ADVOCATENKANTOOR T. TORREMANS

Divers


Dénomination : ADVOCATENKANTOOR T. TORREMANS
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 547.776.222

Publication

26/03/2014
ÿþOndernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Advocatenkantoor T. Torremans

(verkort) :

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een Gewone Commanditaire Vennootschap

Zetel : Rooienberg 130 te 2570 Duffel

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichtingsstatuten

"Advocatenkantoor T. Torremans"

Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een Gewone Commanditaire Vennootschap

OPRICHTING

Het jaar tweeduizend veertien.

Op woensdag 26 februari.

ZIJN GEKOMEN:

1)Mevrouw Tinne Bertha K. Torremans

a.Geboren op 31 december 1968 te Beerse

b.Wonende te Rooienberg 130 te 2570 Duffel

c.Rijksregisternummer: 68.12.31-074.23

d.Burgerlijke stand: Gehuwd met de heer Jan Jozef Vanderstraeten

2)Mevrcuw Iris Elisabeth V, Vercammen:

a.Geboren op 10 juli 1977 te Mechelen

b.Wonende te Rubenslaan 18 te 3191 Schiplaken-Boortmeerbeek

c.Rijksregisternummer: 77.07.19.014.91

d.Burgerlijke stand; Gehuwd met de heer Kristof Uittebroek

Genoemde comparanten hebben besloten een akte op te maken van de statuten voor een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een gewone commanditaire vennootschap, die zij verklaren als volgt op te richten.

Rechtsvorm en naam

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap onder de vcmi van een gewone commanditaire

vennootschap en haar naam luidt: "Advocatenkantoor T. Torremans".

Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Mechelen te Rooienberg 130 te 2570 Duffel.

De zetel mag niet overgebracht worden naar een andere plaats zonder de toestemming van alle vennoten. Iedere verplaatsing van de zetel van de vennootschap, zal bekendgemaakt worden in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Indien de zetel van de vennootschap zou verplaatst worden en gevestigd worden buiten het arrondissement Mechelen zef op dat adres geen kantoor gevestigd worden waar contact met het cliënteel plaats vindt, zonder de regels voorzien voor de twee kantoren na te leven (OBV-regelement meerdere kantoren).

Op de laatste blz. van Luik B, vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Mod Word 7 7.7

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

NEERGELEGO -

12 -03- 2014

GRIFFIE Flt:CHTlDAt,1l< ven KOO~I-if,~ii~~tGtt~í~i~~~i EI..CN

_ -- -- -----

~._--. _ ~



II1j1111

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

t

xy

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Doel

De vennootschap heeft tot doe! de uitoefening van het beroep van advocaat door een persoon ingeschreven op het tableau van de Orde van Advocaten , hetzij alleen, hetzij met anderen met wie zij zich mag associëren overeenkomstig de reglementen van de Orde van Vlaamse Balles en de eigen reglementen van de Orde van Advocaten, zoals het optreden ais scheidsrechter, gerechtelijk mandataris, bestuurder, vereffenaar en curator, didactische en andere activiteiten die verband houden met het recht, zoals het geven van lessen en het houden van conferenties, seminaries, colloquia en academische cursussen in België en in het buitenland, de publicatie van artikels en boeken, met uitsluiting van iedere handelsactiviteit.

De vennootschap kan deelnemen in associaties of vennootschappen die hetzelfde doel nastreven. Zij mag, hetzij alleen, hetzij met anderen, rechtstreeks of onrechtstreeks, voor haar rekening of voor rekening van derden, alle roerende, onroerende of financiële handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel of die kunnen bijdragen tot de ontwikkeling ervan.

De vennootschap kan haar geldmiddelen beleggen in roerende of onroerende goederen, zonder dat dit evenwel een handelsactiviteit mag uitmaken.

De vennootschap zal bij de uitoefening van haar activiteit de regels eigen aan het beroep van advocaat, zoals bepaald door de bevoegde overheden, eerbiedigen.

De vennoten mogen op professioneel vlak geen belangen behartigen die met elkaar tegenstrijdig zijn, Dit alles binnen het kader van de geldende wettelijke en bestuurlijke voorschriften. Deze aanduiding en opsomming zijn niet beperkend doch enkel van aanwijzende aard en te begrijpen in de ruimste zin.

Duur

De vennootschap wordt aangegaan voor onbepaalde duur, Iedere vennoot zal een einde mogen stellen aan

de vennootschap, mits hij/zij zes maanden vooraf zijn medevennoten per aangetekende brief verwittigt.

Kapitaal - aandelen

Het kapitaal wordt vastgesteld op achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00) en wordt gevormd door

honderd (100) aandelen met een nominale waarde van elk honderd zesentachtig euro (¬ 186,00).

Op het kapitaal wordt als volgt ingeschreven:

-Mevrouw Tinne Torremans comparant 1 voormeld.

oNegenennegentig voor een bedrag van achttienduizend vierhonderd veertien euro (¬ 18.414,00)

-Mevrouw Iris Vercammen comparant 2 voormeld.

oÉén aandeel voor een bedrag van honderd zesentachtig euro (¬ 186,00)

Samen: honderd aandelen en achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00)

De comparanten verklaren en erkennen dat het kapitaal van ¬ 18.600,00 volledig geplaatst is.

Elke geplaatst aandeel wordt volstort voor ¬ 50,00 door een storting in speciën onder het rekeningnummer BE63 0688 9857 7008 bij de Belfius bank te Duffel, zodat de vennootschap de beschikking heeft over een som van vijfduizend euro (¬ 5.000,00).

Negenennegentig aandelen door mevrouw Tinne Torremans comparant 1 voormeld, die ter betaling van het daaraan beantwoordend gedeelte van het kapitaal, een som ten bedrage van vierduizend negenhonderdvijftig euro (¬ 4.950,00) heeft ingebracht, zodat ieder aandeel waarop door mevrouw Tinne Torremans in geld is ingeschreven, is volstort voor 50I186ste.

Één aandeel door mevrouw Iris Vercammen comparant 2 voormeld, die ter betaling van het daaraan beantwoordend gedeelte van het kapitaal, een som ten bedrage van vijftig euro (¬ 50,00) heeft ingebracht, zodat ieder aandeel waarop door mevrouw Iris Vercammen in geld is ingeschreven, volledig volstort is voor 50/186ste,

De partijen erkennen dat de zaakvoerder ten allen tijde het niet gestort gedeelte, zijnde 1361186ste geheel of gedeeltelijk kan opvragen.

Beherende en stille vennoten

Mevrouw Tinne Torremans is hoofdelijk aansprakelijke vennoot en wordt hierbij de beherende vennoot genoemd. Mevrouw Iris Vercammen is de stille vennoot. Zij draagt hierbij niet verder bij in de schulden en verliezen van de vennootschap dan tot beloop van hetgeen zij beloofd heeft in de vennootschap in te brengen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bestuur van de vennootschap

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders die advocaat moeten zijn en welke derden of beherende vennoten kunnen zijn.

De zaakvoerder(s) worden benoemd door de vennoten en dit bij eenparigheid van stemmen, welke hen, eveneens bij eenparigheid van stemmen, te allen tijde, zonder hun beslissing te moeten rechtvaardigen, kunnen ontslaan. De zaakvoerder, en in het geval er meerdere zijn, ieder van hen, beschikt over aile machten om de vennootschap te besturen en te vertegenwoordigen. Voor alle vervreemdingen van onroerende goederen van de vennootschap is echter het eenparig akkoord nodig van alle vennoten.

Het verlies van de hoedanigheid van advocaat brengt van rechtswege de verplichting mee om als zaakvoerder terug te treden,

Overdracht van aandelen

De aandelen zijn op naam en ondeelbaar.

De lidmaatschapsrechten verbonden aan een aandeel kunnen slechts worden uitgeoefend door één enkel persoon. De vennootschap aanvaardt slechts als eigenaar van één of meerdere aandelen, die persoon die in het aandelenregister is ingeschreven.

Enkel een natuurlijke persoon-advocaat , of rechtspersoon, waarvan uitsluitend advocaten vennoot zijn en die de uitoefening van het beroep van advocaat als doel heeft, kan aandeelhouder zijn.

Zijn er toch meerdere eigenaars van eenzelfde aandeel dan zijn de lidmaatschapsrechten op die aandelen ten aanzien van de vennootschap geschorst tot er duidelijkheid over het eigendomsrecht bestaat.

De individuele vennoten zullen zich, zonder toestemming van de algemene vergadering gegeven volgens de vereisten van een statutenwijziging, onthouden de aandelen in pand te geven of enigszins de aandelen als zekerheid af te staan, en dit op straffe van gedwongen overdracht van de aandelen aan de andere vennoten aan de nominale waarde van de aandelen en dit pro rata het aantal aan In geval er meerdere vennoten zijn, mogen de aandelen slechts onder levenden of bij overlijden overgaan mits de eenparige toestemming van de vennoten binnen de drie maanden na de aanvraag, aan een advocaat ingeschreven op het tableau van de Orde van Advocaten van, op de lijst van de stagiairs, op de EU-lijst of op de B-lijst (lijst leden buitenlandse balies, niet EU) of aan een advocaat met hij zich mag associëren.

Tegen de weigering van goedkeuring is geen verhaal mogelijk; niettemin zal de vennoot die het geheel of een gedeelte van de aandelen wil overdragen of zijn erfgenaam of legataris die ze moet overdragen, van de weigerende partijen mogen eisen dat deze zouden worden afgekocht binnen de drie maanden tegen een prijs vastgesteld op basis van de reële waarde die overeenstemt met het boekhoudkundig netto-actief van de laatst goedgekeurde jaarrekening (of van de laatste tussenstaat die niet meer dan zes maand oud is sedert het verlies van de hoedanigheid van vennoot) eventueel aangepast teneinde rekening te houden met de economische waarde van bepaalde activa.

indien de overdrager van de aandelen (al dan niet gedwongen) zich niet akkoord kan verklaren met de waarde waartegen de aandelen moeten worden overgedragen als boven uiteengezet, mag deze de bevoegde rechtbank vragen een expert aan te stellen om de waarde van de aandelen te laten waarderen. De kosten van de aanstelling en expertise zelf vallen ten faste van de verzoeker in deze.

Het verlies van de hoedanigheid van advocaat brengt van rechtswege de verplichting mee om als zijn/haar aandelen of rechten over te dragen, hetzij aan de andere vennoten, hetzij aan de vennootschap, hetzij aan een andere advocaat en dit alles binnen de eventuele voorwaarden die door de statuten bepaald worden.

Het verlies van de hoedanigheid van advocaat brengt van rechtswege de verplichting mee om als zaakvoerder terug te treden.

Boekjaar

Het boekjaar gaat in op één januari en eindigt op eenendertig december van ieder jaar. Het eerste boekjaar gaat in op datum van het bekomen van de rechtspersoonlijkheid en zal afgesloten worden op eenendertig decem ber 2014. Hierdoor zal de eerste jaarvergadering plaatsvinden in het jaar 2015.

Jaarvergadering  bijzondere algemene vergaderingen

De jaarvergadering zal gehouden worden op de laatste dinsdag van de maand juni om 99u00 ten maatschappelijke zetel van de vennootschap.

Iedere vennoot kan steeds een buitengewone algemene vergadering van de vennoten bijeenroepen. Daartoe moet hij/zij al de medevennoten uitnodigen per aangetekende brief, die ten laatste acht dagen voor de vergadering bij de post afgegeven moet zijn. Deze brief moet de dagorde vermelden. De vergadering zal worden voorgezeten door mevrouw Tinne Torremans. Zij zal gehouden worden ten maatschappelijke zetel. Aile beslissingen, genomen tijdens de algemene vergadering, vereisen de instemming van alle beherende vennoten, tenzij anders bepaald werd in de onderhavige statuten.

Ontbinding  vereffening

muiten de wettelijke bepalingen inzake ontbinding , kan de vennootschap slechts ontbonden worden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

bij besluit van de algemene vergadering die beraadslaagt zoals bij een wijziging van statuten.

De vereffening wordt verwezenlijkt door de zaakvoerder of door de zorgen van één of meerdere vereffenaars die worden aangeduid door de Stafhouder van de Orde van Advocaten te Mechelen, en die noodzakelijk advocaat moeten zijn.

Aan de vereffenaar worden de meest uitgebreide machten toegekend om de vereffening van de vennootschap tot een goed einde te brengen , Zij mogen de dagen vermeld in de artikelen 186 en 187 van het wetboek van vennootschappen stellen zonde dat zij daartoe een voorafgaande machtiging van

de algemene vergadering behoeven. Het saldo na sluiting van de vereffening wordt verdeeld onder

de vennoten volgens de verhouding van ieders aandelenbezit.

Deontologische bepalingen

Voor de bepalingen van het gemeen recht voor de zaken die niet expliciet geregeld worden door deze statuten wordt verwezen naar het Wetboek van vennootschappen, evenals naar de deontologische beginselen, de reglementen van de Orde van Vlaamse Balies en de reglementen van de Orden van Advocaten waarvan de zaakvoerder en de vennoten deel van uitmaken.

Meer in het bijzonder en behoudens latere wijzigingen van dit reglement:

a) Zal de vennoot die door de raad van de Orde aangemaand werd zich terug te trekken uit de vennootschap van rechtswege ophouden ervan deel uit te maken;

b) zal de vennoot die het voorwerp uitmaakt van een schorsing slechts vervangen mogen warden door één van zijn vennoten mits de voorafgaandelijk toestemming van de stafhouder en zonder dat de geschorste vennoot, rechtstreeks of onrechtstreeks, een gedeelte zou mogen ontvangen van door hem uitgevoerde handelingen gedurende de duur van de schorsing;

c) zal de vennoot die het voorwerp uitmaakt van een voorlopig tuchtrechtelijke maatregel in de zin van de voorschriften voorzien door het voormelde reglement van inwendige orde of van een grotere tuchtstraf, zelfs niet definitief, de andere vennoten op de hoogte brengen alsmede de advocaten die met de vennootschap gegroepeerd zijn;

d) moeten de vennoten de beroepsaansprakelijkheid van de vennootschap verzekeren zoals deze van de vennoten zelf.

In geval van een geschil In verband met dit samenwerkingsverband of met een in samenhang daarmee gesloten andere overeenkomst, dat niet in onderling overleg opgelost wordt, zullen partijen eerst trachten het geschil op te lossen door bemiddeling onder leiding van de Stafhouder.

Indien deze bemiddeling niet resulteert in een oplossing, zal het geschil conform art. 48 van het gecoördineerd reglement van de Orde van Advocaten te Mechelen door middel van arbitrage worden beslecht door de Raad van de Orde.

VOLMACHT

De bijzondere algemene vergadering der vennoten stelt hierbij aan tot haar bijzondere gevolmachtigde, het accountantskantoor Verschaeren & Mertens BVBA, kantoor houdende te 2800 Mechelen, Battelsesteenweg 286, aan wie zij alle macht en opdracht verleent om voor haar en in haar naam, over te gaan tot het uitvoeren van alle nodige formaliteiten en het doorvoeren van alle vereiste verrichtingen bij de Griffie van de Rechtbank van Koophandel, de Kruispuntbank, het ondernemingsloket en bij de Directe en Indirecte Belastingen.

SLOTBEPALINGEN

1)Alle zaakvoerders, commissarissen en vereffenaars, die hun woonplaats in het buitenland hebben, worden geacht woonplaats te kiezen in de zetel van de vennootschap, waar hun alle dagvaardingen, betekeningen en kennisgevingen kunnen worden gedaan. Deze woonstkeuze geldt echter niet voor oproepingen, dagvaardingen of betekeningen die uitgaan van de vennootschap zelf.

2)Partijen komen overeen dat aile bovenvermelde bepalingen met inbegrip van deze betreffende de vertegenwoordiging, in zoverre verenigbaar met de bepalingen van het Burgerlijk Wetboek, onverkort geleden in de periode van heden tot de neerlegging overeenkomstig de artikelen 67 § 1 en 68 van het Wetboek van Vennootschappen, Na de neerlegging zullen al deze bepalingen toepasselijk zijn op de rechtspersoon.

3)De comparanten verklaren dat de vennootschap bij toepassing van artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen, de activiteiten overneemt die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan te rekenen vanaf 0110112014.

,)Terstond zijn de vennoten bijeengekomen om een zaakvoerder te benoemen. Met eenparigheid van stemmen wordt tot zaakvoerder benoemd; mevrouw Tinne Torremans.

Het mandaat van zaakvoerder is onbezoldigd, tenzij de algemene vergadering anders beslist. Mevrouw Tinne Torremans is hier tussengekomen en verklaart haar benoeming te aanvaarden onder de bevestiging dat niets zich hiertegen verzet.

5)Tevens wordt tot vast vertegenwoordiger van de vennootschap benoemd: mevrouw Tinne Torremans voornoemd.

Nef

 , ,

Voor eensluidend afschrift,

Torremans Tinne, zaakvoerder

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ADVOCATENKANTOOR T. TORREMANS

Adresse
ROOIENBERG 130 2570 DUFFEL

Code postal : 2570
Localité : DUFFEL
Commune : DUFFEL
Province : Anvers
Région : Région flamande