ADVOCATENKANTOOR NICK HEINEN

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ADVOCATENKANTOOR NICK HEINEN
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 634.614.580

Publication

28/07/2015
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

*15312706*

Neergelegd

24-07-2015

Griffie

Ondernemingsnummer :

0634614580

Benaming (voluit) : ADVOCATENKANTOOR NICK HEINEN

(verkort) :

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Burgerlijke vennootschap onder vorm van besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel :

Wolstraat 40

(volledig adres)

Rechtsvorm :

Onderwerp akte :

Onderwerp akte: BVBA: oprichting

Tekst:

Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Hans De Decker te Brasschaat op 23 juli 2015, eerstdaags

te registreren, dat

1. De heer HEINEN Nick Erik Mark, wonende te 2000 Antwerpen, Wolstraat 40, en

2. Mevrouw LOOS Sarah Danielle Raoul wonende te 2000 Antwerpen, Wolstraat 40, een vennootschap hebben opgericht als volgt:

1. Rechtsvorm: burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met

beperkte aansprakelijkheid

Benaming: ADVOCATENKANTOOR NICK HEINEN (artikel 1)

2. Duur: onbepaald (artikel 4)

3. Zetel: Wolstraat 40 te 2000 Antwerpen

4. Identiteit oprichters: zie boven

5. Kapitaal:

Het onderschreven kapitaal van de vennootschap bedraagt thans ACHTTIEN DUIZEND

ZESHONDERD EURO (¬ 18.600).

Het kapitaal is volstort ten belope van zesduizend tweehonderd euro (¬ 6.200,00) door inbreng in geld

zoals blijkt uit een attest ING Bank aan de notaris voorgelegd en in het dossier bewaard.

6. Samenstelling kapitaal: Het kapitaal wordt vertegenwoordigd HONDERD (100) aandelen zonder vermelding van nominale waarde, elk aandeel vertegenwoordigend één/honderdste (1/100ste) deel van het kapitaal van de vennootschap volstort door inbreng in geld tot beloop van één/derde (1/3e).

7. Begin en einde boekjaar: telkens van één januari tot eenendertig december van ieder

kalenderjaar. (artikel 24). Het eerste boekjaar loopt van 23 juli 2015 en eindigt op 31 december 2016. (overgangsbepaling).

8. Reserves, winstverdeling, vereffeningssaldo:

Het batig saldo van de balans, na aftrek van de algemene onkosten, maatschappelijke lasten en afschrijvingen maakt de nettowinst uit. Op deze winst wordt vijf ten honderd voorafgenomen voor de wettelijke reserve. Deze voorafneming is niet meer vereist, wanneer het revervefonds één/ tiende van het maatschappelijk kapitaal bereikt heeft.

Over de aanwending van het saldo zal worden beslist door de algemene vergadering. (artikel 25) Na de betaling van alle schulden van de ven¬nootschap, zal het netto actief in gelijke mate onder de aan¬delen verdeeld worden. Indien al de aandelen niet in dezelfde mate afbetaald zijn geworden, zullen de vereffenaars vooraf¬gaandelijk de aandelen op gelijke voet plaatsen, hetzij door nieuwe stortingen te eisen van de minder afbetaalde aandelen, hetzij door een voorafgaandelijke betaling te doen, ten bate van de meer afbetaalde aandelen (artikel 28)

9. Het bestuur van de vennootschap wordt toevertrouwd aan één of meer, al dan niet statu-taire zaakvoerders, die vennoot moeten zijn en advocaat en die benoemd worden door de algemene vergadering voor een bepaalde tijd of zonder beperking van duur. Gewone zaakvoerders kunnen ten allen tijde door de vennootschap worden ontslagen; De opdracht van statutaire zaakvoerders kan,

2000 Antwerpen

Oprichting

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

behoudens eenparig akkoord van de vennoten, slechts om gewichtige redenen geheel of gedeeltelijk worden herroepen.

Telt de vennootschap evenwel slechts één vennoot en is er geen zaakvoerder benoemd, dan heeft de enige vennoot van rechtswege alle rechten en verplichtingen van een zaakvoerder. Het vrijwillig aftreden van de enige zaakvoerder kan niet eerder effect sorteren dan nadat de algemene vergadering van het ontslag kennis heeft genomen en een nieuwe zaakvoerder heeft benoemd.

Is er meer dan één zaakvoerder, dan kan een zaakvoerder ten allen tijde aftreden, mits hij zijn voornemen ten minste één maand vooraf per gewone brief ter kennis brengt van de andere zaakvoerders. De aftredende zaakvoerder is verplicht zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien. Indien om welke reden ook het bestuur van de vennootschap niet of onvoldoende wordt waargenomen door een zaakvoerder, en door de algemene vergadering niet in zijn vervanging wordt voorzien, kan de stafhouder van de Orde van advocaten van de balie tot dewelke de meerderheid van de vennoten behoort, zoniet die van de balie van Antwerpen, op verzoek van iedere belanghebbende en zelfs ambtshalve een zaakvoerder benoemen en diens opdracht bepalen. (artikel 14)

Iedere zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitsluiting van de handelingen waarvoor krachtens de wet of deze statuten alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Indien er meer dan één zaakvoerder is, oefenen de zaakvoerders het bestuur uit op een collegiale wijze.

Onverminderd de bepaling van artikel 7, zijn de zaakvoerders aansprakelijk tegenover de vennootschap voor fouten in hun beheer en tegenover derden voor inbreuken op de wet of de statuten.

De zaakvoerder die bij een verrichting een tegenstrijdig belang heeft met de vennootschap, is gehouden te handelen overeenkomstig de bepalingen van artikel 259 en volgende van het Wetboek Vennootschappen. (artikel 15)

Indien er slechts één zaakvoerder is benoemd, vertegenwoordigt deze de vennootschap jegens derden en in rechte, zowel als eiser, dan als verweerder.

Indien er meer dan één zaakvoerder is benoemd, dan wordt de vennootschap slechts geldig vertegenwoordigd jegens derden en in rechte als eiser of verweerder door het gezamenlijk optreden van alle zaakvoerders.

Dit alles onder voorbehoud van dwingende wettelijke bepalingen met betrekking tot de externe vertegenwoordiging.

De zaakvoerder die bij een verrichting een tegenstrijdig belang heeft met de vennootschap, is gehouden te handelen overeenkomstig de wettelijke bepalingen terzake.

De zaakvoerders kunnen gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Deze moeten tevens vennoot zijn, alsook advocaat. Alleen bijzondere en beperkte volmachten zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vennootschap binnen de perken van de hun verleende volmacht en onverminderd de verantwoordelijkheid van de zaakvoerders in geval van overdreven volmacht. De gevolmachtigden zijn gebonden door hoger vermelde bepalingen en kunnen de vennootschap slechts rechtsgeldig verbinden door middel van optreden samen met alle andere zaakvoerders of hun gemachtigden. (artikel 16)

10. Controle:

De controle op de financiële toestand, op de jaarrekeningen en de op regelmatigheid van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekeningen, wordt aan één of meer commissarissen-bedrijfsrevisoren opgedragen, erkend door de raden van de Orde van Advocaten waartoe de advocaten-vennoten behoren, overeenkomstig de wettelijke bepalingen ter-zake.

Indien blijkens die bepalingen geen commissaris-bedrijfsrevisor moet worden benoemd, en de algemene vergadering ook niet vrijwillig tot die benoeming overgaat, worden de jaarrekeningen van de vennootschap gecontroleerd door een boekhouder, erkend door de raden van de Orde van Advocaten waartoe de advocaten-vennoten behoren, en heeft ieder vennoot bovendien individueel, de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris. Hij kan zich laten vertegenwoordigen door een accountant. De vergoeding van de accountant komt ten laste van de vennootschap, indien hij met haar instemming werd benoemd. Alsdan worden de opmerkingen van de accountant medegedeeld aan de vennootschap.

Op verzoek van één of meer vennoten, zijn de zaakvoerders ertoe gehouden de algemene vergadering bijeen te roepen, om te beraadslagen over de benoeming van een commissaris, belast met de hierboven omschreven taak van controle. (artikel 18)

11. Doel:

De vennootschap heeft tot doel, zonder dat dit een handelsactiviteit mag uitmaken:

- De uitoefening van het beroep van advocaat en alle aanverwante activiteiten die verenigbaar zijn

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

met het statuut van de advocaat. Deze activiteit kan zich echter ook beperken tot het aanhouden van een participatie in andere vennootschappen die de uitoefening van het beroep van advocaat tot maatschappelijk doel hebben en/of tot het uitvoeren van een bestuursfunctie in andere vennootschappen die de uitoefening van het beroep van advocaat tot maatschappelijk doel hebben. - De vennootschap mag, hetzij alleen, hetzij in samenwerking met anderen, hetzij rechtstreeks, hetzij onrechtstreeks, voor eigen rekening of voor rekening van derden, alle roerende, onroerende of financiële verrichtingen uitvoeren die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met het beroep van advocaat en met al hetgeen het kan vervoegen of de ontwikkeling ervan kan bevorderen of vergemakkelijken.

- De vennootschap mag tevens roerende en onroerende goederen als investering verwerven en in dit verband alle daden van beheer en beschikking stellen, inbegrepen maar niet beperkt tot de terbeschikkingstelling onder welke rechtsvorm dan ook van onroerende goederen aan derden, zoals niet limitatief de verhuring, de onroerende leasing, de aanschaf of het vestigen van een vruchtgebruik, de aanschaf of het vestigen van een recht van opstal of erfpacht.

- Wanneer de vennootschap daadwerkelijk zou opteren voor de uitoefening van het beroep van advocaat, zal zij bij de uitoefening van haar activiteit de regels eigen aan de uitoefening van het beroep van advocaat zoals bepaald door de bevoegde instanties eerbiedigen.

Deze opsomming is niet limitatief. De vennootschap kan daartoe elke overeenkomst van samenwerking of deelneming afsluiten die verenigbaar is met het beroep van advocaat. De vennootschap kan, rechtstreeks of onrechtstreeks, autonoom of in samenwerking met anderen, in België of in het buitenland, alle handelingen verrichten welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel of die van aard zijn het bereiken ervan geheel of gedeeltelijk te vergemakkelijken, voor zover die deelneming verenigbaar is met de regels van de Orde van Advocaten bij de Balie te Antwerpen en deze van de Orde van Vlaamse Balies. De vennootschap mag alle financiële, roerende en onroerende handelingen verrichten die nodig en dienstig zijn voor de verwezenlijking van deze doelstellingen.

De vennootschap zal bij de uitoefening van haar activiteit de professionele regels en richtlijnen eerbiedigen die opgelegd worden door de Raad van de Orde van Advocaten bij de Balie te Antwerpen, alsook deze van de Orde van Vlaamse Balies. Alle latere wijzigingen aan deze statuten moeten worden meegedeeld aan de raad van de bevoegde Orde van advocaten of aan de Stafhouder van de betreffende Orde. Hun richtlijnen aangaande beroepsregels en plichtenleer dienen te worden opgevolgd. De regels van het Reglement van de bevoegde Orde van advocaten zijn van toepassing, onverminderd de toepasselijkheid van de Europese Gedragscode, de reglementen van de Orde van Vlaamse Balies en van de betrokken andere balies of erkende wettelijke professionele organisaties. Ingeval van samenloop zullen de meest restrictieve regels van toepassing op gelijk welk onderdeel van de statuten gelden en minstens de regels van het Reglement van de bevoegde Orde van advocaten, zoals het op dat ogenblik in voege is. Dienaangaande wordt uitdrukkelijk verwezen naar artikel 2.11 van het reglement van de Orde van Vlaamse Balies van 8 november 2006. (artikel 2)

12. Jaarvergadering:

Artikel 19. De jaarlijkse algemene vergadering of jaarvergadering wordt gehouden te 19 uur, de eerste vrijdag van de maand juni van ieder jaar.

Buitengewone algemene vergaderingen kunnen door de zaakvoerders of commissarissen worden bijeengeroepen, telkens het belang van de vennootschap dit vereist. (artikel 19)

De algemene vergaderingen worden gehouden in de zetel van de vennootschap of in de plaats aangeduid in de uitnodiging tot de vergadering.

Ieder vennoot mag zich op de alge¬mene vergadering laten vertegenwoordigen door een gevol¬mach¬tigde, mits deze zelf vennoot is. (artikel 20)

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de oudste zaakvoerder. Elk aandeel geeft recht op één stem. Behoudens de uit¬zonderingen voorzien bij artikel 22 van de statuten, worden de besluiten genomen bij volstrekte meerderheid van de uitge¬brachte stemmen. Bij staking wordt het voorstel verworpen.

Indien een aandeel in onverdeeldheid aan verscheidene personen toebehoort, dan is de uitoefening van de eraan verbonden rechten geschorst, totdat één enkel persoon is aangewe¬zen om ten opzichte van de vennootschap de aan het aandeel verbonden rechten uit te oefenen. Is het eigendomsrecht van een aandeel gesplitst in vruchtgebruik en blote eigendom, dan worden alle lidmaatschapsrechten die aan dat aandeel verbonden zijn uitsluitend uitgeoefend door de vruchtgebruiker, op voorwaarde dat die vruchtgebruiker voldoet aan de voorwaarden om vennoot te kunnen worden, zoniet moet het vruchtgebruik worden gekapitaliseerd of het doel van de vennootschap gewijzigd zoals hoger bepaald. (artikel 21)

(overgangsbepaling).

AANSTELLING ZAAKVOERDER

Wordt in onderhavige oprichtingsakte aangesteld tot niet-statutaire zaakvoerder:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

De heer HEINEN Nick, comparant-oprichter sub 1 voornoemd, die deze aanstelling aanvaardt, na bevestigd te hebben niet te zijn getroffen door enig wettelijk of rechterlijk verbod tot de uitoefening van een dergelijke opdracht.

Zijn opdracht geldt voor onbepaalde duur en is onbezoldigd, onverminderd latere andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

Krachtens artikel 16 der statuten is aan de zaakvoerder, alleen handelend, volledige vertegenwoordigingsbevoegdheid toegekend om namens de vennoot¬schap op te treden in en buiten rechte.

Er werd geen commissaris aangesteld.

OVERGANGS- en SLOTBEPALINGEN.

Goedkeuring statuten door Raad van de Orde van Advocaten:

Het ontwerp van onderhavige oprichtingsakte, inhoudende onder meer de statuten van de professionele advocatenvennootschap, werd goedgekeurd door de Raad van de Orde van Advocaten van de balie van Antwerpen, zoals blijkt uit het schrijven van de Stafhouder, van 15 juli 2015.

Eerste boekjaar - eerste jaarvergadering:

Het eerste boekjaar begint op heden en eindigt op 31 december 2016.

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar 2017.

Overname van verbintenissen

Comparanten verklaren dat de vennootschap bij toepassing van artikel 60 Wetboek van Vennootschappen de verbintenissen overneemt die voor rekening van en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan door de oprichters. Deze overneming zal maar effect sorteren van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen. De verbintenissen aangegaan in de tussenperiode zijn eveneens onderworpen aan artikel 60 en dienen, eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft, te worden bekrachtigd.

Volmacht

Volmacht wordt verleend aan de heer Marc Soethoudt van de coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Benefisc te 2030 Antwerpen, Noorderlaan 98 bus 27, met recht van indeplaatsstelling,

teneinde al het nodige of nuttige te doen met het oog op het aanvragen en/of wijzigen of schrappen van het ondernemingsnummer en de gegevens van de kruispuntbank van ondernemingen en bij het ondernemingsloket, en met het oog op het indienen en rechtvaardigen van alle fiscale aangiften, zoals inzake BTW en directe Belastingen, en het verrichten van alle overige formaliteiten bij de betrokken instanties.

Voor analytisch uittreksel

Notaris Hans De Decker

Tegelijk hiermee neergelegd:

Uitgifte van de akte

Coordonnées
ADVOCATENKANTOOR NICK HEINEN

Adresse
WOLSTRAAT 40 2000 ANTWERPEN

Code postal : 2000
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande