UNILEVER BELGIUM PENSION FUND UNION

Divers


Dénomination : UNILEVER BELGIUM PENSION FUND UNION
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 409.606.947

Publication

15/05/2014
ÿþMOdWor11.1

timogen op

"

Ondernemingsnr : 0409.606.947 rechtbank """'rleriendetange

ter griffie van d Ne

0 5 ME! 2014 "

" e ff der-Bragââ/

Benaming

(votuit) : Unilever Belgium Pension Fund "Union" OFP

(verkort):

Rechtsvorm Organisme voor de Financiering van Pensioenen

Zetel: Humaniteitslaan 292, 1190 Vorst

(volledig adres)

Onderwerp akte: ontslagen en benoemingen

Uittreksel uit de notulen van de bijzondere algemene vergadering, gehouden op 3 februari 2014:

"De voorzitter wenst de leden ervan de informeren dat de heer Stéphane BONNAVE vanaf 1 maart 2014 met brugpensioen zal gaan en bijgevolg zijn mandaat neerleggen.

De algemene vergadering aanvaardt het ontslag van de heer BONNAVE. Zij benoemt de heer Hans VERWIMP als bestuurder, die de werkgevers vertegenwoordigt, om het mandaat te voleindigen tot de jaarlijkse algemene vergadering van 2017 (boekjaar 2016)"

De heer Nils VAN DAM De heer Philippe DELVAUX

Bestuurder Bestuurder

1

11111111111j11,1119%1111,11.11111111

bel a;

BE

Sta

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

nOcergeueeme

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

10/06/2014
ÿþMod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

neergelegd/ontvangen op

IBN

*1911 35*

........... ...... .rechtbank-vdn

Ondernemingsnr : 0409.606.947

Benaming

(voluit) Unilever Belgium Pension Fund "Union"

(verkort) :

Rechtsvorm Organisme voor de Financiering van Pensioenen

Zetel : Humaniteitslaan 292, 1190 Brussel

(volledig adres)

Onderwerp akte : ONTSLAGEN - BENOEMINGEN

Uittreksel uit de notulen van de gewone algemene vergadering der aandeelhouders, gehouden op 26 mei; 2014:

10

a 8 ME1 2011

ter griffie vareFfi

ederlandstalige

knnt~handel Brussel

"1,

De aandeelhouders nemen kennis van het ontslag van de heer Luc REUBENS met ingang van 1 april 2014.! Zij nemen kennis van het voorstel van de raad van bestuur om de heer Christian WINDEY als nieuwe' bestuurder te benoemen, om het mandaat van de heer Luc REUBENS te voleindigen.

Het mandaat loopt tot de jaarlijkse algemene vergadering van 2017 (boekjaar 2016). De aandeelhouders beslissen eenparig om deze benoeming goed te keuren.

2.

Het mandaat van de interne auditor loopt ten einde op 31 december 2013. Er wordt door de raad van bestuur voorgesteld om de functie opnieuw toe te vertrouwen aan de CVBA Deloitte, voor een periode van drie jaar, tot eind 2016.

De aandeelhouders beslissen eenparig om deze benoeming goed te keuren,

3.

Er wordt met eenparigheid van stemmen beslist om een bijzondere volmacht te verlenen aan de heer Stijn DECLOEDT, mevrouw Katrien VAN DE SIJPE en mevrouw Ellis VANDORPE, advocaten, kantoorhoudende te Nieuwebosstraat 5, 9000 Gent; elk individueel en met recht van indeplaatsstelling, om al het nodige en/of nuttige te doen met betrekking tot bovenvermelde beslissingen, met inbegrip van de publicatie van deze notulen in het Belgisch Staatsblad (d.m.v. formulieren I en Il), het verrichten van alle nodige en nuttige bewerkingen en wijzigingen aan de inschrijving van de Vennootschap bij de Kruispuntbank van Ondernemingen, het relevante Ondememingsloket of enige andere bevoegde instantie en daartoe alle andere administratieve formaliteiten te vervullen, elk document hiertoe bestemd te ondertekenen en in het algemeen al het nodige te doen voor de uitvoering van bovenvermelde beslissingen."

Mevrouw Katrien VAN DE SIJPE

advocaat

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

03/04/2014
ÿþ~

~ Mod Word 11.1

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Voor-

behouden

aan het '-

Belgisch ., Staatsblad





, ~" ~w~~~~

t.".J

~Q q l~t 4~~°~~I

Griffie

Ondernemingsnr : 0409.606.947

Benaming

(voluit) i UNILEVER BELGIUM PENSION FUND "UNION"

(verkort) :

Rechtsvorm : Organisme ter Financiering van Pensioenen

Zetel : Humaniteitslaan 292, 1190 Brussel

(volledig adres)

Onderwerp akte : Volmachten

Uittreksel uit de notulen van de Raad van Bestuur, gehouden op 18 februari 2014:

"Rekening houdend met de recente wijzigingen stelt de voorzitter voor om de volmachten aan te passen overeenkomstig het ontwerp in bijlage, en dit met ingang van 4 februari 2014.

Na beraadslaging wordt dit voorstel met eenparigheid van stemmen goedgekeurd.

UNILEVER BELGIUM PENSION FUND « UNION » OFP

Maatschappelijke zetel Humaniteitslaan 292

1190 Brussel

Ondernemingsnummer 0409.606.947

VOLMACHTEN

Raad van bestuur 18 februari 2014.

Volmachten met ingang van 1 februari 2014.

A.

A.1.a)Alle roerende en onroerende goederen van de instelling beheren, daaronder begrepen o.a. alle daden van beschikking betreffende het huren en verhuren van deze goederen. Alle huurovereenkomsten afsluiten ook indien ze aangegaan worden voor meer dan negen jaar.

Alle zakelijke rechten zoals voorrechten, hypotheken en pandgevingen verlenen op de goederen van de instelling, zowel roerende als onroerende. Handlichting geven van elke bevoorrechte inschrijving alsook van alle bevelschriften, overschrijvingen, beslagen en andere lasten en bezwaren betreffende deze goederen met of zonder vaststelling van betaling.

qpe (verkoop)overeenkomsten afsluiten betreffende de uit te voeren werken aan deze goederen en alle abonnementen onderschrijven bij de openbare diensten zoals ondermeer telefoon, elektriciteit, water en gas.

A.1.b)Alle rekeningen van schuldeisers, schuldenaars en bewaamemers onderzoeken, betwisten, afsluiten, en saldo's ervan bepalen. Alle effecten of wisselbrieven trekken of accepteren; alle endossementen en waarborgen ondertekenen.

Ingeval van faillissement van schuldenaars, aan alle vergaderingen en beraadslagingen van schuldeisers deelnemen; alle tijdelijke of definitieve vereffenaars, curators, beheerders of bewindvoerders benoemen of doen benoemen, aangifte van schuldvordering in het faillissement doen, alle stukken in dit verband. nazien,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

v

1,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

aannemen of betwisten; deze van de instelling voorbrengen, ze echt en voor eensluidend verklaren; alle overeenkomsten van schuldenregeling voor akkoord ondertekenen of verwerpen; op enige wijze tussenkomen in geval van schuldvorderingen, alle kwijtscheldingen verlenen, alle cessies, overdrachten, delegaties en elke boedelafstand goedkeuren; het aandeel innen van de dividenden en andere uitkeringen of vergoedingen die toekomen aan de instelling.

In rechte optreden, als eiser of als verweerder, voor alle rechtbanken, hoven, instanties en in alle graden.

A.2.a)Alle personeelsleden, bedienden en werklieden benoemen en ontslaan, alsook hun wedden bepalen.

A.2.b)Alle akten en documenten betreffende het benoemen en ontslaan van personeel evenals deze ter vaststelling van hun wedden en andere arbeidsvoorwaarden ondertekenen.

A.3.Alle aan de instelling verschuldigde sommen, van welke aard ook, kapitalen en vervallen of nog te vervallen intresten ontvangen, of ervoor kwijting verlenen.

Bedragen, effecten, waarden of koopwaren betalen, ontvangen, overdragen of afleveren tegen kwijtschrift, ontlasting of andere ontvangstbewijzen.

A.4.AIle verzekeringsovereenkomsten en alle daarbijkomende bijlagen onderhandelen, afsluiten, ondertekenen en beëindigen. De opzegging of beëindiging van de verzekeringspolissen geheel of gedeeltelijk betekenen. Alle akten bespreken en ondertekenen met betrekking tot de regeling (volledig of door dading) door de verzekeraars van schadegevallen betreffende goederen van de instellingen, desgevallend een deskundige aanstellen.

A.5.AIle effecten, titels en waardepapieren, openbare fondsen en roerende en onroerende goederen kopen en verkopen.

Alle leningen op korte of lange termijn aangaan of toekennen.

Aile rekeningen bij banken, kredietinstellingen of bij het Bestuur der Postchecks openen en afsluiten. Alle verrichtingen uitvoeren die op deze rekeningen betrekking hebben en meer bepaald cheques, overschrijvingen of andere bank- en postdocumenten die een bedrag van ¬ 2.500 per document overschrijden ondertekenen.

A.6.Aan deelnemers rust- en overlevingspensioenen of andere voordelen toekennen zoals voorzien in het reglement van de instelling.

A.7.De belastingsaangiften en alle andere documenten voorzien door de belastingswetten opstellen en ondertekenen. Alle akten met betrekking tot de fiscale rechten en verplichtingen van de instelling bespreken en ondertekenen.

A.8.AIle briefwisseling in het kader van de uitoefening van de volmachten omschreven onder A.1. tot A.7. ondertekenen.

B.

De instelling vertegenwoordigen op alle vergaderingen van mede-eigenaars, de aanwezigheidslijsten ondertekenen, zijn stem uitbrengen over punten die op de dagorde voorkomen, deze vertegenwoordigingsbevoegdheid overdragen aan één of twee personen die samen of afzonderlijk kunnen handelen.

Handelingen van dagelijks beheer uitvoeren en meer bepaald tegen geldige kwijting aile pensioenen en alle bedragen toekomende aan de deelnemers van de pensioenkas in geval van vroegtijdig beëindigen van hun arbeidsovereenkomst uitbetalen.

Alle cheques, overschrijvingen of andere bank- en postdocumenten voor bedragen tot ¬ 2.500 per document ondertekenen.

Volmachten in verband met de ondertekening van kwijtschriften of ontvangstbewijzen t.o.v. de administratie der spoorwegen, post-, telefoon- en telegraafdiensten, van alle verzendingen en briefwisseling bestemd voor de instelling zelfs indien aangetekend en bezwaard overdragen.

C.

q.

Voor,

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

De hierboven sub. A. en B. opgesomde volmachten worden verleend aan:

-De Heer Philippe DELVAUX, wonende te 1341 Céroux-Mousty, Grand-Rue 1

-Mevrouw Sylvianne LOONES, wonende te 1600 Sint-Pieters-Leeuw, G. Wittouckstraat 106

-De Heer Frank HUYGHE, wonende 9980 Sint-Laureins, Eerstestraat 18

-De Heer Nils van DAM, wonende te 2650 Edegem, Prins Boudewijniaan 135

die slechts twee aan twee gezamenlijk kunnen optreden.

D.

De hierboven sub. A. en B. opgesomde volmachten worden verleend aan:

-De Heer Luc LE ROY, wonende 9500 Geraardsbergen, Volderstraat 172

met dien verstande dat het nodig en voldoende is dat hij gezamenlijk optreedt met één der personen volmachtdragers vermeld sub. C hierboven of sub. E hieronder.

E.

De hierboven sub. A. opgesomde volmachten worden verleend aan:

-De Heer Ronald DOMEN, wonende te 1502 Halle-Lembeek, Prinsenbos 250,

-Mevrouw Adriana MOSSELMAN , wonende te 4325AL Renesse (Nederland) Kromme Reke 8

met dien verstande dat het nodig en voldoende is dat hij gezamenlijk optreedt met één der personen volmachtdragers vermeid sub C. of D. hierboven.

E.

De hierboven sub. B. opgesomde volmachten worden verleend aan:

-De Heer Ronald DOMEN, wonende te 1502 Halle-Lembeek, Prinsenbos 250,

-Mevrouw Adriana MOSSELMAN , wonende te 4325AL Renesse (Nederland) Kromme Reke 8

met dien verstande dat het nodig en voldoende is dat hij alleen kan optreden.

Deze volmachten vervangen de vroegere volmachten verleend bij beslissing van de raad van bestuur en blijven tot nader bericht geldig. In elk geval vervalt onderhavige volmacht indien de arbeidsovereenkomst tussen één van de voornoemde volmachthouders en één van de vennootschappen van de Unilever groep om welke reden dan ook beëindigd is."

De heer Nits VAN DAM De heer Frank HUYGHE

Bestuurder Bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

15/10/2013 : BL000040
15/10/2013
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

(verkort) :

Rechtsvorm : Organisme voor de financiering van pensioenen

Zetel : 1190 Brussel, Humaniteitsfaan 292

Onderwerp akte : STATUTEN met ingang van 01/10/2013

UNILEVER BELGIUM PENSION FUND "UNION"

Humaniteitslaan 292, 1190 Brussel

Instelling voor bedrijfspensioenvoorziening, toegelaten bij K.B. van 6 september 1993 en ingeschreven bij de FSMA onder nr. 50.125

Op 29 augustus 2013 heeft de Algemene Vergadering van het Unilever Belgium Pension Fund "Union" OFP, gehouden op de maatschappelijke zetel te Brussel, besloten om:

-vanaf 1 oktober 2013 ook in te staan voor het beheer en de uitvoering van het reglement van het Te Bereiken Doei Plan Seric (gecoördineerde tekst van 1 januari 2013), dat is ingericht ten voordele van de bedienden die behoren tot Work Level 4 of hoger en dat tot en met 30 september 2013 werden beheerd en uitgevoerd door het Unilever Belgium Pension Fund "Seric" OFP;

-in dit kader de hiernavolgende gewijzigde en gecoördineerde statuten met ingang van 1 oktober 2013 goed te keuren:

STATUTEN

HOOFDSTUK I -- NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR

Artikel 1 - Naam

De naam van het organisme voor de financiering van pensioenen is Unilever Belgium Pension Fund "Union" OFP.

Artikel 2 - Zetel

De maatschappelijke zetel en het hoofdbestuur van het organisme voor de financiering van pensioenen zijn gevestigd te Humaniteitstaan 292, 1190 Brussel,

De zetel mag naar elk ander adres in België worden overgebracht bij beslissing van de Algemene Vergadering

Artikel 3 - Doel

Het organisme voor financiering van pensioenen heeft tot doel:

.op te treden en te handelen als instelling voor bedrijfspensioenvoorziening met het oog op het verstrekken van arbeidsgerelateerde pensioenuitkeringen;

" het beheer en de uitvoering van pensioenregelingen;

"in het bijzonder activiteiten betreffende in België toegelaten pensioenuitkeringen ten gunste van de

(gewezen) personeelsleden en leiders van de bijdragende ondernemingen en/of van de buitengewone leden

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

04 OKT 2013

eth.,3`~d

Griffie

Ondernemingsnr : 0409.606.947

Benaming

(voluit) : Unilever Belgium Pension Fund "UNION"

v,

behi

aai

Bel. Staa

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

alsook desgevallend activiteiten betreffende buitenlandse pensioenregelingen ten gunste van niet-zelfstandige personen;

" de activa waarover het beschikt en zal beschikken te beheren ais een prudent persoon en in dat verband alle daden te stellen en beslissingen te nemen om zijn doel inzake het verstrekken van arbeidsgerelateerde penstoenuitkeringen te verwezenlijken;

" de activa waarover het beschikt en zal beschikken, te beleggen met het oog ze te laten renderen en daartoe daden van beheer en van beschikking te stellen;

" pensioenuitkeringen betalen overeenkomstig en in uitvoering van de pensioenregelingen waarvan het beheer en de uitvoering aan het organisme voor de financiering van pensioenen werden toevertrouwd;

" overdrachten te aanvaarden en uitte voeren inzake de beheerde pensioenregelingen;

" in het kader van het verstrekken van arbeidsgerelateerde pensioenuitkeringen en voor zover objectief gerechtvaardigd, bijstand te verlenen aan of te ontvangen van andere instellingen voor bedrijfspensioenvoorziening of andere instellingen of organismen met een gelijkaardig doel;

" alle bij wet vereiste alsook andere relevante of nuttige documenten op te stellen.

Artikel 4  Activiteiten

4.1

Het organisme voor de financiering van pensioenen kan zijn activiteiten zowel in België ais in het buitenland

" uitoefenen, in zoverre alle daartoe voorgeschreven voorwaarden vervuld zijn.

4,2

Mits inachtneming van alle toepasselijke wettelijke, reglementaire en statutaire bepalingen en onder voorbehoud van de reglementering terzake, mag het organisme voor de financiering van pensioenen alle verrichtingen uitvoeren en alle handelingen en daden stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met zijn doel en/of rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van zijn doel.

4.3

Het organisme voor de financiering van pensioenen gaat een middelverbintenis aan en verbindt er zich toe om de middelen waarover het beschikt en zal beschikken zorgvuldig te beheren met het oog op de verwezenlijking van zijn doel, en in het bijzonder met het oog op het beheer en de uitvoering van de toevertrouwde pensioenregelingen en de toekenning van de pensioenuitkeringen overeenkomstig deze pensioenregelingen aan de aangeslotenen, hun begunstigden en rechthebbenden.

4.4

Het organisme voor de financiering van pensioenen kan één of meer van zijn activiteiten toevertrouwen aan

een derde binnen de voorwaarden en overeenkomstig de wettelijke bepalingen terzake.

Artikel S - Duur

Het organisme voor de financiering van pensioenen wordt opgericht voor onbepaalde duur.

HOOFDSTUK Il  DE LEDEN

Artikel 6  Aantal leden

Het aantal leden van het organisme voor de financiering van pensioenen is onbeperkt maar het bedraagt minimum één (1) gewoon lid. De Algemene Vergadering bestaat aldus uit minstens één (1) gewoon lid

Het organisme kan een onbeperkt aantal buitengewone leden hebben, die geen stemrecht hebben. Artikel 7  Voorwaarden van lidmaatschap

7.4. Gewoon lid

Enkel de bijdragende ondernemingen van de Unilever Groep, die het beheer en de uitvoering van hun

pensioenregeling(en) toevertrouwen aan het OFP, kunnen gewoon lid zijn van het organisme.

Met de Unilever Groep wordt bedoeld alle vennootschappen die voor de consolidatie van de jaarrekening van Unilever nv en Unilever pIc in aanmerking worden genomen, alsook die vennootschappen waarin die hogervermelde geconsolideerde vennootschappen een structureel en significant belang hebben.

7.2. Buitengewoon lid

Zullen het statuut van buitengewoon lid van het organisme voor de financiering van pensioenen hebben

-bijdragende ondernemingen die aan het organisme voor de financiering van pensioenen het beheer en de uitvoering toevertrouwen van hun pensioenregelingen waarbij niet langer actieve aangeslotenen doch slechts passieve aangeslotenen (slapers), rentegenieters en/of begunstigden zijn aangesloten;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

-een lid dat overeenkomstig de toetredingsbeslissing het statuut van buitengewoon lid heeft.

Artikel 8 Te volgen procedure indien het organisme voor de financiering van pensioenen minder dan één (1) gewoon lid zou tellen

8.1

Indien het organisme voor de financiering van pensioenen op een bepaald ogenblik minder dan één (1) gewoon lid zou tellen, zal de Raad van Bestuur bijeengeroepen worden binnen de zes (6) weken om te onderzoeken of binnen een periode van zes (6) maanden na het wegvallen van het laatste of enige gewoon lid, een nieuw of ander gewoon lid kan toetreden.

1n zulk geval en in afwijking van artikel 9 van deze statuten is de Raad van Bestuur bevoegd om te beslissen met een gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen, over de toetreding van een gewoon lid. Dit kan een nieuw lid van het organisme voor de financiering van pensioenen zijn of dit kan een voormalig buitengewoon lid zijn dat het statuut van gewoon lid toegekend krijgt bij beslissing van de Raad van Bestuur. Bij staking van stemmen in de Raad van Bestuur, zal in dit geval, de stem van de Voorzitter van de Raad van Bestuur doorslaggevend zijn.

8.2

In de periode gesitueerd vanaf het ogenblik waarop het organisme voor de financiering van pensioenen minder dan één (1) gewoon lid telt tot het ogenblik waarop het organisme voor de financiering van pensioenen opnieuw één (1) gewoon lid telt, kan de Raad van Bestuur in afwijking van artikel 13 van deze statuten en indien nodig, de bevoegdheden van de Algemene Vergadering uitoefenen, met uitzondering evenwel van deze beslissingen die hetzij rechtmatig en zonder nadeel kunnen uitgesteld worden tot wanneer het organisme voor de financiering van pensioenen opnieuw een gewoon lid telt, hetzij een belangenconflict kunnen inhouden voor de Raad van Bestuur,

8.3

indien zou vastgesteld worden bij het verstrijken van voormelde periode van zes (6) maanden dat geen oplossing gevonden wordt en dat het organisme voor de financiering van pensioenen zonder gewoon lid blijft, zal, naargelang van het geval,

(a)indien de Algemene Vergadering nog buitengewone leden telt de Algemene Vergadering bijeengeroepen worden bij het einde van voormelde termijn en, na voorafgaand overleg met de Raad van Bestuur, beslissen om het organisme voor de financiering van pensioenen te ontbinden, of

(b)indien de Algemene Vergadering niet meer kan werken of bij ontstentenis van leden in de Algemene Vergadering; de Raad van Bestuur, uiterlijk op de laatste werkdag van deze periode van zes (6) maanden de ontbinding vragen aan de bevoegde rechtbank. Tot de aanstelling van (een) vereffenaar(s) neemt de Raad van Bestuur alle dringende en passende maatregelen.

Indien de Raad van Bestuur de bevoegde rechtbank niet zou vatten, staat het elke bestuurder en elke belanghebbende derde vrij om een vordering tot ontbinding in te dienen bij de bevoegde rechtbank.

Artikel 9  Toetreding nieuwe leden

9.1

Kandidaat-leden die wensen toe te treden als gewoon of buitengewoon lid van het organisme voor de financiering van pensioenen dienen hun aanvraag tot toetreding met een gedateerd en gemotiveerd schrijven met bevestiging van ontvangst te richten aan de Algemene Vergadering.

9.2

De aanvraag tot toetreding en/of, indien vervolgens aangevuld, het toetredingsaanvraagdossier omvatten:

-het gemotiveerd verzoek tot toetreding als gewoon of buitengewoon lid van het organisme voor de financiering van pensioenen;

-een beschrijving van het belang dat het kandidaat-lid heeft bij de verwezenlijking van het doel van het organisme voor de financiering van pensioenen;

-gegevens op basis waarvan kan vastgesteld worden dat voldaan is aan de voorwaarden inzake lidmaatschap bepaald in de statuten;

-de verbintenis van het kandidaat-lid om de statuten van het organisme voor de financiering van pensioenen te aanvaarden en na te leven;

-de verbintenis van het kandidaat-lid om de huishoudelijke reglementen en procedures van toepassing binnen het organisme voor de financiering van pensioenen alsook de verklaring inzake beleggingsbeginselen en andere beleidsdocumenten en procedures betreffende het bestuur van het organisme voor de financiering van pensioenen te aanvaarden en na te leven. Deze documenten zullen, onder strikte confidentialiteitsvoorwaarde, beschikbaar gesteld worden aan het kandidaat-lid door de Raad van Bestuur of

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

door het orgaan of (één van) de perso(o)n(en) belast met het dagelijks bestuur van het organisme voor de financiering van pensioenen zodat het toetredingsaanvraagdossier desgevallend vervolledigd kan worden;

-wanneer het kandidaat-lid een rechtspersoon is: gegevens over zijn vaste vertegenwoordiger(s) op basis waarvan kan nagegaan worden of aan alle wettelijke, reglementaire en statutaire voorwaarden voldaan is;

-wanneer het kandidaat-lid een bijdragende onderneming is:

a) de verbintenis om de beheersovereenkomst, gesloten tussen het organisme voor de financiering van pensioenen en zijn leden, zoals op dat ogenblik van toepassing, te onderschrijven en na te leven. Het organisme voor de financiering van pensioenen zal deze beheersovereenkomst onder strikte confidentialiteitsvoorwaarde ter beschikking stellen van het kandidaat-lid. Desgevallend kan, volgens de bepalingen en de voorwaarden van de alsdan geldende beheersovereenkomst, de beheersovereenkomst aangevuld of gewijzigd worden in het licht van en onder voorwaarde van toetreding;

b) een voorstel van financieringsplan m.b.t. elke pensicenregeling waarvan het beheer en de uitvoering zou toevertrouwd worden aan het organisme voor de financiering van pensioenen en de verbintenis van het kandidaat-lid om het financieringsplan dat het organisme voor de financiering van pensioenen zal opstellen m.b.t. de pensioenregeling(en) van het kandidaat-lid na te leven;

c) kopie van de pensioenregeling(en) waarvan het beheer aan het organisme voor de financiering van pensioenen zou toevertrouwd worden en de verbintenis vanwege het kandidaat-lid om deze steeds toe te passen conform de wettelijke bepalingen en ze in te richten in overeenstemming met de wetgeving en de reglementering terzake;

d) bevestiging dat het beheer van de betrokken pensioenregeling(en) van het kandidaat-lid al dan niet grensoverschrijdende activiteiten in hoofde van het organisme voor de financiering van pensioenen impliceert;

e) de verbintenis dat het kandidaat-lid het organisme voor de financiering van pensioenen onverwijld op de hoogte zal brengen van

- voorgenomen wijzigingen die aan zijn pensioenregeling(en) worden overwogen;

- wijzigingen die werden doorgevoerd aan zijn pensioenregeling(en); - dreigende of hangende betwistingen omtrent zijn pensioenregeling(en).

9.3

Over de aanvraag tot toetreding wordt bestist door de Algemene Vergadering bis gewone meerderheid van

de aanwezige of vertegenwoordigde gewone leden.

Over een aanvraag tot toetreding kan slechts rechtsgeldig worden beslist indien dit uitdrukkelijk op de agenda, die verstuurd wordt met de oproeping tot de vergadering, vermeld werd.

De Algemene Vergadering beslist over de toetreding na ontvangst van het volledige toetredingsaanvraagdossier binnen de termijn die hij daartoe nodig zal achten.

De Algemene Vergadering oordeelt discretionair over de al dan niet aanvaarding van een nieuw lid en moet, onder voorbehoud van andersluidende wettelijke bepalingen, terzake geen motivering voorleggen of verantwoording afleggen.

9.4

De datum van de toetreding wordt bepaald in de beslissing van de Algemene Vergadering.

9.5

Het kandidaat-lid wordt schriftelijk via een brief op de hoogte gebracht van de beslissing van de Algemene

Vergadering,

9.6

De toetreding houdt automatisch de aanvaarding in van de statuten, de toepasselijke beheersovereenkomst(en), de financieringsplannen betreffende de beheerde pensioenregeling(en), de eventuele huishoudelijke reglementen, de verklaring inzake de beleggingsbeginselen, alsook van de andere beleidsdocumenten, procedures en reglementen betreffende het bestuur van het organisme voor de financiering van pensioenen.

Artikel 10  Uittreding

10.1

Elk lid kan op ieder ogenblik uittreden uit het organisme voor de financiering van pensioenen mits

schriftelijke mededeling hiertoe gericht aan de Raad van Bestuur en mits een opzeg in acht te nemen gelijk aan

(a)zes (6) maanden indien het lid een bijdragende onderneming is

(b)drie (3) maanden indien het een buitengewoon lid is.

De opzeggingstermijn neemt een aanvang op de eerste dag van de maand volgend op de maand waarin de schriftelijke mededeling gebeurde.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

M6Dz.2

De opzeggingstermijn kan door het organisme voor de financiering van pensioenen in overleg met het uittredend lid verkort of verlengd worden, overeenkomstig artikel 10.3 van deze statuten.

10.2

De Raad van Bestuur roept een (buitengewone) Algemene Vergadering bijeen om over de uittreding te beraadslagen, te beslissen en de modaliteiten ervan vast te stellen, op basis van een voorstel vanwege de Raad van Bestuur die terzake met het uittredend lid voorafgaandelijk zal overlegd hebben.

Bij ontstentenis van een akkoord over een uittredingsregeling met het betrokken uittredend lid, beslist de Algemene Vergadering op eenzijdig voorstel vanwege de Raad van Bestuur, rekening houdend met de toepasselijke pensioenregeling(en) van het uittredend lid, met de beheersovereenkomst, met andere eventuele relevante documenten en met het belang van het organisme voor de financiering van pensioenen en van al zijn leden, aangeslotenen, rechthebbenden en andere belanghebbenden.

10.3

De datum waarop de uittreding uitwerking heeft, zal gepreciseerd worden in de beslissing van de Algemene

Vergadering na overleg met het uittredend lid.

Bij ontstentenis van akkoord met het uittredend lid over de datum waarop de uittreding uitwerking zal hebben, of, indien geen rechtmatige opzeg werd gegeven zal deze datum gelijkvallen met hetzij de dag waarop de gegeven opzeg verstrijkt, hetzij met de dag eenzijdig bepaald door de Algemene Vergadering.

Indien deze datum niet kan gerespecteerd worden door toedoen van het uittredend lid, zal deze laatste het organisme voor de financiering van pensioenen vrijwaren voor alle schade, vergoedingen en kosten die het organisme voor de financiering van pensioenen in dit verband zou lijden.

10.4

Een bijdragende onderneming die als lid wenst uit te treden uit het organisme voor de financiering van

pensioenen moet bovendien voorafgaandelijk aan de datum waarop de uittreding uitwerking zal hebben,

voldaan hebben aan al haar verplichtingen die voortvloeien uit

-haar pensioenregeling(en);

-het/de financieringsplannen) zoals desgevallend aangepast op advies van de aangewezen actuaris

omwille van de uittreding;

-de beheersovereenkomst;

-alsook uit andere documenten en uit de reglementering terzake.

De Algemene Vergadering kan desgevallend met het uittredend lid bijkomende termijnen en/of verplichtingen in dat verband overeenkomen. Bij ontstentenis van een akkoord, moeten alle verplichtingen uiterlijk bij uittreding vervuld zijn, onder voorbehoud van diegene die nog achteraf verschuldigd zijn of worden, bvb. ingevolge de uitwerking van de uittreding en/of eventuele overdrachten.

10.5

Een lid dat geen bijdragende onderneming is en wenst uit te treden uit het organisme voor de financiering van pensioenen moet voorafgaandelijk aan de datum waarop de uittreding uitwerking zal hebben, voldaan hebben aan al zijn verplichtingen verbonden aan het lidmaatschap.

10.6

Het organisme voor de financiering van pensioenen zal vanaf de datum waarop de uittreding uitwerking heeft, geen enkele verplichting meer hebben ten opzichte van het uitgetreden lid, zijn pensioenregeling(en), de aangeslotenen, begunstigden, vertegenwoordigers of rechthebbenden bij deze pensioenregelingen, noch ten opzichte van enige andere derde die betrokken is met of belanghebbend is bij de voordien door het organisme voor de financiering van pensioenen beheerde pensioenregeling(en) van het uitgetreden lid.

Het uitgetreden lid vrijwaart het organisme voor de financiering van pensioenen in dit verband ten aanzien van alle vorderingen en/of schade waarmee het organisme voor de financiering van pensioenen zou geconfronteerd worden,

Artikel 11 - Uitsluiting

11.1

Een lid kan slechts bij beslissing van de Algemene Vergadering worden uitgesloten. De Algemene

Vergadering beslist soeverein tot de uitsluiting van een lid.

11.2

De Algemene Vergadering beslist over een uitsluiting bij gewone meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde stemgerechtigde gewone leden. Indien er slechts één stemgerechtigd lid aanwezig of vertegenwoordigd is, dan wordt de beslissing eenzijdig genomen door dat lid.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

11.3

Het lid waarvan over de uitsluiting beslist wordt, kan niet deelnemen aan de stemming. Met dit lid wordt

geen rekening gehouden voor de bepaling van de meerderheden.

11.4

De uitsluiting gaat in en heeft uitwerking op de datum bepaald in de beslissing van de Algemene

Vergadering, die deze op prudente wijze zal vastleggen.

11.5

De beslissing van de Algemene Vergadering tot uitsluiting wordt schriftelijk aan het betrokken uitgesloten lid

bekend gemaakt.

11.6

Vanaf de beslissing tot uitsluiting tot de eventuele latere datum waarop de uitsluiting uitwerking heeft, heeft

het betrokken lid het statuut van buitengewoon lid.

11.7

Een uitgesloten lid blijft gehouden tot al zijn verplichtingen die nog niet vervuld of voldaan zijn op de datum

van zijn uitsluiting alsook tot deze die desgevallend achteraf nog zouden openvallen.

11.8

Indien het lid dat getroffen wordt door een beslissing tot uitsluiting een bijdragende onderneming is van wie de pensioenregeling(en) door het organisme voor de financiering van pensioenen beheerd wordt (worden), is het verplicht om vóór de datum waarop de uitsluiting uitwerking heeft al het nodige te doen om het organisme voor de financiering van pensioenen volledig te ontlasten van het beheer en uitvoering van zijn pensioenregelingen. Het uitgesloten lid is aansprakelijk voor alle kosten, vergoedingen, e.d.m, die hiermee gepaard gaan en/of hiermee rechtstreeks of onrechtstreeks verbonden zijn en vrijwaart het organisme voor de financiering van pensioenen volledig in dit verband, ook na de datum van de uitsluiting. Het organisme voor de financiering van pensioenen kan terzake, gerechtelijke stappen ondernemen om het betrokken lid ertoe te verplichten het nodige te doen.

11.9

Leden die uitgetreden of uitgesloten zijn van het organisme hebben geen rechten of aanspraken jegens het actief van het organisme, behalve zoals voorzien door de beheersovereenkomst tussen het organisme en de bijdragende ondememing(en).

De activa en de verplichtingen met betrekking tot het personeel van dit lid worden overgedragen naar een nieuwe pensioeninstelling volgens de modaliteiten bepaald in het toepasselijke pensioenreglement en/of in overeenstemming met de toepasselijke wettelijke bepalingen.

HOOFDSTUK 111  ALGEMENE VERGADERING

Artikel 12 - Samenstelling

De Algemene Vergadering bestaat uit alle gewone en buitengewone leden van het organisme voor

financiering van pensioenen.

De Algemene Vergadering kiest tussen de gewone leden een Voorzitter.

Artikel 13  Bevoegdheden

13.1

De Algemene Vergadering heeft de bevoegdheden die haar voorbehouden zijn door de wet en door deze

statuten.

13.2

Behoren inzonderheid en exclusief tot de bevoegdheid van de Algemene Vergadering:

1 °goedkeuring en wijziging van de statuten;

2°goedkeuring en wijziging van de regels in verband met de aanduiding van de bestuurders;

3°benoeming, ontslag en ambtsbeëindiging van bestuurders, erkende commissaris(sen) en

revisoraatvennootschap(pen), aangewezen actuaris(sen) en vereffenaar(s), en de vaststelling van hun

bezoldiging;

4°kwijting verlenen aan bestuurders, erkende commissaris(sen) en revisoraatvennootschap(pen) voor het

uitvoeren van hun taken;

5°goedkeuring van de begroting, de jaarrekeningen en het jaarverslag;

6°toetreding en uitsluiting van de leden en buitengewone leden;

7°de bekrachtiging van het financieringsplan en van de wijzigingen aan dit plan;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Moo2.2

8°de bekrachtiging van de verklaring inzake de beleggingsbeginselen ("statement of investment principles" of "SIP") en van de wijzigingen eraan;

9°de bekrachtiging van de beheersovereenkomst tussen het organisme voor de financiering van pensioenen en de bijdragende ondememing(en) en van de wijzigingen eraan;.

14°de bekrachtiging van de collectieve overdracht van activa en verplichtingen in geval van ontslag of uitsluiting van een lid conform artikel 11 van deze statuten en in geval van een overdracht van personeel van een lid;

11°de aanvaarding voor uitvoering van de pensioenregelingen van de leden; en

12°de ontbinding en in vereffeningstelling van het organisme, de benoeming van de vereffenaars en de vaststelling van hun bezoldiging, de bepaling van de wijze van vereffening en de afsluiting van de vereffening.

Artikel 14  Oproeping en vergaderingen

14.1

Behoudens in dringende of uitzonderlijke omstandigheden gebeurt de oproeping tot de Algemene Vergadering per gewone brief of e-mail aan elk van de leden minstens acht (8) dagen vôôr de vergadering.

leder lid kan aan de oproeping verzaken en zal in ieder geval worden geacht rechtsgeldig opgeroepen te zijn indien hij aanwezig of vertegenwoordigd is op de vergadering.

14.2

De vergadering wordt samengeroepen door de Voorzitter, de Raad van Bestuur of één vijfde van de leden. De Algemene Vergaderingen, zowel de jaarlijkse als de buitengewone, worden gehouden op de maatschappelijke zetel of de plaats aangeduid in de oproeping.

14.3

De oproeping vermeldt, naast tijdstip (dag en uur) en plaats van de vergadering, de agenda. De agenda

wordt bepaald door de Raad van Bestuur, of door één vijfde van de leden.

Elk voorstel ondertekend door ten minste één van de leden wordt op de agenda gebracht.

De agenda kan door de Algemene Vergadering slechts worden gewijzigd indien alle gewone leden

aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

14.4

De Algemene Vergadering komt minstens één maal per jaar samen, Deze algemene jaarvergadering wordt

gehouden in de Loop van het tweede trimester van ieder jaar.

14.5

leder lid kan een ander lid of een andere persoon, die geen lid hoeft te zijn, machtigen hem of haar te vertegenwoordigen op een vergadering.

Voor de vertegenwoordiging is een schriftelijke volmacht (per brief, fax of e-mail) vereist. De volmachten worden gehecht ais bijlagen aan de notulen van de vergadering en moeten uiterlijk bij het begin van de vergadering bezorgd worden aan de Algemene Vergadering.

14.6

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de Voorzitter of door een persoon aangeduid door de vergadering. Zij kan slechts geldig beraadslagen indien ten minste één gewoon lid aanwezig of vertegenwoordigd is.

Artikel 15 - Stemmen

Ieder gewoon lid heeft één stem. De buitengewone leden hebben geen stemrecht behoudens in de

uitzonderlijke omstandigheid voorzien in artikel 8.3 van deze statuten.

Artikel 16 - Beslissingen

16.1

De Algemene Vergadering is geldig samengesteld en kan rechtsgeldig beraadslagen en beslissen indien

minstens één (1) gewoon lid aanwezig of vertegenwoordigd is.

16.2

De Algemene Vergadering kan rechtsgeldig beraadslagen en beslissen over alle punten die op de agenda vermeld werden, alsook over eventueel andere, nieuwe of bijkomende punten die tijdens de Algemene Vergadering aan de agenda worden toegevoegd, in zoverre alle stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, en het daar unaniem over eens zijn.

16.3

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Moo2.2

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde stemgerechtigde leden of, wanneer er slechts één (1) stemgerechtigd gewoon lid aanwezig of vertegenwoordigd is, eenzijdig door dat lid.

Onthoudingen en ongeldige stemmen worden niet meegeteld.

16.4

In geval van staking van stemmen heeft de Voorzitter of de persoon die de vergadering voorzit de

beslissende stem.

Artikel 17 - Notulen

Van elke Algemene Vergadering worden notulen opgesteld. Deze notulen worden ondertekend door de Voorzitter.

De notulen worden bijgehouden op de zetel van het organisme voor de financiering van pensioenen waar de leden er inzage kunnen in hebben, Dit inzagerecht is kosteloos,

Derden die een wettig belang kunnen aantonen, kunnen op de zetel van het organisme voor de financiering van pensioenen tegen betaling inzage krijgen in uittreksels van de beslissingen van de Algemene Vergadering in zoverre deze niet publiekelijk beschikbaar zijn of worden.

HOOFDSTUK IV RAAD VAN BESTUUR

Artikel 18  Samenstelling van de Raad van Bestuur

De Algemene Vergadering vertrouwt het bestuur van het organisme voor de financiering van pensioenen toe aan een Raad van Bestuur.

De bijdragende ondernemingen en de aangeslotenen of hun vertegenwoordigers moeten de meerderheid uitmaken in de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur is paritair samengesteld en bestaat uit een even aantal leden, in beginsel minstens zes (6) en ten hoogste twaalf (12).

De Algemene Vergadering benoemt de bestuurders, De ene helft van de bestuurders wordt door de Algemene Vergadering gekozen onder de kandidaten voorgedragen de bijdragende onderneming(en), de andere helft onder de kandidaten voorgedragen door de werknemersvertegenwoordigers, waarbij één zetel wordt voorbehouden voor een aangeslotene bij het Te Bereiken Doel Plan Seric en één zetel voor een gepensioneerde rentegenieter, voor zover er kandidaten zijn tilt die groepen.

Artikel 19  Mandaat van bestuurder

19.1

De leden van de Raad van Bestuur moeten over de vereiste professionele betrouwbaarheid, de passende beroepskwalificaties en beroepservaring beschikken om hun functies te kunnen uitoefenen, Die kwalificaties en ervaring worden in het bijzonder beoordeeld voor wat betreft de uitgeoefende functies in de mate waarin beroep wordt gedaan op adviseurs die over die kwalificaties en ervaring beschikken. Bovendien mogen zij zich niet in een situatie bevinden waardoor het hen wettelijk niet toegestaan is de functie van lid van een operationeel orgaan van een organisme voor de financiering van pensioenen waar te nemen

19.2

De duur van het mandaat van een bestuurder is vijf (5) jaar. Het mandaat is hernieuwbaar.

19.3

De bestuurders kunnen te allen tijde ontslagen worden door de Algemene Vergadering. De Algemene Vergadering bepaalt hiervan de modaliteiten, in het bijzonder de datum waarop het ontslag of de ambtsbeëindiging uitwerking heeft.

19.4

De bestuurders kunnen te allen tijde zelf ontslag nemen via een gewone brief gericht aan de Voorzitter van

de Raad van Bestuur of aan de Algemene Vergadering.

Binnen de maand komt de Algemene Vergadering samen om de samenstelling van de Raad van Bestuur ingevolge zulk ontslag te herbekijken en het nodige te doen inzake de samenstelling van de Raad van Bestuur, opdat terzake alle wettelijke en statutaire bepalingen gerespecteerd worden.

19.5

Het mandaat van bestuurder is niet bezoldigd.

Artikel 20 - Bevoegdheden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

i4I0D 2.2

20.1

De Raad van Bestuur bepaalt het algemeen beleid van het organisme voor de financiering van pensioenen.

20.2

De Raad heeft de meest uitgebreide bevoegdheden om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van het maatschappelijk doel van het organisme, met uitzondering van de bevoegdheden bij wet of bij deze statuten voorbehouden aan de Algemene Vergadering.

20.3

De Raad is bevoegd voor aile operationele taken bepaald door de Wet, met uitzondering van de specifieke taken die opgedragen werden aan een ander operationeel orgaan door de Raad opgericht.

De baad van Bestuur Hefent liet teezticbt u1t op de andere operationele organen van iet Organisme voor de financiering van pensioenen.

20.4

De Raad van Bestuur kan het dagelijks bestuur opdragen aan een directeur, al dan niet bestuurder. De

Raad van Bestuur kan bovendien bijzondere bevoegdheden opdragen aan een persoon van haar keuze.

Artikel 21 Werking

21.1

De leden van de Raad van Bestuur vormen een college en beraadslagen en beslissen als een college.

21.2

De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de Voorzitter, gekozen door de Raad onder haar leden die de bijdragende ondernemingen vertegenwoordigen.

Wanneer de Voorzitter verhinderd of afwezig is, worden zijn functies uitgeoefend door een andere bestuurder daartoe aangeduid door de Voorzitter. Indien de Voorzitter niet in de mogelijkheid is geweest om een plaatsvervanger aan te duiden, wordt het voorzitterschap waargenomen door de oudste bestuurder.

Artikel 22  Stemmen

Elke bestuurder heeft één (1) stem.

Artikel 23  Oproeping en vergaderingen

23.1

De Raad van Bestuur komt samen telkens het belang van het organisme voor de financiering van

pensioenen het vereist en tenminste één keer per jaar.

23.2

De Raad van Bestuur vergadert op bijeenroeping door zijn Voorzitter van de Raad van Bestuur of zijn

vertegenwoordiger.

De Raad moet bijeengeroepen worden wanneer twee bestuurders daarom verzoeken.

23.3

De oproeping tot vergadering gebeurt per gewone brief of e-mail minstens één week of, in geval van hoogdringendheid, minstens 24 uur vóór de vergadering.

De oproepingsbrief vermeldt, naast tijdstip (dag en uur) en plaats van de vergadering, de agenda.

De vergaderingen van de Raad van Bestuur zullen gehouden worden op de maatschappelijke zetel of de plaats aangeduid in de oproepingsbrief.

iedere bestuurder kan aan de oproeping verzaken en zal in ieder geval worden geacht rechtsgeldig opgeroepen te zijn indien hij aanwezig of vertegenwoordigd is op de vergadering.

ln uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het maatschappelijk belang van het organisme voor de financiering van pensioenen dit vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen, bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Dit kan per fax of e-mail. Deze procedure kan evenwel niet worden gevolgd voor de vaststelling van de jaarrekening of de aanwending van het maatschappelijk fonds.

23.4

Een bestuurder kan zich laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder. Daartoe moet een geldige schriftelijke volmacht bezorgd worden aan de Raad van Bestuur ten laatste bij het begin van de vergadering. De volmachten mogen per brief of per fax gegeven worden.

23.5

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De Raad van Bestuur vergadert, beraadslaagt en beslist rechtsgeldig indien aile leden geldig werden opgeroepen en in zoverre de meerderheid van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Indien het vereiste aanwezigheidsquorum niet bereikt wordt, wordt een nieuwe vergadering bijeengeroepen ten vroegste drie (3) dagen volgend op de eerste vergadering. Tijdens deze tweede vergadering kan over de agendapunten die ook reeds vermeld werden op de agenda van de eerste vergadering rechtsgeldig beraadslaagd en beslist worden, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden,

23.6

De Raad van Bestuur kan rechtsgeldig beraadslagen en beslissen over alle punten die op de agenda vermeld werden, alsook over eventueel andere, nieuwe of bijkomende punten die tijdens de vergadering aan de agenda worden toegevoegd, inzoverre alle stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, en het daar unaniem over eens zijn.

Artikel 24 Beslissingen

De beslissingen van de Raad van Bestuur worden genomen met gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Onthoudingen en ongeldige stemmen worden niet meegeteld.

Bij staking van stemmen heeft de Voorzitter de doorslaggevende stem

Artikel 25 - Notulen

Van elke vergadering van de Raad van Bestuur worden notulen opgesteld. Deze notulen worden ondertekend door de Voorzitter of zijn vertegenwoordiger en door één (1) andere bestuurder.

De notulen worden bewaard op de zetel van het organisme voor de financiering van pensioenen waar de leden er inzage kunnen in hebben. Dit inzagerecht is kosteloos.

HOOFDSTUK V OPERATIONELE ORGANEN  DAGELIJKS BESTUUR

Artikel 26 Operationele organen  Algemeen

26.1

Het is de Raad van Bestuur toegestaan om andere operationele organen in te richten waarnaar de uitvoering van het algemeen beleid van het organisme voor de financiering van pensioenen in een bepaald domein kan overgedragen worden.

26.2

De Raad van Bestuur oefent toezicht uit op alle andere operationele organen.

26.3

ln zijn beslissing aangaande de oprichting van een operationeel orgaan, bepaalt de Raad van Bestuur

-de samenstelling van het operationeel orgaan, met inbegrip van de voorwaarden waaraan voldaan moet worden om erin te zetelen, de voorwaarden voor de aanstelling van zijn leden, de voorwaarden en modaliteiten van hun ontslag, ambtsbeëindiging, afzetting, hun eventuele bezoldiging alsook de duur van hun opdracht en mandaten, en

-de opdracht, operationele taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden, alsook de regels of procedures die moeten gevolgd worden om eventuele conflicten of geschillen omtrent de omvang/reikwijdte van de toegekende operationele taken en/of omtrent raakvlakken met andere operationele organen en/of omtrent zijn werking, rapportering en uitoefening van de toegekende operationele taken, te vermijden en te beslechten, en

-de werkwijze van elk operationeel orgaan, met inbegrip van de rapporteringswijze aan de Raad van Bestuur.

26.4

De leden van de operationele organen van het organisme voor de financiering van pensioenen moeten over de vereiste professionele betrouwbaarheid en over de passende beroepskwalificaties en beroepservaring beschikken om hun functies te kunnen uitoefenen.

26.5

Behoudens andersluidende beslissing van de Raad van Bestuur en onder voorbehoud van hetgeen bepaald

is door de Raad van Bestuur, kan elk operationeel orgaan zijn intern reglement uitwerken.

26.6

Elk operationeel orgaan beoogt via een goede werking en onder toezicht van de Raad van Bestuur mee te

werken aan de verwezenlijking van het doel van het organisme voor de financiering van pensioenen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 27  Het dagelijks bestuur

De Raad van Bestuur kan het dagelijks bestuur van het organisme voor de financiering van pensioenen opdragen aan een directeur, al dan niet bestuurder. Deze is dan bevoegd om alle handelingen te stellen en alle beslissingen te nemen betreffende het dagelijks bestuur van het organisme voor de financiering van pensioenen, onder toezicht van de Raad van Bestuur.

HOOFDSTUK VI  VERTEGENWOORDIGING VAN HET ORGANISME VOOR DE FINANCIERING VAN PENSIOENEN

Artikel 28  Vertegenwoordiging in het algemeen

De Voorzitter van de Raad van Bestuur of zijn vertegenwoordiger en één (1) andere bestuurder, gezamenlijk handelend, of de directeur en één (1) bestuurder, gezamenlijk handelend, vertegenwoordigt het organisme voor de financiering van pensioenen in en buiten rechte, in België en in het buitenland, en dit voor wat alle handelingen en beslissingen betreft die het bestuur van het organisme voor de financiering van pensioenen aangaan.

Artikel 29  Vertegenwoordiging voor wat handelingen en beslissingen van dagelijks bestuur betreft

29.1

De perso(o)n(en) of het orgaan belast met het dagelijks bestuur, zo die er is/zijn, kan binnen de perken van

het dagelijks bestuur, het organisme voor de financiering van pensioenen rechtsgeldig vertegenwoordigen.

29.2

De Raad van Bestuur kan het dagelijks bestuur van het organisme voor de financiering van pensioenen, met inbegrip van de algemene briefwisseling, opdragen aan een directeur, al dan niet bestuurder, In dit geval kan deze het organisme voor de financiering van pensioenen vertegenwoordigen inzake handelingen en beslissingen van dagelijks bestuur, waartoe hij alleen kan optreden

Artikel 30  Bijzondere vertegenwoordigingsbevoegdheid

30.1.

Het organisme voor de financiering van pensioenen kan in bepaalde gevallen ook geldig vertegenwoordigd worden door bijzondere lasthebbers aan wie een bijzondere en welomschreven opdracht en vertegenwoordigingsbevoegdheid wordt opgedragen, hetzij door de Raad van Bestuur, hetzij door de perso(o)n(en) of het orgaan belast met het dagelijks bestuur, indien de opdracht of lastgeving kadert binnen het dagelijks bestuur.

30.2

Deze lasthebbers of vertegenwoordigers kunnen zijn: al dan niet bestuurders of leden van het organisme voor de financiering van pensioenen, al dan niet personeelsleden of aangestelden van de bijdragende ondernemingen, al dan niet personeelsleden, leiders of aangestelde van lasthebbers of (onder)aannemers van het organisme voor de financiering van pensioenen, andere derden en andere fysische of rechtspersonen.

30.3

De beslissing(en), akte(n) of overeenkomst(en) krachtens dewelke de opdracht en/of vertegenwoordigingsbevoegdheid van deze bijzondere lasthebbers vastgelegd werden, bepalen de omvang van hun opdracht en/of vertegenwoordigingsbevoegdheid.

HOOFDSTUK VII -- ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 31  Ontbinding en vereffening

31.1

Het organisme voor de financiering van pensioenen kan te allen tijde worden ontbonden en vereffend bij

beslissing van de Algemene Vergadering.

31.2

De vereffening of ontbinding van het organisme voor de financiering van pensioenen kan eveneens volgen

uit een gerechtelijke beslissing overeenkomstig de toepasselijke wettelijke bepalingen.

31.3

Indien afzonderlijke vermogens ingesteld zijn binnen het organisme voor de financiering van pensioenen

Kan een afzonderlijk vermogen afzonderlijk vereffend of ontbonden worden zonder dat zulks de vereffening of

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

MoD 2.2

ª% ontbinding van het organisme voor de financiering van pensioen met zich meebrengt of zonder dat het de vereffening van de andere (afzonderlijke) vermogens met zich meebrengt.

Artikel 32  Vereffenaar(s)

32.1

In het geval van vrijwillige vereffening of ontbinding van het organisme voor de financiering van pensioenen of, indien van toepassing van één of meerdere afzonderlijke vermogens, wijst de Algemene Vergadering één of meerdere vereffenaars aan in overeenstemming met de toepasselijke wettelijke bepalingen.

De Algemene Vergadering bepaalt de opdracht van de vereffenaar(s) alsook zijn/hun bevoegdheden, rekening houdend met de wettelijke en reglementaire bepalingen terzake en, in zoverre mogelijk, met de bepalingen van de toepasselijke beheersovereenkomst(en) van het organisme voor de financiering van pensioenen en de bij de vereffening of ontbinding betrokken pensioenregelingen.

Tenzij andersluidende beslissing van de Algemene Vergadering zal/zullen de vereffenaar(s) regelmatig verslag uitbrengen aan de Voorzitter van de Algemene Vergadering.

32.2

In het geval van een gerechtelijke vereffening of ontbinding wijst de bevoegde rechtbank de vereffenaar(s)

aen en bepaalt de rechtbank zijn/hun opdracht en bevoegdheden.

Artikel 33  Vereffeningsmodaliteiten

33.1

Voor wat betreft de vereffening van de verbintenissen die voortvloeien uit de pensioenregeling(en) beheerd

door het organisme voor de financiering van pensioenen zal/zullen de vereffenaar(s), tenzij andersluidende

beslissing vanwege de Algemene Vergadering of, in het geval van een gerechtelijke vereffening, vanwege de

bevoegde rechtbank, in eerste instantie onderzoeken of een gehele of gedeeltelijke overdracht ervan naar

- hetzij een ander afzonderlijk vermogen in het organisme voor de financiering van pensioenen, indien van

toepassing en in zoverre daartoe de nodige schikkingen kunnen getroffen worden;

- hetzij naar een andere pensioeninstelling;

- hetzij naar een andere entiteit die rechtens de betrokken pensioenregeling(en) kan beheren,

mogelijk is en kan uitgevoerd worden.

33.2

De vereffenaar(s) vraagt/vragen aan de aangewezen actuaris van het organisme voor de financiering van pensioenen om de rechten te bepalen van alle aangeslotenen bij de pensioenregelingen die betrokken zijn bij de vereffening.

33.3 `

De vereffenaar(s) zal/zullen het passief aanzuiveren met inachtneming van de toepasselijke wettelijke

bepalingen en eventuele dwingend van toepassing zijnde voorrangsregelingen.

33.4

Het vermogen van het organisme voor de financiering van pensioenen zal onder voorbehoud van en overeenkomstig de toepasselijke wettelijke bepalingen, zoveel als mogelijk aangewend worden tot voldoening van of voor de dekking van de rechten van de aangeslotenen bij de betrokken pensioenregeling(en) overeenkomstig de bepalingen van deze pensioenregelingen en rekening houdend met de statuten en de toepasselijke beheersovereenkomst(en) van het organisme voor de financiering van pensioenen.

33.5

Indien bij de aanzuivering van het passief, in het vermogen van het in vereffening geplaatste afzonderlijk vermogen of in het vermogen van het organisme voor de financiering van pensioenen ingeval het organisme voor de financiering van pensioenen in vereffening werd gesteld, een tekort wordt vastgesteld omdat de beschikbare activa ontoereikend zouden zijn tot dekking van de onderliggende rechten uit de pensioenregelingen, zal/zullen de vereffenaar(s) een beslissing nemen overeenkomstig

-de beslissing van de Algemene Vergadering of

-van de rechter in het geval van een gerechtelijke vereffening

indien deze bepalen wat er moet gebeuren,

of bij ontstentenis van enige bepaling terzake, zal/zullen de vereffenaar(s) een beslissing nemen rekening

houdend

- met de wettelijke en reglementaire voorschriften terzake;

-alsook met statuten van het organisme voor de financiering van pensioenen en zijn

beheersovereenkomst(en)

-alsook met de bepalingen van de betrokken pensioenregelingen,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

33.6

Indien bij de aanzuivering van het passief, in het vermogen van het in vereffening geplaatste afzonderlijk vermogen of in het vermogen van het organisme voor de financiering van pensioenen ingeval het organisme voor de financiering van pensioenen in vereffening werd gesteld, een overschot wordt vastgesteld omdat de beschikbare activa de verplichtingen voortvloeiend uit de door de vereffening getroffen pensioenregeling(en) zouden overschrijden, zal/zullen de vereffenaar(s) hieraan een bestemming geven die overeenstemt met de bestemming eraan gegeven bij beslissing van de Algemene Vergadering of, in het geval van een gerechtelijke vereffening of ontbinding, met de bestemming vermeld in de gerechtelijke beslissing,

HOOFDSTUK VIII -- BOEKJAAR  JAARREKENINGEN

Artikel 34 -- Boekjaar

Het boekjaar van het organisme voor de financiering van pensioenen loopt van één (1) januari tot éánendertig (31) december van een kalenderjaar. ln principe worden op éénendertig (31) december van elk jaar de jaarrekeningen en het boekjaar telkens afgesloten,

Artikel 35  Jaarrekeningen

De Raad van Bestuur van het organisme voor de financiering van pensioenen stelt de jaarrekeningen en een jaarverslag op, desgevallend, indien van toepassing en/of in zoverre wettelijk vereist, voor elk van de afzonderlijke vermogens.

De goedkeuring van de jaarrekeningen en het jaarverslag door de Algemene Vergadering kan de kwijting van de bestuurders voor het vorige boekjaar verantwoorden, hetgeen wanneer de kwijting wordt verleend de bestuurders zal ontlasten binnen de wettelijke voorwaarden.

HOOFDSTUK 1X  ERKENDE COMMISSARISSEN)  ERKENDE REVISORAAT VENNOOTSCHAPPEN Artikel 36 -- Erkende commissaris/revisoraatvennootschap

De Algemene Vergadering stelt voor een hernieuwbare termijn van drie jaar minstens één (1) erkende commissaris of erkende revisoraatvennootschap aan, conform de wettelijke bepalingen terzake,

De aangestelde erkende commissaris(sen) of revisoraatvennootschap(pen) is/zijn belast met een wettelijke opdracht. Hij/zij is zijn belast met de controle van de financiële toestand, van de jaarrekening en van de regelmatigheid in het licht van de wetten en van de statuten, en van de verrichtingen die in de jaarrekening moeten worden vastgesteld.

HOOFDSTUK X  AANGEWEZEN ACTUARIS(SEN)

Artikel 37 -- Aangewezen actuaris

De Algemene Vergadering zal een actuaris aanstellen die voldoet aan alle wettelijke voorwaarden.

Artikel 38  Adviezen van de aangewezen actuaris

De adviezen die de aangewezen actuaris in uitvoering van zijn wettelijke opdracht opstelt voor het organisme voor de financiering van pensioenen worden voor inzage ter beschikking gesteld aan alle leden van het organisme voor de financiering van pensioenen, aan zijn Raad van Bestuur alsook aan de leden van operationele organen, indien die er zijn en in zoverre ze relevant zijn voor de uitoefening van hun taken

HOOFDSTUK XI  ALGEMENE BEPALINGEN

Artikel 39  Verwijzing naar toepasselijke wetgeving

Voor alles wat niet uitdrukkelijk bepaald is in de statuten, wordt verwezen naar de relevante wettelijke bepalingen.

Artikel 40  Deelbaarheid van de bepalingen

Indien één of meerdere bepalingen van de statuten, om welke reden dan ook, nietig, ongeldig of zonder uitwerking zou(den) zijn of zou(den) verklaard worden, wordt/worden zij, onder voorbehoud van andersluidende

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

wettelijke bepalingen of andersluidende gerechtelijke beslissing, als ongeschreven beschouwd, terwijl alle andere en overige bepalingen onverminderd van toepassing blijven en hun volledige uitwerking behouden.

Stéphane BONNAVE Nils van DAM

Bestuurder Bestuurder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

;/oor-

behósct?en

aan het

Belgisch

1 Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

(verkort) :

Rechtsvorm : Organisme voor de financiering van pensioenen

Zetel : 1190 Brussel, Humaniteitsfaan 292

Onderwerp akte : STATUTEN met ingang van 01/10/2013

UNILEVER BELGIUM PENSION FUND "UNION"

Humaniteitslaan 292, 1190 Brussel

Instelling voor bedrijfspensioenvoorziening, toegelaten bij K.B. van 6 september 1993 en ingeschreven bij de FSMA onder nr. 50.125

Op 29 augustus 2013 heeft de Algemene Vergadering van het Unilever Belgium Pension Fund "Union" OFP, gehouden op de maatschappelijke zetel te Brussel, besloten om:

-vanaf 1 oktober 2013 ook in te staan voor het beheer en de uitvoering van het reglement van het Te Bereiken Doei Plan Seric (gecoördineerde tekst van 1 januari 2013), dat is ingericht ten voordele van de bedienden die behoren tot Work Level 4 of hoger en dat tot en met 30 september 2013 werden beheerd en uitgevoerd door het Unilever Belgium Pension Fund "Seric" OFP;

-in dit kader de hiernavolgende gewijzigde en gecoördineerde statuten met ingang van 1 oktober 2013 goed te keuren:

STATUTEN

HOOFDSTUK I -- NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR

Artikel 1 - Naam

De naam van het organisme voor de financiering van pensioenen is Unilever Belgium Pension Fund "Union" OFP.

Artikel 2 - Zetel

De maatschappelijke zetel en het hoofdbestuur van het organisme voor de financiering van pensioenen zijn gevestigd te Humaniteitstaan 292, 1190 Brussel,

De zetel mag naar elk ander adres in België worden overgebracht bij beslissing van de Algemene Vergadering

Artikel 3 - Doel

Het organisme voor financiering van pensioenen heeft tot doel:

.op te treden en te handelen als instelling voor bedrijfspensioenvoorziening met het oog op het verstrekken van arbeidsgerelateerde pensioenuitkeringen;

" het beheer en de uitvoering van pensioenregelingen;

"in het bijzonder activiteiten betreffende in België toegelaten pensioenuitkeringen ten gunste van de

(gewezen) personeelsleden en leiders van de bijdragende ondernemingen en/of van de buitengewone leden

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

04 OKT 2013

eth.,3`~d

Griffie

Ondernemingsnr : 0409.606.947

Benaming

(voluit) : Unilever Belgium Pension Fund "UNION"

v,

behi

aai

Bel. Staa

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

alsook desgevallend activiteiten betreffende buitenlandse pensioenregelingen ten gunste van niet-zelfstandige personen;

" de activa waarover het beschikt en zal beschikken te beheren ais een prudent persoon en in dat verband alle daden te stellen en beslissingen te nemen om zijn doel inzake het verstrekken van arbeidsgerelateerde penstoenuitkeringen te verwezenlijken;

" de activa waarover het beschikt en zal beschikken, te beleggen met het oog ze te laten renderen en daartoe daden van beheer en van beschikking te stellen;

" pensioenuitkeringen betalen overeenkomstig en in uitvoering van de pensioenregelingen waarvan het beheer en de uitvoering aan het organisme voor de financiering van pensioenen werden toevertrouwd;

" overdrachten te aanvaarden en uitte voeren inzake de beheerde pensioenregelingen;

" in het kader van het verstrekken van arbeidsgerelateerde pensioenuitkeringen en voor zover objectief gerechtvaardigd, bijstand te verlenen aan of te ontvangen van andere instellingen voor bedrijfspensioenvoorziening of andere instellingen of organismen met een gelijkaardig doel;

" alle bij wet vereiste alsook andere relevante of nuttige documenten op te stellen.

Artikel 4  Activiteiten

4.1

Het organisme voor de financiering van pensioenen kan zijn activiteiten zowel in België ais in het buitenland

" uitoefenen, in zoverre alle daartoe voorgeschreven voorwaarden vervuld zijn.

4,2

Mits inachtneming van alle toepasselijke wettelijke, reglementaire en statutaire bepalingen en onder voorbehoud van de reglementering terzake, mag het organisme voor de financiering van pensioenen alle verrichtingen uitvoeren en alle handelingen en daden stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met zijn doel en/of rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van zijn doel.

4.3

Het organisme voor de financiering van pensioenen gaat een middelverbintenis aan en verbindt er zich toe om de middelen waarover het beschikt en zal beschikken zorgvuldig te beheren met het oog op de verwezenlijking van zijn doel, en in het bijzonder met het oog op het beheer en de uitvoering van de toevertrouwde pensioenregelingen en de toekenning van de pensioenuitkeringen overeenkomstig deze pensioenregelingen aan de aangeslotenen, hun begunstigden en rechthebbenden.

4.4

Het organisme voor de financiering van pensioenen kan één of meer van zijn activiteiten toevertrouwen aan

een derde binnen de voorwaarden en overeenkomstig de wettelijke bepalingen terzake.

Artikel S - Duur

Het organisme voor de financiering van pensioenen wordt opgericht voor onbepaalde duur.

HOOFDSTUK Il  DE LEDEN

Artikel 6  Aantal leden

Het aantal leden van het organisme voor de financiering van pensioenen is onbeperkt maar het bedraagt minimum één (1) gewoon lid. De Algemene Vergadering bestaat aldus uit minstens één (1) gewoon lid

Het organisme kan een onbeperkt aantal buitengewone leden hebben, die geen stemrecht hebben. Artikel 7  Voorwaarden van lidmaatschap

7.4. Gewoon lid

Enkel de bijdragende ondernemingen van de Unilever Groep, die het beheer en de uitvoering van hun

pensioenregeling(en) toevertrouwen aan het OFP, kunnen gewoon lid zijn van het organisme.

Met de Unilever Groep wordt bedoeld alle vennootschappen die voor de consolidatie van de jaarrekening van Unilever nv en Unilever pIc in aanmerking worden genomen, alsook die vennootschappen waarin die hogervermelde geconsolideerde vennootschappen een structureel en significant belang hebben.

7.2. Buitengewoon lid

Zullen het statuut van buitengewoon lid van het organisme voor de financiering van pensioenen hebben

-bijdragende ondernemingen die aan het organisme voor de financiering van pensioenen het beheer en de uitvoering toevertrouwen van hun pensioenregelingen waarbij niet langer actieve aangeslotenen doch slechts passieve aangeslotenen (slapers), rentegenieters en/of begunstigden zijn aangesloten;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

-een lid dat overeenkomstig de toetredingsbeslissing het statuut van buitengewoon lid heeft.

Artikel 8 Te volgen procedure indien het organisme voor de financiering van pensioenen minder dan één (1) gewoon lid zou tellen

8.1

Indien het organisme voor de financiering van pensioenen op een bepaald ogenblik minder dan één (1) gewoon lid zou tellen, zal de Raad van Bestuur bijeengeroepen worden binnen de zes (6) weken om te onderzoeken of binnen een periode van zes (6) maanden na het wegvallen van het laatste of enige gewoon lid, een nieuw of ander gewoon lid kan toetreden.

1n zulk geval en in afwijking van artikel 9 van deze statuten is de Raad van Bestuur bevoegd om te beslissen met een gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen, over de toetreding van een gewoon lid. Dit kan een nieuw lid van het organisme voor de financiering van pensioenen zijn of dit kan een voormalig buitengewoon lid zijn dat het statuut van gewoon lid toegekend krijgt bij beslissing van de Raad van Bestuur. Bij staking van stemmen in de Raad van Bestuur, zal in dit geval, de stem van de Voorzitter van de Raad van Bestuur doorslaggevend zijn.

8.2

In de periode gesitueerd vanaf het ogenblik waarop het organisme voor de financiering van pensioenen minder dan één (1) gewoon lid telt tot het ogenblik waarop het organisme voor de financiering van pensioenen opnieuw één (1) gewoon lid telt, kan de Raad van Bestuur in afwijking van artikel 13 van deze statuten en indien nodig, de bevoegdheden van de Algemene Vergadering uitoefenen, met uitzondering evenwel van deze beslissingen die hetzij rechtmatig en zonder nadeel kunnen uitgesteld worden tot wanneer het organisme voor de financiering van pensioenen opnieuw een gewoon lid telt, hetzij een belangenconflict kunnen inhouden voor de Raad van Bestuur,

8.3

indien zou vastgesteld worden bij het verstrijken van voormelde periode van zes (6) maanden dat geen oplossing gevonden wordt en dat het organisme voor de financiering van pensioenen zonder gewoon lid blijft, zal, naargelang van het geval,

(a)indien de Algemene Vergadering nog buitengewone leden telt de Algemene Vergadering bijeengeroepen worden bij het einde van voormelde termijn en, na voorafgaand overleg met de Raad van Bestuur, beslissen om het organisme voor de financiering van pensioenen te ontbinden, of

(b)indien de Algemene Vergadering niet meer kan werken of bij ontstentenis van leden in de Algemene Vergadering; de Raad van Bestuur, uiterlijk op de laatste werkdag van deze periode van zes (6) maanden de ontbinding vragen aan de bevoegde rechtbank. Tot de aanstelling van (een) vereffenaar(s) neemt de Raad van Bestuur alle dringende en passende maatregelen.

Indien de Raad van Bestuur de bevoegde rechtbank niet zou vatten, staat het elke bestuurder en elke belanghebbende derde vrij om een vordering tot ontbinding in te dienen bij de bevoegde rechtbank.

Artikel 9  Toetreding nieuwe leden

9.1

Kandidaat-leden die wensen toe te treden als gewoon of buitengewoon lid van het organisme voor de financiering van pensioenen dienen hun aanvraag tot toetreding met een gedateerd en gemotiveerd schrijven met bevestiging van ontvangst te richten aan de Algemene Vergadering.

9.2

De aanvraag tot toetreding en/of, indien vervolgens aangevuld, het toetredingsaanvraagdossier omvatten:

-het gemotiveerd verzoek tot toetreding als gewoon of buitengewoon lid van het organisme voor de financiering van pensioenen;

-een beschrijving van het belang dat het kandidaat-lid heeft bij de verwezenlijking van het doel van het organisme voor de financiering van pensioenen;

-gegevens op basis waarvan kan vastgesteld worden dat voldaan is aan de voorwaarden inzake lidmaatschap bepaald in de statuten;

-de verbintenis van het kandidaat-lid om de statuten van het organisme voor de financiering van pensioenen te aanvaarden en na te leven;

-de verbintenis van het kandidaat-lid om de huishoudelijke reglementen en procedures van toepassing binnen het organisme voor de financiering van pensioenen alsook de verklaring inzake beleggingsbeginselen en andere beleidsdocumenten en procedures betreffende het bestuur van het organisme voor de financiering van pensioenen te aanvaarden en na te leven. Deze documenten zullen, onder strikte confidentialiteitsvoorwaarde, beschikbaar gesteld worden aan het kandidaat-lid door de Raad van Bestuur of

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

door het orgaan of (één van) de perso(o)n(en) belast met het dagelijks bestuur van het organisme voor de financiering van pensioenen zodat het toetredingsaanvraagdossier desgevallend vervolledigd kan worden;

-wanneer het kandidaat-lid een rechtspersoon is: gegevens over zijn vaste vertegenwoordiger(s) op basis waarvan kan nagegaan worden of aan alle wettelijke, reglementaire en statutaire voorwaarden voldaan is;

-wanneer het kandidaat-lid een bijdragende onderneming is:

a) de verbintenis om de beheersovereenkomst, gesloten tussen het organisme voor de financiering van pensioenen en zijn leden, zoals op dat ogenblik van toepassing, te onderschrijven en na te leven. Het organisme voor de financiering van pensioenen zal deze beheersovereenkomst onder strikte confidentialiteitsvoorwaarde ter beschikking stellen van het kandidaat-lid. Desgevallend kan, volgens de bepalingen en de voorwaarden van de alsdan geldende beheersovereenkomst, de beheersovereenkomst aangevuld of gewijzigd worden in het licht van en onder voorwaarde van toetreding;

b) een voorstel van financieringsplan m.b.t. elke pensicenregeling waarvan het beheer en de uitvoering zou toevertrouwd worden aan het organisme voor de financiering van pensioenen en de verbintenis van het kandidaat-lid om het financieringsplan dat het organisme voor de financiering van pensioenen zal opstellen m.b.t. de pensioenregeling(en) van het kandidaat-lid na te leven;

c) kopie van de pensioenregeling(en) waarvan het beheer aan het organisme voor de financiering van pensioenen zou toevertrouwd worden en de verbintenis vanwege het kandidaat-lid om deze steeds toe te passen conform de wettelijke bepalingen en ze in te richten in overeenstemming met de wetgeving en de reglementering terzake;

d) bevestiging dat het beheer van de betrokken pensioenregeling(en) van het kandidaat-lid al dan niet grensoverschrijdende activiteiten in hoofde van het organisme voor de financiering van pensioenen impliceert;

e) de verbintenis dat het kandidaat-lid het organisme voor de financiering van pensioenen onverwijld op de hoogte zal brengen van

- voorgenomen wijzigingen die aan zijn pensioenregeling(en) worden overwogen;

- wijzigingen die werden doorgevoerd aan zijn pensioenregeling(en); - dreigende of hangende betwistingen omtrent zijn pensioenregeling(en).

9.3

Over de aanvraag tot toetreding wordt bestist door de Algemene Vergadering bis gewone meerderheid van

de aanwezige of vertegenwoordigde gewone leden.

Over een aanvraag tot toetreding kan slechts rechtsgeldig worden beslist indien dit uitdrukkelijk op de agenda, die verstuurd wordt met de oproeping tot de vergadering, vermeld werd.

De Algemene Vergadering beslist over de toetreding na ontvangst van het volledige toetredingsaanvraagdossier binnen de termijn die hij daartoe nodig zal achten.

De Algemene Vergadering oordeelt discretionair over de al dan niet aanvaarding van een nieuw lid en moet, onder voorbehoud van andersluidende wettelijke bepalingen, terzake geen motivering voorleggen of verantwoording afleggen.

9.4

De datum van de toetreding wordt bepaald in de beslissing van de Algemene Vergadering.

9.5

Het kandidaat-lid wordt schriftelijk via een brief op de hoogte gebracht van de beslissing van de Algemene

Vergadering,

9.6

De toetreding houdt automatisch de aanvaarding in van de statuten, de toepasselijke beheersovereenkomst(en), de financieringsplannen betreffende de beheerde pensioenregeling(en), de eventuele huishoudelijke reglementen, de verklaring inzake de beleggingsbeginselen, alsook van de andere beleidsdocumenten, procedures en reglementen betreffende het bestuur van het organisme voor de financiering van pensioenen.

Artikel 10  Uittreding

10.1

Elk lid kan op ieder ogenblik uittreden uit het organisme voor de financiering van pensioenen mits

schriftelijke mededeling hiertoe gericht aan de Raad van Bestuur en mits een opzeg in acht te nemen gelijk aan

(a)zes (6) maanden indien het lid een bijdragende onderneming is

(b)drie (3) maanden indien het een buitengewoon lid is.

De opzeggingstermijn neemt een aanvang op de eerste dag van de maand volgend op de maand waarin de schriftelijke mededeling gebeurde.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

M6Dz.2

De opzeggingstermijn kan door het organisme voor de financiering van pensioenen in overleg met het uittredend lid verkort of verlengd worden, overeenkomstig artikel 10.3 van deze statuten.

10.2

De Raad van Bestuur roept een (buitengewone) Algemene Vergadering bijeen om over de uittreding te beraadslagen, te beslissen en de modaliteiten ervan vast te stellen, op basis van een voorstel vanwege de Raad van Bestuur die terzake met het uittredend lid voorafgaandelijk zal overlegd hebben.

Bij ontstentenis van een akkoord over een uittredingsregeling met het betrokken uittredend lid, beslist de Algemene Vergadering op eenzijdig voorstel vanwege de Raad van Bestuur, rekening houdend met de toepasselijke pensioenregeling(en) van het uittredend lid, met de beheersovereenkomst, met andere eventuele relevante documenten en met het belang van het organisme voor de financiering van pensioenen en van al zijn leden, aangeslotenen, rechthebbenden en andere belanghebbenden.

10.3

De datum waarop de uittreding uitwerking heeft, zal gepreciseerd worden in de beslissing van de Algemene

Vergadering na overleg met het uittredend lid.

Bij ontstentenis van akkoord met het uittredend lid over de datum waarop de uittreding uitwerking zal hebben, of, indien geen rechtmatige opzeg werd gegeven zal deze datum gelijkvallen met hetzij de dag waarop de gegeven opzeg verstrijkt, hetzij met de dag eenzijdig bepaald door de Algemene Vergadering.

Indien deze datum niet kan gerespecteerd worden door toedoen van het uittredend lid, zal deze laatste het organisme voor de financiering van pensioenen vrijwaren voor alle schade, vergoedingen en kosten die het organisme voor de financiering van pensioenen in dit verband zou lijden.

10.4

Een bijdragende onderneming die als lid wenst uit te treden uit het organisme voor de financiering van

pensioenen moet bovendien voorafgaandelijk aan de datum waarop de uittreding uitwerking zal hebben,

voldaan hebben aan al haar verplichtingen die voortvloeien uit

-haar pensioenregeling(en);

-het/de financieringsplannen) zoals desgevallend aangepast op advies van de aangewezen actuaris

omwille van de uittreding;

-de beheersovereenkomst;

-alsook uit andere documenten en uit de reglementering terzake.

De Algemene Vergadering kan desgevallend met het uittredend lid bijkomende termijnen en/of verplichtingen in dat verband overeenkomen. Bij ontstentenis van een akkoord, moeten alle verplichtingen uiterlijk bij uittreding vervuld zijn, onder voorbehoud van diegene die nog achteraf verschuldigd zijn of worden, bvb. ingevolge de uitwerking van de uittreding en/of eventuele overdrachten.

10.5

Een lid dat geen bijdragende onderneming is en wenst uit te treden uit het organisme voor de financiering van pensioenen moet voorafgaandelijk aan de datum waarop de uittreding uitwerking zal hebben, voldaan hebben aan al zijn verplichtingen verbonden aan het lidmaatschap.

10.6

Het organisme voor de financiering van pensioenen zal vanaf de datum waarop de uittreding uitwerking heeft, geen enkele verplichting meer hebben ten opzichte van het uitgetreden lid, zijn pensioenregeling(en), de aangeslotenen, begunstigden, vertegenwoordigers of rechthebbenden bij deze pensioenregelingen, noch ten opzichte van enige andere derde die betrokken is met of belanghebbend is bij de voordien door het organisme voor de financiering van pensioenen beheerde pensioenregeling(en) van het uitgetreden lid.

Het uitgetreden lid vrijwaart het organisme voor de financiering van pensioenen in dit verband ten aanzien van alle vorderingen en/of schade waarmee het organisme voor de financiering van pensioenen zou geconfronteerd worden,

Artikel 11 - Uitsluiting

11.1

Een lid kan slechts bij beslissing van de Algemene Vergadering worden uitgesloten. De Algemene

Vergadering beslist soeverein tot de uitsluiting van een lid.

11.2

De Algemene Vergadering beslist over een uitsluiting bij gewone meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde stemgerechtigde gewone leden. Indien er slechts één stemgerechtigd lid aanwezig of vertegenwoordigd is, dan wordt de beslissing eenzijdig genomen door dat lid.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

11.3

Het lid waarvan over de uitsluiting beslist wordt, kan niet deelnemen aan de stemming. Met dit lid wordt

geen rekening gehouden voor de bepaling van de meerderheden.

11.4

De uitsluiting gaat in en heeft uitwerking op de datum bepaald in de beslissing van de Algemene

Vergadering, die deze op prudente wijze zal vastleggen.

11.5

De beslissing van de Algemene Vergadering tot uitsluiting wordt schriftelijk aan het betrokken uitgesloten lid

bekend gemaakt.

11.6

Vanaf de beslissing tot uitsluiting tot de eventuele latere datum waarop de uitsluiting uitwerking heeft, heeft

het betrokken lid het statuut van buitengewoon lid.

11.7

Een uitgesloten lid blijft gehouden tot al zijn verplichtingen die nog niet vervuld of voldaan zijn op de datum

van zijn uitsluiting alsook tot deze die desgevallend achteraf nog zouden openvallen.

11.8

Indien het lid dat getroffen wordt door een beslissing tot uitsluiting een bijdragende onderneming is van wie de pensioenregeling(en) door het organisme voor de financiering van pensioenen beheerd wordt (worden), is het verplicht om vóór de datum waarop de uitsluiting uitwerking heeft al het nodige te doen om het organisme voor de financiering van pensioenen volledig te ontlasten van het beheer en uitvoering van zijn pensioenregelingen. Het uitgesloten lid is aansprakelijk voor alle kosten, vergoedingen, e.d.m, die hiermee gepaard gaan en/of hiermee rechtstreeks of onrechtstreeks verbonden zijn en vrijwaart het organisme voor de financiering van pensioenen volledig in dit verband, ook na de datum van de uitsluiting. Het organisme voor de financiering van pensioenen kan terzake, gerechtelijke stappen ondernemen om het betrokken lid ertoe te verplichten het nodige te doen.

11.9

Leden die uitgetreden of uitgesloten zijn van het organisme hebben geen rechten of aanspraken jegens het actief van het organisme, behalve zoals voorzien door de beheersovereenkomst tussen het organisme en de bijdragende ondememing(en).

De activa en de verplichtingen met betrekking tot het personeel van dit lid worden overgedragen naar een nieuwe pensioeninstelling volgens de modaliteiten bepaald in het toepasselijke pensioenreglement en/of in overeenstemming met de toepasselijke wettelijke bepalingen.

HOOFDSTUK 111  ALGEMENE VERGADERING

Artikel 12 - Samenstelling

De Algemene Vergadering bestaat uit alle gewone en buitengewone leden van het organisme voor

financiering van pensioenen.

De Algemene Vergadering kiest tussen de gewone leden een Voorzitter.

Artikel 13  Bevoegdheden

13.1

De Algemene Vergadering heeft de bevoegdheden die haar voorbehouden zijn door de wet en door deze

statuten.

13.2

Behoren inzonderheid en exclusief tot de bevoegdheid van de Algemene Vergadering:

1 °goedkeuring en wijziging van de statuten;

2°goedkeuring en wijziging van de regels in verband met de aanduiding van de bestuurders;

3°benoeming, ontslag en ambtsbeëindiging van bestuurders, erkende commissaris(sen) en

revisoraatvennootschap(pen), aangewezen actuaris(sen) en vereffenaar(s), en de vaststelling van hun

bezoldiging;

4°kwijting verlenen aan bestuurders, erkende commissaris(sen) en revisoraatvennootschap(pen) voor het

uitvoeren van hun taken;

5°goedkeuring van de begroting, de jaarrekeningen en het jaarverslag;

6°toetreding en uitsluiting van de leden en buitengewone leden;

7°de bekrachtiging van het financieringsplan en van de wijzigingen aan dit plan;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Moo2.2

8°de bekrachtiging van de verklaring inzake de beleggingsbeginselen ("statement of investment principles" of "SIP") en van de wijzigingen eraan;

9°de bekrachtiging van de beheersovereenkomst tussen het organisme voor de financiering van pensioenen en de bijdragende ondememing(en) en van de wijzigingen eraan;.

14°de bekrachtiging van de collectieve overdracht van activa en verplichtingen in geval van ontslag of uitsluiting van een lid conform artikel 11 van deze statuten en in geval van een overdracht van personeel van een lid;

11°de aanvaarding voor uitvoering van de pensioenregelingen van de leden; en

12°de ontbinding en in vereffeningstelling van het organisme, de benoeming van de vereffenaars en de vaststelling van hun bezoldiging, de bepaling van de wijze van vereffening en de afsluiting van de vereffening.

Artikel 14  Oproeping en vergaderingen

14.1

Behoudens in dringende of uitzonderlijke omstandigheden gebeurt de oproeping tot de Algemene Vergadering per gewone brief of e-mail aan elk van de leden minstens acht (8) dagen vôôr de vergadering.

leder lid kan aan de oproeping verzaken en zal in ieder geval worden geacht rechtsgeldig opgeroepen te zijn indien hij aanwezig of vertegenwoordigd is op de vergadering.

14.2

De vergadering wordt samengeroepen door de Voorzitter, de Raad van Bestuur of één vijfde van de leden. De Algemene Vergaderingen, zowel de jaarlijkse als de buitengewone, worden gehouden op de maatschappelijke zetel of de plaats aangeduid in de oproeping.

14.3

De oproeping vermeldt, naast tijdstip (dag en uur) en plaats van de vergadering, de agenda. De agenda

wordt bepaald door de Raad van Bestuur, of door één vijfde van de leden.

Elk voorstel ondertekend door ten minste één van de leden wordt op de agenda gebracht.

De agenda kan door de Algemene Vergadering slechts worden gewijzigd indien alle gewone leden

aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

14.4

De Algemene Vergadering komt minstens één maal per jaar samen, Deze algemene jaarvergadering wordt

gehouden in de Loop van het tweede trimester van ieder jaar.

14.5

leder lid kan een ander lid of een andere persoon, die geen lid hoeft te zijn, machtigen hem of haar te vertegenwoordigen op een vergadering.

Voor de vertegenwoordiging is een schriftelijke volmacht (per brief, fax of e-mail) vereist. De volmachten worden gehecht ais bijlagen aan de notulen van de vergadering en moeten uiterlijk bij het begin van de vergadering bezorgd worden aan de Algemene Vergadering.

14.6

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de Voorzitter of door een persoon aangeduid door de vergadering. Zij kan slechts geldig beraadslagen indien ten minste één gewoon lid aanwezig of vertegenwoordigd is.

Artikel 15 - Stemmen

Ieder gewoon lid heeft één stem. De buitengewone leden hebben geen stemrecht behoudens in de

uitzonderlijke omstandigheid voorzien in artikel 8.3 van deze statuten.

Artikel 16 - Beslissingen

16.1

De Algemene Vergadering is geldig samengesteld en kan rechtsgeldig beraadslagen en beslissen indien

minstens één (1) gewoon lid aanwezig of vertegenwoordigd is.

16.2

De Algemene Vergadering kan rechtsgeldig beraadslagen en beslissen over alle punten die op de agenda vermeld werden, alsook over eventueel andere, nieuwe of bijkomende punten die tijdens de Algemene Vergadering aan de agenda worden toegevoegd, in zoverre alle stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, en het daar unaniem over eens zijn.

16.3

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Moo2.2

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde stemgerechtigde leden of, wanneer er slechts één (1) stemgerechtigd gewoon lid aanwezig of vertegenwoordigd is, eenzijdig door dat lid.

Onthoudingen en ongeldige stemmen worden niet meegeteld.

16.4

In geval van staking van stemmen heeft de Voorzitter of de persoon die de vergadering voorzit de

beslissende stem.

Artikel 17 - Notulen

Van elke Algemene Vergadering worden notulen opgesteld. Deze notulen worden ondertekend door de Voorzitter.

De notulen worden bijgehouden op de zetel van het organisme voor de financiering van pensioenen waar de leden er inzage kunnen in hebben, Dit inzagerecht is kosteloos,

Derden die een wettig belang kunnen aantonen, kunnen op de zetel van het organisme voor de financiering van pensioenen tegen betaling inzage krijgen in uittreksels van de beslissingen van de Algemene Vergadering in zoverre deze niet publiekelijk beschikbaar zijn of worden.

HOOFDSTUK IV RAAD VAN BESTUUR

Artikel 18  Samenstelling van de Raad van Bestuur

De Algemene Vergadering vertrouwt het bestuur van het organisme voor de financiering van pensioenen toe aan een Raad van Bestuur.

De bijdragende ondernemingen en de aangeslotenen of hun vertegenwoordigers moeten de meerderheid uitmaken in de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur is paritair samengesteld en bestaat uit een even aantal leden, in beginsel minstens zes (6) en ten hoogste twaalf (12).

De Algemene Vergadering benoemt de bestuurders, De ene helft van de bestuurders wordt door de Algemene Vergadering gekozen onder de kandidaten voorgedragen de bijdragende onderneming(en), de andere helft onder de kandidaten voorgedragen door de werknemersvertegenwoordigers, waarbij één zetel wordt voorbehouden voor een aangeslotene bij het Te Bereiken Doel Plan Seric en één zetel voor een gepensioneerde rentegenieter, voor zover er kandidaten zijn tilt die groepen.

Artikel 19  Mandaat van bestuurder

19.1

De leden van de Raad van Bestuur moeten over de vereiste professionele betrouwbaarheid, de passende beroepskwalificaties en beroepservaring beschikken om hun functies te kunnen uitoefenen, Die kwalificaties en ervaring worden in het bijzonder beoordeeld voor wat betreft de uitgeoefende functies in de mate waarin beroep wordt gedaan op adviseurs die over die kwalificaties en ervaring beschikken. Bovendien mogen zij zich niet in een situatie bevinden waardoor het hen wettelijk niet toegestaan is de functie van lid van een operationeel orgaan van een organisme voor de financiering van pensioenen waar te nemen

19.2

De duur van het mandaat van een bestuurder is vijf (5) jaar. Het mandaat is hernieuwbaar.

19.3

De bestuurders kunnen te allen tijde ontslagen worden door de Algemene Vergadering. De Algemene Vergadering bepaalt hiervan de modaliteiten, in het bijzonder de datum waarop het ontslag of de ambtsbeëindiging uitwerking heeft.

19.4

De bestuurders kunnen te allen tijde zelf ontslag nemen via een gewone brief gericht aan de Voorzitter van

de Raad van Bestuur of aan de Algemene Vergadering.

Binnen de maand komt de Algemene Vergadering samen om de samenstelling van de Raad van Bestuur ingevolge zulk ontslag te herbekijken en het nodige te doen inzake de samenstelling van de Raad van Bestuur, opdat terzake alle wettelijke en statutaire bepalingen gerespecteerd worden.

19.5

Het mandaat van bestuurder is niet bezoldigd.

Artikel 20 - Bevoegdheden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

i4I0D 2.2

20.1

De Raad van Bestuur bepaalt het algemeen beleid van het organisme voor de financiering van pensioenen.

20.2

De Raad heeft de meest uitgebreide bevoegdheden om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van het maatschappelijk doel van het organisme, met uitzondering van de bevoegdheden bij wet of bij deze statuten voorbehouden aan de Algemene Vergadering.

20.3

De Raad is bevoegd voor aile operationele taken bepaald door de Wet, met uitzondering van de specifieke taken die opgedragen werden aan een ander operationeel orgaan door de Raad opgericht.

De baad van Bestuur Hefent liet teezticbt u1t op de andere operationele organen van iet Organisme voor de financiering van pensioenen.

20.4

De Raad van Bestuur kan het dagelijks bestuur opdragen aan een directeur, al dan niet bestuurder. De

Raad van Bestuur kan bovendien bijzondere bevoegdheden opdragen aan een persoon van haar keuze.

Artikel 21 Werking

21.1

De leden van de Raad van Bestuur vormen een college en beraadslagen en beslissen als een college.

21.2

De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de Voorzitter, gekozen door de Raad onder haar leden die de bijdragende ondernemingen vertegenwoordigen.

Wanneer de Voorzitter verhinderd of afwezig is, worden zijn functies uitgeoefend door een andere bestuurder daartoe aangeduid door de Voorzitter. Indien de Voorzitter niet in de mogelijkheid is geweest om een plaatsvervanger aan te duiden, wordt het voorzitterschap waargenomen door de oudste bestuurder.

Artikel 22  Stemmen

Elke bestuurder heeft één (1) stem.

Artikel 23  Oproeping en vergaderingen

23.1

De Raad van Bestuur komt samen telkens het belang van het organisme voor de financiering van

pensioenen het vereist en tenminste één keer per jaar.

23.2

De Raad van Bestuur vergadert op bijeenroeping door zijn Voorzitter van de Raad van Bestuur of zijn

vertegenwoordiger.

De Raad moet bijeengeroepen worden wanneer twee bestuurders daarom verzoeken.

23.3

De oproeping tot vergadering gebeurt per gewone brief of e-mail minstens één week of, in geval van hoogdringendheid, minstens 24 uur vóór de vergadering.

De oproepingsbrief vermeldt, naast tijdstip (dag en uur) en plaats van de vergadering, de agenda.

De vergaderingen van de Raad van Bestuur zullen gehouden worden op de maatschappelijke zetel of de plaats aangeduid in de oproepingsbrief.

iedere bestuurder kan aan de oproeping verzaken en zal in ieder geval worden geacht rechtsgeldig opgeroepen te zijn indien hij aanwezig of vertegenwoordigd is op de vergadering.

ln uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het maatschappelijk belang van het organisme voor de financiering van pensioenen dit vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen, bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Dit kan per fax of e-mail. Deze procedure kan evenwel niet worden gevolgd voor de vaststelling van de jaarrekening of de aanwending van het maatschappelijk fonds.

23.4

Een bestuurder kan zich laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder. Daartoe moet een geldige schriftelijke volmacht bezorgd worden aan de Raad van Bestuur ten laatste bij het begin van de vergadering. De volmachten mogen per brief of per fax gegeven worden.

23.5

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De Raad van Bestuur vergadert, beraadslaagt en beslist rechtsgeldig indien aile leden geldig werden opgeroepen en in zoverre de meerderheid van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Indien het vereiste aanwezigheidsquorum niet bereikt wordt, wordt een nieuwe vergadering bijeengeroepen ten vroegste drie (3) dagen volgend op de eerste vergadering. Tijdens deze tweede vergadering kan over de agendapunten die ook reeds vermeld werden op de agenda van de eerste vergadering rechtsgeldig beraadslaagd en beslist worden, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden,

23.6

De Raad van Bestuur kan rechtsgeldig beraadslagen en beslissen over alle punten die op de agenda vermeld werden, alsook over eventueel andere, nieuwe of bijkomende punten die tijdens de vergadering aan de agenda worden toegevoegd, inzoverre alle stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, en het daar unaniem over eens zijn.

Artikel 24 Beslissingen

De beslissingen van de Raad van Bestuur worden genomen met gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Onthoudingen en ongeldige stemmen worden niet meegeteld.

Bij staking van stemmen heeft de Voorzitter de doorslaggevende stem

Artikel 25 - Notulen

Van elke vergadering van de Raad van Bestuur worden notulen opgesteld. Deze notulen worden ondertekend door de Voorzitter of zijn vertegenwoordiger en door één (1) andere bestuurder.

De notulen worden bewaard op de zetel van het organisme voor de financiering van pensioenen waar de leden er inzage kunnen in hebben. Dit inzagerecht is kosteloos.

HOOFDSTUK V OPERATIONELE ORGANEN  DAGELIJKS BESTUUR

Artikel 26 Operationele organen  Algemeen

26.1

Het is de Raad van Bestuur toegestaan om andere operationele organen in te richten waarnaar de uitvoering van het algemeen beleid van het organisme voor de financiering van pensioenen in een bepaald domein kan overgedragen worden.

26.2

De Raad van Bestuur oefent toezicht uit op alle andere operationele organen.

26.3

ln zijn beslissing aangaande de oprichting van een operationeel orgaan, bepaalt de Raad van Bestuur

-de samenstelling van het operationeel orgaan, met inbegrip van de voorwaarden waaraan voldaan moet worden om erin te zetelen, de voorwaarden voor de aanstelling van zijn leden, de voorwaarden en modaliteiten van hun ontslag, ambtsbeëindiging, afzetting, hun eventuele bezoldiging alsook de duur van hun opdracht en mandaten, en

-de opdracht, operationele taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden, alsook de regels of procedures die moeten gevolgd worden om eventuele conflicten of geschillen omtrent de omvang/reikwijdte van de toegekende operationele taken en/of omtrent raakvlakken met andere operationele organen en/of omtrent zijn werking, rapportering en uitoefening van de toegekende operationele taken, te vermijden en te beslechten, en

-de werkwijze van elk operationeel orgaan, met inbegrip van de rapporteringswijze aan de Raad van Bestuur.

26.4

De leden van de operationele organen van het organisme voor de financiering van pensioenen moeten over de vereiste professionele betrouwbaarheid en over de passende beroepskwalificaties en beroepservaring beschikken om hun functies te kunnen uitoefenen.

26.5

Behoudens andersluidende beslissing van de Raad van Bestuur en onder voorbehoud van hetgeen bepaald

is door de Raad van Bestuur, kan elk operationeel orgaan zijn intern reglement uitwerken.

26.6

Elk operationeel orgaan beoogt via een goede werking en onder toezicht van de Raad van Bestuur mee te

werken aan de verwezenlijking van het doel van het organisme voor de financiering van pensioenen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 27  Het dagelijks bestuur

De Raad van Bestuur kan het dagelijks bestuur van het organisme voor de financiering van pensioenen opdragen aan een directeur, al dan niet bestuurder. Deze is dan bevoegd om alle handelingen te stellen en alle beslissingen te nemen betreffende het dagelijks bestuur van het organisme voor de financiering van pensioenen, onder toezicht van de Raad van Bestuur.

HOOFDSTUK VI  VERTEGENWOORDIGING VAN HET ORGANISME VOOR DE FINANCIERING VAN PENSIOENEN

Artikel 28  Vertegenwoordiging in het algemeen

De Voorzitter van de Raad van Bestuur of zijn vertegenwoordiger en één (1) andere bestuurder, gezamenlijk handelend, of de directeur en één (1) bestuurder, gezamenlijk handelend, vertegenwoordigt het organisme voor de financiering van pensioenen in en buiten rechte, in België en in het buitenland, en dit voor wat alle handelingen en beslissingen betreft die het bestuur van het organisme voor de financiering van pensioenen aangaan.

Artikel 29  Vertegenwoordiging voor wat handelingen en beslissingen van dagelijks bestuur betreft

29.1

De perso(o)n(en) of het orgaan belast met het dagelijks bestuur, zo die er is/zijn, kan binnen de perken van

het dagelijks bestuur, het organisme voor de financiering van pensioenen rechtsgeldig vertegenwoordigen.

29.2

De Raad van Bestuur kan het dagelijks bestuur van het organisme voor de financiering van pensioenen, met inbegrip van de algemene briefwisseling, opdragen aan een directeur, al dan niet bestuurder, In dit geval kan deze het organisme voor de financiering van pensioenen vertegenwoordigen inzake handelingen en beslissingen van dagelijks bestuur, waartoe hij alleen kan optreden

Artikel 30  Bijzondere vertegenwoordigingsbevoegdheid

30.1.

Het organisme voor de financiering van pensioenen kan in bepaalde gevallen ook geldig vertegenwoordigd worden door bijzondere lasthebbers aan wie een bijzondere en welomschreven opdracht en vertegenwoordigingsbevoegdheid wordt opgedragen, hetzij door de Raad van Bestuur, hetzij door de perso(o)n(en) of het orgaan belast met het dagelijks bestuur, indien de opdracht of lastgeving kadert binnen het dagelijks bestuur.

30.2

Deze lasthebbers of vertegenwoordigers kunnen zijn: al dan niet bestuurders of leden van het organisme voor de financiering van pensioenen, al dan niet personeelsleden of aangestelden van de bijdragende ondernemingen, al dan niet personeelsleden, leiders of aangestelde van lasthebbers of (onder)aannemers van het organisme voor de financiering van pensioenen, andere derden en andere fysische of rechtspersonen.

30.3

De beslissing(en), akte(n) of overeenkomst(en) krachtens dewelke de opdracht en/of vertegenwoordigingsbevoegdheid van deze bijzondere lasthebbers vastgelegd werden, bepalen de omvang van hun opdracht en/of vertegenwoordigingsbevoegdheid.

HOOFDSTUK VII -- ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 31  Ontbinding en vereffening

31.1

Het organisme voor de financiering van pensioenen kan te allen tijde worden ontbonden en vereffend bij

beslissing van de Algemene Vergadering.

31.2

De vereffening of ontbinding van het organisme voor de financiering van pensioenen kan eveneens volgen

uit een gerechtelijke beslissing overeenkomstig de toepasselijke wettelijke bepalingen.

31.3

Indien afzonderlijke vermogens ingesteld zijn binnen het organisme voor de financiering van pensioenen

Kan een afzonderlijk vermogen afzonderlijk vereffend of ontbonden worden zonder dat zulks de vereffening of

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

MoD 2.2

ª% ontbinding van het organisme voor de financiering van pensioen met zich meebrengt of zonder dat het de vereffening van de andere (afzonderlijke) vermogens met zich meebrengt.

Artikel 32  Vereffenaar(s)

32.1

In het geval van vrijwillige vereffening of ontbinding van het organisme voor de financiering van pensioenen of, indien van toepassing van één of meerdere afzonderlijke vermogens, wijst de Algemene Vergadering één of meerdere vereffenaars aan in overeenstemming met de toepasselijke wettelijke bepalingen.

De Algemene Vergadering bepaalt de opdracht van de vereffenaar(s) alsook zijn/hun bevoegdheden, rekening houdend met de wettelijke en reglementaire bepalingen terzake en, in zoverre mogelijk, met de bepalingen van de toepasselijke beheersovereenkomst(en) van het organisme voor de financiering van pensioenen en de bij de vereffening of ontbinding betrokken pensioenregelingen.

Tenzij andersluidende beslissing van de Algemene Vergadering zal/zullen de vereffenaar(s) regelmatig verslag uitbrengen aan de Voorzitter van de Algemene Vergadering.

32.2

In het geval van een gerechtelijke vereffening of ontbinding wijst de bevoegde rechtbank de vereffenaar(s)

aen en bepaalt de rechtbank zijn/hun opdracht en bevoegdheden.

Artikel 33  Vereffeningsmodaliteiten

33.1

Voor wat betreft de vereffening van de verbintenissen die voortvloeien uit de pensioenregeling(en) beheerd

door het organisme voor de financiering van pensioenen zal/zullen de vereffenaar(s), tenzij andersluidende

beslissing vanwege de Algemene Vergadering of, in het geval van een gerechtelijke vereffening, vanwege de

bevoegde rechtbank, in eerste instantie onderzoeken of een gehele of gedeeltelijke overdracht ervan naar

- hetzij een ander afzonderlijk vermogen in het organisme voor de financiering van pensioenen, indien van

toepassing en in zoverre daartoe de nodige schikkingen kunnen getroffen worden;

- hetzij naar een andere pensioeninstelling;

- hetzij naar een andere entiteit die rechtens de betrokken pensioenregeling(en) kan beheren,

mogelijk is en kan uitgevoerd worden.

33.2

De vereffenaar(s) vraagt/vragen aan de aangewezen actuaris van het organisme voor de financiering van pensioenen om de rechten te bepalen van alle aangeslotenen bij de pensioenregelingen die betrokken zijn bij de vereffening.

33.3 `

De vereffenaar(s) zal/zullen het passief aanzuiveren met inachtneming van de toepasselijke wettelijke

bepalingen en eventuele dwingend van toepassing zijnde voorrangsregelingen.

33.4

Het vermogen van het organisme voor de financiering van pensioenen zal onder voorbehoud van en overeenkomstig de toepasselijke wettelijke bepalingen, zoveel als mogelijk aangewend worden tot voldoening van of voor de dekking van de rechten van de aangeslotenen bij de betrokken pensioenregeling(en) overeenkomstig de bepalingen van deze pensioenregelingen en rekening houdend met de statuten en de toepasselijke beheersovereenkomst(en) van het organisme voor de financiering van pensioenen.

33.5

Indien bij de aanzuivering van het passief, in het vermogen van het in vereffening geplaatste afzonderlijk vermogen of in het vermogen van het organisme voor de financiering van pensioenen ingeval het organisme voor de financiering van pensioenen in vereffening werd gesteld, een tekort wordt vastgesteld omdat de beschikbare activa ontoereikend zouden zijn tot dekking van de onderliggende rechten uit de pensioenregelingen, zal/zullen de vereffenaar(s) een beslissing nemen overeenkomstig

-de beslissing van de Algemene Vergadering of

-van de rechter in het geval van een gerechtelijke vereffening

indien deze bepalen wat er moet gebeuren,

of bij ontstentenis van enige bepaling terzake, zal/zullen de vereffenaar(s) een beslissing nemen rekening

houdend

- met de wettelijke en reglementaire voorschriften terzake;

-alsook met statuten van het organisme voor de financiering van pensioenen en zijn

beheersovereenkomst(en)

-alsook met de bepalingen van de betrokken pensioenregelingen,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

33.6

Indien bij de aanzuivering van het passief, in het vermogen van het in vereffening geplaatste afzonderlijk vermogen of in het vermogen van het organisme voor de financiering van pensioenen ingeval het organisme voor de financiering van pensioenen in vereffening werd gesteld, een overschot wordt vastgesteld omdat de beschikbare activa de verplichtingen voortvloeiend uit de door de vereffening getroffen pensioenregeling(en) zouden overschrijden, zal/zullen de vereffenaar(s) hieraan een bestemming geven die overeenstemt met de bestemming eraan gegeven bij beslissing van de Algemene Vergadering of, in het geval van een gerechtelijke vereffening of ontbinding, met de bestemming vermeld in de gerechtelijke beslissing,

HOOFDSTUK VIII -- BOEKJAAR  JAARREKENINGEN

Artikel 34 -- Boekjaar

Het boekjaar van het organisme voor de financiering van pensioenen loopt van één (1) januari tot éánendertig (31) december van een kalenderjaar. ln principe worden op éénendertig (31) december van elk jaar de jaarrekeningen en het boekjaar telkens afgesloten,

Artikel 35  Jaarrekeningen

De Raad van Bestuur van het organisme voor de financiering van pensioenen stelt de jaarrekeningen en een jaarverslag op, desgevallend, indien van toepassing en/of in zoverre wettelijk vereist, voor elk van de afzonderlijke vermogens.

De goedkeuring van de jaarrekeningen en het jaarverslag door de Algemene Vergadering kan de kwijting van de bestuurders voor het vorige boekjaar verantwoorden, hetgeen wanneer de kwijting wordt verleend de bestuurders zal ontlasten binnen de wettelijke voorwaarden.

HOOFDSTUK 1X  ERKENDE COMMISSARISSEN)  ERKENDE REVISORAAT VENNOOTSCHAPPEN Artikel 36 -- Erkende commissaris/revisoraatvennootschap

De Algemene Vergadering stelt voor een hernieuwbare termijn van drie jaar minstens één (1) erkende commissaris of erkende revisoraatvennootschap aan, conform de wettelijke bepalingen terzake,

De aangestelde erkende commissaris(sen) of revisoraatvennootschap(pen) is/zijn belast met een wettelijke opdracht. Hij/zij is zijn belast met de controle van de financiële toestand, van de jaarrekening en van de regelmatigheid in het licht van de wetten en van de statuten, en van de verrichtingen die in de jaarrekening moeten worden vastgesteld.

HOOFDSTUK X  AANGEWEZEN ACTUARIS(SEN)

Artikel 37 -- Aangewezen actuaris

De Algemene Vergadering zal een actuaris aanstellen die voldoet aan alle wettelijke voorwaarden.

Artikel 38  Adviezen van de aangewezen actuaris

De adviezen die de aangewezen actuaris in uitvoering van zijn wettelijke opdracht opstelt voor het organisme voor de financiering van pensioenen worden voor inzage ter beschikking gesteld aan alle leden van het organisme voor de financiering van pensioenen, aan zijn Raad van Bestuur alsook aan de leden van operationele organen, indien die er zijn en in zoverre ze relevant zijn voor de uitoefening van hun taken

HOOFDSTUK XI  ALGEMENE BEPALINGEN

Artikel 39  Verwijzing naar toepasselijke wetgeving

Voor alles wat niet uitdrukkelijk bepaald is in de statuten, wordt verwezen naar de relevante wettelijke bepalingen.

Artikel 40  Deelbaarheid van de bepalingen

Indien één of meerdere bepalingen van de statuten, om welke reden dan ook, nietig, ongeldig of zonder uitwerking zou(den) zijn of zou(den) verklaard worden, wordt/worden zij, onder voorbehoud van andersluidende

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

wettelijke bepalingen of andersluidende gerechtelijke beslissing, als ongeschreven beschouwd, terwijl alle andere en overige bepalingen onverminderd van toepassing blijven en hun volledige uitwerking behouden.

Stéphane BONNAVE Nils van DAM

Bestuurder Bestuurder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

;/oor-

behósct?en

aan het

Belgisch

1 Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

26/09/2013
ÿþ Moo 2.2

: In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Voorbehouden Oir

aan het

Belgisch Staatsblad

CII giUM111 B

7 SEP 201b

Griffie











Ondernenmingsn r : 0409.606.947

Benaming

(voluit) : Unilever Belgium Pension Fund "UNION"

(verkort) :

Rechtsvorm : Organisme voor de financiering van pensioenen

Zetel : 1190 Brussel, Humaniteitslaan 292

Onderwerp akte : Ontslag en benoeming van bestuurders

Uittreksel uit de notulen van de vergadering van de bi}zondere algemene vergadering, gehouden op 29 augustus 2013.

"Na beraadslaging, aanvaardt de algemene vergadering met ingang van 1 oktober 2013 het ontslag van:

-mevrouw Frieda VAN CUTSEM, wonende te 1653 Beersel-Dworp, Haakstraat 25

-de heer Paul VAN DER SCHRAELEN, wonende te 2170 Merksem, Houthulststraat 145

en benoemt:

-mevrouw Ilse FLORQUIN, geboren te Leuven op 12 december 1967, wonende te 2100 Deurne,

Herentalsebaan 49 B23

-de heer Frank HUYGHE, geboren te Eeklo op 18 december 1958, wonende te

9980 Sint-Laureins, Eerstestraat 18

-mevrouw Sylvianne LOONES, geboren te Ukkel op 29 april 1970, wonende te

1600 Sint-Pieters-Leeuw, Georges Wittouckstraat 106

-mevrouw Laurence TENGROOTENHUYSE, geboren te Etterbeek op 13 februari 1971, wonende te 1421

Ophain, rue Chavée 23

Deze bestuurders zullen het lopende mandaat voleindigen tot de jaarlijkse algemene vergadering 2017 (boekjaar 2016).

Per 1 oktober 2013 tot het verkiezingsjaar 2017 bestaat de raad van bestuur van het Unilever Belgium Pension Fund "UNION" OFP uit:

-mevrouw Sabine BLANCHET, wonende te 9881 Bellem, Stuivenberg 18

-de heer Stéphane BONNAVE, wonende te 1420 Braine-l'Alleud, rue de la Légère Eau 196

-de heer Philippe DELVAUX, wonende te 1341 Céroux-Mousty, Grand-Rue 1

-mevrouw Ilse FLORQUIN, wonende te 2100 Deurne, Herentalsebaan 49 B23

-de heer Frank HUYGHE, wonende te 9980 Sint-Laureins, Eerstestraat 18

-mevrouw Sylvianne LOONES, wonende te1600 Sint-Pieters-Leeuw, Georges Wittouckstraat 106

-de heer Luc REUBENS, wonende te 1570 Galmaarden, Flieterkouter 38

-mevrouw Laurence TENGROOTENHUYSE, wonende te 1421 Ophain, rue Chavée 23

-de heer Nils van DAM, wonende te 2840 Reet, Clemenshoek 63

-de heer Pierre VAN OLMEN, wonende te 2100 Deurre, Hendrik Meyslaan 40

Overeenkomstig artikel 19 van de statuten is het mandaat van bestuurder onbezoldigd." Voor waargemaakt uittreksel

Op de laatste blz. van Luik E3 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg M0022



Stéphane BONNAVE Nils van DAM

Bestuurder Bestuurder

Voce-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

13/06/2013
ÿþ MOD 2.2

'i t' , i " ! ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Voor- III1i~wAiu~uuiii 1(1 u

behouden *1 089836+

aan het

Belgisch

Staatsblad





0 4 JUIN 2015

8FIUSerie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr 0409.606.947

Benaming

(voluit) : Unilever Belgium Pension Fund "UNION"

(verkort) :

Rechtsvorm : Organisme voor de financiering van pensioenen

Zetel : 1190 Brussel, Humaniteitslaan 292

Onderwerp akte : Hernieuwing van het mandaat van de commissaris voor 3 jaar (boekjaar 2013-2014-2015)

Uittreksel uit de notulen van de gewone algemene vergadering, gehouden op 27 mei 2013

"De voorzitter et uiteen dat het mandaat van de commissaris een einde neemt na de gewone algemene, vergadering van 2013. De raad van bestuur heeft tijdens zijn vergadering van 23 april 2013 voorgesteld het`

mandaat van de huidige commissaris te hernieuwen voor de komende drie jaar (boekjaar 2013-2014-2015). '

Na beraadslaging wordt de volgende beslissing met eenparigheid van stemmen goedgekeurd:

"De algemene vergadering hernieuwt het mandaat van de commissaris, de burgerlijke coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid PricewaterhouseCoopers, Bedrijfsrevisoren, Woluwe Garden 18, 1932 Sint-Stevens-Woluwe, vertegenwoordigd door de heer Yves Vandenplas, voor een periode van drie jaar; (boekjaar 2013-2014-2015) die dus een einde zal nemen na de gewone algemene vergadering van 2016?

Voor waargemaakt uittreksel,

Stéphane BONNAVE Niils van DAM

Bestuurder Bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recta : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, helzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

18/12/2012
ÿþt ~ Moo 2.2



In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



BRUSSEL

Griffie 6 DEC 2012

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

" 12203577 11111

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0409.606.947

Benaming

(voluit) : Unilever Belgium Pension Fund "UNION"

(verkort) :

Rechtsvorm : Organisme voor financiering van pensioenen

Zetel : 1190 Brussel, Humaniteitslaan 292

Onderwerp akte : Wijziging van de vertegenwoordiger van de vennootschap PricewaterhouseCoopers Bedrijfsrevisoren.

Uittreksel uit de notulen van de bijzondere algemene vergadering, gehouden op 26 november 2012.

"De algemene vergadering der leden neemt akte van de wijziging van de vertegenwoordiger van de vennootschap PwC Bedrijfsrevisoren, die met ingang van 3 september 2012 wordt vertegenwoordigd door de heer Yves VANDENPIAS in de uitoefening van zijn mandaat van commissaris ter vervanging van de heer Kenneth VERMEIDE."

Voor waargemaakt uittreksel,

Stéphane BONNAVE Nils van DAM

Bestuurder Bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

11/06/2012
ÿþ MOD 2.2

Lee ,C ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

-05-2012

31 05- 2012 I.

Griffie

Voor.

behoud aan hE Belgisc

Staatsbl

111111111111Ritel

Ondernemingsnr : 0409.606.947

Benaming

(voluit) : Unilever Belgium Pension Fund "UNION"

(verkort)

Rechtsvorm : Oranisme voor de financiering van pensioenen

Zetel : 1190 Brussel, Humaniteitslaan 292

Onderwerp akte : Herbenoeming van bestuurders

Uittreksel uit de notulen van de gewone algemene vergadering, gehouden op 24 mei 2012.

"De voorzitter herinnert eraan dat, overeenkomstig de statuten, aile mandaten van de bestuurders na een termijn van vijf jaar, met andere woorden op 24 mei 2012, ten einde lopen.

Voor de aanduiding van de vertegenwoordigers van de werknemers, werd op 5 maart 2012 een verkiezingsprocedure opgestart die, overeenkomstig het reglement voor de verkiezingen, gestopt werd bij gebrek aan een voldoende aantal kandidaten. Tijdens de vergadering van 25 april 2012 heeft de Ondernemingsraad een gunstig advies gegeven over de kandidaturen van mevrouw Frieda VAN CUTSEM en de heren Luc REUBENS, Paul VAN DER SCHRAELEN en Pierre VAN OLMEN.

De voorzitter stelt voor om voor de vertegenwoordiging van de werkgevers de huidige bestuurders, mevrouw Sabine BLANCHET en de heren Stéphane BONNAVE, Philippe DELVAUX en zichzelf, te benoemen voor een nieuwe termijn van 5 jaar.

Na beraadslaging wordt de volgende resolutie unaniem genomen:

De raad van bestuur van Unilever Belgium Pension Fund "UNION" OFP bestaat per 24 mei 2012 tot het verkiezingsjaar 2017 uit.

-mevrouw Sabine BLANCHET, wonende te 9881 Bellem, Stuivenberg 18

-de heer Stéphane BONNAVE, wonende te 1420 Braine-I'Alleud, rue de la Légère Eau 196

-de heer Philippe DELVAUX, wonende te 1341 Céroux-Mousty, Grand-Rue 1

-de heer Luc REUBENS, wonende te 1570 Galmaarden, Flieterkouter 38

-mevrouw Frieda VAN CUTSEM, wonende te 1653 Beersel-Dworp, Haakstraat 25

-de heer Mis van DAM, wonende te 2840 Reet, Clemenshoek 63

-de heer Paul VAN DER SCHRAELEN, wonende te 2170 Merksem, Houthulststraat 145

-de heer Pierre VAN OLMEN, wonende te 2100 Deurne, Hendrik Meyslaan 40

Overeenkomstig artikel 19 van de statuten is het mandaat van bestuurder onbezoldigd."

Stéphane BONNAVE Bestuurder Nuls van DAM

Bestuurder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

05/03/2012
ÿþVoor-behoudei aan het Belgisch Staatsbia

~

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

FEB BRUSSEL

RUSSEL

-..

Griffie

1111

" iaosoi3O*

Ondernemingsnr : 0409.606.947

Benaming

(voluit) : Unilever Belgium Pension Fund "UNION"

(verkort) :

Rechtsvorm : Organisme voor de financiering van pensioenen

Zetel : 1190 Brussel, Humaniteitslaan 292

Onderwerp akte : Volmachten.

Uittreksel uit de notulen van de vergadering van de raad van bestuur, gehouden op 2 februari 2012.

"De voorzitter stelt voor om de volmachten aan te passen overeenkomstig het ontwerp in bijlage, en dit met

e ingang van 2 februari 2012.

Na beraadslaging wordt dit voorstel met eenparigheid van stemmen goedgekeurd.

e Unilever Belgium Pension Fund "UNION" OFP

Maatschappelijke zetel Hum aniteitslaan 292

1190 Brussel

Ondernemingsnummer0409.606.947

VOLMACHTEN

Raad van bestuur2 februari 2012.

óVolmachten met ingang vang februari 2012.

1'C A.

ot

A.1.a)Alle roerende en onroerende goederen van de vereniging beheren, daaronder begrepen o.a. aile daden van beschikking betreffende het huren en verhuren van deze goederen. Alle huurovereenkomsten afsluiten ook indien ze aangegaan worden voor meer dan negen jaar.

Alle zakelijke rechten zoals voorrechten, hypotheken en pandgevingen verlenen op de goederen van de vereniging, zowel roerende als onroerende, Handlichting geven van elke bevoorrechte inschrijving alsook van alle bevelschriften, overschrijvingen, beslagen en andere lasten en bezwaren betreffende deze goederen met of zonder vaststelling van betaling.

Alle (verkoop)overeenkomsten afsluiten betreffende de uit te voeren werken aan deze goederen en aile abonnementen onderschrijven bij de openbare diensten zoals ondermeer telefoon, elektriciteit, water en gas.

A.1.b)AlIe rekeningen van schuldeisers, schuldenaars en bewaarnemers onderzoeken, betwisten, afsluiten, en saldo's ervan bepalen. Alle effecten of wisselbrieven trekken of accepteren; alle endossementen en waarborgen ondertekenen.

pq ingeval van faillissement van schuldenaars, aan alle vergaderingen en beraadslagingen van schuldeisers deelnemen; alle tijdelijke of definitieve vereffenaars, curators, beheerders of bewindvoerders benoemen of doen benoemen, aangifte van schuldvordering in het faillissement doen, alle stukken in dit verband nazien, aannemen of betwisten; deze van de vereniging voorbrengen, ze echt en voor eensluidend verklaren; alle overeenkomsten van schuldenregeling voor akkoord ondertekenen of verwerpen; op enige wijze tussenkomen in geval van schuldvorderingen, alle kwijtscheldingen verlenen, alle cessies, overdrachten, delegaties en elke boedelafstand goedkeuren; het aandeel innen van de dividenden en andere uitkeringen of vergoedingen die toekomen aan de vereniging.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

In rechte optreden, als etser of als verweerder, voor alle rechtbanken, hoven, instanties en in alle graden. A.2.a)Alle personeelsleden, bedienden en werklieden benoemen en ontslaan, alsook hun wedden bepalen.

A.2.b)Alle akten en documenten betreffende het benoemen en ontslaan van personeel evenals deze ter vaststelling van hun wedden en andere arbeidsvoorwaarden ondertekenen.

A.3.Alle aan de vereniging verschuldigde sommen, van welke aard ook, kapitalen en vervallen of nog te vervallen intresten ontvangen, of ervoor kwijting verlenen.

Bedragen, effecten, waarden of koopwaren betalen, ontvangen, overdragen of afleveren tegen kwijtschrift, ontlasting of andere ontvangstbewijzen.

A.4.Alle verzekeringsovereenkomsten en alle daarbijkomende bilagen onderhandelen, afsluiten, ondertekenen en beëindigen. De opzegging of beëindiging van de verzekeringspolissen geheel of gedeeltelijk betekenen, Alle akten bespreken en ondertekenen met betrekking tot de regeling (volledig of door dading) door de verzekeraars van schadegevallen betreffende goederen van de verenigingen, desgevallend een deskundige aanstellen.

A.5.AlIe effecten, titels en waardepapieren, openbare fondsen en roerende en onroerende goederen kopen en verkopen.

Alle leningen op korte of lange termijn aangaan of toekennen,

Alle rekeningen bij banken, kredietinstellingen of bij het Bestuur der Postchecks openen en afsluiten. Aile verrichtingen uitvoeren die op deze rekeningen betrekking hebben en meer bepaald cheques, overschrijvingen of andere bank- en postdocumenten die een bedrag van ¬ 2.500 per document overschrijden ondertekenen.

A.6.Aan deelnemers rust- en overlevingspensioenen of andere voordelen toekennen zoals voorzien in het reglement van de vereniging.

A.7,De belastingsaangiften en alle andere documenten voorzien door de belastingswetten opstellen en ondertekenen. Alle akten met betrekking tot de fiscale rechten en verplichtingen van de vereniging bespreken en ondertekenen.

A.8.Alle briefwisseling in het kader van de uitoefening van de volmachten omschreven onder A.1, tot Ai, ondertekenen.

B,

De vereniging vertegenwoordigen op alle vergaderingen van mede-eigenaars, de aanwezigheidslijsten ondertekenen, zijn stem uitbrengen over punten die op de dagorde voorkomen, deze vertegenwoordigingsbevoegdheid overdragen aan één of twee personen die samen of afzonderlijk kunnen handelen.

Handelingen van dagelijks beheer uitvoeren en meer bepaald tegen geldige kwijting aile pensioenen en aile bedragen toekomende aan de deelnemers van de pensioenkas in geval van vroegtijdig beëindigen van hun arbeidsovereenkomst uitbetalen.

Alle cheques, overschrijvingen of andere bank- en postdocumenten voor bedragen tot ¬ 2.500 per document ondertekenen.

Volmachten in verband met de ondertekening van kwijtschriften of ontvangstbewijzen t.o.v, de administratie der spoorwegen, post-, telefoon- en telegraafdiensten, van alle verzendingen en briefwisseling bestemd voor de vereniging zelfs indien aangetekend en bezwaard overdragen.

C.

De hierboven sub, A, en B. opgesomde volmachten worden verleend aan:

-De heer Stéphane BONNAVE, wonende te 1420 Braine-l'Alleud, rue de la Légère Eau 196

-De heer Philippe DELVAUX, wonende te 1341 Céroux Mousty, Grand-Rue 1

-De heer Frank HUYGHE, wonende te 9980 Sint-Laureins, Eerstestraat 18

-De heer Nuls van DAM, wonende te 2650 Edegem, Prins Boudewijnlaan 135

die minstens met twee gezamenlijk kunnen optreden.

D.

4

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij Iiëf Belgisch Staatsblad - 05/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Re hierboven sub. A. en B. opgesomde volmachten worden verleend aan:

-Mevrouw Sylvianne LOONES, wonende te 1600 Sint-Pieters-Leeuw, G. Wittouckstraat 106

met dien verstande dat het nodig en voldoende is dat zij gezamenlijk optreedt met één der personen volrnachtdragers vermeld onder C of onder E.

E.

De hierboven sub. A. opgesomde volmachten worden verleend aan:

-Re heer Ronald ROMEN, wonende te 1502 Halle-Lembeek, Prinsenbos 250,

met dien verstande dat het nodig en voldoende is dat hij gezamenlijk optreedt met één der personen volmachtdragers vermeld onder C. of onder D.

F.

De hierboven sub. B, opgesomde volmachten worden verleend aan:

-De heer Ronald ROMEN, wonende te 1502 Halle-Lembeek, Prinsenbos 250,

met dien verstande dat het nodig en voldoende is dat hij alleen kan optreden.

Deze volmachten vervangen de vroegere volmachten verleend bij beslissing van de raad van bestuur en blijven tot nader bericht geldig. In elk geval vervalt onderhavige volmacht indien de arbeidsovereenkomst tussen één van de voornoemde volmachthouders en één van de vennootschappen van de Unilever groep om welke reden dan ook beëindigd is."

Voor waargemaakt uittreksel,

Stéphane BONNAVE Nils van DAM

Bestuurder Bestuurder

Luik B - Vervolg

MOf] 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

19/01/2012
ÿþ mot) 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

@RUSSEL

r, r, r./

Griffie

i1'iil~m~wn~u~~~n~uiw

*iaoieosi

Vo

beho aan Belg

Staat:

Ondernemingsnr: 0409.606.947

Benaming

(voluit) : Unilever Belgium Pension Fund "UNION"

(verkort) :

Rechtsvorm : Organisme voor de financiering van pensioenen

Zetel : 1190 Brussel, Humaniteitslaan 292

Onderwerp akte : Vervanging van een bestuurder

Uittreksel uit de notulen van de bijzondere algemene vergadering van 22 december 2011. "Na beraadslaging wordt de volgende resolutie unaniem genomen:

De algemene vergadering aanvaardt het ontslag van mevrouw Dominique LEROY met ingang van 1 oktober 2011. Zij benoemt de heer Nils van DAM als bestuurder, die de werkgever vertegenwoordigt, om het mandaat te voleindigen tot de jaarlijkse algemene vergadering van 2012 (boekjaar 2011).

Bijgevolg bestaat de raad van bestuur van de vereniging per 1 oktober 2011 tot de jaarlijkse algemene vergadering 2012 uit:

-mevrouw Sabine BLANCHET, wonende te 9881 Bellem, Stuivenberg 18

-de heer Stéphane BONNAVE, wonende te 1420 Braine-l'Alleud, rue de la Légère Eau 196

-de heer Philippe DELVAUX, wonende te 1341 Céroux-Mousty, Grand-Rue 1

-de heer Luc REUBENS, wonende te 1570 Galmaarden, Flieterkouter 38

-mevrouw Frieda VAN CUTSEM, wonende te 1653 Beersel-Dworp, Haakstraat 25

-de heer Nils van DAM, wonende te 2650 Edegem, Prins Boudewijnlaan 135

-de heer Paul VAN DER SCHRAELEN, wonende te 2170 Merksem, Houthulststraat 145

-de heer Pierre VAN OLMEN, wonende te 2100 Deurne, Hendrik Meyslaan 40"

Voor waargemaakt uittreksel,

Stéphane BONNAVE Nils van DAM

Bestuurder Bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

10/03/2015
ÿþMod word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

11111311§011111

429*

rechtbank van-koophandel-Brussel

neergelegd/ontvangen op

2 6 FU 2015

ter griffie v&4'itIW Nederlandstalige

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0409.606.947

Benaming

(voluit) : Unilever Belgium Pension Fund "Union"

(verkort) :

Rechtsvorm : Organisme ter Financiering van Pensioenen

Zetel : Humaniteitslaan 292, 1190 Brussel, België

(volledig adres)

Onderwerp akte : ONTSLAGEN EN BENOEMINGEN

Uittreksel uit de notulen van de Bijzondere Algemene Vergadering, gehouden op 17 februari 2015:

"1. Benoeming en ontslag bestuurder:

De aandeelhouders nemen kennis van het ontslag van de heer Hans VERWIMP met ingang van 1 januari 2015. Zij nemen kennis van het voorstel van de raad van bestuur om de heer Rafael DE GENDT retroactief,; vanaf 1 januari 2015, als bestuurder te benoemen. Er werd aan alle verplichtingen van de FSMA voldaan. Een; attest van goed gedrag en zeden van de heer Rafael DE GENDT is in het bezit van de raad van bestuur en. wordt aan de aandeelhouders voorgelegd.

Na beraadslaging wordt het ontslag van de heer Hans VERWIMP en de benoeming van de heer Rafael DE GENDT goedgekeurd door de algemene vergadering.

Het mandaat loopt tot de jaarlijkse algemene vergadering van 2017 (boekjaar 2017).

2. Varia:

Er wordt met eenparigheid van stemmen beslist om een bijzondere volmacht te verlenen aan de heer Stijn DECLOEDT, mevrouw Katrien VAN DE SIJPE en mevrouw Ellis VANDORPE, advocaten, kantoorhoudende te Nieuwebosstraat 5, 9000 Gent, elk individueel en met recht van indeplaatsstelling, om al het nodige enlof nuttige te doen met betrekking tot bovenvermelde beslissingen, met inbegrip van de publicatie van deze notulen in het Belgische Staatsblad (d.m.v. formulieren I en Il), het verrichten van aile nodige en nuttige bewerkingen en wijzigingen aan de inschrijving van de Vennootschap bij de Kruispuntbank van Ondernemingen, het relevante Ondememingsloket of enige andere bevoegde instantie en daartoe alle andere administratieve formaliteiten te vervullen, elk document hiertoe bestemd te ondertekenen en in het algemeen al het nodige te doen voor de uitvoering van bovenvermelde beslissingen."

Mevrouw Katrien VAN DE SIJPE

Advocaat

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

01/02/2011
ÿþ Lmbh MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

BRUSSFL

? n -01- 2011

Griffie

1111

" 11019553*

Voc behot aan! Belgi Staats

Ondernemingsnr : 0409.606.947

Benaming

(voluit) : Unilever Belgium Pension Fund "UNION"

(verkort) :

Rechtsvorm : Organisme voor de financiering van pensioenen

Zetel : 1190 Brussel, Humaniteitslaan 292

Onderwerp akte : Vervanging van een bestuurder

Uittreksel uit de notulen van de bijzondere algemene vergadering, gehouden op 10 januari 2011. "Na beraadslaging wordt de volgende resolutie unaniem genomen:

De algemene vergadering aanvaardt het ontslag van de Heer Raymond BRUYNSERAEDE met ingang van 22 september 2010. Zij benoemt Mevrouw Sabine BLANCHET als bestuurder, die de werkgever vertegenwoordigd, om het mandaat te voleindigen tot de jaarlijkse algemene vergadering 2012 (boekjaar 2011).

Bijgevolg bestaat de raad van bestuur van de vereniging per 10 januari 2011 tot de jaarlijkse algemene vergadering 2012 uit:

-Mevrouw Sabine BLANCHET, wonende te 9881 Bellem, Stuivenberg 18

-de Heer Stéphane BONNAVE, wonende te 1420 Braine-l'Alleud, rue de la Légère Eau 196

-de Heer Philippe DELVAUX, wonende te 1341 Céroux-Mousty, Grand-Rue 1

-Mevrouw Dominique LEROY, wonende te 1170 Brussel, avenue du Geai 27A

-de Heer Luc REUBENS, wonende te 1570 Galmaarden, Flieterkouter 38

-Mevrouw Frieda VAN CUTSEM, wonende te 1653 Beersel-Dworp, Haakstraat 25

-de Heer Paul VAN DER SCHRAELEN, wonende te 2170 Merksem, Houthulststraat 145

-de Heer Pierre VAN OLMEN, wonende te 2100 Deurne, Hendrik Meyslaan 40"

Voor waargemaakt uittreksel,

Stéphane BONNAVE Dominique LEROY

Bestuurder Bestuurder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/02/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

27/10/2008 : BL000040
21/06/2007 : ME. - JAARREKENING 31.12.2006, GGK 24.05.2007, NGL 12.06.2007 07213-0036-026
14/06/2005 : ME. - JAARREKENING 31.12.2004, GGK 25.05.2005, NGL 09.06.2005 05215-0256-022
01/07/2004 : ME. - JAARREKENING 31.12.2003, GGK 26.05.2004, NGL 23.06.2004 04286-0019-022
08/07/2003 : AS000040
29/06/2002 : AS000040

Coordonnées
UNILEVER BELGIUM PENSION FUND UNION

Adresse
HUMANITEITSLAAN 292 1190 VORST

Code postal : 1190
Localité : FOREST
Commune : FOREST
Région : Région de Bruxelles-Capitale