AEMULATIO

Association sans but lucratif


Dénomination : AEMULATIO
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 841.251.306

Publication

05/12/2011
ÿþeijlagen Tiij fiët 11éYgisèli Stâïfslilâd - û5112/'1011= Éinnëxè's dü 1Vrónitënr lièlgè

MOD 2.2

Ondernerningsnr : 20C

Benamng

Qvo3wit) : Aemulatio

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetei : Korte Begijnenstraat 15, 2300 Turnhout

Ondererg akte : Oprichting vzw Aemulatio

Aemulatio

Korte Begijnenstraat 15

2300 Turnhout

Tussen ondergetekenden :

Dhr. Eddy BECQUART, id nr. 591-2675869-32, RR 53.03.18-399-01, wonende te Korte Begijnenstraat 15 te 2300 Turnhout

en

Mevr. Lizy HERREMANS, id nr. 591-3223488-86, RR 53.07.14-392-59, wonende te Korte Begijnenstraat 15 te 2300 Turnhout

en

Dhr. Luc BECQUART, id nr. 590-7566047-73, RR 45.10.29-007-41, wonende te Papegaaistraat 16 te 9000

Gent

werd overeengekomen op oktober 2011 een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, waarvan de statuten als volgt zijn opgesteld :

Titel 1 : Benaming, zetel, duur

Artikel 1 :

De vereniging wordt opgericht onder de naam Aemulatio. Aemulatio is een vereniging zonder winstgevend oogmerk.

Artikel 2 :

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Turnhout. Hij kan worden overgeplaatst naar een andere plaats in België bij eenvoudige beslissing van de Raad van Bestuur. Heden is hij gevestigd te Korte Begijnenstraat 15, 2300 Turnhout.

Artikel 3 :

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Titel 2 : Doel

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akti teiN R GELEGD

(,RIFFIt` RFCHTI3ANK VAN

*iiieaeiz

be Sta

1111

2 3 NOV. 2311

KOOPHANDEL TURNI-iOU

De griffier,

Gsifi'ce

MOD 2.2

Lt4Pît E - Vervolg

Artikel 4 :

De vereniging zal artistieke producties scheppen op het terrein van het hedendaagse danstheater, zowel in België als in het buitenland.

De vereniging zal multi-mediale disciplines aanwenden op het beeldend-visuele terrein als op het terrein van woord en dramakunst en muziektheater.

De vereniging zal artistieke educatieve projecten opstarten teneinde de kunsten in het algemeen naar grotere integratie in het cultuurdebat te stimuleren.

De vereniging zal talentvolle danskunstenaars stimuleren tot projectmatige samenwerkingen.

De vereniging wil naast de ontwikkeling van haar dansproducties ook participeren door middel van lezingen, publicaties, workshops en debatvoering aan het artistieke onderzoek van de actuele en toekomstige kunstpraktijken.

Titel 3 : Leden en lidgeld

Artikel 5 :

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet minstens drie bedragen. De ondergetekende oprichters zijn de eerste leden. De algemene vergadering is bevoegd om de toetreding van nieuwe leden te bekrachtigen.

Artikel 6 :

Door de leden is geen bijdrage verschuldigd.

Artikel 7 :

Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging stappen door dit schriftelijk kenbaar te maken aan een lid van de raad van bestuur. De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering en met meerderheid van twee derden van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen worden uitgesproken.

Overeenkomstig artikel 12 van de wet kan het ontslagnemend, geschorst of uitgesloten lid geen aanspraak maken op het maatschappelijk bezit.

Titel 4 : Algemene vergadering

Artikel 8 :

De algemene vergadering is samengesteld uit de oprichtende leden. Een lid kan zich door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen.

Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt over één stem op de algemene vergadering.

Artikel 9 :

De algemene vergadering is de soevereine macht van de vereniging en bevoegd voor wijziging van de statuten, benoeming en herroeping van de raad van bestuur, goedkeuring van de rekeningen en de begroting, vrijwillige ontbinding van de vereniging, uitsluiting van leden, alle beslissingen die de machten van de raad van bestuur te boven gaan.

" ~Lo.- .

bahCudvu aen het Belgisch S2aa4sbiEd

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de persolo)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden ta va:'tegen roord:gen

Verso : Naam en handtekening

!pi4r1- " behoudikrl aan bat' Belgisch Staatsblad

MOD 2,2

LaADGI - Vervolg

Artikel 10 :

De algemene vergadering wordt minstens éénmaal per jaar bijeengeroepen door de raad van bestuur. De algemene vergadering kan daarnaast bijeengeroepen worden als de raad van bestuur het nuttig acht, of als één vijfde van de leden van de vereniging erom vraagt.

De oproeping gebeurt schriftelijk of per e-mail, minstens acht dagen voor de vergadering en vermeldt plaats, uur, dag en dagorde. Afgezien van de gevallen voorzien in de artikelen 8, 12, 20 en 25 van de wet van 27 juni 1921 kan de vergadering geldig beslissen over punten die niet op de agenda voorkomen, maar bij aanvang van de vergadering aangekondigd zijn. Elke algemene vergadering wordt genotuleerd.

Artikel 11 :

Met uitzondering van de door de wet en door de statuten voorziene gevallen, worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van de stemmen telt de stem van de voorzitter. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met eenparigheid van de stemmen worden besloten.

Titel 5 : Raad van bestuur

Artikel 12 :

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur. Deze raad van bestuur is samengesteld uit minstens drie bestuurders, al dan niet leden van de vereniging. Ze worden benoemd door de algemene vergadering. Ze oefenen hun mandaat kosteloos uit. Bestuurders blijven in functie tot er redelijkerwijs in hun vervanging kan worden voorzien. In geval van vacature tijdens een mandaat ingevolge ontslag, afzetting of overlijden wordt een voorlopig bestuurder door de algemene vergadering benoemd. Hij voltooit in dit geval het mandaat van de bestuurder die hij vervangt.

Artikel 13 :

De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze bij gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Tegenover derden wordt de vereniging geldig vertegenwoordigd door de handtekening van één bestuurder. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van degene die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden gedeeltelijk overdragen aan een dagelijks bestuur. Dit mandaat is ook kosteloos.

Artikel 14 :

De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of de secretaris en beslist bij de meerderheid van de aanwezige leden. Bij staking van stemmen heeft de voorzitter een doorslaggevende stem.

Artikel 15 :

Voor alle verrichtingen die uitgaven genereren die 2.500 euro overschrijden is de gezamenlijke handtekening van minstens twee bestuurders vereist.

Artikel 16 :

Het dagelijks bestuur van de vereniging, alsook de externe vertegenwoordiging wat dat dagelijks bestuur aangaat, kan door de raad van bestuur worden opgedragen aan één of meer personen, al dan niet bestuurders, al dan niet lid van de vereniging. Indien van deze mogelijkheid gebruik wordt gemaakt, moet worden gespecificeerd of deze personen ofwel alleen, ofwel gezamenlijk kunnen handelen en dit zowel wat het intern dagelijks bestuur als de externe vertegenwoordigingsmacht voor dat dagelijks bestuur betreft. Het dagelijks bestuur verzorgt de dagelijkse briefwisseling en tekent namens de vereniging alle kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoersinstanties, post, bank, en dergelijke meer. De personen belast met het dagelijks bestuur kunnen niet zonder instemming van twee bestuurders beslissingen nemen enfof rechtshandelingen stellen die verband houden met de vertegenwoordiging van de vereniging in het kader van het dagelijks bestuur bij verrichtingen die uitgaven genereren die 2.500 euro overschrijden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad-- 65/12/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

UaLhz 3 - Vervolg

Artikel 17 :

De bestuurders en dagelijks bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vereniging. Tegenover de vereniging en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht en de wetten en statutaire bepalingen, en zijn zij aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun (dagelijks) bestuur.



Titel 6 : Begroting en rekeningen

Artikel 18 :

Ieder jaar wordt de rekening van het verlopen boekjaar afgesloten en de begroting van het volgend boekjaar opgemaakt. Beide worden ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering binnen zes maanden na afsluitdatum van het boekjaar. Het boekjaar van de vereniging loop van 1 januari tot 31 december. In afwijking hiervan loop het eerste boekjaar van de dag van oprichting tot 31 december 2012.

Titel 7 : Ontbinding en vereffening

Artikel 19 :

De algemene vergadering kan zich slechts uitspreken over de ontbinding van de vereniging wanneer twee/derden van haar leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt aan die vereiste niet voldaan dan kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden; deze kan geldig beraadslagen ongeacht het aantal aanwezige leden. De tweede vergadering kan slechts worden gehouden meer dan vijftien dagen na de eerste.

Een besluit wordt aangenomen indien het een meerderheid haalt van vier/vijfden van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

In geval het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, zal de algemene vergadering een vereffenaar of vereffenaars benoemen.

Artikel 20 :

De algemene vergadering beslist over het aanwenden van de goederen en waarden van de ontbonden vereniging, na aanzuivering van het passief, en mits aan deze goederen en waarden bestemming te geven, die zoveel mogelijk het doel van de ontbonden vereniging benadert.

Artikel 21 :

Voor al wat niet door deze statuten wordt geregeld, zal de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 van toepassing zijn.

Algemene vergadering

Op de eerste algemene vergadering van de vereniging worden als bestuurders aangesteld :

OBecquart Eddy,

LJHerremans Lizy.

De raad van bestuur heeft aangesteld

als voorzitter van de raad van bestuur : Becquart Eddy

als secretaris : Herremans Lizy

als penningmeester : Herremans Lizy

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetz'j van de perso{o;nren) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Moo 2.2

L417iiCá 8 - Vervolg

De raad van bestuur beslist om het dagelijks bestuur van de vereniging, alsook de externe vertegenwoordiging wat dat dagelijks bestuur aangaat, op te dragen aan de hierna genoemde personen, die elk afzonderlijk kunnen handeten zowel wat het intern dagelijks bestuur als de externe vertegenwoordigingsmacht voor dat dagelijks bestuur betreft :

broár- " behouddn aan het. Betgisch StGztsbtzd

Becquart Eddy

Herremans Lizy

Gedaan te Turnhout op 1 oktober 2011, in vijf exemplaren (één voor elk stichtend lid, en twee voor de archieven).

'4. 17dbraeghrt en waar verklaar,

Becquart Eddy,

Voorzitter,

Herremans Lizy,

Secretaris,

Penningmeester,

Becquart Luc,

Oprichter,

Op de laatste biz. van Luit( B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
AEMULATIO

Adresse
KORTE BEGIJNENSTRAAT 15 2300 TURNHOUT

Code postal : 2300
Localité : TURNHOUT
Commune : TURNHOUT
Province : Anvers
Région : Région flamande