A2O

Association sans but lucratif


Dénomination : A2O
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 476.817.851

Publication

06/03/2013
ÿþ MoD 2.2

In de bislagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Onderwerp akte : wijziging raad van bestuur

De Algemene Vergadering van 20 januari 2013 nee, overeenkomstig de statuten, uit de raad van Bestuur ontslagen:

De Beuckelaer Lucia, Basseliersstraat 62, 2100 Deurne, geboren te Borgerhout op 29/07/1950

en als nieuwe bestuurders benoemd:

Roelant Katelijne, Dianalaan 172, 2600 Berchem, geboren te Deurne op 03/01/1969

en

Vandingenen Hilde, Fonteinstraat 1 B, 3000 Leuven, geboren te Leuven op 12/01/1968

Vera Van den Berghe, voorzitter

?p de watste blz. van Luik B vermelden : Recto _ Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzit van de perso(o)nlen) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening.

ago

Ondernemíngsnr : 476.817.851 Benaming

(voluit) :

(verkort)

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Deurne (Antwerpen)

MONITEL R BELGE

27-0

ELGISCH

2100, August Van de Wielelei 63/65

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

02/04/2015
ÿþIn de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

*15098856

na neerlegging ter griffie van de akt

~ --lîeéhtt7àrlk t~r~n tiqeb dfl ~

AfïtWefjeij

2 8 MAhfii 2015

âiái~ll~~ AIltteijf@h

Griffie

Benaming : A20

Rechtsvorm : vzw

Zetel : August Van de Wielelei 63/65, 2100 Deurne

Ondernemingsnr : 476 817 851

Voorwerp akte : wijziging statuten en maatschappelijke zetel

De Algemene Vergadering van vzw a2o heeft met meer dan twee derde van de effectieve leden aanwezig/vertegenwoordigd, en met eenparigheid van stemmen, op 8 maart 2015 de hiernavolgende i aanpassing van haar statuten goedgekeurd:

TITEL I - NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

Artikel 1. De vereniging draagt als naam: "a2o".

Artikel 2, De vereniging is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen, met als adres: 2100 Deurne, Dassastraat 19 bus 8,

Artikel 3. De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van enig winstoogmerk:

-Het beoefenen van kunstzinnige activiteiten, in hoofdzaak op het gebied van dans, bewegingskunst en theater;

-Het aanbieden van kunstzinnige vorming, in hoofdzaak op het gebied van dans, bewegingskunst en-theater;

-Het bieden van een 'thuis' aan kunstenaars, vormingswerkers of verenigingen bij het beoefenen van hun kunst of educatief werk. Deze 'thuis' kan ontstaan door omkadering en ondersteuning op het vlak van, infrastructuur, techniek, organisatie of inhoudelijk-artistieke visie.

Alle activiteiten van de vereniging willen een kritische benadering van de samenleving stimuleren en zijn emancipatorisch, feministisch en/of multicultureel geïnspireerd.

De activiteiten van de vereniging kunnen plaatsvinden in binnen- en buitenland.

De vereniging kan om deze doelstellingen te realiseren een `kunstenhuis' inrichten en uitrusten waar alle of. deel van de activiteiten een thuis vinden. Dit kunstenhuis kan zich in binnen- of buitenland bevinden.

De vereniging mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen.

Artikel 4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL il - DE LEDEN

Artikel 5. De vereniging is samengesteld uit effectieve leden en toegetreden leden. Het aantal effectieve: leden mag niet minder dan drie bedragen. Het lidgeld voor effectieve en toegetreden leden wordt jaarlijks door, , de Algemene Vergadering bepaald en mag niet meer bedragen dan ¬ 750.

De effectieve leden worden bij normale meerderheid benoemd door de Algemene Vergadering, via een: schriftelijke kandidatuur gericht aan het Bestuur, of op voorstel van twee andere effectieve leden.

Eenieder die wenst toegetreden lid te worden, kan daartoe een mondelinge of schriftelijke kandidatuur. richten aan het Bestuur, dat daarover beslist. Beroep tegen een weigering Is mogelijk op de jaarlijkse Algemene,

Vergadering.._ " . _ . .

Op de laatste blz. van Luik e vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)nienj bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

e

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Toegetreden leden hebben geen zitting in de Algemene Vergadering, tenzij zij daar worden uitgenodigd door minstens twee bestuurders. In ieder geval hebben zij er geen stemrecht. Toegetreden leden kunnen deelnemen aan alle andere activiteiten van de vereniging, voor zover zij het werkingsreglement, zoals opgesteld door de Raad van Bestuur en goedgekeurd door de Algemene Vergadering, onderschrijven bij aanvang van hun lidmaatschap.

De effectieve en toegetreden leden kunnen op ieder ogenblik uittreden uit de vereniging, mits schriftelijk ontslag gericht aan de Raad van Bestuur. Effectieve leden die tweemaal zonder verontschuldiging of vertegenwoordiging afwezig blijven op de jaarlijkse Algemene Vergadering worden automatisch ontslagen. Toegetreden leden die gedurende 2 jaar op geen enkele manier hebben deelgenomen aan de activiteiten van de vereniging worden eveneens automatisch ontslagen.

De uitsluiting van een effectief of toegetreden lid kan slechts door de Algemene Vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee derde van de aanwezige en vertegenwoordigde effectieve leden.

TITEL III - DE ALGEMENE VERGADERING

Artikel 6. De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden en is het hoogste orgaan van de vereniging. Zij bezit alle bevoegdheden die haar zijn toegekend door de wet en door onderhavige statuten. Behoren inzonderheid tot haar bevoegdheid:

-de wijziging van de statuten;

-de benoeming en afzetting van de bestuurders; -de kwijting aan de bestuurders;

-de goedkeuring van begroting en rekening; -de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

-de uitsluiting van leden;

-de benoeming en afzetting van commissarissen-bedrijfsrevisoren en het bepalen van hun bezoldiging;

-de kwijting van de commissarissen

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

-alle gevallen waarin de statuten het vereisen.

De Algemene Vergadering moet minstens éénmaal per jaar worden bijeengeroepen, in de loop van de maand januari, voor de goedkeuring van rekening en begroting van de vereniging. Bovendien kan op ieder moment een Buitengewone Algemene Vergadering worden bijeengeroepen door de Raad van Bestuur. Eén vijfde van de effectieve leden kunnen een verzoek indienen bij het Bestuur om een Algemene Vergadering samen te roepen, waarop de Raad van Bestuur verplicht is in te gaan.

De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur bij gewone brief, ten minste veertien dagen voor de vergadering, met vermelding van dag, uur, plaats en agenda. Zij mag geen besluiten nemen buiten de agenda, behalve wanneer twee derde van de effectieve leden aanwezig zijn en zij eenparig akkoord gaan om de agenda uit te breiden. De agenda van de Algemene Vergadering mag ook warden uitgebreid op verzoek van één twintigste van de effectieve leden, tot vlak voor aanvang van de vergadering.

Ieder effectief lid kan zich door een ander effectief lid laten vertegenwoordigen door hem/haar een schriftelijke volmacht te bezorgen. De aldus gemandateerde personen mogen slechts één ander lid vertegenwoordigen.

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door een door hem/haar gevolmachtigde bestuurder.

Voor alle besluiten van de Algemene Vergadering die niet aan wettelijke meerderheden zijn gebonden is een gewone meerderheid voldoende. Onthoudingen en ongeldige stemmen worden in de stemming niet meegeteld.

Voor statutenwijziging, doelwijziging, ontbinding, omzetting in VSO en uitsluiting van een effectief lid gelden de wettelijke aanwezigheden en meerderheden. Onthoudingen en ongeldige stemmen worden in deze gevallen altijd meegeteld.

De besluiten van de Algemene Vergadering worden ingeschreven in het register van de notulen en worden ondertekend door de voorzitter en een bestuurder. Alle effectieve leden of derden met een wettig belang kunnen inzage nemen in dit register, of er uittreksels uit krijgen, ondertekend door de voorzitter en een bestuurder.

TITEL IV - DE RAAD VAN BESTUUR

Artikel 7. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit ten minste drie leden, door de Algemene Vergadering voor onbepaalde tijd benoemd en te allen tijde door haar afzetbaar. Het aantal bestuurders moet steeds kleiner zijn dan het aantal leden in de Algemene Vergadering.

s e

Luik B - Vervolq

Een bestuurder kan te allen tijde uittreden uit het bestuur, mits schriftelijk ontslag gericht aan de voorzitter.

Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

Artikel 8. De Raad van Bestuur kiest onder zijn [eden, bij gewone meerderheid en voor onbepaalde tijd een voorzitter, die de vergadering kan bijeenroepen. Het ambt van voorzitter wordt beëindigd door diens vrijwillig en schriftelijk ontslag, gericht aan het voltallige Bestuur. De voorzitter kan uit zijn ambt ontzet worden bij twee derde meerderheid van twee derde aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders, na schriftelijke en gemotiveerde uitnodiging door ten minste twee bestuurders,

Een bestuurder die gedurende 1 jaar afwezig blijft op de vergaderingen, zonder verontschuldiging of vertegenwoordiging, wordt automatisch ontslagen uit het Bestuur.

Artikel 9. De Raad van Bestuur is bevoegd voor alle administratieve en financiële handelingen die nodig zijn voor een goede werking van de vereniging.

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt en verbindt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen, met inbegrip van daden van beschikking en voor alles wat niet tot de bevoegdheid van de Algemene Vergadering behoort.

Alle akten die de vereniging verbinden, worden in naam van de vereniging geldig ondertekend door de voorzitter van de Raad van Bestuur of zijn vervanger en een bestuurder, gezamenlijk optredend. Deze moeten ten aanzien van derden geen blijk geven van enig besluit van de raad of van enige machtiging. Dezelfde wijze van vertegenwoordiging geldt voor het optreden in rechte.

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht.

Ieder bestuurslid kan zich door een ander bestuurslid laten vertegenwoordigen door hem/haar een schriftelijke volmacht te bezorgen. De aldus gemandateerde personen mogen slechts één ander bestuurslid vertegenwoordigen.

Besluiten van het bestuur over de dagelijkse werking van de vereniging worden genomen bij gewone meerderheid. Besluiten die de vereniging verbinden, zoals huur of aankoop van onroerend goed of het aangaan van een lening worden genomen bij twee derde meerderheid op twee derde aanwezigheid of vertegenwoordiging. Bij staking van stemmen geeft de stem van de voorzitter de doorslag.

Van de besluiten worden notulen opgemaakt, ondertekend door de voorzitter en een bestuurder, en bijgehouden in een register.

Artikel 10. Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december. Elk jaar doet de Raad van Bestuur aan de jaarlijkse Algemene Vergadering rekening en verantwoording over zijn beleid in het afgelopen jaar.

Artikel 11. Na de ontbinding van de vereniging zal haar bezit besteed worden voor een doel dat het beste met dat van de huidige vereniging overeenstemt.

Artikel 12. Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de gebruiken inzake verenigingen van overeenkomstige toepassing.

Aldus beslist met eenparigheid van stemmen.

Van den Berghe Vera, voorzitter

Van der Gucht Karla

bestuurders

Op de laatste biz. van Luik B vermelden r Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
A2O

Adresse
AUGUST VAN DE WIELELEI 63/65 2100 DEURNE

Code postal : 2100
Localité : Deurne
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande