A HEART FOR CAMBODIA, AFGEKORT : HEART 4 CAMBODIA

Association sans but lucratif


Dénomination : A HEART FOR CAMBODIA, AFGEKORT : HEART 4 CAMBODIA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 549.922.593

Publication

14/04/2014
ÿþt

(Pri\

Veor-behoul aan h Beigis Staatst

MOD 2.2

1c3 ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

NEERGELEGD1-

onclernerningsnr : Benaming

(voluit) : A HEART FOR CAMBODJA

(verkort) V 4 CAMBODIA

Rechtsvorm VZW

Zetel Bredestraat 86 te 2580 Putte

Onderwerp akte: Statuten (oprichtIngsakte)

111111111111015

-5-99 . Jet. s-53

2 - APR. 2014

GRIFFIE RECHTBANK van

KOOPHANDEL te MECHELEN

Greffe

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Statuten: A HEART FOR CAMBODIA VZW

A HEART FOR CAMBODIA VZW wordt op datum van 3 januari 2014 opgericht door de volgende personen: "

1.De heer Hendrik Van Fioutem, gemeentesecretaris, geboren te Panai op 24 maart 1956, wonende te' ' 1760 Roosdaal, Grotstraat 4. (RR nr.56 0324-497:77)

2.Mevrouw Linde Tielernans, administratief medewerker, geboren te Ninove op 20 mei 1959, wonende te: 1 1760 Roosdaal, Grotstraat 4 CAR nr.59 05 20-514.63)

3.De heer Jan Vandersteegen, leerkracht, geboren te Mortsel op 8 augustus 1964, wonende te 2580 Putte, Bredestraat 86 (RA nr. 64 08 08-255.32)

4.Mevrouw Christel Kennes, bediende, geboren te Mechelen op 11 maart 1966, wonende te 2580 Putte, Bredestraat 86 (RR nr. 66 03 11-052.55)

ARTIKEL 1 DE VERENIGING

Artikel 1, sectie 1  Rechtsvorm

De vereniging wordt opgericht ais een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer In het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna "VZW" genoemd), op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de vereniging zonder winstoogmerk en de stichtingen, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921,: zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en de wet van 16 januari 2003 (hierna "V&S-wet" genoemd).

Artikel 1, sectie 2 Naam

1 De VON draagt de naam heart for Cambodia".

2.Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en, andere stukken, uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgaand of gevolgd door de woorden "vereniging. zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Artikel 1, sectie 3 Zetel

1.De zetel van de vzw is gevestigd te 2580 Putte, Bredestraat 86, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Mechelen.

" 2.De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats in het

" Nederlandstalig taalgebied en de nodige openbaarmakingsverelsten te vervullen. De Algemene Vergadering bekrachtigt de zetelwijziging in de statuten op haar eerstvolgende vergadering.

3.De Raad van Bestuur kan kantoren en centra van werkzaamheden oprichten waar hij dit nodig acht.

Op de laatste blz van Luik B vermelden Recto . Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso . Naam en handtekening

4

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

Artikel 1, sectie 4 Duur

VZW wordt opgericht voor onbepaalde duur.

ARTIKEL 2 DOELEINDEN EN ACTIVITEITEN

Artikel 2, sectie 1  Doeleinden

De vereniging stelt zich tot doel de hulp van alle goede werken en werken van welzijnszorg in Zuid-Oost Azië, zonder enig onderscheid en inzonderheid ten behoeve van opvang, huisvesting, begeleiding, opvoeding, scholing en welzijn in de ruimste zin van het woord voor de hulpbehoevende bevolking.

Artikel 2, sectie 2 Activiteiten

De VZW kan alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde, niet-winstgevende doeleinden, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de niet-winstgevende doeleinden.

Zij is bevoegd om alle roerende en onroerende goederen nodig of nuttig voor de verwezenlijking van haar doel in eigendom te houden of er het gebruik van te hebben.

Zij staat eveneens in voor het rationeel beheer en de instandhouding van de onroerende goederen die eigendom zijn/worden van de vereniging, in overeenstemming met het doel waarvoor de vereniging is opgericht.

ARTIKEL 3 LIDMAATSCHAP

Artikel 3, sectie 1  Werkende leden

1.1-let aantal werkende leden is onbeperkt, maar bedraagt minstens 4 (vier). Deze werkende leden beschikken over alle rechten, zoals beschreven voor de leden in de V&S-wet. De oprichters van de vereniging zijn de eerste werkende leden.

2.Daamaast kan iedere natuurlijke en/of rechtspersoon en/of organisatie zich kandidaat stellen als werkend lid, op voorwaarde dat ze:

-toegetreden lid zijn gedurende minstens 1 (één) jaar;

-voorgedragen worden door tenminste 2 (twee) werkende leden;

-minstens 21 jaar zijn:

-een filosofische overtuiging hebben welke niet in strijd Is met de statuten van de vereniging.

3.De kandidaat-werkende leden richten hun kandidatuurstelling aan de voorzitter van de Raad van Bestuur.

4.De Raad van Bestuur zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat als werkend lid op haar eerstvolgende vergadering. Op deze vergadering dienen minstens de helft plus één van de leden van het bestuur aanwezig of vertegenwoordigd te zijn. Ce beslissing wordt genomen met een meerderheid van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden van de Raad van Bestuur.

6.De Raad van Bestuur kan discretionair en zonder verdere motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als werkend lid.

6.Werkende leden hebben alle rechten en verplichtingen die in de V&S-wet en deze statuten warden beschreven. Zij betalen een lidmaatschapsbijdrage, die jaarlijks zal worden vastgelegd door de Algemene Vergadering en die maximum 1.000,00 euro zal bedragen.

Werkende leden onderschrijven door hun toetreding de statuten en in voorkomend geval het huishoudelijk reglement.

Artikel 3, sectie 2 Toegetreden leden

1-Elke natuurlijke persoon, rechtspersoon of organisatie die gezien haar statuten en activiteiten rechtstreeks of onrechtstreeks zou kunnen bijdragen tot de realisatie van de doelstellingen van de VZW en die de doelstellingen van de VZW als dusdanig ondersteunt, kan bij de Raad van Bestuur van de VZW een schriftelijke aanvraag indienen om toegetreden lid te worden.

2.De kandidaat wordt voorgelegd aan een toelatingscommissie. De kandidatuur wordt gedurende acht dagen aangeplakt in de lokalen van de VZW. De toelatingscommissie onderzoekt de kandidatuur tijdens haar eerstvolgende bijeenkomst. De toelatingscommissie beslist bij gewone meerderheid, discretionair en zonder

4 MOD 2.2

verdere motivatie of een kandidaat al dan niet wordt aanvaard als toegetreden lid. Tegen haar beslissing staat geen beroepsmogelijkheid open.

De toelatingscommissie is samengesteld uit ten minste 3 (drie) werkende leden of toegetreden leden, gekozen door de Algemene Vergadering bij gewone meerderheid, en die steeds door haar kunnen worden afgezet. Een bestuurder kan lid zijn van de toelatingscommissie.

De toelatingscommissie wordt bijeen geroepen door de voorzitter of op eigen initiatief van de werkende en toegetreden leden.

3.Toegetreden leden hebben alle rechten en verplichtingen die in de V&S-wet en deze statuten worden beschreven. Zij betalen een lidmaatschapsbijdrage die jaarlijks zal worden vastgesteld door de Algemene Vergadering en die maximum 1.000100 euro zal bedragen.

Toegetreden leden bezitten niet de rechten van de werkende leden. Zij verwerven het statuut van niet-werkende leden en bezitten enkel een aanwezigheidsrecht op de Algemene Vergadering.

Artikel 3, sectie 3 Ereleden

De Algemene Vergadering kan, op de door haar te bepalen voorwaarden, de titel van erelid van de vereniging toekennen.

Artikel 3, sectie 4  Ontslag

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/04/2014 - Annexes du Moniteur belge tWerkende leden kunnen zich op elk ogenblik uit de VZW terugtrekken door een forrneel schrijven per aangetekende brief te richten aan de secretaris van de Raad van Bestuur. Het ontslag zal één maand na de postdatum van deze brief ingaan.

2.Toegetreden leden kunnen zich op elk ogenblik uit de VZW terugtrekken bij middel van een schriftelijk bericht. Het ontslag wordt effectief één maand na dit bericht.

3.Een ontslagnemend werkend of toegetreden lid is verplicht tot de betaling van de lidmaatschapsbijdrage en tot deelname in de kosten, die goedgekeurd werden voor het jaar waarin het ontslag wordt ingediend.

Artikel 3, sectie 5  Opschorting van werkende leden

Het lidmaatschap van werkende leden eindigt van rechtswege bij het overlijden van het lid.

Het lidmaatschap van werkende leden die hun lidmaatschapsbijdrage voor het lopende jaar binnen de door de Raad van Bestuur bepaalde termijn niet betalen, wordt opgeschort na een schriftelijke aanmaning tot regularisatie binnen één maand na die aanmaning.

Werkende leden die hun lidmaatschapsbijdrage na de regularisatietermijn niet betalen, worden geacht ontslagnemend te zljn.

Artikel 3, sectie 6 Baindiging van lidmaatschap

1.Als een werkend lid in strijd handelt met de doelstellingen van de VZW kan zijn lidmaatschap, op voorstel van de Raad van Bestuur of op verzoek van minstens 1/5 van alle werkende leden, worden beëlndigd door een bijzonder besluit van de Algemene Vergadering, waarop minstens de helft van alle werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en waarbij voor de beslissingen een 2/3 meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden vereist is.

Het werkend lid waarvan de beëindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te warden.

2.Toegetreden leden die handelen in strijd met de doelstelling van de VZW kunnen door een besluit van de Raad van Bestuur uitgesloten worden van lidmaatschap.

Artikel 3, sectie 7 Rechten

1.Geen enkel werkend of toegetreden lid of diens erfgenamen of rechthebbenden kunnen enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de VZW op grond van de enkele hoedanigheid van lid. Zij kunnen geen zegels doen leggen, noch boedelbeschrijvingen, noch afrekeningen vorderen.

.%

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

2.Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt te allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap voor om het even welke reden dan ook, bij ontbinding van de VON, enz. ...

ARTIKEL 4 DE ALGEMENE VERGADERING

Artikel 4, sectie 1

1.De Algemene Vergadering bestaat uit werkende leden.

2.Alle werkende leden hebben een gelijk stemrecht, Elk werkend lid heeft 1 (één) stem.

Artikel 4, sectie 2 Waarnemers

Waarnemers kunnen de Algemene Vergadering bijwonen en mogen zich, mits toestemming van de voorzitter, tot de Algemene Vergadering richten.

Artikel 4, sectie 3 Bevoegdheden

Volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de Algemene Vergadering uitgeoefend worden:

-de wijziging van de statuten;

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

-de benoeming en de afzetting van de commissaris en het bepalen van diens bezoldiging;

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

-de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

-de ontbinding van de vereniging;

-de uitsluiting van een werkend lid of toegetreden lid;

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

Artikel 4, sectie 4  Vergaderingen

1.De Algemene Vergadering moet minstens eenmaal per jaar worden bijeengeroepen op de eerste zaterdag van de maand juni, op een plaats die vernield wordt in de uitnodiging.

De uitnodiging wordt minstens 14 (veertien) dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar aile werkende en toegetreden leden verstuurd. De uitnodiging gaat per gewone post naar het adres dat het werkend !id daartoe laatst heeft opgegeven aan de secretaris.

2.0e vergaderingen worden door de Voorzitter van de Raad van Bestuur bijeengeroepen. Aan de uitnodigingen wordt een ontwerp van agenda toegevoegd. Na de oproeping kan elk punt dat door tenminste 2 (twee) van de bestuurders wordt aangebracht of dat door minstens 1/20 van de werkende leden minstens 7 (zeven) dagen vaar de vergadering aangebracht werd, op de agenda worden geplaatst.

3.0e Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of, bij ontstentenis, door de oudste van de aanwezige leden van de Raad van Bestuur.

4.Bijzondere bijeenkomsten in een Buitengewone Algemene Vergadering kunnen warden samengeroepen door de voorzitter en/of op verzoek van minstens 2 (twee) bestuurders, alsook op verzoek van minstens 1/5 van aile werkende leden. De uitnodiging wordt minstens 14 (veertien) dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar aile werkende leden verstuurd op het adres dat het werkend lid daartoe laatst heeft opgegeven.

Artikel 4, sectie 5  Quorum en stemming

1.0m op een geldige manier te beraadslagen moet minstens 1/3 van de werkende leden aanwezlg of vertegenwoordigd zijn. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve wanneer de V&S-wet of de statuten dit endors voorzien. Bij staking van stemmen wordt het voorstel verworpen. De toegetreden leden hebben enkel een aanwezigheldsrecht, doch geen stemrecht.

2.De wijziging van de statuten vereist een beraadslaging in een vergadering die voldoet aan een quorum van 2/3 van de werkende leden dat aanwezig of vertegenwoordigd is. In geval op de eerste vergadering minder dan 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten, alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden, hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweeds vergadering mag niet binnen vijftien dagen, volgend op de eerste vergadering, worden gehouden. De beslissing wordt geacht aanvaard te

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

zijn indien ze wordt goedgekeurd door 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden

Wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, vereist ze dezelfde quorumvereisten als onder Artikel 4, sectie 5  21. De beslissing wordt in dit geval geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door een meerderheid van 4/5 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden.

3.1eder werkend lid heeft het recht de Algemene Vergadering bij te wonen. Hij kan zich laten vertegenwoordigen door een lasthebber mits deze ook werkend lid is van de vereniging, met dien verstande dat ieder werkend lid slechts één enkel ander lid kan vertegenwoordigen. Eventuele volmachten dienen schriftelijk te zijn opgesteld en overhandigd aan de voorzitter bij het begin van de vergadering om te worden gehecht aan de notulen.

Alle leden van de Algemene Vergadering hebben een gelijk stemrecht. leder lid beschikt over 1 (één) stem.

Leden die niet op de vergadering aanwezig kunnen zijn, kunnen zich laten vertegenwoordigen door een lasthebber. leder lid van de Algemene Vergadering kan slechts één enkel ander lid vertegenwoordigen. De lasthebber moet een werkend of toegetreden lid zijn.

4.De stemming kan gebeuren door afroeping, door handopsteking of, indien gevraagd door minstens 1/3 van de werkende leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn, door geheime stemming.

5.Bij staking van stemmen zal de stem van de voorzitter doorslaggevend zijn. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door een lid van de Raad van Bestuur dat hem vervangt bij zijn afwezigheid.

6.Er worden notulen opgesteld en bewaard in een notulenregister, dat ter inzage zal zijn van de werkende leden die inzagerecht uitoefenen, overeenkomstig de in artikel 9 van het KB van 26 juni 2003 vastgestelde modaliteiten. Derden krijgen kennis van de beslissingen van de Algemene Vergadering door een aanvraag te richten aan de Raad van Bestuur, die deze aanvraag discretionalr en zonder verdere motivering kan toestaan of weigeren.

ARTIKEL 5 DE RAAD VAN BESTUUR

Artikel 5, sectie 1  Samenstelling van de Raad van Bestuur

1.De VZW wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit ten minste 3 (drie) en ten hoogste 5 (vijf) bestuurders, allen werkende leden van de VZW, gekozen door de Algemene Vergadering voor een termijn van 3 (drie) jaar.

2.De bestuurders worden benoemd door een Algemene Vergadering bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, voor een termijn van één jaar. Hun opdracht eindigt bij de sluiting van de jaarvergadering. Bestuurders zijn herbenoembaar.

ln geval van vacature tijdens een mandaat wordt een voorlopig bestuurder benoemd door de Algemene Vergadering. Hij voltooit in dit geval het mandaat van de bestuurder die hij vervangt.

3.De Raad van Bestuur verkiest onder haar leden een voorzitter en een ondervoorzitter, die de taken zullen vervullen die horen bij deze functie, zoais omschreven in deze statuten en ter gelegenheid van hun verkiezing.

4.De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de Aigemene Vergadering, die erover beslist bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. leder ild van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervulien totdat rederlilkerwijs in zijn vervanging kan worden voorzien.

5.De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. De kosten die zij maken in het kader van de uitoefening van hun bestuursmandaat, worden vergoed mits voorafgaande goedkeuring door de Raad van Bestuur

6.Wanneer ter attentie van één van de leden van de Raad van Bestuur een belangenconflict zou rijzen, zal hij zich onthouden van deelname aan de beraadslaging of stemming. Hij zal dit vooraf melden aan de overige leden die een persoon zullen aanstellen om hem te vertegenwoordigen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

7. De 4 oprichters/stichtende leden van de VZW vormen voor onbepaalde tijd de Raad van Bestuur en Is samengesteld als volgt: (1) De heer Jan Vandersteegen, leerkracht, geboren te Mortsel op 8 augustus 1964, wonende te 2580 Putte, Bredestraat 86 (RR nr. 64 08 08-255.32), die als voorzitter wordt aangeduid; (2) De heer Hendrik Van Houtem, gemeentesecretaris, geboren te Pamel op 24 maart 1956, wonende te 1760 Roosdaal, Grotstraat 4. (RR nr.56 03 24-497.77), die ais ondervoorzitter wordt aangeduid; (3) Mevrouw Linde Tielemans, administratief medewerker, geboren te Ninove op 20 mei 1959, wonende te 1760 Roosdaal, Grotstraat 4 (RA nr.59 05 20-514.63), bestuurden (4) Mevrouw Christel Kennes, bedlende, geboren te Mechelen op 11 maart 1966, wonende te 2580 Niue, Bredestraat 86 (RA nr. 66 03 11-052.55), bestuurder.

Artikel 5, sectie 2 Raad van Bestuur: vergaderingen, beraadslagingen en beslissing

1.De Raad van Bestuur vergadert na oproeping door de voorzitter en/of de ondervoorzitter, zo dikwijls als het belang van de VZW het vereist.

2.De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter, of bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter of  bij gebreke aan een ondervoorzitter  door de oudste in jaren van de aanwezige bestuurders. De vergadering wordt gehouden op de zetel van de VZW of in elke andere plaats in België, aangewezen in do oproepingsbrief.

3.De Raad van Bestuur kan slechts beraadslagen en besluiten wanneer tenminste de meerderheid van zijn leden aanwezig is op de vergadering. De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige leden. Bij staking van stemmen heeft de voorzitter, dan wel de bestuurder die de vergadering voorzit, een doorslaggevende stem.

4.Er worden notulen opgesteld, ondertekend door aile aanwezige bestuurders, bewaard In een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de werkende leden, die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het koninklijk besluit van 27 juni 2003 vastgestelde modaliteiten.

Artikel 5, sectie 3 Tegenstrijdige belangen

1.Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de Raad van Bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders voordat de Raad van Bestuur een besluit neemt.

2.De bestuurder met hot tegenstrijdige belang verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

Voormelde procedure is niet toepasselijk op gebruikelijke verrichtingen die plaatshebben onder de voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt gewoonlijk gelden voor soortgelijke verrichtingen.

Artikel 5, sectie 4 Intern bestuur/beperkingen

1.0e Raad van Bestuur is bevoegd om aile handelingen van intern bestuur te verrichten, die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de VZW, met uitzondering van die handelingen, waarvoor volgens artikel 4 V&S-Wet de Algemene Vergadering bevoegd is.

2.0nverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze zijn openbaar gemaakt. Niet naleving ervan brengt wei de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurders ln het gedrang.

3.De Raad van Bestuur kan een deel van zijn bevoegdheden van intern bestuur delegeren aan één of meerdere derden niet-bestuurders, zonder dat " deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de VZW of de algemene bestuursbevoegdheid van de Raad van Bestuur.

Artikel 5, sectie 5 Externe vertegenwoordigingsmacht

1.De Rand van Bestuur vertegenwoordigt als college de VZW in aile handelingen in en buiten rechte. Hij vertegenwoordigt de vereniging door de meerderheid van zijn leden.

2.0nverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, wordt de VZW in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door twee bestuurders die gezamenlijk handelen.

3.In afwijking van artikel 13 V&S-Wet kunnen de vertegenwoordigingsorganen niet zonder instemming van de Algemene Vergadering rechtshandelingen stellen die verband houden met de vervreemding of aanschaf van onroerende goederen van de VZW, de vestiging van een hypotheek op goederen van de VZW, ... Deze

4 MOD 22

bevoegdheidsbeperkingen kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurders in het gedrang.

4.De Raad van Bestuur of de bestuurders die de VZW vertegenwoordigen, kunnen gevolmachtigden van de VZW aanstellen bulten de Raad van Bestuur. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de VZW binnen de perken van de hun verleende volmacht, waarvan de grenzen wel tegensprekefijk zijn aan derden, overeenkomstig wat geldt inzake lastgeving.

ARTIKEL 6 AANSPRAKELIJKHEID VAN DE BESTUURDERS

1.De bestuurders en de dagelijkse bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de VZW.

2.Tegenover de VZW en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de invulling van de hun gegeven opdracht, overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten en zijn ze aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun dagelijks bestuur.

ARTIKEL 7 TOEZICHT DOOR EEN COMMISSIE

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/04/2014 - Annexes du Moniteur belge 1.Zolang de VZW voor het laatst afgesloten boekjaar de drempelbedragen, vermeld in artikel 17 §5 V&S-Wet niet overschrijdt, is de VZW niet verplicht een commissaris te benoemen.

2.Zodra de VZW de drempelbedragen overschrijdt, wordt de controle op de financiële toestand op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen hierin weer te geven, aan een commissaris opgedragen, te benoemen door de Algemene Vergadering onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren, overeenkomstig de wettelijke bepalingen terzake. Deze bepaalt ook de bezoldiging van de commissaris.

ARTIKEL 8 FINANCIERING EN BOEKHOUDING Artikel 8, sectie 1  Financiering

1.De vereniging zal onder meer worden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project van de vereniging.

2.Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet. Artikel 8, sectie 2 Boekhouding

1.1-let boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december, in afwijking loopt het eerste boekjaar vanaf de oprichting tot 31 december 2014.

2.0e boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 van de V&S-Wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

3.De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier, gehouden op de griffie van de Rechtbank van Eerste Aanleg, overeenkomstig het bepaalde in artikel 26 novies van de V&S-Wet. Voor zover van toepassing wordt de jaarrekening tevens neergelegd bij de Nationale Bank, overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 §6 van de V&S-Wet en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten.

4.0e Raad van Bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar, alsook een voorstel van begroting ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering.

5.De rekeningen en begroting worden ten minste acht dagen voor de jaarvergadering ter kennis gebracht van de werkende leden die zo nodig ten zetel Inzage kunnen vragen van alle bescheiden waarop deze rekeningen en begroting gesteund zijn.

ARTIKEL 9 ONTBINDING

1.De Algemene Vergadering zal worden samengeroepen ter bespreking van voorstellen met betrekking tot de ontbinding, voorgelegd door de Raad van Bestuur of door minimum1/5 van alle leden. De samenroeping en agendering vinden plaats ove reenkomstig het bepaalde in Artikel 4, sectie 4 van deze statuten.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

2.De beraadslaging en beslissing over de ontbinding respecteert het quorum en de meerderheid, vereist: voor een doelwijziging, zoals bepaald in Artikel 4, sectie 5 van deze statuten. Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de VZW steeds dat zij "VZW in vereffening" is, overeenkomstig artikel 23 van de V&S-Wet.

3.Ingeval het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemt de Algemene Vergadering één of meerdere vereffenaars waarvan zij de opdracht zat omschrliven.

4.Ingeval een ontbinding en vereffening beslist de Buitengewone Algemene Vergadering over de bestemming van het vermogen van de V'ZW, dat moet worden toegekend aan een andere vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant doei, werkzaam in België.

5.Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie en bekendgemaakt in de Bijiagen van het Belgisch Staatsblad, overeenkomstig ; het bepaalde In artikel 23 en 26 novies van de V&S-Wet en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent.

ARTIKEL 10 SLOTBEPALING

Voor alles wat hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mel 2002 en de gebruiken inzake verenigingen van overeenkomstige toepassing.

Gedaan te Putte op 3 maart 2014 in twee originale exemplaren.

Jan Vandersteegen Linda Tlelemans

Voorzitter Bestuurder







Hendrik Van Houtem Christel Kennes

Ondervoorzitter Bestuurder





Voor-bellouden aan het Belgisch Staatsblad





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)ri(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

Coordonnées
A HEART FOR CAMBODIA, AFGEKORT : HEART 4 CAM…

Adresse
BREDESTRAAT 86 2580 PUTTE

Code postal : 2580
Localité : PUTTE
Commune : PUTTE
Province : Anvers
Région : Région flamande