ADVOCAAT RENATE BARBAIX

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ADVOCAAT RENATE BARBAIX
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 849.580.636

Publication

16/10/2012
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

*12305372*

Neergelegd

12-10-2012



Griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Ondernemingsnr : 0849580636

Benaming (voluit): Advocaat Renate Barbaix (verkort):

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA)

Zetel : 2630 Aartselaar, Pierstraat 474

(volledig adres)

Onderwerp(en) akte: Oprichting

Er blijkt uit een akte verleden voor Katrien Maes, geassocieerd notaris, vennoot van de burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  DE HERDT & MAES , geassocieerde notarissen, met zetel te Hove, Kapelstraat 90, op 11 oktober 2012, eerstdaags te registreren, dat een Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid werd opgericht door mevrouw BARBAIX Renate Rita Michel, advocaat, geboren te Dendermonde op 17 november 1979, Belgische, ongehuwd en niet wettelijk samenwonend, wonende te 2630 Aartselaar, Pierstraat 474.

De statuten luiden als volgt:

Naam: Advocaat Renate Barbaix

Rechtsvorm: Burgerlijke vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel: Pierstraat 474 te Aartselaar.

Doel: De vennootschap is van burgerlijke aard. Zij heeft tot doel het uitoefenen van het beroep van advocaat, alsook alle activiteiten die verenigbaar zijn met de hoedanigheid van advocaat, zoals (zonder dat deze opsomming beperkend is) het uitoefenen van mandaten als bestuurder of vereffenaar van vennootschappen, het aanvaarden van aanstellingen als curator, het aanvaarden van onderwijsopdrachten, het verzorgen van publicaties en het optreden als scheidsman, met uitsluiting van enige handelsactiviteit.

De vennootschap zal bij de uitoefening van haar activiteit de professionele en deontologische regels en richtlijnen eerbiedigen die opgelegd worden door de raad van de Nederlandse Orde van Advocaten bij de balie te Brussel, en onder meer deze vervat in de Beroepscodex van de gezegde orde, alsook zal zij de professionele en deontologische regels en richtlijnen eerbiedigen dewelke haar worden opgelegd door om het even welke andere raad van de Nederlandse Orde van Advocaten waarbij de vennootschap zich in de toekomst zou aansluiten.

De vennootschap mag als vennoot of aandeelhouder deelnemen aan elke vennootschap, associatie of groepering van natuurlijke en/of rechtspersonen die het beroep van advocaat uitoefenen.

De vennootschap zal zich inspannen om haar patrimonium op zo efficiënt mogelijk wijze te beheren en haar actiefbestanddelen optimaal te rendabiliseren; daartoe mag zij alle mogelijke investeringen en beleggingen verrichten, zowel roerende als onroerende. De vennootschap mag ook alle handelingen verrichten van burgerlijke en financiële aard, die nodig of nuttig zijn voor de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel, zelfs indien ze er niet rechtstreeks in verband mee staan, met uitsluiting van enige handelsactiviteit.

Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of op gelijk welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in andere ondernemingen.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

De vennootschap kan eveneens optreden als bestuurder, volmachtdrager, mandataris of vereffenaar

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

in andere vennootschappen of ondernemingen.

De vennootschap kan in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken.

Duur: onbeperkte duur te rekenen vanaf heden.

Maatschappelijk kapitaal en samenstelling: 18.550,00 EUR vertegenwoordigd door 100 gelijke aandelen zonder nominale waarde die elk 1/100ste van het kapitaal vertegenwoordigen. Op het ganse kapitaal werd ingeschreven in geld door de oprichter en het kapitaal werd volstort ten belope van 12.400¬ . Bijgevolg dient door de oprichter nog 6.200 ¬ te worden volstort.

Een bedrag van 12.400¬ werd overgescheven door de inschrijver op naam van de vennootschap in oprichting op een bijzondere rekening nummer 363-1085797-19 geopend op naam van de vennootschap in oprichting bij de naamloze vennootschap ING België, kantoor te Londerzeel, Kerkstraat 7, zoals blijkt uit het bewijs van deponering afgeleverd door genoemde financiële instelling op 13 september 2012. Ondergetekende notaris bevestigt deze deponering, zoals blijkt uit het bewijs van die deponering dat aan de instrumenterende notaris overhandigd werd.

Boekjaar: van 1 januari tot en met 31 december

Reserves: Van het positief resultaat van het boekjaar na aanrekening van de overgedragen verliezen zal jaarlijks ten minste één/twintigste voorafgenomen worden om de wettelijke reserve te vormen totdat deze één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Winstverdeling:

Het saldo wordt, in voorkomend geval, ter beschikking gesteld van de algemene vergadering. Nochtans kan de algemene vergadering met éénparigheid van stemmen besluiten dat het resultaat of een deel ervan zal worden gereserveerd.

Verdeling overblijvende saldo na vereffening:

Het batig saldo van de vereffening wordt verdeeld onder de aandeelhouders a rato van hun aandelenbezit.

Bestuur: De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke personen, tevens vennoot en advocaat. Zolang de vennootschap slechts één vennoot telt, dient de zaakvoerder noodzakelijkerwijs de enige vennoot te zijn. Wanneer de zaakvoerder de hoedanigheid van advocaat verliest, kan de vennootschap niet langer het beroep van advocaat uitoefenen. Tot statutaire zaakvoerder wordt benoemd mevrouw Renate Barbaix, voornoemd, wonende te 2630 Aartselaar, Pierstraat 474, die verklaart de opdracht te aanvaarden onder de bevestiging dat zij niet getroffen werd door een maatregel die zich hiertegen verzet.

Aan de zaakvoerder(s) kan/kunnen, onverminderd de vergoeding van zijn/hun kosten, een vaste bezoldiging worden toegekend, waarvan het bedrag door de algemene vergadering bij eenvoudige meerderheid wordt vastgesteld en/of bevestigd en dat het ten laste komt van de algemene kosten van de vennootschap. Iedere zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt, alleen handelend, de vennootschap jegens derden en in en buiten rechte.(art. 17) .De zaakvoerders kunnen gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. Deze personen verbinden de vennootschap binnen de perken van de hun verleende volmacht.

Controle  commissaris.

De controle op de vennootschap wordt opgedragen aan één of meer commissarissen, voorzover de wet of de raden van de Orde van Advocaten dit beveelt.

De zaakvoerder zal niettemin een verificatietaak toevertrouwen aan een bedrijfsrevisor, lid van het Instituut van Bedrijfsrevisoren, een accountant, lid van het Instituut voor Accountants of een erkend boekhouder.

Jaarvergadering:

De gewone algemene vergadering of jaarvergadering wordt ieder jaar gehouden of bijeengeroepen op de laatste zaterdag van de maand mei, om elf uur. Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden.

De gewone, de bijzondere en de buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden in de zetel van de vennootschap of op een andere plaats, aangewezen in de oproeping.

Luik B - Vervolg

Op elke algemene vergadering wordt een aanwezigheidslijst bijgehouden.

Stemrecht:

a. Indien na de oprichting, de vennootschap verscheidene vennoten telt, geeft elk aandeel recht op één stem.

Zolang de behoorlijk opgevraagde en opeisbare stortingen niet gedaan zijn, wordt de uitoefening van het stemrecht verbonden aan de aandelen waarop die stortingen niet zijn geschied, geschorst. Wanneer effecten (aandelen en andere) in onverdeeldheid toebehoren aan verschillende personen, kan de vennootschap de daaraan verbonden rechten schorsen totdat één enkel persoon schriftelijk is aangewezen als eigenaar van het effect conform de statuten.

Is het aandeel met vruchtgebruik bezwaard dan wordt de uitoefening van het aan dat aandeel verbonden stemrecht toegekend aan de vruchtgebruiker.

b.Bij overlijden van een enige vennoot daarentegen worden tot op de dag van de verdeling van de aandelen of tot het afleveren van de legaten met betrekking tot deze aandelen, de aan deze aandelen verbonden rechten geschorst.

Onverminderd de rechten van de rechtsopvolger advocaat, voormeld in artikel 11, blijven de lidmaatschapsrechten verbonden aan de aandelen geschorst totdat de aandelen zijn overgedragen conform artikel 11 van de statuten.

Vertegenwoordiging:

a.Wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt die de bevoegdheden van de algemene vergadering uitoefent, kan deze enige vennoot deze bevoegdheden niet overdragen.

b.Indien na de oprichting daarentegen, de vennootschap verscheidene vennoten telt, kan elke vennoot op de vergadering vertegenwoordigd worden door een gevolmachtigde, tevens vennoot. Iedere vennoot mag slechts één volmacht uitoefenen. Sterkmaking voor een afwezige vennoot en handelen bij wijze van zaakwaarneming of naamlening is verboden.

OVERGANGSBEPALINGEN  BESLISSINGEN.

1.Eerste boekjaar

Het eerste boekjaar loopt vanaf de neerlegging van de stukken op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel tot 31 december 2013.

2.Jaarvergadering

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden op zaterdag 25 mei 2014 op de zetel van de vennootschap.

3.Commissaris

Verplichte controle door commissaris erkend door de Orde: er wordt beslist geen commissaris aan te stellen.

4.Overname van verbintenissen

De oprichter verklaart dat de vennootschap bij toepassing van artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen de verbintenissen overneemt die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan te rekenen vanaf één juli tweeduizend en twaalf.

Deze overneming zal maar effect sorteren van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen. De verbintenissen aangegaan in de tussenperiode zijn eveneens onderworpen aan artikel 60 Wetboek van vennootschappen, en dienen, eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft, te worden bekrachtigd.

5.Wetboek van Vennootschappen

Voor alles wat niet uitdrukkelijk voorzien is in de tegenwoordige statuten, wordt verwezen naar het wetboek van vennootschappen en naar de deontologie van advocaat. De clausules die strijdig zijn met de gebiedende bepalingen van dit wetboek en de deontologie van advocaat, worden als ongeschreven beschouwd.

De statutaire bepalingen die een tekstuele weergave zijn van de wettelijke bepalingen van het wetboek van vennootschappen, worden enkel vermeld ten titel van inlichting en zullen geacht worden van rechtswege te zijn aangepast bij wijziging van het wetboek van vennootschappen

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

(get.) Katrien MAES, gassocieerd notaris te Hove

Tegelijk hiermee neergelegd:

- Expeditie van de oprichtingsakte vóór registratie overeenkomstig artikel 173,1°bis W. Reg.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

01/09/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 30.06.2015, NGL 25.08.2015 15479-0063-010
05/09/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 30.06.2016, NGL 26.08.2016 16511-0211-010

Coordonnées
ADVOCAAT RENATE BARBAIX

Adresse
PIERSTRAAT 474 2630 AARTSELAAR

Code postal : 2630
Localité : AARTSELAAR
Commune : AARTSELAAR
Province : Anvers
Région : Région flamande