel te Science Park Eindhoven 5644, 5692 EN SON, geregistreerd bij de Kamer van Koophandel Eindhoven onder 171442981 vertegenwoordigd door Arthu Leijtens residing at Count Basiegracht 9, Eindhoven krachtens volmacht afgeleverd op 13 februari 2013 door Jac Goorden, CTO

3. miICARD Limited, een vennootschap naar Schots recht, met zetel 5 Gayfield Square, Edingurgh, EH1 3NW, UK registerd under SC400459, hierbij vertegenwoordigd door de heer James Varga krachtens volmacht afgeleverd op 15 februari 2013 door de Heer Stuart Fraser, CTO

Artikel 1: Naam

De vereniging heeft de vorm van een vereniging zonder winstoogmerk en draagt de naam "Trust in Digital Life".

Titel I van de wet betreffende verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen van 2 mei 2002 is van toepassing.

Artikel 2: Maatschappelijke zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd in Aarienstraat 22,1060 Brussel, gelegen in het gerechtelijk arroondissement Brussel

De raad van bestuur mag de maatschappelijke zetel van de vereniging verplaatsen naar een andere locatie in België op voorwaarde dat deze andere locatie wordt

Op oe laatste ti,z van Luik £5 vermelden Recto Ne.am en hoedanigheid van de instrumenterende notaris hetzij van de peisoiointen1 devoedd iJ veieniging stichting of Organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso alaam rsaiitttei «uva

5.5 963 (ao--4

Trust in Digital Life

eeSSEC

Griffu 2 AVR. 2013

)

Ondernemrngsnl Benaming

(voluit)

siiisu~Ni ui

*1306 574*

Vc B

dent

aar

Belt

Staal'





VI

MX) z.z

, ` >

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

gepubliceerd in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad en gemeld wordt bij het Federale Ministerie van Justitie.

Artikel 3: Doel

De vereniging heeft het volgende niet-winstgevende doel:

Trust in Digital Life is een industrie gedreven organisatie die de innovatie en samenwerking bevordert teneinde de ontwikkeling, de levering en de aanvaarding door de gebruiker van betrouwbare ICT-producten en diensten mogelijk te maken en te stimuleren om aldus de Europese concurrentiepositie te bevorderen en de fundamentele maatschappelijke kwesties die door de invoering van digitale technologieën aan te pakken.

Artikel 4: Leden

De vereniging staat open voor Europese en andere organisaties. De Leden zijn doorgaans organisaties die betrokken zijn in onderzoek, ontwikkeling en ondersteuning van 1CT-gerelateerde producten met een aangetoond belang bij het bevorderen van betrouwbaarheid.

De vereniging heeft 3 verschillende groepen van leden:

-Grote ondernemingen

-Kleine en middelgrote ondernemingen

-Organisaties zonder winstoogmerk ( zoals universiteiten, instellingen en anderen)

De voorzitter hougt het register van leden bij.

Artikel 5: Toetreding, verwijdering uit en uitsluiting

De toetreding van nieuwe leden geschiedt als volgt:

De organisaties die lid willen worden, dienen hun verzoek tot toetreding tot de vereniging schriftelijk per aangetekend schrijven te versturen naar de maatschappelijke zetel van de vereniging. De raad van bestuur keurt de toetreding van de nieuwe leden goed in overeenstemming met de procedures die door de vereniging zijn vastgelegd.

Leden kunnen ontslag nemen door het sturen van een ontslagbrief naar de maatschappelijke zetel. Het ontslag is alleen geldig vanaf het volgende kalenderjaar of het volgende half jaar. De leden moeten voldoen aan hun bestaande financiële verplichtingen (bv.bijdragen).

De raad van bestuur kan, met eenparigheid van stemmen, beslissen een lid uit te sluiten in het geval van, onder andere, faillissement, insolventie en ontbinding

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

MDD 2,2

-Niet naleving van het beleid en regels verbonden aan het lidmaatschap zoals vastgesteld in

a overeenstemming met de bepalingen van artikel 9.

-Gedrag dat schadelijk is voor de belangen van de vereniging

-Wijziging van contrôle

-Niet betalen van bijdragen en het niet rechtzetten van deze situatie na schriftelijke ingebrekestelling

De aftrede of uitgesloten leden of hun rechtsopvolgers hebben geen recht op de activa van de vereniging.

Artikel 6: Bijdrage

De leden zullen een jaarlijkse financiële vergoeding (bijdrage) betalen die is vastgesteld door de algemene vergadering op voorstel van de raad van bestuur. Deze financiële bijdrage kan verschillend zijn voor de verschillende categorieën van leden. De jaarlijkse financiële bijdrage mag niet hoger zijn dan 15 000E

Artikel 7: Algemene vergadering

7.1. Bevoegdheden van de Algemene Vergadering

De Algemene Vergadering heeft de ruimste bevoegdheden met het oog op het vervullen van het doel en de activiteiten van de vereniging

De volgende beslissingen worden uitsluitend genomen door de Algemene Vergadering:

(a) Wijzigingen aan de statuten;

(b) Benoeming en uitsluiting van de leden van de raad van bestuur;

(c) Goedkeuring van de begroting en de jaarrekening;

(d) Kwijting van de leden van de raad van bestuur;

(e) Vrijwillige ontbinding van de y ereniging.

7.2. Samenstelling

De Algemene Vergadering bestaat uit vertegenwoordigers van de leden. Elk lid heeft één stem in de Algemene Vergadering.

7.3. Vergadering en aankondiging van de vergadering(en)

De Algemene Vergadering wordt één maal per jaar (Jaarlijkse Algemene Vergadering) bijeengeroepen op de maatschappelijke zetel of een andere locatie zoals vermeld ind e oproeping van de Algemene Vergadering.

De voorzitter zal de leden schriftelijk oproepen ten minste 30 dagen voor de vergadering en zal de agenda en bijhorende documenten ten minste 7 dagen voor de vergadering bezorgen.

Indien een meerderheid van stemgerechtigde leden niet aanwezig of vertegenwoordigd is op de eerste vergadering, zal een tweede vergadering worden bijeengeroepen ten vroegste binnen de 15 dagen na de eerste vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

In volgende gevallen kan de Algemene Vergadering een buitengewone vergadering bijeenroepen:

-op verzoek van ten minste vijf (5) leden

-op verzoek van de raad van bestuur

7.4. Besluitvormingsproces

De Algemene Vergadering kan maar geldig beraadslagen en beslissen indien ten minste de helft van haar leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Elk lid van de Algemene Vergadering mag een ander fide als vertegenwoordiger of gevolmachtigde aanwijzen. Echter, tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen mag een lid niet als gevolmachtigde optreden voor meer dan één lid.

Tenzij anders is overeengekomen door alle aanwezige of vertegenwoordigde leden, kan de Algemene Vergadering maar geldig beraadslagen en beslissen over de zaken die op de agenda staan.

Tenzij anders is overeengekomen in deze statuten, worden de besluiten genomen met

gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

De notulen van de vergaderingen worden opgesteld door de voorzitter van de raad van bestuur, goedgekeurd door ten minste twee bestuurders en bewaard op de maatschappelijke zetel van de vereniging.

Een beslissing kan worden genomen via e-mail of op enige andere wijze (zonder een veragdering), indien deze beslissing op korte termijn moet worden genomen,

Artikel 8: Wijzigingen aan de statuten en ontbinding van de vereniging

Niettegenstaande de artikelen 50 §3, 55 en 56 van de Belgische wet betreffende verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen van 2 mei 2002, zal elk voorstel tot wijziging van de huidige statuten of de ontbinding van de vereniging worden gemaakt door de raad van bestuur of ten minste twee derde van de leden van de vereniging.

De raad van bestuur geeft een schriftelijke kennisgeving aan de leden 45 dagen voor de datum van de Algemene vergadering waarop het voorstel tot wijziging van de statuten of de ontbinding van de vereniging zal worden besproken.

De Algemene Vergadering kan maar geldig beraadslagen en beslissen wanneer ten minste twee derde van haar leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Een besluit tot wijziging van de statuten wordt alleen genomen indien twee derde van de leden dit goed keurt.

, 4 .

Mao 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 9: Raad van bestuur

9.1. Bevoegdheden van de raad van bestuur

De raad van bestuur is bevoegd voor alle aangelegenheden van uitvoering, met uitzondering van de bevoegdheden die aan de Algemene Vergadering toekomen.

De raad van bestuur zalhet interne beleid en regels, die onder andere de regels met betrekking tot de organisatie van vergaderingen, de deelname aan gemeenschappelijke projecten en intellectuele eigendomsrechten omvat, goedkeuren. Dit beleid en deze regels zijn bindend voor elk lid dat zal op de hoogte worden gebracht van dit beleid en regels en vean de eventuele wijzigingen hieraan.

De raad van bestuur mag het dagelijks bestuur van de vereniging toevertrouwen aan zijn voorzitter en/of één of meerdere bestuurders of andere aangestelden van wie het de bevoegdheden zal vastleggen. De raad van bestuur zal de beleidslijn en procedures die van toepassing zijn op alle leden van de organisatie vastleggen.

9.2. Samenstelling

De raad van bestuur bestaat uit maximum 9 bestuurders. De meerderheid van de bestuurders zijn vertegenwoordigers uit de industrie (groep van grote ondernemingen en KMO's gecombineerd). (De oprichters hebben niet langer een recht op een vertegenwoordiger in de raad van bestuur).

De bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering voor een periode van twee jaar. Elk lid heeft het recht om kandidaten voor te stellen. Een bestuurder mag maximum een termijn van vier (4) jaar dienen (twee termijnen). (Verkiezingen zullen jaarlijks plaats vinden ter vervanging of ter herverkiezing van de helft van de bestuurders).

De raad van bestuur benoemt één van de bestuurders als voorzitter en dit voor een periode van twee jaar.

De bestuurders verliezen onverwijld aile bevoegdheden binnen de raad van bestuur In geval van overlijden, ontslag, burgerlijke onbekwaamheid, of bij onder bewind stelling, afzetting of verstrijken van de termijn.

De Algemene Vergadering heeft de bevoegdheid om één of meerdere bestuurders te ontslaan. Dergelijke beslissing wordt genomen met een meerderheid van twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

ln het geval van een vacature in de loop van het mandaat van een bestuurder, kan de raad van bestuur een voorlopige vervanger aanduiden die het resterende

gedeelte van het mandaat van zijn voorganger voldoet.

Alle handelingen met betrekking tot de benoeming, het ontslag en de beëindiging van het mandaat van de bestuurders, opgesteld in overeenstemming met de geldende wet(ten), worden op kosten van de vereniging neergelegd en meegedeeld aan het federale ministerie van justitie en afgekondigd in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

}

Mop 22

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

9.3. Vergaderingen en aankondigingen van vergaderingen

De raad van bestuur zal ten minste tweemaal per jaar samenkomen op de locatie aangegeven in de uitnodiging en na voorafgaande schriftelijke mededeling door zijn voorzitter. Vergaderingen kunnen plaats vinden buiten de fysische aanwezigheid van de leden, per telefoon of andere elektronische middelen geschieden.

De oproeping geschiedt ten minste 30 dagen voorafgaand aan de vergadering. De agenda en de bijhorende documenten worden 7 dagen voorafgaand aan de

vergadering bezorgd.

Een beslissing kan ook genomen worden zonder vergadering als de voorzitter een schriftelijk document aan alle leden van de raad van bestuur bezorgt dat vervolgens wordt besproken en goedgekeurd wordt door aile leden van de raad van bestuur.

9.4. Besluitvormingsproces

De raad van bestuur kan niet geldig beraadslagen en beslissen tenzij een meerderheid van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Elke bestuurder mag een andere bestuurder als zijn vertegenwoordiger of gevolmatchtigde aanwijzen. Echter, tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen mag een bestuurder niet ais gevolmachtigde optreden voor meer dan één

bestuurder.

Beslissingen van de raad van bestuurder worden genomen met gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

9.5. Notulen van de beslissingen van de raad van bestuur

De notulen van de vergaderingen worden opgesteld door de voorzitter (goedgekeurd door ten minste twee bestuurders). De voorzitter bewaart de notulen op de maatschappelijke zetel.

Artikel 10: Vertegenwoordiging van de vereniging naar derden

Behalve in geval van specifieke volmachten, moeten aile handelingen en geschriften die de vereniging verbinden, ondertekend worden door twee bestuurders.

De raad van bestuur handelt in naam van de vereniging ais eisende of verwerende partij in juridische procedures en wordt daarbij vertegenwoordigd door twee directeurs of zijn voorzitter of een directeur die daartoe is benoemd door de raad van bestuur.

MOD 2.2

v

' , Alle handelingen met betrekking tot de benoeming, ontslag en beëindiging van het mandaat

van de personen die aangewezen zijn om de vereniging zonder winstoogmerk te vertegenwoordigen, opgesteld in overeenstemming met geldende wet(ten), zullen op kosten van de vereniging worden neergelegd en meegedeeld aan het federale ministerie van Justitie en gepubliceerd in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Arikel 11: Begroting en jaarrekening

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

in overeenstemming met artikel 53 van de Belgische wet betreffende verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen van 2 mei 2002, wordt de jaarrrekening alsmede de begroting van het vorige boekjaar opgesteld door de raad van bestuur en worden zij ter goedkeuring voorgelegd aan de Algemene Vergadering tijdens de eerste vergadering na de sluiting van het vorige boekjaar.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/04/2013 - Annexes du Moniteur belge Artikel 12: Overige bepalingen

Tenzij anders bepaald in deze statuten, is Titel Ili van de Belgische wet betreffende verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen van 2 mei 2002 van toepassing.

Il. Komen bijeen als Algemene Vergadering van de Vereniging en verkiezen hierbij als lid van de Raad van Bestuur

1. De heer Amardeo Sarma, van Duitse Nationaliteit, geboren op 27 december 1955 te Kassel, Bondsrepubliek Duitsland, wonende te Kirchgasse 4, 64380 Rossdorf, Bondsrepubliek Duitsland

2. De heer James Varga, van Britse Nationaliteit, geboren op 28 april 1973 in Richmond, Canada, wonende te 35, Plnkieroad, Musselburgh, EH21 7ET, Verenigd Koninkrijk

III. Verlenen hierbij aan de heer Arthur Leijtens, geboren op 29 maart 1965 te Rotterdam, Nederland, wonende Count Basisgracht 9, 5629 RC Eindhoven, alle bevoegdheden inzake het dagelijks bestuur van de Vereniging, daaronder ingebrepen de bevoegdheid om de Vereniging tegenover derden te vertegenwoordigen in het kader van dit dagelijks bestuur, de vertegenwoordiging tegenover aile overheidsinstanties, zowel op nationaal als internationaal niveau, de vertegenwoordiging In recht en tegenover de financiële instellingen de posterijen.

Meer in het bijzonder verlenen zij aan de Heer Arthur Leijtens volmacht voor het openen van een zichtrekening en een spaarrekening bij RABOBANK NV en voor het

voeren van aile verrichtingen op deze rekeningen.

27/02/2015
ÿþ(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Aarlenstraat 22 - 1050 Brussel

Onderwerp akte : Samenstelling Raad van Bestuur

De Algemene Vergadering van 5 september 2013 heeft tot bestuurder benoemd:

Sarma Amardeo Christian, woonachtig te Rossdorf Duitsland, geboren op 27/12/1955, te Kassel Duitsland Rannenberg Kai, woonachtig te Frankfurt am Main Duitsland, geboren op 09/04/1964, te Einbeck Duitsland Petkova-Nikova Svetla lordanova, woonachtig te Oud-Heverlee, geboren op 22/01/1969, te Veliko Tarnovo Bulgarije

Bjones Ronald John K., woonachtig te Dilbeek België, geboren op 1910311961, te Antwerpen België Varga James Frank, geboren op 28/04/1973, te Richmond Canada

Lotz Volkmar Peter, woonachtig te Dierdorf Duitsland, geboren op 1010711963, te Dierdorf Duitsland Larduinat Xavier Jean-Marie, woonachtig te Le Chesnay Frankrijk, geboren op 25/08/1963, te Parijs Frankrijk.

De Algemene Vergadering van 7 april 2014 heeft tot bestuurder benoemd:

Bisson Pascal Jean Henri, geboren op 05/04/1963, te Bondy Frankrijk.

De Algemene Vergadering van 12 juni 2014 heeft tot bestuurder benoemd:

Arendshorst Harm Jan, geboren op 31/10/1969, te Amersfoort Nederland.

Sarma Amardeo Christian, woonachtig te Kirchgasse 4, 64380 Rossdorf, Duitsland; geboren op 27/12/1955,: te Kassel Duitsland

Rannenberg Kai, woonachtig te Kettenhofweg 123, 60325 Frankfurt, Duitsland; geboren op 09/04/1964, te: Einbeck Duitsland

Petkova-Nikova Svetla lordanova, woonachtig te Keiberg 2A, 3053 Haasrode, België; geboren op 22/01/1969, te Veliko Tarnovo Bulgarije

Bjones Ronald John K., woonachtig te Lange Haagstraat 25, 1700 Dilbeek, België; geboren op 1910311961, te Antwerpen België

Varga James Frank, woonachtig te Pinkie Road 35, El-121 7ET Musselburgh, Verenigd Koninkrijk; geboren op 2810411973, te Richmond Canada

Lotz Voikmar Peter, woonachtig te Domaine de Lerins - Villa 31, 2240 Avenue de la Republique, 06550 La Roquette sur Siagne, Frankrijk; geboren op 10/07/1963, te Dierdorf Duitsland

Larduinat Xavier Jean-Marie, woonachtig te Rue Pottier 24, 78150 Le Chesnay, Frankrijk; geboren op 25/08/1963, te Parijs Frankrijk

Bisson Pascal Jean Henri, woonachtig te villa des Nymphéas 2, 75020 Paris, Frankrijk; geboren dp 05/04/1963, te Bondy Frankrijk

Arendshorst Harm Jan, woonachtig te Albardastraat 34, 7611 BE Aadorp, Nederland; geboren op 31/10/1969, te Amersfoort Nederland

De Raad van Bestuur is bevoegd voor alle aangelegenheden van uitvoering, met uitzondering van de bevoegdheden die aan de Algemene Vergadering toekomen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

ui

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

neergelegd/ontvangen op

1 1 FEB. 2015

ter Griffie van Griffie

,

e Iliecíerl~ndstdltye___--

rechtbank van koophandel Brussel

Ondernemingsnr : 0525.953.004 Benaming

(voluit) : Trust ln Digital Life

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

MoD 2,2

Luik B - Vervolg

De Raad van Bestuur mag het dagelijks bestuur van de vereniging toevertrouwen aan zijn Voorzitter en/of één of meerdere bestuurders of andere aangestelden van wie het de bevoegdheden zal vastleggen.

De Raad van Bestuur zal een voorstel maken voor de beleidslijn en procedures die van toepassing zijn op alle leden. Deze zullen door de Algemene Vergadering moeten goedgekeurd worden bij gewone meerderheid.

Te Brussel op 12/06/2014

atte.

Voorzitter Raad van bestuur

Sarma, Amardeo Christian

tegelijk hierbij werden neergelegd:

- akte Raad van Bestuur

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

d

`-

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
TRUST IN DIGITAL LIFE

Adresse
AARLENSTRAAT 22 1050 BRUSSEL

Code postal : 1050
Localité : IXELLES
Commune : IXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale