ACADEMIE, ONDERWIJS & JEUGDCENTRUM, AFGEKORT: ACADEMIE

Association sans but lucratif


Dénomination : ACADEMIE, ONDERWIJS & JEUGDCENTRUM, AFGEKORT: ACADEMIE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 460.806.220

Publication

28/05/2013
ÿþ M00 2.2



In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Neergelegd ter griffie van da Reeltthank van loophandel ta Antwerpen, op

Griffie j 6 MEI 2013

13 80950* 1111 111

v~

baht

aai

Bel Staa

Ondernemingsnr : 0460.806.220

Benaming

(volalt) : Academie Onderwijs & Jeugdcentrum vzw

(verkort) : Academie

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Stuivenbergplein 7A, 2060 Antwerpen

Onderwerp akte : Naamswijziging, wijziging raad van bestuur en aanpassing statuten

De algemene vergadering van 16.04.2013 neemt met unanimiteit en rechtsgeldigheid van stemmen volgende beslissingen.

TITEL 1: BENAMING, ZETEL, DOEL, DUUR

Artikell

De naam van de vereniging wordt als volgt gewijzigd: "Academie Onderwijs- & Jeugdcentrum".

afgekort: "Academie"

Artikel 3

§1 De vereniging heeft tot doel, met uitsluitsel van elk winstoogmerk:

a)Verschaffen van ondersteuning en begeleiding aan jongeren van het lager en secundair onderwijs rond hun studies.

b)Verschaffen van educatieve vormingen, infosessies en cursussen naar jongeren toe.

c)Samenwerkingen tot stand brengen met organisaties en instellingen om jongeren zowel onderwijs als jeugdactivteiten te voorzien.

d)Verschaffen van educatieve vormingen en infossesies naar de ouders toe om ze empoweren rond de begeleiding van hun kinderen.

e)Het organiseren van educatieve, sportieve en socio-culturele activiteiten. f)Het organiseren van ontspanning- en Jeugdactiviteiten.

g)De vereniging heeft tot doel samen met jeugd vormende, culturele, sociale en sportieve activiteiten te organiseren. De vereniging kan alle activiteiten inrichten of eraan deelnemen die kunnen bijdragen tot het verwezenlijken van dit doel, onder meer: ontspanningsactiviteiten, uitstappen, workshops, sportcompetities, buitenlandse uitstappen en jeugdkampen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

M0O 2.2

§2 De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel, en mag daartoe alle roerende of onroerende goederen verwerven of bezitten in eigendom of anderszins. En deze goederen gebruiken, beheren of ten dienste stellen.

§3 De vereniging mag ook op bijkomstige wijze zekere economische activiteiten uitoefenen op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel.

Artikel 4

De vereniging is voor onbepaalde duur, Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

TITEL 2: LEDEN, BIJDRAGE

Artikel 5

a) Effectieve leden:

Men kan zich kandidaat stellen door een aangetekende brief te zenden naar de maatschappelijke zetel. Daarin vermeld men waarom de kandidaat een effectief lid wil worden tevens worden de adres en rijksregisternummer mee vermeld in de aangetekende brief.

Het aantal effectieve leden van de vereniging is onbeperkt. Het minimum is vastgesteld op drie;

Als effectieve lid kan toetreden, ieder natuurlijk persoon of rechtspersoon die de doelstellingen van de vereniging onderschrijft en die door de algemene vergadering wordt aanvaard. De effectieve leden maken deel uit van de algemene vergadering en zij zijn daar stemgerechtigd.

b) De andere leden zijn de toegetreden leden.

c) Toegetreden leden worden benoemd door de Raad van Bestuur en zijn niet stemgerechtigd op de algemene vergadering. Zij kunnen deelnemen aan alle activiteiten.

Artikel 6

De leden zijn vrij zich op ieder ogenblik uit vereniging terug te trekken door schriftelijk hun ontslag te geven aan de Raad van Bestuur. Tenzij anders bepaald in de ontslagbrief, wordt de uittreding effectief op de eerstvolgende vergadering van de Raad van Bestuur.

Artikel 7

De effectieve leden betalen jaarlijks maximum 9000E bijdrage. De toegetreden leden zijn geen lidmaatschapsbijdrage verschuldigd.

TITEL 3: ALGEMENE VERGADERING

Artikel 8

De Algemene Vergadering bestaat uit enkel uit effectieve leden, samengeroepen om te beraadslagen over de belangen van de vereniging en om te beslissen over de verwezenlijking van haar doelstellingen.

Zij is het soevereine orgaan van de vereniging. Zij alléén is bevoegd inzake:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

-Voor de benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend.

-De kwijting aan de bestuurders en de commissarissen, goedkeuring van het beheer gevoerd door de raad van bestuur.

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk; alle gevallen waarin de statuten het vereisen.

-benoeming en herroeping van de bestuurders

-goedkeuring van de begroting en de rekeningen

-wijziging van de statuten

-uitsluiting van een effectief lid

-de ontbinding van de vereniging

Artikel 9

De raad van bestuur roept de Algemene Vergadering minstens eenmaal per jaar samen én als het doel of het belang van de vereniging het vereist.

De uitnodigingen vermelden de dagorde en worden tenminste acht dagen op voorhand

toegekomen. De uitnodigingen gebeurt via gewone brief.

Op verzoek van één vijfde van de effectieve leden moet de raad van bestuur verplicht voorzien in de bijeenroeping van de algemene vergadering.

Op verzoek van één twintigste van de effectieve leden moet de dagorde van de algemene vergadering worden uitgebreid met punten door hen aangebracht. Dit recht geldt vanaf de kennisname van de agenda via de oproeping tot vlak vôôr aanvang van de algemene vergadering.

Artikel 10

leder lid mag zich op de zittingen van de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid dat houder is van een volmacht.

Een lid van de Algemene Vergadering kan slechts houder zijn van één volmacht.

Artikel 11

Alleen de effectieve leden hebben op de Algemene Vergadering stemrecht.

De beslissingen worden genomen met gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van de bestuurder die haar of hem vervangt doorslaggevend.

Voor de wijziging van de statuten moet aan de volgende voorwaarden voldaan worden:

-213 aanwezigheid of vertegenwoordiging

-213 van de aanwezige of vertegenwoorigde leden moet akkoord gaan.

Voor de wijziging van het doel van de vzw, inbinding van de vzw en de omzetting van de vzw in een vennootschap met sociaal oogmerk moet aan de volgende voorwaarden voldaan worden:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

-213 aanwezigheid of vertegenwoordiging

.415 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden moet akkoord gaan.

De onthoudingen en ongeldige stemmen tellen mee in de beoordeling.

Indien de voorzitter afwezig op een algemene vergadering zal deze vervangen worden door de ondervoorzitter. Indien de ondervoorzitter ook afwezig is zal deze vervangen worden door de secretaris.

Artikel 12

De beslissingen van de Algemene Vergadering worden genotuleerd in een verslagboek dat ondertekend wordt door de voorzitter en de secretaris. De verslagen worden op de maatschappelijke zetel bewaard. Daar kunnen alle leden en belanghebbende derden er inzage van nemen.

TITEL 4: RAAD VAN BESTUUR

Artikel 13

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit tenminste 3 bestuurders. Zij worden benoemd voor onbepaalde duur door de Algemene Vergadering en ten alle tijde door haar afzetbaar. Een bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen via een schriftelijke aangetekende mededeling aan de voorzitter. De voorzitter kan vrijwillig ontslag nemen via een schriftelijke aangetekende mededeling aan de Raad van Bestuur.

Artikel 14

De Raad van Bestuur duidt een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester aan. Alle bestuursleden van de Raad van Bestuur hebben financiële en administratieve bevoegdheden.

Artikel 15

De Raad van Bestuur is bevoegd voor alle daden van beheer en beschikking, doch met uitsluiting van die bevoegdheden die door de wet of door de statuten uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn opgedragen.

Tegen derden volstaat, opdat de vereniging geldig vertegenwoordigd zou zijn, de handtekening van een bestuurder.

De Raad van Bestuur kan een afgevaardigde beheerder aanduiden, alsook volmacht toekennen aan derden. De afgevaardigde beheerders en de derden-volmachtdragers worden toegekend en ontheft van hun functies tijdens een Raad van Bestuur. In de notulen worden de afgevaardigden en derden-volmachtdragers duidelijk vermeld alsook de afzettingen.

De Raad van bestuur benoemt en ontslaat de personeelsleden en bepaalt hun bezoldigingen.

Verder kan de Raad van bestuur daden van beschikking stellen, waaronder koop, verkoop of ruil roerende en onroerende goederen, huurovereenkomsten afsluiten zonder beperking van duur, alle andere overeenkomsten, aangaan van leningen.

Artikel 16

De Raad van Bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of twee bestuurders.

t . s MOD 2.2

De Raad van Bestuur vergadert slecht geldig als ten minste de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. Alle besluiten worden genomen met gewone meerderheid. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter. De wijze waarop beslist wordt, is als college. De onthoudingen en ongeldige stemmen tellen mee in de beoordeling.

Artikel 17

De raad van bestuur vergadert minstens 2 maal per jaar. Van elke raad van bestuur wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter.

Artikel 18

De bestuurders ontvangen voor hun mandaat geen bezoldiging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/05/2013 - Annexes du Moniteur belge TITEL 5: REKENINGEN, ONTBINDING, VEREFFENING

Artikel 19

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

De Raad van Bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering.

Artikel 20

Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging zal de Algemene Vergadering één vereffenaar aanduiden en de bevoegdheden bepalen.

In alle gevallen van ontbinding, vrijwillige of gerechtelijke, op welk ogenblik en om welke reden ze zich ook mocht voordoen, wordt het maatschappelijk kapitaal dat netto overblijft na vereffening, besteed aan een vereniging met een belangloos doel die door de Algemene Vergadering is aangeduid.

TITEL 6 ALGEMENE BEPALINGEN

Artikel 21

Voor alles wat niet door deze statuten wordt geregeld, is de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, van toepassing waarbij aan de vereniging zonder winstoogmerk en aan de instellingen van openbaar nut rechtspersoonlijkheid wordt verleend.

De volgende personen nemen ontslag als bestuurslid:

1. Kocak Erdal, wonende te 2600 Berchem, Willem Van Laarstraat 14, geboren te Emirdag (Tukije) op 1410511970

2. Bicer Ceyhun, wonende te 2600 Berchem, Driekoningenstraat 45, geboren te Eskisehir (Turkije) op 23/03/1977

3. Cayir Tacettin, wonende te 2018 Antwerpen, Solveinstraat 70, geboren te Mahmattalar (Turkije) op 10/0311974

4. Ceylan Hakan, wonende te 2170 Merksem, Meereigenstraat 183, geboren te Antwerpen op 3 010 911 97 9

Moos.2

Luik B - Vervolg

De volgende personen worden benoemd als bestuurslid:

1. Hasan Bekci, wonende te 2660 Hoboken, Jules Destréestraat 32, geboren te Sint-Niklaas op 0410311977

2. Ibrahim Anaz, wonende te 2660 Hoboken, Lageweg 334, geboren te Antwerpen op 3110311983

3. Tugba Anaz, wonende- te. 2060 Antwerpen, Gasstraat 5, geboren te Antwerpen op 1610311984

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

De Raad van Bestuur is bevoegd voor alle daden van beheer en beschikking, doch met uitsluiting van die bevoegdheden die door de wet of door de statuten uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn opgedragen. Tegen derden volstaat, opdat de vereniging geldig vertegenwoordigd zou zijn, de gezamenlijke derden.

De Raad van bestuur benoemt en ontslaat de personeelsleden en bepaalt hun bezoldigingen verder kan de Raad van bestuur daden van beschikking stellen, waaronder koop, verkoop of ruil roerende en onroerende goederen, huurovereenkomsten afsluiten zonder beperking van duur, alle andere overeenkomsten, aangaan van leningen.

De Raad van Bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of twee bestuurders.

De Raad van Bestuur vergadert slecht geldig als ten minste de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. Een bestuurder kan zich door een ander bestuurder laten vertegenwoordigen, maar niemand mag meer dan één volmacht hebben . Alle besluiten worden genomen met gewone meerderheid. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter. De wijze waarop beslist wordt, is als college.

De Raad van Bestuur is aldus, met ingang van heden samengesteld als volgt:

1. Hasan Bekci, Voorzitter

2. Ibrahim Anaz, Ondervoorzitter en Penningmeester

3. Tugba Anaz, Secretaris

De leden van het raad van bestuur hebben ieder afzonderlijjk administratieve en financiële volmacht.

Hasan Bekci

Voorzitter

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ACADEMIE, ONDERWIJS & JEUGDCENTRUM, AFGEKORT…

Adresse
STUIVENBERGPLEIN 7A 2060 ANTWERPEN 6

Code postal : 2060
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande