AERTS DANNY ELECTRICITEITSWERKEN

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : AERTS DANNY ELECTRICITEITSWERKEN
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 845.097.553

Publication

19/04/2012
ÿþhhd West 11.1

in de bijiagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

bel a; 15§11511!1

Sta

Ondernemingsnr: Benaming

(voluit) : AERTS DANNY ELECTRICITEITSWERKEN

(verkort)

Rechtsvorm : Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

Zetel : Korenkorfstraat 21 te 2800 Walem (Mechelen)

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting

Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Jean-Pierre Vanden weghe, te Walem (Mechelen), op 27 maart 2012, ter registratie aangeboden, dat: 1) De heer AERTS Daniël Alfons Maria, geboren te Duffel, op acht februari negentienhonderd zevenenzestig en zijn echtgenote 2) Mevrouw JANSSENS Hilde, geboren te Mechelen, op zestien januari negentienhonderd negenenzestig, samenwonend te 2800 Walem (Mechelen), Korenkorfstraat 21.; gehuwd onder het wettelijk stelsel, bij gebrek aan een huwelijkscontract, een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid hebben opgericht waarvan de statuten inhouden:

Artikel 1, Naam Vorm.

De vennootschap wordt opgericht onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, met de naam "AERTS DANNY ELECTRICITEITSWERKEN". In alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vennootschap, zal de: naam steeds voorafgegaan of gevolgd worden door de woorden "besloten vennootschap met beperkte, aansprakelijkheid", of de afkorting "bvba", de nauwkeurige aanwijzing van de zetel; alle stukken vermelden, bovendien het ondernemingsnummer, rechtspersonenregister en BTW-nummer.

Artikel 2. Zetel.

De zetel van de vennootschap wordt gevestigd te 2800 Walem (Mechelen), Korenkorfstraat 21. Deze zetel kan zonder statutenwijziging naar iedere andere plaats in België in het Nederlandstalig Vlaams Gewest of het' tweetalig Brussels Hoofdstedelijk Gewest, worden overgebracht bij eenvoudig besluit van de zaakvoering, bekend te maken in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.De vennootschap kan bij eenvoudig besluit van de zaakvoering, zowel in België ais in het buitenland, administratieve zetels er, bedrijfszetels vestigen alsmede kantoren en agentschappen oprichten.

Artikel 3, Doel.

De vennootschap heeft tot doel: - algemene aanneming van elektriciteitswerken, het plaatsen van zonnepanelen, het aanbrengen van chape, isolatiewerken, het plaatsen van tussenwanden van gipsplaten,; schrijnwerk van hout of van kunststof, metaalschrijnwerk. in het algemeen mag de vennootschap alle daden stellen van burgerlijke, commerciële, industriële, roerende, onroerende of financiële aard, welke rechtstreeks of: onrechtstreeks, geheel of gedeeltelijk in verband staan met het maatschappelijk doel of de verwezenlijking' ervan kunnen bevorderen. Zij mag betrokken zijn bij wijze van inbreng, samenstelling, inschrijving of op elke' andere wijze in de ondernemingen, verenigingen, syndicaten of vennootschappen, die een gelijkaardig, soortgelijk of samenhangend doel hebben of die nuttig zijn voor verwezenlijking van het geheel of een gedeelte' van haar maatschappelijk doel. Bovenvermelde opsomming is niet beperkend en kan zowel voor eigen rekening ais voor rekening van derden of in deelneming met derden gebeuren. De vennootschap kan dus alle' handelingen stellen die op welke wijze dan ook kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel. De vennootschap mag haar doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland, op. aile wijzen die zij het best geschikt zou achten.

Artikel 4, Duur.

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur en begint te werken vanaf de dag van neerlegging, van een uittreksel van onderhavige akte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel. Zij kan worden ontbonden bij beslissing van de algemene vergadering, die beraadslaagt zoals voor een wijziging van, de statuten. Zij mag verbintenissen aangaan of in haar voordeel bedingen voor een termijn die de datum van haar ontbinding overtreft.

Artikel 5. Kapitaal.

Het maatschappelijk kapitaal wordt vastgesteld op vierentwintig duizend euro (E 24.000,00), verdeeld in' tweehonderd veertig (240) gelijke aandelen, zonder nominale waarde. Het kapitaal is volledig geplaatst en bij de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

g($ oM ~53

NEERGELEGD

6 6 -Q4- 2O12

GRIFFIE fil _ BANfC van KpOPHAND~rl~ECH

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

oprichting voor één/derde (1/3de) volstort, door de Heer Daniël Aerts ten belope van vierduizend achthonderd euro (¬ 4.800,00) en door Mevrouw Hilde Janssens te belope van drieduizend tweehonderd euro (¬ 3.200,00). Artikel 6. Kapitaalverhogingen Voorkeurrecht.

Het kapitaal van de vennootschap kan worden verhoogd of verminderd bij besluit van de algemene vergadering, beraadslagend zoals voor een wijziging van de statuten. De aandelen waarop in geld wordt ingeschreven, moeten eerst aangeboden worden aan de vennoten, naar evenredigheid van het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd. Het voorkeurrecht kan warden uitgeoefend gedurende een termijn van ten minste vijftien dagen, te rekenen van de dag van de openstelling van de inschrijving. De termijn wordt bepaald door de algemene vergadering. De uitgifte met voorkeurrecht en het tijdvak waarin dit kan worden uitgeoefend, worden aangekondigd in een bericht dat bij aangetekende brief ter kennis wordt gebracht van de vennoten. Op aandelen waarop niet werd ingeschreven zoals hiervoor bepaald, kan slechts worden ingeschreven door derden, mits instemming van ten minste de helft van de vennoten die samen ten minste drie/vierden van het kapitaal bezitten. Behoudens andersluidende overeenkomst tussen partijen, komt de voorkeurrecht toe aan de vruchtgebruiker, en pas bij niet-uitoefening door deze laatste aan.de naakte eigenaar, Het bestuur stelt zowel de vruchtgebruiker als de naakte eigenaar in kennis van de uitgifte. Met interesse van de naakte eigenaar wordt slechts rekening gehouden in geval de vruchtgebruiker geen gebruik maakt of in de mate dat hij geen gebruik maakt van zijn voorkeurrecht.

Artikel 7. Overdracht en overgang van aandelen.

De rechten van iedere vennoot in de vennootschap blijken slechts uit de oprichtingsakte, uit de akte houdende wijziging ervan en uit de regelmatige overdrachten van aandelen, Het getal aandelen van iedere vennoot, met vermelding van de gedane stortingen, en de overdrachten en overgangen wegens overlijden met hun datum, worden ingeschreven in het register dat berust op de maatschappelijke zetel van de vennootschap, waar elke vennoot of derde belanghebbende er kennis mag van nemen, Naar aanleiding van de inschrijving in het register wordt aan de vennoten een certificaat tot bewijs hiervan overhandigd. Aan de aandelen wordt een volgnummer toegekend. De overdrachten en overgangen van aandelen gelden ten aanzien van de vennootschap en van derden eerst vanaf de datum van inschrijving in het register van aandelen. De aandelen van een vennoot mogen, op straffe van nietigheid, niet worden overgedragen onder levenden, noch overgaan wegens overlijden, dan met instemming van ten minste de helft van de vennoten die samen ten minste drie/vierden van het kapitaal bezitten, na aftrek van de rechten waarvan de overdracht is voorgesteld. De regelen inzake overdracht onder levenden zijn van toepassing bij de overdracht door of ten voordele van een rechtspersoon.

Artikel 8. Afkoop van aandelen.

Elke afstand onder levenden van aandelen van een vennoot moet op straffe van nietigheid aan de goedkeuring van al de tegenwoordige of toekomstige vennoten onderworpen worden, welke beslissen volgens meerderheid der aandelen. De over te dragen aandelen hebben hierbij geen stemrecht. Indien de deelgenoten in gebreke blijven binnen de twee maanden te antwoorden op de aanvraag tot goedkeuring hen bij aangetekend schrijven toegezonden, zullen zij geacht worden zich niet tegen de afstand te verzetten. Deze goedkeuring is niet vereist als de afstand geschiedt in het voordeel van de echtgeno(o)t(e) van de afstanddoener. Deze goedkeuring is wel vereist als de afstand geschiedt in het voordeel van de erfgenamen van de afstanddoener. Een weigering van de goedkeuring tot afstand van de aandelen zal geen aanleiding kunnen geven tot verhaal voor de rechtbanken. De vennootschap wordt niet ontbonden door het overlijden, de ontzetting, het faillissement of het kennelijk onvermogen van een deelgenoot. ln geval van overlijden van een der deelgenoten zullen zijn erfgenamen of legatarissen binnen de vier maanden na het overlijden de goedkeuring aan de overlevende deelgenoten moeten vragen voor de overdracht van de aandelen. Om geldig te zijn zal deze goedkeuring moeten gegeven worden onder dezelfde voorwaarden als bij afstand onder levenden. Indien de deelgenoten in gebreke blijven binnen de twee maanden te antwoorden op de aanvraag tot gcedkeuring hen bij aangetekend schrijven toegezonden, zullen zij geacht worden zich niet tegen de afstand te verzetten. Een weigering van de goedkeuring tot afstand van de aandelen zal geen aanleiding kunnen geven tot verhaal voor de rechtbanken. Bij weigering van overdracht zullen de aandeelhouders zelf de aandelen moeten inkopen volgens de hierna volgende modaliteiten zowel bij overdracht onder levenden als bij overlijden. De waarde van de aandelen wordt steeds bepaald op basis van de boekhoudkundige waarde, eigen vermogen (kapitaal + reserve en overgedragen resultaat) gedeeld door het aantal aandelen, Het bedrag toekomende aan de niet-aangenomen erfgenamen of rechthebbenden zal uitbetaald worden in twaalf maandelijkse stortingen, zonder intrest. Bij onherstelbare onenigheid tussen de huidige en/of toekomstige vennoten, kan elke vennoot uitgekocht worden bij eenvoudige meerderheid van de andere vennoten en wordt de overnameprijs bepaald op basis van de boekhoudkundige waarde, zoals hoger uitgelegd. De erfgenamen en legatarissen, zelfs minderjarigen en onbekwamen, de schuldeisers of rechthebbenden van de vennoten of zaakvoerders, zullen nooit het leggen van zegels of het opmaken van een inventaris kunnen eisen. Voor het uitoefenen van hun rechten dienen zij zich te houden aan de maatschappelijke inventaris, balansrekening en beslissingen van de algemene vergadering.

Artikel 9.

De aandelen zijn ondeelbaar; indien een aandeel aan verschillende eigenaars toebehoort, kan de vennootschap de uitoefening van de eraan verbonden rechten schorsen totdat, ten aanzien van de vennootschap, één enkele persoon als eigenaar van het aandeel aangewezen is.

Artikel 10.

Wanneer een aandeel met vruchtgebruik bezwaard is en er geen gemeenschappelijke volmachtdrager werd aangeduid, dan wordt de uitoefening van het aan dit aandeel verbonden stemrecht uitgeoefend door de vruchtgebruiker, behoudens voor wat betreft de besluiten over kapitaalvermindering, kapitaalverhoging en in vereffeningstelling van de vennootschap. In deze laatste gevallen komt het stemrecht de blote eigenaar toe.

Artikel 11. Verkrijging van aandelen door derden zekerheden,

~ pe vennootschap mag geen middelen voorschieten, leningen toestaan of zekerheden stellen met het oog op de verkrijging van haar aandelen door derden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/04/2012 - Annexes du Moniteur belge Artikel 12, Bestuur.

1-let bestuur van de vennootschap wordt door de algemene vergadering toevertrouwd aan een of meer zaakvoerders, natuurlijke of rechtspersonen, al dan niet vennoten, voor de duur die de vennoten vaststellen. Indien er meerdere zaakvoerders zijn aangeduid zal ieder van hen, afzonderlijk handelend, alle handelingen kunnen stellen voor het dagelijks bestuur van de vennootschap. Elke rechtsvordering, zowel als eiser als verweerder, wordt namens de vennootschap vervolgd door een zaakvoerder. Zonder uitdrukkelijke toestemming van de algemene vergadering mogen de zaakvoerders zich noch rechtstreeks, noch onrechtstreeks interesseren in een activiteit die met de vennootschap kan concurreren,

Tot statutaire zaakvoerders worden voor de duur van de vennootschap benoemd: de heer Daniël Aerts en Mevrouw Hilde Janssens, beiden voornoemd, die verklaren de opdracht te aanvaarden onder de bevestiging dat zij niet getroffen werden door enige maatregel die zich daartegen verzet. Een statutair zaakvoerder kan slechts worden ontslagen met eenparig goedvinden van de vennoten, met inbegrip van de zaakvoerder zelf indien hij vennoot is. Zijn opdracht kan om gewichtige redenen geheel of gedeeltelijk worden herroepen door een besluit van de algemene vergadering met inachtneming van de vereisten voor statutenwijziging. Elke rechtsvordering, zowel als eiser als verweerder, wordt namens de vennootschap vervolgd door een zaaKvoerder. Zonder uitdrukkelijke toestemming van de algemene vergadering mogen de zaakvoerders zich noch rechtstreeks, noch onrechtstreeks interesseren in een activiteit die met de vennootschap kan concurreren. In alle akten die van de vennootschap uitgaan, dient de handtekening van de zaakvoering voorafgegaan of gevolgd door de vermelding van haar hoedanigheid. De zaakvoering mag zich onder haar persoonlijke verantwoordelijkheid doen helpen of vertegenwoordigen in haar betrekkingen met derden door één of meer personen, op voorwaarde dat hun mandaat speciaal weze, en van tijdelijke aard. Het mandaat van zaakvoerder is onbezoldigd, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

Artikel 13. Tegenstrijdig belang

Het lid van een college van zaakvoerders dat, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een aan het college van zaakvoerders voorgelegde verrichting, moet dit meedelen aan de andere zaakvoerders vóár het college van zaakvoerders een besluit neemt. Zijn verklaring, alsook de rechtvaardigingsgronden betreffende voornoemd strijdig belang, moeten worden opgenomen in de notulen van het college van zaakvoerders die de beslissing moet nemen. Ingeval de vennootschap een of meer commissarissen heeft benoemd meet de betrokken zaakvoerder tevens die commissarissen van het strijdig belang op de hoogte brengen. Het voorgaande is niet van toepassing wanneer de beslissingen of verrichtingen die tot de bevoegdheid behoren van het college van zaakvoerders, betrekking hebben op beslissingen of verrichtingen die tot stand zijn gekomen tussen vennootschappen waarvan de ene rechtstreeks of onrechtstreeks ten minste vijfennegentig procent bezit van de stemmen verbonden aan het geheel van de door de andere uitgegeven effecten, dan wel tussen vennootschappen waarvan ten minste vijfennegentig procent van de stemmen verbonden aan het geheel van de door elk van hen uitgegeven effecten in het bezit zijn van een andere vennootschap. Bovendien is het voorgaande niet van toepassing wanneer de beslissingen van het college van zaakvoerders betrekking hebben op gebruikelijke verrichtingen die plaatshebben onder de voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt gewoonlijk gelden voor soortgelijke verrichtingen. Is er geen college van zaakvoerders en is een zaakvoerder voor die tegenstrijdigheid van belangen geplaatst, dan stelt hij de vennoten daarvan in kennis en de beslissing mag slechts worden genomen en de verrichting mag slechts worden gedaan voor rekening van de vennootschap door een lasthebber ad hoc. Indien de zaakvoerder de enige vennoot is en hij voor die tegenstrijdigheid van belangen is geplaatst, kan hij de beslissing nemen of de verrichting doen, doch hij moet hierover bijzonder verslag uitbrengen in een stuk dat tegelijkertijd met de jaarrekening wordt neergelegd.

Artikel 14. Controle.

De controle op de vennootschap zal worden uitgeoefend conform het Wetboek van Vennootschappen. Zo er geen commissaris wordt benoemd zal iedere vennoot individueel de onderzoeks- en controlebevcegdheid hebben die normaliter toekomt aan een commissaris. Hij zal zich mogen laten bijstaan door een extern accountant, mits hiervan zelf de kosten te betalen, tenzij de accountant met instemming van de vennoctschap werd aangesteld.

Artikel 15. Boekjaar. Jaarrekening en Jaarverslag,

i-let maatschappelijk boekjaar begint op één januari en eindigt op éénendertig december van ieder jaar. De zaakvoering is verplicht elk jaar een inventaris op te maken, alsmede een jaarrekening. Die jaarrekening bestaat uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting, en vormt een geheel. Behoudens in

vennootschappen opgesomd in artikel 94 van het Wetboek van Vennootschappen, stelt de zaakvoering bovendien een jaarverslag op, waarin zij rekenschap geeft van haar beleid, Dit verslag bevat aile gegevens zoals zij opgesomd zijn in artikel 96 van het Wetboek van Vennootschappen.

Artikel 16. Algemene Vergadering.

Jaarlijks wordt op de zetel van de vennootschap of op elke andere in de oproepingsbrieven aangeduide plaats in België, een algemene vergadering der vennoten gehouden, op de eerste maandag van de maand juni

om elf uur (11.00 u). Indien deze dag een wettelijke feestdag is, zal de algemene vergadering op de

eerstvolgende werkdag worden gehouden. De algemene vergadering mag verder warden bijeengeroepen telkens het belang van de vennootschap dit vereist. De zaakvoerder heeft het recht, tijdens de zitting, de

beslissing met betrekking tot de goedkeuring van de jaarrekening drie weken uit te stellen. Deze verdaging doet geen afbreuk aan de andere genomen besluiten, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering hieromtrent, De volgende vergadering heeft het recht de jaarrekening definitief vast te stellen. De oproeping wordt vijftien dagen voor de vergadering verzonden per aangetekende brief aan de vennoten, de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

zaakvoerder(s), de eventuele commissaris, de houders van certificaten (die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven) en de obligatiehouders. Deze oproeping vermeldt de agenda. Samen met de oproepingsbrief wordt aan de vennoten, de zaakvoerder(s) en de eventuele commissaris, een copie verzonden van de stukken die hen volgens de wet ter beschikking moeten worden gesteld, Aan andere opgeroepen personen wordt een copie van deze stukken verzonden, indien zij hierom verzoeken. Om tot de algemene vergadering te worden toegelaten moet de venncot als zodanig in het register van aandelen zijn vermeld. Op elke algemene vergadering wordt een aanwezigheidslijst bijgehouden. De zaakvoerders antwoorden op de vragen die hun door de vennoten worden gesteld met betrekking tot hun verslag of de agendapunten, voorzover de mededeling van gegevens of feiten niet van die aard is dat zij ernstig nadeel zou berokkenen aan de vennootschap, de vennoten of het personeel van de vennootschap. Indien van toepassing hoort de jaarvergadering het jaarverslag en, eventueel, het verslag van de commissarissen, en behandelt de jaarrekening. Na goedkeuring van de jaarrekening, beslist de algemene vergadering bij afzonderlijke stemming over de aan de zaakvoerders en commissarissen te verlenen kwijting. Deze kwijting is alleen dan rechtsgeldig, wanneer de ware toestand van de vennootschap niet wordt verborgen door enige weglating of onjuiste opgave in de jaarrekening, en, wat verrichtingen betreft die strijdig zijn met de statuten of met het Wetboek van Vennootschappen, wanneer deze bepaaldelijk zijn aangegeven in de oproeping, Wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt, oefent hij de bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering zijn toegekend. Hij kan die niet overdragen.

Schriftelijke besluitvorming

Met uitzondering van de beslissingen welke bij authentieke akte moeten worden verleden en de beslissingen te nemen in toepassing van artikel 633 van het Wetboek van vennootschappen, kunnen de vennoten eenparig en schriftelijk aile besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren. Daartoe zal door de zaakvoerders, een rondschrijven, hetzij per brief, fax, e-mail of enige andere informatiedrager, met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit worden verstuurd naar alle vennoten en naar de eventuele commissarissen, met de vraag aan de vennoten de voorstellen van besluit goed te keuren en binnen de in het rondschrijven aangegeven termijn na ontvangst van het rondschrijven op een correcte manier getekend terug te sturen naar de zetel van de vennootschap of op enige andere plaats in het rondschrijven vermeld. Zij zal tevens, samen met dit rondschrijven, aan de vennoten op naam en aan de eventuele commissarissen, een afschrift toezenden van de stukken die hen krachtens het Wetboek van vennootschappen moeten ter beschikking worden gesteld. Is binnen deze periode de goedkeuring van alle vennoten zowel met betrekking tot het principe van de schriftelijke besluitvorming zelf als met betrekking tot de agendapunten en de voorstellen van besluit niet ontvangen, dan worden al de voorgestelde beslissingen geacht niet genomen te zijn. Hetzelfde geldt indien blijkt dat, weliswaar binnen termijn, bepaalde voorstellen van besluit wel, doch andere niet de eenparige goedkeuring hebben gekregen van de vennoten. De houders van warrants, de houders van obligaties alsmede de houders van certificaten op naam die met de medewerking van de vennootschap zijn uitgegeven, hebben recht om op de zetel van de vennootschap kennis te nemen van de genomen beslissingen.

Deelneming aan de algemene vergadering op afstand langs elektronische weg

1. De vennoten kunnen op afstand deelnemen aan de algemene vergadering door middel van een door de vennootschap ter beschikking gesteld elektronisch communicatiemiddel, Wat de naleving van de voorwaarden inzake aanwezigheid en meerderheid betreft, worden de vennoten die op die manier aan de algemene vergadering deelnemen, geacht aanwezig te zijn op de plaats waar de algemene vergadering wordt gehouden. De hoedanigheid van vennoot en de identiteit van de persoon die aan de vergadering wenst deel te nemen, wordt gecontroleerd en gewaarborgd op de wijze bepaald in een intern reglement opgesteld door de zaakvoerderlraad van bestuur. Dit reglement bepaalt tevens de wijze waarop wordt vastgesteld dat een vennoot via het elektronische communicatiemiddel aan de algemene vergadering deelneemt en bijgevolg als aanwezig kan worden beschouwd, Om de veiligheid van het elektronische communicatiemiddel te waarborgen, kan het intern reglement voorwaarden stellen aan het gebruik van het elektronische communicatiemiddel, Het komt toe aan het bureau van de algemene vergadering om de eerbiediging van de voorwaarden die zijn bepaald door de wet, deze statuten en het intern reglement te controleren en vast te stellen of een vennoot op geldige wijze via het elektronische communicatiemiddel aan de algemene vergadering deelneemt en bijgevolg als aanwezig kan worden beschouwd.

2. Het door de vennootschap ter beschikking gestelde elektronische communicatiemiddel moet hem ten minste in staat stellen om rechtstreeks, gelijktijdig en ononderbroken kennis te nemen van de besprekingen tijdens de vergadering en om het stemrecht uit te oefenen met betrekking tot alle punten waarover de vergadering zich dient uit te spreken.

Artikel 17, Stemrecht

Iedere vennoot brengt zijn stem uit in persoon of bij gemachtigde. Elk aandeel geeft recht op één stem. Niettegenstaande elke andersluidende bepaling kunnen noch de vennootschap, noch de in eigen naam maar voor rekening van de vennootschap optredende personen het stemrecht uitoefenen dat is verbonden aan de aandelen die hen in pand zijn gegeven. Voor de vaststelling van de voorschriften inzake aanwezigheid en meerderheid die in de algemene vergadering moeten worden nageleefd, wordt geen rekening gehouden met de geschorste aandelen.

Artikel 18. Notulen.

De notulen van de algemene vergadering worden ondertekend door de leden van het bureau en door de vennoten die erom verzoeken, afschriften voor derden worden ondertekend door een zaakvoerder. De beslissingen van de enige vennoot die handelt in de plaats van de algemene vergadering worden vermeld in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bijgehouden.

Artikel 19. Bekendmaking.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

De bekendmaking van de jaarrekeningen en andere vennootschapsdocumenten gebeurt overeenkomstig de wettelijke en reglementaire voorschriften die op de vennootschap van toepassing zijn.

Artikel 20. Winstverdeling.

Jaarlijks wordt van de netto-winst ten minste vijf procent afgenomen voor de vorming van een reservefonds; de verplichting tot deze afneming houdt op wanneer het reservefonds een tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt, maar moet opnieuw worden toegepast indien om gelijk welke reden, het reservefonds beneden peil komt. Na bewuste afhouding besluit de algemene vergadering op voorstel van de zaakvoering met meerderheid van stemmen over de bestemming van de netto-winst.

Geen uitkering mag geschieden indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto actief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of tengevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte, of indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd.

Onder netto actief moet worden verstaan: het totaal bedrag van de activa zoals blijkt uit de balans, verminderd met de voorzieningen en schulden.

Voor de uitkering van dividenden en tantièmes mag het eigen vermogen niet omvatten het nog niet afgeschreven bedrag van de kosten van oprichting en uitbreiding;

het nog niet afgeschreven bedrag van de kosten van onderzoek en ontwikkeling, behoudens in

uitzonderingsgevallen.

Elke uitkering die in strijd is met deze bepalingen moet door degenen aan wie de uitkering is verricht, worden terugbetaald indien de vennootschap bewijst dat zij wisten dat de uitkering te hunnen gunste in strijd met de voorschriften was of daarvan, gezien de omstandigheden, niet onkundig konden zijn.

Artikel 21. Verlies van kapitaal,

I. Wanneer tengevolge van geleden verlies het netto actief gedaald is tot minder dan de helft van het maatschappelijk kapitaal moet de algemene vergadering bijeenkomen binnen een termijn van ten hoogste twee maanden nadat het verlies is vastgesteld of krachtens wettelijke of statutaire bepalingen had moeten worden vastgesteld om, in voorkomend geval, volgens de regels die voor een statutenwijziging zijn gesteld, te beraadslagen en te besluiten over de ontbinding van de vennootschap en eventueel over andere in de agenda aangekondigde maatregelen. De zaakvoering zal haar voorstellen verantwoorden in een bijzonder verslag dat vijftien dagen voor de algemene vergadering ter beschikking van de vennoten wordt gesteld.

Il. Wanneer het netto actief gedaald is tot minder dan een vierde van het maatschappelijk kapitaal, kan de ontbinding worden uitgesproken door een vierde gedeelte van de ter vergadering uitgebrachte stemmen.

III, Wanneer het netto actief gedaald is tot beneden zesduizend tweehonderd Euro, kan iedere belanghebbende de ontbinding van de vennootschap voor de rechtbank vorderen.

Artikel 22. Vereniging der aandelen in een hand.

Het in een hand verenigd zijn van alle aandelen heeft niet tot gevolg dat de vennootschap wordt ontbonden.

Een natuurlijk persoon kan de enige vennoot zijn en blijft beperkt aansprakelijk voor de verbintenissen van de vennootschap. Hij kan de enige vennoot zijn van meerdere besloten vennootschappen met beperkte aansprakelijkheid, maar wordt geacht hoofdelijk borg te staan voor de verbintenissen van de tweede en volgende besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid die hij zou oprichten of waarvan hij de enige vennoot zou worden, behalve wanneer de aandelen wegens overlijden aan hem zijn overgegaan. Wanneer de enige vennoot een rechtspersoon is en indien binnen een jaar geen nieuwe vennoot in de vennootschap is opgenomen of deze niet is ontbonden, wordt de enige vennoot geacht hoofdelijk borg te staan voor alle verbintenissen van de vennootschap ontstaan na de vereniging van aile aandelen in zijn hand, tot een nieuwe vennoot in de vennootschap wordt opgenomen of tot de bekendmaking van haar ontbinding.

Artikel 23. Ontbinding en vereffening.

Bij ontbinding van de vennootschap, om welke reden en op welk tijdstip ook, wordt de vereffening door vereffenaars verricht die door de algemene vergadering worden benoemd; bij gebreke van zodanige benoeming geschiedt de vereffening door de zaakvoerders in functie. Deze benoeming zal bekrachtigd moeten worden of gehomologeerd moeten worden door de rechtbank van koophandel, overeenkomstig artikel 184 §1, lid 2 WM Venn.De vereffenaars of de zaakvoerders beschikken over de meest uitgebreide machten verleend door de wet, tenzij de algemene vergadering bij gewone meerderheid van stemmen anders besluit. De algemene vergadering bepaalt de eventuele vergoedingen van de vereffenaars. Het batig saldo van de vereffening zal verdeeld worden onder de vennoten, in overeenstemming met hun respectieve aandelen, in zover ze volgestort zijn. Zijn ze het niet, dan wordt eerst de gelijkheid tussen de vennoten onderling hersteld door terugbetalingen of bijstortingen, naar keuze van de vereffenaars; elk aandeel brengt immers een gelijk recht met zich mee. Het eventueel verlies zal in dezelfde verhouding verdeeld worden tussen de vennoten, zonder dat een vennoot nochtans verplicht kan worden meer te storten dan hetgeen hij in de vennootschap heeft ingebracht. Bij vereffening van de vennootschap komen alle reserves toe aan de vruchtgebruiker. Het maatschappelijk kapitaal wordt verdeeld tussen vruchtgebruiker en naakte eigenaar volgens de formule Ledoux.

Artikel 24. Woonstkeuze.

De aandeelhouders, de zaakvoerders, de commissarissen, de directeurs en vereffenaars die in het buitenland wonen, doen voor de uitvoering van de huidige statuten keuze van wconplaats in de maatschappelijke zetel waar hen geldig alle kennisgevingen, aanmaningen, dagvaardingen en betekeningen kunnen worden gedaan.

Artikel 25. Gemeen recht.

Voor alles wat niet in de onderhavige statuten is bepaald, wordt verwezen naar het Wetboek van Vennootschappen.

,

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijgevolg worden de bepalingen van dit Wetboek waarvan niet rechtmatig is afgeweken, geachtWin de onderhavige akte te zijn opgenomen en worden bepalingen die in strijd zijn met de dwingende voorschriften van dit Wetboek, geacht niet geschreven te zijn.

III, SLOT EN TIJDELIJKE BEPALINGEN.

Eerste boekjaar.

Het eerste boekjaar gaat in op datum van de neerlegging van het uittreksel van de oprichtingsakte ter griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, en eindigt op éénendertig december tweeduizend dertien ' (3111212013).

Eerste jaarvergadering.

De eerste jaarvergadering wordt gehouden in het jaar tweeduizend veertien (2014).

Controle.

De comparanten zijn van oordeel dat de vennootschap, bij het einde van het eerste boekjaar, niet zal beantwoorden aan de voorwaarden die het aanstellen van een commissaris verplicht stellen.

Verbintenissen voor rekening van de vennootschap in oprichting.

In toepassing van artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen, hebben de comparanten verklaard dat de vennootschap de verbintenissen overneemt, die door de voormelde oprichters in naam van de vennootschap in oprichting werden aangegaan te rekenen vanaf één januari tweeduizend en twaalf (01/0112012). Derhalve zullen deze verbintenissen geacht worden door de vennootschap zelf te zijn aangegaan, die aile rechten en verplichtingen die eruit voortvloeien overneemt, ter volledige ontlasting van de oprichters. Deze overneming zal maar effect sorteren van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen, De verbintenissen, aangegaan in de tussenperiode, zijn eveneens onderworpen aan artikel 60 Wetboek van Vennootschappen, en dienen, eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft, te worden bekrachtigd.

Bijzondere lastgeving

De oprichters geven bij deze bijzondere volmacht aan de Heer Charles Van den Broeck, wonend te 2860. Sint-Katelijne-Waver, Hogevelden 9, met recht van indeplaatsstelling, om:

- alle formaliteiten te vervullen inzake de inschrijvingen, de wijzigingen (voorgaande, huidige en toekomstige) en schrappingen van handels- en ambachtenondernemingen bij de ondernemingsloketten of andere administratieve diensten;

- alle formaliteiten te vervullen bij de griffies van de Rechtbank van Koophandel, met name de neerlegging en ondertekening van de nodige formaliteiten;

- de formaliteiten te vervullen inzake registratie BTW; met name de aanvraag van het BTW-nummer, de aangifte tot wijziging van registratie en de aangifte tot stopzetting van werkzaamheid.

Samen hiermee neergelegd:

- afschrift akte

Jean-Pierre Vanden Weghe

Notaris

"

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : getto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(a)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

08/09/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 30.06.2015, NGL 31.08.2015 15567-0470-012
21/06/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 06.05.2016, NGL 17.06.2016 16188-0180-012

Coordonnées
AERTS DANNY ELECTRICITEITSWERKEN

Adresse
KORENKORFSTRAAT 21 2800 MECHELEN

Code postal : 2800
Localité : MECHELEN
Commune : MECHELEN
Province : Anvers
Région : Région flamande