AKKERDJU

Association sans but lucratif


Dénomination : AKKERDJU
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 445.684.712

Publication

11/03/2011
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



GELEGD



GRIFFIE RECHTBANK VAN







01 MAIc12011'

` " iioava~o*

KOOPHANDEL TURNHOUT

GrittiPgriffier





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0445.684.712 Benaming

(voluit) : VZW Akkerdju (verkort) : VZW Akkerdju Rechtsvorm : " VZW

Zetel: ~OkG1

Onderwerp akte : Aanpassing statuten VZW Akkerdju

De ondergetekende, huidige bestuursleden hebben op 'datum' unaniem besloten tot aanpassing van de statuten van de Vereniging Zonder Winstoogmerk "Akkerdju", waarvan de statuten nu als volgt luiden;

I. Benaming, maatschapelijke zetel, doel

Rechtsvorm

De verenging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna VZW genaamd) op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 (hierna genoemd de VZW-wet)

Artikel 1: Naam

De VZW draagd de naam "Akkerdju". De benaming zal altijd wqorden voorafgegaan of gevolgd door de woorden "Vereniging Zonder Winstoogmerk" (VZW)

Artikel 2: Zetel

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 2321 Hoogstraten - Meer, Donckstraat 10, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Turnhout.

De zetel kan worden overgebracht naar een andere plaats in de agglomeratie, ingeolge een eenvoudige beslissing van de raad van besetuur, die eveneens administratieve zetles kan oprichten.

Artikel 3: Doel en activiteiten

De VZW heeft tot doel culturele evenementen aan de jeugd toe bieden.

Artikel 4

Om dat doel te verwezenlijken mag de vereneing alle roerende en onroerende goederen die daartoe nodig zijn, bezitten, kopen, verkopen, huren, verhuren, in grondplan en schrift uitgeven, allerhande bijeenkomsten. tentoonstellingen, cinemavoorstellingen, voordrachten, tombola's, net een woord alle gewenste bewerkingen verrichten.

Zij mag aan andere stichtingen en ondernemingen van dergelijke aard deelnemen. Ook mag zij

liefdadigheidinstellingen zonder onderscheid steunen. ` r

Artikel 5: Duur

De VZW is opgericht voor onbepaalde duur

De vereniging kan niet worden ontbonden zolang er tenminste 5 leden zijn.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

Il. Soorten leden, toelating

Artikel 6

De VZW omvat twee soorten leden:

a) De effectieve leden

Het aantal is niet beperkt, zonder minder dan vijf te mogen bedragen.

De toetreding van nieuwe effectieve leden kan alleen maar geschieden door cooptatie en mits akkord van ten minste twee derden van de effectieve leden die deelnemen aan de algemene vergadering, warvan de dagorde het voorstel tot cooptatie vermeldt. De kandidaat die wenst opgenomen te worden als effectief lid, moet hiertoe een schrifeiijke aanvraag bij de raad van besteuur indienen.

Het staat de effectieve leden virj op elk tijdstip ontslag te nemen, mits de raad van besteuur hiervan op voorhand schriftelijk in kennis stelt. Ook effectieve leden dinenen in regel te zijn met de bijdragen vermeld onder art. 27.

b) De toegetreden leden

Waarvan het minimun- nocht het maximum- aantal beperkt is. Zij kunnen geraadpleegd worden over de middelen die moeten aangewend worden om het doel van de vereniging te verwzenlijken. Zij zullen uitgenodigd worden hiertoe hun effectieve medewerking te verlenen door reglement van innerlijke orde dat dient te worden opgesteld door de raad van bestuur.

Om gewoon lid te zijn moet men:

de onderhavige statuten aannemen,

minimum 12 jaar oud zijn;

in regel zijn met de bijdragen vermeld onder art. 27.

Het regelement van innerlijke orde zoals opgetsteld door de raad van bestuur respecteren.

Artikel 7: Uitsluiting

Wordt uitgesloten, op voorstel van de raad van besteuur en met recht van beroeop bij de algemene vergadering, in overeenstemming met art. 12 der wet van 27 juni 1921, ieder lid wiens gedrag of werking van aard zijn om de vereniging te schaden.

Artikel 8

Ontslaggevende of uitgesloten leden, hetzij effectieve leden, hetzij toegetreden leden, hebben hoegenaamd niet het minste recht op bezit of op het gedeelte van het bezit van de vereniging.. Het is hun daarenboven niet toegelaten de zegels te doen leggen, noch boedelbeschrijving, noch afrekening te vorderen.

Hetzeirde geldt voor de erfgenamen, schuldeisers of rechthebbenden van een overleden lid.

III De Raad van Bestuur

Artikel 9. Bestuurder

De vereniging wordt bestuurd door een raad bestaande uitminstens drie leden, gekozen voor een termijn van drie jaren.

De raad van bestuur wordt door de algemene vergadering aangesteld.

De raad van bestuur wijst onder de bestuurders onderling een voorzitter, secretaris en penningmeester aan.

De uittredende leden zijn herkiesbaar.

De bestuurders zijn persoonlijk niet gebonden door de verbintenissen van de vereniging. Hun verantwoordelijkheid is beperkt tot de uitvoering van de ontvangen lastgeving.

MOD 2.2

Artikel 10: Vervanging

Wie een overleden, ontslaggevend of uitgesloten lid van de raad van bestuur vervangt, is sletchs aangesteld voor een tijdsruimte gedurende dewelke het lid dat hij vervangt nog te zetelen heeft.

Artikel 11: Dagelijks bestuur

De voorzitter roept de raad van bestuur samen. Twee andere leden van de raad van bestuur hebben samen hentzelfde recht. Bij staking van stemmen is deze van de voorzitter of van het effectieve lid dat hem vervangt, beslissend

Artikel 13: Verslaggeving

De beraadslagingen en beslissingen worden in het bijzonder verslagboek aangetekend. Voorzitter en sectreatris tekenen de eventuele verslagen ervano f uitreksels eruit.

Artikel 14: Macht

De raad van bestuur heeft inzake bestuur vand e vereniging de uitgebreidste macht, en om te beschikken en om de vereniging te beheren, te besturen en te vertegenwoordigen.

Binnen deze perken valt al wat door deze statuten niet is voorbehouden aan de algemene vergadering of bepaald door de wet in de bevoegdheid van de raad van bestuur.

Hij kan namelijk alle betalingen doen en ontvangen en daarvan kwijtschriften geven of eisen, alle inbewaargevingen doen verwisselen of vervreemden, alsook in huur geven of nemen, zelfs voor langer dan

e negen jaar, aile officikele en private subsidies en tegemoetkomingen aanvraarden, alle kontrakten, verkopenen ondernemingen aannemen en sluiten, alle leningen aangaan, met of zonder waarborg, de maatrschappelijke onroerende goederen met hypotheek bezwaren, alle leningen en voorschotten met beding van dadelijke uitwinning aangaan en toestaan, alle rechten uit verbintenissenof alle zakelikjke rechten verzaken, alsook alle zakelijke of persoonlijke zekerheidsstellingen, handlichting geven voor of na de betaling van alle gepriviligeerde, pleitenzowel als eiser dan als verweerder, vooralle rechtsmachten en alle vonnissen uitvoeren, dadingen

re aangaan, compromis sluiten.

Het is eveneens de raad van bestuur die, op eigen hand of op afvaardiging, alle agenten, bedienden of personeelsleden van de vereniging benoemt of ontslaat, en hun taken, bezoldigingen en bevoegdheden vaststelt.

Voor alles wat binnen de bevoegdheid valt van de raad van bestuur is de vereniging wettig gehouden door de handtekening van de voorzitter en de sectretaris samen.

Zij dienen nochtans verantwording te geven aan de raad van bestuur. Tegenover het bestuur der posterijen, spoorwegen, telegraaf en telefoon, is de handtekening van de voorzitter of secretaris voldoene, die gemachtigd

zijn een mandataris voor daden vàn dagelijks beheer aan te stellen.

eitt

+, De rechtsvorderingen, zowel als eisende partij dan-als verwerende, worden in naam van de vereniging door

eitt de raad van bestuur gevoerd, op vervolging en benaarstigirigvan zijn voorzitter of van een hieroee afgevaardigd

bestuurder. _

e

te

III De Algemene Vergadering

tu

Artikel 15: Agenda

b) Goedkeuring der rekeneingen

c) Evedntuele herkiezing van de raad van bestuur

I: Artikel 16: Bevoegdheden

De algemene vergadering beslist over:

a) Het wijzigen van de standregelen.

b) Het benoemenen afstellen van de effectieve leden van de raad van bestuur

c) Het goedkeuren van de rekeningen en van de begroting

d) Het ontbinden van de vereniging en het bestemmen van haar bezit

I:

De Algemene Vergadering van de effectieve leden wordt van rechtswege gehouden binnen de eerste drie

maanden van het burgerlijke jaar, en heeft als verplichte dagorde:

a) Verslag over de bedrijvigheid gedurende het verlopen jaar

.N

Mao22

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

e) Het bepalen van de maximumbijdrage

f) Het uitsluiten der leden.

g)De toetreding van de effectieve leden.

Artikel 17: Geldig vergaderen

De algemene vergadering is geldig samengesteld, welk ook het aantal aanwzigen zij de meerderheid beslist, behoudens de gevallen waarbij de wet of de statuten er anders over beslissen (zie verder artikel 19: quorum en stemmingen)

Artikel 18: Oproeping

De uitnodiging voor de algemene vergaderring wrodt minstens 8 dagen vorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle effectieve leden verstuurd per gewone post of E-mail of manueel.

De oproeping bevat de agendapunten. Na de kenbaarmaking van de dagorde kunnen punten worden toegevoegd mits akkoord van twee derde van de aanwezige effectieve leden.

Bijzondere bijeenkomsten in een Buitengewone Algemene Vergadering kunnen worden samengeroepen op verzoek van minstens een vijfde van de bestuursleden. De uitnodiging wordt minstens 8 (bijvoorbeeld 15 dagen) voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle bestuursleden verstuurd.

Artikel 19: Quorum en stemming

Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden. De wijziging van de statuten vereist een beraadslaging in een vergadering die voldoet aan een quorum van twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden. Ingeval op de eerste minder dan twee derde van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden die geldig kan beraadslagen ongeacht eht aantal aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden. De tweede vergadering mag neit binnen de 15 dagen volgend op de eerste vergadering gehouden worden. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden. Enkel wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden vereist ze een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden.,

Artikel 20: Verslagen

De besluiten van de Algemene Vergadering worden gebundeld en bewaard bij de voorzitter. Zij zijn voor de leden ter inzage beschikbaar en de effectieve leden kunnen op aanvraag een afschrift ontvangen.

Artikel 21: Bijzondere algemene vergadering

Een bijzondere algemene vergadering mag samengeroepen worden telkens als de raad van bestuur het nodig acht. De bijeenroeping van eena (gemene vergadering is noodzakelijk wanneer een vifjde van de effectieve leden het vraagt, en wel binnen de veriten dagen na de datum waarop de aanvraag in het bezit van de raad van bestuur is gekomen.

IV Verscheidenheden

Artikel 22: Wijzigin der standregelen

Elk voorstel dat tot doel heeft wijzigingen te brengen aan de standregelen, benoemingen of astellingen van de leden van de raad van bestuur, ontbinding der vereniging, moet uitgaan van de raad van bestuur of van tenminste een derde van de effectieve leden.

Artikel 23: Vervanging, toevoeging

De effectieve leden is het niet toegelaten zich door een derde persoon op de algemene vergadering te laten vertegenwoordigen.

Artikel 24: Jaarverslag

Ieder jaar in het eerste kwartaal wordt door de raad van bestuur de jaarrekening van het verlopen jaar afgesloten en wordt de begroting voor het volgend jaar opgemaakt. De Raad van Bestuur legt de jaarrekening end e begroting ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering.

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 VZW-wet en daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten. De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel.

 Voor.

behoyden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Chili B - Vervolg

Artikel 25: Ontbinding en vereffening

Bij ontbinding van de vereniging wijst de Algemene Vergadering en vereffenaar aan, waarvan zij de opdracht omschrijft. In geval van ontbinding en vereffening. beslist de Algemene Vergadering over de bestemming van het vermogen van de VZW dat zal worden toegekend aan een andere vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant doel, werkzaamin Belgie.

Alle bgeslissingen betreffende de ontbinding, de vereffingsvoorwaardén, de benoeming en de ambtsbeeindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffing en de bestemming van het actief worden neergelegd op de griffie en bekendgemaakt in de bijlage van het Belgisch Staatsblad.

Artikel 26: Overige

Voor alles wat door onderhavige standregelen niet voorzien is, zoals de wijze van regeling van de rekeningen en de regelen te volgen in geval van wijziging aan de statuten, verklaren de ondertekenden zich in de eerste plaats te houden aan de bepalingen van de VZW wet, en subsidiarlijk aan de bgepalingen van het Burgelijk Wetboek en het gemeen recht.

Artikel 27: Bijdrage

De maximumbijdrage van de leden wordt vastgesteld op 100 euro.

Artikel 28: Bekendmakingsvereisten

De bgenoeming van de effectieve leden van de raad van bestuur en hun ambtsbeeindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en van een uitreksel daarvan bestemd om in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt. Uit de stukken moet blijken of de personen die de VZW vertegenwoordigen, de VZW ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden.

Tot zover het overzicht van de statuten.

Bijkomende beslissingen:

De ondergetekende, huidige bestuursleden hebben eveneens op 'datum' unaniem besloten tot ontslag van de huidige voorzitter Oomen Andre, de huidige secretaris Adriaansen Marcel en de huidge penningmeester Van Gils Josephus.

Deze worden vergangen door; Nick De Ruysscher als voorzitter, Jansen Nico als penningmeester en Roos Wim als secretaris en dit vanaf heden, 'datum'

Ondergetekende voorzitter penningmeester secretarris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
AKKERDJU

Adresse
DONCKSTRAAT 10 2321 MEER

Code postal : 2321
Localité : Meer
Commune : HOOGSTRATEN
Province : Anvers
Région : Région flamande