ADVOCATENASSOCIATIE VAN ORSHAEGEN & THIJS

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ADVOCATENASSOCIATIE VAN ORSHAEGEN & THIJS
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 474.940.803

Publication

21/05/2014
ÿþri



~~tl º%~ 'Vw~

mod 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Rechtbank van koophandel

Antwerpen

09 MEI 201+

afdeiikline élelwerpen



Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad





Ondememingsnr : 0474.940,803

Benaming (voluit) : Advocatenassociatie Van Orshaegen & Thijs

(verkort) :

Rechtsvorm : burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Kontichsesteenweg 86

2630 Aartselaar

Onderwerp akte :Bvba-kapitaalwijziging Tekst:

"ADVOCATENASSOCIATIE VAN ORSHAEGEN & THIJS"

Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een

besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

2630 Aartselaar, Kontichsesteenweg 86

Ondernemingsnummer 0474.940.803

STATUTENWIJZIGING

Er blijkt uit een akte verleden op tweeëntwintig april tweeduizend veertien voor Mij, Kris Ducatteeuw, geassocieerd notaris, in zijn hierna gemelde hoedanigheid en vertegenwoordigend de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "F. VAN CAUWENBERGH & K. DUCATTEEUW, geassocieerde notarissen", te Edegem, ten kantore, dat is bijeengekomen de buitengewone algemene vergadering van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "ADVOCATENASSOCIATIE VAN ORSHAEGEN & THIJS", met zetel te 2630 Aartselaar, Kontichsesteenweg 86, ingeschreven in de kruispuntbank voor ondernemingen onder nummer 0474.940.803.

Gans het kapitaal was vertegenwoordigd.

Met eenparigheid van stemmen werden volgende beslissingen genomen: Eerste besluit - Kennisname notulen van de bijzondere algemene vergadering tot uitkering tussentijds dividend.

De vergadering neemt kennis van de notulen van de bijzondere

algemene vergadering houdende de beslissing tot uitkering van een tussentijds dividend aan het gemeenschappelijk vermogen van de vennoten Van Orshaegen-Thijs.

De algemene vergadering heeft met name op zesentwintig maart tweeduizend veertien besloten tot uitkering van een tussentijds dividend voor een totaal bruto bedrag van zevenhonderdentienduizend euro (¬ 710.000,00).

Na betaling van de roerende voorheffing (10 a/o) binnen de vijftien dagen na toekenning van dit dividend, op aangifte gedaan door de vennootschap, blijft een netto--bedrag over van zeshonderd negenendertigduizend euro (.¬

op de laatste blz. van Luik B vermelden ; Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

mort 11.1



oor-

be uden a " , het Belgisch Staatsblad

639.000,00).

Tweede besluit - Voorafgaande verslagen.

De vergadering verklaart tijdig kennis gehad te hebben van de

nagemelde verslagen van de zaakvoerders en van de bedrijfsrevisor, waarin de voorgestelde wijziging van het kapitaal verantwoord wordt en besluit de voorzitter ervan te ontslaan hier lezing van te geven.

De vennoten tijdig een exemplaar van deze verslagen te hebben ontvangen, met name:

a) het revisoraal verslag opgesteld door de heer Guy de Vooght, bedrijfsrevisor te Antwerpen, wettelijke vertegenwoordiger van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid VGD bedrijfsrevisoren, te 2000 Antwerpen, Schaliënstraat 5 bus 2, overeenkomstig artikel 313 van het Wetboek van Vennootschappen door de zaakvoerders aangesteld.

De conclusies van het verslag van de bedrijfsrevisor worden hierna letterlijk weergegeven:

"De inbreng in natura tot kapitaalverhoging van de burgerlijke

vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Advocatenassociatie Van Orshaegen & Thijs" bestaat uit een inbreng van een schuldvordering aangehouden door de echtgenoten Dirk Van Orshaegen en Heidi Thijs (huwgemeenschap) voor een bedrag van 639.000,00 EUR. Deze schuldvordering is ontstaan naar aanleiding van een dividenduitkering in de zin van artikel 537 van het Wetboek Inkomstenbelasting 1992.

Bij het beëindigen van onze controlewerkzaamheden, zijn wij van oordeel dat:

7.1. De verrichting werd nagezien overeenkomstig de normen uitgevaardigd door het Instituut van de Bedrijfsrevisoren inzake inbreng in natura. Het bestuursorgaan van de vennootschap is verantwoordelijk voor de waardering van de ingebrachte bestanddelen, voor de bepaling van het aantal door de vennootschap uit te geven aandelen ter vergoeding van de inbreng in natura evenals voor de naleving van de fiscale regels met betrekking tot de procedure voor uitkering van reserves met inhouding van een roerende voorheffing van 10%;

7.2. De beschrijving van de inbreng in natura voldoet aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid;

7.3. Het bestuursorgaan heeft slechts één waarderingsmethode gehanteerd voor de waardering van de ingebrachte schuldvordering, met name de nominale waarde. Om de als tegenprestatie te verstrekken nieuwe aandelen te bepalen heeft ze enkel de eigenvermogenswaarde per 30-09-2013 verminderd met de dividenduitkering per 26-03-2014 van de bestaande aandelen weerhouden;

7.4. Wij wijzen er,evenwel op dat niet alle vennoten deelnemen aan deze inbreng. De dividenden (die in dit kader werden uitgekeerd) komen immers volledig toe aan de huwgemeenschap, ongeacht het individueel aandelenbezit van beide echtgenoten. Ze zijn immers gehuwd onder het wettelijk stelsel. Hierdoor ontstaan verschuivingen tussen de vennoten en is het hanteren van de eigenvermogenswaarde per 30-09-2013 verminderd met de dividenduitkering per 26-03-2014 om de als tegenprestatie te verstrekken nieuwe aandelen te bepalen niet bedrijfseconomisch verantwoord. Deze methode houdt immers geen rekening met onder andere eventuele latente meerwaarden op de aanwezige onroerende goederen, of andere elementen die de waarde van de vennootschap beïnvloeden. Wij hebben daarenboven enkel een analytisch nazicht van de cijfers kunnen uitvoeren zodat ook hiervoor een voorbehoud







Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/05/2014 - Annexes du Moniteur belge





Op de laatste blz. van Luik i3 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Versa : Naam en handtekening

mod 11.1



be uden a.. het Belgisch Staatsblad

dient te worden gemaakt;

7.5. In deze omstandigheden is derhalve de weerhouden methode van waardering om het aantal uit te geven aandelen te bepalen niet bedrijfseconomisch verantwoord. De waardering van de ingebrachte schuldvordering aan nominale waarde daarentegen is wel bedrijfseconomisch verantwoord en als dusdanig niet overgewaardeerd;

7.6. De vergoeding van de inbreng in natura bestaat in 3.710 aandelen van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Advocatenassociatie Van Orshaegen & Thijs", zonder vermelding van nominale waarde.

Wij willen er tenslotte aan herinneren dat onze opdracht er niet in bestaat uitspraak te doen over de rechtmatigheid en billijkheid van de verrichting, of, met andere woorden, dat ons verslag geen "fairness opinion" is.

Volledigheidshalve benadrukken wij dat enkel en alleen de in het huidige verslag beschreven bestanddelen deel uitmaken van deze inbreng in natura.

Dit verslag werd opgesteld overeenkomstig artikel 313 §1, eerste en tweede lid W. Venn. aangaande de voorgenomen inbreng in natura bij wijze van kapitaalverhoging van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid 'Advocatenassociatie Van Orshaegen & Thijs" in het kader van de toepassing van artikel 537 WIB92 en mag niet voor andere doeleinden gebruikt worden."

b) het verslag opgesteld door de zaakvoerders overeenkomstig artikel 313 van het Wetboek van Vennootschappen.

Dit verslag zal, samen met het verslag van voornoemde revisor, hierbij aangehecht blijven, met het oog op de neerlegging ter griffie van de Rechtbank van Koophandel.

Derde besluit - Kapitaalverhoging.

a) Op basis van voornoemde verslagen beslist de vergadering om, door inbreng van de lopende rekening ontstaan naar aanleiding van het uitgekeerd tussentijds dividend, het maatschappelijk kapitaal te verhogen - zoals bedoeld in artikel 537 WIB92 - met een bedrag van zeshonderdnegenendertigduizend euro (¬ 639.000,00) om het kapitaal te brengen van tweehonderd achttienduizend zeshonderd euro (¬ 218.600,00) naar achthonderdzevenenvijftigduizend zeshonderd euro (¬ 857.600,00).

Deze inbreng wordt vergoed door de creatie van drieduizend zevenhonderdentien (3.710) aandelen, zonder nominale waarde, die identiek zijn aan de bestaande aandelen en die vanaf heden in de uitgekeerde winst zullen deelnemen;, deze aandelen worden volledig volstort aan de inbrengers, de echtgenoten. VAN ORSHAEGEN-THIJS toegekend, als volgt:

- aan de heer VAN ORSHAEGEN Dirk, voornoemd: duizend achthonderdvijfenvijftig (1.855) nieuwe aandelen.

- aan mevrouw THIJS Heidi, voornoemd, duizend achthonderdvijfenvijftig (1.855) nieuwe aandelen.

b) Verwezenlijking van de inbreng.

De vennootschap, alsook de vennoten, verklaren uitdrukkelijk op de

hoogte te zijn van:

- de na te leven voorwaarden voorgeschreven door artikel 537 W1B92 om als vennoot te kunnen genieten van het tarief van de betaalde roerende voorheffing,

- van de mogelijks bijzondere aanslag bij wijziging van de dividendenpolitiek ten opzichte van de vijf voorbije jaren,

- van de statuten en de financiële en economische situatie van de vennootschap, en

- van de voorstellen die op de agenda van deze vergadering zijn





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/05/2014 - Annexes du Moniteur belge





Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

ma 11.1

ingeschreven.

Na voorlezing en toelichting van het voorafgaande, verklaren de vennoten inbreng te doen van hun lopende rekening ten belope van zeshonderdnegenendertigduizend euro (¬ 639.000,00).

c) Vaststelling van de verwezenlijking van de kapitaalverhoging.

De voorzitter stelt vast en verzoekt ondergetekende notaris te akteren dat ingevolge voornoemde besluiten en tussenkomsten, de kapitaalverhoging definitief is, waarbij het kapitaal daadwerkelijk op achthonderdzevenenvijftígduizend zeshonderd euro (¬ 857.600,00) wordt gebracht en is vertegenwoordigd vijfduizend achthonderdzesennegentig (5.896) aandelen, zonder nominale waarde.

Deze aandelen warden volledig volstort aan de inbrengers, de vennoten, toegekend, zoals voormeld.

Ingevolge onderhavige inbreng en volstorting wordt het netto-bedrag van voorschreven dividenduitkering onmiddellijk in het kapitaal opgenomen zoals vereist door artikel 537 WIB92.

Vierde besluit  Aanpassing statuten aan de genomen besluiten.

De vergadering beslist de statuten aan te passen als volgt, ten einde ze in overeenstemming te brengen met de genomen beslissing:

Artikel 5. -- Kapitaal.: om het te vervangen door de volgende tekst : "Het geheel geplaatst maatschappelijk kapitaal van de vennootschap

bedraagt ach thonderdzevenenvijftigduizend zeshonderd euro (C 857.600,00). Het is verdeeld in vijfduizend achthonderdzesennegentig (5.896) gelijke

aandelen, zonder nominale waarde."

Vijfde besluit - Machtiging zaakvoerders.

De vergadering verleent met eenparigheid van stemmen aan de zaakvoerders de bevoegdheid om de voorgaande besluiten uit te voeren. Zesde besluit -- Volmacht KBO.

De vergadering beslist als bijzondere gevolmachtigde de heer Werner Borré te 2800 Mechelen, Brusselsesteenweg 546a, en diens aangestelden, elk met macht afzonderlijk te handelen, aan te stellen ten einde alle formaliteiten te verrichten die nodig zouden zijn ingevolge onderhavig proces-verbaal, onder meer deze bij de kruispuntbank voor ondernemingen.

Stemming.

Alle voorgaande besluiten werden genomen met unanimiteit van stemmen.

Sluiting van de vergadering.

De vergadering wordt#gesloten om 14 uur 20 minuten.

KOSTEN.

De kosten, verbonden aan deze statutenwijziging worden geraamd op

tweeduizend euro (¬ 2.000,00).

VOOR EENSLUIDEND UITTREKSEL

DE NOTARIS (get. K. Ducatteeuw)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

berden

aet Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

i.«,io

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

x

Voor-

bek ouden

a het

Belgisch

Staatsblad

mod 11.1

Mee neergelegd: - afschrift

- gecoördineerde statuten

- verslag van de zaakvoerders

- verslag bedrijfsrevisor

04/04/2014 : ANT002511
06/05/2013 : ANT002511
07/05/2012 : ANT002511
06/01/2012 : ANT002511
25/05/2011 : ANT002511
29/03/2010 : ANT002511
09/04/2009 : ANT002511
03/04/2008 : ANT002511
30/03/2007 : ANT002511
10/04/2006 : ANT002511
21/03/2005 : ANT002511
14/04/2004 : ANT002511
26/06/2003 : ANT002511
17/08/2002 : ANT002511
09/01/2018 : ANT002511
19/06/2018 : ANT002511

Coordonnées
ADVOCATENASSOCIATIE VAN ORSHAEGEN & THIJS

Adresse
KONTICHSESTEENWEG 86 2630 AARTSELAAR

Code postal : 2630
Localité : AARTSELAAR
Commune : AARTSELAAR
Province : Anvers
Région : Région flamande