A.C. HERENTALS, AFGEKORT : A.C.H.L.

Association sans but lucratif


Dénomination : A.C. HERENTALS, AFGEKORT : A.C.H.L.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 417.483.842

Publication

05/05/2011
ÿþ ~a MOD 2.2

à In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NEERGELEGD

GRIFFIE RECHTBANK VAN

2 2 APR. 2011

KOOPHANDEL tBUIRNHOUT

ne. nriffiar

11111111.110111)15111211111111

Vo behc aan Belç Staat

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

G(4 (47-3 , l~

Ondernemingsnr : (:=)-1 y ?`

Benaming

(voluit) : A.C.Herentals VZW

(verkort) : A.C.H.L.

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Sint Waldetrudisstraat 59 2200 Herentals

Onderwerp akte : Statutenwijziging.

A.C. Herentals v.z.w., afgekort A.C.H.L.

Identificatienummer : 8472/77, gewijzigd 7953/78,gewijzigd 62.8/91, gewijzigd 17648/94

Wijziging aan de statuten

Buitengewone algemene vergadering van 21 februari 2011 :

De nieuwe gewijzigde statuten zijn

I . Benaming, zetel

Art. 1. De vereniging is genaamd : A.C. Herentals v.z.w., afgekort A.C.H.L.

Art. 2. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te Herentals, Sint Waldetrudisstraat 59  gerechtelijk arrondissement Tumhout. De zetel kan bij eenvoudige beslissing van de Raad van Bestuur worden: overgebracht naar iedere andere plaats in het gerechtelijk arrondissement Turnhout gelegen.

Il. Doel

Art. 3. De vereniging heeft tot doel : de bevordering en de ontwikkeling van de sportbeoefening in het: algemeen en de atletieksport in het bijzonder, alsmede de bevordering van de atletieksport in de breedste zin: van het woord.

Zij streeft naar de verwezenlijking van haar doel met alle middelen, onder meer door:

1) Het inrichten van trainingen, sportwedstrijden, ontspanningsontmoetingen en wedstrijden in de meest ruime zin van sport en cultuur.

2)Het huren of verwerven van in het algemeen om het even welke roerende of onroerende goederen, het in; gereedheid brengen en uitbaten van sportterreinen en sportaccommodaties.

3)Het oprichten en uitbaten van tijdschriften, dagbladen, spijshuizen, drankgelegenheden, vlugschriften of! sportpublicaties.

De vereniging mag op algemene wijze, hetzij rechtstreeks, hetzij door middel van afstand, aanbrengst,; samensmelting, deelneming, financiële tussenkomst, aankoop van aandelen of op elke andere wijze zich! interesseren voor alle sportondememingen en alle daarmee verband houdende nijverheden.

III. Leden

Art. 4. Bij de leden onderscheidt men werkelijke leden en toegetreden leden. Het aantal werkelijke leden is niet beperkt, doch mag niet lager zijn dan drie.

Art. 5. De lijst van de werkelijke leden der vereniging zal ter griffie van de rechtbank van koophandel; neergelegd worden en ieder jaar na de gewone Algemene Vergadering vervolledigd worden, zulks: overeenkomstig het KB van 26 juni 2003.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/05/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/05/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD Z2

`p rt. 6. De Raad van Bestuur alleen heeft de macht nieuwe leden aan te nemen. Hiertoe geniet de raad een volstrekte vrijheid van beoordeling en is in geen geval gehouden zijn beslissing te rechtvaardigen.

Art. 7. De leden moeten jaarlijks een bijdrage betalen waarvan het bedrag jaarlijks zal vastgesteld worden door de Raad van Bestuur. Die bijdrage zal evenwel niet hoger mogen zijn dan 1000 ¬ per jaar. De toetreding tot de vereniging voor alle leden gebeurt door het invullen en ondertekenen van een aansluitingskaart en het betalen van de bijdrage.

Art. 8 Ieder lid van de vereniging is vrij om uit de vereniging uit te treden. Hiertoe dient het zijn ontslag per aangetekend schrijven te richten aan de Raad van Bestuur. Het lid dat zijn bijdrage niet betaalt binnen het door de Raad van Bestuur vastgestelde tijdsbestek wordt beschouwd als ontslagnemend. De uitsluiting van een lid kan door de Algemene Vergadering worden uitgesproken. Dit lid moet daarvan verwittigd worden per aangetekend schrijven en uitgenodigd worden op de Algemene Vergadering die over zijn lot zal moeten beslissen. Om geldig te zijn moet de uitsluiting vermeld worden op de dagorde van de Algemene Vergadering en moet ze een meerderheid van tweederde van de uitgebrachte stemmen verenigen, deze van het betrokken lid niet meegerekend. De beslissing zal door de Raad van Bestuur binnen de acht dagen aan de belanghebbende bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden.

Art. 9. Het lid dat ontslag genomen heeft of uitgesloten werd, heeft niet het minste recht op het maatschappelijk bezit en kan de terugbetaling niet eisen van de bijdrage welke het betaald heeft.

Art. 10 De leden hebben geen recht op een bezoldiging, uit welke hoofde ook. Slechts de persoonlijk gemaakte onkosten ten gunste van de vereniging kunnen op beslissing van de Raad van Bestuur worden vergoed, en dit geval per geval. De winsten door de vereniging gemaakt, mogen aan de leden niet uitgekeerd worden, doch blijven verworven voor de vereniging en worden uitsluitend aangewend ter verwezenlijking van haar doel.

Het bezoldigd personeel van de vereniging wordt gekozen buiten haar leden. Nochtans kunnen de bepalingen van huidig artikel niet worden ingeroepen tegen een lid, zelfs een lid van de Raad van Bestuur, dat, ingevolge van verkoop, lening of anderszins, de schuldeiser van de vereniging zou worden of geworden is. Een lid-schuldeiser van de vereniging zal tegenover haar dezelfde rechten hebben als ieder schuldeiser.

IV. Bestuur

Art. 11 De vereniging wordt bestuurd door een raad van ten minste drie bestuurders, benoemd en afzetbaar door de Algemene Vergadering. De mandaten en de verkiezing of herverkiezing van de bestuurders zijn onderworpen aan de bepalingen van het huishoudelijk reglement.

De Raad van Bestuur moet samengesteld zijn uit minstens drie personen niet behorende tot dezelfde familie. Als behorend tot dezelfde familie wordt gerekend het bestuurslid of kandidaat-bestuurslid dat tegenover een ander bestuurslid staat als vader, schoonvader, moeder, schoonmoeder, broer, schoonbroer, zuster, schoonzuster, zoon, schoonzoon, dochter of schoondochter. Indien de Raad van Bestuur toch is samengesteld uit personen die tot dezelfde familie behoren, dient deze toestand te worden geregulariseerd tegen de eerstkomende Algemene Vergadering, zoniet kiest de Algemene Vergadering een nieuwe, geldige Raad van Bestuur.

Art. 12. De Raad van Bestuur houdt zitting volgens het huishoudelijk reglement en op oproeping van de voorzitter telkens als de belangen van de vereniging zulks vereisen, alsook op aanvraag van twee leden van de raad, aanvraag die geschiedt bij aangetekend schrijven. De oproeping zal de dagorde opgeven.

De beslissingen van de Raad van Bestuur worden genomen met meerderheid van stemmen van de tegenwoordige bestuurders, welke ook het aantal aanwezigen weze. Bij staking van stemmen is deze van voorzitter of dienstdoende voorzitter beslissend. De leden van de raad van bestuur kunnen zich laten vertegenwoordigen door een ander lid van de raad van bestuur.

Art. 13. De Raad van Bestuur bezit de meest uitgebreide macht inzake het beheren van de belangen van de vereniging. Alles wat door onderhavige statuten of door de wet niet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering is voorbehouden valt onder zijn bevoegdheid.

De Raad van Bestuur kan een gevolmachtigd bestuur benoemen volgens de bepalingen van het huishoudelijk reglement. Alle bevoegdheden van de Raad van Bestuur voor de werking van de vereniging kunnen aan dit gevolmachtigd bestuur worden gedelegeerd.

Art.14. De leden van de raad van bestuur nemen geen persoonlijke verplichtingen ten opzichte van de verbintenissen van de vereniging ; zij zijn enkel verantwoordelijk voor de uitvoering van hun mandaat.

Art.15. De rechtsgedingen worden in naam van de vereniging door de Raad van Bestuur gevoerd. De rechterlijke vervolgingen en de rechtsvorderingen worden door de zorgen van de voorzitter van de Raad van Bestuur of de daartoe gemachtigde bestuurder ingespannen en doorgevoerd

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/05/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art.1~6: De beraadslagingen van de Raad van Bestuur worden in een bijzonder aktenregister geboekt. Elk  proces-verbaal wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris. De uittreksels welke bij het gerecht of elders dienen te worden voorgebracht, moeten de handtekeningen van voorzitter of twee bestuurders dragen.

Art. 17. De raad van bestuur is samengesteld uit :

Rudi Smets, Sint Waldetrudisstraat 59 2200 Herentals,° Herentals 15 maart 1952, voorzitter

Jozef Van de Water, Franz Scheerlaan 6, 2260 Westerlo, °Herentals 26/02/1946

Walter Geuens, Koulaak 27 2200 Herentals,°Geel 23 april 1955,

Eddy Van de Gender, Vennen 20 2200 Herentals,° Lille 03 januari 1954

Herman Van den Schoor, Hoogstraat 39 2460 Lachtaart, ° Lichtaart 16 november 1953

Ryken Tom, Sint Jobstraat 249, 2200 Herentals, ° Herentals 26 januari 1976

Joseph Tops, Bakenstraat 11, 2460 Lichtaart,°Poederlee 2510311950.

V. Algemene vergadering

Art. 18. De leden van de vereniging komen jaarlijks in Algemene Vergadering bijeen. Deze Algemene Vergadering wordt voorgezeten door een lid van de Raad van Bestuur.Ten allen tijde kan de Raad van Bestuur een bijzondere vergadering uitschrijven indien zulks voor de belangen van de vereniging vereist is. De Raad van Bestuur is hiertoe gehouden wanneer een vijfde van de leden zulks schriftelijk aanvraagt

Art.19. Een beraadslaging van de Algemene Vergadering is noodzakelijk voor volgende punten :

1.wijziging van de statuten of het huishoudelijk reglement,

2.benoeming of afzetting van de bestuurders,

3.verlenen van kwijting aan bestuurders,

4.goedkeuring van de begroting en rekeningen,

5.ontbinding van de vereniging,

6.uitsluiting van een lid

Art. 20. De plaats en datum van iedere Algemene Vergadering wordt aan de leden kenbaar gemaakt door een oproeping bij middel van een gewone omzendbrief, minstens acht dagen op voorhand door de Raad van Bestuur toegezonden. De dagorde zal bij de oproeping gevoegd worden. Ieder voorstel dat ondertekend is door een aantal leden vertegenwoordigende een twintigste van de op jaarlijkse lijst voorkomende werkelijke leden zal op de dagorde aangebracht worden, onder voorwaarde evenwel dat het voorstel ten minste veertien dagen vôôr de vastgestelde datum van de Algemene Vergadering bij de Raad van Bestuur is toegekomen.

Voor dringende gevallen kunnen er beslissingen getroffen worden buiten de dagorde om, maar dit enkel op initiatief of met toestemming van de Raad van Bestuur.

Art.21. Al de werkelijke leden boven de achttien jaar hebben een gelijk stemrecht op de Algemene Vergadering. De stemmen worden mondeling uitgebracht, behoudens wanneer het gaat om de benoeming of afzetting van een bestuurder.of om de uitsluiting van een lid of in de gevallen bepaald door de Raad van Bestuur. In deze gevallen moet de stemming geheim zijn. De leden kunnen zich laten vertegenwoordigen door een ander lid van de Algemene Vergadering.

Art. 22. De regelmatig geconstitueerde Algemene Vergadering vertegenwoordigt de algemeenheid van de leden. Ze heeft de meest uitgebreide macht tot het uitvoeren of het bekrachtigen van de verrichtingen welke de verenigingen aanbelangen. Haar beslissingen zijn bindend voor alle leden, ook voor deze welke een andere mening zijn toegedaan of niet op de Algemene Vergadering aanwezig waren.

Art. 23. De Algemene Vergadering beslist rechtsgeldig bij gewone meerderheid van stemmen, ongeacht het aantal aanwezige leden, behalve in de gevallen waarin er anders wordt beslist door de wet of deze statuten. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend.

Art.24. De beraadslagingen van de Algemene Vergadering zullen samengevat worden onder de vorm van een proces-verbaal, hetwelk in een bijzonder aktenregister moet worden ingeschreven en door de voorzitter en de secretaris ondertekend wordt

VI. Rekeningen en begrotingen

Art.25. Het maatschappelijk jaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december. Ieder jaar, bij het einde van het maatschappelijk jaar, zullen de boeken afgesloten worden en zal de Raad van Bestuur de slotrekening van het afgelopen dienstjaar en de begroting van het volgend dienstjaar opmaken.

De Raad van Bestuur onderwerpt ze aan de goedkeuring van de gewone Algemene Vergadering.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

VII.~Htaishoudelijk regelement

Art. 26. De Raad van Bestuur stelt aan de Algemene Vergadering een huishoudelijk reglement voor. Dit huishoudelijk reglement mag echter geen bepalingen bevatten die strijdig zijn met deze statuten. Voor de leden zijn de bepalingen van het huishoudelijk reglement even bindend als de artikelen van de statuten. Wijzigingen' aan het huishoudelijk reglement kunnen op aanvraag van de Algemene Vergadering worden aangebracht met eenvoudige meerderheid van de aanwezige stemmen.

VIII. Wijziging van de statuten, ontbinding.

Art. 27 De onderhavige statuten kunnen gewijzigd worden overeenkomstig de op dat moment toepasselijke wettelijke regels.

Artikel 28. De Algemene Vergadering kan de ontbinding van de vereniging alleen uitspreken onder dezelfde voorwaarden als die welke betrekking hebben op de wijziging van het doel of de doeleinden van de vereniging. De Algemene Vergadering die de ontbinding uitspreekt, benoemt twee vereffenaars. Na delging van het passief zal het batig saldo toegekend worden aan een liefdadigheidswerk of aan een vereniging met een gelijkaardig doel. De Algemene Vergadering die de ontbinding uitspreekt duidt de bestemming van het batig saldo aan.

Art. 29. De leden zijn overeengekomen dat zo hun vereniging door om het even welke oorzaak moest ophouden te genieten van het voordeel van burgerlijke rechtspersoonlijkheid, zij verder onder haar leden zou blijven voortbestaan als vereniging van gemeen recht.

IX. Niet voorziene gevallen

Art.30.. Alle gevallen niet voorzien door de statuten worden geldig en voorlopig beslecht door de Raad van Bestuur tot de eerstvolgende Algemene Vergadering.

Art.31.. Alle voorschriften van deze statuten die strijdig zouden zijn of worden met de wet, dienen ongeldig

te worden beschouwd zonder dat daarom onderhavige akte als nietig dient te worden te aanzien

Voor al wat niet in de statuten is voorzien, dient men zich te schikken naar het huishoudelijk reglement.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/05/2011- Annexes du Moniteur belge

-- "Vot,P behouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
A.C. HERENTALS, AFGEKORT : A.C.H.L.

Adresse
SINT-WALDETRUDISSTRAAT 59 2200 HERENTALS

Code postal : 2200
Localité : HERENTALS
Commune : HERENTALS
Province : Anvers
Région : Région flamande