ADC

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : ADC
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 549.781.152

Publication

09/04/2014
ÿþOndernemingsnr: ©5(4g,

Benaming

(voluit) : ADC

(verkort) :

Rechtsvorm : Vennootschap Onder Firma

Zetel Gammerstraat 4, 2350 Vosselaar

(volledig adres)

Onderwerp akte: OPRICHTING VOF

Ondergetekenden :

1.mevrouw Anouk De Clercq, geboren 8 juli 1980 te Schoten, Belgische nationaliteit, gehuwd, wonende te

Vosselaar, Gammerstraat 4 ;

2.de heer Kris In 't Ven, geboren op 6 november 1976 te Turnhout; Belgische nationaliteit, gehuwd,

wonende te Vosselaar, Gammerstraat 4;

zijn samengekomen ter oprichting van een vennootschap onder firma,

waarop de betreffende bepalingen van het Wetboek ven Vennootschappen van toepassing zijn; ondergetekenden zijn verder de specifieke bepalingen van hun vennootschapsovereenkomst overeengekomen, uitgedrukt in navolgende statuten.

I. Benaming - Zetel - Doel - Duur

Artikel 1 : De vennootschap heeft de rechtsvorm van een vennootschap onder firma met als vennootschappelijke benaming ADC.

Artikel 2 : De zetel van de vennootschap is gevestigd te Vosselaar, Gammerstraat 4.

Hij mag bij beslissing van de zaakvoerders naar elke plaats in het land worden overgebracht.

Artikel 3 : De vennootschap heeft tot doel :

Het uitvoeren van mandaten van bestuurder, zaakvoerder of van vereffenaar in andere vennootschappen. De vennootschap mag aile handelingen stellen die verband houden met haar doel of de verwezenlijking ervan vergemakkelijken.

De vennootschap mag aangewend worden voor het beheer van eigen vermogens en eigen beleggingen. De vennootschap mag zich borgstellen en onroerende goederen in pand geven of hypothekeren voor verbintenissen door derde personen aangegaan.

De vennootschap mag al haar andere goederen in pand geven en aval verlenen in het voordeel van derden. De vennootschap mag bestuursmandaten opnemen en bijstand versenen.

De vennootschap mag door participatie deelnemen, ongeacht de vorm, in alle bestaande of nog op te richten vennootschappen in België waarvan het doel gelijkvormig of aansluitend zou zijn met het hare.

Artikel 4 : De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde tijd te rekenen vanaf heden.

Il. Vennoten

Artikel 5 : Alle oprichters zijn vennoten. Zij zijn hoofdzakelijk aansprakelijk voor alle verbintenissen namens de vennootschap aangegaan. De professionele aansprakelijkheid van iedere vennoot blijft evenwel individueel. De professionele verzekeringskosten zijn niettemin lastens de vennootschap.

Artikel 6 : Andere vennoten kunnen slechts na schriftelijke instemming van alle mede-vennoten toetreden; zij

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening,

ni

III

1H11

V. beh" aa Bel Staa

Mod Word 11,1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na heerlegging ter griffie van de akte

+190770 1*

NEERGELEGD

GR FIE RECHTBANK VAN

-_Z 8 IUT 2014

KOOPHAND EL TURNHOUT

fie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

ti t moeten steeds de vereiste kwalificaties hebben om met de overige vennoten aan de beroepsuitoefening

deel te nemen.

Artikel 7 : De vennoten mogen hun rechten in de vennootschap slechts na schriftelijke instemming van alle medevennoten overdragen of afstaan , en uitsluitend aan collega's die deelnemen of zullen deelnemen aan de gezamenlijke beroepsuitoefening.

Artikel 8 : Iedere vennoot kan zich uit de vennootschap terugtrekken door zijn ontslag aan de vorige vennoten bij aangetekende brief aan te bieden. Het ontslag heeft uitwerking zes maanden na de datum van verzending van deze brief.

III. Maatschappelijke kapitaal

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/04/2014 - Annexes du Moniteur belge Artikel 9 : Bij oprichting van de vennootschap wordt het maatschappelijk kapitaal vastgesteld op 5.000 euro, dat geheel en onvoorwaardelijk geplaatst is en verdeeld is in vijfhonderd aandelen zonder vermelding van waarde.

Op deze aandelen werd ingeschreven in geld tegen een uitgifteprijs van tien euro per aandeel als volgt:

- door mevrouw Anouk De Clercq voormeld op vierhonderd negentig aandelen 490

- door de heer Kris In 't Ven voormeld op tien aandelen 10

Totaal: vijfhonderd aandelen 500

wat in overeenstemming is met de totaliteit van de uitgegeven en ingeschreven aandelen.

Alle aandelen waarop in geld werd ingeschreven zijn volgestort.

III. Bestuur - Vertegenwoordiging - Controle

Artikel 10 : De vennootschap wordt bestuurd door één zaakvoerder, natuurlijke persoon, die vennoot is. Tot statutaire zaakvoerder wordt voor de duur van de vennootschap benoemd mevrouw Anouk De Clercq, voornoemd vanaf datum van de oprichting. Zij verklaart haar opdracht te aanvaarden, onder de bevestiging dat zij niet werd getroffen door enige maatregel die zich hiertegen verzet.

Artikel 11 : Iedere vennoot handelt afzonderlijk in naam van de vennootschap en onder de vennootschapsfirma en hij vertegenwoordigt de vennootschap tegenover derden en in rechte als eiser of als verweerder. Ieder van hen stelt aldus tegenover derden rechtsgeldig aile daden van bewaring , van beheer en van beschikking mits zij tot het doel van de vennootschap behoren.

Artikel 12 : Iedere vennoot afzonderlijk heeft alle onderzoeks- en controlebevoegdheid, waardoor hij onder

meer het recht heeft te allen tijde ter plaatse inzage te nemen van de boeken, brieven, notulen en in het algemeen alle documenten en geschriften van de vennootschap.

IV. Algemene vergadering

Artikel 13 : De algemene vergadering - rechtsgeldig samengesteld, vertegenwoordigt aile vennoten.

De algemene vergadering beslist onder meer over

1)goedkeuring van de jaarrekening, aanwending van de winst;

2)wijziging van statuten

3)vaststelling van de vergoeding van de zaakvoerder

Artikel 14: De beslissingen van de algemene vergadering worden genomen bij gewone meerderheid der aanwezige stemmen. Wijzigingen aan de statuten kunnen evenwel slechts met eenparigheid van de stemmen van de aanwezige vennoten worden goedgekeurd, onverminderd het bepaalde onder de artikels 8 en 19.

Artikel 15 : Iedere vennoot heeft het recht op één stem.

Artikel 16: De jaarvergadering wordt gehouden op de eerste vrijdag van de maand december op de zetel van de vennootschap of op elke andere plaats in de bijeenroeping aangeduid.

Indien deze dag geen werkdag is, komt de vergadering de eerstvolgende werkdag bijeen. De eerste jaarvergadering wordt gehouden in het jaar 2015. De algemene vergadering kan daarenboven in buitengewone zitting worden bijeengeroepen door iedere vennoot die oordeelt dat het belang van de

Voor-

,ohehgpcten

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

vennootschap zulks vereist.

VI. Boekjaar -jaarrekening - Resultaat

Artikel 17: Het boekjaar loopt van één juli tot dertig juni van ieder jaar, en het eerste boekjaar loopt vanaf heden tot dertig juni tweeduizend vijftien.

Artikel 18: Van de winst van het boekjaar worden, ter vaststelling van de netto-winst, de algemene onkosten, de nodige afschrijvingen, de fiscale en andere voorzieningen, de waardecorrecties en de gebeurlijke overgedragen verliezen afgetrokken. Het saldo geeft de nettowinst aan. De aan de vennoten bij wijze van vergoeding uitgekeerde bedragen worden onder de algemene onkosten geboekt. De nettowinst wordt gereserveerd met het oog op de verwezenlijking van het vennootschappelijke doel. Gebeurlijke verliezen worden door de vennoten gedragen In dezelfde verhouding als deze waarin ze in de winst gerechtigd zijn.

VII. Ontbinding - Terugtrekking van een vennoot

Artikel 19 : De vennootschap wordt niet ontbonden door het overlijden, het ontslag, de uitsluiting, de werkonbekwaamheid , de onbekwaamverklaring, de professionele(tuchtrechtelijke) afzetting of schorsing van een vennoot. De vennootschap wordt wel ontbonden indien de algemene vergadering daartoe beslist met een meerderheid van twee derde der aanwezige stemmen.

Artikel 20 : In geval van ontbinding wordt een vereffenaar aangesteld die zal handelen overeenkomstig de bepalingen van artikel 186 van het W. Venn., onverminderd de toepassing van artikel 184 van het W. Venn. en het hierna bepaalde onder artikel 21.

Artikel 21 : In aile gevallen van ontbinding en van terugtrekking wordt in het netto-actief van de vennootschap verdeeld, derwijze dat aan iedere gewezen vennoot, of aan de zich terugtrekkende vennoot, wordt toegekend.

VIII. Diverse bepalingen

Artikel 25 : Voor al wat niet voorzien is in deze statuten wordt verwezen naar de terzake geldende wettelijke bepalingen en in het bijzonder naar het Wetboek van Vennootschappen.

Kosten

De partijen verklaren dat de kosten, uitgaven, vergoedingen of lasten van welke aard ook , die ten laste van de vennootschap vallen of die horen ten laste worden gelegd, wegens haar oprichting, ongeveer 300,00 euro bedragen.

Buitengewone algemene vergadering

En na de vennootschap aldus te hebben opgericht zijn de vennoten in algemene vergadering bijeengekomen en hebben vastgesteld dat overeenkomstig artikel 11 van deze statuten iedere vennoot te weten dat hij tegenover derden als vertegenwoordiger van de vennootschap kan optreden en rechtsgeldig alle daden van bewaring van beheer en van beschikking kan stellen.

WAARVAN AKTE EN PROCES VERBAAL

Opgesteld te Vosselaar op vijfentwintig maart tweeduizend veertien. En na voorlezing aan comparanten

tekenen

zij,

(gelezen en goedgekeurd) (gelezen en goedgekeurd)

Anouk De Clercq Kris In 't Ven

Coordonnées
ADC

Adresse
GAMMERSTRAAT 4 2350 VOSSELAAR

Code postal : 2350
Localité : VOSSELAAR
Commune : VOSSELAAR
Province : Anvers
Région : Région flamande