ADVOCATENKANTOOR MONIQUE VANHOOF

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ADVOCATENKANTOOR MONIQUE VANHOOF
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 543.317.784

Publication

18/12/2013
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

*13307808*

Neergelegd

16-12-2013



Griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Ondernemingsnr : 0543317784

Benaming (voluit): Advocatenkantoor Monique Vanhoof

(verkort):

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA)

Zetel : 2400 Mol, Corbiestraat 95

(volledig adres)

Onderwerp(en) akte: Oprichting  aanstelling zaakvoerder

Het blijkt uit een akte verleden voor geassocieerd notaris Paul Van Roosbroeck te Mol op 16 december 2013 dat er door Mevrouw VANHOOF Monique Constantia Jozef Maria, geboren te Mol op 2 juni 1958, gekend onder rijksregisternummer 58.06.02-218.12, wonende te 2400 Mol, Corbiestraat 95 een burgerlijke vennootschap met handelsvorm onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid werd opgericht, waarvan de statuten bij uittreksel luiden als volgt:

Op de aandelen wordt ingetekend aan pari, zegge voor een waarde van honderd euro (¬ 100,00) per aandeel. Mevrouw Monique Vanhoof tekent in op het volledig kapitaal, door middel van contanten, voor achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00) hetzij voor honderd zesentachtig aandelen. Het kapitaal werd volgestort tot beloop van twaalfduizend vierhonderd euro (¬ 12.400,00). Overeenkomstig de bepalingen van artikel 69,14° van het Wetboek van Vennootschappen, werd het volledig bedrag van de volstorting in contanten gedeponeerd op 11 december 2013 bij de vennootschap BNP Paribas Fortis, agentschap Mol-Centrum, onder rekening nummer 001-7143779-96 geopend op naam van de vennootschap in oprichting. Hieruit blijkt dat vanaf heden het volledig bedrag van het volgestorte kapitaal in contanten ter beschikking staat van de vennootschap. Het bankattest wordt aan ondergetekende notaris overhandigd, met het oog op de bewaring ervan in het dossier van de vennootschap.

Artikel 1.

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap met handelsvorm die de rechtsvorm aanneemt van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, met als naam:  Advocatenkantoor Monique Vanhoof .

Artikel 2.

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 2400 Mol, Corbiestraat 95.

Het bestuursorgaan kan de zetel verplaatsen in het Vlaamse Gewest en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest overeenkomstig de geldende deontologische voorschriften.

Artikel 3.

De vennootschap heeft tot doel de uitoefening van het beroep van advocaat en alle aanverwante activiteiten, mandaten en functies die verenigbaar zijn met het statuut van advocaat, zoals het publiceren van artikels en boeken en het optreden onder meer als bestuurder, vereffenaar of curator, met uitsluiting van iedere handelsactiviteit.

De uitoefening van alle opdrachten en het stellen van alle handelingen die verenigbaar zijn met het beroep van advocaat zoals dit in België en binnen de Europese Gemeenschap omschreven is.

De vennootschap kan hetzij alleen hetzij in samenwerking met anderen, rechtstreeks of onrechtstreeks, voor eigen rekening of voor rekening van derden, elke roerende, onroerende, financiële of diverse verrichting doen, die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houdt met de uitoefening van het beroep of die zou kunnen bijdragen tot de verdere ontwikkeling ervan.

De vennootschap mag met inachtneming van de ter zake geldende reglementaire bepalingen samenwerken met andere advocaten, advocatenkantoren of advocatenassociaties door economische samenwerkingsverbanden, Europese economische samenwerkingsverbanden of een ander samenwerkingsverband.

De vennootschap zal bij de uitoefening van haar activiteiten de regels eigen aan de uitoefening van het beroep van advocaat zoals bepaald door de bevoegde instanties, eerbiedigen.

De uitoefening van de taak van syndicus conform de plaatselijke reglementen en de reglementen van de Orde van Vlaamse Balies.

De vennootschap kan alle onroerende goederen en rechten verwerven teneinde deze geheel of gedeeltelijk als woon- en/of werkplaats ter beschikking te stellen van de zaakvoerder(s), venno(o)t(en) en hun familieleden alsook van derden.

De vennootschap kan alle handelingen verrichten welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar doel of welke van aard zijn het bereiken ervan geheel of gedeeltelijk te vergemakkelijken.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Het doel kan gewijzigd worden bij een besluit van de buitengewone algemene vergadering gehouden ten

overstaan van een notaris volgens de regels die in het wetboek van vennootschappen gesteld zijn.

Artikel 5.

De vennootschap wordt opgericht voor een onbeperkte duur, bij akte verleden voor geassocieerd notaris

Paul Van Roosbroeck te Mol op zestien december tweeduizend dertien.

De vennootschap wordt niet ontbonden door het overlijden van een vennoot, ook niet wanneer dit de

enige vennoot is.

Artikel 6.

Het geheel geplaatst maatschappelijk kapitaal bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (18.600 EUR)

en is verdeeld in honderd zesentachtig (186) gelijke aandelen zonder nominale waarde.

Artikel 9.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, die de hoedanigheid van

vennoot bezitten.

Wordt tot statutaire zaakvoerder voor de duur van de vennootschap aangesteld:

- Mevrouw VANHOOF Monique, advocaat, gekend onder rijksregisternummer 580602-218-12, wonende te 2400 Mol, Corbiestraat 95.

Artikel 10.

Iedere zaakvoerder-vennoot is met de meest uitgebreide bevoegdheden bekleed om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot de verwezenlijking van het doel van de vennootschap; hij is bevoegd alle daden te stellen die niet uitdrukkelijk door het Wetboek van vennootschappen of door de statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

De vennootschap kan bij de uitoefening van het beroep van advocaat uitsluitend handelen door haar zaakvoerders-vennoten of wanneer deze een rechtspersoon zijn door hun respectieve vaste vertegenwoordiger, die advocaat moeten zijn en op het Tableau van de Orde van advocaten moeten zijn ingeschreven.

Iedere zaakvoerder-vennoot kan bijzondere of beperkte machten voor bepaalde of een reeks bepaalde handelingen verlenen aan één of meer gevolmachtigden. Deze gevolmachtigden dienen zelf advocaat te zijn, tenzij het handelingen betreft die niet tot de exclusieve bevoegdheid behoren van advocaten en waarvan de delegatie aan niet-advocaten als dusdanig toegelaten is door de Stafhouder en/of de Orde van advocaten.

De gevolmachtigden verbinden de vennootschap, binnen de perken van de hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de delegerende in geval van overdreven volmacht.

Artikel 11: Vergoeding van de zaakvoerder

Onverminderd de vergoeding van kosten, bepaalt de algemene vergadering de vergoeding van de zaakvoerders-vennoten voor de door hen voor rekening van de vennootschap verrichte professionele activiteiten.

Artikel 13.

De algemene vergadering vertegenwoordigt alle vennoten.

Er zijn geen voorwaarden voor de toelating tot de algemene vergadering noch voor de uitoefening van het stemrecht.

Een gewone algemene vergadering, ook jaarvergadering genoemd, zal jaarlijks worden gehouden op de maatschappelijke zetel op de laatste woensdag van de maand maart om achttien uur.

Indien dit een feestdag is, zal de vergadering gehouden worden op de volgende werkdag, op hetzelfde uur. Artikel 14.

Het maatschappelijk boekjaar neemt een aanvang de eerste oktober en eindigt op dertig september van ieder jaar.

Artikel 15.

Jaarlijks houdt de algemene vergadering een bedrag in van ten minste één twintigste van de nettowinst voor de vorming van een reservefonds; de verplichting tot deze afneming houdt op wanneer het reservefonds een tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt.

Omtrent het overschot zal de jaarvergadering ieder jaar soeverein besluiten maar mits inachtneming van een gelijk recht voor elk aandeel.

Artikel 16: Vereffening en verdeling

Tenzij bij hun aanstelling anders bepaald wordt, beschikken de vereffenaars over alle machten als voorzien in de artikelen 186, 187 en 188 van het Wetboek van vennootschappen.

Elk aandeel geeft een gelijk recht bij de verdeling van het overschot na vereffening rekening houdend met hun volstorting.

Artikel 18.

De vennootschap kan worden ontbonden door beslissing van de algemene vergadering volgens de regelen voorzien voor een wijziging van de statuten.

De algemene vergadering van de ontbonden vennootschap kan te allen tijde en bij gewone meerderheid van stemmen één of meer vereffenaars benoemen of ontslaan. Zij bepaalt hun bevoegdheden en vergoedingen, evenals de wijze van vereffening.

Zijn er geen vereffenaars benoemd, dan is (zijn) de zaakvoerder(s) die op het tijdstip van de ontbinding in functie is (zijn), van rechtswege vereffenaars.

Bij ontbinding van de vennootschap dient een beroep te worden gedaan op advocaten voor de afhandeling van zaken die betrekking hebben op de persoonlijke levenssfeer van de cliënten en/of het beroepsgeheim van de vennoten.

Door de voornoemde vennoten-intekenaars, handelend als eerste buitengewone algemene vergadering, werd nog eenparig de volgende beslissing goedgekeurd.

1. Wordt tot statutaire zaakvoerder benoemd:

Luik B - Vervolg

- Mevrouw VANHOOF Monique, advocaat, gekend onder rijksregisternummer 580602-218-12, wonende

te 2400 Mol, Corbiestraat 95.

Deze is aanwezig en aanvaardt haar mandaat.

B. Beslissingen genomen door de zaakvoerder.

De zaakvoerder neemt de volgende beslissingen onder de opschortende voorwaarde dat de statuten ter

griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel worden neergelegd:

1. Het eerste maatschappelijk boekjaar zal lopen vanaf de neerlegging van de statuten ter griffie van de Rechtbank van Koophandel tot dertig september tweeduizend veertien.

2. De zaakvoerder stelt het adres van de maatschappelijke zetel vast te 2400 Mol, Corbiestraat 95.

C. Ondergetekende notaris heeft de verschijner gewezen op de consequenties van het eventueel hebben

van meerdere éénhoofdige besloten vennootschappen met beperkte aansprakelijkheid.

De hoger genoemde statutaire zaakvoerder verklaart zijn mandaat te aanvaarden en bevestigt, op

vraag van de notaris, niet getroffen te zijn door enige maatregel die zich tegen deze aanvaarding verzet.

Zijn functie als zaakvoerder zal bezoldigd zijn.

D. Gelet op de te goeder trouw gemaakte vooruitzichten en de wettelijke bepalingen ter zake, wordt beslist thans geen commissaris te benoemen.

E. De verschijner erkent door ondergetekende notaris gewezen te zijn op artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen en onder meer dat, indien iemand een verbintenis heeft aangegaan of aangaat voor de vennootschap in oprichting, de vennootschap die verbintenis binnen de twee maanden na de neerlegging van het uittreksel van onderhavige akte dient over te nemen.

De zaakvoerder verklaart alle handelingen in naam en voor rekening van de vennootschap in oprichting gesteld sinds 1 januari 2013 te aanvaarden en te bekrachtigen.

F. De zaakvoerder verleent volmacht aan de BVBA Facto Accountancy te 2200 Herentals, Poederleeseweg 137, ondernemingsnummer 0525.860.160 ten einde in naam en voor rekening van de vennootschap:

- alle formaliteiten die nuttig of nodig zijn ten overstaan van de Administratie van de BTW en de directe belastingen, onder meer het indienen van aangiften, het richten van verzoekschriften, het voeren van onderhandelingen en het nemen van beslissingen en het treffen van dadingen.

- inschrijving te nemen in de kruispuntbank voor ondernemingen en het register van burgerlijke vennootschappen, en om hiervan wijziging en/of doorhaling te bekomen.

- het uitvoeren van de boekhouding, het opmaken van de jaarrekening en om deze neer te leggen waar het hoort.

De volmachthouder heeft het recht om een persoon in zijn plaats te stellen.

Voor ontledend uittreksel

Get. Geassocieerd notaris Paul Van Roosbroeck

Wordt hiermee neergelegd: Afschrift van de akte.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
ADVOCATENKANTOOR MONIQUE VANHOOF

Adresse
CORBIESTRAAT 95 2400 MOL

Code postal : 2400
Localité : MOL
Commune : MOL
Province : Anvers
Région : Région flamande