AERGIA

Société en commandite simple


Dénomination : AERGIA
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 598.805.150

Publication

03/03/2015
ÿþ MOd Word 11.1

in de bijsagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Rechtbank van koophandel

Antwerpen

1 B FEB, 21315

afdeling Pen







*15033517*





Ondernemingsnr : 50 F. gcS. ÀSo

Benaming

(volvet) : AERGIA

(verkort)

Rechtsvorm : GEWONE COMMANDITAIRE VENNOOTSCHAP

Zetel : Cuylitstraat 49, 2018 ANTWERPEN

(volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING

Op 01 februari 2015 wordt tussen de verschijners:

1.De Heer Rahou Mohamed, wonende te Bloemstraat 15 bus 1, 2140 Antwerpen, onderschrijft en volstort het maatschappelijk kapitaal voor een bedrag van vijftig (50) EURO , als beherend vennoot

2.De stille vennoot onderschrijft en volstort het maatschappelijk kapitaal voor een bedrag van vijftig (50) EURO.

Het onderschreven kapitaal bedraagt aldus honderd (100) EURO dat volstort werd op de financiële rekening van de vennootschap.

Artikel 1 : Rechtsvorm - naam

Bij deze wordt, tussen de verschijners, een handelsvennootschap opgericht, die de rechtsvorm van een gewone commanditaire vennootschap aanneemt, onder de maatschappelijke benaming "Aergia"

Artikel 2 : Zetel

De maatschappelijke zetel is gevestigd te Cuylitstraat 49, 2018 Antwerpen.

Het bestuur kan de zetel binnen het Vlaamse Gewest en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest verplaatsen en waar dan ook bijkantoren en andere centra van werkzaamheden oprichten.

Artikel 3 : Doel

De vennootschap heeft tot doel :

'Handelsbemiddeling en tussenpersoon in de handel.

" Commissie op verkoop van allerlei goederen.

.De activiteit van tussenpersonen in de handel, omvattende de makelaars en traders in goederen, de zelfstandige handelsvertegenwoordigers en de commissionairs evenals het in- en uitvoer van allerlei goederen. 'Allerlei financiële dienstverleningen.

" Het aanbieden van een zo ruim mogelijk dienstenpakket , zowel onder de vorm

van advies, bijstand, opleiding als uitvoering, op het vlak van algemeen marketing, publicitair, technisch, administratief, financieel, en organisch beleid van ondernemingen.

.Het uitbaten van een studie, organisatie, en raadgevend bureau inzake verkoop van goederen.

.1-let beheer van een patrimonium, samengesteld uit onroerende en roerende goederen, het valoriseren en in stand houden van dit patrimonium, vooral voor beheersdaden. Beheer wordt in deze zin verstaan dat aankoop en vervreemding toegelaten zijn in zoverre zij nuttig of noodzakelijk zijn. Daartoe mag zij alle

Op de laatste blz. van Luik B vermelden . Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

BglagenTiij het Befgisch Staatsblad - 03/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

onroerende en roerende en financiële verhandelingen verrichten zoals ondermeer aankoop en verkoop, onroerende goederen uitrusting, opschikken, verbouwen, verhuren en alle mogelijke onroerende handelingen in de meeste zin evenals aankopen te geld maken en beleggen in effecten en alle andere waarde elementen;

" De vennootschap handelt voor eigen rekening, in consignatie, in commissie, ais tussenpersoon of als vertegenwoordiger. Zij kan deelnemen of zich op andere wijze interesseren in allerhande vennootschappen, ondernemingen groeperingen of organisaties;

" Zij mag haar onroerende goederen in hypotheek stellen en al haar andere goederen, met inbegrip van het handelsfonds, in pand stellen en mag aval verlenen voor alle leningen, kredietopeningen en alle verbintenissen, voor zichzelf en zelfs voor derden op voorwaarde dat zij er zelf baat bij heeft.

Artikel 4 : Duur

De vennootschap wordt aangegaan voor onbepaalde duur.

Het artikel 39, 2°, 3° en 4° van het Wetboek van vennootschappen betreffende de ontbinding van de vennootschap is niet van toepassing.

Artikel 5 : Kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt honderd (100) EURO, vertegenwoordigd door honderd aandelen aandelen/participatiebewijzen, is volgestort en is ingeschreven in de boeken ten name van

1.De Heer Rahou Mohamed, wonende te Bloemstraat 15 bus 1, 2140 Antwerpen, onderschrijft en volstort het maatschappelijk kapitaal voor een bedrag van vijftig (50) EURO , als beherend vennoot

2.De stille vennoot onderschrijft en volstort het maatschappelijk kapitaal voor een bedrag van vijftig (50) EURO.

Artikel 6 : Overdracht van aandelen/participatiebewijzen

De vennoten kunnen hun participatie, op straffe van nietigheid, niet afstaan onder levenden noch overdragen wegens overlijden, noch in zijn geheel noch ten dele, dan met uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van de algemene vergadering met éénparigheid van stemmen,

De erfgenamen en legatarissen die in de onmogelijkheid verkeren om vennoot te worden, hebben recht op de waarde van de participatiebewijzen zoals deze wordt vastgesteld overeenkomstig het bepaalde in artikel 7 van deze statuten.

De overdracht of overgang geschiedt bij toepassing van artikel 1690 van het Burgerlijke Wetboek. Het is eveneens verboden iemand deelgenoot te maken van een maatschappelijk participatiebewijs, Artikel 7 : Waarde van de participatiebewijzen

De prijs van een participatiebewijs is gelijk aan de werkelijke waarde ervan op de dag van de verkoop.

Bij gebrek aan overeenstemming tussen partijen, wordt de werkelijke waarde vastgesteld door een deskundige in gemeen overleg aangewezen of, bij gebreke aan overeenstemming door de voorzitter van de Rechtbank van Koophandel van het arrondissement waarin de zetel van de vennootschap is gevestigd, welke de waardering zal dienen te doen going-concern. Tegen de beslissing van de deskundige is geen verhaal mogelijk.

De afkoop moet in ieder geval tot stand komen binnen zes maanden na de dag waarop de waarde definitief werd vastgesteld.

Artikel 8 : Intern Bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, die al dan niet vennoot dienen te zijn van

de vennootschap. Tot zaakvoerder(s) wordt(en) voor onbepaalde duur benoemd:

de Heer Rahou Mohamed.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Hij verklaart zijn opdracht te aanvaarden onder de bevestiging dat hij niet werd getroffen door enige maatregel die zich hiertegen zou verzetten. Het mandaat van zaakvoerder is onbezoldigd, tenzij de algemene vergadering anders beslist,

Zowel de benoeming als het ontslag van een zaakvoerder moet bekendgemaakt warden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Artikel 9 : Vertegenwoordigingsmacht

De zaakvoerders nemen het beheer van de lopende zaken en het bestuur van de vennootschap waan Zij vertegenwoordigen, ieder afzonderlijk, de vennootschap in en buiten rechte en zijn bevoegd alle daden van bestuur en beschikking te verrichten binnen het kader van het doel van de vennootschap met uitzondering van die handelingen waarvoor alleen de algemene vergadering der vennoten bevoegd Is.

De zaakvoerders kunnen gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen op voorwaarde dat deze laatsten geen stille vennoten zijn. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks van bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd.

Artikel 10 : Controle

De controle op de vennootschap zal geschieden in zoverre zulks wettelijk vereist is ofwel indien de algemene vergadering hiertoe beslist door één of meer commissarissen.

Wordt geen commissaris benoemd, dan heeft iedere vennoot Individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris. Hij kan zich laten vertegenwoordigen of bijstaan door een accountant.

Artikel 12 ; Algemene vergadering

De algemene vergadering vertegenwoordigt aile vennoten.

De gewone algemene vergadering, ook jaarvergadering genoemd, heeft plaats de eerst werkdag, van de maand juni om 18:00 uur,

De jaarvergadering wordt gehouden, behoudens andersluidende bijeenroeping, op de zetel van de vennootschap.

Iedere vennoot kan, per aangetekend schrijven gericht aan alle vennoten, de algemene vergadering bijeenroepen op de maatschappelijke zetel of in elke andere plaats bepaald in de oproeping, telkens het belang van de vennootschap dit vereist.

Elke bijeenroeping geschiedt minstens vijftien dagen vooraf en bevat datum, uur, plaats en agenda van de vergadering,

De algemene vergadering kan niet geldig beraadslagen noch besluiten nemen dan wanneer alle

zaakvoerders aanwezig zijn.

Alle besluiten worden genomen met eenparigheid van stemmen.

Artikel 13 : Stemrecht

Elk participatiebewijs geeft recht op één stem.

Artikel 14 ' Boekjaar

Het boekjaar begint vanaf 01 januari en eindigt op 31 december.

Artikel 15 : Winstverdeling

De algemene vergadering beslist jaarlijks over de bestemming van de winst.

Artikel 16 : Ontbinding - Vereffening

De ontbinding van de vennootschap kan slechts gevorderd worden door een vennoot indien de geleden verliezen de helft van het maatschappelijk vermogen bedragen. De andere vennoten bezitten evenwel de mogelijkheid de ontbinding van de vennootschap te vermijden mits afkoop, binnen de maand te rekenen vanaf de betekening door de vennoot die de ontbinding vraagt, van de participatiebewijzen van de vennoot in kwestie, dit in naleving van de betalingsmodaliteiten voorzien in artikel 7 van deze statuten en van de vastlegging van de waarde van het participatiebewijs, bepaald bij hetzelfde artikel.

In geval van overlijden, onbekwaam verklaring, faillissement, kennelijk onvermogen of ontslag van een vennoot, zal de vennootschap niet van rechtswege ontbonden zijn, doch verdergezet worden door de overlevende vennoten of vennoot, samen in voorkomend geval met de erfgenamen in rechte lijn van de overleden vennoot, mits zij ais vennoot worden toegelaten door de algemene vergadering.

Bij ontbinding van de vennootschap geschiedt de vereffening door de zaakvoerder(s) alsdan in functie, tenzij de algemene vergadering één of meer vereffenaars benoemt.

Tenzij bij hun aanstelling anders bepaald, beschikken de vereffenaars over alle machten als voorzien in de artikelen 186, 187 en 188 van het Wetboek van vennootschappen.

Elk participatiebewijs geeft een gelijk recht bij de verdeling van het overschot na vereffening, rekening houdend met hun voistorting.

Artikel 17 : Woonstkeuze

De beherende vennoten, zaakvoerders en vereffenaars, die hun woonplaats in het buitenland hebben, worden geacht voor de gehele duur van hun taak woonplaats te kiezen in de zetel van de vennootschap, waar hen alle dagvaardingen en kennisgevingen kunnen worden gedaan betreffende de zaken van de vennootschap en de verantwoordelijkheid voor hun bestuur

Artikel 18

Voor al wat in onderhavige statuten niet uitdrukkelijk wordt geregeld, wordt verwezen naar de bepalingen van de wet.

OVERGANGSBEPALINGEN

Het eerste boekjaar vangt aan op 01 februari 2015 en verstrijkt op 31 december 2015

De eerste algemene vergadering zal gehouden worden in 2016.

Aldus opgesteld in zoveel exemplaren als nodig en waarvan iedere partij erkent een exemplaar ontvangen te hebben,

Zaakvoerder

Rahou Mohamed

Vorcl~i;

beho6den

aan het

-Belgisch

Staatsblad

Bijlagenliij het Belgisch Staatsblid - 0 103/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

Coordonnées
AERGIA

Adresse
CUYLITSTRAAT 49 2018 ANTWERPEN 1

Code postal : 2018
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande