ACCO GROUP

CVBA


Dénomination : ACCO GROUP
Forme juridique : CVBA
N° entreprise : 842.134.895

Publication

25/06/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 19.05.2014, NGL 18.06.2014 14192-0227-011
26/06/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 21.05.2013, NGL 21.06.2013 13202-0540-011
06/01/2012
ÿþ Mod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Ondernemingsar : Benaming 0842° 134 e 89.5

(voluit) ACCO GROUP

(verkort) :

Rechtsvorm : Cooperatieve Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

Zetel : (2610) Wilrijk, Prins Boudewijnlaan 177-179

(volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING

Uit een akte verleden voor notaris Dirk COUTURIER ter standplaats Antwerpen-Wilrijk, op 13 december 2011, neergelegd ter registratie, blijkt dat de Coöperatieve Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid,' "ACCO GROUP" werd opgericht.

Hierna volgt het ontledend uittreksel, met het oog op de neerlegging ter griffie van de bevoegde rechtbank. van koophandel te Antwerpen vóár registratie:

1. rechtsvorm en naam : Coöperatieve Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid "ACCO GROUP".

2. Zetel : (2610) Wilrijk, Prins Boudewijnlaan 177-179

3. Oprichters:

1/ AKS-CONSULT burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, met zetel te (2820) Bonheiden, Groothoeveweg 2, ondernemingsnummer 0472.616.959.

Alhier vertegenwoordigd door haar zaakvoerder de heer Cyriel CORNELIS, wonende te (2820) Bonheiden, Groothoeveweg 2.

2/ CLOVI besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, met zetel te (2070) Zwijndrecht, Leo Verbeecklaan 23/3, ondernemingsnummer 0822.851.988.

Alhier vertegenwoordigd door haar zaakvoerder de heer Geert FAMAEY, wonende te (2070) Zwijndrecht,; Leo Verbeecklaan 23/3.

3/ APPLICO besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, met zetel te (9030) Mariakerke, Beekstraatdries 44, ondernemingsnummer 0895.581.006.

Alhier vertegenwoordigd door haar zaakvoerder de heer Sven CORNELIS, wonende te (9030) Mariakerke, Beekstraatdries 44.

4. Kapitaal : Het aanvangskapitaal bij oprichting bedraagt tweehonderddertigduizend euro (¬ 230.000,00) en wordt vertegenwoordigd door duizend (1.000) aandelen, zonder vermelding van nominale waarde, die ieder één/duizendste (1/1000ste) van het aanvangskapitaal vertegenwoordigen.

Het maatschappelijk kapitaal is voor honderdtweeënzeventigduizend vijfhonderd euro (172.500 ¬ ) volgestort.

De intekenaars verklaren en erkennen dat de aldus onderschreven aandelen als volgt volgestort zijn door een deponering in geld:

- De achthonderd aandelen onderschreven door de vennootschap AKS-CONSULT zijn voor een totaalbedrag van honderdzesentwintigduizend vijfhonderd euro (126.500 ¬ ) volgestort, hetzij honderd achtenvijftig komma dertien euro (158,13¬ ) per aandeel;

- De honderd aandelen onderschreven door de vennootschap CLOVI zijn volledig volgestort, namelijk voor,

" een bedrag van drieëntwintigduizend euro (23.000 ¬ ), hetzij tweehonderddertig euro (230 ¬ ) per aandeel;

- De honderd aandelen onderschreven door de vennootschap APPLICO zijn volledig volgestort, namelijk voor een bedrag van drieëntwintigduizend euro (23.000 ¬ ), hetzij tweehonderddertig euro (230 ¬ ) per aandeel;

Het vaste gedeelte van het maatschappelijk kapitaal bedraagt vijfentwintigduizend euro (¬ 25.000,00) en kan enkel worden verhoogd of verminderd door een besluit van de algemene vergadering van vennoten genomen volgens de regels gesteld voor een statutenwijziging.

5. Samenstelling kapitaal: Het maatschappelijk kapitaal is volgestort door inbreng in geld.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

*iaooasse~

Neergelegd Per griffie van de Rechtbank van Koophandel te Antwerpen, op

2 6 DEC. 2011

I I I

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

6, boekjaar: begint op 1 januari tot 31 december van elk jaar, het eerste boekjaar ingaande op datum der neerlegging van' het vennootschapadossier ter griffie van de Rechtbank ven Koophandel en eindigt op 31 december 2012.

7. Reserves  winst  vereffening

Het saldo van de netto-winst van hei boekjaar, ne voorafname van ten minste éen twintigste om de wettelijke reserve te vormen totdat deze één tiende van het veste gedeelte van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt, wordt bestemd door de algemene vergadering van vennoten, in voorkomend geval volgens de modaliteiten bepaald in het huishoudelijk reglement van de vennootschap.

Elk aandeel is dividendgerechtigd en deelt In het eventuele liquidatiesaldo naar evenredigheid van het gedeelte van het maatschappelijk kapitaal dat het vertegenwoordigt.

De betaling van de dividenden geschiedt op de datum en op de wijze vastgesteld door de algemene vergadering van vennoten.

Na de goedkeuring van de jaarrekening spreekt de algemene vergadering van vennoten zich in een bijzondere stemming uit over de décharge aan de bestuurders en in voorkomend geval aan de commissarissen) of aan de vennoot of de vennoten belast mei de controle.

8. Bestuur

61. De vennootschap wordt bestuurd door een of meerdere bestuurders, benoemd door de algemene vergadering van vennoten.

De meerderheid van de bestuurders moet accountant en/of belastingconsulent zijn, ingeschreven op de deellijst van de externe leden van het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten.

Wanneer een rechtspersoon aangewezen wordt tot bestuurder, benoemt deze onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders, leden vande directieraad of werknemers een vaste vertegenwoordiger die belast wordt met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de rechtspersoon,

De bezoldiging van de bestuurders wordt bepaald door de algemene vergadering van vennoten, In voorkomend geval overeenkomstig de voorwaarden en modaliteiten bepaald in het huishoudelijk reglement.

Het bestuursorgaan is , bevoegd om elle handelingen te verrichten die " nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behoudens die waarvoor volgens de wet of de statuten van de vennootschap alleen de algemene vergadering van vennoten bevoegd is,

Indien er twee of meer bestuurders zijn, wordt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder geldig vertegenwoordigd door ten minste twee bestuurders, gezamenlijk handelend.

8.2. Tot bestuurder van de vennootschap wordt benoemd:

Voornoemde heer Cyriel CORNELIS, wonende te (2820) Bonheiden, Groothoaveweg 2, hier aanwezig en aanvaardend.

Duur zijn opdracht wordt toegekend voor onbepaalde duur;

Bezoldiging; bezoldigd, behoudens andersluidende beslissing door de algemene vergadering.

9. Doel

De vennootschap heeft tot doel :

De burgerlijke werkzaamheden van accountant en belastingconsulent uit te oefenen, zoals omschreven in artikel 34 van de wet van 22 april 1999 betreffende de boekhoudkundige en fiscale beroepen, evenals het uitoefenen van alle hiermee verenigbare activiteiten.

Deze activiteiten worden uitgeoefend door of onder de effectieve leiding van natuurlijke personen die de hoedanigheid hebben van accountant, of de hoedanigheid hebben van een van de personen zoals vermeld in artikel 6 § 1, 7', derde alinea van het ltoninktijk Besluit d.d. 4 mei 1999 betreffende het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, die hen zou toelaten deze activiteiten in eigen naam uit te oefenen, overeenkomstig de wet van 22 april 1999 met betrekking tot de boekhoudkundige en fiscale benepen.

Behoren met name lot de activiteiten van de accountant

1° hel nazien en corrigeren van alle boekhoudstukken;

2° zowel privé- als gerechtelijke expertise, met betrekking tot de boekhoudkundige organisatie van ondernemingen alsook de analyse met boekhoud-technische procedés, van de positie en werking van ondernemingen vanuit het oogpunt van hun kredietwaardigheid, rentabiliteit en risico's;

3° het organiseren van boekhoudkundige en administratieve diensten bij ondernemingen en het verstrekken van advies inzake boekhoudkundige en administratieve organisatie bij ondernemingen;

4° het organiseren en voeren van de boekhouding van derden;

5° het verstrekken van advies in elle belastingaangelegenheden. het bijstaan van belastingplichtigen bij de nakoming van hun fiscale verplichtingen en het vertegenwoordigen van belastingplichtigen, uitgezonderd het vertegenwoordigen van ondernemingen waarin hij de opdrachten zoals bedoeld in nr. 6° af waarin hij de opdrachten zoals bedoeld in artikel 166 van het Wetboek van vennootschappen, verricht;

6° het uitvoeren van andere opdrachten dan deze bedoeld in de nummers d° tot 5° en waarvan de uitvoering hem bij of krachtens de wet Is voorbehouden.

Behoren met name tot de activiteiten van de belastingconsulent

1° het verstrekken van advies in alle belastingaangelegenheden;

2° het bijstaan van belastingplichtigen bij de nakoming van hun fiscale verplichtingen;

3° het vertegenwoordigen van belastingplichtigen.

ef

Behoort onder meer tot de verenigbare activiteiten:

" de juridische dienstverlening in verband met de werkzaamheden van accountant of belastingconsulent, voor zover dit niet geschiedt als hoofdwerkzaamheid of voor zover dit door zijn aard een onderdeel uitmaakt van de uitoefening van de werkzaamheden van accountant en belastingconsulent;

" het verstrekken van adviezen, raadplegingen in statistische, economische, financiële en administratieve aangelegenheden, en het uitvoeren van allerlei studies en werkzaamheden dienaangaande, met uitzondering " van beleggingsadvies en de activiteiten waarvoor een bijkomende erkenning vereist is en/of die door de wet voorbehouden zijn aan andere beroepen;

" het verstrekken van advies over de sociale wetgeving, loonberekeningen of het verlenen van bijstand bij het vervullen van bepaalde sociaalrechtelijke formaliteiten, voor zover deze een aanvullende en bijkomstige activiteit is die niet het voorwerp uitmaakt van een afzonderlijke facturatie.

De vennootschap mag tevens alle opdrachten uitvoeren die krachtens het Wetboek van vennootschappen en bijzondere wetten toevertrouwd kunnen worden aan de accountant die is ingeschreven op de deellijst van de externe accountants.

Zij mag eveneens, onder de voorwaarden bepaald door de toepasselijke wetgeving, elke verrichting die van aard is de verwezenlijking van haar doel te bevorderen en telkens in overeenstemming is met de plichtenleer die geldt voor het beroep van accountant en van belastingconsulent, tot stand brengen.

Zij mag eveneens, onder de voorwaarden bepaald door de toepasselijke wetgeving, elke verrichting die van aard is de verwezenlijking van haar doel te bevorderen en telkens in overeenstemming is met de plichtenleer " die geldt voor het beroep van accountant en belastingconsulent, tot stand brengen, alsook eigenaar zijn van de goederen, roerende of onroerende, waarvan zij het beheer waarneemt of op deze goederen alle rechten uitoefenen of verwerven die nodig zijn om haar taak te vervullen.

" Zij mag haar doel zowel in België als in het buitenland verwezenlijken, onder voorbehoud van internationale bepalingen ter zake.

Zij mag rechtstreeks of onrechtstreeks via inbreng, fusie, inschrijving of iedere andere manier, geen deelnemingen bezitten in andere rechtspersonen dan:

" vennootschappen erkend door het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten;

" rechtspersonen die lid zijn van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren of auditkantoren zoals bedoeld in artikel 2 van de wet van 22 juli 1953 houdende oprichting van een Instituut van de Bedrijfsrevisoren en organisatie van het publiek toezicht op het beroep van bedrijfsrevisor;

" rechtspersonen die lid zijn van het Beroepsinstituut van erkende boekhouders en fiscalisten, of rechtspersonen zoals bedoeld in artikel 8, 9 en 10 van het koninklijk besluit van 15 februari 2005 betreffende de uitoefening van het beroep van erkend boekhouder en erkend boekhouderfiscalist in het kader van een rechtspersoon.

Zij mag zonder de voorafgaande en steeds herroepbare toelating van het Instituut geen taak van bestuurder of zaakvoerder uitoefenen in handelsvennootschappen of vennootschappen met handelsvorm, andere dan die in het voorafgaande lid zijn opgesomd, tenzij zij door een rechtbank hiermee wordt belast.

10. Jaarvergadering : De jaarvergadering wordt gehouden op de derde maandag van de maand mei van elk jaar om tien uur (10u). De eerstvolgende jaarvergadering zal plaats hebben in 2013.

11. Bijzondere Volmacht :

Zelfde vergadering geeft volmacht met recht van indeplaatsstelling aan de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "ACCO ACCOUNTANTSKANTOOR", te (2610) Wilrijk, Prins Boudewijnlaan 177: 179, om in naam en voor rekening van de vennootschap de nodige formaliteiten te vervullen en te dien einde alle akten en stukken te tekenen tot:

- inschrijvingen en alle latere wijzigingen en schrappingen van deze vennootschap in de Kruispuntbank van Ondernemingen en bij het Ondernemingsloket;

- neerlegging bij de Griffie van de Rechtbank van Koophandel van alle bekendmakingen in het Belgisch Staatsblad;

inschrijvingen, en alle latere wijzigingen en schrappingen van deze vennootschap als belastingplichtige bij de administratie van de Belastingen op de Toegevoegde Waarde en bij de administratie van de Directe Belastingen;

aansluiting bij het sociaal secretariaat, de sociale dienst voor zelfstandigen en de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid.

12. Ondergetékende notaris Couturier bevestigt het bankattest ontvangen te hebben op 09 decmber 2011 om het te bewaren in het vennootschapsdossier. Voormeld attest werd afgeleverd door BNP PARIBAS FORTIS, ten bewijze van de storting, voorafgaandelijk aan de akte, van 172.500,00 EUR op een bijzondere rekening.

Notaris Dirk COUTURIER.

Tesamen hierbij neergelegd :

- afschrift..



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

-Ivoor- behouden aan het Belgisch Staatsblad

Coordonnées
ACCO GROUP

Adresse
PRINS BOUDEWIJNLAAN 177-179 2610 WILRIJK

Code postal : 2610
Localité : Wilrijk
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande