AMICI DELLA CAMPANIA

Divers


Dénomination : AMICI DELLA CAMPANIA
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 552.688.479

Publication

23/05/2014
ÿþ MIRD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neeriegging van de akte ter griffie

Vo bah°

aan

Belg Staat

Rechtbank van koophandel

Antwerpen

I 4 MEI 2014

afdeling Antwerpen Griffip

1111,11R!MI011

Ondernerningsnr 63 (-Hf

Benaming

(voluit) AMICI DELLA CAMPANIA

(verkort) :

Rechtsvorm VZW

Zetel: ATLETENSTRAAT 96 - 2020 ANTWERPEN

Onderwerp akte: OPRICHTING

DE ONDERGETEKENDEN

1, ANTONIO MASTELLONE,Atietenstreat 96-2020Antwerpen,geboren teVicoEquense Italie op 01/03/1967

2, BICHIRI HASSAN, Jules Moretuslei 151-2610 Wilrijk ,geboren te Antwerpen op 16/10/1972 3. FLAVIO SORECA,PZA BUOZZI B.1,Latina-ltalie,geboren te Italie op 09/03/1970

Allen zijn samengekomen te Antwerpen op 01/01/2014, verklaren bij deze akte een Vereniging zonder Winstoogmerk (afgekort VZW) op te richten, overeenkomstig de geldende wetgeving, onder de hiernavolgende statuten

A. STATUTEN

Titel I : Naam, zetel, maatschappelijk doel en duur.

Artikel 1. de vereniging Zonder Winstoogmerk draagt de naam 'AMICI DELLA CAMPANIA'

Artikel 2. De maatschappelijke zetel is gevestigd in het gerechtelijk arrondisement Antwerpen, op adres: Atletenstraat 96 - 2020 Antwerpen. De maatschappelijke zetel kan worden verplaatst bij beslissing van de Raad Van Bestuur binnen hetzelfde arrondisement. De Raad Van Bestuur kan kantoren en -al dan niet tijdelijke centra van werkzaamheden oprichten waar dit nuttig geacht wordt.

Artikel 3.

1. De vereniging heeft tot doel het organiseren van socio- en multicultere evenementen, culinaire evenementen, heeft ook anderzijds het doel bevorderen van internationale samenwerking, duurzame ontwikkeling en bewustwording rond interculturaliteit en duurzame levenshoudingen. Kerntaak is dan ook het verstrekken van maatschappelijke betrokkenheid bij thema's zoals duurzaamheid en toegankelijkheid, het promoten, adviseren, samen bijeenbrengen van verschillende keukens uit streekgerechten van Campanie met hun authentieke gerechten.

Onder deze doelstelling kan onder meer begrepen worden:

-Het nemen van initiatieven zoals het organiseren van workshops, vorming en activiteiten, het uitbrengen van publicaties die de doelstellingen dienen.

- Het verlenen van ondersteuning aan initiatieven van derden in het kader van bovenstaande doelstellingen.

- Het organiseren van festival PIZZADAYS in samenwerking met Regione Campanie, Stad Brussel, Gal. - Het organiseren van afgeleide andere activiteiten in het kader van sensibilisering en beleving.

- Het organiseren van taallessen en allerlei vormings-en trainingssessies.

2. de vereniging mag aile rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van he maatschappelijk doel, en mag daartoe aile roerende of onroerende goederen in huur of gebruik nemen, verwerven, bezitten en vervreemden, de vereniging kan personeel aanwerven, rechtgeldige overeenkomsten afsluiten, fondsen inzamelen en daden van koophandel stellen. De vereniging mag ook op bijkomstige wijze zekere economische activiteiten uitoefenen, op voorwaarde dat de opbrengsten daarvan uitsluitend besteed worden aan de realisatie van het doel van de vereniging

r

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 4.

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, zij kan ten alle tijden ontbonden worden.

Titel Il De leden

Artikel 5.

Het aantal leden van de vereniging is onbeperkt, maar bedraagt tenminste 3 leden en elk lid dient zich akkoord te verklaren met de statuten van de vereniging.

Artikel 6.

Ais lid kan elke rechtspersoon of elke natuurlijke persoon die volledig rechtsbekwaam is, toetreden tot de vereniging. Dit lidmaatschap dient aanvaard te worden door de Raad Van Bestuur met meerderheid van stemmen. Het lidmaatschap is gratis.

Artikel 7.

Een Rd is stemgerechtigd (en heeft 1 stem of kan zich laten vertegenwoordigen met 1 volmacht door een andere lid) binnen de Algemene Vergadering en heeft inzagerecht in aile documenten aangaande de vereniging.

Artikel 8.

Elk lid kanten allen tijde ontslag nemen uit de vereniging via het opsturen van een schrijven gericht aan de voorzitter van de Raad Van Bestuur. De Raad Van Bestuur kan tijdelijk leden schorsen die zich aan een zware overtreding van de statuten of van de normen van eer en welvoegelijkheid hebben schuldig gemaakt of gerechtelijk veroordeeld werden voor een misdrijf. Uitsluiting van leden kan enkel door de Algemene Vergadering met 2/3° meerderheid van stemmen.

Artikel 9.

Enkel de leden (of degenen) die door deze statuten of door deze beslissing van de Raad Van Bestuur worden gemachtigd kunnen de vereniging rechtsgeldig binden.

Titel III algemene Vergadering

Artikel 10.

De Algemene Vergadering bestaat uit tenminste het aantal leden van de Raad Van Bestuur en tenminste één extra lid. de Alegemene Vergadering is samengesteld uit alle leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad Van Bestuur, of bij de afwezigheid door het oudste aanwezige lid. Elk lid beschikt over één stem in de Algemene Vergadering. Een lik kan zich door een ander lid op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen via schriftelijke of elektronische volmacht. Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen.

Artikel 11.

De Algemene Vergadering wordt minstens jaarlijks samengeroepen op initiatief van de Raad Van Bestuur en telkens als het doel of belang van de vereniging dit vereist of als tenminste 1/5° van de vaste leden het vraagt. Alle vaste leden worden via gewone brief, of elektronische post, mail ondertekend door een bestuurder, uitgenodigd voor de Algemene Vergadeing en dit tenminste 8 kalenderdagen vooraf. Deze uitnodiging vermeldt agendapunten (vastgelegd door de Raad Van Bestuur), datum, plaats en tijdstip van bijeenkomst en in bijlage zit het verslag van de vorige vergadering. Elk van de vaste leden kan agendapunten toevoegen mits bezorging ervan uiterlijk 8 dagen voorafgaand aan de vergadering aande voorzitter.

Artikel 12. De Algemene Vergadering is bevoegd voor:

- Wijziging van statuten

- Benoeming en afzetting van bestuurders

- Goedkeuring begroting en jaarrekening

- Kwijting aan de bestuurders

- Goedkeuring beleidsstrategie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

- Ontbinding van de vereniging

- Uitsluiting van een lid

- Omzetting van de vereniging in vennotschap met sociaal oogmerk

Alle hierboven niet toegekende bevoegdheden, ressorteren onder de bevoegheid van de Raad Van Bestuur.

Artikel 13.

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. BU een statutenwijziging, uitsluiting van leden of ontbinding van de vereniging worden de bijzondere meerderheden toegepast zolals voorzien in de wet van 27 juni 1921 en gewijzigd door de wet van 02 moi 2002. Andere personen kunnen waarnemend aanwezig zijn, maar hebben geen stemrecht bij het nemen van beslissingen.

Artikel 14.

Er wordt van elke bijeenkomst van de Algemene Vergadring een verslag opgemaakt. Deze verslagen en de besproken stukken worden bewaard op de maatschappelijke zetel en zijn steeds ter inzage van de leden. Binnen de maand na afloop van een bijeenkomst van de algemene Vergadering wordt het verslag toegestuurd aan de leden.

Titel IV: De Raad Van Bestuur

De vereniging wordt ebstuurd door een Raad Van Betsuur van tenminste drie bestuurders, al dan niet lid van de vereniging. Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering en zijn ten alle tijde door deze afzetbaar. De uitoefening van dit mandaat gebeurt kosteloos. Benoeming, ontslag, aftreden van een bestuurder worden bekendgemaakt door neerlegging van de akte bij de griffie van de rechtbank van Koophandel van Antwerpen.

Artikel 16.

De bestuurders worden aangesteld voor een onbepaalde termijn, De raad Van bestuur kiest uit zijn leden en een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een pennlingmeester. Ingeval de voorzittter belet is wordt de raad van bestuur voorgezeten door de ondervoorzitter. de mandaten van secretaris en penningmeester kunnen door dezelfde persoon worden waargenomen. De Raad Van Bestuur vergadert slechts rechtsgeldig indien minstens de helft van de leden aanwezig is of aanwezig bij volmacht. Een bestuurder kan zich door een andere bestuurder op de Raad Van Bestuur laten vertegenwoordigen via schriftelijke of elektronische volmacht. Een bestuurder kan evenwel slechts één andere bestuurder vertegenwoordigen.

Artikel 17,

De Raad Van Bestuur komt minstens twee keer per jaar samen. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend, bij afwezigheid van deze stem is de stem van de ondervoorzitter doorslaggevend. Andere personen kunnen waarnemend aanwezig zijn, maar hebben geen stemrecht bij het nemene van beslissingen.

Artikel 18.

Er wordt van elke bijeenkomst van de Raad Van Bestuur een verslag opgemaakt Deze verslagen en de besproken stukken worden bewaard op de maatschappelijke zetel en zijn steeds ter inzage van de leden. Het verslag dient goedgekeurd te worden op een volgende bijeenkomst van de Raad Van Bestuur en gehandtekend door voorzitter en bestuurder.

Artikel 19.

De verenigign wordt vertegenwoordigd in rechte of ten overstaan van derden door de handtekening van minsten één bestuurder. De Raad Van Bestuur kan de vertegenwoordiging eveneens opdragen aan een ander lid of een derde, die het dagelijks bestuur waarneemt. De bevoegdheid voor de aankoop van onroerend goed kan onder geen beding worden gedelegeerd.

Titel V: Diverse bepalingen

Artikel 20

Het boekjaar loopt van 01 januari tot 31 december. Bij uitzondering gaat het eerste boekjaar in op datum dat de vzw rechtspersoonlijkheid krijgt en eindigt op 31 december 2014. De Raaad Van Bestuur bereidt de

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering, ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar. Na goedkeuring van de jaarrekening en de begroting, spreekt de algemene Vergadering zich uit over de kwijting van de bestuurders.

Artikel 21.

De vereniging zal een bankrekening openen. Betalingen kunnen gebeuren door een bestuurder of door een derde, dewelke aangeduid dient te worden door de Raad Van Bestuur Op elke bestuursvergadering dienen de gemaakte uitgaven ter inzage te zijn. De Raad Van Bestuur duidt vanaf 20/01/2014 Antonio Mastellone, geboren teVico Equense Italie op 01/03/1967 wonende te Antwerpen, Atletenstraat 96 aan, om de vereniging intern en extern in rechte te vertegenwoordigen met ingang van 01/01/2014.

Artikel 22.

Ingeval van vrijwillige of gerechtelijke ontbinding, onafgezien van de reden of het ogenblik, wordt het nettovermogen, na aflossing van de schulden en van de lasten, overgedragen aan een andere vereniging waarvan het maatschappelijk doel, het doel van de vereniging benadert.

Titel Vl; Onvoorziene gevallen

Artikel 23.

Voor alle gevallen die neit voorzien worden door de statuten zijn de beschikkingen van de wet van 27 juni 1927, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 toepasselijk.

B. BENOEMINGEN

Uittreksel verslag van de algemene vergadering van de oprichtingende leden/ benoeming van de bestuurders van de vzw 01/01/2014. Nadat de vereniging is opgericht en de statuten ondertekend, komen de oprichtende leden op dezelfde dag bijeen met als doel de aanstelling van de leden van de Raad Van Bestuur.

De Algemene Vergadering is samengesteld uit volgende leden :

1. ANTONIO MASTELLONE,Atletenstraat 96-2020 Antwerpen,geboren te Italie op 01/03/1967 2, BICHIRI HASSAN, Jules Moretuslei 151-2610 Wilrijk ,geboren te Antwerpen op 16/10/1972 3. FLAVIO SORECA,PZA BUOZZI B.1,Latina-ltalle,geboren te Italie op 09/03/1970

De Algemene Vergadering benoemt onderstaande personen tot bestuurder van de vereniging;

1. ANTONIO MASTELLONE, voornoemd

2. BICHIRI HASSAN, voornoemd

3. FLAVIO SORECA, voornoemd

De Raad Van Bestuur is direct bijeen gekomen op dezelfde datum en heeft de functie als volgt verdeeld:

1. ANTONIO MASTELLONE, voornoemd voorzitter

2. BICHIRI HASSAN, voornoemd secretaris

3. FLAVIO SORECA, voornoemd penningmeester

Volgende personen kunnen de vzw rechtsgeldig intern en extern vertegenwoordigen en hebben handtekenbevoegdheid.

Antonio Mastellone, Atletenstraat 96-2020 Antwerpen te Vico Equense Italie, op 01/03/1967 Italiaan.

Opgemaakt te Antwerpen op maandag 20/01/2014 in 6 exemplaren, oftewel één voor elk van de stichtende leden, drie voor neerlegging bij de griffie van de rechtbank van koophandel en één voor het secretariaat van de vereniging.

ANTONIO MASTELLONE

\foot-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
AMICI DELLA CAMPANIA

Adresse
Zetel: ATLETENSTRAAT 96 - 2020 ANTWERPEN

Code postal : 2020
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande