ACIMM

Société en commandite simple


Dénomination : ACIMM
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 537.781.559

Publication

09/09/2013
ÿþMod Wortl 17,1

In de bijlagen bij het Belgisch Sta " d bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akt@J E E R G E L E G D

GRIFFIE R







11M13110 111

2 9 AUG, 2013

KOOPHANDEL TURNHOUT

De griffier

Griffie

i

Ondernemingsar : Ce 5-3  ~-~ 5 9

Benaming

(voluit) : AC1MM

(verkort) :

Rechtsvorm : Gewone Commanditaire Vennootschap

Zetel : Geelsebaan 132, 2430 Vorst - Laakdal

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting

Uit een onderhandse akte, opgemaakt op 1 augustus 2013, blijkt de oprichting van een gewone;

commanditaire vennootschap waarvan de tekst als volgt luidt:

I. Oprichting.

1. Oprichting,

De comparanten

a  Bart Minnen, geboren te Mol op 8 juni 1970 en wonende te Vorst  Laakdal, Geelsebaan 132 met` rijksregistemummer 70.06.08-201.04 en nummer van de identiteitskaart 590-8520058-89 en

b  Kristine Wouters geboren te Geel op 5 maart 1974 en wonende te Vorst  Laakdal, Geelsebaan 132 met: rijksregistemummer 74.03.05-210,51 en nummer van de identiteitskaart 591.4532499-82

Met elkaar gehuwd op 15 september 1995 te Geel, verklaren onder elkaar een gewone commanditaire vennootschap opgericht te hebben onder de benaming "ACIMM", met zetel te Vorst - Laakdal, Geelsebaan 132, die zal beginnen op de datum van de neerlegging op de griffie van de Rechtbank van Koophandel, en waarvan; zij de statuten hebben vastgelegd zoals hierna is vermeld,

2. Aanwijzing van de stille en gecommanditeerde vennoot.

De comparant sub a is gecommanditeerde vennoot.

De comparant sub b is stille vennoot

3. Plaatsing van het kapitaal- volstorting.

Het kapitaal van de vennootschap, geheel geplaatst, bedraagt duizend Euro en is verdeeld over honderd:

bewijzen van deelgerechtigheid, verder aandelen genoemd, die elk één honderdste van het;

vennootschapsvermogen uitdrukken.

Op deze aandelen werd ingetekend door de vennoten zoals hierna is uiteengezet; de aandelen werden,

volgestort door inbreng in geld, en wel als volgt:

-de comparant sub a heeft ingetekend op 99 aandelen en betaalde hierop 990,00 Euro;

-de comparant sub b heeft ingetekend op 1 aandeel en betaalde hierop 10,00 Euro,

wat de totaliteit omvat van alle uitgegeven aandelen, waarop werd ingetekend.

Il. Statuten.

Artikel 1. - Rechtsvorm- benaming.

De vennootschap heeft de rechtsvorm van een gewone commanditaire vennootschap.

De benaming van de vennootschap is "ACIMM".

Artikel 2, - Zetel.

De zetel van de vennootschap wordt in om het even welke plaats binnen het Vlaams en of Brussels;

hoofdstedelijk gewest gevestigd bij eenparig besluit van de zaakvoerder(s).

Artikel 3. - Duur.

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur vanaf de datum van verkrijging van haar` rechtspersoonlijkheid. Zij kan voortijdig ontbonden worden bij besluit van de algemene vergadering mits akkoord van de zaakvoerder(s).

Op de laatste blz. van Lulk B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Artikel 4. - Doel.

De vennootschap heeft tot doei:

Verlenen van diensten aan derden dit door middel van consultancy, management, project en interim management. Uitvoeren van bussines development activiteiten voor derden en dit zowel 1n binnenland als buitenland, hiermee bedoelend: het ontwikkelen van nieuwe markten in de maakindustrie voor automatiserings gerichte projecten. Inkoop en verkoop van aile aan de metaalverwerkende nijverheid gebonden onderwerpen.

Daartoe mag de vennootschap alle roerende en onroerende, financiële, industriële en commerciële handelingen stellen, die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met het doel of de verwezenlijking ervan kunnen vergemakkelijken enl of helpen verwezenlijken.

Zij kan onder iedere vorm, zelfs door fusie of door het verlenen van borgstellingen, in alle bestaande enl of nog op te richten industriële en handelsondernemingen participeren,

Artikel 5. - Kapitaal.

Het geplaatst vennootschapskapitaal bedraagt duizend Euro.

Bij kapitaalverhoging worden de aandelen waarop in geld ingetekend wordt, het eerst aangeboden aan de houders van kapitaalsaandelen, in evenredigheid tot het gedeelte van het kapitaal dat door hun aandelen wordt vertegenwoordigd. Indien op deze wijze niet op alle aandelen wordt gereflecteerd, dan worden de overblijvende aangeboden aan de nog overblijvende andere aandeelhouders, In dezelfde evenredigheld.

Is een aandeel met vruchtgebruik bezwaard, dan komt (behoudens andersluidende afspraak) het recht van voorkeur in de eerste plaats toe aan de blote eigenaar. Laat deze het recht van voorkeur onbenut, dan kan de vruchtgebruiker het uitoefenen, De aandelen waarop de blote eigenaar bij voorkeur Intekent komen hem toe in volle eigendom op last aan de vruchtgebruiker de tegenwaarde van het intekenrecht te vergoeden. De aandelen waarop de vruchtgebruiker intekent komen hem toe in volle eigendom, zonder dat hij enige vergoeding verschuldigd is.

Artikel 6. - Aandelen.

e Het kapitaal is vertegenwoordigd door honderd bewijzen van deelgerechtigheid, ook aandelen genoemd, zonder vermelding van nominale waarde, met een fractiewaarde van elk één honderdste.

De aandeelhouders waarvan de identiteit hierna is weergegeven, hebben zich als gecommanditeerde vennoten hoofdelijk met de vennootschap verbonden:

Bart Minnen, voornoemd.

b Zolang hij de hoedanigheid heeft van gecommanditeerde, laat de vennoot ten minste één aandeel van de

re vennootschap op zijn naam aantekenen in het aandelenregister.

Artikel 7. - Overdraagbaarheid der aandelen.

a. De aandelen zijn, op straffe van nietigheid niet overdraagbaar onder levenden, noch overdraagbaar wegens overlijden, dan met de goedkeuring van alle vennoten en zonder dat de weigering aanleiding zou kunnen geven tot verhaal voor de rechtbank. Ingeval van overlijden hebben de overblijvende vennoten het voorkeurrecht tot overname van de aandelen in een verhouding zoals statutair is voorzien voor het wijzigen van het kapitaal.

b. Ten opzichte van de vennootschap zijn de aandelen ondeelbaar. De onverdeelde- enl of blote eigenaars enl of vruchtgebruikers van aandelen moeten zich ten opzichte van de vennootschap door één enkel persoon laten vertegenwoordigen; zolang dit niet gebeurd is, worden de rechten, die aan deze aandelen verbonden zijn, opgeschort.

Artikel 8. - Bestuur.

a. Aantal en benoeming.

De vennootschap wordt enkel bestuurd door één of méér zaakvoerders, gecommanditeerde vennoten, deze laatsten worden bij wijze van statutaire bepaling steeds als zaakvoerder aangeduid.

In uitvoering van wat voorafgaat zijn nagemelde gecommanditeerde vennoten aangeduid als zaakvoerder: Bart Minnen, voornoemd. Dit mandaat is voorlopig onbezoldigd tot andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

b. Duur van de opdracht.

De zaakvoerder(s) vervullen hun opdracht voor de duur van de vennootschap. Zij kunnen te allen tijde ontslag nemen. Dit ontslag heeft de ontbinding van de vennootschap niet tot gevolg.

Zijn er meerdere zaakvoerders in functie op het ogenblik van het ontslag, dan wordt de vennootschap verder gezet en wordt zij bestuurd door de overige zaakvoerder(s), aan wie de ontslagnemende zaakvoerder zijn aandelen moet overlaten, tenzij hij als stille vennoot blijft participeren. Is hij tevens de enige gecommanditeerde vennoot, dan dient hij zijn aandelen over te laten aan de overblijvende stille vennoot die, in bijzondere algemene vergadering statutair een gecommanditeerde vennoot kan aanstellen als nieuwe zaakvoerder. Tot aan zijn aanstelling kunnen de stille vennoten inmiddels, bij wijze van zaakwaarneming, de dringende zaken van beheer verrichten zonder dat zij daardoor hun hoedanigheid van stille vennoot verliezen, waarbij zij wel duidelijk dienen te laten blijken dat zij enkel als voorlopig bewindvoerder optreden.

Als binnen de zestig dagen na het ontslag, door de algemene vergadering geen nieuwe statutaire zaakvoerder wordt aangesteld, noch een besluit genomen wordt tot omzetting in een andere vennootschapsvorm, dan is de vennootschap na het verstrijken van deze termijn van rechtswege ontbonden.

De verklaring van wettelijke onbekwaamheid, het overlijden of de verhindering van de zaakvoerder hebben hetzelfde gevolg als zijn ontslag.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/09/2013

Heeft de ontslagnemende zaakvoerder geen opvolger, dan dient hij gedurende voormelde termijn van zestig dagen zijn opdracht verder te vervullen.

De opdracht van een zaakvoerder kan enkel worden herroepen bij unaniem besluit van aile vennoten, de betrokken gecommanditeerde vennoot niet meegerekend en mits daartoe ernstige redenen bestaan. Wordt de ernst van deze redenen in twijfel getrokken door de betrokken zaakvoerder, dan blijft hij zijn opdracht vervullen tot de bevoegde rechter daarover uitspraak za! gedaan hebben.

c. Tegenstrijdig belang.

Indien een zaakvoerder bij een verrichting die namens de vennootschap moet worden gesteld, een belang heeft dat strijdig is of kan zijn met het vennootschapsbelang, dan is hij verplicht- zo hij de enige zaakvoerder is-vooraf goedkeuring te vragen aan de algemene vergadering, die dan een bijzondere lasthebber zal aanstelien om namens de vennootschap te handelen met betrekking tot deze aangelegenheid. Indien er meerdere zaakvoerders zijn, moet diegene die een strijdig belang heeft zijn collega('s) hiervan op de hoogte stellen en zijn verklaring doen opnemen in de notulen van de vergadering. Hij mag niet deelnemen aan de behandeling door de overige zaakvoerders.

d. Externe vertegenwoordigingsmacht.

Is er slechts één zaakvoerder aangesteld, dan vertegenwoordigt die de vennootschap in alle handelingen in

en buiten rechte.

Zijn er twee of meer zaakvoerders aangesteld, dan treden zij elk afzonderlijk op namens de vennootschap in

alle handelingen in en buiten rechte.

e. Dagelijks bestuur.

De zaakvoerders kunnen, mits eenparig akkoord van stemmen, het dagelijks bestuur toevertrouwen aan een

directiecomité of aan één of meer directeurs, die geen stille vennoten mogen zijn.

e f. Bijzondere volmachten.

Zowel de zaakvoerders als de directeurs kunnen gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen

c bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn

geoorloofd. De vennootschap is niet verbonden door handelingen gesteld door de gevolmachtigden met overschrijding van hun bevoegdheden en buiten de hun verleende opdracht.

r ~

Artikel 9. Algemene vergadering der aandeelhouders.

a. Plaats, dag en uur van de vergadering.

De vergadering wordt gehouden in de zetel van de vennootschap of op de plaats aangewezen in de

uitnodigingen.

De jaarvergadering wordt gehouden op de derde zondag van de maand mei om 17.00 uur.

c:: De bijzondere algemene vergaderingen worden gehouden op dag, plaats en uur aangewezen in de

uitnodigingen.

0

0

b. Bijeenroepingen: bevoegdheid en verplichting tot bijeenroeping.

c De algemene vergadering komt bijeen op uitnodiging van de zaakvoerders.

Zij zijn verplicht een algemene vergadering bijeen te roepen binnen de drie weken na het daartoe

strekkende verzoek, wanneer een gecommanditeerde vennoot erom verzoekt of wanneer aandeelhouders die crt

crt ten minste één vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen het vragen bij aangetekende brief

die, met opgave van de te behandelen onderwerpen, gericht wordt aan de zaakvoerders.

ieder voorstel dat per aangetekende brief aan de zaakvoerders is verzonden, vóór de agenda is vastgesteld

re en bovendien ondertekend is door ofwel een gecommanditeerde vennoot, ofwel één of méér aandeelhouders

die tenminste één vijfde van het kapitaal vertegenwoordigen, moet in de agenda worden opgenomen.

c. Toegang tot de vergadering.

Om te worden toegelaten tot de vergadering ( maar slechts indien de oproeping deze voorwaarde uitdrukkelijk vermeldt), moeten de aandeelhouders, bij brief uiterlijk 8 dagen vôôr de vergaderdatum aangetekend verzonden, de zaakvoerders inlichten over hun voornemen om persoonlijk of bij vertegenwoordiging deel te nemen aan de vergadering.

ce Zaakvoerders zijn vrijgesteld van de verplichte aanmelding en hebben het recht deel te nemen aan de

vergadering.

De zaakvoerders kunnen bij (meerderheid) vrijstelling verlenen inzake de aanmeldingen.

d. Bureau.

De enige zaakvoerder of, in geval er twee zijn de oudste of, in geval er méér zijn de voorzitter van het college van zaakvoerders, zit de algemene vergadering voor.

Heeft de vennootschap geen zaakvoerder meer, of is deze niet aanwezig, dan wordt de vergadering voorgezeten door de aandeelhouder- gecommanditeerde vennoot die met het grootst aantal aandelen deelneemt aan de vergadering.

De voorzitter stelt een secretaris aan, die geen vennoot hoeft te zijn,

De vergadering kiest twee stemopnemers indien zij dit nuttig of nodig acht.

De voorzitter, de secretaris en de stemopnemers vormen het bureau, samen met de overige zaakvoerders.

e. Stemming.

Elk aandeel geeft recht op één stem.

De algemene vergadering kan slechts geldig besluiten als alle zaakvoerders of gecommanditeerde vennoten aanwezig zijn of vertegenwoordigd en minstens de helft van de stille vennoten.

Enkel wanneer de algemene vergadering te besluiten heeft over de voortzetting of de omzetting van de vennootschap naar aanleiding van het wegvallen van de enige zaakvoerder, tevens enige aandeelhouder-gecommanditeerde vennoot, vervalt de hiervoor opgelegde aanwezigheidsvereiste en kan de algemene vergadering besluiten, zonder dat een gecommanditeerde vennoot aanwezig is.

Is het quorum om geldig te besluiten niet bereikt, dan zal een tweede vergadering moeten worden belegd ten vroegste binnen één maand en ten laatste na twee maanden, die dan beraadslaagt en besluit zonder rekening te houden met de voormelde aanwezigheidsvereisten, ten aanzien van de stille vennoten, maar onverminderd deze opgelegd ten aanzien van de zaakvoerders- gecommanditeerde vennoten, die onverkort van kracht zijn.

De gewone of bijzondere algemene vergaderingen nemen besluiten bij gewone meerderheid, evenwel kan iedere vennoot voor de stemming over een agendapunt een drievierde meerderheid eisen van de gecommanditeerde vennoten.

De besluiten van de bijzondere algemene vergadering waarbij de statuten worden gewijzigd moeten worden goedgekeurd met een meerderheid van drie vierden van de stemmen verbonden aan de aanwezige aandelen, mits eenparig akkoord van de gecommanditeerde vennoten,

Wijziging van het doel van de vennootschap heeft een meerderheid van vier vijfden van de stemmen nodig én het akkoord van alle zaakvoerders, zoals voorzien in de vorige paragraaf.

Omzetting in een andere rechtsvorm kan slechts mits een meerderheid van vier vijftien van de stemmen en het unaniem akkoord van de gecommanditeerde vennoten, én de unanimiteit van alle vennoten indien hiertoe wordt besloten binnen de twee eerste jaren na de oprichting.

E

° Artikel 10. Boekjaar - jaarrekening.

a. Boekjaar.

b Het boekjaar valt samen met het kalenderjaar.

b. Jaarrekening.

De zaakvoerders zorgen voor het opmaken van de jaarrekening over het afgelopen boekjaar, De jaarrekening omvat de balans, de resultatenrekening en de toelichting. Zij vormt een geheel en wordt opgemaakt overeenkomstig de wetgeving op de boekhouding en de vennootschappenwet.

r-I

C. Kennisgeving.

N

Overeenkomstig de wettelijke informatieplicht jegens de aandeelhouders zorgen de zaakvoerders ervoor dat ten minste vijftien dagen vóór de jaarvergadering de aandeelhouders op de zetel van de vennootschap inzage kunnen nemen van de jaarrekening, de lijst van openbare fondsen, aandelen, obligaties en andere effecten van vennootschappen die de portefeuille uitmaken; de lijst der aandeelhouders die hun aandelen niet hebben

volgestort, met vermelding van het aantal aandelen en hun domicilie,

et

Aan iedere aandeelhouder wordt op zijn schriftelijk verzoek, vijftien dagen vóór de vergadering een

exemplaar van de vernoemde stukken overgemaakt.

°

°

d. Goedkeuring van de jaarrekening- kwijting.

Nadat de aandeelhouders de gelegenheid hebben gekregen om een antwoord te bekomen op de door hen gestelde vragen, spreekt de vergadering zich uit over de jaarrekening. Het besluit tot goedkeuring wordt bij gewone meerderheid genomen. Vervolgens beslist de algemene vergadering bij afzonderlijke stemming over de te verlenen kwijting aan de zaakvoerders en de andere punten die op de agenda voorkomen.

e. Controle.

" ~ ledere vennoot heeft het recht om toezicht en controle uit te oefenen op de verrichtingen van de vennootschap. Hij kan ter plaatse inzage nemen van de boeken, brieven, de notulen en in het algemeen van aile geschriften van de vennootschap. Het verzoek tot inzage moet evenwel vier weken voor de geplande datum

bij aangetekend schrijven worden medegedeeld aan de zaakvoerder(s).

et

Artikel 11. Ontbinding- vereffening.

a, Ontbinding.

Behoudens de rechter kan de vennootschap slechts ontbonden worden ten gevolge van een besluit van

de algemene vergadering met inachtneming van de quorumvereisten zoals voorgeschreven voor een

statutenwijziging waarbij het doel van de vennootschap wordt gewijzigd.

b. Aanstelling van vereffenaars.

Met het oog op de vëreffeningsactivitoiten benoemt de algemene vergadering mits unaniem akkoord van de gecommanditeerde vennoten één of méér vereffenaars, bepaalt hun bevoegdheden en vergoedingen, stelt vast op welke wijze zij de vennootschap kunnen verbinden en vertegenwoordigen en geeft aan hoe zij de vereffening tot een goed einde moeten brengen.

Worden geen vereffenaars benoemd, dan zijn de zaakvoerders die ingevolge de ontbinding automatisch uittredend zijn, van rechtswege vereffenaars. Zij handelen alsdan namens de vennootschap in vereffening op dezelfde wijze als wanneer zij optraden in hun hoedanigheid van zaakvoerders, en zij hebben de

bevoegdheden om de venichtingen te stelten opgesomd in artikels 181 en volgende van de

vennootschappenwet.

Artikel 12. Keuze van woonplaats.

Elke vennoot, zaakvoerder of vereffenaar met buitenlandse woonplaats, moet woonst kiezen in België, bij

gebreke waaraan hij geacht zal worden woonplaats te hebben gekozen in de vennootschapszetel.

III. Slotbepalingen.

Met het oog op de concrete inwerkingstelling van de vennootschap treffen comparanten volgende

beslissingen:

1  Het eerste boekjaar vangt aan vanaf heden en eindigt op 31 december 2014; de eerste jaarvergadering wordt gehouden in 2015.

2  Alle rechtshandelingen, en de verbintenissen daaruit voortvloeiend, sedert 1 juli 2013 in naam en voor rekening van de vennootschap in oprichting gesteld, worden door de thans opgerichte vennootschap overgenomen.

3  De zetel van de vennootschap wordt gevestigd te Vorst  Laakdal, Geelseweg 132.

4  Bijzondere volmacht wordt verleend aan Inge Peeters, zaakvoerder van de BVBA Accountantsbureel Manacc, met de mogelijkheid van in de plaatsstelling, teneinde het nodige te doen inzake de inschrijvingen van', alle - voorgaande, huidige en toekomstige  wijzigingen van de vennootschap via de ondememingsloketten in de kruispuntbank voor ondernemingen, het rechtspersonenregister en voor haar registratie bij de diensten van r. de belastingen en andere administraties.

Aldus opgemaakt te Vorst Laakdal, in drie exemplaren waarvan één dienstig voor de neerlegging op de griffie van de Rechtbank van Koophandel, op datum als boven vermeld.

Commanditaire of Gecommanditeerde of

stille vennoot werkend vennoot

Kristine Wouters Bart Minnen

-

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden

aan het

" Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
ACIMM

Adresse
GEELSEBAAN 132 2430 VORST(KEMPEN)

Code postal : 2430
Localité : Vorst
Commune : LAAKDAL
Province : Anvers
Région : Région flamande