ADVOCATENVENNOOTSCHAP STEVE PARYS

Divers


Dénomination : ADVOCATENVENNOOTSCHAP STEVE PARYS
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 545.894.719

Publication

19/02/2014
ÿþ Mod Weil 11.1

L~fx~-red .<.._~ide In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



11111111I1,1,11,1,1,1111j11111111

-

NEERGELEGD

I D -02- 2014

GRIFFIE R~~++C . TBANK van I~

KOOPHANMECHEi-EN

?~

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : Advocatenvennootschap Steve Parys (verkort) :

Rechtsvorm : Burgerlijke vennootschap o.v.v, gewone commanditaire vennootschap

Zetel : 2820 Bonheiden (Rijmenam), Rijmenamseweg 183

(volledig adres)

Onderwerp akte ; Oprichting

Op 6 februari 2014, te Bonheiden, ZIJN VERSCHENEN,

1. De heer Steve PARYS, advocaat, geboren te Bonheiden op 20 juni 1978, wonende te 2820 Bonheiden. (Rijmenam), Rijmenamseweg 183;

2. De heer Koen Roel DEPUYDT, advocaat, geboren te Etterbeek op 3 september 1973, wonende te 1000, Brussel, Circusstraat 29/6.

VERSCHIJNING VAN PARTIJEN, OPRICHTING EN INBRENGEN:

De comparanten verklaren dat tussen hen een burgerlijke vennootschap onder vorm van een gewone' commanditaire vennootschap onder de naam "Advocatenvennootschap Steve Parys" wordt opgericht. Deze vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde tijd, welke begint te lopen vanaf de datum van neerlegging van het uittreksel van de oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel.

Vervolgens wensen de oprichters de statuten van de vennootschap ais volgt vast te leggen,

RECHTSVORM BENAMING

De vennootschap neemt de vorm aan van een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een gewone commanditaire vennootschap.

De vennootschap bestaat onder de benaming Advocatenvennootschap Steve Parys.

In aile akten, facturen en stukken wordt die naam onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "gewone commanditaire vennootschap" of de afkorting "Comm.V.".

ZETEL. De zetel van de vennootschap is gevestigd te 2820 Bonheiden (Rijmenam), Rijmenamseweg 183.

DOEL. De uitoefening van het beroep van advocaat, hetzij alleen, hetzij met anderen, en alle aanverwante activiteiten die verenigbaar zijn met het statuut van advocaat, zoals het geven van onderwijs en voordrachten, het publiceren van artikels en boeken, het optreden ais scheidsrechter, gerechtelijk mandataris, bestuurder,' vereffenaar en curator, het uitoefenen van gerechtelijke opdrachten, met uitsluiting van iedere handelsactiviteit.

De vennootschap mag, autonoom en in samenwerking met anderen, rechtstreeks en onrechtstreeks, voor eigen rekening en voor rekening van derden, alle roerende, onroerende en financiële verrichtingen uitvoeren die' rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met het beroep van advocaat of tot de ontwikkeling ervan'' kunnen bijdragen,

De vennootschap mag tevens roerende en onroerende goederen als investeringen verwerven, hoe ook, zo ingevolge aankoop, huur, leasing, schenking of op grond van elke andere overeenkomst waardoor goederen, kunnen verworven worden in eigendom, genot, gebruik, of enig ander recht dat de vennootschap de mogelijkheid verleent het goed gebruiken, zelfs als deze noch rechtstreeks, noch onrechtstreeks verband houden met de uitoefening van het beroep van advocaat, met uitsluiting van enige handelsactiviteit.

De vennootschap mag zich borg stellen voor en waarborgen verlenen ten gunste van derden. De vennootschap mag haar doel verwezenlijken, zowel in het binnen- als in het buitenland, op aile wijzen die zij het best geschikt zal achten,

De vennootschap mag op welke wijze ook betrokken zijn in zaken, ondernemingen of vennootschappen die hetzelfde, een soortgelijk, een gelijkaardig of samenhangend doel hebben of haar diensten kunnen leveren, of de afzet van haar diensten kunnen vergemakkelijken en allerhande roerende waarden, daaronder begrepen, de aankoop, de verkoop, arbitrage van dergelijke waarden. Bovendien kan zij functies van zaakvoerder of vereffenaar van andere vennootschappen uitoefenen.

De vennootschap zal bij de uitoefening van haar activiteit de regels eigen aan de uitoefening van het beroep van advocaat zoals bepaald door de bevoegde instanties, te allen tijde eerbiedigen.

DUUR. De vennootschap wordt opgericht voor een onbeperkte duur vanaf de neerlegging van het uittreksel van de oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

KAPITAAL, Het maatschappelijk kapitaal bedraagt vijfhonderd euro (¬ 500),

Het is vertegenwoordigd door 100 aandelen op naam, zonder vermelding van nominale waarde, die elk een

gelijk deel van het kapitaal vertegenwoordigen.

De heer Steve PARYS treedt op als werkend of beherend vennoot, zijnde met hoofdelijke aansprakelijkheid

in de zin van artikel 202 W. Venn.

De heer Koen DE PUYDT treedt hierbij op als stille vennoot in de zin van artikel 206 W.Venn. Dit impliceert

dat hij enerzijds enkel gehouden is tot het bedrag van zijn beloofde inbreng maar dat hij anderzijds geen enkele

daad van bestuur (zelfs niet onder volmacht) zat verrichten,

Comparanten verklaren hierbij dat zij kennis hebben van deze dwingende bepalingen.

De comparanten verklaren en erkennen dat het gehele kapitaal is geplaatst en dat het ten beloop van

vijfhonderd euro (¬ 500) volstort werd door inbreng in speciën te weten door:

1. De heer Steve PARYS heeft ingetekend op 99 aandelen en betaalde hierop vierhonderd vijfennegentig euro (¬ 495);

2. Dé heer Koen DE PUYDT heeft ingetekend op 1 aandeel en betaalde hierop vijf euro (¬ 5)

De oprichters verklaren dat voormelde bedragen werden gedeponeerd op een bankrekening, geopend op naam van de vennootschap in oprichting bij ING Bank onder nummer BE46 6300 2505 2836.

BESTUUR. De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, welke werkende vennoot moeten zijn en die ingeschreven zijn als advocaat bij de Orde van Advocaten van de bevoegde balie. Zij vermelden steeds deze hoedanigheid wanneer zij namens de vennootschap ondertekenen.

De werkende vennoten worden van rechtswege als zaakvoerder beschouwd. Deze oprichtingsakte bepaalt aldus de benoeming van de heer Steve PARYS als zaakvoerder. De werkende vennoot/zaakvoerder staat in voor de vereiste neerlegging en publicatie.

De duur van het mandaat van zaakvoerder is onbepaald.

Zodra een zaakvoerder niet langer werkend vennoot is zal dit van rechtswege zijn ambtsbeëindiging van zaakvoerder impliceren.

Wanneer de zaakvoerder de hoedanigheid van advocaat verliest, kan de vennootschap niet langer het

e beroep van advocaat uitoefenen.

De benoeming van zaakvoerder _ zijnde de toetreding als werkend vennoot - en zijn ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het vennootschapsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel van een uittreksel uit het benoemingsbesluit, en van een afschrift daarvan bestemd om in de bijlage van het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt.

b Is er slechts één zaakvoerder dan treft hij besluiten naar eigen inzicht. Meerdere zaakvoerders besturen de vennootschap collegiaal. De handelingen van dagelijks beheer kunnen dan echter door één zaakvoerder geldig worden gesteld. De andere zaakvoerders zijn hierdoor dan ook gebonden.

De zaakvoerder oefent zijn functie uit in alle onafhankelijkheid en overeenkomstig de wettelijke en deontologische voorschriften.

De zaakvoerder heeft het recht, onder zijn persoonlijke verantwoordelijkheid, zich te doen helpen of vertegenwoordigen door mandatarissen of afgevaardigden, hiertoe een dagelijks bestuur te benoemen, hun bevoegdheid vast te stellen, alsmede de wedde en voorwaarden van hun indiensttreding en hun ontslag en dit enkel voor daden die geen betrekking hebben op de uitoefening van het beroep van advocaat ais dusdanig.

De zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder.

De zaakvoerder heeft de meest uitgebreide bevoegdheden om aile handelingen van bestuur en beheer te verrichten die binnen het raam van het maatschappelijk doel vallen, met uitzondering van wat de wet of de statuten aan de algemene vergadering voorbehoudt.

De zaakvoerder heeft de macht om, onder meer:

-alle verbintenissen aan te gaan jegens derden in verband met de activiteiten van de vennootschap, kortom alle goederen verhandelen op aile mogelijke wijze en alle diensten te verlenen die daarmee gepaard gaan; -leningen aan te gaan;

-het vermogen van de vennootschap geheel of gedeeltelijk in pand te geven of met hypotheek te bezwaren; -het verlenen van opheffing van hypothecaire en andere inschrijvingen, beslag en andere acties die een vrije en onbezwaarde levering van goederen belemmeren;

-dadingen en minnelijke schikkingen te treffen over de belangen van de vennootschap;

-de besluiten van de algemene vergadering uit te voeren;

-zijn verleende macht te delegeren bij wijze van bijzondere lastgeving,

ALGEMENE VERGADERING.

De algemene vergadering groepeert alle vennoten. Zij komt ten minste eenmaal per jaar bijeen.

De jaarvergadering wordt gehouden op de laatste vrijdag van de maand mei om 10.00 uur. indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering gehouden op de eerstvolgende werkdag.

De vergadering wordt gehouden op de plaats, gelegen in België en op de dag en het uur aangewezen in de uitnodigingen.

De zaakvoerder en de eventuele commissaris geven antwoord op de vragen die door de vennoten worden gesteld m.b.t. hun verslag of de agendapunten, voorzover de mededeling van gegevens of feiten niet van aard is dat zij ernstig nadeel zou berokkenen aan de vennootschap, de vennoten of het personeel van de vennootschap.

De zaakvoerder roept de gewone algemene vergaderingen en de buitengewone algemene vergaderingen bijeen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

De oproeping tot de algemene vergadering geschiedt bij aangetekende brief, toegezonden aan elke vennoot, zaakvoerder en eventuele commissaris ten minste 15 dagen véór de vergadering, met opgaaf van de agenda, naast dag, uur en plaats van de vergadering, en vermelding van de verslagen. De bij wet bepaalde stukken worden samen met de oproepingsbrief toegezonden aan de vennoten, zaakvoerder (en eventuele commissaris), alsook aan de andere personen, die erom verzoeken.

Indien vastgesteld wordt op de algemene vergadering dat alle vennoten aanwezig of geldig vertegenwoordigd zijn dan wordt de zaakvoerder van de voormelde verplichte bijeenroeping ontslagen.

De vergadering komt bijeen en treft besluiten overeenkomstig de regels die in het Wetboek van Vennootschappen voorzien zijn, voor zover de statuten geen afwijkende regeling voorzien.

in de regel worden de besluiten geldig genomen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde vennoten, bij gewone meerderheid.

Elk aandeel geeft recht op één stem.

Elke vennoot beschikt over een aantal stemmen dat gelijk is aan het aantal aandelen dat hij bezit.

De onthoudingen of blancostemmen en de nietige stemmen worden bij de berekening van de meerderheid verwaarloosd. Bij staking van stemmen is een voorstel verworpen.

Het stemrecht van vennoten die de eisbare stortingen niet hebben verricht, wordt geschorst tot op het ogenblik van de storting.

Een vennoot mag zich bij geschreven volmacht laten vertegenwoordigen op de algemene vergadering door een andere vennoot die stemrecht heeft.

De vennoten kunnen per brief of door middel van een elektronische drager stemmen voor zover hun identiteit en het aantal aandelen waarvoor zij aan de stemming deelnemen duidelijk vaststaat op enigerlei wijze.

De vennoten of hun volmachtdragers moeten om toegang te krijgen tot de vergadering een aanwezigheidslijst ondertekenen en hun identiteit en het aantal aandelen dat zij vertegenwoordigen, opgeven.

De volmachten en enige schriftelijke of elektronische stukken blijven aan de aanwezigheidslijst gehecht.

Behalve in geval van statutenwijzigingen, beraadslaagt de algemene vergadering geldig welke ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde vennoten is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid der geldig uitgedrukte stemmen. De algemene vergadering mag slechts beraadslagen over de punten die op de agenda staan, behoudens ingeval alle vennoten aanwezig of geldig vertegenwoordigd zijn.

Buitengewone algemene vergaderingen kunnen bijeengeroepen worden door de zaakvoerder of door de commissarissen, telkens het belang van de vennootschap het vereist en meer bepaald in verband met inbreng of aankoop van een onroerend goed. Zij moeten er een bijeenroepen telkens een of meer vennoten die één vijfde van de aandelen in handen hebben dit vragen, op voorwaarde dat precieze punten voor behandeling door de algemene vergadering worden aangeduid.

Zij moet samenkomen binnen één maand na het verzoek.

De besluiten van de buitengewone algemene vergadering waarbij de statuten worden gewijzigd evenals de besluiten inzake wijziging van de naam, het kapitaal, het aannemen en uitsluiten van vennoten, de vroegtijdige ontbinding van de vennootschap, worden goedgekeurd mits de eenparige goedkeuring van alle gecommanditeerde vennoten en de gewone meerderheid van de stille vennoten.

BOEKJAAR.

Het boekjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december van ieder jaar.

Het eerste boekjaar loopt vanaf het ogenblik de vennootschap rechtspersoonlijkheid verkrijgt en eindigt op 31 december 2015.

WINSTVERDELING. De zuivere winst blijkt uit de balans, na aftrek van de algemene onkosten en van de afschrijvingen.

Over de winstverdeling en reservevorming zal beslist worden door de algemene vergadering.

De verliezen zullen onder de vennoten verdeeld worden volgens dezelfde verhouding als deze die voorzien is voor de verdeling van de winsten.

Nochtans zal de bijdrage in de verliezen van de stille vennoten nooit hun inbreng mogen overtreffen.

ONTBINDING  VEREFFENING. Benevens de wettelijke oorzaken van ontbinding, kan de vennootschap vervroegd ontbonden worden bij unanieme beslissing van de vennoten.

Op eenzijdige verzoek kan de vennootschap enkel ontbonden worden op grond van een voorafgaande gerechtelijk beslissing.

De ontbinding van de vennootschap wordt openbaar gemaakt overeenkomstig de bepalingen vervat in het Wetboek van vennootschappen.

Ingeval van ontbinding duidt de algemene vergadering één of meer vereffenaars aan, dewelke advocaat dienen te zijn en wiens benoeming goedgekeurd of gehomologeerd moeten worden door de voorzitter van de bevoegde Rechtbank van Koophandel. Zij bepaalt eveneens hun bevoegdheden en hun vergoedingen.

Zolang de vereffenaars niet zullen aangeduid zijn, is de zaakvoerder van rechtswege belast met de vereffening.

De benoeming van de vereffenaars stelt een einde aan de macht van de zaakvoerder.

OVERGANGSBEPALINGEN.

De oprichters nemen vervolgens volgende beslissingen:

1. Vervolgens hebben de oprichters beslist te benoemen tot statutaire zaakvoerder, dit voor onbepaalde duur en met volledige externe vertegenwoordigingsbevoegdheid: de heer Steve PARYS, voornoemd

De zaakvoerder zal zijn mandaat bezoldigd uitoefenen, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

. i.

Voor- " 2. Het eerste boekjaar gaat in op datum van neerlegging van het uittreksel uit de oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank, datum waarop de vennootschap rechtspersoonlijkheid verwerft en eindigt op 31 december 2015.

gehouden 3. De eerste gewone algemene vergadering wordt gehouden in 2016, overeenkomstig de statuten.

áan het 4. De oprichters verklaren dat zij alle verbintenissen en overeenkomsten door een werkende vennoot/zaakvoerder aangegaan in naam van de vennootschap in oprichting en vooraleer deze rechtspersoonlijkheid verkreeg, voor rekening van de vennootschap overnemen. Deze overname heeft slechts uitwerking vanaf het verkrijgen door onderhavige vennootschap van rechtspersoonlijkheid.

Belgisch Zij verklaren en erkennen van deze verbintenissen en overeenkomsten op de hoogte te zijn en verlenen aan de zaakvoerder alle nodige machten om alle formaliteiten te vervullen en aile akten te tekenen die noodzakelijk zouden blijken voor het op zich nemen door de vennootschap van deze verbintenissen en overeenkomsten.

Staatsblad 5. De oprichters beslissen met éénparigheid van stemmen de zaakvoerder te bekleden met alle machten noodzakelijk voor de uitvoering van onderhavige oprichting.

6. De oprichters beslissen geen commissaris te benoemen.

7. De oprichters beslissen dat toepassing zal worden gemaakt van art. 60 W.Venn. VOOR EENSLUIDEND ANALYTISCH UITTREKSEL

Steve PARYS

Zaakvoerder













Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/02/2014 - Annexes du Moniteur belge



















Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ADVOCATENVENNOOTSCHAP STEVE PARYS

Adresse
RIJMENAMSEWEG 183 2820 RIJMENAM

Code postal : 2820
Localité : Rijmenam
Commune : BONHEIDEN
Province : Anvers
Région : Région flamande