ALBATROS VLIEGT ERIN

Association sans but lucratif


Dénomination : ALBATROS VLIEGT ERIN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 547.668.631

Publication

19/03/2014
ÿþMOD 2.2

Ondernemingsnr : Benaming

(volut) : VZW ALBATROS VLIEGT ERIN

(verkort) :

Rechtsvorm.: vzw

Zetel : Veldstraat 65+; 2430 Laakdal

Onderwerp akte : oprichting vzw albatros vliegt erin

Vzw Albatros vliegt erin

Statuten

De ondergetekenden:

Heus, Dieter, Vogelzang 21; 2430 Laakdal

Peeters, Dries, Akkerwinde 22; 2430 Laakdal

Wouters, Toon, Ursulinenstraat 5a; 2430 Laakdal

Goor, An, Steenbergen 62; 2430 Laakdal

Celen, Bert, Steenbergen 109; 2430 Laakdal

Vermesen, Cindy, Ursulinenstraat 19; 2430 Laakdal

Wouters, Jef, Ursulinenstraat 5a; 2430 Laakdal

Maes, Karin, Beustereind 74; 2430 Laakdal

Van Hove, Ils, Meerlaarstraat 22; 2430 Laakdal

Mondelaers, Paul, Houthoek 64; 2430 Laakdal

Nijsmans, Hilde, Besauw 6; 2430 Laakdal

Ceustermans, Jan, Besauw 6; 2430 Laakdal

Nicasie, Els, Steenbergen 16, 2430 Laakdal

verklaren bij deze tussen hen en al degenen die later tot de vereniging zullen toetreden, wat volgt overeen te komen.

HOOFDSTUK I - Naam, zetel, doel, duur

Artikel 1. Onder de benaming "Albatros vliegt erin" wordt voor onbepaalde duur een vereniging zonder winstoogmerk opgericht, beheerd door de Wet van 27 juni 1921.

Art. 2. De zetel van de vereniging is gevestigd op het adres Veldstraat 65+, 2430 Laakdal, in het gerechtelijk arrondissement Turnhout.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel: het nemen en steunen van initiatieven die de opvoeding van kinderen en jongeren bevorderen met de jeugdbewegingsmethoden eigen aan Chirojeugd.De vereniging erkent en onderschrijft de rechten van de mens, zoals die werden goedgekeurd op de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, op 10 december 1948, en de rechten van het kind in het bijzonder, zoals die werden goedgekeurd op de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties op 20 november 1989.0m dat doel te bereiken, mag de vereniging studiecentra, jeugdhuizen, buitenverblijven en verlofhuizen, speelpleinen en andere inrichtingen van gelijke aard oprichten, beheren en steunen; en mag ze tijdschriften, boeken, brochures en vlugschriften uitgeven en verspreiden.Zij mag in het algemeen elk Initiatief nemen, bevorderen en steunen in verband met de opvoeding van de jeugd.Zij mag belang hebben in alle zaken die een gelijkaardig doel nastreven.Zij mag roerende en onroerende goederen bezitten, hetzij in eigendom, hetzij in vruchtgebruik of

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

IJIMIU101.

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NCC.

GRIFFIE RECHTBANK VAN

p 5 MM 2014

KOOPHANDEL TURNHOUT

Grieg riffier

luili

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Mau 2.2

erfpacht, die kunnen helpen om haar doel te bereiken.Zij mag hulp verlenen aan alle organisaties met een christelijk opvoedkundig karakter.

HOOFDSTUK Il - Lidmaatschap en verplichtingen

Art, 4. De vereniging bestaat uit werkende en toegetreden leden.

Art. 5. Werkende en toegetreden leden, ontslagnemende of uitgesloten leden, en de erfgenamen of rechthebbenden van overleden leden hebben geen enkel recht op het vermogen van de vereniging, noch tijdens het bestaan, noch bij ontbinding ervan. Zij kunnen het bedrag van hun bijdrage niet terugeisen.

Art. 6. Het aantal werkende leden is onbeperkt en minimum tien.

Art. 7, De Algemene Vergadering beslist over de aanneming van nieuwe werkende leden. Tegen die beslissing is geen beroep mogelijk.Nieuwe werkende leden worden voorgesteld voor de duur van een mandaat in de vereniging, voor een bepaalde duur of voor onbepaalde duur. Kunnen van rechtswege als werkend lid worden opgenomen, op hun eenvoudige vraag, en dit voor de duur van hun mandaat tot maximum drie jaar en hernieuwbaar:

- de leiding van chiro albatros ;

- de proost en volwassen begeleider van chiro albatros;

- de leden van het activiteitencomité of oudercomité van chiro Groot-Vorst.

De aanvaarding van het lidmaatschap wordt genoteerd in het ledenregister met de modaliteiten die eraan verbonden zijn, gevolgd door de handtekening van twee bestuurders.

Art. 8. Elk werkend lid kan altijd ontslag nemen uit de vereniging door dat schriftelijk kenbaar te maken aan de Raad van Bestuur.Leden van wie de modaliteiten uit het ledenregister niet meer vervuld zijn, nemen op die datum van rechtswege en automatisch ontslag uit de vereniging. Het einde van het lidmaatschap wordt genoteerd in het ledenregister, met de reden van beëindiging, en wordt ondertekend door 2 bestuurders.

Art. 9. De verplichting van elk werkend lid is strikt beperkt tot het bedrag van zijn bijdrage. Die wordt jaarlijks

door de Raad van Bestuur vastgesteld. Zij mag niet hoger zijn dan 25 euro.

Sectie 2. Toegetreden leden

Art. 10. Elke natuurlijke persoon die aangesloten is bij chirogroep albatros, en voor wie lidgeld betaald wordt, is van rechtswege toegetreden lid. Alle vrijwilligers die aangesloten zijn bij een comité opgericht door chiro albatros zijn eveneens toegetreden lid. Verder kan elke natuurlijke persoon, rechtspersoon of organisatie die de doelstelling van de vzw ondersteunt een aanvraag indienen om toegetreden lid te worden bij de Raad van Bestuur.

Art, 11. De Raad van Bestuur beslist naar eigen inzicht en zonder verdere motivatie over de aanvaarding van toegetreden leden.

Art. 12. Toegetreden leden hebben enkel de rechten en de plichten die in deze statuten worden omschreven.

Art. 13. Toegetreden leden hebben geen stemrecht op de Algemene Vergadering.

Art. 14. Toegetreden leden worden door de vereniging verzekerd voor Burgerlijke Aansprakelijkheid tijdens de activiteiten van de vereniging.

HOOFDSTUK III - Algemene Vergadering

Art. 15. De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle werkende leden. Derden (ook toegetreden leden) kunnen uitgenodigd worden voor de Algemene Vergadering, Zij hebben evenwel geen stemrecht. De hoofdleiding van chiro albatros zijn ook voorzitters van de Algemene Vergadering.

Art 16. De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

a) het wijzigen van de statuten;

b) het benoemen en afzetten van de bestuurders;

c) desgevallend, de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging in het geval dat een bezoldiging wordt toegekend;

d) de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

e) het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen;

f) het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

g) het uitsluiten van een lid;

h) de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

i) alle gevallen waar deze statuten dat vereisen. MOD2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art, 17. Er moet jaarlijks minstens één Algemene Vergadering gehouden worden.Een buitengewone vergadering kan gehouden worden telkens als het belang van de vereniging het eist, en wanneer ten minste één vijfde van de leden het aanvraagt.

Art. 18, De bijeenroeping gebeurt door de voorzitter van de Algemene Vergadering, per brief, fax of e-mail, verzonden minstens acht dagen vóór de vergadering.

Art. 19. Elk werkend lid kan zich door een ander werkend lid laten vertegenwoordigen, maar alleen via een geschreven volmacht. Niemand mag meer dan één volmacht hebben,

Art. 20. De besluiten worden genomen door een meerderheid van de helft plus één van de aanwezige stemmen, behalve in de gevallen waar het anders is voorzien door de wet. Om geldig te besluiten, moet minstens de helft van de stemmen aanwezig zijn, behalve in de gevallen waar het anders is voorzien door de wet. Als dit niet het geval is, kan een volgende Algemene Vergadering ten vroegste na 15 dagen, ongeacht het aantal aanwezige stemmen, uitspraak doen.

Art. 21. De beslissingen van de Algemene Vergadering worden opgenomen in de processen-verbaal, getekend door de voorzitter en een bestuurder én door de leden die het vragen, en in een bijzonder register ingeschreven. De in rechte of elders voor te leggen uittreksels daarvan worden getekend door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door twee bestuurders.

Derden die van een belang doen blijken, hebben het recht om inzage en/of een afschrift van de notulen van de Algemene Vergadering te vragen.Alle werkende leden kunnen op de zetel van de vereniging de volgende stukken raadplegen:

- het ledenregister;

- alle notulen en beslissingen van de Algemene Vergadering, van de Raad van Bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden;

- alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

HOOFDSTUK IV - Raad van Bestuur

Art. 22. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit ten minste negen leden, die door de Algemene Vergadering voor een termijn van drie jaar verkozen worden. Uittredende leden zijn herkiesbaar.Bestuurders kunnen altijd ontslagen worden door de Algemene Vergadering. Iedere bestuurder kan zelf ontslag nemen per brief, gericht aan de voorzitter van de Raad van Bestuur.Elke bestuurder die benoemd wordt in een tijdens het mandaat opengekomen plaats, is slechts benoemd voor de tijd dat dit mandaat nog duurt.De bestuurders worden niet bezoldigd als bestuurder.

Art. 23. De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzit(s)ter en duidt een afgevaardigd bestuurder aan.

Art, 24, De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders. De voorzit(s)ter zit de vergadering voor. In geval van zijn/haar afwezigheid wordt hij/zij vervangen door de oudste aanwezige bestuurder.De Raad van Bestuur kan maar geldig beslissen als minstens de helft van de leden aanwezig is. De bestuurders handelen als een college. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen wordt het punt verdaagd naar de volgende vergadering, Bij herhaalde staking van stemmen over dit agendapunt in deze vergadering is de stem van de voorzit(s)ter van de vergadering doorslaggevend.De beslissingen worden opgenomen in processen-verbaal, ondertekend door de voorzit(s)ter van de vergadering en door minstens één bestuurder, en in een bijzonder register ingeschreven. De uittreksels die men ervan moet geven, hetzij in rechte, hetzij eiders, worden getekend door de voorzit(s)ter of door twee bestuurders.

Art. 25, De Raad van Bestuur is bevoegd voor alle handelingen die behoren tot het bestuur van de

vereniging. Hij kan onbeperkt:

- alle betalingen doen en ontvangen, en daarvan kwijting eisen of geven;

alle private en offi ciële subsidies, tegemoetkomingen, legaten en giften aanvaarden en ontvangen;

- alle subrogaties en borgstellingen aanvaarden;

- handlichting geven na betaling van beletselen;

- pleiten voor alle rechtbanken, als eiser of ais verweerder;

en

- alle vonnissen uitvoeren of doen uitvoeren.

De raad werft de personeelsleden van de vereniging aan, geeft hen ontslag en bepaalt hun werkzaamheden

en bezoldiging.

Hij kan zonder verdere ruggespraak of beslissing van de Algemene Vergadering alle andere

rechtshandelingen stellen,

MOD 22

Luik B - Vervolg

Art 26. De Raad van Bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks

" bestuur, zijn bevoegdheid overdragen aan een dagelijks bestuur, aan één of meer bestuurders of zelfs aan een andere persoon die al dan niet lid is van de vereniging. De bevoegdheid van de bovengenoemde perso(o)n(en) wordt precies afgebakend door de Raad van Bestuur, die ook de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang door de Raad van Bestuur worden ingetrokken.Wanneer meer dan één persoon met het dagelijks bestuur wordt belast, wordt de vereniging in al haar handelingen van het dagelijks bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd door één persoon belast met het dagelijks bestuur, die geen bewijs moet leveren van een voorafgaand besluit onder hen. De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen kan door de Raad van Bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan één of meer personen, al dan niet bestuurders, die desgevallend gezamenlijk optreden. De bevoegdheid van de bovengenoemde perso(o)n(en) wordt precies afgebakend door de Raad van Bestuur, die ook de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang door de Raad van Bestuur worden ingetrokken.

HOOFDSTUK V - Begrotingen en rekeningen

Art. 27. Elk jaar, op 31 december, worden de rekeningen van het verlopen jaar vastgesteld en wordt de begroting opgemaakt voor het volgend jaar. Beide warden onderworpen aan de goedkeuring van de gewone Algemene Vergadering.

HOOFDSTUK VI - Ontbinding

Art. 28. In geval van vrijwillige ontbinding duidt de Algemene Vergadering één of twee vereff enaars aan en bepaalt ze hun bevoegdheid.

Art. 29, In geval van ontbinding, hetzij vrijwillig of rechterlijk, op welk ogenblik en door welke oorzaak zij zich ook voordoet, wordt het netto overblijvend maatschappelijk actief, na vereff ening van de schulden en de aanzuivering van de lasten, besteed aan een werk met een soortgelijk doel buiten schoolverband. De Algemene Vergadering die tot de ontbinding besluit, zal aanduiden aan welke vereniging het vereff eningssaldo wordt overgedragen.

Art. 30. Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, worden toegepast:

- de Wet van 27 juni 1921, of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging;

- de algemene wettelijke bepalingen;

- het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

Coordonnées
ALBATROS VLIEGT ERIN

Adresse
VELDSTRAAT 65+ 2430 LAAKDAL

Code postal : 2430
Localité : Eindhout
Commune : LAAKDAL
Province : Anvers
Région : Région flamande