ZERO DE CONDUITE

Association sans but lucratif


Dénomination : ZERO DE CONDUITE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 502.522.158

Publication

30/01/2013
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

el 6 JAN 201,3

~ ~~U~~~

Griffie

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : Zéro de conduite vzw

(verkort) : Zéro de conduite

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Washuisstraat 24 bus 2, 1000 Brussel, België

Onderterp akte : Oprichting

Op 5 oktober 2012 werd Zéro de conduite, een vereniging zonder winstoogmerk opgericht; overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk, en de stichtingen, gewijzigd door de wetten van 2 mei 2002 en 16 januari 2003, De stichtende leden zijn:

Edwin Carels, Papegaaistraat 53, 9000 Gent, Belgische nationaliteit Gerard-Jan Claes, Felix-Sterckxstraat 23, 1020 Brussel, Belgische nationaliteit

Stoffel Debuysere, Canadastraat 47, 1190 Brussel, Belgische nationaliteit Elias Grootaers, Washuisstraat 24 bus 2,1000 Brussel, Belgische nationaliteit

Marie Logie, Posteernestraat 17c, 9000 Gent, Belgische nationaliteit

Olivia Rochette, Zwaantje 27, 1840 Londerzeel, Belgische nationaliteit

Sarah Vanagt, leperlaan 60-62, 1000 Brussel, Belgische nationaliteit

STATUTEN

Art, 1. De vereniging draagt de naam "Zéro de conduite vzw", afgekort "Zéro de conduite".

Aile stukken uitgaande van de vereniging moeten haar naam vermelden, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "vzw".

Art. 2. De zetel van de vereniging is gevestigd in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Heden is hij gevestigd te 'Washuisstraat 24 bus 2, 1000 Brussel', in het gerechtelijk arrondissement Brussel.

De zetel van de vereniging mag overgebracht worden naar een andere plaats in dezelfde agglomeratie bij besluit van de raad van bestuur. Dit besluit moet binnen de maand bekendgemaakt worden in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De raad van bestuur kan kantoren en centra van werkzaamheden oprichten waar hij dit nuttig zou achten. Art. 3. De vereniging heeft tot doel:

Ten eerste de administratieve en organisatorische ondersteuning en de uitvoering van onderzoek, realisatie, productie en verdeling van audiovisuele activiteiten en afgeleiden. Deze opsomming is aanduidend en niet beperkend.

Ten tweede het bevorderen van de verspreiding en promotie van audiovisuele creaties en afgeleiden binnen een zo ruim mogelijk landschap.

Ten derde de organisatie van manifestaties en activiteiten in het sociaal-culturele, educatieve en artistieke veld zoals festivals, losse voorstellingen, rondreizende programma's en vormende activiteiten (workshops, lezingen en cursussen).

Op de laatste blz. van Liu k B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Off :5aU .)5

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

4 I

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Ten vierde het verrichten van onderzoek in geschreven en audiovisuele archieven met het oog op publicatie van teksten of vertoning van audiovisuele creaties en afgeleiden waarin het gevonden materiaal verwerkt wordt.

Om het hoger omschreven doel te bereiken, kan de vereniging alle initiatieven nemen die rechtstreeks of onrechtstreeks met het maatschappelijk doel te maken hebben en/of dit maatschappelijk doel kunnen bevorderen.

Zij is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn met het doel omschreven in het eerste lid en voor zover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken. Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er aile eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, en onder meer overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, goederen in huur nemen, dit alles zowel in binnen- als in buitenland.

Zij kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden.

Art. 4, De vereniging is opgericht voor onbepaalde tijd.

LEDEN

Art. 5. Devereniging is samengesteld uit effectieve leden en uit toegetreden leden. Het getal van de leden is niet beperkt. Het aantal van de effectieve leden mag evenwel niet minder bedragen dan vier.

Effectief lid wordt eenieder die op voorstel van ten minste twee effectieve leden, als effectief lid wordt aanvaard bij besluit van de algemene vergadering genomen met een meerderheid van twee derde van de aanwezige effectieve leden.

Als lid kan tot de vereniging toetreden elke natuurlijke persoon of rechtspersoon, evenals openbare besturen, die door de raad van bestuur als zodanig worden toegelaten. Wie toegetreden lid wil worden, dient zijn verzoek om toelating schriftelijk te richten aan de raad van bestuur, Dit schriftelijke verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail. De raad van bestuur beslist vrij over elk verzoek tot toetreding.

Art, 6, De effectieve en de toegetreden leden betalen dezelfde jaarlijkse bijdrage. Het bedrag hiervan wordt bepaald door de algemene vergadering. Deze mag niet meer bedragen dan 25 euro.

Art. 7. Elk lid kan te allen tijde, mits hij er een maand vooraf kennis van geeft, uit de vereniging treden, doch niet alvorens hij de opeisbaar geworden bijdragen heeft betaald, Het ontslag dient schriftelijk aan de raad van bestuur ter kennis te worden gebracht. Dit schriftelijke verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail.

Tot uitsluiting van een lid kan alleen door een algemene vergadering worden besloten, met tweederde meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen en nadat het lid is gehoord, althans opgeroepen.

Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het lid overlijdt, failliet, onbekwaam of in staat van verlengde minderjarigheid wordt verklaard, of onder voorlopig bewind wordt gesteld.

Art. 8. Het lid dat ontslag neemt of dat uitgesloten wordt, heeft geen aanspraak op het maat-schappelijk bezit, en kan geen teruggave vorderen van de betaalde bijdragen, of vergoe-ding eisen voor geleverde prestaties. Hetzelfde geldt ten aanzien van de rechthebbenden van een overleden lid.

Een ontslagnemend of uitgesloten lid, of de rechthebbenden van een overleden lid, kunnen noch inzage vorderen van de rekeningen van de vereniging noch zegels laten leggen of een boedelbeschrijving vorderen.

Art, 9. De algemene vergadering kan, op de door haar te bepalen voorwaarden, aan bepaalde personen de titel van erelid van de vereniging toekennen,

ALGEMENE VERGADERING

Art. 10. De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

leder effectief lid kan schriftelijk volmacht geven aan een ander effectief lid, die het daarbijbehorend stemrecht mag uitoefenen, evenwel zonder dat een lid houder mag zijn van meer dan één volmacht.

Art. 11, In de algemene vergadering hebben alle effectieve leden een gelijk stemrecht. De besluiten warden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, ongeacht het aantal aanwezigen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter van de vergadering.

De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn statutenwijziging, benoemen en afzetten van bestuurders, goedkeuring begroting en rekeningen, vrijwillige ontbinding, aanvaarding nieuwe leden en uitsluiting leden.

Art. 12, De algemene vergadering moet minstens eenmaal per jaar worden bijeengeroepen, voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en het goedkeuren van de begrotingen van het volgende jaar.

Op ieder ogenblik kan een buitengewone algemene vergadering van de vereniging worden bijeengeroepen door een beslissing van de raad van bestuur of op vraag van minstens een vierde van de effectieve leden. Iedere vergadering wordt gehouden op de dag, het uur en de plaats vermeld in de oproeping.

Alle effectieve leden moeten schriftelijk worden opgeroepen ten minste vijftien dagen vôôr de vergadering, Deze schriftelijke oproeping gebeurt per brief of per e-mail, met vermelding van de agenda.

Art. 13. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De agenda wordt vastgesteld door de raad van bestuur, Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen mede in behandeling worden genomen op voorstel zowel van de voorzitter als van de gedelegeerd bestuurder.

Art. 14, De algemene vergadering kan slechts geldig besluiten over de ontbinding van de vereni-ging of de wijziging in de statuten indien de bepalingen van de artikelen 8 en 20 van de Wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk worden nageleefd.

Art. 15. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt die worden ondertekend door de voorzitter en worden opgenomen in een bijzonder register.

Alle leden of derden, die van een belang doen blijken, kunnen uittreksels vragen die worden ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur en door een bestuurder.

ledere wijziging van de statuten moet binnen de maand van naar dagtekening wor-den bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad. Dit geldt ook voor iedere benoeming, ontslag of afzetting van een bestuurder.

BESTUUR

Art. 16. De'vereniging wordt bestuurd door een raad samengesteld uit minstens drie leden, gekozen onder de effectieve leden door de algemene vergadering voor een termijn van vijf jaar. De algemene vergadering kan te allen tijde een einde stellen aan hun mandaat. Hun opdracht eindigt van rechtswege door het verstrijken van hun mandaat en eveneens door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van het lidmaatschap. Iedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur.

Art, 17. Elke bestuurder die benoemd is om een tussentijds opengevallen mandaat waar te nemen, blijft slechts bestuurder tot dat mandaat verstreken is, Bestuurders wier mandaat van beperkte duur is, moeten voor het verstrijken ervan het initiatief nemen om de algemene vergadering te laten bijeenroepen om nieuwe bestuurders te benoemen. Indien zij in gebreke blijven, zijn zij ertoe gehouden hun opdracht verder te vervullen tot in hun vervanging is voorzien, onverminderd hun aansprakelijkheid voor de schade die door hun verzuim mocht zijn veroorzaakt.

Art. 18, De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter. De voorzitter van de raad van bestuur is automatisch voorzitter van de algemene vergaderingen.

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter per brief of per e-mail, met vermelding van de agenda. De vergaderingen warden voorgezeten door de voorzitter en, bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Hij kan slechts besluiten indien de meerderheid van de leden aanwezig is, De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen geeft de stem van de voorzitter, of van diegene die hem vervangt, de doorslag.

MOD 2,2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Iedere bestuurder kan schriftelijk volmacht geven aan een andere bestuurder, die het daarbijbehorend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een bestuurder houder mag zijn van meer dan één volmacht.

Van de besluiten warden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de vocrzitter, en die ingeschreven worden in een bijzonder register Deze notulen moeten aan alle leden ter goedkeuring worden vocrgelegd. De uittreksels die moeten worden voorgelegd, worden door de voorzitter ondertekend.

Art. 19. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging. Hij kan alle rechtshandelingen stellen en alle daden verrichten die hij nuttig acht voor de verwezenlijking van het doel der vereniging, met uitzondering van de handelingen die voorbehouden zijn aan de algemene vergadering of die strijdig zijn met de wei De raad van bestuur kan onder zijn verantwoordelijkheid, zijn bevoegdheden gedeeltelijk overdragen aan een van zijn leden en zelfs aan derden.

Art. 20. Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in hun bestuur. Juridische implicaties met betrekking tot producties kunnen niet verhaald worden op de bestuurders, de schulden van de vzw evenmin. Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

Art, 21. De raad kan een gedelegeerd bestuurder benoemen die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling, en tekent namens de vereniging alle kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoer, post, bank, spaarkas en alle andere dergelijke ondernemingen of diensten. Voor dergelijke zaken van dagelijks bestuur volstaat de handtekening van de gedelegeerd bestuurder.

Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur en de bijzondere opdrachten vallen, is de vereniging slechts verbonden door de handtekeningen van twee bestuurders samen.

De opdracht van de gedelegeerd bestuurder eindigt door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van lidmaatschap. De gedelegeerd bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur en kan eveneens te allen tijde door de raad van bestuur ontslagen worden. Het ontslag moet minstens drie maanden op voorhand door schriftelijke kennisgeving aan alle leden van de raad van bestuur gemeld worden.

BEGROTINGEN, REKENINGEN

Art. 22. Met boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december, Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de begroting voor het volgend jaar op. Deze worden aan de algemene vergadering ter goedkeuring voorgelegd.

Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet als dividend of anderszins aan de leden worden uitgekeerd,

ONTBINDING, VEREFFENING

Art. 23. De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of het uittreden van een lid, in zover het aantal effectieve leden daardoor niet minder dan drie bedraagt.

De vereniging kan voor het verstrijken van haar duur ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering overeenkomstig artikel 20 van de Wet van 27 juni 1921 gewijzgid door de Wet van 2 mei 2002 of door een gerechtelijke beslissing.

in geval van vrijwillige ontbinding worden door de algemene vergadering, en bij gebreke daarvan door de rechtbank, een of meer vereffenaars benoemd, hun bevoegdheid bepaald en de wijze van vereffening der schulden en van de tegeldemaking der goederen vastgesteld.

Art. 24. In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, die een gelijkaardig doel als deze vereniging nastreeft; zijn er verscheidene zodanige verenigingen, dan maakt de algemene vergadering een keuze of verdeelt zij de activa naar goedvinden; zijn er geen, dan worden de goederen overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, waarvan het doel het hierboven omschreven doel het meest nabij komt.

Art. 25. Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de wet van 27 juni 1921 en de gebruiken inzake de verenigingen van toepassing.

MOD 2.2

Luik B - Vervoeg

BENOEMINGEN

De algemene vergadering van "Zéro de conduite vzw" heeft volgende leden als bestuurder benoemd en volgende mandaten toebedeeld:

voor-

" behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Raad van bestuur:

Voorzitter: Stoffel Debuysere

Bestuurder: Elias Grootaers

Bestuurder: Marie Logie

Bestuurder: Sarah Vanagt

Gedelegeerd bestuurder: Elias Grootaers

Brussel, 05/10/2012

Oprichter 2: Gerard-Jan Claes, Felix Sterckxstraat 23, 1020 Brussel

Oprichter 3: Stoffel Debuysere, Cana t 47, 1190 Brussel

ias Gro taers, Washuisstraat 24 bus 2, 1000 Brussel

Oprichter 5: Marie Logee, Posteer aat 170, 9000 Gent

Oprichter 6: Olivia Rochette, Zwaantje 27, 1840 Londerzeel

Oprichter 7: Sarah Vanagt, leperlaan 60-62, 1000 Brussel

Getekend:

Oprichter 1: Edwin C

gaaistraat 53, 9000

Oprichter 4;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ZERO DE CONDUITE

Adresse
WASHUISSTRAAT 24, BUS 2 1000 BRUSSEL

Code postal : 1000
Localité : BRUXELLES
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale