VOKA STICHTING VAAST LEYSEN

Divers


Dénomination : VOKA STICHTING VAAST LEYSEN
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 839.315.264

Publication

13/08/2014
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegeng. van de akte ter griffie

" , "

nee g dinntvangen op

Voor-

behoude aan het Belgiscl

Staatsbiz

ilumigilmmum

ter gri rechtto miti

te vn de Neciefbn.r2.7.-,t-,5cie

ank van koopilanegifegusset

Ondernemingsnr . 0839.315.264

Benaming

(voluit) : Voka Stichting Vaast Leysen

(verkort)

Rechtsvorm Private Stichting

Zetel: 1000 Brussel, Koningsstraat 154-158

Onderwerp akte: Benoeming en einde mandaten bestuurders

Uittreksel uit de Raad van Bestuur van 28 juni 2013

De Raad van Bestuur keurt het eervol ontslag van de heer Michel Delbaere goed en benoemt tot bestuurder de heer Philippe Vlerick - Belg - geboren te Kortrijk op 8 juni 1955, wonende te Ronsevaalstraat 2 te 8510 Bellegem. Hij zal het mandaat van bestuurder van de heer Delbaere verder zetten van 28 juni 2013 tot de vergadering van 30 juni 2015

Urbain Vandeurzen Eric Vermeylen

Voorzitter Raad van Bestuur Bestuurder

Op de laatste blz van Luik B vermelden . Recto. Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

06/01/2012
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

'12005236"

2 6 DEC 2011

flr; Y$Lem

Gró~óe

Ondernemingsnr : 0839.315.264

Benaming

(voluit) : Voka Stichting Vaast Leysen

(verkort) :

Rechtsvorm : Private Stichting

Zetel : 1000 Brussel, Zinnerstraat 1

Onderwerp akte : Verplaatsing zetel

De raad van bestuur van de private stichting Voka Stichting Vaast Leysen heeft op de vergadering van 19

december 2011 beslist de zetel van de stichting met ingang van 19 december 2011 te verplaatsen naar het volgende adres: Koningsstraat 154 - 158, 1000 BRUSSEL

Ludo Verhoeven Eric Vermeylen

Bestuurder Bestuuder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

27/09/2011
ÿþin de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

I 11III ll1I llII 11111 11111 IllI 11111111111111 111 BRUSSEL

" 11145,2" 1.5 SEP 2011

Gc-EFie



Senaminv : Cn 1 r3r,1 STDCH7MG WAST L'EVS áM

Rechtsvorm : Private stichting

Zetei : Zinnerstraat 1

1000 Brussel

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/09/2011- Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : Voonverp~~tce: gn.3A 9 26~

OPRICHTING

Uittreksel afgeleverd vôôr registratie om neer te leggen ter griffie van de Rechtbank van Koophandel te Brussel.

Het blijkt uit een authentieke akte verleden voor Erik Celis, geassocieerd notaris te Antwerpen, op 31 augustus 2011, dat een private stichting werd opgericht met volgende bijzonderheden:

1. Stichters:

a) De vereniging zonder winstoogmerk "Voka - Vlaams Economisch Verbond", met maatschappelijke zetel te 2000 Antwerpen, Brouwersvliet 5 bus 4, ingeschreven in de Kruispuntbank voor Ondernemingen onder nummer 0406.583.517.

b) De heer VANDEURZEN Urbanus Agnes Lambert, geboren te Bree op 6 mei 1956, wonende te 3210 Lubbeek, Jachthuislaan 19.

c) De heer VERHOEVEN Ludovicus Henricus Thomas, geboren te Baarle-Hertog op 8 oktober 1944, wonende te 2980 Zoersel, Oostmallebaan 28.

d) De heer ROOS Jozef René, geboren te Aalst op 15 maart 1943, wonende te 8670 Koksijde, Mooi Verblijflaan 11.

e) De heer VINCK Karel Clement Jozef, geboren te Aalst op 19 september 1938, wonende te 3090 Overijse, Sint-Hubertusdreef 39.

f) De heer VAN WAEYENBERGE Piet Paul August, geboren te Gent op 27 oktober 1938, wonende te 1750 Lennik, Onderstraat 14.

g) De heer DE MUYNCK Johan Julie Lodewijk, geboren te Mortsel op 2 maart 1944, wonende te 2310 Rijkevorsel, Looiweg 169.

h) De heer SANTENS Marc Sylvain Jozef Gabriel, geboren te Oudenaarde op 29 juli 1926, wonende te 9700 Oudenaarde, Tuinwijk 48.

i) De heer STOUTHUYSEN Robert Franciscus Celeste, geboren te Diest op 10 maart 1929, wonende te 2300 Turnhout, Warandestraat 3 b001.

j) De heer VANDEN AVENNE Walter Zeno Jacqueline, geboren te Oostrozebeke op 17 juni 1927, wonende te 8780 Oostrozebeke, Stationsstraat 166.

2. Naam: private stichting met als naam "VOKA STICHTING VAAST LEYSEN".

3. Zetel: 1000 Brussel, Zinnerstraat 1.

4. Doel:

De private stichting wordt opgericht ter verwezenlijking van het volgend belangeloos doel:

De stichting heeft tot doel de belangen te verenigen en blijvend te behartigen van het

basisgedachtengoed van het Vlaams Economisch Verbond, thans Voka-Vlaams Economisch Verbond, (hierna genoemd "Voka-VEV"). Meer specifiek zal de stichting er over waken dat binnen de context van mogelijke herschikkingen in het werkgeverslandschap, Voka-VEV, haar dochterverenigingen en eventuele rechtsopvolgers de historische visie en missie van Voka-VEV vrijwaren. De ambitie hierbij is dat Vlaanderen een Europese top regio wordt en blijft.

Tot de concrete activiteiten waarmee de doelstelling van de private stichting wordt verwezenlijkt, behoren onder meer:

- Het plegen van gezamenlijk overleg met betrekking tot: de ontwikkeling en actualisering van het gedachtegoed en de eigenheid van Voka - VEV, haar dochterverenigingen en eventuele rechtsopvolgers en, meer algemeen, met betrekking tot de sectoriële en algemene belangenverdediging van ondernemers en werkgevers in Vlaanderen, in België als in Europa.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. netzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

r

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/09/2011- Annexes du Moniteur belge

Luik +B - Vervolq

- Het waken over de onafhankelijkheid van Voka- VEV, haar dochterverenigingen en eventuele rechtsopvolgers ten aanzien van politieke religieuze en/of levensbeschouwelijke strekkingen.

- Het bewaken van het gedachtegoed en de eigenheid van Voka- VEV ondermeer door het plegen van overleg met de voorzitter en de afgevaardigd bestuurder van Voka- VEV, teneinde dit een neerslag te bieden en, desgevallend, hierbij aan te dringen op corrigerende actie.

- Reflecteren over de rol van de werkgevers en ondernemers van Brussel (zowel het Brussels Hoofdstedelijk Gewest als, ruimer, de economische regio waarnaar doorgaans wordt verwezen als "Brussels Metropolitan Area"),

- Het debat inspireren omtrent de verwezenlijking van de verankering van de belangen van Vlaamse ondernemingen bij de verschillende beleidsinstanties in Brussel, onder meer door het aanhouden van zakelijke rechten op onroerend goed te Brussel waarin kantoren van VOKA-VEV, daarmee verbonden entiteiten en/of hun respectievelijke rechtsopvolgers warden gehuisvest.

Zij kan voorts alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op haar doel. Zij kan inzonderheid haar medewerking verlenen en deelnemen aan iedere activiteit , die met haar doel overeenstemt.

De private stichting mag geen stoffelijk voordeel verschaffen aan de stichters, de bestuurders, of enig ander persoon, behalve, in dit laatste geval, indien dit kadert in de verwezenlijking van het

belangenloos doel. "

5. Raad van bestuur

a/ samenstelling van de raad van bestuur:

De private stichting wordt bestuurd door een raad van bestuur bestaande uit acht leden.

De raad van bestuur kan onder zijn leden van categorie A een voorzitter kiezen.

b/ benoeming, beëindiging en afzetting van de bestuurders:

De eerste bestuurders worden benoemd door de stichters van de private stichting.

Vervolgens worden de bestuurders benoemd door de raad van bestuur, telkens voor een

termijn die 3 jaar niet mag overschrijden.

De bestuurders zijn herbenoembaar.

De raad van bestuur is samengesteld uit:

- vijf bestuurders van categorie A, gekozen uit de voormalig voorzitters van VOKA-VEV (of haar rechtsopvolger gelast met de algemene behartiging van de belangen omschreven in het statutaire doel van VOKA-VEV), waarvan één bestuurder wordt gekozen tot gedelegeerd bestuurder. Voor de toepassing van deze statuten wordt verstaan onder "voormalige voorzitter", een . natuurlijke persoon die voorzitter van de raad van bestuur van VOKA-VEV (of diens rechtsopvolger) is geweest en wiens mandaat als voorzitter een einde heeft genomen, voor zover (i) de jaarrekening voor het laatste boekjaar tijdens hetwelk hij/zij lid was van de raad van bestuur, zonder voorbehoud " is goedgekeurd en hem/haar décharge werd verleend door de algemene vergadering van VOKA-' VEV (of diens rechtsopvolger gelast met de algemene behartiging van de belangen omschreven in het statutaire doel van VOKA-VEV) en (ii) hij / zij op het ogenblik van de (mogelijke) aanstelling als " bestuurder van de private stichting niet langer, op directe of indirecte wijze, lid is van het' bestuurscomité of enige managementfunctie uitoefent binnen VOKA-VEV;

- drie bestuurders van categorie B, gekozen uit kandidaten voorgedragen door de stichters met als hoedanigheden(i) één voorzitter van een Voka - kamer van koophandel, (ii) één lid van de raad van bestuur van VOKA-VEV en (iii) één lid van het management van VOKA-VEV, waarvan één bestuurder wordt gekozen tot gedelegeerd bestuurder.

Voor elk van deze drie mandaten zal de stichter VOKA-VEV, wanneer het mandaat openvalt, " aan de raad van bestuur een lijst van telkens minstens twee kandidaten voordragen die op het ; ogenblik van de voordracht beantwoorden aan de hoedanigheid vereist voor het betreffende bestuurdersmandaat.

Het bestuursmandaat eindigt:

- door vrijwillig aftreden;

- door het verstrijken van de termijn van het bestuursmandaat;

- door overlijden, ontbinding of vereffening, faillissement, staking van betaling,

onbekwaamverklaring, onderbewindstelling, afwezigverklaring, of enige andere reden of omstandigheid waardoor de bestuurder zijn mandaat niet langer kan uitoefenen;

- door ontslag door de raad van bestuur wegens een zwaarwegende reden;

- door besluit tot afzetting vanwege de rechtbank van eerste aanleg van het arrondissement waar de private stichting haar zetel heeft, in de gevallen bij de Verenigingen en Stichtingenwet bepaald;

- wat betreft bestuurders categorie A: door het opnemen van een mandaat als lid van het bestuurscomité of actieve managementfunctie binnen VOKA-VEV; ]

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/09/2011- Annexes du Moniteur belge

t Voor-

behouden aan het Belgisch Staatsblad

Luctt" B - Vervolg

- wat betreft bestuurders categorie B: door het einde of verliezen, om welke reden en op welke wijze ook, van de hoedanigheid die, conform de vierde alinea hierboven, aan de basis lag voor de voordracht door de stichters.

Indien ingevolge het einde van een bestuursmandaat, het aantal bestuurders minder dan acht bedraagt, voorzien de overblijvende bestuurders in zijn tijdelijke vervanging in afwachting van de beslissing van de stichters tot benoeming van een nieuwe bestuurder, uit eerder voorgedragen kandidaten voor de betreffende categorie.

Het bestuurdersmandaat wordt niet vergoed.

Elke benoeming en ambtsbeëindiging moet worden openbaar gemaakt door neerlegging van het besluit in het stichtingsdossier op de griffie van de rechtbank en neerlegging in de bijlagen tot het , Belgisch Staatsblad.

cl Intern bestuur:

1/ algemeen

De raad van bestuur is bevoegd om, binnen de grenzen van de wet, het stichtingsdoel en de statuten, alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van de doeleinden van de private stichting.

De bestuurders kunnen overeenkomen de bestuurstaken onder elkaar te verdelen. Deze verdeling kan niet aan derden worden tegengeworpen, zelfs niet indien zij is bekendgemaakt.

2/ dagelijks bestuur

De raad van bestuur kan aan één of meer personen, al dan niet lid van de raad, het dagelijks bestuur van de private stichting opdragen; zij treden afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college

" op, zoals bepaald door de raad van bestuur.

De raad van bestuur beperkt desgevallend hun vertegenwoordigingsbevoegdheid.

Zodanige beperkingen kunnen aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs indien ze

openbaar zijn gemaakt.

De persoon aan wie deze bevoegdheden opgedragen zijn, zal de titel van "algemeen

directeur" voeren, of indien hij bestuurder is, de titel van "gedelegeerd bestuurder".

3/ bevoegdheidsdeleç±atie

De raad van bestuur, net als degenen aan wie het dagelijks bestuur wordt opgedragen,

kunnen eveneens in het kader van dit bestuur bijzondere en bepaalde machten delegeren aan één '

of meerdere personen, naar hun keuze.

De gevolmachtigden verbinden de private stichting binnen de perken van de hen verleende

volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de lastgever ingeval van overdreven volmacht.

d/ bestuurders:

Tot eerste bestuurders van de private stichting werden aangesteld voor een termijn van drie

(3) jaar aflopend op de algemene vergadering van 2015:

11 Voor de categorie A:

- de heer VANDEURZEN Urbanus, voornoemd;

- de heer VERHOEVEN Ludovicus, voornoemd;

- de heer ROOS Jozef, voornoemd;

- de heer VINCK Karel, voornoemd;

- de heer VAN WAEYENBERGE, voornoemd.

2/ Voor de categorie B:

- in zijn hoedanigheid als voorzitter van een Voka - Kamer van Koophandel, de heer KUMPEN Paul Henri Leon Ghislain, geboren te Hasselt op 5 mei 1949, wonende te 3500 Hasselt, Runkstersteenweg 370;

- in zijn hoedanigheid als lid van de raad van bestuur van VOKA-VEV, de heer DELBAERE Michel Lucien Alice Marie Baudouin, geboren te Oostende op 5 februari 1953, wonende te 8791 Waregem, Grote Heerweg 187;

- in zijn hoedanigheid van lid van het management van VOKA-VEV, de heer VERMEYLEN Eric Frans Josephine, geboren te Schoten op 24 oktober 1960, wonende te 2930 Brasschaat, Kapelsesteenweg 456 bus 1002.

Tot voorzitter van de Raad van Bestuur wordt benoemd: de heer VANDEURZEN Urbanus, voornoemd.

Tot gedelegeerd bestuurders, met de bevoegdheid om de stichting gezamenlijk te

vertegenwoordigen in en buiten rechte, worden benoemd de heer VANDEURZEN Urbanus en de heer VERMEYLEN Eric, beiden voornoemd. Zij worden beiden ook benoemd tot dagelijks bestuurder. Zij kunnen als dagelijkse bestuurder de stichting individueel vertegenwoordigen tot een bedrag van vijfduizend euro (¬ 5.000,00) per handeling of reeks van handelingen.

6. Externe vertegenwoordiging:

De raad van bestuur vertegenwoordigt, als college, de private stichting in alle handelingen in

en buiten rechte.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

" l." .u6%C" B - Vervolg

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsmacht van de raad van bestuur als college wordt de private stichting in rechte en ten aanzien van derden, hieronder begrepen een openbaar ambtenaar, rechtsgeldig vertegenwoordigd hetzij door twee bestuurders samen optredend, waarvan een van elke categorie, hetzij door twee gedelegeerd bestuurders samen optredend.

Binnen het kader van het dagelijks bestuur, is de private stichting tevens geldig vertegenwoordigd door een gevolmachtigde tot dit bestuur.

Zij dienen geen bewijs van een voorafgaandelijk besluit van de raad van bestuur voor te leggen.

Bovendien is de private stichting op geldige wijze vertegenwoordigd door speciale lasthebbers binnen de grenzen van hun opdracht.

7. Wiize regeling belangenconflicten:

Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een persoonlijk belang heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de raad van bestuur, moet hij dit mededelen aan de andere bestuurders voor de raad van bestuur een besluit neemt. Zijn verklaring, alsook de rechtvaardigingsgronden betreffende voornoemd strijdig belang moeten worden opgenomen in de notulen van de raad van bestuur die de beslissing moet nemen. De betrokken bestuurder moet, desgevallend, tevens de commissaris van het strijdig belang op de hoogte brengen.

8. Commissaris(sen): geen.

9. Verdeling:

Het vermogen van de private stichting bij ontbinding moet worden aangewend voor een andere stichting of vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig doel.

Wanneer het belangeloze doel van de private stichting is verwezenlijkt nemen de stichters of hun rechthebbenden een bedrag gelijk aan de waarde van de goederen zelf terug die de stichters aan de verwezenlijking van dat doel hebben besteed.

10. Voorwaarden tot wiiziginq van de statuten:

De statuten kunnen worden gewijzigd door een beslissing van de raad van bestuur met drie vierde meerderheid van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden, na kennisgeving van de vooropgestelde statutenwijziging per brief of op een andere schriftelijke wijze aan de stichters die minstens vijftien dagen vóór het houden van de desbetreffende raad van bestuur wordt verstuurd; indien Voka-VEV of één van de stichters minstens twee dagen vóór de vergadering van de raad van bestuur per brief, telex, telegram, telefax of op een andere schriftelijke wijze te kennen geeft dat hij niet akkoord is met de vooropgestelde statutenwijziging, kan deze statutenwijziging nog slechts worden beslist door de raad van bestuur bij unanimiteit van al haar ; leden.

De wijziging van de gegevens vermeld onder artikel 28, 3° en 5° tot en met 8° van de Verenigingen en Stichtingenwet dienen bij authentieke akte te worden vastgelegd.

11. Boekiaar:

Het boekjaar van de stichting loopt van 1 januari tot 31 december van ieder jaar. Het eerste

boekjaar eindigt op 31 december 2012.

12. Jaarrekening:

Ieder jaar en ten laatste binnen zes maanden na de afsluitingsdatum van het boekjaar maakt

de raad van bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar op, overeenkomstig de wettelijk

bepalingen, alsook de begroting van het volgende boekjaar.

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig de wettelijk bepalingen ter zake.

13. Bijzondere volmacht:

Er werd bijzondere volmacht verleend aan mevrouw HERTOGS Daniëlle Rosa, gedomicileerd te Herselt, Heide 65 die te dien einde woonstkeuze doet op de zetel van de private stichting te 1000 Brussel, Zinnestraat 1, allen individueel bevoegd, evenals aan hun bedienden, aangestelden en lasthebbers, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, teneinde de vervulling van de formaliteiten bij het rechtspersonenregister alsook bij een ondernemingsloket met het oog op de inschrijving van de gegevens van de private stichting in de Kruispuntbank van Ondernemingen, te verzekeren.

VOOR UITTREKSEL (ondertekend)

Erik Celis

Geassocieerd notaris

Tegelijk hiermee neergelegd: afschrift akte

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/09/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de Laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
VOKA STICHTING VAAST LEYSEN

Adresse
KONINGSSTRAAT 154-158 1000 BRUSSEL

Code postal : 1000
Localité : BRUXELLES
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale