AMANA TRUST, AFGEKORT : AMANA

Association sans but lucratif


Dénomination : AMANA TRUST, AFGEKORT : AMANA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 634.991.494

Publication

14/08/2015
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

A) Benaming zetel, doel, duur

Artikel 1

De vereniging zonder winstoogmerk heeft als naam "Amana" , bij sommige gelegenheden "Amana Trust"

Artikel 2

De zetel van de vereniging is gevestigd in Vlaanderen. Heden is hij gevestigd te Oudstrijdersstraat 9, 2140 Borgerhout, Antwerpen. De maatschappelijke zetel kan worden verplaatst en/of uitgebreid bij beslissing van de raad van bestuur naar iedere andere plaats in Vlaanderen.

Artikel 3

De vereniging heeft als doel het verwarmen van de harten van de behoeftigen door financiële steun te bieden en/of hun psychologisch/materieel te ondersteunen, om o.a de armoedecyclus te doorbreken. Dit zowel in het binnenland als in het buitenland d.m.v het organiseren van verschillende liefdadigheidsprojecten met als doel om een oplossing te bieden op korte- en lange termijn. Dit ondersteunen we door het bewust maken van onze leden en de jongeren in onze samenleving over de armoedeproblematiek in België en het buitenland.

Artikel 4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur en kan ten alle tijde ontbonden worden door de Algemene

Vergadering, beraadslagend overeenkomstig de wet en haar statuten

a) Naciri Yasmien, Guido Gezellestraat 37, 2400 Mol, geboren te Mol 09/12/1991

b) Naciri Layla, Guido Gezellestraat 37, 2400 Mol, geboren te Mol 17/05/1993

c) Cherroud Farah, Steenweg op Aalst 117, 9308 Hofstade, geboren te Sint- Agatha- Berchem 11/08/1992

d) El Khattouti Hakima, Jb van Monsstraat 50, 3000 Leuven, geboren te Leuven 30/11/1990

e) Hayani Soraya, Lichtenberglaan 8, 2660 Hoboken, geboren te Wilrijk 09/08/1994

f) Setta Stéphanie, Haverstraat 73, 2400 Mol, geboren te Mol 19/11/1993

De vereniging heeft tot doel het verlenen van alle mogelijk hulp, Sociaal-maatschappelijke ontwikkelingsproject voor kansarme personen nationaal/internationaal in de meest uitgebreide zin van het woord, en het verstrekken van materiële, economische en sociale bijstand. Deze opsomming is niet beperkend.

De vereniging wil een integrale ondersteuning aan (wees)kinderen verlenen die leven in moeilijke leefomstandigheden met het doel later een erkende positie te kunnen innemen binnen hun eigen samenleving.

1. STICHTERS

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Amana Trust

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) : Amana

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Oudstrijdersstraat 9 9

*15313367*

Luik B

2140

België

0634991494

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Antwerpen (Borgerhout)

Griffie

Neergelegd

11-08-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

B) Leden

MOD 2.2

Artikel 5

De vereniging zal steeds uit minstens 3 leden bestaan. De eerste leden zijn de ondertekenaars van deze akte. Lid worden van de vereniging kan door iedere persoon die door de raad van bestuur met meerderheid van de stemmen werd aanvaard.

Artikel 6

De leden verbinden er zich toe de statuten en reglementen van  Amana te eerbieden en niet aangesloten te zijn bij een organisatie die niet strookt met de visie van  Amana . De leden verbinden zich er eveneens toe om niet te communiceren naar derden in naam van  Amana

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 9

Elk lid is vrij uit de vereniging te treden. Het ontslag geschiedt per brief of mail, gericht tot de raad van bestuur. Een lid kan alleen door de algemene vergadering worden uitgesloten. Dergelijke beslissingen moeten met een meerderheid van twee derden van de stemmen worden genomen.

Artikel 10

Uittredende of uitgesloten leden, alsook de erfgenamen of rechthebbenden van overleden leden kunnen geen

aanspraak maken op het bezit van de vereniging noch op de teruggave van hun bijdragen.

Artikel 11

Alle leden worden ten minste acht dagen tevoren voor de algemene vergadering opgeroepen via mail door de raad van bestuur. De agenda wordt bij de mail gevoegd. Elk voorstel, ondertekend door ten minste één twintigste van de leden, wordt op de agenda gebracht.

Artikel 12

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid, door de ondervoorzitter of, bij diens afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders. Elk lid heeft één stem en de besluiten worden genomen bij meerderheid van de aanwezigen.

Artikel 13

-De algemene vergadering kan beslissen over de uitsluiting van een lid dat de statuten niet eerbied of ook waarvan de gedragingen onverenigbaar zijn met het doel van de vereniging.

-De algemene vergadering zal uitspraak doen na de belanghebbende te hebben gehoord en voorafgaandelijk hem per brief verzocht te hebben om tegenwoordig te zijn.

-De beslissingen moeten genomen worden met een meerderheid van de aanwezige leden. De voorzitter heeft de uiteindelijke beslissing.

-De raad van bestuur is verantwoordelijk voor het dagelijkse bestuur van de vereniging. Deze voert de beslissingen uit van de algemene vergaderingen en legt daarover rekenschap af en brengt verslag uit over haar werkzaamheden op de jaarlijkse vergaderingen.

Artikel 14

De algemene vergadering komt minstens éénmaal per jaar bijeen, voor de goedkeuring van de rekeningen van het voorbije jaar en de begroting van het volgend jaar. Ze wordt ook bijeengeroepen in de gevallen bepaald bij de wet of de statuten of wanneer ten minste één vijfde van de leden het vraagt.

Artikel 15

Van de beslissingen van de algemene vergadering worden notulen opgemaakt die door de voorzitter en een tweede bestuurder worden ondertekend. Deze notulen, het register van de leden en alle boekhoudkundige stukken van de vereniging worden bewaard op de maatschappelijke zetel, waar de leden van de vereniging, alsook derden die enig belang kunnen aantonen, er kennis van kunnen nemen.

C) Algemene Vergadering

D) Raad van Bestuur

Artikel 16

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de begroting voor het volgend jaar op; deze worden aan de jaarvergadering ter goedkeuring voorgelegd. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet als dividend af anderszins aan de leden worden uitgekeerd.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Artikel 17

De algemene vergadering kan beslissen over de uitsluiting van een lid dat de statuten niet eerbied of ook waarvan de gedragingen onverenigbaar zijn met het doel van de vereniging.

De algemene vergadering zal uitspraak doen na de belanghebbende te hebben gehoord en voorafgaandelijk hem per brief verzocht te hebben om tegenwoordig te zijn.

De beslissingen moeten genomen worden met een meerderheid van tweederde der aanwezige leden. De voorzitter heeft de uiteindelijke beslissing.

De raad van bestuur is verantwoordelijk voor het dagelijkse bestuur van de vereniging. Deze voert de beslissingen uit van de algemene vergaderingen en legt daarover rekenschap af en brengt verslag uit over haar werkzaamheden op de jaarlijkse vergaderingen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 18

De bevoegdheden van de algemene vergadering:

- Het recht om de statuten te wijzigen

- De ontbinding van de vereniging uit te spreken

- Het recht om bestuurders te benoemen en te ontslaan, mits een schriftelijk voorleggen

- Het recht jaarlijks de begrotingen en de rekeningen goed te keuren

- Het recht om er over te waken dat de opdrachten verleend aan de raad van bestuur degelijk zoals afgesproken

binnen de algemene vergadering worden uitgevoerd.

Artikel 19

Over een statutenwijzing an de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de leden op de vergadering aanwezig is.

Artikel 20

In geval van ontbinding worden de activa overgedragen aan de vereniging of instelling die het best het doel van

de vereniging benadert.

Artikel 21

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is voorzien, is de wet van 27juni 1921, zoals gewijzigd door de

wet van 02 mei 2002, van toepassing

Wanneer de wijziging betrekking heeft op het doel waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van drie vijfde van de stemmen van de aanwezigen of vertegenwordigde leden.

Op deze stichtingsvergadering werd door de Algemene Vergadering met eenparigheid van stemmen beslist om volgende leden als bestuurders te benoemen

Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezigen.

Naciri Yasmien, Belg, Voorzitter

El Khattouti Hakima, Belg, Ondervoorzitter

Hayani Soraya, Belg, Secretaris

Setta Stéphanie, Belg, Vice-Secretaris

Cherroud Farah, Belg, Penningmeester

E)Statutenwijziging en Ontbinding

F)Benoeming van de Bestuurders

G)Samenstelling van de Raad van Bestuur

De raad van bestuur heeft met eenparigheid van stemmen beslist de functies als volgt vast te leggen:

a) Naciri Yasmien, Guido Gezellestraat 37, 2400 Mol, geboren te Mol 09/12/1991

b) El Khattouti Hakima, Jb van Monsstraat 50, 3000 Leuven, geboren te Leuven 30/11/1990

c) Hayani Soraya, Lichtenberglaan 8, 2660 Hoboken, geboren te Wilrijk 09/08/1994

d) Setta Stéphanie, Haverstraat 73, 2400 Mol, geboren te Mol 19/11/1993

e) Cherroud Farah, Steenweg op Aalst 117, 9308 Hofstade, geboren te Sint- Agatha- Berchem 11/08/1992

Coordonnées
AMANA TRUST, AFGEKORT : AMANA

Adresse
OUDSTRIJDERSSTRAAT 9, BUS 9 2140 ANTWERPEN (BORGERHOUT)

Code postal : 2140
Localité : Borgerhout
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande