VESALIUS CONSTRUCT

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : VESALIUS CONSTRUCT
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 543.851.185

Publication

16/01/2014
ÿþ mod 11.1

.1 ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

uhI11 i i



07JAN. 2014

rt3RUSSEL

Griffie

Ondernemingsnr : 514 3. 85À , A35

Benaming (voluit) : Vesalius Construct

(verkort) :

Rechtsvorm : naamloze vennootschap

Zetel : Koloniënstraat 56

1000 Brussel

; Onderwerp akte :Oprichting

Uit een akte verleden voor Meester Ken Penne, Geassocieerd Notaris te Brussel, op 31 december 2013, blijkt ;: dat zijn vergeleken:

;: 1.De Commanditaire vennootschap op aandelen "ALLFIN GROUP" met maatschappelijke zetel gevestigd te: ;: 1000 Brussel, Koloniënstraat 56, ingeschreven in het Rechtspersonenregister te Brussel onder het nummer il 0862.546.467.

2. De Naamloze Vennootschap "PERCIPI", met zetel te 1000 Brussel, Koloniënstraat 56, ingeschreven in hetj ;; Rechtspersonenregister te Brussel onder het nummer 0478.273.940.

:; Volmacht:

Voornoemde vennootschappen zijn hier vertegenwoordigd door de Gewone Commanditaire Vennootschap "DV, CONSULTING, H. DE VALCK", met zetel te 1785 Brussegem, Robbrechtstraat 1, ingeschreven in het: ; rechtspersonenregister te Brussel ondememingsnummer 0463.104.625, hier vertegenwoordigd door haar; :; zaakvoerder Mevrouw DE VALCK Hilde Hubertina Jos, geboren te Merchtem op 22 augustus 1963, wonende tel ,;1785 Brussegem (Merchtem), Robbrechtstraat 1, ingevolge onderhandse volmacht de dato 20 december 2013 welke hier zal worden aangehecht

ij Welke comparanten ondergetekende Notaris verzocht hebben in een authentieke akte vast te stellen dat zij; onder hen een naamloze vennootschap "VESALIUS CONSTRUCT", met maatschappelijke zetel te 1000 Brussel, Koloniënstraat 56 en waarvan het onderschreven kapitaal tweehonderd vijftigduizend euro (¬ ',

:; 250.000,00) bedraagt, vertegenwoordigd door tweehonderd vijftig (250) aandelen op naam zonder vermelding van nominale waarde, die ieder één/tweehonderdvijftigste van het kapitaal vertegenwoordigen.

De comparanten verklaren en erkennen dat ieder aandeel, waarop aldus werd ingetekend, integraal in geld; volstort werd, zodat de vennootschap thans uit dien hoofde, over een bedrag van tweehonderd vijftigduizend; :: euro (¬ 250.000,00) beschikt.

;: Artikel 1. "

:: De vennootschap werd opgericht, voor onbeperkte duur, in de vorm van een naamloze vennootschap naar;

Belgisch recht onder de benaming "VESALIUS CONSTRUCT".

Haar maatschappelijke zetel is gevestigd te 1000 Brussel, Koloniënstraat 56.

Hij kan bij eenvoudig besluit van de raad van bestuur, bekend te maken in de Bijlagen tot het Belgisch; Staatsblad, worden overgebracht naar eender welke andere plaats in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest of in', het Nederlandstalige landsgedeelte van België. De raad is bevoegd de eruit voortvloeiende statutenwijziging; authentiek te laten vaststellen. De raad kan, overal waar ze het nuttig acht, zowel in België als in het buitenland,; :; administratieve zetels of uitbatingszetels, agentschappen en bijkantoren oprichten.

Artikel 2.

Y

;: De vennootschap heeft tot doel, zowel in België als in het buitenland, voor haar eigen rekening of voor die van; derden:

- De handel in eigen onroerend goed met inbegrip van de activiteit als beroepskoper. "

- De aankoop, de verkoop en de ontwikkeling van onroerende goederen.

- Alle mogelijke operaties van onroerende aard, met inbegrip van huur, leasing, vruchtgebruik, erfpacht, opstal,; :; verkoop, inbreng, projectontwikkeling, dit zowel in België als in het buitenland, evenals alle handel in verband; :; met deze activiteiten.- De exploitatie, in eigen beheer of via beheer door derden, in de ruimste zin van het; woord, van onroerende goederen.

- De vennootschap kan alle opdrachten waarnemen met betrekking tot het bestuur, de directie en de vereffening; :, van ondernemingen, alsook deze adviezen verlenen,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

- De vennootschap kan aan andere vennootschappen of ondernemingen diensten verlenen op administratief, financieel, economisch of bestuursrechterlijk gebied.

In het algemeen zal de vennootschap alle commerciële, industriële, financiële, roerende en onroerende handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar maatschappelijk doel of van dien aard zijn de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken.

Zij kan meerbepaald bij wijze van inbreng, fusie, inschrijving, deelneming, financiële tussenkomst, belangen nemen in andere bestaande of op te richten vennootschappen of ondernemingen, in België en in het buitenland, waarvan het doel analoog Is aan het hare of die van dien aard zijn de verwezenlijking van haar doel te bevorderen.

Zij mag tevens alle leningen aangaan of toestaan, leningen en verbintenissen van verbonden vennootschappen of personen waarborgen en/of zekerheden in dit verband verschaffen, met dien verstande dat de vennootschap geen enkele activiteit zal uitoefenen die onderworpen is aan wettelijke of gereglementeerde bepalingen toepasselijk op krediet- en/of financiële instellingen.

TITEL TWEE  KAPITAAL.

Art kel 3.

Het maatschappelijk kapitaal waarop ingeschreven en dat volgestort werd, is vastgesteld op een bedrag van tweehonderd vijftigduizend euro (¬ 250.000,00) en wordt vertegenwoordigd door tweehonderd vijftig (250) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, waaraan dezelfde rechten en voordelen verbonden zijn, en waarvan elk een identiek onderdeel van het kapitaal vormt.

Art kel 4.

De aandelen, zelfs als zij volledig volgestort zijn, zijn en blijven op naam. Op de zetel van de vennootschap wordt een register van de aandelen op naam gehouden, waar elke aandeelhouder inzage van kan nemen. Tevens wordt een register bijgehouden voor eventuele winstbewijzen, warrants en obligaties en hiervan wordt tevens een certificaat tot bewijs aan de aandeelhouder of houder overhandigd.

Artikel 5.

Inzake kapitaalverhoging en in het bijzonder inzake het voorkeurrecht in geval van verhoging door intekening in contanten wordt verwezen naar de wettelijke bepalingen ter zake. Er bestaat geen toegestaan kapitaal. Artikel 6.

De vennootschap erkent slechts een enkele eigenaar per aandeel of obligatie; in geval er verschillende aandeelhouders zijn per aandeel, heeft de vennootschap het recht om de uitoefening van de eraan verbonden rechten op te schorten totdat een enkel persoon zal zijn aangewezen ais in dit opzicht de enige eigenaar van het effect,

TITEL DRIE - BESTUUR  TOEZICHT.

Artikel 7.

De raad van bestuur, die over de meest uitgebreide bevoegdheden beschikt om alle handelingen te stellen die nodig of nuttig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behoudens die welke de wet of de statuten aan de algemene vergadering voorbehouden, is samengesteld uit tenminste drie leden, al dan niet vennoten, die door de algemene vergadering der aandeelhouders worden benoemd voor een duur van maximum 6 jaar en die herverkiesbaar zijn. Indien er niet meer dan twee aandeelhouders zijn, kan de samenstelling van de raad van bestuur beperkt worden tot twee leden totdat de gewone algemene vergadering die volgt op de vaststelling met alle rechtsmiddelen op iedere rechtswijze dat er meer dan twee aandeelhouders zijn.

Indien een rechtspersoon benoemd wordt tot bestuurder van de vennootschap, moet deze persoon de vennootschap en de derden In kennis stellen van de identiteit van de natuurlijke persoon door wiens tussenkomst hij de functies van bestuurder zal uitoefenen, waarbij deze persoon ten overstaan van derden de bevoegdheden niet hoeft te rechtvaardigen krachtens dewelke hij handelt.

Artikel B.

De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de vennootschap alsmede haar vertegenwoordiging in dit verband overdragen aan een van haar leden of aan derden, zelfs indien die benoemd zijn.

De raad van bestuur kan een directiecomité tot stand brengen, waarvan hij de samenstelling, de functionering, de bevoegdheden en de machten tot vertegenwoordiging van de vennootschap tegenover derden bepaalt. Artikel 9.

In het algemeen en met name bij alle gerechtelijke en administratieve vorderingen zowel als eiser ais verweerder, alsmede in alle akten en volmachten, met inbegrip van die waarbij een openbaar ambtenaar of een ministerieel ambtenaar tussenkomt, wordt de vennootschap geldig vertegenwoordigd door twee bestuurders die tezamen handelen, die geen andere rechtvaardiging hoeven over te leggen dan hun benoeming. Eensluidende afschriften en uittreksels van beslissingen van de raad van bestuur en van de algemene vergadering worden ondertekend overeenkomstig het bepaalde in de voorgaande alinea. In verband met het dagelijks beleid wordt de vennootschap geldig vertegenwoordigd door iedere mandataris die daartoe afgevaardigd wordt.

De vennootschap kan vertegenwoordigd worden door speciale lasthebbers die handelen binnen de perken van hun mandaat.

Artikel 10.

De raad van bestuur vergadert telkens wanneer het belang van de vennootschap dit vereist of indien twee bestuurders erom verzoeken waarbij de bijeenroeping gebeurt door zijn voorzitter of door de bestuurder die dege functie uitoefent.

De kennisgeving gebeurt tenminste binnen de wettelijke termijn per aangetekend schrijven behoudens

_ aorafg;eandelijkemnY esling _van iftdere_aodere_bijeenrotplogeetijzQ,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad-d6L01/2Oi1=_Annexes_rlu Mnniteur_belge-

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Voor-befgoudsrt aan het Belgisch Staatsblad

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2014 - Annexcs du lloniteur_belge

mod 11.1

Indien alle bestuurders aanwezig zijn of vertegenwoordigd door een volmacht, waarin de dagorde bevat is, hoeft' de bijeenroeping niet gerechtvaardigd worden.

Iedere bestuurder mag schriftelijk of op iedere andere communicatiewijze op voorwaarde dat dit op een gedrukt document gebeurt, een van zijn collega's een bijzondere volmacht verlenen om hem te vertegenwoordigen en in zijn naam en op zijn plaats te stemmen.

Iedere beslissing van de raad vergt de aanwezigheid hetzij persoonlijk hetzij via mandaat van tenminste de helft van de bestuurders met een minimum van twee, en wordt genomen met eenvoudige meerderheid der stemmen, Bij eenparigheid van stemmen is die van de voorzitter van doorslaggevende aard, tenzij de raad slechts bestaat uit twee bestuurders.

Indien de raad evenwel vergadert minstens vijftien dagen na een vergadering waarop het vereiste quorum niet bereikt werd, kan hij geldig beraadslagen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders en in zover kan aangetoond worden dat de persoonlijke afwezige bestuurders een ontvangstbewijs hebben afgeleverd voor de oproepingsbrieven voor de twee vergaderingen.

In uitzonderlijke gevallen, die behoorlijk gerechtvaardigd moeten worden door hun dringend karakter en door hun belang voor de vennootschap, kan een beslissing van de raad van bestuur, met uitzondering van die welke betrekking hebben op de afsluiting van de jaarrekeningen, genomen worden door een eenparige instemming van de bestuurders zoals die tot uiting gebracht wordt in een schriftelijk document of op iedere andere communicatiewijze op voorwaarde dat dit op een gedrukt document gebeurt, zoals fax, telegram, telex of per email.

Artikel 11.

Het toezicht op de vennootschap gebeurt overeenkomstig de wettelijke bepalingen die van toepassing zijn op handelsvennootschappen; er wordt slechts een commissaris benoemd indien de wet dit vereist of wanneer de vergadering daartoe beslist.

TITEL VIER - ALGEMENE VERGADERING.

Artikel 12.

De gewone algemene vergadering komt ieder jaar bijeen op de maatschappelijke zetel of op iedere andere in de oproepingsbrieven vermelde plaats, op de eerste maandag van de maand juni om 14 uur of indien deze dag een feestdag is op de eerstvolgende werkdag.

Artikel 13.

Iedere eigenaar van een aandeel kan zich laten vertegenwoordigen op de algemene vergadering door een speciale lasthebber die al of niet aandeelhouder is.

Mede-eigenaars, vruchtgebruikers en naakte eigenaars, pandhoudende schuldeisers en schuldenaars moeten zich respectievelijk laten vertegenwoordigen door een en dezelfde persoon.

Artikel 14.

Aan ieder aandeel is één stem verbonden.

Behoudens de in de wet voorziene gevallen, worden de beslissingen gencmen met eenvoudige meerderheid der stemmen ongeacht het aantal vertegenwoordigde effecten en zonder rekening te houden met de onthoudingen.

Artikel 15.

De raad van bestuur kan, ongeacht welke punten er op de dagorde staan, na de opening van de debatten, iedere gewone of buitengewone vergadering met drie weken uitstellen.

Behoudens andersluidende beslissing van de raad van bestuur doet deze verdaging, die door de voorzitter voor de sluiting van de zitting ter kennis gebracht wordt en vermeld wordt in het verslag van deze zitting, iedere genomen beslissing te niet, Er kan slechts eenmaal een vergadering verdaagd worden en de tweede vergadering beslist definitief over dezelfde dagorde.

TITEL VIJF - DIVERSE BEPALINGEN.

Artikel 16.

Het maatschappelijk boekjaar begint de eerste januari en eindigt de eenendertigste december van leder jaar.

Artikel 17.

Na de verplichte afhoudingen en op voorstel van de raad van bestuur, beslist de algemene vergadering van aandeelhouders over de bestemming van het resultaat. De raad van bestuur kan evenwel beslissen tot de toekenning van maximaal twee voorschotten op dividend, waarvan zij de bedragen en de betalingsdata vaststelt.

Artikel 18.

In geval van vereffening en nadat alle schulden en [asten en de vereffeningskosten aangezuiverd werden of nadat de bedragen die te dien einde nodig zijn, werden vastgelegd, wordt het netto-actief gelijkmatig over alle aandelen verdeeld nadat de aandelen op voet van gelijkheid werden gesteld door een bijkomende opvraging voor storting of door een gedeeltelijke terugbetaling.

Artikel 19.

Bij onstentenis van een wettelijk domicilie of maatschappelijke zetel in België of wanneer er geen woonstkeuze werd verricht in België die behoorlijk ter kennis werd gebracht van de vennootschap wordt met het oog op de uitvoering van onderhavige statuten, iedere aandeelhouder op naam, bestuurder of verreffenaar van de maatschappij geacht de woonstkeuze te hebben verricht op de maatschappelijke zetel, waar alle mededelingen, dagvaarding en, betekeningen of kennisgeving en geldig kunnen verricht worden. In geval van geschil tussen de vennootschap en een aandeelhouder, bestuurder of vereffenaar zijn alleen de rechtbanken bevoegd van het arrondissement waar de maatschappelijke zetel van de vennootschap gevestigd is.

" Artikel-20.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 19,9

Voor,

beloudeh

aan het

Belgisch

Staatsblad

Voor alles wat niet in onderhavige statuten voorzien is, wordt verwezen naar de wettelijke bepalingen die van'

toepassing zijn op naamloze vennootschappen.

Bijgevolg worden de bepalingen waarvan niet op een wettige wijze wordt afgeweken, geacht te zijn geschreven

in onderhavige akte en de bedingen die in strijd zijn met de dringende wettelijke bepalingen worden geacht niet

te zijn geschreven.

TIJDELj,IKEDEPALINGEN.

VOORAFGAANDELIJKE TOELATING(EN).

De notaris heeft de aandacht van de comparanten gevestigd op de mogelijkheid van in werking zijnde

administratieve regels die voorafgaande toelatingen of licenties opleggen aan de vennootschap in de

uitoefening van haar doel.

OVERGANGSBEPALINGEN.

A. Algemene vergadering.

De comparanten, bijeengekomen in algemene vergadering, nemen met éénparigheid van stemmen, de

volgende besluiten:

1. Afsluiting van het eerste boekjaar:

Het eerste boekjaar, vandaag aangevat, zal afgesloten worden op 31 december 2014.

2. Eerste jaarvergadering:

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in juni 2015.

3. Bestuurders:

De vergadering besluit het oorspronkelijk aantal bestuurders vast te stellen op drie.

Tot bestuurders worden aangesteld door de vergadering voor een periode van 3 jaar, dit is tot aan de

jaarvergadering van juni 2017:

1. De Gewone Commanditaire Vennootschap "DV CONSULTING", met zetel te 1785 Brussegem, Robbrechtstraat 1, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Brussel ondernemingsnummer 0463.104.625, vertegenwoordigd door haar vaste vertegenwoordiger Mevrouw DE VALCK Hilde, voornoemd, aanwezig en verklarende het voormeld mandaat te aanvaarden.

2. De Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid "SG MANAGEMENT", met zetel te 1060 Brussel, Amazonestraat 35-43 A 1/3, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Brussel ondernemingsnummer 0870.368.528, vertegenwoordigd door haar vaste vertegenwoordiger Mevrouw GRULOIS Sophie Suzanne Louis Martine, geboren te Gent op 5 oktober 1975, wonende te 1060 Brussel, Amazonestraat 35-43 A113.

3. De Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid "SOKRIDEV", met zetel te 8500 Kortrijk, Koning Leopold III laan 21 ingeschreven in het rechtspersonenregister te Kortrijk ondernemingsnummer 0892.817.593, vertegenwoordigd door haar vaste vertegenwoordiger de heer VANFLETEREN Kristof, wonende te 8500 Kortrijk, Koning Leopold III laan 21.

De bestuurders sub 2 en 3 hier niet aanwezig doch vertegenwoordigd door de Gewone Commanditaire Vennootschap "DV CONSULT1NG, H. DE VALCK", met zetel te 1785 Brussegem, Robbrechtstraat 1, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Brussel ondernemingsnummer 0463.104.625, vertegenwoordigd door haar zaakvoerder Mevrouw DE VALCK Hilde, voornoemd verklarende het mandaat te aanvaarden krachtens onderhandse volmachten dewelke hier zullen worden aangehecht.

Hun opdracht is onbezoldigd tenzij andere beslissing door de algemene vergadering.

De vertegenwoordiging van de vennootschap zal uitgeoefend worden overeenkomstig artikel 9 van de statuten door de handtekening van twee bestuurders samen handelend.

4. Controle over de vennootschap:

De leden van de vergadering verklaren de hierna vermelde commissaris aan te stellen:

VGD bedrijfsrevisoren CVBA, te 1090 Jette, Burg, E. Demunterlaan 5, vertegenwoordigd door Peter Bruggeman, bedrijfsrevisor.

B. Delegatie van bilzondere bevoegdheden:

Aile bijzondere bevoegdheden worden toegekend onder de opschortende voorwaarde van neerlegging van het uittreksel van de oprichtingsakte op de griffie van de Rechtbank van Koophandel, om aile formaliteiten uit te voeren vereist voor de inschrijving van de vennootschap in de kruispuntbank van ondernemingen aan "B-DOCS", Naamloze Vennootschap, met zetel te 1000 Brussel, Willem de Zwijgerstraat 27, ondernemingsnummer 0876.368.373, met recht tot indeplaatsstelling.

Ten dien einde, zal de gevolmachtigde, in naam van de vennootschap, aile verklaringen doen, akten, stukken en documenten opstellen en tekenen, vervangen en, in het algemeen, alles doen wat nodig is in de breedste zin van het woord.





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2014 - An exex dnYloniteur belge

VOOR GELIJKVORMING U1TTREKSEL

Meester Ken Penne, Geassocieerd Notaris te Brussel

Terzelfdertljd neergelegd:

-1 afschrift;

- 1 gelijkvorming ulttreksel.

- 3 volmachten





Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
VESALIUS CONSTRUCT

Adresse
KOLONIENSTRAAT 56 1000 BRUSSEL

Code postal : 1000
Localité : BRUXELLES
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale