AITABIA

Association sans but lucratif


Dénomination : AITABIA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 846.138.522

Publication

05/06/2012
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

RECHTBANK

KOOPHANDEL

2 4 ME1 2012

ANTW RPFN

I IIflI I II II 11H O

*iaioo~o~*

I

' 0.846.13

.522

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : Aitabia

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Onderwijsstraat 26, 2060 Antwerpen

Onderwerp akte : Oprichting

Uittreksel uit de Algemene Statutaire Vergadering van tussen de ondergetekenden en hierna genoemde personen:

01.Razoukki El Yaakoubi Ahmed

02.Yaagoubi Mustapha

03.Lamsiah Mimoun

Zijn overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de wet van 27. juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 02 mei 2002.

STATUTEN

A. Benaming, zetel, doel en duur.

Art 1, De vereniging zonder winstoogmerk heeft als naam Aitabia.

Art 2. De zetel is gevestigd te Onderwijsstraat 26, 2060 Antwerpen in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen. De raad van bestuur kan de zetel naar een andere plaats in het Vlaams Ge-'west overbrengen.

Art 3. De vereniging heeft als doel

-integrale ondersteuning geven aan mensen die in moeilijke leefomstandigheden leven om zo hun

maatschappelijke positie binnen de eigen samenleving te versterken in Marokko.

-De maatschappelijk integratie van de Marokkaanse mensen in België bevorderen.

In Marokko:

Ode gezondheid en het welzijn van de bevolking te bevorderen door verbetering van de infrastructuur en'

door preventie;

Oonderwijssituatie verbeteren en het analfabetisme van de lokale bevolking bestrijden,

Doverdracht verwezenlijken van knowhow, methodiek, logistiek en techniek om landbouwers en bedrijven

zelfstandig te helpen functioneren;

Ohet ontwikkelen en ondersteunen van watervoorzieningsprojecten

ode bevolking sensibiliseren om het culturele erfgoed te eren en te bewaren.

In België:

Ode ouders bij het schoolgebeuren betrekken, studiebegeleiding organiseren voor jongeren met achterstand

of leerproblemen, hen helpen bij beroepskeuze en sollicitatie;

Q'lezingen, debatavonden en discussies organiseren over maatschappelijke thema's zoals racisme, discriminatie, onderwijs, ontwikkelingshulp, cultuur, geschiedenis, religies, enz.;

Q'uitwisselingsprojecten organiseren tussen Marokkaanse en Belgische mensen om elkaars cultuur te leren

ontdekken en waarderen;

Ode mensen sensibiliseren voor de samenlevingsproblemen en voor de Noord-Zuid problematiek;

Ode dialoog tussen autochtonen en allochtonen bevorderen;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden . Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

De vereniging kan alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van dit doel rechtsreeks of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven is bepaald,onder meer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen,verhuren,personeel aanwerven,rechtgeldig overeenkomsten afsluiten;fondsen inzamelen,kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. ln het kader van het realiseren van het maatschappelijk doel kan de vereniging zelfs niet lucratieve van koophandel stellen.

De vereniging kan meer algemeen, alle middelen aanwende die tot de verwezenlijking van het doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven is bepaald alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen, ln het kader van het realiseren van haar doel, kan de vereniging zelfs daden van koophandel stellen.

Art 4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden door de algemene vergadering, beraadslagend overeen-ikom-istig de wet en haar statuten.

B. Leden

Art 5. De vereniging zal steeds uit minstens 3 leden bestaan. De eerste le-den zijn de on-dertekenaars van deze akte. Wordt lid van de vereniging, iedere persoon die door de raad van bestuur met meerderheid van stemmen wordt aamvaard.

Art 6. Elk lid is vrij uit de vereniging te treden. Het ontslag geschiedt per brief gericht tot de raad van bestuur. Een lid kan alleen door de algemene vergadering worden uitgesloten; dergelijke beslissing moet met een meerderheid van twee derden van de stemmen worden genomen.

Art 7. Uittredende of uitgesloten leden, alsook de erfgenamen of rechthebben-den van overleden leden, kunnen geen aanspraak maken op het bezit van de verenhging noch op teruggave van hun bijdragen.

Art 8. De algemene vergadering bepaalt jaarlijks de bijdrage van de leden. De jaarlijkse bijdrage mag 15¬ niet te boven gaan.

C. Algemene vergadering.

Art 9. Alle leden worden ten minste acht dagen tevoren voor de algemene vergadering opgeroepen per gewone brief door de raad van bestuur. De agenda wordt bij de oproe-ipingsbrief gevoegd. Elk voorstel, ondertekend door ten minste één twintigste van de leden, wordt op de agenda gebracht.

Art 10. Alle bevoegdheden die de wet niet uitdrukkelijk verleent aan de algemene vergadering, worden toegekend aan de raad van bestuur. De algemene vergadering is bevoegd voor:

" de wijzigingen van de statuten;

.de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

" de kwijting aan de bestuurders;

" de goedkeuring van de begroting en de rekening;

" de ontbinding van de vereniging;

" de uitsluiting van een lid;

" alle gevallen waarin de statuten dat vereisen, zoals het vaststellen van de jaarlijkse ledenbijdrage.

Art 11. De algemene vergadering komt minstens éénmaat per jaar bijeen, voor de goed-keuring van de rekeningen van het voorbije jaar en de begroting van het vol-gend jaar. Ze wordt ook bijeengeroepen in de gevallen bepaald bij de wet of de statuten of wanneer ten minste één vijfde van de leden het vraagt.

Art 12, De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of door de

oudste van de aanwezige bestuurders.

Elk lid heeft één stem en de besluiten worden genomen bij meerderheid van de aanwezige of

vertegenwoordigde leden, behalve in de gevallen waar de wet of de statuten anders bepalen.

De leden kunnen zich laten vertegenwoordigen door een lasthebber, al dan niet lid van de vereniging,

Art 13. Van de beslissingen van de algemene vergadering worden notulen opge-maakt die door de voorzitter en een tweede bestuurder worden ondertekend. Deze notulen, het register van de leden en alle boekhoudkundige stukken van de vereniging worden bewaard op de maatschappelijke zetel, waar de leden van de vereniging, alsook derden die enig belang kunnen aantonen, er kennis kunnen van nemen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

D. Raad van Bestuur

Art 14. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste 3 leden. Zij moeten lid zijn van de vereniging. De leden van de raad van bestuur worden benoemd door de algemene vergadering voor een termijn van twee jaar en zijn herkiesbaar, Zij oefenen hun ambt ten kosteloze titel uit.

Art 15. De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter en, zo ge-wenst, een ondervoor-zitter, een secretaris en een penningmeester.

Art 16. De raad van bestuur kan alle handelingen verrichten die nodig of dien-stig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vereniging, behalve die, waarvoor volgens de wet of de statuten, alleen de algemene vergadering be-ivoegd is.

Art 17. Ingeval van vacature ontstaan door het vertrek van een bestuurder, be-noemt de algemene vergadering een nieuwe bestuurder om het opengevallen mandaat te vol-tooien.

Art 18. De raad van bestuur geeft rekenschap aan de algemene vergadering over zijn bestuur gedurende het afgelopen jaar. Hij onderwerpt de rekeningen van het verlopen jaar en de begroting voor het volgend jaar aan de goedkeuring van de algemene vergadering. Het maatschappelijk jaar vangt aan op 1 januari en eindigt op 31 december.

Art 19. De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur toevertrouwen aan iedere door hem gekozen persoon, al dan niet lid van de vereniging, drager van een schrif-itelijke volmacht.

Art 20. De vereniging wordt geldig vertegenwoordigd in akten door een bestuurder. Ze wordt geldig verte-gen-woordigd in rechte door een bestuurder of door een persoon daar-'toe door de raad van bestuur aangeduid.

E. Statutenwijzigingen en ontbinding

Art 21. Over een statutenwijziging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Wanneer de wijziging betrekking heeft op het doel waarvoor de vereniging is opgericht kan zij alleen worden aan genomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

De tweede vergadering mag niet binnen de vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Art 22. Ingeval van ontbinding worden de activa overgedragen aan de vereniging of instelling die het best het doe! van de vereniging benadert.

Art 23. Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is voorzien, is de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 02 mei 2002, van toepassing.

F. Benoeming van bestuurders

M6D 2.2

Luik B - Vervolg

Op deze stichtingsvergadering werd door de Algemene Vergadering met eenparigheid van stemmen beslist

om volgende leden als bestuurders te benoemen:

Razoukki El Yaakoubi Ahmed,

Yaagoubi Mustapha

Lamsiah Mimoun

" xodr-' behouden

aan het

Belgisch Staatsblad



G. Samenstelling van de raad van bestuur

De raad van bestuur heeft met eenparigheid van stemmen beslist de functies als volgt vast te leggen: Razoukki El Yaakoubi Ahmed, Onderwijsstraat 26; 2060 Antwerpen, 01/01/1974, Ouled Tabla Mtalsa, Voorzitter

Lamsiah Mimoun, Aloïs De Laetstraat 6 bus 6.11; 2020 Kiel, 01/01/1958, Metalsa, Penningmeester Yaagoubi Mustapha, Joe Englíshstraat 63 bus 47; 2140 Borgerhout, 01/04/1978, Metalsa, Secretaris

Tegenover derden is de vzw vertegenwoordigd door de voorzitter.

Opgemaakt te Antwerpen, op 01/04/2012

(handtekeningen oprichters)

Razoukki El Yaakoubi Ahmed

Voorzitter

Lamsiah Mimoun

Penningmeester

Yaagoubi Mustapha

Secretaris

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto " Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o}n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
AITABIA

Adresse
ONDERWIJSSTRAAT 26 2060 ANTWERPEN 6

Code postal : 2060
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande