2FUN

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : 2FUN
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 541.992.250

Publication

02/12/2013
ÿþt

. 1

MQd Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

II i *131799 5

Neergelegd ter griffie van de Rechtbank van Koophandel te Antwerpen, op

Griffie tr'n'. ?n13

®541 " 992.25a

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : 2FUN

(verkort)

Rechtsvorm : vennootschap onder firma

Zetel : Molenstraat 54 te 2547 Lint

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Uit een onderhandse akte opgemaakt op 29 oktober 2013 blijkt tussen de ondergetekenden:

1. van Treeck Sam, wonende te gorterstraat 21/2 , 2000 Antwerpen,

2. Demaere Tim, wonende te Molenstraat 54,2547 Lint

hierna °de oprichters" geheten,

besloten door middel van deze onderhandse akte een vennootschap op te richten onder de rechtsvorm van een vennootschap onder firma.

De statuten van de vennootschap luiden als volgt:

Artikel 1. De rechtsvorm en de naam van de vennootschap

1.1 De vennootschap die wordt opgericht, is een handelsvennootschap die de rechtsvorm van een

vennootschap onder firma heeft aangenomen. De vennootschap verkrijgt rechtspersoonlijkheid vanaf het

ogenblik dat een uittreksel van deze oprichtingsakte is neergelegd ter griffie van de rechtbank van

koophandel van het rechtsgebied waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft.

1.2 De vennootschap onder firma wordt opgericht onder de naam 2fun.

Artikel 2. De zetel van de vennootschap

2.1 De zetel van de vennootschap is gevestigd te Molenstraat 54,2547 Lint.

2.2 De zetel van de vennootschap kan bij beslissing van de algemene vergadering, met een gewone

meerderheid van stemmen van de aanwezige leden, verplaatst worden naar elke andere plaats in het

Vlaamse Gewest en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en waar dan ook bijkantoren kan oprichten.

Artikel 3. Het doel van de vennootschap

De vennootschap heeft het volgende doel:

Verhuur en lease van alle mogelijke sport- en recreatieartikelen;

Aan- en verkoop van deze sport- en recreatieartikelen;

Organisatie, promotie en uitvoering van evenementen, beurzen en congressen allerhande.

Verder mag de vennootschap in België en in het buitenland aile commerciële, industriële en financiële verrichtingen doen die in verband staan met haar maatschappelijk doel. Zij mag eveneens belangen hebben bij wijze van inbreng, inschrijving, of anderszins, in alle ondernemingen, verenigingen, vennootschappen die een gelijkaardig, analoog of aanverwant doel nastreven of wier doel van aard is dat van de vennootschap te bevorderen. Zij mag zich voor deze ondernemingen, verenigingen of vennootschappen borg stellen of aval verlenen, voorschotten en krediet toestaan of andere waarborgen verstrekken.

De vennootschap kan alle rechtshandelingen en daden stellen die rechtstreeks verband houden met haar maatschappelijk doel.

Artikel 4. De duur en ontbinding van de vennootschap

4.1 De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur. De duur vangt aan op het ogenblik dat de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

vennootschap rechtspersoonlijkheid verkrijgt.

4.2 De vennootschap kan te allen tijde ontbonden worden door een beslissing van de algemene vergadering van vennoten genomen met een gewone meerderheid.

4.3 De vennootschap wordt niet ontbonden door het overlijden, de onbekwaamverklaring of het kennelijk onvermogen van één van de vennoten. Onverminderd de toepassing van artikel 4.2 wordt de vennootschap evenmin ontbonden door de verklaring van een of meer vennoten.

Artikel 5, Kapitaal

Het kapitaal van de vennootschap is vastgesteld op duizend euro (1.000,00) vertegenwoordigd door 100

participatiebewijzen zonder aanduiding van de nominale waarde.

Het is onderschreven en volstort in geld als volgt:

-Door de heer van Treeck Sam voornoemd op 50 participatiebewijzen hetzij voor een bedrag van 500.00

euro

-Door de heer Demaere Tim voornoemd op 50 participatiebewijzen hetzij voor een bedrag van 500.00 euro

Artikel 6. De vennoten

6.1 intrede van nieuwe vennoten

6.1.1

Nieuwe vennoten kunnen enkel toetreden in vervanging van een uitgetreden of uitgesloten vennoot 6.1.2 Een kandidaat-vennoot moet zijn kandidatuur stellen door middel van een aangetekende brief gericht aan aile vennoten. De algemene vergadering beslist met unanimiteit over de intrede van nieuwe vennoten. 6.2 Inbreng van de vennoten

6.2.1 De vennoten verbinden zich ertoe om de overeengekomen inbreng bij oprichting te doen.

6.2.2 Tenzij anders unaniem beslist door de algemene vergadering van vennoten, onthouden de vennoten zich van het uitoefenen van werkzaamheden als omschreven in het doei van de vennootschap, buiten de vennootschap.

6.2.3 Iedere vennoot heeft een gelijk aandeel in de vennootschap. Deze gelijkheid wordt aangehouden in geval van de intrede van vennoten of de uittreding of uitsluiting van vennoten.

6.3 Verplichtingen van de vennoten

6.3.1 De vennoten zullen de nodige tijd en de nodige zorgen besteden aan de verwezenlijking van het maatschappelijk doel van de vennootschap.

6.3.2 De vennoten zullen het huishoudelijk reglement en de besluiten van de algemene vergadering van aandeelhouders stipt naleven.

6.3.3 De vennoten zijn verplicht aan de andere vennoten elke beslissing van disciplinaire, burgerrechtelijke, strafrechterlijke of administratieve aard die enige weerslag op hun professionele relatie heeft of kan hebben, schriftelijk mee te delen. De uit deze beslissingen voortvloeiende verplichtingen en gevolgen moeten door stukken worden gestaafd.

6.3.4 De vennoten zijn hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor de verbintenissen van de vennootschap. De vennootschap zal de professionele verantwoordelijkheid van haar vennoten verzekeren bij een voldoende solvabele verzekeringsmaatschappij.

6.4 Uittreding en uitsluiting van vennoten

6.4.1 Ieder van de vennoten heeft te allen tijde het recht om op het einde van het boekjaar uit de vennootschap uitte treden, mits dit mee te delen aan de overige vennoten bij aangetekende brief met ontvangstbevestiging ten minste zes maanden vóór het verstrijken van het betrokken boekjaar. De poststempel van de aangetekende brief bepaalt of de kennisgeving tijdig te verzonden.

6.4.2 Een vennoot kan bij gewone meerderheid door de algemene vergadering van vennoten en zonder voorafgaande rechterlijke tussenkomst worden uitgesloten uit de vennootschap ingeval van zware faut, voor zover de betrokken vennoot vooraf hierover is gehoord (al dan niet in het bijzijn van zijn raadsman) door de algemene vergadering van vennoten. Indien de uitsluiting achteraf  om welke reden nok  door de rechter als onrechtmatig wordt beschouwd, dan kan deze beslissing enkel aanleiding geven tot een recht op schadevergoeding, voor zover de uitgesloten vennoot door de beslissing daadwerkelijk schade heeft geleden.

6.4.3 in geval van uittreding of uitsluiting heeft de uittredende of uitgesloten vennoot enkel recht op een vergoeding die gelijk is aan de erelonen die vóór de datum van uittreding of uitsluiting verworven zijn en die volgens het huishoudelijk reglement aan de uitgetreden of uitgesloten vennoot toekomen. De vennootschap zal deze vergoeding uitbetalen ten laatste binnen de zes maanden na de datum waarop de betrokken vennoot is uitgetreden dan wei uitgesloten. In geval van laattijdige betaling is de vennootschap vanaf het verstrijken van deze periode van zes maanden en zonder voorafgaande ingebrekestelling een verwijlintrest van 1 % per maand verschuldigd aan de uitgetreden of uitgesloten vennoot. Buiten deze vergoeding is de vennootschap niets meer verschuldigd aan de uitgetreden of uitgesloten vennoot. Deze bepaling doet geen afbreuk aan het recht van de vennootschap en/of de overige vennoten om de uitgesloten vennoot aansprakelijk te stellen voor alle schade veroorzaakt door zijn daden die tot de uitsluiting aanleiding hebben gegeven.

li) '

..),

4

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

6.4.4 Een uitgetreden of uitgesloten vennoot zal de vennootschap in het bezit stellen van alle documenten die hij heeft opgesteld in de uitoefening van zijn beroep binnen de vennootschap. Hij kan van deze documenten een kopie behouden.

6.4.5 Een uitgetreden of uitgesloten vennoot zal zich onthouden van het vestigen van een gelijkaardige activiteit binnen een straal van twintig kilometer rond de maatschappelijke zetel en dit voor een periode van drie jaar. Dit beding is slechts toepasselijk op vennoten die uittreden of uitgesloten worden gedurende de eerste vijf jaren na hun intrede in de vennootschap. Onverminderd het recht van de vennootschap om een vergoeding te vorderen voor de werkelijke schade en de stopzetting van de activiteit van de uitgetreden of uitgesloten vennoot te vorderen, is de uitgetreden of uitgesloten vennoot gehouden een forfaitaire schadevergoeding te betalen die gelijk is aan zes (6) maal het gemiddelde maandelijks bedrag aan erelonen dat aan de uittredende of uitgesloten vennoot toekwam en dit berekend over een periode van de laatste twaalf (12) maanden vóór de datum waarop de vennoot is uitgetreden of uitgesloten.

Artikel 7. Overdracht of overgang van rechten

7.1 De rechten van vennoot kunnen geheel noch gedeeltelijk worden overgedragen aan een andere vennoot of een derde, Onder 'derde" wordt verstaan alle natuurlijke en rechtspersonen die geen vennoot zijn van de vennootschap.

72 In geval van overlijden verkrijgen de erfgenamen niet de hoedanigheid van vennoot. Zij hebben wel recht op de vergoeding, zoals bepaald in artikel 5.4.4.

Artikel 8. Bestuur van de vennootschap

8.1 Bij de oprichting zijn alle vennoten eveneens aangesteld als zaakvoerder voor de duur van de vennootschap, met name de heren Sam Van Treeck en Tim Demaere.

8.2 De zaakvoerders kunnen ieder afzonderlijk beslissingen nemen en de vennootschap al dan niet in rechte vertegenwoordigen.

8.3 De zaakvoerders zullen hun functie uitoefenen in het uitsluitend belang van de vennootschap. 8.4 Het verlies van de hoedanigheid van vennoot stelt automatisch een einde aan het mandaat van zaakvoerder van de vennootschap.

Artikel 9. Algemene vergadering van vennoten

9,1 De algemene vergadering komt elk jaar bijeen op de derde vrijdag van de maand juni om 19 uur om te beraadslagen en te beslissen over de goedkeuring van de jaarrekening en over de winstverdeling. 9.2 Elk van de vennoten heeft het recht om de algemene vergadering samen te roepen. Daartoe dienen alle medevennoten schriftelijk te worden uitgenodigd. Tussen de kennisgeving en de datum waarop de algemene vergadering plaatsvindt, moeten minstens acht vrije dagen zitten, tenzij alle vennoten met unanimiteit anders beslissen.

9.3 ln de oproepingsbrief dienen de datum, het uur en de plaats, evenals de dagorde van de algemene vergadering te worden opgenomen.

9.4 Minstens één keer per jaar dient de algemene vergadering te worden samengeroepen door de oudste zaakvoerder-vennoot met het oog op het goedkeuren van de jaarrekeningen en het verlenen van kwijting aan de zaakvoerders.

9.5 Een vennoot kan zich laten vertegenwoordigen door een andere vennoot. De schriftelijke volmacht wordt aan de notulen van de algemene vergadering gehecht, Een vennoot kan slechts één andere vennoot vertegenwoordigen.

9.6 De algemene vergadering wordt voorgezeten door de oudst aanwezige vennoot. De jongst aanwezige vennoot is secretaris en stemopnemer.

9.7 Elk participatiebewijs geeft recht op één stem. In geval van staking van stemmen, is het voorstel verworpen.

9.8 Om geldig te kunnen beraadslagen en beslissen, moet de meerderheid van de vennoten op de vergadering aanwezig of geldig vertegenwoordigd zijn. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige leden, behoudens andersluidende bepalingen in de statuten. 9.9 Wanneer op de eerste vergadering de meerderheid van de vennoten niet aanwezig of geldig vertegenwoordigd is, zal een tweede vergadering gehouden worden met dezelfde agenda. Op deze tweede vergadering zal men geldig over de agenda kunnen beraadslagen ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Deze tweede vergadering kan enkel rechtsgeldig worden bijeengeroepen door middel van een aangetekende brief.

9.10 De statuten van de vennootschap kunnen enkel met unanimiteit worden gewijzigd.

9.11 Van iedere algemene vergadering worden notulen opgesteld met daaraan de aanwezigheidslijst en eventuele volmachten gehecht. Deze notulen worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

Artikel 10. Huishoudelijk reglement

Op de eerste algemene vergadering zal met unanimiteit een huishoudelijk reglement worden goedgekeurd

die onder meer de volgende aspecten regelt:

" de organisatie van de werkzaamheden

" de verdeling van de inkomsten

" de organisatie van een proefperiode

" de afspraken met betrekking tot tijdelijke en/of blijvende werkonbekwaamheid door ziekte of ongeval

" vakantie en bijscholing.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

 t:

y F

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Artikel 11. De boekhouding

11.1 Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december.

11.2 Het eerste boekjaar begint vanaf heden om te eindigen op 31 december 2014.

11.3 De goedgekeurde jaarrekening van de vennootschap wordt door elk van de vennoten ondertekend.

Artikel 12. De vereffening

In geval van ontbinding van de vennootschap benoemt de algemene vergadering van vennoten de

vereffenaar(s) en bepaald de wijze van vereffening.

Artikel 13. Geschillenregeling

13.1 In geval van een geschil tussen de vennoten  van welke aard ook  verplichten de vennoten er zich toe hun geschil voor te leggen aan een scheidsrechterlijk college op de wijze bepaald in artikel 13.2. Deze verplichte verzoeningspoging belet de vennoten niet om bewarende maatregelen te nemen.

13.2 Elk geschil tussen de vennoten  van welke aard ook  wordt voorgelegd aan een scheidsrechterlijk college bestaande uit drie scheidsrechters. De plaats van de arbitrage is Antwerpen. Het zesde deel van het Gerechtelijk Wetboek bepaalt de wijze van aanhangig maken van het scheidsrechterlijk geding, de benoeming van de scheidsrechters (waarvan minstens de voorzitter het beroep van advocaat uitoefent), de samenstelling van het scheidsrechterlijk college en de procedure van het scheidsrechterlijk geding. De beslissing van het scheidsrechterlijk college is in laatste aanleg gewezen.

Artikel 14. Mededelingen

14.1 Alle schriftelijke mededelingenkennisgevingen dienen verzonden te worden naar het adres van de

vennoten dat vermeld is in de oprichtingsakte of dat door de vennoten bij aangetekende brief met

ontvangstbevestiging nadien wordt meegedeeld aan de andere vennoten.

14.2 Een mededeling of kennisgeving wordt onweerlegbaar geacht te zijn ontvangen door de bestemmeling

" na het verstrijken van drie werkdagen na de poststempel in geval van een verzending bij aangetekende brief

" op de dag van de ontvangst in geval van verzending bij aangetekende brief met ontvangstbevestiging

" op de dag van de schriftelijke bevestiging van ontvangst door de bestemmeling in geval van een verzending bij gewone post, per drager, fax of e-mail.

Overgangsbepalingen

ln navolging van artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen worden de handelingen gesteld door de oprichters vanaf de datum van 29 oktober overgenomen door de vennootschap, indien dit zou blijken uit de wil van de oprichters en de vennoten. Deze wil zal automatisch aanwezig zijn wanneer de verrichting uitdrukkelijk ten laste gelegd wordt van de vennootschap, hetzij door een specifieke wilsuitdrukking c.q. verslag van de vennoten, hetzij door de opname ervan ln de boekhouding van de vennootschap.

Bijzondere volmacht wordt verleend aan de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid 'Konsilanto' met zetel te 2640 Mortsel, Mechelsesteenweg 131-135 bus 1, met bevoegdheid te delegeren, teneinde de formaliteiten te vervullen tot de inschrijving van de vennootschap in het ondernemingsloket ter griffie van de rechtbank van koophandel en de inschrijving van de vennootschap als belastingplichtige bij de administratie van de belasting over de toegevoegde waarde, daartoe alle verklaringen af te leggen, alle documenten en stukken te ondertekenen en verder al het nodige te doen op vertoon van een gewone kopij van onderhavige akte.

van Treeck Sam Demaere Tim

Zaakvoerder Zaakvoerder

Op de laatste blz van Luik B verrnalden " Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en} bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
2FUN

Adresse
MOLENSTRAAT 54 2547 LINT

Code postal : 2547
Localité : LINT
Commune : LINT
Province : Anvers
Région : Région flamande