VRIENDENKRING DE HEEMSCHOOL 1

Association sans but lucratif


Dénomination : VRIENDENKRING DE HEEMSCHOOL 1
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 546.711.301

Publication

28/02/2014
ÿþOndernemingsnr 5Q.6,744. 301 Benaming

(voluit): Vriendenkring De Heemschool

(verkort)

Rechtsvorm: VZW

Zetel : Koning Albertlaan 181, 1120 Neder-Over-Heembeek

Onderwerp akte: Statuten

Oprichtingsdatum: 5/12/2013

TITEL I. Stichtende leden:

Elisa Rosslensky, Hoeledensebaan 186 A, 3471 Hoelden

Vanessa Weyn, Hebbestraat 54, 9220 Hamme

Karin Rigo, Leuvenstraat 2, 3020 Veltem-Beisem

Aerts Senne, Oppuursdorp 65, 2890 Oppuurs

Eddy Vastenavondt, Gudrunlaan 16, 1860 Meise

Greet Van Den Berghe, Voiaardestraat 96, 9200 Dendermonde

Elke Van Hout, Karnmestraat2/B Bus 1, 3071 Erps-Kwerps

TITEL I; Benaming, zetel, doel, duur

Artikel 1. De vereniging draagt de naam v.z.w. "Vriendenkring De Heemschool 1", Deze verenigt de

Vriendenkring van de dagschool in de koning Albertlaan 181, 1120 Neder-Over-Heembeek.

Artikel 2. De maatschappelijke zetel Is gevestigd te 1120 Neder-Over-Heembeek, Koning Albertlaan 180.

Gerechterlijk arrondissment Brussel

Artikel 3. De vereniging heeft tot doel: De werking van de dagschool, Koning Albertlaan 181, 1120 Nader-

Over-Heembeek ondersteunen.

De activiteiten van de dagschool te ondersteunen en indien nodig financieel tussen te komen In het

bijzonder ten voordele van leerlingen.

De nodige fondsen, goederen en eigendommen te verwerven en beheren om het maatschappelijk doel

zoals hierboven vernield te verwezenlijken. "

Art. 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL IL  Leden

Art. 5, De vereniging telt minimum 3 werkende leden, aangevuld met helpende leden.

Art. 6. Als werkend lid kan tot de vereniging toetreden iedere natuurlijke persoon die door de algemene vergadering als zodanig wordt toegelaten. Een kandidaat-werkend lid dient zijn verzoek om toelating schriftelijk te richten aan de raad van bestuur en kan uitsluitend door deze laatste aan de algemene vergadering worden voorgesteld overeenkomstig het huishoudelijk reglement.

Art. 7. Aile andere belangstellenden die geen werkende leden zijn hebben de hoedanigheid van helpend lid. Zij maken geen deel uit van de algemene vergadering.

Art. 8, Elk lid kan ten allen tijde ontslag nemen, Het ontslag moet per brief aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht. Uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering en met een meerderheid van twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen worden uitgesproken.

Art. 9. De werkende leden en de helpende leden zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging. Uittredende of uitgesloten werkende en helpende leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengen vorderen. De maximumbijdrage van de werkende leden bedraagt EUR 20.

TITEL iII.  Raad van bestuur

Art. 10. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van minimum twee leden. Deze raad wordt benoemd door dé algemene vergadering onder de leden. Zij zijn ten allen tijde afzetbaar. De voorzitter, de ondervoorzitter van deze raad wordt door de algemene vergadering rechtstreeks in hun functie benoemd. Benoeming, ontslag aftreden en afzetting van een bestuurders worden binnen een maand in de billage van het Belgisch Staatsblad bekendgemaakt. De bestuurders beoefenen hun mandaat kosteloos uit. De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso Naam en handtekening.

M0022

-e"

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

*14053622*

II

'1 gFE.g. lOL

BRUSSEL

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art. 11. De voorzitter roept de raad van bestuur samen. De voorzitter zit de vergaderingen voor. Ingeval de voorzitter belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter. De beslissingen worden genomen bij meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of van diens vervanger. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt die ondertekend worden door de voorzitter en door de ondervoorzitter na goedkeuring door de raad van bestuur. Zij worden ingeschreven in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden voorgelegd en ai de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de ondervoorzitter. Zowel werkende als helpende leden en derden die van belang doen blijken hebben het recht om inzage van de notulen te vragen.

Art. 12. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor aile aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet van 27 juni 1921 en door de statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser of als verweerder in aile rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. De raad kan aile handelingen van beheer verrichten en bovendien aile daden van beschikking stellen met inbegrip het vervreemden van roerende en onroerende goederen en van het hypothekeren, van het lenen en uitlenen, van alle handels- en bankverrichtingen, van het opheffen van hypotheken. De raad kan zijn bevoegdheid voor bepaalde handelingen en taken, op zijn verantwoordelijkheid, overdragen aan één van de bestuurders. De voorzitter, of bij diens afwezigheid, een ander lid van de raad van bestuur die door de voorzitter hiervoor schriftelijk werd gevolmachtigd, wordt met het dagelijks bestuur belast en tekent de briefwisseling met betrekking tot de lopende zaken, de fiscale aangelegenheden en de publicatie- en neerieggingsverplichtingen. Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijkse bestuur en de bijzondere opdrachten vallen, is de vereniging slechts verbonden door de handtekening van twee bestuurders.

Art. 13. De raad van bestuur vaardigt een huishoudelijk reglement uit dat hij voorafgaandelijk ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorlegt. Wijzigingen van het huishoudelijk reglement dienen eveneens voorafgaandelijk door de algemene vergadering te worden.

TITEL IV. Algemene vergadering

Art. 14. De algemene vergadering is samengesteld uit aile werkende leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter. Een lid kan zich door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen via een schriftelijke volmacht. Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt over één stem op de algemene vergadering.

Art. 15. De algemene vergadering beslist over

1. De wijziging van de statuten van de vereniging.

2. De benoeming en de afzetting van de bestuurders.

3. De goedkeuring van de begroting en de rekeningen.

4. De vrijwillige ontbinding van de vereniging.

5. Het aanvaarden en het uitsluiten van de leden van de algemene vergadering.

6. Het goedkeuren van het huishoudelijk reglement en van de wijzigingen ervan.

7. Het recht om de raad van bestuur ertoe te machtigen zijn bevoegdheden over te dragen aan derden.

Art. 16. De algemene vergadering komt jaarlijks 2 maal samen. De data worden telkens op de eerste algemene vergadering bepaald. Een buitengewone vergadering wordt bijeengeroepen telkens de raad van bestuur dit noodzakelijk acht of wanneer tenminste één vijfde van de werkende leden dit vraagt.

Art. 17. De raad van bestuur roept de algemene vergadering samen per elektronische brief ten minste 14 dagen voor de dag van de vergadering. De oproeping, die plaats dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda die door de raad van bestuur wordt vastgelegd. De algemene vergadering kan beraadslagen over onderwerpen die niet op de agenda staan wanneer de meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden daarmee akkoord gaat

Art. 18, ln algemene regel is de algemene vergadering geldig samengesteld, welk ook het aantal van de aanwezige of vertegenwoordigde leden zij. Haar beslissingen in gewone gevallen worden genomen bij volstrekte meerderheid van etemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter, of diens vervanger, doorslaggevend. Bij afwijking van het eerste lid van dit artikel worden de beslissingen van de algemene vergadering, welke wijzigingen van de statuten of vrijwillige ontbinding van de vereniging meebrengen, slechts genomen wanneer het voorwerp daarvan bijzonder is vermeld in de oproepingsbrief en wanneer twee derde van de leden op de algemene vergadering aanwezig zijn. Tot geen beslissing kan worden besloten tenzij met een meerderheid van twee derde van de stemmen. Is twee derde van de leden van de algemene vergadering niet aanwezig, dan kan een tweede vergadering samengeroepen worden. Deze kan beraadslagen welk ook het getal aanwezigen zij. Deze beslissingen moeten echter door de burgerlijke rechtbank bekrachtigd worden.

TITEL V.  Rekeningen, begrotingen

Art. 19. Het boekjaar van de vereniging loopt per jaar. Dit van 1/1 tot 31/12. De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

TITEL VI.  Ontbinding, vereffening

Art. 20. Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot vrijwillige ontbinding besluiten. In dergelijk geval zijn de voorwaarden van aanwezigheid en besluitvorming door de algemene vergadering dezelfde als bedoeld in artikel 18. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meerdere

vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

Art. 21. In geval van ontbinding worden de activa na aanzuivering van de passive, overgedragen aan een

vereniging die een gelijkaardig doel als dat van de vereniging nastreeft.

TITEL Vil. Diversen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ad. 22. Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld blijft de wet van 27 juni 1921 van

toepassing en wordt, in voorkomend geval verwezen naar het huishoudelijk reglement.

Aldus opgemaakt en aangenomen met eenparigheid van stemmen op de stichtingsvergadering gehouden te

Brussel, op 28 januari 2014

Voor gelijkvorMig afschrift :

-Raad van bestuur

Voorzitter: Elisa Rossiensky,Administratief medewerker,Hoeledensebaan 186A,3471 lioeleden, Belg

Ondervoorzitter: Karin Rigo,Kinderverzorger,Leuvenstraat 2, 3020 Veltem-Beisem, Belg

Luik B - Vervolg

MOD 2.2

Vbbr-behouden aan het Belgisch StaatsbIati

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, heizij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

Coordonnées
VRIENDENKRING DE HEEMSCHOOL 1

Adresse
KONING ALBERT 181 1120 NEDER-OVER-HEEMBEEK

Code postal : 1120
Localité : Neder-Over-Heembeek
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale