ALGEMEEN ZIEKENHUIS SINT-DIMPNA

Divers


Dénomination : ALGEMEEN ZIEKENHUIS SINT-DIMPNA
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 844.179.716

Publication

23/03/2012
ÿþMod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

" iaosaiea* IN



LOB



MONITEUR BELGE

1 5 -03- 2012

BELGISCH STAATSBLAD

Ondernemingsnr : 0844.179.716

Benaming

(voluit) : Algemeen Ziekenhuis Sint-Dimpna

(verkort) : A.Z. Sint-Dimpna

Rechtsvorm : Autonome verzorgingsinstelling - publiekrechtelijke rechtspersoon

Zetel : 2440 Geel - J.B. Stessensstraat 2

(volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING

Er blijkt uit een akte verleden op 15 december 2011 voor geassocieerd notaris Tom Verbist te Geel, ter registratie neergelegd, dat de hiemavermelde oprichters, overeengekomen zijn gezamenlijk een publiekrechtelijke rechtspersoon op te richten overeenkomstig Titel VIII Hoofdstuk I van het OCMW-decreet. Daartoe hebben de oprichters unaniem de hierna volgende statuten goedgekeurd.

OPRICHTER(S); (1) Het OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN GEEL, afgekort OCMW, met zetel te 2440 Geel, J.B. Stessensstraat 69, RPR 0212,212.541.

(2)De STAD GEEL, met zetel te 2440 Geel, Werft 20.

(3)De vzw HEILIG HARTZIEKENHUIS MOL, met zetel te 2400 Mol, Gasthuisstraat 1, RPR 0409.925.265, opgericht op 19 maart 1922,

Elke deelgenoot verbindt zich tot de hierna bepaalde inbrengen in de rechtspersoon Titel VIII Hoofdstuk I onder de cumulatieve algemene opschortende voorwaarden voor verwezenlijking van alle inbrengen van ;

1) Goedkeuring van de oprichting van de vereniging en van de statuten door de bevoegde toezichthoudende overheden, welke goedkeuring geacht wordt te zijn gegeven na het verstrijken van de termijnen zoals bepaald in het OCMW-decreet;

2) Het verstrijken van de termijn van 100 dagen voor een beroep tot nietigverklaring van de goedkeuring van de Vlaamse regering conform artikel 220 OCMW-decreet;

3) De wettelijk vereiste vergunningen en/of erkenningen zoals omschreven in de ziekenhuiswet, zoals gecoördineerd bij koninklijk besluit van 1010 2008, door de daartoe bevoegde overheidsinstanties worden toegekend.

STATUTEN

Titel I. Benaming, juridische vorm en definities besluitvorming, zetel en duur van de vereniging

Artikel 1.Benaming van de vereniging

De vereniging draagt de naam "Algemeen Ziekenhuis Sint-Dimpna of afgekort "A.Z. Sint-Dimpna",

Deze naam of afkorting moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brievèn, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "autonome verzorgingsinstelling" of gevolgd door de afkorting"A.V.", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Artikel2divridis_çhe_vgMvan_ l verenigigg.gn_d~ft~iti a_b~ Eui~YQrming

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging op grond van Titel VIII Hoofdstuk I van het decreet van 19 december 2008 betreffende de organisatie van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 24 december 2008 (hierna "OCMW-decreet" genoemd),

Onder gewone meerderheid wordt begrepen:

-Voor de algemene vergadering: de helft plus 1 van het aantal geldig ter vergadering uitgebrachte stemmen, in voorkomend geval af te ronden naar boven tot een geheel getal, waarbij geen rekening wordt gehouden met blancostemmen, nietige stemmen en onthoudingen.

-Voor de raad van bestuur: de helft plus 1 van het aantal geldig ter vergadering uitgebrachte stemmen, in voorkomend geval af te ronden naar boven tot een geheel getal, waarbij geen rekening wordt gehouden met blancostemmen, nietige stemmen en onthoudingen.

Onder bijzondere meerderheid wordt begrepen:

-Voor de algemene vergadering: 3/4 van het aantal geldig ter vergadering uitgebrachte stemmen, in voorkomend geval af te ronden naar boven tot een geheel getal, waarbij geen rekening wordt gehouden met blancostemmen, nietige stemmen en onthoudingen.

-Voor de raad van bestuur: 3/4 van het aantal geldig ter vergadering uitgebrachte stemmen, in voorkomend geval af te ronden naar boven tot een geheel getal, waarbij geen rekening wordt gehouden met blancostemmen, nietige stemmen en onthoudingen.

Artikel 3, Zetel van de vereniging

De zetel van de vereniging is gevestigd te 2440 Geel, J.B, Stessensstraat 2, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Turnhout.

De raad van bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen het Nederlands taalgebied en de nodige openbaarmakingsverelsten te vervullen, De zetelwijzigiing zal worden bekrachtigd in de statuten door de algemene vergadering op de eerstvolgende vergadering.

Artikel 4. Duur van de vereniging

De vereniging is opgericht voor een duur van twintig opeenvolgende jaren, ingaand op 01.01.2012, Deze duur van de vereniging is verlengbaar,

De vereniging mag verbintenissen aangaan die haar duur te boven gaan mits ze deze verbintenissen financieel kan nakomen, zodanig dat de ontbinding en de vereffening van de vereniging er niet door wordt bemoeilijkt.

Titel Il. Doel en activiteiten van de vereniging

Artikel 5. Doelomschrijving

De vereniging heeft tot doel een kwalitatief hoogstaande en humane medische verzorging aan te bieden aan de gemeenschap. Om dit doel te bereiken zal de vereniging het Algemeen Ziekenhuis Sint-Dimpna exploiteren. De vereniging zal al het nodige doen om deze ziekenhuiswerking een dynamische toekomst te verzekeren. De vereniging streeft ernaar om overeenkomstig de regels van een efficiënt ziekenhuismanagement een optimaal aanbod aan regionale gezondheidsvoorzieningen te realiseren in en rond Geel.

De vereniging heeft eveneens tot doel om in de door haar geëxploiteerde voorziening aan iedereen een kwalitatief hoogstaande zorg aan te bieden op een sociaal verantwoorde en financieel draagbare wijze. Deze kwaliteitsverzorging moet worden aangeboden met respect voor de ideologische, filosofische of godsdienstige overtuiging en ongeacht de inkomens-, verzekerbaarheids- of vermogenstoestand van de patiënt.

Artikel 6. Activiteiten

De vereniging kan ondersteunende en faciliterende activiteiten opstarten en tevens participeren in projecten die verband houden met de realisatie, de inrichting, het bestuur, de optimalisatie of de exploitatie van een ziekenhuis.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Zij kan handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op of bijdragen tot haar doel, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde zullen worden aangewend voor de verwezenlijking en ondersteuning van haar publieke, niet-winstgevende doelstellingen.

Zij kan haar medewerking verlenen en deelnemen aan iedere activiteit die met haar doel overeenstemt en deze steunen of daarvoor middelen ter beschikking stellen.

Zij kan alleen of met andere verenigingen, vzw's en andere rechtspersonen oprichten en erin participeren binnen het wettelijk kader dat op haar van toepassing is, Zij kan tevens mandaten uitoefenen als lid, deelgenoot, bestuurder, vereffenaar, enzovoort in rechtspersonen waarin zij participeert of op een andere wijze betrokken is, inclusief de inbreng van de ziekenhuiswerking.

Tite! III. Deelgenoten

Artikel 7, Aanduiding van de deelgenoten

De vereniging telt bij haar oprichting drie deelgenoten, namelijk:

- het OCMW Geel;

de Stad Geel;

Heilig Hart vzw.

Op de zetel van de vereniging zal door toedoen van de raad van bestuur een register van de deelgenoten worden bijgehouden waarin de gegevens van de deelgenoten worden ingeschreven. Alle beslissingen inzake toetreding, uittreding en uitsluiting van deelgenoten worden het in register ingeschreven,

Artikel 8. Toetreding

Na de oprichting van de vereniging kunnen nieuwe deelgenoten toetreden, Elke beslissing tot toelating van een deelgenoot vereist de voorafgaandelijke aanvaarding bij beslissing van de algemene vergadering met een bijzondere meerderheid, onder voorbehoud van de vereiste adviezen, goedkeuringen en machtigingen.

De algemene vergadering beslist over de inbreng van een toetredende deelgenoot. De rechten die de leden kunnen laten gelden op hun respectievelijke inbreng kunnen worden vastgesteld in een afzonderlijke overeenkomst.

De deelgenoten zijn geen lidmaatschapsbijdrage verschuldigd.

De toetreding van een nieuwe deelgenoot is onderworpen aan het decretaal administratief toezicht.

Artikel 9. Einde lidmaatschap

§1. Elke deelgenoot kan uit de vereniging treden door zijn ontslag in te dienen bij de raad van bestuur. Indien de vereniging slechts één deelgenoot telt, is zij van rechtswege ontbonden bij de uittreding van die enige deelgenoot.

De deelgenoot die uit de vereniging wenst te treden, deelt dit ondubbelzinnig en onvoorwaardelijk mee aan de raad van bestuur bij een ter post aangetekende brief. De deelgenoot zal na een opzeggingstermijn van minstens twaalf maanden van rechtswege ophouden deel uit te maken van de vereniging. De opzeggingstermijn begint te [open vanaf de eerste dag van de maand die volgt op de datum van de poststempel van de aangetekende brief.

§2. In geval van verlies van rechtspersoonlijkheid van een deelgenoot of in geval van een wezenlijke reorganisatie van een deelgenoot, beslist de algemene vergadering, met een bijzondere meerderheid, of de rechtsopvolger van de betrokken deelgenoot ais deelgenoot wordt aanvaard, volgens welke modaliteiten het deelgenootschap kan worden overgedragen, dan wel of het deelgenootschap vervalt.

§3. Een deelgenoot kan worden uitgesloten. Over de uitsluiting wordt, bij gemotiveerd besluit, beslist door de algemene vergadering, met een bijzondere meerderheid.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

De betrokken deelgenoot dient voorafgaand behoorlijk te worden opgeroepen en gehoord.

§4. Een ontslagnemend, vervallen verklaard of uitgesloten deelgenoot kan nooit aanspraak maken op enig aandeel in het vermogen, de reserves of het kasgeldfonds van de vereniging,

Deze deelgenoot kan evenmin teruggave eisen van enige bijdrage, zoals een lidmaatschapsbijdrage.

Deze deelgenoot heeft geen recht op de teruggave van zijn inbreng in de vereniging of van de desgevallend boekhoudkundige tegenwaarde ervan, overeenkomstig de modaliteiten die werden overeengekomen op het moment dat de inbreng werd verricht.

Artikel 10. Inbreng

§1. De inbreng van de deelgenoot OCMW Geel, dewelke geschiedt met ingang vanaf 01.01.2012, wordt ais volgt omschreven:

-De bestaande volledige ziekenhuisexploitatie, ervaring met en know-how over de organisatie en werking van de gezondheidssector in het algemeen en het exploitatiemanagement van openbare algemene ziekenhuizen in het bijzonder, ten belope van 1 deskundige in de raad van bestuur,

§2, De inbreng van de Stad Geel, dewelke geschiedt met ingang vanaf 01.01.2012, wordt als volgt omschreven:

-Ervaring met en know-how over de organisatie en werking van de publieke sector in het algemeen en de werking van lokale besturen en verzelfstandigde entiteiten in het bijzonder, ten belope van 2 deskundigen in de raad van bestuur.

§3, De inbreng van Heilig Hart vzw, dewelke geschiedt met ingang vanaf 01.01.2012, wordt als volgt omschreven:

-Ervaring met en know-how over de organisatie en werking van de gezondheidssector in het algemeen en het exploitatiemanagement van private algemene ziekenhuizen in het bijzonder,

§4. Er zal een afzonderlijke overeenkomst worden opgesteld tussen de inbrengende deelgenoten en de vereniging waarbij de voorwaarden en de modaliteiten van de in §1, §2 en §3 beschreven inbreng zullen worden vastgelegd.

In het kader van een mogelijke verdere verzelfstandiging van de door de vereniging aangeboden diensten, kennen de deelgenoten aan de vereniging het recht toe om onderdelen van de in §1, §2 en §3 beschreven inbreng, geheel of gedeeltelijk, via een besluit van haar raad van bestuur, op haar beurt in te brengen of ter beschikking te stellen van de eventueel in de toekomst nog op te richten verder verzelfstandigde entiteiten waarin de deelgenoten en/of de vereniging desgevallend zullen participeren, op voorwaarde dat de verplichtingen die voor de vereniging voortvloeien uit de modaliteiten en voorwaarden van de inbreng zoals opgenomen in deze statuten en in de in het eerste lid bedoelde overeenkomst worden omschreven door de bedoelde verzelfstandigde entiteiten.

Elke wijziging aan de modaliteiten en voorwaarden van de inbreng zoals opgenomen in deze statuten en de in het eerste lid bedoelde overeenkomst vereist de voorafgaandelijke goedkeuring van de afzonderlijke deelgenoten. De uiteindelijke beslissing wordt genomen door de algemene vergadering, met een bijzondere meerderheid.

Indien andere rechtspersonen tot de vereniging toetreden, wordt, samen met hun toetreding, over hun inbreng en bijdragen beslist met een bijzondere meerderheid.

Titel IV, De algemene vergadering

Artikel 11. Samenstelling

§1. De algemene vergadering is samengesteld uit de afgevaardigden van de deelgenoten. De vertegenwoordiging van elke deelgenoot in de algemene vergadering van de vereniging staat in verhouding tot ieders inbreng in de vereniging.

Het OCMW Geel wordt in de algemene vergadering van de vereniging vertegenwoordigd door haar afgevaardigden, zijnde de raadsleden, aangeduid door de raad voor maatschappelijk

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

welzijn van het OCMW Geel, Het aantal afgevaardigden van het OCMW in de algemene vergadering is vastgesteld op negen (9) .

Het mandaat van de afgevaardigden van het OCMW Geel neemt een einde bij de installatie van een nieuwe raad voor maatschappelijk welzijn, waarvan de leden dan de afgevaardigden zullen zijn van het OCMW Geel in de algemene vergadering van de vereniging. Bovendien kan het OCMW Geel steeds een afgevaardigde vervangen per aangetekend schrijven aan de voorzitter van de vereniging,

De stad Geel wordt in de algemene vergadering van de vereniging vertegenwoordigd door haar afgevaardigden, zijnde de raadsleden, aangeduid door de gemeenteraad van de Stad Geel. Het aantal afgevaardigden van de Stad Geel In de algemene vergadering is vastgesteld op vijf (5) .

Het mandaat van de afgevaardigden van de Stad Geel neemt een einde bij de installatie van een nieuwe gemeenteraad, waarvan de leden dan de afgevaardigden zullen zijn van de Stad Geel in de algemene vergadering van de vereniging. Bovendien kan de Stad Geel steeds een afgevaardigde vervangen per aangetekend schrijven aan de voorzitter van de vereniging.

Heilig Hart vzw wordt in de algemene vergadering van de vereniging vertegenwoordigd door haar afgevaardigden. Het aantal afgevaardigden van Heilig Hart vzw in de algemene vergadering is vastgesteld op twee (2) .

§2. In geval van toetreding van nieuwe deelgenoten tot de vereniging zal het aantal afgevaardigden van elke deelgenoot in de algemene vergadering worden vastgesteld door de algemene vergadering van de vereniging met een bijzondere meerderheid Het aantal afgevaardigden wordt bepaald in verhouding tot ieders inbreng in de vereniging.

§3. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij verhindering van de voorzitter, door de ondervoorzitter van de raad van bestuur.

Bij tijdelijke afwezigheid of verhindering van de voorzitter en de ondervoorzitter, wordt de algemene vergadering voorgezeten door het lid van de algemene vergadering dat door de voorzitter wordt aangewezen. Bij gebrek aan een dergelijke aanwijzing duidt de algemene vergadering onder zijn leden een plaatsvervanger aan en wordt, zo nodig, in afwachting van die aanduiding, het voorzitterschap waargenomen door de oudste afgevaardigde.

Het secretariaat van de algemene vergadering wordt waargenomen door de algemene directeur van het ziekenhuis dat wordt uitgebaat door de vereniging. Hij kan deze opdracht met toelating van de raad van bestuur delegeren aan een personeelslid van de vereniging of van de deelgenoten. Indien deze toelating wordt geweigerd, duidt de algemene vergadering zelf een secretaris aan.

Artikel 12. Bevoegdheden

§1. De volgende bevoegdheden kunnen uitsluitend door de algemene vergadering worden uitgeoefend:

-het wijzigen van de statuten, mits een bijzondere meerderheid.

-de toetreding van nieuwe deelgenoten en de uitsluiting van deelgenoten, mits een bijzondere meerderheid.

-het benoemen van de afgevaardigden in de raad van bestuur en het afzetten van de afgevaardigden in de raad van bestuur,

-het goedkeuren van de begroting,

-het goedkeuren van de rekeningen en van het jaarverslag,

-het goedkeuren van het zorgstrategisch plan,

-de kwijting aan de revisor, aan de bestuurders en aan de afgevaardigden in de raad van bestuur,

-het ontbinden van de vereniging, het aanstellen van één of meerdere vereffenaars en het bepalen van hun bevoegdheden, alsook het bepalen van de bestemming van het netto-actief in geval van ontbinding van de vereniging,

-het verlengen van de duur van de vereniging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

§2. De algemene vergadering kan aan de afgevaardigden in de algemene vergadering en aan de leden van de raad van bestuur vergoedingen en presentiegelden toekennen.

artikel 13. Vergaderingen

§1. Jaarlijks zijn er twee bijeenkomsten van de gewone algemene vergadering. De eerste vindt plaats in december en dient ter goedkeuring van de begroting voor het volgende boekjaar. De tweede vindt plaats in de eerste zes maanden na afsluiting van het vorige boekjaar en dient ter goedkeuring van de jaarrekening. De raad van bestuur brengt op de jaarlijkse algemene vergadering verslag uit over de werkzaamheden van de vereniging.

Bijzondere of buitengewone algemene vergaderingen kunnen door de raad van bestuur worden bijeengeroepen telkens dit noodzakelijk blijkt, alsook op schriftelijk verzoek dat wordt gericht aan de raad van bestuur en dat is ondertekend door minstens één derde van de afgevaardigden.

De algemene vergaderingen hebben plaats op de zetel van de vereniging of op een door de raad van bestuur bepaalde plaats zoals vermeld in de uitnodiging,

§2. De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de voorzitter van de raad van bestuur. De oproeping tot de algemene vergadering gebeurt schriftelijk per aangetekende brief, fax of e-mail en dit minstens acht kalenderdagen voorafgaand aan de datum van de algemene

vergadering. De oproeping vermeldt de plaats, de datum en het exacte tijdstip van de vergadering, alsook de agendapunten, De oproepingsbrief moet worden ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij verhindering, door de ondervoorzitter of diens plaatsvervanger.

De agenda wordt opgesteld door de raad van bestuur. Elk punt dat door minstens één van de afgevaardigden wordt ter kennis gebracht aan de voorzitter van de raad van bestuur uiterlijk vijf kalenderdag voor de vergadering, moet aan de agenda worden toegevoegd.

De algemene vergadering beslist over de punten vermeld op de agenda. Een punt dat niet op de agenda vermeld staat, kan niet worden behandeld op de algemene vergadering, tenzij het dringend en/of belangrijk karakter ervan erkend wordt door de aanwezige en vertegenwoordigde afgevaardigden. Deze omstandigheden moeten in de notulen op gemotiveerde wijze worden uiteengezet en moeten met een bijzondere meerderheid goedgekeurd worden.

§3. De algemene vergadering mag voor advies over bepaalde punten ook worden bijgewoond door andere personen, waarvan de aanwezigheid, bij beslissing van de algemene vergadering bij gewone meerderheid genomen, als nuttig of noodzakelijk wordt geacht. Deze personen mogen niet aanwezig zijn bij de beraadslaging en de stemming.

Artikel 14. Wijze van stemmen

§1, Elke afgevaardigde van de deelgenoten beschikt over één stem in de algemene vergadering. Hij kan zich krachtens een schriftelijke volmacht laten vertegenwoordigen door een andere afgevaardigde van dezelfde deelgenoot. Indien geen enkele afgevaardigde van dezelfde deelgenoot aanwezig kan zijn, zal de betrokken afgevaardigde niet vertegenwoordigd zijn en dus afwezig zijn op de vergadering. Een afgevaardigde kan maximaal drager zijn van twee volmachten van andere afgevaardigden van dezelfde deelgenoot.

§2. Om op een geldige manier te beraadslagen en te besluiten moet de meerderheid van de afgevaardigden aanwezig zijn. Behoudens uitzonderingen in deze statuten bepaald of voorzien in de OCMW-wet of het OCMW-decreet, worden beslissingen genomen bij gewone

meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde afgevaardigden.

Indien op de eerste vergadering geen meerderheid van de afgevaardigden aanwezig is, wordt uiterlijk binnen de maand een tweede vergadering bijeengeroepen die op een geldige wijze kan beraadslagen en besluiten, ongeacht het aantal aanwezige afgevaardigden.

§3. De stemming gebeurt mondeling door afroeping of door handopsteking, behalve wanneer het personen betreft, in welk geval de afgevaardigden geheim stemmen.

Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

§4. Elke beslissing tot wijziging van de statuten, tot toelating van privaatrechtelijke rechtspersonen als deelgenoot, tot verlenging van de duur van de vereniging of tot vrijwillige ontbinding van

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

de vereniging, is onderworpen aan het goedkeuringstoezicht zoals voorzien in artikel 220, eerste lid en tweede lid, van het OCMW-decreet.

Dergelijke beslissingen, alsook de beslissing tot de toelating van andere dan privaatrechtelijke deelgenoten kunnen alleen worden genomen als alle deelgenoten daarmee vooraf instemmen. Bij een statutenwijziging is die instemming alleen vereist voor wijzigingen die een verzwaring van de verplichtingen of de vermindering van de rechten van de deelgenoten teweegbrengen.

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien de wijziging in de oproeping wordt vermeld en indien ten minste de helft van de afgevaardigden aanwezig of vertegenwoordigd is op de vergadering. Een wijziging van de statuten is enkel aangenomen mits een bijzondere meerderheid wordt bereikt.

Artikel 15. Ter kennis brengen van de besluiten van de algemene vergadering

De beslissingen van de vergaderingen worden genotuleerd. Deze notulen worden, na goedkeuring door de algemene vergadering, ingeschreven in een daartoe bestemd register en ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Ook de afschriften van of uittreksel uit het register worden door de voorzitter en de secretaris ondertekend.

Een voor eensluidend verklaard afschrift van de notulen wordt door de secretaris toegestuurd aan elke deelgenoot van de vereniging.

Het register met de notulen ligt op de zetel van de vereniging ter inzage van de afgevaardigden van de deelgenoten. Derde belanghebbenden kunnen aan de secretaris een gemotiveerd schriftelijk verzoek richten teneinde inzage te bekomen van de notulen. De secretaris oordeelt over het gevolg dat een dergelijk verzoek dient te worden gegeven overeenkomstig de toepasselijke regelgeving.

De secretaris van de vereniging zorgt voor de door de wet voorgeschreven publicaties in het Belgisch Staatblad.

Titel V, Raad van bestuur

Artikel 16. samenstelling

§1. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur. De raad van bestuur is samengesteld uit de afgevaardigden van de deelgenoten, De vertegenwoordiging van elke deelgenoot in de raad van bestuur van de vereniging staat in verhouding tot ieders inbreng in de vereniging.

Het OCMW Geel wordt in de raad van bestuur van de vereniging vertegenwoordigd door haar afgevaardigden, aangeduid door de raad voor maatschappelijk welzijn van het OCMW Geel. Het aantal afgevaardigden van het OCMW in de raad van bestuur is vastgesteld op drie (3).

Het mandaat van de afgevaardigden van het OCMW Geel neemt een einde bij de installatie van een nieuwe raad voor maatschappelijk welzijn, waarvan de leden dan de afgevaardigden zullen zijn van het OCMW Geel in de raad van bestuur van de vereniging. Bovendien kan het OCMW Geel steeds een afgevaardigde vervangen per aangetekend schrijven aan de voorzitter van de vereniging.

Het Stad Geel wordt in de raad van bestuur van de vereniging vertegenwoordigd door haar afgevaardigden, aangeduid door de gemeenteraad van de Stad Geel. Het aantal afgevaardigden van de Stad Geel in de raad van bestuur is vastgesteld op drie (3).

Het mandaat van de afgevaardigden van de Stad Geel neemt een einde bij de installatie van een nieuwe gemeenteraad, waarvan de leden dan de afgevaardigden zullen zijn van de Stad Geel in de raad van bestuur van de vereniging. Bovendien kan de Stad Geel steeds een afgevaardigde vervangen per aangetekend schrijven aan de voorzitter van de vereniging.

De zes afgevaardigden van de deelgenoten in de raad van bestuur zullen overeenkomstig het OCMW-decreet als volgt worden benoemd:

-1 afgevaardigde die lid is van de gemeenteraad van de stad Geel.

-2 afgevaardigden die lid zijn van de raad voor maatschappelijk welzijn van het OCMW Geel.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

-3 deskundigen, die geen lid zijn van de gemeenteraad en die geen lid zijn van de raad voor maatschappelijk welzijn van het OCMW Geel.

§2, De raad van bestuur bestaat uit:

-afgevaardigden met stemrecht: zes (6);

-de algemeen directeur van het ziekenhuis, zonder stemrecht;

-alle zittende afgevaardigden van de raad voor maatschappelijk welzijn van het OCMW Geel die op de oprichtingsdatum zoals vernield in artikel 4 van de statuten de raad van bestuur van de autonome verzorgingsinstelling samenstelden. Zij maken deel uit van de raad van bestuur onder een dubbele voorwaarde: zonder stemrecht en dit mandaat neemt definitief een einde bij de eerstvolgende installatie van de nieuwe raad voor maatschappelijk welzijn na de oprichtingsdatum zoals vermeld in artikel 4 van deze statuten.

§3. De raad van bestuur kan voor de behandeling van een welbepaald punt van de dagorde andere personen toelaten tot de bespreking indien hun aanwezigheid bij beslissing van de raad van bestuur genomen bij gewone meerderheid, ais nuttig of noodzakelijk wordt geacht. Met betrekking tot de medische aangelegenheden en punten die de medische activiteiten beïnvloeden, zal de raad van bestuurde afgevaardigde van een medische raad uitnodigen.

§4. Indien nieuwe deelgenoten toetreden tot de vereniging zal op het moment van hun toetreding over het aantal bestuurders en hun afgevaardigden in de raad van bestuur worden beslist door de algemene vergadering met een bijzondere meerderheid.

§5. De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter of, bij verhindering, door de ondervoorzitter,

De voorzitter en de ondervoorzitter worden verkozen uit de afgevaardigden in de raad van bestuur, bij gewone meerderheid. Bij staking van stemmen is de jongste kandidaat verkozen, De voorzitter en de ondervoorzitter kunnen niet tot dezelfde deelgenoot behoren.

De voorzitter leidt de activiteiten van de vereniging en handelt overeenkomstig de bepalingen van de OCMW-wet, het OCMW-decreet, de statuten en het huishoudelijk reglement. De voorzitter stelt de agenda voor de raad van bestuur op. Hij zorgt voor het voorafgaand onderzoek van de zaken die aan de algemene vergadering en aan de raad van bestuur worden voorgelegd. Hij zit de vergadering voor, opent en sluit ze.

Bij tijdelijke afwezigheid of verhindering van de voorzitter en de ondervoorzitter, wordt de raad van bestuur voorgezeten door de bestuurder die daartoe door de raad van bestuur wordt aangewezen. Bij gebrek aan een dergelijke aanwijzing wordt de functie van voorzitter tijdelijk waargenomen door het oudste lid in functie van de raad van bestuur of, bij gelijkheid, het oudste lid van de raad van bestuur.

Het secretariaat van de raad van bestuur wordt waargenomen door de algemeen directeur van het ziekenhuis dat wordt uitgebaat door de vereniging. Hij kan deze opdracht met toelating van raad van bestuur delegeren aan een personeelslid van de vereniging of van de deelgenoten. Indien deze toelating niet wordt gegeven, duidt de raad van bestuur zelf een secretaris aan.

Artikel 17. Benoeming, ontslag en afzetting van afgevaardigden in de raad van bestuur

§1. De afgevaardigden van het OCMW Geel warden aangeduid door de raad voor maatschappelijk welzijn voor de duur van de lopende legislatuur en benoemd door de algemene vergadering.

De afgevaardigden van de Stad Geel worden aangeduid door de gemeenteraad voor de duur van de lopende legislatuur en benoemd door de algemene vergadering.

§2. Het mandaat van een afgevaardigde eindigt evenwel vroegtijdig:

-bij persoonlijk ontslag, bij overlijden, bij onbekwaamverklaring en in andere gevallen waarin de afgevaardigde niet langer in staat is zijn mandaat uit te voeren,

- voor de afgevaardigden met stemrecht in de raad van bestuur van rechtswege bij het intrekken van het mandaat van de afgevaardigde door de deelgenoot,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/03/2012 - Annexes du Moniteur belg

-in geval van ontslag door de algemene vergadering, waarover werd beslist met gewone meerderheid, mits het voorafgaandelijk hebben gehoord van de betrokken afgevaardigde in de mate deze dit wenst.

§3. De afgevaardigden oefenen hun mandaat in de raad van bestuur uit totdat in hun vervanging wordt voorzien. Wanneer een mandaat in de raad van bestuur openvalt, kan op voordracht van de deelgenoot die door de afgevaardigde werd vertegenwoordigd, een vervanger worden aangeduid. De aldus benoemde afgevaardigde beëindigt in principe het mandaat van diegene die hij vervangt.

§4. Uittredende afgevaardigden zijn herkiesbaar.

Artikel 18. Vergaderingen, beraadslaging en beslissing

§1. De raad van bestuur vergadert op de dagen en uren vastgesteld door het huishoudelijk reglement, alsook telkens het belang van de vereniging dit vereist na oproeping door de voorzitter.

De oproeping gebeurt schriftelijk per aangetekende brief, fax of e-mail en moet ten minste vijf kalenderdagen voor de dag van de vergadering worden verstuurd naar alle afgevaardigden in de raad van bestuur. De oproeping vermeldt de plaats, de datum en het exacte tijdstip van de vergadering, alsook alle agendapunten. Deze termijn kan worden ingekort in spoedeisende gevallen. Het spoedeisend karakter moet op gemotiveerde wijze worden uiteengezet in de oproepingsbrief en door de raad van bestuur worden erkend in een afzonderlijk agendapunt.

De voorzitter stelt de agenda op. Alle voorstellen van agendapunt die ondertekend worden door ten minste één stemgerechtigde afgevaardigde moeten aan de agenda worden toegevoegd.. De oproepingsbrief wordt door de voorzitter van de raad van bestuur ondertekend of, bij verhindering, door de ondervoorzitter, of bij verhindering, door de plaatsvervanger van de voorzitter.

Indien de vergadering plaatsvindt zonder voorafgaande bijeenroeping met kennisgeving van de agenda door de voorzitter, kan iedere stemgerechtigde afgevaardigde zich verzetten tegen de behandeling van een onderwerp, waarna dit onderwerp wordt uitgesteld, tenzij het dringende karakter van het punt wordt erkend door minstens twee derde van de aanwezige stemgerechtigde afgevaardigden.

De voorzitter roept de raad van bestuur samen telkens hij dit noodzakelijk acht. Hij is er verder toe gehouden de raad van bestuur bijeen te roepen op aanvraag van minstens één derde van de stemgerechtigde afgevaardigden.

De vergaderingen van de raad van bestuur hebben plaats op de zetel van de vereniging tenzij de voorzitter voor een bepaalde vergadering anders beslist.

§2. De vergaderingen van de raad van bestuur worden gehouden met gesloten deuren. Alle personen die de vergadering bijwonen, tekenen de aanwezigheidslijst en vermelden hun hoedanigheid.

§3. Elke stemgerechtigde afgevaardigde beschikt over één stem.

De beslissingen worden in principe genomen bij gewone meerderheid van de ter vergadering geldig uitgebrachte stemmen.

De stemming gebeurt mondeling door afroeping of door handopsteking, behalve wanneer het personen betreft of na eenvoudig verzoek van een afgevaardigde hiertoe, in welk geval de afgevaardigden geheim stemmen.

Bij verhindering kan een stemgerechtigde afgevaardigde schriftelijk volmacht geven aan een andere stemgerechtigde afgevaardigde. Een stemgerechtigde afgevaardigde kan slechts drager zijn van één volmacht en bovendien enkel van een volmacht van een afgevaardigde van dezelfde deelgenoot.

Bij staking van stemmen wordt het voorstel op de volgende vergadering opnieuw geagendeerd. Artikel 19. Bevoegdheid

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

§1. Alles wat niet uitdrukkelijk en verplichtend wordt voorbehouden aan de voorzitter en/of aan de algemene vergadering door de wet of deze statuten, behoort tot de bevoegdheid van de raad van bestuur. De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om op te treden namens de vereniging en om alle daden van bestuur te stellen die de werking van de vereniging betreffen, onder andere maar niet uitsluitend het vaststellen van de personeelsformatie en de rechtspositieregeling van het personeel, het afsluiten, opzeggen en wijzigen van samenwerkingsakkoorden met deelgenoten van de vereniging, vertegenwoordiging in rechte van de vereniging, enzovoort.

§2. De raad van bestuur stelt het huishoudelijk reglement op van de vereniging en beslist over elk voorstel tot wijziging van het huishoudelijk reglement.

§3. De raad van bestuur kan onder zijn verantwoordelijkheid het dagelijks bestuur van de vereniging delegeren aan de algemeen directeur van het ziekenhuis dat wordt uitgebaat door de vereniging. De algemeen directeur is verantwoording verschuldigd aan de raad van bestuur,

§4. De raad van bestuur, alsook desgevallend de algemeen directeur, kunnen bijzondere volmachthouders aanstellen met specifieke bevoegdheden. De delegatie van bevoegdheden kan enkel geldig gebeuren indien er een welomschreven en gedetailleerd delegatiebesluit wordt opgesteld waarin wordt aangeduid of de betrokken gedelegeerden alleen kunnen optreden dan wel gezamenlijk dienen op te treden.

§5. De raad van bestuur beslist over bevoegdheidsdelegaties en enige andere lastgeving, alsook over de beëindiging of wijziging ervan met een gewone meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen.

§6. De raad van bestuur kan bijzondere comités, werkgroepen of commissies oprichten om kennis en ervaring in specifieke materies te vergaren. De bevoegdheden en werking ervan worden vastgelegd in het huishoudelijk reglement.

Artikel 20. Externe vertegenwoordigingsmacht

§1. De vereniging wordt ten aanzien van derden, in en buiten rechte, rechtsgeldig vertegenwoordigd doom - de raad van bestuur als college,

- de voorzitter van de raad van bestuur, samen met één bestuurder, behoudens anders bepaald in het huishoudelijk reglement,

- de algemeen directeur voor materies die tot het dagelijks bestuur behoren, zoals bepaald in het huishoudelijk reglement;

bijzondere volmachthouders binnen de perken van hun volmacht.

§2. In het huishoudelijk reglement wordt nader bepaald welke beslissingen en handelingen door de raad van bestuur aan andere instanties worden gedelegeerd.

Artikel 21. Aansprakelijkheid van de bestuurders

Onverminderd andersluidende wettelijke bepalingen, kunnen de bestuurders niet persoonlijk aansprakelijk worden gesteld voor de verbintenissen aangegaan door de vereniging,

De aansprakelijkheid van de bestuurders is beperkt tot de vervulling van het hun gegeven mandaat.

Titel VI. Personeel

Artikel 22, Personeel

Bij aanvang van de vereniging worden alle personeelsleden, overeenkomstig artikel 229, §2, OCMW-decreet, overgenomen die op dat ogenblik behoren tot de personeelsformatie van de Autonome Verzorgingsinstelling A.Z. Sint-Dimpna, waarvan de nieuwe statuten werden gepubliceerd in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 19 oktober 2000.

Titel VII, Financiering en boekhouding

Artikel 23, Jaarrekening en begrotingen

~.

4

Voorbehouden maan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Het financieel dienstjaar stemt overeen met het kalenderjaar: het begint op 1 januari en eindigt op 31 december van hetzelfde jaar.

De rekeningen van de vereniging omvatten de balans, de exploitatierekening en de winst- en verliesrekening.

Voor het bestuur van de vereniging en van haar inrichtingen en diensten worden de regels toegepast van het dubbel boekhouden volgens de wettelijke beschikkingen met betrekking tot de openbare centra voor maatschappelijk welzijn. Aanpassingen ten gevolge van het specifieke karakter van de activiteiten worden beslist door de raad van bestuur.

Artikel 24. Deelname van de deelgenoten in overschotten en tekorten van de vereniging

ln een afzonderlijke overeenkomst worden alle financiële relaties gedetailleerd geregeld tussen aile deelgenoten onderling.

Titel VIII. Huishoudelijk reglement

Artikel 25. Huishoudelijk reglement

De raad van bestuur stelt een huishoudelijk reglement op waarin onder andere de regels inzake de bevoegdheden en de werking van de bijzondere comités worden vastgelegd.

De raad van bestuur is bevoegd om bij gewone meerderheid te besluiten tot wijziging van het huishoudelijk reglement. Elke wijziging moet vooraf worden aangekondigd in de agenda.

Titel IX. Ontbinding

Artikel 26. Ontbinding

§1. Er kan worden besloten tot vrijwillige ontbinding van de vereniging indien deze beslissing in de oproeping wordt vermeld en indien ten minste de helft van de afgevaardigden aanwezig of vertegenwoordigd is op de vergadering. Het besluit tot ontbinding is enkel aangenomen mits een bijzondere meerderheid, Indien op de eerste vergadering minder dan de helft van de afgevaardigden aanwezig of vertegenwoordigd is, kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden die geldig kan beraadslagen en beslissen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde afgevaardigden en dit met de voormelde bijzondere meerderheid, De beslissing tot ontbinding is onderworpen aan het goedkeuringstoezicht zoals omschreven in het OCMW-decreet.

§2. In geval van ontbinding zal de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aanstellen en hun bevoegdheden bepalen. De door de vereniging definitief verworven vermogensbestanddelen, de reserves of het kasgeldfonds van de vereniging zullen bestemd worden ten voordele van de deelgenoten a rato van hun inbreng,

§3. Indien de vereffening van de vereniging bij afsluiting een negatief resultaat vertoont, dienen de deelgenoten a rato van hun inbreng bij te dragen in het tekort, zoals vastgesteld door de vereffenaar dan wel door het college van vereffenaars.

Voor gelijkvormig ontledend uittreksel,

Tom VERBIST, Geassocieerd notaris te Geel.

Tegelijk neergelegd: afschrift oprichtingsakte.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perse(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ALGEMEEN ZIEKENHUIS SINT-DIMPNA

Adresse
J.B. STESSENSSTRAAT, 2 2440 GEEL

Code postal : 2440
Localité : GEEL
Commune : GEEL
Province : Anvers
Région : Région flamande