UNIZO-VORMING

Association sans but lucratif


Dénomination : UNIZO-VORMING
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 414.831.386

Publication

12/05/2014
ÿþ- " -1

(r MOD 2.2

,

Z's, .(,,... I,, ,

1 1,,,-e, t.3 ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopte

r, , ,;t , j

76 na neerlegging van de akte ter griffie

necrgwIteigniviegen op 2 9 APR. 2014

ter griffie van d%litieerlandstalige

rechtbank Vr,koophandelSrus-sel

111111111!IlillilijIl1111111

IL-----

;

CI) Onclememlngsnr: 414.831.386

Ce Benaming

11 (voluit): UNIZO ONDERNEMERSVERENIGING vzw

41 (verkort) :

L« Rechtsvorm: vzvv

e Zetel: Willebroekkaai 37, 1000 Brussel

CI) Onderwerp akte: Benoeming commissaris

-,...

..

e

o

Uit de notulen van de jaarvergadering, gehouden op 19/03/2014, blijkt dat de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een BVBA "Elswinde DE DEYNE" met zetel te 9850 MERENDREE, Eikendreef 6, vertegenwoordigd door Mevrouw Eiswinde DE DEYNE, werd herbenoemd tot commissaris voor een hernieuwbare termijn van drie jaar. Haar mandaat zal bijgevolg een einde nemen onmiddellijk na de jaarvergadering in 2017.

.

e Namens UNIZO ONDERNEMERSVERENING vzw

. rm r.----------1.



>I



e

e

-!/

I



: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

er

Fior Joosen Voorzitter

et

citt

citt

z

<Là

<Là

.e

:11

e

<Là

01)

:r.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden

26/06/2013
ÿþ MOD 2.2

1,111; ±? In de bijsagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

iisi aiu ~i iii 1 N

'1309738

i

ire

1 7 Jte 2013

Ol~tJ55EL

Griffie

Ondernerningsnr ; 0414.831.386

Benaming

(voluit) : UNIZO t VXL/s`t

(verkort)

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : _G o° STRO 2 , Xoco

Onderwerp akte ; Statutenwijziging

Bij beslissing van de algemene vergadering dd. 17/4/2013, beraadslagend overeenkomstig de voorschriften van artikel 8 van de wet van 27 juni 1921, werden de statuten van de vereniging, bekendgemaakt in de billagen tot het Belgisch Staatsblad van 20 februari 1975 onder nr. 983 met wijzigingen verschenen in het Belgisch Staatsblad op 19 augustus 1976 onder nr. 6826, op 1 juni 1978 onder nr. 4116, op 21 december 1989 onder nr. 17970, op 14 november 1996 onder nr. 24771, op 31 augustus 2000 onder nr, 19464, en op 31 december 2004 onder nr. 04182722, als volgt gewijzigd:

I.  RECHTSVORM, BENAMING, ZETEL EN DOEL

Artikel 1.

De vereniging werd opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een; vereniging zonder winstoogmerk op grand van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder' winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921, zoals gewijzigd (hier de "VZW Wet").

De vereniging draagt de naam "UNIZO ONDERNEMERSVERENIGING" (hierna de 'Vereniging" genoemd),

Artikel 2.

De maatschappelijke zetel van de Vereniging is gevestigd te 1000 Brussel,Willebroekkaaí 37.

Artikel 3.

De Vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Brussel.

Artikel 3.

§1. De Vereniging heeft tot doel de UNiZO-leden te verenigen in gemeentelijke, regionale en thematische verenigingen die erop gericht zijn de leden om informatie en vorming te bieden, netwerken met collega's en stakeholders op te bouwen, de belangen van de zelfstandige ondernemers te behartigen en een volwaardige participatie aan het maatschappelijk gebeuren te realiseren.

De Vereniging zal voor haar sociaal-cultureel vormingswerk uitgaan van de beroepssituatie van de zelfstandige ondernemers, de ondernemingscultuur en de maatschappelijk-economische situatie van haar. ' leden, De vereniging wordt op alle niveau's bestuurd door ondernemers-vrijwilligers die alle steun genieten van " de organisatie om hun opdracht te vervullen. De Vereniging sluit zich aan bij de doelstellingen die UNiZO vzw in: haar statuten heeft opgenomen.

§2. De Vereniging kan aile handelingen verrichten en activiteiten ontplooien die met hoger vermelde ideële niet-winstgevende doelstelling in verband staan, daaruit voortvloeien of daartoe bevorderlijk kunnen zijn en die rechtstreeks of onrechtstreeks kunnen bijdragen tot de verwezenlijking ervan.

Zo ondermeer, kan de Vereniging samenwerken met, leningen toestaan aan, deelnemen in het kapitaal vang of op gelijk welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in andere rechtspersonen, verenigingen en vennootschappen, zowel van private als van publieke aard, naar Belgisch of naar buitenlands recht alsook obligatieleningen uitschrijven, gelden lenen aan dan wel inbrengen om niet in verenigingen of. andere rechtspersonen zonder winstoogmerk met doelstellingen die gelijkaardig zijn aan of bevorderlijk zijn voor . de verwezenlijking van haar eigen doelstelling, fondsenwervingsacties organiseren, sponsoringcontracten: afsluiten; enzomeer.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bíjlagen-b j Tiet Belgisch Staatsblad - 26/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Tevens kan de Vereniging bijkomstige commerciële of economische activiteiten ontplooien binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten integraal zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële doelstellingen. Daarnaast mag de Vereniging, in België en in het buitenland, alle roerende en onroerende goederen verwerven. Zij mag haar onroerende goederen in hypotheek of in (erf)pacht geven en al haar andere goederen in pand geven of een andere zekerheid toestaan.

Voomoemde opsomming van activiteiten is exemplatief.

Artikel 4.

De duur van de Vereniging is onbeperkt. De Vereniging kan te allen tijde ontbonden worden.

Artikel 5.

De Vereniging is gestructureerd in lokale, regionale, provinciale en doelgroepenwerkíngen.

Il. - LEDEN

Artikel 6.

De Vereniging bestaat uit werkende en toegetreden !eden.

Het aantal leden van de Vereniging is onbeperkt met een minimum van drie werkende leden.

De volheid van lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de werkende leden en niet aan de toegetreden leden. Alle werkende leden zijn op gelijke wijze stemgerechtigd en beschikken over één stem.

Toegetreden leden hebben enkel de rechten en plichten die in deze statuten worden omschreven. Toegetreden leden erkennen en aanvaarden de doelstellingen, het programma, de statuten, de reglementen, de beslissingen, richtlijnen, gedragscodes en charters van de Vereniging.

Kunnen lid van de Vereniging worden: de leden en de medewerkers van de Unie van Zelfstandige Ondernemers vzw, afgekort UNIZO vzw, met maatschappelijke zetel te Brussel, Spastraat 8, die de doelstelling van de Vereniging aanvaarden.

Voorts zijn ook alle lokale UNIZO-Ondememerverenigingen (feitelijke verenigingen of vzw's) waarvan de leden het jaarlijkse lidgeld van UNIZO vzw betalen automatisch toegetreden lid van de Vereniging. Dit geldt zowel voor lokale ondernemersverenigingen die worden opgericht na de statutenwijziging dd. [DATUM AAN TE VULLEN] als voor lokale UNIZO-Ondernemersverenigingen die reeds opgericht waren voorafgaand aan de statutenwijziging dd. [DATUM AAN TE VULLEN].

Artikel 7.

Het lidmaatschap neemt een einde

a)door vrijwillig ontslag;

b)door uitsluiting door de algemene vergadering met een meerderheid van twee derde van de stemmen van

de aanwezige of vertegenwoordigde leden;

c)van rechtswege, zodra een lid de hoedanigheid verliest of niet meer voldoet aan de voorwaarden

krachtens dewelke deze persoon in de Vereniging werd opgenomen;

d)door overlijden of onbekwaamverklaring.

De raad van bestuur kan autonoom beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als toegetreden lid en kan een toegetreden lid uitsluiten door een eenvoudig besluit.

Artikel 8.

De ledenbijdrage voor de werkende leden wordt jaarlijks vastgesteld door de raad van bestuur en mag niet

meer dan 300 EURO bedragen.

III. ALGEMENE VERGADERING

Artikel 9.

De algemene vergadering is samengesteld uit de werkende leden van de Vereniging, te weten:

1.Maximum 35 leden, afgevaardigden van regionale, provinciale structuren en doelgroepwerkingen van de

Vereniging;

2.De voorzitter, de gedelegeerd bestuurder en de directeur administratie van UNIZO vzw; en

3.De directeur van de Vereniging.

De algemene vergadering kan leden zonder stemrecht coöpteren.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD22

De afgevaardigden zoals vermeld in punt 1. hierboven worden aanvaard voor een periode van drie jaar.

Een lid wordt ais werkend lid aangenomen door de algemene vergadering bij gewone meerderheid van stemmen. De beslissing is zonder beroep en dient niet gemotiveerd te worden.

De werkende leden kunnen zich laten vertegenwoordigen door een ander werkend lid. Eén lid kan echter maximum twee stemmen uitbrengen.

Artikel 10.

De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de Vereniging. Een besluit van de algemene vergadering is vereist om de statuten te wijzigen, de bestuurders en commissarissen te benoemen en te ontslaan, de bezoldiging van de commissaris te bepalen, de jaarlijkse rekeningen en de begroting goed te keuren, de Vereniging te ontbinden, leden uit te sluiten, kwijting te geven aan de bestuurders en de commissarissen, de omzetting van de Vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk goed te keuren, en voor alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Artikel 11.

De algemene vergadering wordt minstens tweemaal per jaar samengeroepen door de voorzitter.

Telkens het maatschappelijk belang het vergt kan de raad van bestuur een buitengewone algemene

vergadering samenroepen. De voorzitter is ertoe gehouden een buitengewone algemene vergadering samen te

roepen op aanvraag van minstens één vijfde van de werkende leden.

Artikel 12.

De voorzitter roept de werkende leden tot de gewone of buitengewone algemene vergadering op door middel van een brief, een fax of een e-mail die de dagorde vermeldt en minstens acht kalenderdagen vóór de datum der vergadering verzonden wordt, Op aanvraag van minstens één twintigste van de werkende leden kunnen aan deze dagorde agendapunten worden toegevoegd.

Artikel 13.

Behoudens de gevallen voorzien door de wet is de vergadering geldig samengesteld ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. Behoudens de gevallen voorzien door de wet of de statuten, worden beslissingen bij eenvoudige meerderheid der uitgebrachte stemmen genomen, In geval van staking der stemmen, is de stem van de voorzitter beslissend.

Artikel 14.

De beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in een proces-verbaal. De processen-

verbaal worden bewaard op de maatschappelijke zetel, waar de leden er kennis van kunnen nemen.

IV. - RAAD VAN BESTUUR

Artikel 15.

De Vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur bestaande uit minimum negen [eden en wordt door de algemene vergadering onder zijn leden benoemd,

De bestuurders worden benoemd voor een termijn van drie jaar. Het aantal bestuurders moet altijd lager zijn dan het aantal werkende leden van de Vereniging.

De bestuurders kunnen te allen tijde door de algemene vergadering afgezet worden. Zij zijn herkiesbaar, Het mandaat wordt kosteloos uitgeoefend.

Het mandaat van bestuurder eindigt door het verstrijken van het mandaat of door overlijden, door vrijwillig ontslag, door afzetting door de algemene vergadering, of van zodra een lid de hoedanigheid verliest of niet meer voldoet aan de voorwaarden krachtens dewelke deze persoon als bestuurder werd aanvaard. Het ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het aantal bestuurders onder het statutaire of wettelijke minimum zou dalen. In dit laatste geval, moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen om in de vervanging van de betrokken bestuurder te voorzien.

Artikel 16.

De voorzitter van de Vereniging wordt verkozen door de algemene vergadering voor een termijn van drie

jaar. Dit mandaat kan worden vernieuwd.

De directeur van de Vereniging is ambtshalve secretaris van de Vereniging.

De directeur Financiën van de UNIZO-vzw is ambtshalve penningmeester van de Vereniging.

Artikel 17.

De raad van bestuur leidt de zaken van de Vereniging. De raad van bestuur is bevoegd voor alle aangelegenheden die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de Vereniging, met uitzondering van wat uitdrukkelijk door de wet of door de statuten aan de algemene vergadering is voorbehouden. Tot de bevoegdheden van de raad van bestuur behoren onder meer, organisatie, benoeming, ontslag, bezoldiging van het personeel.

G .Y

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 VZW-Wet en de daarop van toepassing zijnde uitvoeringsbesluiten.

De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel overeenkomstig het bepaalde in artikel 26novies VZW-Wet. Voor zover van toepassing, wordt de jaarrekening tevens neergelegd bij de Nationale Bank overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 §6 VZW-Wet en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten.

Artikel 22.

In geval van ontbinding zal de algemene vergadering één of meer vereffenaars aanduiden en terzelfdertijd

hun opdracht en bevoegdheid bepalen.

Artikel 23.

Bij ontbinding moet aan het netto-actief een bestemming worden gegeven die zoveel mogelijk hetzelfde

belangeloze doel benadert waarvoor de ontbonden Vereniging is opgericht.

Artikel 24.

Voor alles wat hier niet uitdrukkelijk voorzien is, blijft de VZW-Wet van toepassing.

Echt verklaard, datum: 14 juni 2013 Jan Boulogne, secretaris UNIZO ONDERNEMERSVERENIGING vzw

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening



Artikel 18.

De raad van bestuur kan de Vereniging vertegenwoordigen en verbinden in en buiten rechte.

Artikel 19.

De raad van bestuur wordt door de voorzitter samengeroepen en voorgezeten. De raad beslist bij meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend.

De beslissingen worden genotuleerd in een proces-verbaal dat wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris en aan alle bestuursleden wordt toegestuurd. De processen-verbaal worden bewaard op de zetel van de Vereniging waar de leden ze kunnen inkijken.

Artikel 20,

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college zoals bepaald in artikel 18, wordt de Vereniging in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door de handtekening van een lid van de raad van bestuur samen met de handtekening van de secretaris of de penningmeester.

De raad van bestuur of de bestuurders die de Vereniging vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de Vereniging aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de Vereniging binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen wel tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig wat geldt inzake lastgeving.

De secretaris en de penningmeester kunnen ieder afzonderlijk de Vereniging geldig verbinden tegenover de posten financiële instellingen, alsook in naam van de Vereniging één of meer post- of bankrekeningen openen.

V. - BEGROTINGEN EN REKENINGEN, ONTBINDING

EN VEREFFENING, SLOTBEPALINGEN

Artikel 21,

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van hetzelfde kalenderjaar.

Elk jaar, op 31 december, worden de rekeningen van het afgelopen boekjaar gesloten en wordt de begroting van het volgende boekjaar opgesteld. Beide warden aan de gewone algemene vergadering ter goedkeuring voorgelegd.

Voor-

behouden

aan hit

,Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

29/10/2012
ÿþMol] 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

111111111111111111$1111111 in

EIRUSSEL.

10 OCT. 2012

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Ondememingsnr : 414.831.386

Benaming

(voluit) : UN1ZO-VORM1NG VZW

(verkort)

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel ; Spastraat 8, 1000 Brussel

Onderwerp akte : Raad van Bestuur

Op de algemene vergadering van UNIZO-VORMING vzw, van 21 maart 2012 werd volgende beslissing genomen met betrekking tot de samenstelling van de Raad van Bestuur van UNIZO-VORMING vzw,

Werd ontslag verleend als lid en voorzitter van de Raad van Bestuur;

- de heer Border Johan, Spastraat 8, 1000 Brussel

- de heer Debuf Johan, Groene Dreef 31, 8510 Rollegem

- de heer Dejonghe Herwig, Ommegang oost 6, 8840 Westrozebeke

- de heer Lannoo Ronny, Brusselstraat 138, 1750 Lennik - de heer Rutgeers, Kortrijksepoortstraat 111, 9000 Gent - de heer Sonneville André, Ten Dries 23, 8930 Rekkem

- de heer Steverlynck Jan, Beukenhofstraat 48, 8570 Vichte

- de heer Tobback Karel, H. Spillemaeckersstraat 50, 1000 Brussel

- de heer Vanneste Jos, Verenigingsstraat 28, 1000 Brussel

De Raad van Bestuur is bijgevolg als volgt samengesteld;

- de heer Ludo Beulen, met woonplaats te Herckenrodesingel 85, 3500 Hasselt

- de heer Jan Boulogne, L. Beosierlaan 21, 3001 Kessel-La

- de heer Brysse Feter, Sint- Jorisstreat 83, 8730 Beernem

- de heer Eric De Belder, Sint-Jobstraat 21, 2200 Herentals

- de heer Danny Eysenbrandts, Sint-Jobsteenweg 81, 2970 's Gravewezel

- de heer Flor Joosen, Steenweg op Baarle-Hertog 59, 2300 Turnhout

- de heer Mally Luc, Hoogstraat 12, 9450 Haaltert

- de heer Naert Willy, Kapelles)raat 12, 8700 Tielt

- de heer Jan Sap, Kortrijksesteenweg 150, 9000 Gent

- mevrouw Thiels Suzy, Rechtestraat 27, 3120 Tremelo

- de heer Van der Kelen Erwin, Kemmelbergweg 34, 8950 Heuvelland

- de heer Van Der Steichel Felix, Dorpsstraat 24, 9190 Stekene

- de heer Van Eetvelt Karl, Spastraat 8, 1000 Brussel

- de heer Verlinden Karel, Rijksweg 9, 2880 Bomem

- de heer Vermaercke Bart, Kapellestraat 47, 9800 Deinze

- de heer Verschuere Francky, Oude Desselgemstraat 69, 8790 Waregem

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, heizij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

amens

Jan Boule Directeur

IZO-VORMING

Coordonnées
UNIZO-VORMING

Adresse
SPASTRAAT 8 1000 BRUSSEL

Code postal : 1000
Localité : BRUXELLES
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale