34STE SINT-LODEWIJK SCOUTS HEMIKSEM

Divers


Dénomination : 34STE SINT-LODEWIJK SCOUTS HEMIKSEM
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 862.060.774

Publication

04/06/2014
ÿþ3

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

MOD 2.2

UI

1

11

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

111,1.1411,111.111.17.1[111

Neergelegd ter griffie van de Rechtbank

van koophandel Antwerpen,

afdeling Antwerpen, op

22 ME I 2014

Griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

Ondernerningsnr: 0862.060.774

Benaming

(voluit) : VZW 34STE Sint-Lodewijk Scouts Hemiksem

(verkort) :

Rechtsvorm: VZW

Zetel: Lindelei 153 - 155, 2620 Hemiksem

Onderwerp akte: VERPLAATSING MAATSCHAPPELIJKE ZETEL, WIJZIGING STATUTEN,

WIJZIGING RAAD VAN BESTUUR

De Buitengewone Algemene Vergadering bijeen te Antwerpen op 17 juni 2013 beslist over te gaan tot wijziging van maatschappelijke zetel, wijziging van statuten en wijziging van raad van bestuur van VZW 34STE ' Sint-Lodewijk Scouts Hemiksem.

De voorzitter: Cluts Peter, Antwerpsestraat 29, 2845 Niel, Geboorteplaats: Rumst, 26/01/1979

De ondervoorzitter : Scholiers Koen, Delvauxstraat 41 B11, 2620 Hemiksem, Geboorteplaats: Mortsel, 04/07/1978

De secretaris: De Cock Maarten, Varenblok 14 66, 2650 Edegem, Geboorteplaats: Antwerpen, 02/08/1982 De schatbewaarder : Moorkens Ward, Mechelsveldstraat 43, 2800 Mechelen, Geboorteplaats: Schoten 12/10/1983

VERKLARING

De maatschappelijke zetel van de VZW is vanaf heden gevestigd in de Nijverheidstraat 27, 2620 Hemiksem.

De voorzitter: Cluts Peter.

De ondervoorzitter : Scholiers Koen.

De secretaris: De Cock Maarten.

nemen ontslag uit de raad van bestuur en worden ook ontslagen als bestuurder

De raad van bestuur stemt in om de statuten aslvolgt te wijzigen:

Artikel 1. De vereniging draagt als naam "v.z.w. 34°Sint-Lodewijk Scouts Hemiksem". De vereniging draagt de rechtspersoonlijkheid, haar toegekend door de wet van 27 juni 1921.

Doelstelling

Art. 2. De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van enig winstoogmerk, een blijvende band van vriendschap en dienstbetoon onder de leden van de scoutsgroep 340 Sint-Lodewijk te Hemiksem, lid van Scouts en gidsen Vlaanderen, te bestendigen door middel van allerhande activiteiten die bijdragen tot en in het kader passen van deze doelstelling.

Deze doelstelling kan verder omschreven worden in het huishoudelijk reglement.

Tot het doel van de vereniging behoort eveneens het rationeel bestuur en de instandhouding van de roerende en onroerende goederen die eigendom of bezit zijn van de vereniging, alsook morele en financiële steun te verlenen aan de werking van voormelde scoutsg roep.

De vereniging kan alle roerende en onroerende goederen aankopen, bezitten verkopen en kan contracten afsluiten, zolang deze in overeenstemming zijn met het hogere doel waarvoor de vereniging is opgericht.

Duur

Art. 3. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Leden

Art. 4. Het aantal leden is onbeperkt maar zal minstens vijf bedragen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De vereniging is samengesteld uit leden die tot de 34°Sint-Lodewijk of eventueel een andere scoutsgro ep behoren en hiertoe geregistreerd zijn via Scouts en gidsen Vlaanderen en sympathisanten die ten voile de scoutsgeest en de doelstellingen van de vereniging ondersteunen en beleven.

De raad van bestuur beslist zonder verhaal over de aanneming van nieuwe leden. Hun bijdrage zal jaarlijks door de raad van bestuur bepaald worden en zal het bedrag van EUR 50 niet mogen overschrijden. Het bedrag der bijdrage wordt jaarfijks vastgesteld door het dagelijks bestuur en goedgekeurd door de raad van bestuur.

De basisbijdrage is ondeelbaar. De raad van bestuur kan op door hem te bepalen voorwaarden een veelvoud vorderen aan een bepaalde door hemzelf te bepalen categorie van leden.

Elk lid moet om aangesloten te zijn jaarlijks een lidgeld betalen. Door de loutere betaling wordt men automatisch lid en heeft men recht op alle berichtgeving in verband met de vereniging. Bij niet betaling van het lidgeld zullen geen berichtgevingen meer gestuurd worden en vervalt derhalve het lidmaatschap van het betrokken lid.

De groepsleiders van de 34°Sint-Lodewijk worden be schouwci als statutair lid van de vereniging.

De leden onderschrijven bij hun toetreding de statuten, in voorkomend geval het huishoudelijk reglement. De leden zullen zich in hun gedragingen door de principes en doelstellingen van de vereniging laten leiden en ze verbinden zich ertoe geen daden te stellen die strijdig zijn met het maatschappelijk doel van de vereniging of de vereniging op enigerlei wijze schade toe te brengen.

Ontslag en uitsluiting der leden

Art. 5. Ontslag en uitsluiting van de leden geschiedt op de wijze zoals bepaald bij artikel 12 van wet van 27 juni 1921.

Het lidmaatschap der leden eindigt van rechtswege bij het overlijden van het Nd en bij het verlies van de hoedanigheid zoals omschreven in het maatschappelijk doel.

Het lidmaatschap eindigt eveneens wanneer schriftelijk ontslag wordt ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur, of indien het dagelijks bestuur beslist een lid uit te sluiten met een meerdertleid van twee derden der stemmen.

De uittredende, ontslagnemende of ontslagen leden, alsook hun erfgenamen en rechtsopvolgers of de erfgenamen van de overleden leden verzaken aan elke vermogensrechtelijke aanspraak op het maatschappelijk bezit van de vereniging. Zij kunnen evenmin de door henzelf of hun rechtsvoorganger uitgekeerde bedragen terugvorderen.

Zetel

Art. 6. Ze heeft haar zetel te Nijverheidstraat 27, 2620 Hemiksem

Deze zetel is gelegen binnen het gerechtelijk arrondissement Antwerpen. De zetel kan overgebracht worden

naar een andere plaats binnen ditzelfde arrondissement mits een eenvoudige beslissing van de raad van

bestuur.

Raad van bestuur der vereniging

Art. 7. De vereniging wordt bestuurd door de raad van bestuur, samengesteld uit tenminste drie ledenbestuurders door de algemene vergadering benoemd. Hun mandaat eindigt slechts door overlijden, ontslag of uitsluiting.

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur. Hun mandaat neemt een einde na hun ontslag, of desgevallend uitsluiting door de algemene vergadering.

Aan de bestuurders kan geen vergoeding uitgekeerd worden.

De raad van bestuur duidt onderling hun voorzitter aan bij gewone meerderheid van stemmen. Indien geen gewone meerderheid behaald kan worden verkiest het dagelijks bestuur de voorzitter van de raad van bestuur. In de raad van bestuur wordt tevens een ondervoorzitter en een secretaris aangeduid.

Vergaderingen raad van bestuur

Art. 8. De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of van twee bestuurders en mag slechts beslissen wanneer de meerderheid zijner leden aanwezig is. De oproepingsbrief moet tenminste acht dagen voor de vergadering schriftelijk, per fax of e-mail aan alle bestuurders verzonden worden. De vergadering wordt gehouden op dag, uur en plaats aangeduid in de oproepingsbrief.

De raad van bestuur vergadert minstens één maal per jaar.

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid der stemmen. Bij staking van stemmen is deze van de voorzitter, of diens plaatsvervanger, doorslaggevend.

Een verhinderde bestuurder kan zich bij valmacht laten vertegenwoordigen door een ander bestuurder.

De beslissingen worden opgenomen in een proces-verbaal dat ondertekend wordt door de aanwezige leden van de raad van bestuur en in een bijzonder register ingeschreven. De uittreksels daarvan die moeten voorgelegd worden hetzij in rechte, hetzij anderszins, worden ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders.

Indien de voorzitter van de raad van bestuur dat nodig acht kan de raad van bestuur een voorstel goedkeuren door de ondertekening voor akkocrd van een rondschrijven dat het voorstel bevat door alle leden van de raad van bestuur.

De beslissingen van de raad van bestuur worden overgemaakt aan elke bestuurder. De notulen warden opgenomen in een daartoe bestemd register.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Bevoegdheid raad van bestuur

4"

' .44

Art. 9. De raad van bestuur is in de eerste plaats belast met het materiële beleid van de vereniging.

Tot de bevoegdheid van de raad van bestuur behoren alle rechtshandelingen die betrekking hebben op het materiële bestuur en de werking van de vereniging, en zulks in de ruimste zin van de betekenis.

De raad van bestuur is tevens bevoegd voor alle aangelegenheden waarvoor niets voorzien is in deze statuten, behoudens diegene die door de bepalingen van de wet uitdrukkelijk zijn voorbehouden aan de algemene vergadering.

De raad van bestuur kan de uitvoering van haar beslissingen in opdracht geven aan het dagelijks bestuur, met het gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit bestuur verbonden. De raad van bestuur organiseert de samenstelling van het dagelijks bestuur.

Dagelijks bestuur der vereniging

Art 10. Het dagelijks bestuur is algemeen belast met de nastreving van het ideologische doel van de

vereniging.

A) Samenstelling:

De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur der vereniging in handen geven aan een of meer afgevaardigde bestuurders, gekozen onder de leden.

Hij kan evenzo alle bijzondere bevoegdheden aan eender welke mandataris zijner keuze opdragen met recht van substitutie voor deze mandataris. Voor aile akten of beslissingen van de raad van bestuur volstaat voor de geldige vertegenwoordiging van de vereniging tegenover derden, de handtekening van twee bestuurders zonder dat deze van enige beraadslaging, machtiging of bijzondere machtiging moeten doen blijken.

1. De voorzitter:

De voorzitter leidt de vergaderingen van het dagelijks bestuur. Hij vertegenwoordigt de vereniging in alle

omstandigheden krachtens het mandaat dat hij krijgt van de raad van bestuur.

De voorzitter van het dagelijks bestuur moet niet dezelfde persoon zijn als de voorzitter van de raad van

bestuur.

Elk document waardoor de vereniging zicht tot iets verbindt tegenover derden moet de handtekening dragen

van de raad van bestuur conform artikel 8 van deze statuten,

2. De ondervoorzitter:

De ondervoorzitter vervangt de voorzitter tijdens diens afwezigheid.

a De secretaris:

De secretaris is belast met de uitvoering van de door het dagelijks bestuur getroffen beslissingen.

4. De schatbewaarder:

De schatbewaarder waakt over het goede financiële beleid van de vereniging en staat in voor de praktische

kant van dit beleid.

De schatbewaarder dient voor aile vermogensrechtelijke handelingen die het bedrag van EUR 1 000

overstijgen, daarvoor toestemming hebben, voorzien van twee handtekening van leden van de raad van

bestuur.

B) Bevoegdheden:

Het dagelijks bestuur en de taken en bevoegdheden wordt bepaald en omschreven in het huishoudelijk

reglement dat goedgekeurd en desgevallend gewijzigd kan worden door de algemene vergadering.

Onder dagelijks bestuur wordt onder meer begrepen de lopende zaken en dagelijkse briefwisseling.

Algemene vergadering der vereniging

Art. 11. De algemene vergadering is het soevereine gezag van de vereniging.

De regelmatig bijeengekomen algemene vergadering vertegenwoordigt al de leden De leden beschikken in

de vergadering over één stem.

Tot haar bevoegdheden zijn voorbehouden:

1. De wijziging der statuten van de vereniging.

2. De benoemingen en ontslagen cq. afzetten der bestuurders.

3. De goedkeuring der begroting en rekeningen.

4. De vrijwillige ontbinding der vereniging.

5. De aanvaarding en uitsluiting van leden.

6. Al de beslissingen die de grenzen overschrijden van de wettelijke of statutaire bevoegdheden van de raad van bestuur.

7. Het invullen van de functies van voorzitter, ondervoorzitter, penningmeester en secretaris van de raad van bestuur.

8. De verkiezing van de leden van het dagelijks bestuur.

Verloop algemene vergadering

Art. 12. De jaarlijkse algemene vergadering wordt gehouden in de loop van het laatste trimester van het

burgerlijk jaar.

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij afwezigheid of belet van

deze laatste door de oudste der aanwezige bestuurders. De voorzitter duidt de secretaris aan.

MOD 2.2

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op verzoek van de raad van bestuur kan een buitengewone algemene vergadering belegd worden, indien dit nodig geacht wordt en telkens wanneer de omstandigheden dit vereisen en in elk geval wanneer één vijfde van de leden daarom verzoeken. In dit laatste geval dient de raad van bestuur binnen de maand een gevolg te geven aan het verzoekschrift.

Samenstelling algemene vergadering

Art, 13. ln de algemene regel is de algemene vergadering geldig samengesteld, welke ook het aantal

aanwezige of vertegenwoordigde leden zij.

Beslissingen algemene vergadering

M. 14. In de beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in een proces-verbaal, ondertekend door de voorzitter en de secretaris alsook de leden die daarom verzoeken, en in een bijzonder register ingeschreven.

De in rechte of eiders voor te brengen uittreksels daaruit worden ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur of door twee bestuurders. De uittreksels worden gegeven aan elke deelgenoot of aan elke derde die het vraagt mits deze zijn wettige belangen doet blijken.

De beslissingen van de algemene vergadering worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige leden, tenzij over de aangelegenheden betreffende statutenwijziging, ontbinding der vereniging, uitstuiting der leden en bestemming verenigingsvermogen na ontbinding. De algemene vergadering kan hierover enkel geldig beraadslagen dan met een meerderheid van twee derden der stemmen.

Bij algemene staking van stemmen heeft de voorzitter der raad van bestuur een doorslaggevende stem.

De algemene vergadering kan alleen beraadslagen over punten die in de agenda opgenomen zijn, tenzij aile aanwezige leden van de vergadering ermee instemmen dat het niet geagendeerde onderwerp toch behandeld wordt

De notulen der algemene vergadering worden opgenomen in een ter zetel van de vereniging bijgehouden register en ondertekend door de leden van de raad van bestuur.

Elk lid beschikt over een inzagerecht in de notulen, na daartoe een verzoek gericht te hebben aan de voorzitter van de raad van bestuur.

Boekhoudkundige bepalingen

Art, 15. Het boekhoudkundige vennootschapsjaar begint op 1 januari en neemt een einde per 31 december.

Op 31 december worden de rekeningen van het verlopen dienstjaar en de begroting voor het volgend

dienstjaar opgemaakt.

Beide worden onderworpen aan de goedkeuring van de gewone algemene vergadering daaropvolgend.

Ontbinding en vereffening der vereniging

Art 16. De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of uittreden van een lid, in zoverre het aantal leden daardoor niet minder dan zeven bedraagt. Zelfs in dat geval beschikt de vereniging over een regularisatietermijn van drie maanden.

Na de vrijwillige ontbinding van de vereniging conform de beslissingsbevoegdheid van de algemene vergadering zal haar bezit en eigendom aan een ander werk of vereniging toevertrouwd worden waarvan het maatschappelijk doel het meest het doel van de huidige vereniging benadert.

De bestemming van het vermogen van de vereniging wordt conform de bepalingen van dit artikel bestemd door de algemene vergadering die over dit onderwerp, bij uitzondering, met een bijzondere meerderheid van twee derden der stemmen moet beslissen.

Na ontbinding wordt door de algemene vergadering een vereffenaar benoemd, desgevallend door de Rechtbank.

Wijziging der statuten

Ait. 17. Ongeacht het voorgaande en onverminderd het bepaalde in de artikels 4, e en 20 van de wet va n 27 juni 1921 met betrekking tot de bevoegdheid van de algemene vergadering om de vereniging te ontbinden zijn de bepalingen van de artikels 2, 6, 16 en 18 van deze statuten niet voor afschaffing, noch voor enige vorm van wijziging vatbaar.

Het wijzigingsverbod geldt evenwel onverminderd het recht de statuten aan te vullen indien deze de in het vorige lid vermelde artikels naar inhoud en draagwijdte niet aantasten.

Slotbepaling

Art 18. Voor alles waarin niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de wet van 27 juni 1921 en de gebruiken in

zake verenigingen van overeenkomstige toepassing.

Warden benoemd als bestuurder

1. Pieter Offeciers, Belg, Tulpenlaan 14, 2620 Hemiksem, Geboorteplaats: Antwerpen 26/09/1986 2, Mathias De Winter, Belg, Charlottalei 19, 2620 Hemiksem, Geboorteplaats: Wilrijk 17/04/1989

3. Moorkens Wand, Belg Herbenoeming, Mechelsveldstraat 43, 2800 Mechelen, Geboorteplaats: Schoten 12/10/1983

4. Kristoff Derveaux, Belg. Heuvelstraat 206B1 Hemiksem, Geboorteplaats: Antwerpen 22/06/1982

t ' 1-

MOD 2,2

Luik B - Vervolg

Die hebben aangesteld:

De voorzitter: Pieter Offeciers

De ondervoorzitter: Mathias De Winter

De secretaris: Derveaux Kristoff

De schatbewaarder: Moorkens Ward.

De algemene vergadering heeft heden tot bestuurders verkozen : Dit voorwerp van wijziging akte telt 5

pagina's

b...p/r)..ecturc. _ seoztkci.

Atel bzi/L)_Adte_ vreAre_

WO-ro( 1,100ri<e)e - 5;dwiheiijaCteeL

e fr

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

Voorbehouden q,-aart hee Belgisch Staatsblad

Coordonnées
34STE SINT-LODEWIJK SCOUTS HEMIKSEM

Adresse
Zetel: Lindelei 153 - 155, 2620 Hemiksem

Code postal : 2620
Localité : HEMIKSEM
Commune : HEMIKSEM
Province : Anvers
Région : Région flamande