ADVOCAAT ANNEMARIE VANDERPOORTEN

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ADVOCAAT ANNEMARIE VANDERPOORTEN
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 505.775.618

Publication

02/12/2014
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

*14311655*

Neergelegd

28-11-2014

Griffie

0505775618

Ondernemingsnummer :

Benaming

(voluit) :

Advocaat Annemarie Vanderpoorten

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Uit een akte verleden voor Meester Christine Van Haeren, notaris te Turnhout, op zeventwintig november tweeduizend veertien, blijkt dat werd opgericht:

I. VENNOOT

Door:

Mevrouw VANDERPOORTEN, Annemarie (enige voornaam), advocate, geboren te Brasschaat op 28 maart 1981, wonende te 2970 Schilde, Hoevedreef 10, echtgenote van de heer CLAES, Filip Bart Alfons Herman Korneel Katleen, geboren te Herentals op 19 december 1976, gehuwd onder het wettelijk stelsel naar Belgisch recht bij ontstentenis van huwelijkscontract.

II. RECHTSVORM EN NAAM

De burgerlijke vennootschap die de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte

aansprakelijkheid heeft aangenomen met als naam:  Advocaat Annemarie Vanderpoorten .

III. MAATSCHAPPELIJKE ZETEL

Met maatschappelijke zetel te 2970 Schilde, Hoevedreef 10.

IV. DUUR

De vennootschap is opgericht voor een onbeperkte duur. Zij verkrijgt de rechtspersoonlijkheid vanaf

de dag van de neerlegging van het uittreksel uit de oprichtingsakte.

V. DOEL

De vennootschap heeft tot doel:

De uitoefening van het beroep van advocaten in vennootschapsvorm evenals het verlenen van alle diensten en de uitvoering van alle bedrijvigheden die met het beroep van advocaat verband houden, zoals het geven van onderwijs, het publiceren van boeken en artikels, het geven van seminaries en lezingen, het uitoefenen van gerechtelijke mandaten en opdrachten, het optreden als bestuurder, vereffenaar, curator, waarnemer en sekwester. Bemiddelaar in familiale zaken.

Dit impliceert ook de inning van de erelonen voor rekening van de vennootschap. Bijgevolg zal de vennootschap alle vermogensrechtelijke gevolgen voor haar rekening nemen die uit haar bedrijvigheid voortvloeien en er voor instaan.

De vennootschap kan het beroep van advocaat uitoefenen in associatie, al dan niet onder vorm van een vennootschap, met andere advocaten, natuurlijke personen of vennootschappen die ook de uitoefening van het beroep van advocaat tot doel hebben. De vennootschap zal bij de uitoefening van de activiteiten de regels eigen aan het beroep van advocaat eerbiedigen.

VI. MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL

Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap is vastgesteld op achttienduizend zeshonderd

euro (18.600,00 EUR), vertegenwoordigd door duizend (1.000) aandelen zonder vermelding van

waarde, die ieder één/duizendste (1/1.000ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

Het kapitaal is volledig geplaatst.

Het kapitaal werd gevormd door een inbreng in geld en werd volledig door mevrouw Vanderpoorten,

voornoemd, onderschreven, nog te volstorten zesduizend tweehonderd euro (6.200,00 EUR).

Zetel :

(volledig adres)

Onderwerp akte :

Rechtsvorm :

(verkort) :

Hoevedreef 10

2970 Schilde

Oprichting

Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Totaal: duizend (1.000) aandelen, volstort ten belope van twaalfduizend vierhonderd (12.400,00 EUR).

Ondergetekende notaris heeft bevestigd dat deze deponering heeft plaatsgevonden overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen op een geblokkeerde rekening bij ING België.

VII. BESTUUR

Artikel 10: Bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerder(s), vennoten. De duur van hun opdracht is onbeperkt.

Iedere zaakvoerder zal alle handelingen verrichten die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het doel van de vennootschap, behoudens die welke de wet aan de algemene vergadering voorbehoudt.

Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder.

Artikel 11: Bezoldiging

Onverminderd de vergoeding van kosten, kan de algemene vergadering aan de zaakvoerder-vennoot een bezoldiging toekennen voor de professionele activiteiten verricht door hem voor rekening van de vennootschap.

Artikel 12: Bijzonder volmachten

De zaakvoerders kunnen bijzondere gevolmachtigden aanstellen. Alleen bijzondere of beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd.

De bijzondere gevolmachtigden verbinden de vennootschap binnen de perken van de hun verleende volmacht.

Artikel 13: Benoeming statutaire zaakvoerder

Werd tot statutaire zaakvoerder aangesteld:

Mevrouw VANDERPOORTEN, Annemarie (enige voornaam), geboren te Brasschaat op 28 maart 1981, wonende te 2970 Schilde, Hoevedreef 10, voornoemd, die verklaarde te aanvaarden, na verklaard te hebben dat zij volledig handelingsbekwaam is en dat er in haar hoofde geen beletsel aanwezig is om als zaakvoerder van een vennootschap te worden benoemd.

Haar mandaat is onbezoldigd.

Artikel 14: Tegenstrijdig belang

Het lid van een college van zaakvoerders dat, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een aan het college van zaakvoerders voorgelegde verrichting, is gehouden de wettelijke bepalingen dienaangaande na te leven.

Is er geen college van zaakvoerders en is een zaakvoerder voor die tegenstrijdigheid van belangen geplaatst, dan stelt hij de vennoten daarvan in kennis en de beslissing mag slechts worden gedaan voor rekening van de vennootschap door een lasthebber ad hoc.

Indien de zaakvoerder de enige vennoot is en hij voor die tegenstrijdigheid van belangen is geplaatst, kan hij de beslissing of de verrichting doen, doch hij moet hierover bijzonder verslag uitbrengen in een stuk dat tegelijk met de jaarrekening wordt neergelegd.

Hij is gehouden, ten aanzien van zowel de vennootschap als van derden, tot vergoeding van de schade die voortvloeit uit een voordeel dat hij ten koste van de vennootschap onrechtmatig zou hebben verkregen.

Indien de zaakvoerder de enige vennoot is, worden de tussen hem en de vennootschap gesloten overeenkomsten, tenzij het courante verrichtingen betreft die onder de normale omstandigheden plaatsvinden, opgenomen in gezegd stuk dat tegelijk met de jaarrekening wordt neergelegd.

VIII. PLAATS  DAG  UUR JAARVERGADERING

De gewone algemene vergadering, jaarvergadering genoemd, wordt ieder jaar gehouden in de gemeente waar de zetel van de vennootschap is gevestigd op derde woensdag van de maand juni om 20.00 uur. Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering gehouden op de eerstvolgende werkdag op hetzelfde uur.

De eerste jaarvergadering zal worden gehouden in het jaar 2016.

IX. BOEKJAAR

Het boekjaar begint op 01 januari en eindigt op 31 december van ieder jaar.

Het eerste boekjaar loopt vanaf datum van de oprichtingsakte tot 31 december 2015.

Pro fisco wordt de vennootschap geacht te bestaan vanaf 01 juli 2014.

X. VERDELING WINST  RESERVES

Het batig saldo aangegeven door de jaarlijkse resultatenrekening na aftrek der algemene onkosten, maatschappelijke lasten en noodzakelijke afschrijvingen, vormt de zuivere winst.

Op deze winst wordt jaarlijks vijf ten honderd voorbehouden tot de vorming van een wettelijk reservefonds. Deze afhouding zal niet meer worden vereist zo het reservefonds één/tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt, doch moet steeds tot dit bedrag hernomen worden, indien om één of andere reden de reserves worden aangetast.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Het saldo van de winst zal verdeeld worden volgens de beslissing van de algemene vergadering, op voorstel van de zaakvoerder(s).

Geen uitkering mag geschieden, indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte, of indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd. De vennootschap kan geen lening aangaan door uitgifte van obligaties aan order of aan toonder of van in aandelen converteerbare obligaties en evenmin kan zij warrants uitgeven.

XI. VERDELING VEREFFENINGSSALDO

Artikel 21: Vereffening

De vennootschap wordt na ontbinding geacht voort te bestaan voor haar vereffening.

De wijze van vereffening wordt bepaald door de algemene vergadering.

De algemene vergadering of enige vennoot van de ontbonden vennootschap kan ten allen tijde en bij gewone meerderheid één of meer vereffenaars benoemen en ontslaan en zij bepaalt de vergoeding van de vereffenaars.

De vereffenaars moeten de hoedanigheid hebben van advocaat.

De benoeming van de vereffenaar(s) dient aan de voorzitter van de rechtbank van koophandel ter bevestiging te worden voorgelegd. De benoeming van de vereffenaar stelt een einde aan de bevoegdheden van het bestuur.

Zolang de vereffenaars niet in functie zijn getreden, word(t)(en) de zaakvoerder(s) ten aanzien van derden als vereffenaars beschouwd.

De vereffenaars zijn bevoegd tot alle verrichtingen vermeld in de artikelen 186, 187 en 188 van het Wetboek van Vennootschappen, tenzij de algemene vergadering of enige vennoot bij gewone meerderheid van stemmen anders besluit.

Na betaling van alle schulden, lasten en kosten van vereffening of na consignatie van de nodige gelden om die te voldoen, wordt het netto-actief verdeeld onder de vennoten naar verhouding van het aantal aandelen dat zij bezitten.

Indien aandelen zonder stemrecht werden uitgegeven, geven zij, in de mate dat hun aandeel in het kapitaal het wettelijk maximum niet overschrijdt, een voorrecht op uitkering van het na vereffening overblijvend saldo, waarvan het bedrag niet lager mag zijn dan dat uitgekeerd aan de houders van aandelen met stemrecht.

Indien op alle aandelen niet op gelijke verhoudingen is gestort, moeten de vereffenaars alvorens over te gaan tot in vorig lid bepaalde verdeling, met dit onderscheid van toestand rekening houden en het evenwicht herstellen door alle aandelen op een volstrekte voet van gelijkheid te stellen, hetzij door inschrijving van bijkomende stortingen ten laste van effecten waarop niet voldoende is gestort, hetzij door voorafgaande terugbetalingen, in geld of in effecten ten bate van de in hogere verhouding volgestorte effecten.

XII. COMMISSARIS

De oprichters hebben beslist geen commissaris te benoemen.

XIII. OVERNAME VERBINTENISSEN

De vennootschap heeft alle verbintenissen overgenomen aangegaan voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting vanaf 01 juli 2014, onder de opschortende voorwaarde dat de vennootschap rechtspersoonlijkheid bekomt zoals bepaald in artikel 2 van het Wetboek der Vennootschappen.

Pro fisco wordt de vennootschap geacht te bestaan vanaf 01 juli 2014.

XIV. VOLMACHT

De oprichters hebben als bijzondere gevolmachtigde aangesteld, met recht van indeplaatsstelling, de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid,  Accountantskantoor van de Korput , met maatschappelijke zetel te 2300 Turnhout, Heilig Hartstraat 44, BTW BE0860.484.228 RPR Turnhout, aan wie de macht wordt verleend om alle verrichtingen te doen, verklaringen af te leggen en documenten te ondertekenen, met het oog op de inschrijving en latere wijzigingen van het ondernemingsnummer en B.T.W..

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

Christine Van Haeren, notaris

Tegelijk hiermee neergelegd:

- afschrift van de oprichtingsakte (vóór registratie) de dato 27 november 2014.

Coordonnées
ADVOCAAT ANNEMARIE VANDERPOORTEN

Adresse
HOEVEDREEF 10 2970 SCHILDE

Code postal : 2970
Localité : SCHILDE
Commune : SCHILDE
Province : Anvers
Région : Région flamande