AFRIKAANS VROUWENNETWERK

Association sans but lucratif


Dénomination : AFRIKAANS VROUWENNETWERK
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 847.539.874

Publication

30/07/2012
ÿþIn de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

RECHTBANK

KOOPHANDEL

1 9 JULI 2012

ANTW6t{MEN

I l IlUl III IIIRI CII

*iai3asas*

beh. aat Bel Staa

11

Benaming : AFRIKAANS VROUWENNETWERK

Rechtsvorm : VZW

Zetel : HOLLEBEEKSTRAAT 98; 2660 HOBOKEN

Ondernemingsar : 0847.539.874

Voorwerp akte : OPRICHTING

Bij de Algemene Vergadering van 31 mei 2012 bij deze akte en tussen al de hieronder vernielde personen:

01 Melise Mukundwa, Palincstraat 144, 2100 Deume, geboren op 15 septembre 1993 te Mugambazi, Rwanda

02 Cécile Mukamanzi, Montignystraat 16; 2018 Antwerpen, geboren op 2 mei 1981 te Ruhango, Rwanda,

03 Agathe NYIRANSABIMANA, Landbouwstraat 110; 2020 ANTWERPEN, geboren op 15 mei 1962, te Gisuma, Rwanda

04 Aimée-Fidèle MUKUNDE, Landbouwstraat 110, 2020 Antwerpen, geboren op 25 maart 1990, te Mwendo-Kibuye, Rwanda

05 Marie-Claire MURORUHIRWE, Hollebeekstraat 98; 2660 Hoboken, geboren op 01 februari 1974, te Bumba, Rwanda

06 Serge Mukunzi NSENGIYUMUA, Landbouwstraat 110; 2020 ANTWERPEN, geboren op 16 juni 1993, te Edegem, België

07 Nathanael NUWAMAHORO, Montignystraat 16; 2018 Antwerpen, geboren op 24 december 1975 te Bwakira, Rwanda,



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/07/2012 - Annexes du Moniteur belge





Werd overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstige de wet van 27 juni 1921 zoals tot op heden gewijzigd en met de hiernavolgende statuten



TITEL 1  NAAM  ZETEL -- DOEL  DUUR

Artikel 1.

De vereniging draagt de naam "Afrikaans vrouwennetwerk ", afgekort AVN vzw.

Artikel 2.

De vereniging is gevestigd te Hollebeekstraat 98; 2660 Hoboen, in het gerechtelijke arrondissement van Antwerpen. De maatschappelijke zetel kan verplaatst worden door de Raad van beheer. De vereniging kan afdelingen oprichten in Vlaanderen en in Brussel.

Artikel 3.

De vereniging heeft tot doel:

- Het algemeen welzijn van Afrikaanse vrouwen bevorderen.

- Het onthaal en de integratie van Afrikaanse vrouwen bevorderen

- De zichtbaarheid en de ontplooing van Afrikaanse vrouwen bevorderen

- Ijveren voor het verzilveren en het benuten van de talenten van Afrikanse vrouwen

- De solidariteit tussen vrouwen uit verschillende gemeenschappen bevorderen

- Ijveren voor de bestrijding van kansarmoede en elke vorm van uitsluiting bij Afrikaanse vrouwen



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening.

~ . a

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

-De samenwerKing en het partnerschap tussen Afrikaanse vrouwenorganisaties onderling enerzijds en tussen deze en de andere vrouwenverenigingen en instellingen bevorderen

Artikel 4.

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, maar kan evenwel te allen tijde ontbonden worden in overeenstemming met artikel 26 van deze statuten.

TITEL I I: LEDEN

Artikel 5.

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen. Het Afrikaans vrouwennetwerk kan effectieve en toegetreden leden tellen.

Effectieve leden zijn diegenen die bij de oprichting deze statuten onderteken en diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden en waarvan een kopie wordt neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel in overeenstemming met artikel 26; novies, § 1, 3° van de huidige vzw-wetgeving. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk. Toegetreden leden zijn personen die door de Raad van bestuur, onder de door haar te bepalen voorwaarden, als ereleden, beschermleden, steunende of adviserende leden tot de vereniging worden toegelaten. Toegetreden leden hebben geen stemrecht op de algemene vergadering en tellen niet voor het quorum. De rechten en de verplichtingen van de toegetreden leden worden bepaald in een huishoudelijk reglement.

Artikel 6

Als lid kan tot het Afrikaans vrouwennetwerk toetreden ieder persoon of vereniging die hiertoe een aanvraag indient en als dusdanig door de raad van bestuur wordt beschouwd. De aanvraag tot lidmaatschap moet schriftelijk ingediend worden bij de voorzitter van de raad van bestuur.

Door de toetreding verbinden de [eden zich er toe de statuten en de reglementen van de vereniging na te leven en hun volte medewerking te verlenen.

Artikel 7

Een lid kan ten allen tijde ontslag nemen. Het ontslag moet schriftelijk aan de raad van bestuur ter kennis

worden gebracht.

Een lid kan slechts uitgesloten worden door de Algemene vergadering met een meerderheid van twee derde van de stemmen.

Ontslag nemende en uitgesloten leden of hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen derhalve nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

TITEL III: DE ALGEMENE VERGADERING

Artikel 8

De algemene vergadering is samengesteld uit aile leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij ontstentenis, door de oudste van de aanwezige beheerders. Enkel de effectieve leden hebben stemrechten tellen voor het quorum. Een lid kan zich door een ander lid op de Algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid kan slechts één ander lid vertegenwoordigen.

Artikel 9

De Algemene vergadering is bevoegd voor.

.Het wijzigen van de statuten

" Het benoemen en ontslaan van de beheerders

.Het goedkeuren van begrotingen en de rekeningen

" Het uitsluiten van een lid conform artikel 9 van deze statuten

Het vrijwillig ontbinden van de vereniging

" Het goedkeuren van het huishoudelijke reglement van de vereniging.

" Alle gevallen waarin deze statuten het vereisen

Artikel 10

De Algemene vergadering wordt tenminste eenmaal per jaar bijeengeroepen door de raad van bestuur voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en eenmaal voor de begroting van het komend jaar, en dit binnen de zes maanden na de afsluiting van het boekjaar. Het boekjaar van de vereniging loopt

" r T'

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

van 1 januari tot 31 december. In afwijking hiervan loopt het eerste boekjaar van de dag van de oprichting van de vereniging tot 31 december van het zelfde jaar van de oprichting.

Naast de gewone Algemene vergadering wordt een bijzondere Algemene vergadering door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist,

Artikel 11

De Raad van bestuur is verplicht de Algemene vergadering samen te roepen wanneer 115 van de effectieve leden daartoe een verzoek richt aan de raad van bestuur met vermelding van de te behandelen agendapunten. In dit geval is de raad van bestuur verplicht de Algemene vergadering samen te roepen binnen de 15 werkdagen met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten.

Artikel 12

De uitnodiging gebeurt bij gewone brief ondertekend door de voorzitter of de secretaris of via e-mail. Alle

effectieve leden moeten uitgenodigd worden tenminste acht werkdagen voor de vergadering.

De oproepingsbrief vermeldt de plaats, de dag, het uur van de vergadering en bevat de door de raad van bestuur vastgelegde agenda, Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1/20 van de effectieve leden en tenminste twee werkdagen voor de vergadering aan de voorzitter van de raad van bestuur wordt overhandigd, moet eveneens op de agenda worden vermeld.

Artikel 13

Elk stemgerechtigd lid beschikt over één stem op de Algemene vergadering.

Bij gewone vergadering worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en

vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van de stemmen is de stem van de voorzitter of diegene die op

dat ogenblik de vergadering voorziet, doorslaggevend.

Artikel 14

De statuten van het Afrikaans vrouwennetwerk kunnen gewijzigd worden slechts als de wijziging op de agenda is vermeld en indien 2/3 van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen waarop een geldig besluit zef genomen kunnen worden, ongeacht het aantal aanwezigen. Deze tweede vergadering mag niet binnen de 15 kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Voor elke statutenwijziging is een meerderheid van 2/3 der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist. Het doel van het Afrikaans vrouwennetwerk kan slechts gewijzigd worden met een meerderheid van 415 van de stemmen.

De uitsluiting van een lid kan besloten worden door de meerderheid van 2/3 der stemmen. Bovendien moet dit punt op agenda vermeld worden en het betrokken lid moet eveneens uitgenodigd worden om in zijn verdediging te voorzien.

Artikel 15

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en opgenomen worden in een bijzonder register dat ter inzage ligt op de zetel van het Afrikaans vrouwennetwerk. Dit register kan door de leden en de belanghebbende derden ingezien worden.

TITEL IVh DE RAAD VAN BESTUUR

Artikel 16

Het Afrikaans vrouwennetwerk wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit een voorzitter, een secretaris en een penningmeester en eventueel andere bestuurders. De bestuurders worden benoemd door de Algemene vergadering met een gewone meerderheid, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden, voor een hernieuwbaar mandaat van 3 jaar.

De Raad kan voor bepaalde handelingen en taken en voor daden van dagelijks bestuur zijn bevoegdheid of zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer bepaalde beheerders of zelfs aan een andere persoon, al dan niet lid van de vereniging. De raad van bestuur kan een directeur en éen adjunct-directeur benoemen voor het dagelijks bestuur.

De bestuurders zijn te allen tijde door de Algemene vergadering afzetbaar.

Een beheerder die vrijwillig ontslag neemt, deelt dit schriftelijk mee aan de raad van bestuur.

Artikel 17

De benoeming, ontslag en afzetting van een bestuurder moeten neergelegd worden op de griffie van de

rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging bekendgemaakt worden in

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

Artikel 18

De Raad van bestuur bestuurt het Afrikaans vrouwennetwerk en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. De Raad van bestuur is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die de weten deze statuten uitdrukkelijk aan de Algemene vergadering voorbehouden. De voorzitter is bevoegd om de vereniging te vertegenwoordigen en akten en documenten rechtsgeldig te tekenen die de vereniging engageren. De voorzitter of bij ontstentenis van deze, een daartoe aangeduide bestuurder of een gevolmachtigde derde, kan de stukken van het dagelijkse bestuur en de ontlastingen aan de Post geldig ondertekenen.

De Raad van bestuur benoemt en ontslaagt de leden van het personeel van het Afrikaans vrouwennetwerk.

Artikel 19

De Raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders.

De vergaderingen van de Raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter of, bij ontstentenis, door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Artikel 20

De Raad van bestuur kan geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is, De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van diegene die hem vervangt doorslaggevend.

Artikel 21

Het Afrikaans vrouwennetwerk kan commissarissen benoemen, zowel uit haar leden als uit derden, wanneer

de algemene vergadering hieromtrent rechtsgeldig een beslissing heeft genomen.

TITEL V: INKOMSTEN, BUDGET EN REKENINGEN

Artikel 22

De vereniging haalt haar inkomsten uit:

1- De ledenbijdragen, vastgelegd op een maximum van 25,00 EURO voor fysieke

personen en 50 EURO maximum voor rechtspersonen, per jaar.

2-Ontvangsten verkregen door activiteiten.

3-Giften, legaten en leningen;

4-Subsidies

Artikel 23

Ieder jaar op 31 december wordt de jaarrekening van het verlopen jaar afgesloten en wordt de begroting voor het volgende jaar opgemaakt. De Raad van bestuur legt de jaarrekening en de begroting ter geodkeuring voor aan de Algemene Vergadering.

Artikel 24

De boekehouding wordt gevoerd in overeenstemming met het bepaalde in artikel 17 van de VZW-wet en

daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

TITEL VI: WIJZIGING VAN DE STATUTEN EN PATRIMONIUM IN GEVAL VAN OPHEFFING VAN DE VERENIGING.

Artikel 25

Elke wijziging in de statuten voorgesteld door de Raad van Beheer

of door ten minste één twintigste van de leden moet worden medegedeeld aan

de leden in de uitnodiging die de Algemene Vergadering bijeenroept. Deze

laatste kan wettig bijeenkomen als ten minste twee derde van de leden

aanwezig of vertegenwoordigd is. De wijziging kan maar met twee derde van

de stemmen goedgekeurd worden, De wijziging van de doelstellingen van de vereniging kan

goedgekeurd worden door een meerderheid van vier vijfde van de aanwezige of vertegenwoordigd leden.

Artikel 26

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3 van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn, Het voorstel tot vrijwillig ontbinding moet uitdrukkelijk op de agenda van de

I .

Voor-

behouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

Algemene vergadering vermeld worden. Zijn geen 2/3 van de leden op deze Algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen, Deze keer beraadslaagt de algemene vergadering ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

De ontbinding wordt geldig besloten door de meerderheid van 4/5 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 27

De Algemene vergadering of, bij gebrek daarvan, de rechtbank, benoemt één of meer vereffenaars en

bepaalt hun bevoegdheden alsmede de vereffeningvoorwaarden.

De activa, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een andere vereniging die dezelfde of gelijkaardige doelstelling nastreeft.

Artikel 28

Alles wat in deze statuten niet is voorzien wordt geregeld door de Wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de

wet van 2 mei 2002 en het huishoudelijke reglement.

Aldus opgemaakt en aangenomen met eenparigheid van stemmen waarvan ieder lid een exemplaar ontvangt. Eén exemplaar is bestemd voor neerlegging op de griffie van de rechtbank van koophandel en het laatste exemplaar is bestemd voor het register der beraadslagingen van de algemene vergadering.

De Algemene vergadering heeft bij deze gelegenheid de volgende bestuurders benoemd:

1. Voorzitter: Marie-Claire MURORUHIRWE, Hollebeekstraat 98; 2660 Hoboken, geboren op 01 februari 1974, te Bumba, Rwanda

2. Penningmeester: Serge Mukunzi NSENGIYUMUA, Landbouwstraat 110; 2020 ANTWERPEN, gebaren op 16 juni 1993, te Edegem, België

3. Secretaresse: Melise MUKUNDWA, Palincstraat 144, Deume, geboren op 15 septembre 1993 te Mugambazi, Rwanda

Deze statuten werden goedgekeurd door de Algemene vergadering gehouden te Antwerpen op 31 mei 2012.

op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
AFRIKAANS VROUWENNETWERK

Adresse
HOLLEBEEKSTRAAT 98 2660 HOBOKEN(ANTW)

Code postal : 2660
Localité : Hoboken
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande