AMPERE

Association sans but lucratif


Dénomination : AMPERE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 567.916.885

Publication

20/11/2014
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 1:

De vereniging draagt de naam  Ampere  vzw en is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde

ontbonden worden.

Artikel 2:

De zetel van de vereniging is gevestigd te Antwerpen, Simonstraat 21, met postcode 2018 en ressorteert onder

het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

De Raad van bestuur heeft het recht de Maatschappelijke Zetel te verplaatsen binnen het arrondissement Antwerpen mits deze de regels in acht neemt zoals vereist voor een statutenwijziging en beschreven in deze statuten.

Artikel 3:

De vereniging heeft als doel:

- Een divers cultureel aanbod geven voor jongeren.

- Begeleiden van jongeren bij het geven van events.

- Faciliteren van locaties & middelen voor events voor en door jongeren en promotors.

- Een alternatief educatief aanbod te verstrekken op zoveel mogelijk vlakken.

Verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstgevend doel op te richten, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 waarbij aan verenigingen zonder winstgevend doel en aan de instelling van openbaar nut rechtspersoonlijkheid wordt verleend (BS 1/7/1921) en gewijzigd op 25 november 1997 (BS 31/12/1997) en de wet van 2 mei 2002, voor onbepaalde duur.

Titel 1: Naam  Zetel - Doel

Oprichtingsstatuten AMPERE VZW

Ondertekenden:

Joachim Marijnen, Lange Leemstraat 61, 2018 Antwerpen, *24 augustus 1977 te Duffel

Bradly Dunn Klerks, Generaal Belliardstraat 6 , 2000 Antwerpen, *24 oktober 1970 te Renkum

Carlos Michielsen, Flor Alpaerstraat 16 bus 6, 2600 Berchem, *11 oktober 1989 te Edegem

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Ampere

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Simonsstraat 21

*14311025*

Luik B

2018

België

0567916885

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Antwerpen

Griffie

Neergelegd

18-11-2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

- Het organiseren van evenementen waarbij we enerzijds actief inspelen op de regerende trends van de jeugd, anderzijds onbekendere kwaliteit een kans geven en ook hier het cliënteel nieuwigheden kunnen bijbrengen en kunnen educeren.

- Vertrekkend vanuit een vertrouwen in beginnende artiesten en organisatoren, groeikansen geven aan deze personen door hen te begeleiden en te coachen.

- Op te komen voor een open, solidaire en sociale samenleving waarbij het gemeenschappelijk belang boven het belang van het individu staat en waarbij de creativiteit en zelfstandigheid van jongeren wordt bevorderd.

De vereniging mag alle activiteiten ondernemen om haar maatschappelijk doel te realiseren, met inbegrip van het stellen van handelsdaden, in zoverre de opbrengst hiervan uitsluitend besteed wordt aan het realiseren van het maatschappelijke doel.

Het doel van de vereniging kan uitbreiden naar andere kunstvormen en -disciplines dan vermeld in deze statuten.

De vereniging kan onder meer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven en meer algemeen alle financiële, roerende en onroerende transacties aangaan die haar doel rechtvaardigen.

Titel 2: Leden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 4:

De vereniging bestaat uit werkende leden en toegetreden leden. Het aantal werkende leden is onbeperkt maar moet minimum 3 bedragen. De ondertekende oprichters zijn de eerste werkende leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de Algemene Vergadering komt uitsluitend toe aan de werkende leden. Werkende leden zijn diegenen die bij oprichting deze statuten ondertekenen en diegenen wiens naam is vermeld op de ledenlijst. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de werkende leden toepasselijk. De rechten en plichten van de gewone leden worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement.

Artikel 5:

Om deel uit te maken van de vereniging dient aan volgende voorwaarden voldaan te worden :

a) het lidgeld jaarlijks betalen;

b) het maximumbedrag van het lidgeld bedraagt ri100

Leden die nalaten het lidgeld te betalen worden van rechtswege geacht ontslagnemend te zijn dus ook niet meer

deel te kunnen nemen aan vergaderingen.

Artikel 6:

Nieuwe leden worden aanvaard met toestemming van de Raad van Bestuur. De uitsluiting van een lid kan slechts geschieden in de vormen en onder de voorwaarden door de wet bepaald. Ieder lid kan zijn ontslag indienen door middel van een aangetekend schrijven aan de voorzitter. Het ontslag gaat in op het ogenblik van de verzendingsdatum en zal in een register van de leden worden ingeschreven. Ontslagnemende of uitgesloten leden kunnen echter geen aanspraak maken op enig gedeelte van het maatschappelijk bezit van de vereniging.

Artikel 7:

Alle beslissingen betreffende toetreding, uittreding of uitsluiting van leden worden door de Raad van Bestuur ingeschreven in het register van de leden, dat op de zetel van de vzw wordt gehouden, binnen de acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld.

Artikel 8:

De oprichters van de vereniging zijn de eerste werkende leden. Nieuwe leden kunnen aanvaard worden op een

schriftelijk verzoek aan de Raad van Bestuur, die het op de agenda van de algemene vergadering plaatst.

Titel 3: Algemene Vergadering

Artikel 9

10.1. De Algemene Vergadering bestaat minstens uit alle werkende, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of door de oudste van de aanwezige bestuurders.

10.2. Elk lid beschikt over één stem.

10.3. Een lid mag zich laten vertegenwoordigen door een ander lid op de Algemene Vergadering.

10.4. De Algemene Vergadering is bevoegd voor de wijziging van de statuten, benoeming en afzetting van bestuurders, benoeming en afzetting van de commissarissen ( en het bepalen van hun bezoldiging ingeval bezoldiging wordt toegekend), het goedkeuren van de rekeningen en van de begroting, de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk, het opstellen van een reglement van inwendige orde, de uitsluiting van een lid, de ontbinding van de vereniging.

Artikel 10

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

De gewone Algemene Vergadering wordt jaarlijks samengeroepen in de loop van het eerste trimester ten einde de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting voor het lopend jaar goed te keuren.

Artikel 11

Een buitengewone Algemene Vergadering kan door de Raad van Bestuur worden samengeroepen telkens als

het belang van de vereniging het vereist.

Artikel 12

De Raad van Bestuur is ertoe gehouden binnen de 15 werkdagen een buitengewone Algemene Vergadering samen te roepen, telkens wanneer ten minste één derde van de leden er schriftelijk om verzoekt bij de Raad van Bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 13

Oproepingen voor de Algemene Vergadering worden per gewone post, ten laatste tien dagen voor de vergadering verstuurd. De oproepingsbrief, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda van de vergadering. De agenda wordt bepaald door de Raad van Bestuur en wordt bij de oproepingsbrief toegevoegd. Elk voorstel, ondertekend door ten minste 1/5 van de leden, wordt op de agenda gebracht. De Bijeenroeping van de Algemene Vergadering mag ook elektronisch gebeuren.

Artikel 14

Indien alle leden op de Algemene Vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kunnen bijkomende

agendapunten behandeld worden onder de rubriek  Varia .

Artikel 15

Beslissingen van de Algemene Vergadering worden genomen bij 2/3 meerderheid van stemmen en slechts indien 2/3 van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd is, met uitzondering voor de gevallen waar de wet een ruimere aanwezigheid vereist. Indien de stemming gaat om de uitsluiting van een lid, dient dit punt eveneens op de agenda te komen en moet het lid per aangetekende brief worden uitgenodigd om in zijn verdediging te voorzien.

Artikel 16

Indien er niet voldoende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, dient er een nieuwe Algemene Vergadering

samengeroepen te worden, met dezelfde agenda, die geldig kan beslissen ongeacht het aantal aanwezigen.

Artikel 17

Behalve wanneer de wet van 27 juni 1921 of deze statuten uitdrukkelijk anders vermelden, kan de Algemene Vergadering geldig beslissen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

Artikel 18

Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd en vervolgens ondertekend door de Voorzitter. Deze verslagen worden bijgehouden in een register. Uittreksels uit het verslag bestemd voor derden worden ondertekend door de Voorzitter of door twee bestuurders.

Artikel 19

Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met éénparigheid van stemmen worden besloten en

slechts indien 2/3 van de stemgerechtigde leden aanwezig is.

Artikel 20

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur en bij verhindering

door een andere bestuurder.

Titel 3: Raad van Bestuur

Artikel 21

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van minstens 3 leden die allen lid zijn van de

vereniging.

Artikel 22

De leden van de Raad van Bestuur worden benoemd door de Algemene Vergadering voor onbepaalde duur en

zijn door deze ten allen tijden afzetbaar.

Artikel 23

De leden van de Raad van Bestuur kunnen worden bezoldigd, zij kunnen ook eventueel een vergoeding van hun

kosten bekomen, mits voorafgaandelijk goedkeuring van de uitgave door de Raad van Bestuur.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Artikel 24

Zo door vrijwillig ontslag of afzetting het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijke minimum, dan

blijven de bestuurders in functie tot hun vervanging is voorzien.

Artikel 25

De benoeming, herverkiezing, ontslag, aftreden en afzetting van de leden van de Raad van Bestuur wordt binnen

één maand nadat hiertoe is besloten ingediend bij de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel.

Artikel 26

De Raad van Bestuur wordt samengeroepen door de Voorzitter of door de Ondervoorzitter of door minstens twee

bestuurders.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 27

Oproepingen voor de Raad van Bestuur worden per gewone post/e-mail, ten laatste 10 dagen voor de vergadering verstuurd. De oproeping bevat ook de agenda voor de vergadering. De agenda wordt opgesteld door de Voorzitter, maar ieder lid van de Raad van Bestuur heeft het recht punten op de agenda te laten plaatsen.

Artikel 28

De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de Voorzitter, bij diens afwezigheid door de Ondervoorzitter, of

wanneer beiden afwezig zijn, door het oudste aanwezige bestuursraadslid.

Artikel 29

De Raad van Bestuur vergadert geldig wanneer de helft van de bestuurders aanwezig zijn en beslist bij gewone

meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

Artikel 30

Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd en vervolgens ondertekend door de Voorzitter. Deze verslagen worden bijgehouden in een register. Uittreksels uit het verslag bestemd voor derden worden ondertekend door de Voorzitter of door twee bestuurders.

Artikel 31

Het bestuur wijst uit zijn midden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester aan. Het kan voor elk

hunner uit zijn midden een vervanger aanwijzen. Een bestuurslid kan meer dan een functie bekleden.

Artikel 32

Van het verhandelde in elke vergadering worden door de secretaris notulen opgemaakt, die door de eerstvolgende vergadering van het bestuur worden vastgesteld en ten blijke daarvan door de voorzitter en secretaris worden ondertekend.

Artikel 33

De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar bij alle gerechtelijk en buitengerechtelijke handelingen. De Raad van Bestuur treedt op als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor alle handelingen, van bestuur en van beschikking, niets uitgezonderd, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, zelfs met het beding van dadelijke uitwinning , van het leren en uitlenen, voor om het even welke termijn, voor alle handels.. en bankverrichtingen

Artikel 34

Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de Algemene Vergadering, worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur. De raad kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer van zijn leden of aan een gevolmachtigde derde. Tegenover derden volstaat opdat de vereniging geldig vertegenwoordigd zij, de handtekening van één bestuurder, alleen optredend. De stukken van het dagelijkse bestuur en de ontlastingen aan De Post, worden geldig ondertekend door de Voorzitter of door een daartoe aangeduid bestuurder, of door een gevolmachtigde derde.

Artikel 35

Benoeming raad van bestuur

Na goedkeuring en ondertekening van de oprichtingstatuten van de vereniging, verkiest de algemene vergadering unaniem de volgende bestuurders aan:

Benoemen als functie: Voozitter: Joachim Marijnen

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Penningmeester: Bradly Klerks Secretaris : Carlos Michielsen

Titel 4: Rekeningen - begroting

Artikel 36

Het dienstjaar van de vereniging loopt van 17 november tot 16 november. Het eerste boekjaar begint op

17/11/2014

Artikel 37

De inkomsten van de vereniging kunnen bestaan uit :

a) Lidmaatschapbijdragen: de winsten verwezenlijkt door de inrichting van activiteiten zoals omschreven in artikel 3 van de statuten.

b) De winsten gerealiseerd door eventuele commerciële activiteiten bedoeld om de vereniging werkingsmiddelen voor de realisatie van haar maatschappelijk doel te bezorgen.

c) Sponsoren van buitenaf.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 38

Op de jaarlijkse gewone Algemene Vergadering legt de Raad van Bestuur de balans en de

resultatenrekening van het verlopen dienstjaar en de begroting van het lopend dienstjaar ter goedkeuring voor.

Artikel 39

De goedkeuring van de rekeningen en van de begroting impliceert de ontlasting voor de leden van de Raad van

Bestuur.

Artikel 40

Het lidmaatschap eindigt:

a) door de dood van het lid;

b) door opzegging door het lid;

c) door opzegging door de vereniging. Dit kan slechts geschieden wanneer een lid heeft opgehouden aan de vereisten voor het lidmaatschap bij de statuten gesteld, te voldoen. Wanneer hij zijn verplichtingen jegens de vereniging niet nakomt en wanneer redelijkerwijs van de vereniging niet gevergd kan worden het lidmaatschap te laten voortduren.

d) door ontzetting. Deze kan alleen worden uitgesproken wanneer een lid in strijd met de statuten, reglementen of besluiten van de vereniging handelt, of de vereniging op onredelijke wijze benadeelt.

Artikel 41

Opzegging door de vereniging geschiedt enkel door de raad van bestuur met een 2/3de meerderheid.

Titel 5: Ontbinding

Voor al wat niet expliciet door deze statuten geregeld wordt, is de wet van 27 juni 1921 toepasselijk.

Oprichtingsdatum : 17/11/14

27/04/2015
ÿþ MOD2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

AI

11



net: ...Kieci'itbanlsYe kQ~pÍi~ndrïl

Antwerpen

S 5 APR. 2015

afdeliQ}efef:ryerpen

Onderrlemingsnr : 0567.916.885

Benaming

(voluit) : AMPERE VZW

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : SIMONSSTRAAT 21 2018 ANTWERPEN

Onderwerp akte : STATUTEN, wijziging van Raad Van Bestuur (art. 35)

Titel 1: Naam  Zetel - Doel

ArtiKel 1:

De vereniging draagt de naam 'Ampere ` vzw en is opgericht voor onbepaalde duur, Zij kan ten allen tijde

ontbonden worden.

ArtiKel 2:

De zetel van de vereniging is gevestigd te Antwerpen, Simonsstraat 21, met postcode 2018 en ressorteert

onder het gerechtelijk arrondissement Antwerpen,

De Raad van bestuur heeft het recht de Maatschappelijke Zetel te verplaatsen binnen het arrondissement Antwerpen mits deze de regels in acht neemt zoals vereist voor een statutenwijziging en beschreven in deze statuten.

Artikel 3

De vereniging heeft als doel:

-Een divers cultureel aanbod geven voor jongeren.

-Begeleiden van jongeren bij het geven van events_

-Faciliteren van locaties & middelen voor events voor en door jongeren en promotors.

-Een alternatief educatief aanbod te verstrekken op zoveel mogelijk vlakken.

-Het organiseren van evenementen waarbij we enerzijds actief inspelen op de regerende trends van de

jeugd, anderzijds onbekendere kwaliteit een kans geven en ook hier het cliënteel nieuwigheden kunnen

bijbrengen en kunnen educeren,

-Vertrekkend vanuit een vertrouwen in beginnende artiesten en organisatoren, groeikansen geven aan deze

personen door hen te begeleiden en te coachen.

-Op te komen voor een open, solidaire en sociale samenleving waarbij het gemeenschappelijk belang boven

het belang van het individu staat en waarbij de creativiteit en zelfstandigheid van jongeren wordt bevorderd,

De vereniging mag alle activiteiten ondernemen om haar maatschappelijk doel te realiseren, met inbegrip van het stellen van handelsdaden, in zoverre de opbrengst hiervan uitsluitend besteed wordt aan het realiseren van het maatschappelijke doel.

Het doel van de vereniging kan uitbreiden naar andere kunstvormen en -disciplines dan vermeld in deze statuten,

De vereniging kan onder meer aile eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven en meer algemeen alle financiële, roerende en onroerende transacties aangaan die haar doel rechtvaardigen.

Titel 2: Leden

Artihel 4:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOa 2.2

De vereniging bestaat uit werkende leden en toegetreden leden. Het aantal werkende leden is onbeperkt maar moet minimum 3 bedragen. De ondertekende oprichters zijn de eerste werkende leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de Algemene Vergadering komt uitsluitend toe aan de werkende leden. Werkende leden zijn diegenen die bij oprichting deze statuten ondertekenen en diegenen wiens naam is vermeld op de ledenlijst. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de werkende leden toepasselijk. De rechten en plichten van de gewone leden worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement.

Artikel 5;

Om deel uit te maken van de vereniging dient aan volgende voorwaarden voldaan te worden

a) het lidgeld jaarlijks betalen;

b) het maximumbedrag van het lidgeld bedraagt ¬ 100

Leden die nalaten het lidgeld te betalen worden van rechtswege geacht ontslagnemend te zijn dus ook niet

meer deel te kunnen nemen aan vergaderingen.

Artikel 6:

Nieuwe leden worden aanvaard met toestemming van de Raad van Bestuur. De uitsluiting van een lid kan slechts geschieden in de vormen en onder de voorwaarden door de wet bepaald. Ieder lid kan zijn ontslag indienen door middel van een aangetekend schrijven aan de voorzitter. Het ontslag gaat in op het ogenblik van de verzendingsdatum en zal in een register van de leden worden ingeschreven. Ontslag nemende of uitgesloten leden kunnen echter geen aanspraak maken op enig gedeelte van het maatschappelijk bezit van de vereniging.

Artikel 7:

Alle beslissingen betreffende toetreding, uittreding of uitsluiting van leden worden door de Raad van Bestuur ingeschreven in het register van de leden, dat op de zetel van de vzw wordt gehouden, binnen de acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld.

Artikel 8:

De oprichters van de vereniging zijn de eerste werkende leden. Nieuwe leden kunnen aanvaard worden op

een schriftelijk verzoek aan de Raad van Bestuur, die het op de agenda van de algemene vergadering plaatst

Titel 3: Algemene Vergadering

Artikel 9

10.1. De Algemene Vergadering bestaat minstens uit alle werkende, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of door de oudste van de aanwezige bestuurders.

10.2. Elk lid beschikt over één stem,

10.3_ Een lid mag zich laten vertegenwoordigen door een ander lid op de Algemene Vergadering.

10.4. De Algemene Vergadering is bevoegd voor de wijziging van de statuten, benoeming en afzetting van bestuurders, benoeming en afzetting van de commissarissen (en het bepalen van hun bezoldiging ingeval bezoldiging wordt toegekend), het goedkeuren van de rekeningen en van de begroting, de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk, het opstellen van een reglement van inwendige orde, de uitsluiting van een lid, de ontbinding van de vereniging.

Artikel 10

De gewone Algemene Vergadering wordt jaarlijks samengeroepen in de loop van het eerste trimester ten

einde de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting voor het lopend jaar goed te keuren.

Artikel 11

Een buitengewone Algemene Vergadering kan door de Raad van Bestuur worden samengeroepen telkens

als het belang van de vereniging het vereist.

Artikel 12

De Raad van Bestuur is ertoe gehouden binnen de 15 werkdagen een buitengewone Algemene Vergadering samen te roepen, telkens wanneer ten minste één derde van de leden er schriftelijk om verzoekt bij de Raad van Bestuur.

Artikel 13

Oproepingen voor de Algemene Vergadering worden per gewone post, ten laatste tien dagen voor de vergadering verstuurd. De oproepingsbrief, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda van de vergadering. De agenda wordt bepaald door de Raad van Bestuur en wordt bij de oproepingsbrief toegevoegd. Elk voorstel, ondertekend door ten minste 115 van de leden, wordt op de agenda gebracht,

De Bijeenroeping van de Algemene Vergadering mag ook elektronisch gebeuren.

Artikel 14

Indien alle leden op de Algemene Vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kunnen bijkomende

agendapunten behandeld worden onder de rubriek 'Varia".

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 15

Beslissingen van de Algemene Vergadering worden genomen bij 2/3 meerderheid van stemmen en slechts indien 213 van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd is, met uitzondering voor de gevallen waar de wet een ruimere aanwezigheid vereist. Indien de stemming gaat om de uitsluiting van een lid, dient dit punt eveneens op de agenda te komen en moet het lid per aangetekende brief worden uitgenodigd om in zijn verdediging te voorzien,

Artikel 16

Indien er niet voldoende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, dient er een nieuwe Algemene Vergadering samengeroepen te worden, met dezelfde agenda, die geldig kan beslissen ongeacht het aantal aanwezigen.

Artikel 17

Behalve wanneer de wet van 27 juni 1921 of deze statuten uitdrukkelijk anders vermelden, kan de Algemene Vergadering geldig beslissen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

Artikel 18

Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd en vervolgens ondertekend door de Voorzitter. Deze verslagen worden bijgehouden in een register, Uittreksels uit het verslag bestemd voor derden warden ondertekend door de Voorzitter of door twee bestuurders.

Artikel 19

Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met éénparigheid van stemmen worden besloten en

slechts indien 213 van de stemgerechtigde leden aanwezig is.

Artikel 20

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur en bij

verhindering door een andere bestuurder.

Titel 3: Raad van Bestuur

Artikel 21

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van minstens 3 leden die allen lid zijn van de

vereniging,

Artikel 22

De leden van de Raad van Bestuur worden benoemd door de Algemene Vergadering vaar onbepaalde duur

en zijn door deze ten allen tijden afzetbaar.

Artikel 23

De leden van de Raad van Bestuur kunnen worden bezoldigd, zij kunnen ook eventueel een vergoeding van

hun kosten bekomen, mits voorafgaandelijk goedkeuring van de uitgave door de Raad van Bestuur.

Artikel 24

Zo door vrijwillig ontslag of afzetting het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijke

minimum, dan blijven de bestuurders in functie tot hun vervanging is voorzien.

Artikel 25

De benoeming, herverkiezing, ontslag, aftreden en afzetting van de leden van de Raad van Bestuur wordt binnen één maand nadat hiertoe is besloten ingediend bij de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel,

Artikel 26

De Raad van Bestuur wordt samengeroepen door de Voorzitter of door de Ondervoorzitter of door minstens

twee bestuurders.

Artikel 27

Oproepingen voor de Raad van Bestuur worden per gewone poste-mail, ten laatste 10 dagen voor de vergadering verstuurd. De oproeping bevat ook de agenda voor de vergadering. De agenda wordt opgesteld door de Voorzitter, maar ieder lid van de Raad van Bestuur heeft het recht punten op de agenda te laten plaatsen.

4

MOD 2.2

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 28

De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de Voorzitter, bij diens afwezigheid door de Ondervoorzitter,

of wanneer beiden afwezig zijn, door het oudste aanwezige bestuursraadslid.

Artikel 29

De Raad van Bestuur vergadert geldig wanneer de helft van de bestuurders aanwezig zijn en beslist bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

Artikel 30

Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd en vervolgens ondertekend door de Voorzitter. Deze verslagen warden bijgehouden in een register. Uittreksels uit het verslag bestemd voor derden worden ondertekend door de Voorzitter of door twee bestuurders.

Artikel 31

Het bestuur wijst uit zijn midden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester aan. Het kan voor elk

hunner uit zijn midden een vervanger aanwijzen. Een bestuurslid kan meer dan een functie bekleden.

Artikel 32

Van het verhandelde in elke vergadering warden door de secretaris notulen opgemaakt, die door de eerstvolgende vergadering van het bestuur worden vastgesteld en ten blijke daarvan door de voorzitter en secretaris warden ondertekend.

Artikel 33

De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar bij alle gerechtelijk en buitengerechtelijke handelingen. De Raad van Bestuur treedt op ais eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor alle handelingen, van bestuur en van beschikking, niets uitgezonderd, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, zelfs met het beding van dadelijke uitwinning , van het Ieren en uitlenen, voor om het even welke termijn, voor alle handels.. en bankverrichtingen

Artikel 34

Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de Algemene Vergadering, worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur, De raad kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer van zijn leden of aan een gevolmachtigde derde Tegenover derden volstaat opdat de vereniging geldig vertegenwoordigd zij, de handtekening van één bestuurder, alleen optredend. De stukken van het dagelijkse bestuur en de ontlastingen aan De Post, warden geldig ondertekend door de Voorzitter of door een daartoe aangeduid bestuurder, of door een gevolmachtigde derde.

Artikel 35

Benoeming raad van bestuur

Na de Algemene Vergadering van 4/03/2015 van de vereniging, herbenoemt de Algemene Vergadering unaniem de volgende bestuurders en voert het volgende ontslag uit.

Ontslag als penningmeester: Bradly Klerks

Herbenoeming als berstuurdersfunctie:

Voorzitter; Joachim Marijnen

Secretaris/Penningmeester : Carlos Michielsen

Ook werd Van Oekelen Ame als vertegenwoordiger benoemd binnen de vereniging.

Titel 4: Rekeningen - begroting

Artikel 36

Het dienstjaar van de vereniging loopt van 18 november tot 17 november. Het eerste boekjaar begint op

18/11/2014

Artikel 37

De inkomsten van de vereniging kunnen bestaan uit ;

a) Lidmaatschapbijdragen: de winsten verwezenlijkt door de inrichting van activiteiten zoals omschreven in

artikel 3 van de statuten,

" "

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

MDD 2.2

Luik B - Vervolg

b) De winsten gerealiseerd door eventuele commerciële activiteiten bedoeld om de vereniging werkingsmiddelen voor de realisatie van haar maatschappelijk doei te bezorgen.

c) Sponsoren van buitenaf.

Artikel 38

Op de jaarlijkse gewone Algemene Vergadering legt de Raad van Bestuur de balans en de

resultatenrekening van het verlopen dienstjaar en de begroting van het lopend dienstjaar ter goedkeuring voor.

Artikel 39

De goedkeuring van de rekeningen en van de begroting impliceert de ontlasting voor de leden van de Raad

van Bestuur,

Titel 5: Ontbinding

Artikel 40

Het lidmaatschap eindigt:

a) door de dood van het lid;

b) door opzegging door het lid;

c) door opzegging door de vereniging, Dit kan slechts geschieden wanneer een lid heeft opgehouden aan de vereisten voor het lidmaatschap bij de statuten gesteld, te voldoen. Wanneer hij zijn verplichtingen jegens de vereniging niet nakomt en wanneer redelijkerwijs van de vereniging niet gevergd kan worden het

lidmaatschap te laten voortduren,

d) door ontzetting, Deze Kan alleen worden uitgesproken wanneer een lid in strijd met de statuten, reglementen of besluiten van de vereniging handelt, of de vereniging op onredelijke wijze benadeelt.

Artikel 41

Opzegging door de vereniging geschiedt enkel door de raad van bestuur met een 2/3de meerderheid.

Voor al wat niet expliciet door deze statuten geregeld wordt, is de wet van 27 juni 1921 toepasselijk,

Oprichtingsdatum: 17/11 /15

Datum eerste aanpassing: 04/03/15

Joachim Marynen

Carlos Michielsen

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Coordonnées
AMPERE

Adresse
SIMONSSTRAAT 21 2018 ANTWERPEN 1

Code postal : 2018
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande