ADVOCATENKANTOOR DE MONIE

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ADVOCATENKANTOOR DE MONIE
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 455.680.165

Publication

03/03/2014 : ME. - JAARREKENING 31.08.2013, GGK 03.02.2014, NGL 28.02.2014 14052-0159-013
08/03/2013 : ME. - JAARREKENING 31.08.2012, GGK 08.02.2013, NGL 07.03.2013 13057-0042-012
07/02/2013
ÿþ..~~ =,`- .eue" ..

mod 11.1

Luik B i In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

SM» iu

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Neelg;ac nri iLe van de Rechthalik

van !{tiuim iündCl ie Antwerpen, op

2 a lai. r}`3

Griffie

Ondememingsnr : 0455.680.165

Benaming (voluit) : DM Consult

(verkort) :

Rechtsvorm : Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Nachtegalenlei, 3

2900 Schoten

Onderwerp akte :WIJZIGING MAATSCHAPPELIJKE BENAMING - DOELSWIJZIGING - KAPITAALVERHOGING - STATUTENWIJZIGING

Er blijkt uit een proces-verbaal opgesteld op vijftien januari tweeduizend dertien, door Meester Eric SPRUYT, Geassocieerd Notaris, vennoot van "Berquin Notarissen", burgerlijke vennootschap met handelsvorm, van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, met zetel te 1000 Brussel, Lloyd Georgelaan, 11 en ondernemingsnummer 0474.073.840 (RPR Brussel),

dat de buitengewone algemene vergadering van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "DM Consult", waarvan de zetel gevestigd is te Nachtegalenlei 3, 2900 Schoten, volgende beslissingen genomen heeft

1° Wijziging van de maatschappelijke benaming van de vennootschap in "Advocatenkantoor De Monie" en derhalve vervanging van artikel 1 van de statuten zoals hierna in de nieuwe tekst van statuten overgenomen.

2° Wijziging van het doel van de vennootschap door vervanging van artikel 3 van de statuten zoals hierna in ' de nieuwe tekst van statuten overgenomen.

3° Verhoging van het maatschappelijk kapitaal met honderd twintigduizend euro (120,000,00 EUR), om het'' te brengen op honderd achtendertigduizend zevenhonderd vijftig euro (138,750,00 EUR), door incorporatie in í het kapitaal van belastingvrije reserves, zonder creatie van nieuwe aandelen.

4° Aanneming van een nieuwe tekst van statuten teneinde deze in overeenstemming te brengen met de;. voorgaande beslissingen, met de huidige toestand van de vennootschap en met het Wetboek van' vennootschappen, waarvan hierna een uittreksel volgt

Rechtsvorm  Naam

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap die de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid heeft aangenomen, De vennootschap draagt de naam " Advocatenkantoor De Manie".

Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 2900 Schoten, Nachtegalenlei, 3.

Doel

De vennootschap heeft tot doel het uitoefenen van het beroep van advocaat alsook aile activiteiten die' verenigbaar zijn met de hoedanigheid van advocaat, zoals (zonder dat deze opsomming beperkend is) het, uitoefenen van mandaten als bestuurder of vereffenaar van vennootschappen, het aanvaarden van : aanstellingen ais curator, het aanvaarden van onderwijsopdrachten, het verzorgen van publicaties en het optreden als arbiter.

De Vennootschap zal bij het uitoefenen van haar activiteit de professionele en deontologische regels ene richtlijnen eerbiedigen die opgelegd worden door de raad van de Nederlandse Orde van Advocaten bij de balie ' te Brussel, en onder meer deze vervat in de Beroepscodex van deze orde.

De vennootschap mag ais vennoot of aandeelhouder deelnemen aan elke vennootschap, associatie of groepering van natuurlijke en/of rechtspersonen die het beroep van advocaat uitoefenen.

De vennootschap zal zich inspannen om haar patrimonium op zo efficiënt mogelijke wijze te beheren en, haar actiefbestanddelen optimaal te rendabiliseren, daartoe mag zij alle mogelijke investeringen en beleggingen verrichten, zowel roerende als onroerende. De vennootschap mag ook aile handelingen verrichten van burgerlijke en financiëie aard, die nodig of nuttig zijn voor de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel, zelfs indien ze er niet rechtstreeks in verband mee staan,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

t

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

mod 11.1

Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of op gelijk welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in andere ondernemingen.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, ondermeer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

De vennootschap kan eveneens optreden als bestuurder, volmachtdrager, mandataris of vereffenaar in andere vennootschappen of ondernemingen.

De vennootschap kan in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken zonder dat dit een handelsactiviteit mag uitmaken.

Duur

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur.

Maatschappelijk kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt honderd achtendertigduizend zevenhonderd vijftig euro (138.750,00 EUR).

Het maatschappelijk kapitaal wordt vertegenwoordigd door zevenhonderd vijftig (750) aandelen op naam zonder vermelding van nominale waarde, die elk een gelijk deel van het kapitaal vertegenwoordigen. Samenstelling van het bestuursorgaan

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke of rechtspersonen, benoemd door de algemene vergadering voor de tijdsduur door haar vast te stellen. De zaakvoerder (s) dienen steeds de hoedanigheid van vennoot te bezitten.

Indien een rechtspersoon tot zaakvoerder benoemd wordt, benoemt deze een natuurlijke persoon onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers als vaste vertegenwoordiger die belast wordt met de uitvoering van dit mandaat in naam en voor rekening van deze rechtspersoon. De rechtspersoon mag deze vaste vertegenwoordiger niet ontslaan zonder tegelijk een opvolger te benoemen. Voor de benoeming en beëindiging van het mandaat van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij /zij dit mandaat in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

De zaakvoerder(s) is (zijn) herbenoembaar.

Het mandaat van uittredende zaakvoerders die niet herbenoemd zijn, houdt onmiddellijk op na de algemene vergadering die heeft beraadslaagd over een herverkiezing.

Indien er meerdere zaakvoerders zijn, maken deze het college van zaakvoerders uit. Het college van zaakvoerders kan onder zijn leden een voorzitter benoemen. Bij ontstentenis van deze benoeming of bij afwezigheid van de voorzitter wordt het voorzitterschap waargenomen door de oudste in jaren van de aanwezige zaakvoerders.

Het college van zaakvoerders kan onder zijn leden een secretaris benoemen

Zolang de vennootschap slechts één vennoot telt is deze de zaakvoerder.

Bestuursbevoegdheid

Iedere zaakvoerder heeft individueel de meest uitgebreide bevoegdheden om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van het doet van de vennootschap, behoudens die waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Het bestuursorgaan mag voor bijzondere en bepaalde aangelegenheden één of meer bijzondere lasthebbers aanstellen.

Vertegenwoordiging

ledere zaakvoerder afzonderlijk, ook wanneer er meerdere zijn, vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder.

De vennootschap wordt tevens rechtsgeldig verbonden door de bovengemelde bij bijzondere volmacht aangestelde vertegenwoordiger.

Algemene vergadering

ieder jaar wordt de gewone algemene vergadering gehouden op de eerste maandag van de maand januari om elf uur . Indien wordt gekozen voor de procedure van schriftelijke besluitvorming, dan moet het document houdende de voorgestelde besluiten minstens twintig (20) kalenderdagen vôôr deze datum worden verstuurd.

Een bijzondere of buitengewone algemene vergadering mag bijeengeroepen worden telkens als het belang van de vennootschap zulks vereist. Zij moet bijeengeroepen worden wanneer één of meer vennoten die minstens één vijfde (20 %) van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen, het vragen.

De algemene vergadering wordt gehouden op de zetel van de vennootschap of op iedere andere plaats vernield in de oproeping.

Vertegenwoordiging

Elke vennoot mag zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een lasthebber, al dan niet vennoot. De volmacht moet de handtekening van de vennoot dragen (met inbegrip van een elektronische handtekening zoals bedoeld in artikel 1322, alinea 2 van het Burgerlijk Wetboek).

Indien de oproeping dit vereist, moet de gedagtekende en ondertekende volmacht minstens drie (3) werkdagen vóór de datum van de algemene vergadering per brief, fax, e-mail of enig ander middel vermeld in artikel 2281 van het Burgerlijk Wetboek worden gezonden naar de zetel van de vennootschap of een in de , oproeping aangeduide plaats. De toelatingsformaliteiten moeten vervuld zijn geweest indien de oproeping dit vereist.

Aanwezigheidslijst

Alvorens aan de algemene vergadering deel te nemen, moet een vennoot of zijn / haar lasthebber de aanwezigheidsljst ondertekenen met vermelding van (i) de identiteit van de vennoot, (ii) de woonplaats of de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

mod 11.1

zetel van de vennddt,tl(iil indien toepasselijk, de identiteit van de iasfhebder en-(iv) hët aant ïaandeien

waarmee de vennoot deelneemt aan de stemming.

Eenzelfde verplichting geldt voor de personen die krachtens artikel 268 van het Wetboek van

vennootschappen tot een algemene vergadering dienen te worden opgeroepen.

Boekjaar

Het boekjaar begint op één (1) september en eindigt op één en dertig (31) augustus van het daaropvolgend

kalenderjaar.

Winstverdeling

Jaarlijks houdt de algemene vergadering een bedrag van minstens één twintigste (5 %) van de nettowinst in

voor de vorming van de wettelijke reserve, Deze inhouding is niet langer verplicht zodra de wettelijke reserve

. één / tiende (10 %) van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Op voorstel van het bestuursorgaan beslist de algemene vergadering over de bestemming van het saldo

van de nettowinst.

Dividenden

De uitkering van de dividenden toegekend door de algemene vergadering geschiedt op de tijdstippen en op

de plaatsen bepaald door het bestuursorgaan.

Elke uitkering van dividend die gebeurde in strijd met de wet dient door de vennoot die deze uitkering heeft

ontvangen te worden terugbetaald, indien de vennootschap bewijst dat de vennoot wist dat de uitkering in

zijn / haar gunst in strijd met de voorschriften was of daarvan, gezien de omstandigheden, niet onkundig kon

" zijn.

Uittreding - Ontbinding  Vereffening

Behoudens wanneer de wet dit voorschrijft hebben het overlijden, het definitieve verbod tot beroepsuitoefening, de schorsing, de wettelijke onbekwaamheid, hef kennelijke onvermogen, de uitsluiting of de uittreding van een vennoot niet de ontbinding van de vennootschap tot gevolg. De gewezen vennoot of zijn = rechtverkrijgenden hebben, behalve op de prijs van de overgedragen aandelen recht (i) op het bij deze aandelen horend deel van de resultaten van het lopende boekjaar, evenredig aan het gedeelte van het boekjaar tot en met de dag van het voormelde gebeuren in verhouding tot het volledige boekjaar, en (ii) op vergoeding van de geleverde prestaties.

Bij ontbinding met vereffening worden één of meer vereffenaars benoemd door de algemene vergadering. De vereffenaars moeten noodzakelijkerwijze advocaat zijn. De vereffenaars treden pas in functie na bevestiging door de Rechtbank van Koophandel van de benoeming door de algemene vergadering, overeenkomstig artikel 184 van het Wetboek van vennootschappen,Tenzij de akte van benoeming anders bepaalt, beschikken de vereffenaars over alle machten genoemd in artikel 186 en 187 van het Wetboek van vennootschappen.

De algemene vergadering bepaalt de wijze van vereffening.

Deontologische bepalingen

Deze statuten zijn ondergeschikt aan het Reglement van de Orde van Vlaamse Balies betreffende samenwerkingsverbanden tussen advocaten en betreffende eenpersoonsvennootschappen van advocaten en aan de deontologische regels van het beroep van advocaat, daarin begrepen de beroepsregels en plichtenleer opgelegd door de Europese Gedragscode, en moeten daarmee overeenstemmend worden geïnterpreteerd. Ingeval van samenloop zullen de meest restrictieve regels toepasselijk zijn.

intern reglement

De vennootschap kan een intern reglement uitvaardigen dat de verhoudingen tussen de vennoten vastlegt Geschillen en bevoegdheden

Alle geschillen tussen de vennootschap, haar vennoten, zaakvoerder(s), eventuele commissaris(sen) en vereffenaars met betrekking tot de zaken van de vennootschap en de uitvoering van onderhavige statuten, zullen verplichtend geregeld worden bij wijze van arbitrage door arbiters aangesteld door de bevoegde Orden van Advocaten, voor zover dit niet strijdig is met dwingende wetsbepalingen die voorzien in de exclusieve bevoegdheid van de rechtbanken.

5° Bijzondere volmacht werd verleend aan de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Ad-Ministerie, met zetel te 1860 Meise, Brusselsesteenweg, 70/A, evenals aan haar bedienden, aangestelden en lasthebbers, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, teneinde de vervulling van de formaliteiten bij een ondernemingsloket met het oog op de aanpassing van de gegevens in de Kruispuntbank van Ondernemingen, en, desgevallend, bij de Administratie van de Belasting over de Toegevoegde Waarde, te verzekeren.

VOOR GELIJKVORMIG ANALYTISCH UITTREKSEL.

(Tegelijk met dit uittreksel werden neergelegd : een uitgifte van het proces-verbaal, een volmacht, de

gecoördineerde tekst van statuten).

Uitgereikt vóár registratie in toepassing van artikel 173, 1° bis van het Wetboek registratierechten.

Erie SPRUYT

Geassocieerd Notaris

Voor-'behouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden ; Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

23/02/2012 : ME. - JAARREKENING 31.08.2011, GGK 18.01.2012, NGL 16.02.2012 12040-0177-012
29/03/2011 : ME. - JAARREKENING 31.08.2010, GGK 25.02.2011, NGL 24.03.2011 11065-0324-012
26/03/2010 : ME. - JAARREKENING 31.08.2009, GGK 23.02.2010, NGL 22.03.2010 10071-0472-012
10/02/2009 : ME. - JAARREKENING 31.08.2008, GGK 15.01.2009, NGL 04.02.2009 09035-0076-012
07/02/2008 : ME. - JAARREKENING 31.08.2007, GGK 07.01.2008, NGL 30.01.2008 08032-0018-013
30/03/2007 : ME. - JAARREKENING 31.08.2006, GGK 28.02.2007, NGL 27.03.2007 07095-2021-013
24/02/2006 : ME. - JAARREKENING 31.08.2005, GGK 23.01.2006, NGL 22.02.2006 06054-2632-013
24/02/2006 : ME. - VERBETERDE JAARREKENING 31.08.2004, GGK 03.01.2005, NGL 22.02.2006 06054-2619-013
28/01/2005 : ME. - JAARREKENING 31.08.2004, GGK 03.01.2005, NGL 27.01.2005 05031-2306-013
02/08/2004 : AN311288
03/03/2004 : AN311288
19/11/2003 : AN311288
19/11/2003 : AN311288
24/01/2003 : AN311288
22/11/2000 : AN311288
22/11/2000 : AN311288
22/11/2000 : AN311288
22/11/2000 : AN311288
22/04/2000 : AN311288
03/08/1995 : AN311288
27/02/2017 : ME. - JAARREKENING 31.08.2016, GGK 20.02.2017, NGL 23.02.2017 17048-0500-011

Coordonnées
ADVOCATENKANTOOR DE MONIE

Adresse
NACHTEGALENLEI 3 2900 SCHOTEN

Code postal : 2900
Localité : SCHOTEN
Commune : SCHOTEN
Province : Anvers
Région : Région flamande