WORLD FREIGHT ALLIANCE, AFGEKORT : WFA

Association sans but lucratif


Dénomination : WORLD FREIGHT ALLIANCE, AFGEKORT : WFA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 835.537.115

Publication

04/09/2012
ÿþ MOD 2.2

'R. `=, ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

Voorbehouden aan het Belgisch

Staatsblad

IIR b





*iaisozev



24 AUG 2012

~'s ~E'

~lS Fs

Griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : 835.537.115

Benaming

(voluit) : World Freight Alliance

(verkort) : WFA

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Gebouw 726, 1930 Brucargo (Zaventem)

Onderwerp akte

TekWFA Meeting in Sydney

2S/10/2011

De meeting begint om 9 uur, in de Intercontinental Sydney onder het voorzitterschap van dhr Piet VERFONCK

De voorzitter bevestigd dat de Algemene Vergadering voldoet aan het artikel 7 van de statuten en gaat over naar de agenda.

I AGENDA VAN DE MEETING

De voorzitter bevestigt de agenda van de meeting:

1. Benoeming van nieuwe USA agenten

2. Benoemingen 1 Onstlagen

3. Prijzen

4. Volgende algemene vergadering

II Resoluties

Na deliberatie beslist de Algemene Vergadering het volgende:

1 Benoeming van nieuwe USA agenten:

Na het ontslag van Pilot in augustus, heeft de Raad van Bestuur beslist om verder te gaan en nieuwe leden te selecteren voor de USA.

*AIT WORDLWIDE LOGISTICS is aangesteld als onze nieuwe primaire agent in de Verenigde Staten. AIT heeft een volledige geografische dekking in de VS en hun doel is om hun internationale afdeling te ontwikkelen als de belangrijkste sector voor hun bedrijf. AIT heeft een omzet van 370 miljoen USD, waarvan 40% aan overzeese activiteiten. Ze hebben 40 stations, 5 hubs en bieden 24u/dag - 7/7 bijstand aan klanten en agenten.

*In lijn niet het nieuw beleid van WFA betreffende meerdere agenten voor de belangrijkste tradelanes, is Ararnex benoemd door de RvB als extra agent in de VS. Het is de bedoeling van Aramex om deze rol te vervullen in samenwerking met AIT en de diensten van de primaire agent aan te vullen met een gelimiteerd aantal Aramex stations.

Het was duidelijk voor alle bestuursleden dat deze nieuwe ontwikkelingen die plaatsvonden in de VS, een trigger kan zijn voor een dynamisme en nieuwe strategie voor de WFA

Deze resolutie is aangenomen bij eenvoudige meerderheid van de stemmen

2. Benoemingen 1 Onstlagen:

" Het ontslag van Piet Verdonck als voorzitter, per 1 juni 2012 is aangenomen bij eenvoudige meerderheid van de stemmen.

" De benoeming van Tommy Kelly als voorzitter, per 1 juni 2012 is aangenomen bij eenvoudige meerderheid van de stemmen.

" Ontslag van het stichtend lid Pilot wordt genoteerd.

*Jean-Marc Lambrechts heeft ontslag genomen bij Universel express, zijn functie werd overgenomen door

Luc Del'Haye van Universel Express.

3. Prijzen:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Luik B - Vervolg

Tijdens het diner op 26/10/2011, werden de 3 jaarlijkse prijzen uitgereikt aan de winnende leden

-De prijs "Quality of Service" gaar naar Fans Trans China

'De prijs voor "Most Active for Sales" ging naar: PGL Brasil

" De prijs voor "Most Active Member Overall" ging naar Aramex

4, Volgende jaarlijkse vergadering:

De leden hebben gestemd om de volgende jaarlijkse vergadering in Praag te houden, Andere opties waren

Bangkok, Aman and Osaka.

Alle punten van de agenda werden besproken, de meeting wordt afgesloten,

De Algemene Vergadering benoemt, met recht tot substitutie, het advocatenkantoor LouiseLawyers SCRL met hoofdzetel Avenue Brugmann 183, 1190 Forest, Belgium om documenten in de annexen van het Staatsblad te publiceren. Voor deze doeleinden zal de agent van het advocatenkantoor in naam van de vereniging alle verklaringen maken, documenten en rapporten tekenen,en in hef algemeen, het in orde brengen met eender welke administratie.

Piet Verdonck

Voorzitter WFAst

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening f1y/

~. r" ;' P % \ ~ i ` -r,



Voor-

behouden

aan het

&Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

28/04/2011
ÿþMOD2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening. .

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



111

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

" 11065021*

~

BRUSSEL

15 AVR. 2011

Griffie

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : World Freight Alliance

(verkort) : WFA

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Gebouw 726, 1930 Brucargo (Zaventem)

Onderwerp akte : Oprichting van de VZW World Freight Alliance ARTIKEL 1: NAAM, HET LIDMAATSCHAP, KANTOOR

1.1 De onafhankelijke non-profit vereniging WORLD FREIGHT ALLIANCE (uittreksel 'WFA"), is een die op internationaal vlak bestaat uit Internationale Expeditie Bedrijven die als effectieve leden zoals hierna gedefinieerd en als zodanig gekwalificeerd en goedgekeurd bevonden worden door de WFA ais leden in overeenstemming met de voorwaarden en bepalingen van deze statuten.

1.2 De maatschappelijke zetel van de WFA zal gevestigd zijn op gebouw 726, 1930 BRUCARGO (ZAVENTEM), behorend tot het gerechtelijk arrondissement Brussel. Elke verandering van locatie van het hoofdkwartier zal uitgaan van een simpele meerderheid van de stemmen van alle leden van de Raad van Bestuur van de WFA . De Raad van Bestuur mag andere vestigingen oprichten en beheren op elke plaats, wanneer het dit nodig acht met het oog op een efficiënt verloop van de werkzaamheden van de WFA.

ARTIKEL 2 : DOEL

De vereniging heeft tot doel om, in het algemeen, actief en ondersteunend te zijn op alle gebieden die van gerechvaardigd voordeel zijn voor de leden van de WFA en het uitvoeren van alle andere activiteiten die wettelijk toegestaan zijn om het doel van de WFA te bevorderen. Dit kan inhouden:

" Organiseren van seminaries en internationale conferenties, met het doel van wettige kwesties te bespreken die de belangen van de WFA leden, alleen of in samenwerking met andere erkende instanties, organisaties en federaties beïnvloeden ; en

" Om zijn leden te ondersteunen bij hun commerciële activiteiten ; en

" Het bevorderen en het vergemakkelijken van zakelijke relaties tussen haar leden.

ARTIKEL 3: LIDMAATSCHAP CATEGORIEËN, AANVRAAG VOOR HET LIDMAATSCHAP

De vereniging staat open voor individuen en organisaties van aile nationaliteiten. Zij is samengesteld uit leden die geen persoonlijke verantwoordelijkheid nemen ten aanzien van de verbintenissen van de vereniging. Wanneer een bedrijf benoemd is als lid van de vereniging moet het uit haar leden, managers, bestuurders, leden/aandeelhouders of werknemers een vaste vertegenwoordiger benoemen die belast is met het uitvoeren van deze missie voor de rekening van en namens het bedrijf. De benoeming en de beëindiging van het mandaat van de permanente vertegenwoordiger is opgenomen in het register van de leden.

obl.s-- 539.

3.1 Effectief lidmaatschap is toegekend aan de volgende twee categorieën:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/04/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/04/2011- Annexes du Moniteur belge

M00 22

3.1.1 De oprichtende leden

De Stichtende Leden zijn :

a)Clasquin Group, naamelooze venootschap, 235, Cours Lafayette, F-69451 Lyon Cedex 06, Frankrijk, vertegenwoordigd door Meneer Hugues Morin, woonplaats op 54 Boulevard de la Duchère, 69009 Lyon, Frankrijk ; en

b)Universal Expres, naamelooze venootschap, Rue Dieudonné Lefèvre 160, 1020 Brussel, n' 403476052, vertegenwoordigd door Meneer Jean-Marc Lambrechts, woonplaats op Rue des Métaux 16, 1040 Brussel ; en

c)Posten Norden AB, naamelooze venootschap, Terminalvâgen 24, in Solna, Sweden, vertegenwoordigd door Meneer Lars Gurfldt, woonplaats op Blémesgrènd, 7, 19255, Sollentuna, Sweden; en

d)Pilot Freight Services Corporation, naamelooze venootschap, 314 North Middletown Road Lima, PA 19037, USA, vertegenwoordigd door Meneer Richard Philips, woonplaats op 3 Bladens Ct, Philadelphia, PA 19106-2004, USA.

3.1.2Freight Forwarders (FF)

Bedrijven die actief zijn in de overzeese vracht-industrie komen voor deze categorie van lidmaatschap in aanmerking. De beslissing om een verzoek tot lidmaatschap te accepteren of niet wordt genomen door de Raad van Bestuur van de WFA volgens haar gerechtvaardigde en rechtmatige discretie.

3.2Geassocieerd lidmaatschap

Geâssocieerd lidmaatschap kan worden toegekend aan een expediteur actief in een land waar een effectief lid al genomineerd is of aan een expediteur die wil fungeren als waarnemer alvorens een effectief lid te worden. De beslissing om een verzoek te accepteren of niet wordt genomen door de raad van de WFA volgens haar gerechtvaardigde en rechtmatige discretie.

ARTIKEL 4: STEMRECHT VAN DE LEDEN

4.1 Effectieve leden hebben elk een stem in de algemene vergadering.

4.2 Geâssocieerde leden hebben geen stemrecht in de algemene vergadering.

ARTIKEL 5: RECHTEN EN PLICHTEN VAN DE LEDEN

5.1Alle leden dienen de doeltoepassingen van de WFA te ondersteunen en te handelen in overeenstemming met de statuten en alle andere wettige regels of voorschriften goegekeurd door de Raad van Bestuur van de WFA.

5.2AIle leden zijn verplicht alle beslissingen genomen door de Raad van Bestuur van de WFA te ondersteunen en te respecteren op voorwaarde dat dergelijke beslissingen legaal zijn in hun respectievelijke landen.

5.3Alle leden zijn verplicht om een voor hun lidmaatschap te betalen binnen dertig (30) dagen vanaf de datum van uitgifte van de factuur. Bovendien zijn alle leden verplicht om alle extra kosten die hun vertegenwoordigers zich ertoe verbinden tijdens de beraadslagingen en Effectieve Vergadering van de Raad van Bestuur te betalen, die te betalen binnen dertig (30) dagen vanaf de datum van uitgifte van de factuur.

Het bedrag voor het lidmaatschap voor beide effectieve en geâssocieerde leden bedraagt maximum 30.000

¬ .

ARTIKEL 6: ORGANISATIE, BOEKJAAR

6.1 De bestuursorganen van de WFA zijn:

a)De Algemene Vergadering ; en

b)De Raad van Bestuur ; en

c)De Secretaris.

6.2 Het fiscaal boekjaar van de WFA, zal lopen van 1 januari tot 31 december.

ARTIKEL 7: ALGEMENE VERGADERING, VERGADERINGEN EN STEMPROCEDURES

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/04/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

7.1 De Algemene Vergadering is het algemeen leidinggevend orgaan van de WFA, tenzij hierin anders uiteengezet.

7.2De Algemene Vergadering zal:

a)Het budget en andere financiële bijdragen voor de volgende jaren, zoals aanbevolen door de Raad van Bestuur bepalen;

b) De jaarrekening van het afgelopen jaar goedkeuren;

c) Instructies geven aan de Raad van Bestuur over zaken zoals voorgesteld door de leden;

d)Verkiezing van de Voorzitter en de Raad van Bestuur van de WFA zoals beschreven in de artikelen 8 en 9 en de benoeming van een penningmeester en / of auditeur voor boekhoudkundige doeleinden, zoals vereist door de wet;

e)Het oplossen en beslisen over alle andere zaken die de Algemene Vergadering geoorloofd en redelijk acht om te worden behandeld door de WFA.

7.3 De WFA zal ten minste eenmaal per jaar in een Gewone Algemene Vergadering (de "Annual Meeting ") samenkomen. Bovendien moet op schriftelijk verzoek van de Raad van Bestuur of op schriftelijk verzoek van ten minste twee derde (2 / 3) van de vaste leden van de WFA, een Buitengewone Algemene Vergadering (de "Buitengewone Algemene Vergadering") opgeroepen worden binnen drie (3) maanden vanaf het ontvangst van het verzoek door de Voorzitter van de WFA, met vermelding van de plaats en het tijdstip van deze Buitengewone Algemene Vergadering.

7.4 Effectieve leden hebben het recht om schriftelijk (e-mail verzendingen inbegrepen) voorstellen te doen aan de Algemene Vergadering, op voorwaarde dat deze op het secretariaat van de WFA uiterlijk dertig (30) dagen v66r de datum van de betreffende Algemene Vergadering toekomen tenzij het voorstel naar behoren is erkend als een noodsituatie en gesteund door een tweederde meerderheid (2 / 3) van de stemmen, zoals uiteengezet in artikel 7.10 hieronder. De beslissing om een voorstel te accepteren of niet wordt genomen door de raad van de WFA volgens haar gerechtvaardigde en rechtmatige discretie.

7.5 De agenda moet worden opgestuurd (e-mail verzending inbegrepen) aan de leden door de secretaris namens de Voorzitter ten minste eenentwintig (21) dagen voorafgaand aan de Algemene Vergadering en kan worden gewijzigd voor de desbetreffende vergadering door voorstellen rechtmatig ingediend door de leden in overeenstemming met de bepalingen van artikel 7.

7.6 Stemrecht op de Algemene Vergadering zal worden uitgeoefend door de aangewezen vertegenwoordiger van elke effectief lid ("de vertegenwoordiger"). Elke effectieve lid heeft een (1) stem.

7.7 Een volmacht is toegestaan per vertegenwoordiger en de geldigheid ervan is onderworpen aan de indiening van een officiële brief van substitutie aan de Raad van Bestuur. Het Lid dat zijn volmacht overdraagt moet zijn lidmaatschapsbijdrage volledig betaald hebben.

7.8 Een derde van het totale aantal vaste leden van de WFA aanwezig, in persoon of vertegenwoordigt door een vast lid met een geldige volmacht, vormt een quorum voor zakelijke kwesties op eender welke Algemene Vergadering indien ten minste zeven (7) effectieve leden vertegenwoordigd zijn door hun respectievelijke vertegenwoordigers of gevolmachtigden.

7.9 Algemene Vergaderingen staan alleen open voor effectieve leden van de WFA tenzij de Voorzitter of de waarnemende Voorzitter van deze vergadering verklaart de desbetreffende vergadering te openen voor het publiek en / of voor niet-leden van de WFA.

7.10 De Algemene Vergadering zal besluiten stemmen door een effectieve meerderheid van de stemmen van de vertegenwoordigers die aanwezig zijn op een vergadering waarop het quorum is bereikt, behalve dat een tweederde (2 / 3) meerderheid van de stemmen is vereist voor het volgende:

a) De ontbinding van de WFA in overeenstemming met artikel 13 hieronder;

b) Elke handeling waarvoor een tweederde (2 / 3) meerderheid van stemmen wordt vereist door de toepasselijke wetgeving of door andere bepalingen van deze statuten zoals hierin vastgelegd.

7.11 Met inachtneming van artikel 7.10, hierboven, kunnen besluiten worden genomen door schriftelijke stemmingen of schriftelijke toestemming tussen de vergaderingen van de Algemene Vergadering indien meer dan vijftig procent (50%) van het totale aantal stemmende vertegenwoordigers het eens is met deze procedure.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/04/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

ARTIKEL 8: SAMENSTELLING VAN DE RAAD VAN BESTUUR

8.1 De WFA wordt beheerd door een Raad van Bestuur die bestaat uit:

(i)een vertegenwoordiger van elk van de stichtende leden schriftelijk aangesteld door elk van de stichtende leden ; en

(ii)vier vertegenwoordigers van de effectieve leden, ongeacht het aantal effectieve leden, (elk een "vertegenwoordiger "). De vier vertegenwoordigers van de effectieve leden leden worden verkozen door een effectieve meerderheid van stemmen van de Algemene Vergadering. De kandidatenlijsten moeten aan de secretaris worden voorgelegd voorafgaand aan de vergadering van de Raad van Bestuur en onmiddellijk voorafgaand aan de respectievelijke verkiezingen en vervolgens door de waarnemende Voorzitter van de vereniging of de persoon die wordt benoemd door de waarnemende Voorzitter van de vereniging als waarnemend voorzitter op de Algemene Vergadering voor de behandeling van de verkiezingsprocedure (hierna: "De Voorzitter") aan de aanwezige leden op deze vergadering worden voorgelegd.

8.2 Een stichtend lid en een effectief lid kan haar vertegenwoordiger in de Raad van Bestuur vervangen naar eigen wil.

8.3EIke vertegenwoordiger heeft het recht en de volmacht over alle stemrechten van het bedrijft vereniging (aanwijzer(s)) die hem heeft aangewezen om hen te vertegenwoordigen uit te oefenen. De Vertegenwoordiger is op geen enkele wijze persoonlijk aansprakelijk voor de beslissingen genomen door de vertegenwoordigde organisatie.

8.4De Raad van Bestuur kiest de Voorzitter voor een periode van vierentwintig maanden.

8.5 De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur die bestaat uit effectieve leden. De Bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering voor een termijn van drie jaar.

Zolang als de Algemene Vergadering de leden van de Raad van Bestuur niet heeft herkozen, blijven de actuele leden van de Raad van Bestuur hun taken in afwachting van de beslissing van de Algemene Vergadering uitvoeren.

Hun mandaat verstrijkt alleen door, ontslag of uitsluiting.

Het ontslag van een bestuurder geschiedt door het sturen van een aangetekende brief aan de Raad van Bestuur. De Raad van bestuur stuurt een ontvangstbevestiging aan de auteur van de ontslagbrief en het zorgt voor het uitvoeren van de formaliteiten van openbaarmaking vereist door de wet van 27 juni 1921.

ARTIKEL 9: BESTUURSVERGADERINGEN, BEVOEGDHEDEN EN PLICHTEN

9.1 De Voorzitter van de Raad van Bestuur roept een Gewone Vergadering van de Raad van Bestuur ten minste tweemaal per jaar samen. Een kennisgeving dient binnen een redelijke termijn voorafgaand de vergadering te worden gestuurd aan alle leden van de Raad van Bestuur.

9.2Een Buitengewone Vergadering van de Raad van Bestuur, indien nodig, zal worden bijeengeroepen door de Voorzitter op schriftelijk verzoek van een derde (1 I 3) van alle leden van de Raad van Bestuur en dit binnen twee (2) maanden vanaf de dag dat een dergelijk verzoek is ontvangen door de Voorzitter en ! of het secretariaat van de WFA.

9.3De helft van het totale aantal Bestuursleden moet aanwezig zijn op elke vergadering van de Raad van Bestuur, dit moet inclusief de Voorzitter en vormt een quorum voor zakelijke kwesties op elke Bestuursvergadering. Gevolmachtigden en vervangers zijn niet toegestaan in vergaderingen van de Raad van Bestuur.

9.4Besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij effectieve meerderheid van de stemmen van de aanwezige leden van de Raad van Bestuur met uitzondering van die welke zijn omschreven in onderstaand artikel 15 welke een tweederde (2/3) meerderheid van de stemmen van alle bestuursleden vereisen.

Besluiten kunnen ook worden genomen door middel van schriftelijke stemmen, tenzij bezwaar wordt gemaakt door een effectieve meerderheid van de stemmen van alle bestuursleden in een specifieke zaak. In het geval van een patstelling, heeft de Voorzitter van de WFA de beslissende stem.

9.5De Raad van Bestuur zal:

a) Voorstellen voorbereiden ten opzichte van aanpassingen van de statuten;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/04/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

b) Het jaarlijkse werkprogramma van de WFA voorbereiden;

c) Controle en toezicht houden op .het gebruik van lidmaatschapsgelden en andere opbrengsten gegenereerd door de WFA in het beste belang van de WFA-leden;

d) Beheren en toezicht houden op de WFA programma's;

e) Het voorbereiden van de jaarlijkse budgetten van de respectievelijk volgende werkingsjaren van de WFA op bestuursniveau en deze presenteren aan de Algemene Vergadering voor de goedkeuring;

f) Voorstellen en het benoemen van de Raadsheer, penningmeester en/of auditeur voor de WFA;

h) Benoemen en het toezicht houden op de Secretaris van de WFA;

i) Werkgroepen en commissies samenstellen die verantwoordelijk zijn voor het omgaan met specifieke zaken, problemen onderzoeken die van belang zijn voor de leden en de voorbereiding van voorstellen voor de oplossingen hiervan binnen het kader van de Algemene Vergadering en de respectievelijke Vergaderingen van het Comité;

j) Bemiddelen en" pogingen doen om geschillen tussen de leden te regelen op hun gezamenlijk verzoek en dienovereenkomstig te handelen;

k)Omgaan met andere zaken en zaken van de WFA, die niet vallen onder de exclusieve bevoegdheid van de Algemene Vergadering.

9.6 De Raad van Bestuur is bevoegd delen van zijn verantwoordelijkheden schriftelijk te delegeren aan de secretaris volgens regels die dienen opgesteld te worden door de Raad van Bestuur. Dit kan ook financiële verantwoordelijkheden inhouden.

ARTIKEL 10: Voorzitter

10.1 De Voorzitter vertegenwoordigt de WFA en voert de beslissingen van de Raad van Bestuur uit. Hij roept de Algemene Vergadering alsmede alle vergaderingen van de Raad van Bestuur samen en treedt op als Voorzitter van al deze vergaderingen, tenzij hij een waarnemend Voorzitter benoemt voor deze specifieke vergadering in zijn geheel of gedeeltelijk. Hij zal ook toezicht houden op de naleving van de statuten alsook op de uitvoering van besluiten. In het geval dat de president (niet alleen voor een korte termijn) gehinderd is of niet in staat is om zijn taken te vervullen, zal een Vice-Voorzitter benoemd door de Raad van Bestuur verkozen met effectieve meerderheid van de stemmen het voorzitterschap nemen en zal deze vervolgens handelen voor en namens de Voorzitter tijdens die periode, tot - indien nodig onder concrete omstandigheden - een nieuwe president van de WFA zal verkozen zijn.

10.2De Voorzitter wordt gemachtigd door de statuten van schriftelijk een deel van zijn verantwoordelijkheden te delegeren aan de secretaris. Dit kan ook financiële verantwoordelijkheden inhouden. Deze delegatie ontslaat de Voorzitter niet van zijn verantwoordelijkheden.

10.3De Voorzitter wordt gekozen door de Algemene Vergadering voor een hernieuwbare termijn van twee (2) jaar.

ARTIKEL 11: SECRETARIS, ZETELS IN WERKCOMMISSIES

11.1 De secretaris wordt benoemd door de Voorzitter onder voorbehoud van goedkeuring door de Raad van Bestuur.

11.2De secretaris is verantwoordelijk voor de uitvoering van de dagelijkse gang van zaken van de WFA en het beheer van de administratie met inbegrip van het secretariaat van de WFA onder toezicht en leiding van de Raad van Bestuur. Hij voert de besluiten van de Raad van Bestuur uit.

11.3 De Secretaris woont de vergaderingen bij van de Raad van Bestuur, de Algemene Vergadering en het Uitvoerend Comite in een adviserende rol.

11.4De raadsman van de WFA zoals benoemd door de Raad van Bestuur van de WFA is gerechtigd om de vergaderingen van de Raad van Bestuur bij te wonen. De Raad van Bestuur kan ook de penningmeester en/of auditeurs of elke andere deskundig vragen om de vergaderingen bij te wonen. Deze personen zijn verplicht om alle zaken die betrekking hebben op dergelijke vergaderingen van de Raad van Bestuur te behandelen als strikt

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/04/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

vertrouwelijk, tenzij en totdat bekendgemaakt door de Raad van Bestuur zelf aan de leden van WFA en te handelen tijdens dergelijke vergaderingen van de Raad van Bestuur in een louter adviserende rol.

ARTIKEL 12: ONTSLAG EN UITSLUITING VAN LEDEN

12.1Leden van de WFA kunnen vrijwillig ontslag nemen door het in acht nemen van een opzegtermijn van ten-minste drie (3) maanden. Het aftredende lid moet voldoen aan al haar verplichtingen tot de beëindiging van zijn lidmaatschap.

12.2De Raad van Bestuur kan namens de Algemene Vergadering het lidmaatschap van een lid stopzetten voor een bepaalde oorzaak. In minder ernstige gevallen kan het een lidmaatschap schorten voor een bepaalde (redelijke) termijn. Zonder beperking, worden de volgende oorzaken beschouwt als opzegbare oorzaken:

a)Niet aan de criteria voor lidmaatschap te voldoen op een permanente basis;

b)Niet betalen van het jaarlijkse lidgeld .of andere heffingen aan de WFA gedurende ten minste zes (6) maanden vanaf de datum van schriftelijke kennisgeving aan het betrokken lid om de openstaande rekeningen te vereffenen;

c)De voortdurende schendingen van deze statuten of acties die de Raad van Bestuur de indruk geven dat deze de WFA en / of de vrachtindustrie en handel in het algemeen in diskrediet brengen.

12.30e Raad van Bestuur van de WFA zal, waar mogelijk en wenselijk onder de gegeven omstandigheden, een lid van tevoren schriftelijk op de hoogte stellen voorafgaand aan de opschorting of uitsluiting van zijn lidmaatschap, dat zijn schorsing of uitsluiting ervan in behandeling is en zal het respectievelijke lid de gelegenheid geven om de problemen waarvoor het lidmaatschap kan worden opgeschort of uitgesloten uiteen te zetten. Een twee-derde (2 I 3) meerderheid van stemmen van de Raad van Bestuur is vereist voor een eventuele schorsing of uitsluiting. Een geschorst of uitgesloten lid kan ook een beroep aantekenen tegen deze beslissing van de Raad van Bestuur door een kennisgeving aan het secretariaat te sturen niet later dan dertig (30) dagen voorafgaand aan de datum van de respectievelijk eerstvolgende Algemene Vergadering. Dit kan het besluit van de Raad van Bestuur teniet doen, daar een dergelijk besluit moet goedgekeurd worden door een tweederde (213) meerderheid van de stemmen van alle aanwezige stemmen op de Algemene Vergadering.

ARTIKEL 13: ONTBINDING VAN DE WFA

13.1De WFA kan worden ontbonden bij besluit van de Algemene Vergadering dat moet worden aangenomen door een tweederde (2 / 3) meerderheid van de stemmen van de aanwezigen of hun vertegenwoordigers. Het quorum van de stemmen zal tachtig procent (80%) van de stemmen van alle effectieve leden.

13.2De WFA kan worden ontbonden door de Raad van Bestuur, indien tijdens twee (2) opeenvolgende jaren niet één (1) Algemene Vergadering heeft plaatsgevonden.

13.3Na de ontbinding van de WFA en na betaling van zijn financiële verplichtingen, worden alle resterende activa overgedragen aan de leden evenredig hun lidmaatschap contributie van het laatste jaar.

ARTIKEL 14: DIVERSEN

14.1De Secretaris van de WFA, wordt verplicht om een volledige en correcte administratie van de rekeningen bij te houden alsook de notulen van de besprekingen van de vergaderingen en commissies. De Raad van Bestuur is verplicht om de notulen van de bestuursvergaderingen bij te houden maar kan deze verantwoordelijkheid delegeren aan de secretaris.

14.2 De Secretaris van de WFA kan acties coördineren goedgekeurd door de Raad van Bestuur of een Werkgroep en alle gelden inzamelen die door de respectievlijke leden moeten worden betaald door hen in een effectieve vergadering van het bestuur of werkcommissie.

14.3Eigendom van de WFA kan worden toegewezen, getransporteerd of bewaard door de Raad van Bestuur of door haar gemachtigde agenten of advocaten. Dergelijke gemachtigde personen hebben de uitvoeringsmacht om alle opdrachten en middelen uit te voeren, aan te leveren, door te geven, te transporteren en te bewaren, maar de verkoop, ruil, verhuur of andere vervreemding van aile of nagenoeg alle van de eigendommen en bezittingen van de WFA is slechts toegestaan indien goedgekeurd door de Algemene Vergadering met de meerderheid van stemmen en het quorum zoals uiteengezet in paragraaf 16.1.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/04/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

14,4Geen leningen worden toegestaan door de WFA aan geen enkele van haar bestuursleden. Elke bestuurder of de Secretaris, die instemt met of participeert in het aangaan van een dergelijke lening blijft verantwoordelijk jegens de WFA totdat de lening is terugbetaald ongeacht eventuele andere gevolgen die uit deze handelingen kunnen voortvloeien.

14,5De officiële taal van de WTA is het Engels. in geval van een geschil in de interpretatie van documenten of andere mededelingen in andere talen, zal het Engels de overhand hebben.

14.6 Binnen het lidmaatschap, zal de WFA geen discriminatie op grond van religie, geslacht, ras, politiek of iedere andere willekeurige discriminerende reden tolereren.

14.7 Elke macht om deze statuten te veranderen te wijzigen of in te trekken berust bij de Algemene Vergadering van de WFA.

14.8De ongeldigheid van een bepaling van deze statuten zal geen invloed hebben op de overige bepalingen ervan, en in dat geval zullen deze statuten gelden in alle opzichten alof dergelijke ongeldige bepaling was weggelaten.

14.9 Deze statuten zijn onderworpen aan het Belgische recht. In geval van een geschil met betrekking tot deze statuten zal dat geregeld worden overeenkomstig de bepalingen van de wet VZW, IVZW en stichtingen, in het frans voor de bevoegde rechtbanken te Brussel.

ARTIKEL15: WIJZIGING VAN DE DE OPRICHTINGSACTE

Een voorstel gemaakt voor het wijzigen van de oprichtingsacte of de ontbinding van de vereniging zal uitgaan van de Raad van Bestuur of van een kwart of meer van de leden van de vereniging.

Behalve in het geval van een urgentie, geeft de Raad van Bestuur ten minste dertig (30) dagen voorafgaand bericht aan de leden van de vereniging van de datum van de Buitengewone Algemene Vergadering, die het hiervoor genoemde voorstel zal behandelen alsmede de details van een dergelijk voorstel.

De Buitengewone Algemene Vergadering kan beraadslagen en beslissen indien twee derde (2 / 3) van alle effectieve leden van de vereniging aanwezig of vertegenwoordigd is. Een besluit tot wijziging van de oprichtingsacte moet worden aangenomen met een meerderheid van drie vierde (3 / 4) van de uitgebrachte stemmen.

Als dit tweederde quorum niet bereikt is tijdens deze vergadering wordt een nieuwe Buitengewone Algemene Vergadering bijeengeroepen in overeenstemming met de voorwaarden zoals hierboven beschreven. Deze vergadering zal gemachtigd zijn om definitief en geldig te beslissen over de punten van de agenda, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Tijdelijke besluiten

Het eerste fiscale boekjaar zal worden afgesloten op 31 december 2012.

De oprichter heeft besloten van het benoemen van de volgende bestuurders in de Raad van Bestuur:

a)Clasquin Group, naamelooze venootschap, 235, Cours Lafayette, F-69451 Lyon Cedex 06, Frankrijk, vertegenwoordigd door Meneer Hugues Morin, woonplaats op 54 Boulevard de la Duchère, 69009 Lyon, Frankrijk ; en

b)Universal Expres, naamelooze venootschap, Rue Dieudonné Lefèvre 160, 1020 Brussel, n° 403476052, vertegenwoordigd door Meneer Jean-Marc Lambrechts, woonplaats op Rue des Métaux 16, 1040 Brussel ; en

c)Posten Norden AB, naamelooze venootschap, Terminalvàgen 24, in Solna, Sweden, vertegenwoordigd door Meneer Lars Gurfldt, woonplaats op Blámesgrënd, 7, 19255, Sollentuna, Sweden; en

De oprichters hebben besloten om de volgende organisatie als Voorzitter van de vereniging te benoemen: Piet Verdonck

Brussel, 30 maart 2011

MOD 2.2

Voor- Luik B - Vervolg

behouden aan .iet Belgisch

Staatsblad



Universel Express



Jean-Marc Lambrechts

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/04/2011- Annexes du Moniteur belge



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
WORLD FREIGHT ALLIANCE, AFGEKORT : WFA

Adresse
GEBOUW 726 1931 BRUCARGO

Code postal : 1931
Localité : Brucargo
Commune :
Région : Région de Bruxelles-Capitale