AMPERSAND

Association sans but lucratif


Dénomination : AMPERSAND
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 846.868.002

Publication

05/07/2012
ÿþ MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor-behoudei I IIt1i III uh IhII h llI h(1 iu hi'

aan het " iaiie~ss*

Belgisch Staatsbla

RECHTBANK KOOPHANDEL

26 .01 2012

ANTer'ÉtWPEN

Ondernemingsnr: . / O"pV 6 . 8 6 $ . 0 0 2

Benaming `~

(votuit) : ampersand

(verkort)

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Tien-gebodensteeg 3, 2060 Antwerpen

Onderwerp akte : oprichting VZW

1, Ledenregister

Yves Willems, Hikstraat 11, 2200 Herentals, geboren te Leuven op 8 maart 1976

rijksregisternummer 760308-135-78

Joke Van Canneyt, Heirbaan 8, 2070 Burcht, geboren te Eeklo op 26 maart 1981

rijksregisternummer 810326-384-73

Barbara Vandecauter, Tien-gebodensteeg 3, 2060 Antwerpen, geboren te Tienen op 22 april 1981

rijksregisternummer 810422-086-13

Karlien Meganck, Hollandstraat 16, 2060 Antwerpen, geboren te Kapellen op 14 december 1979

rijksregisternummer 791214-348-05

Thomas Nagels, Lei 1811, 3000 Leuven, geboren te Leuven op 1 februari 1980

rijksregisternum mer 800201-203-06

Toon van Waterschoot, Goorstraat 10, 2560 Nijlen, geboren te Lier op 11 juni 1979

rijksregisternum mer 790611-273-31

Koen Apers, Pieter de Coninckstraat 29, 2600 Berchem, geboren te Herentals op 4 oktober 1977

rijksregistemummer 771004-177-32

An Maes, Louis Van Houttestraat 37, 9050 Gentbrugge, geboren te Oudenaarde op 11 aug 1981

rijksregisternummer 810311-038-31

2. Statuten

Onderwerp akte: statuten ampersand vzw

Tussen de hierna vermelde ondertekenaars en oprichters:

Yves Willems, Hikstraat 11, 2200 Herentals

Joke Van Canneyt, Heirbaan 8, 2070 Burcht

Barbara Vandecauter, Tien-gebodensteeg 3. 2060 Antwerpen

Karlien Meganck, Hollandstraat 16, 2060 Antwerpen

Thomas Nagels, Lei 18/1, 3000 Leuven

Toon van Waterschoot, Goorstraat 10, 2560 Nijlen

Koen Apers, Pieter de Coninckstraat 29, 2600 Berchem

An Maes, Louis Van Houttestraat 37, 9050 Gentbrugge

Datum van oprichting 26 maart 2012.

Allen van Belgische nationaliteit, is overeengekomen een vereniging zonder winstgevend doel op te richten

waarvan de statuten luiden ais volgt:

TITEL I. -- Naam en Vestiging

Art 1. De vereniging draagt de naam "ampersand", en heeft haar zetel te Tien-gebodensteeg 3, 2060

Antwerpen, gerechtelijk arrondissement Antwerpen. Deze zetel kan warden verplaatst bij beslissing van de

Algemene Vergadering. Iedere wijziging van de zetel zal binnen de maand worden gepubliceerd in de bijlagen

van het Belgisch Staatsblad.

TITEL II -- Doel van de Vereniging

Art 2. "ampersand" stelt zich tot doel voorstellingen in de kunsten (podiumkunsten, theater, dans,

performance, beeldende kunst) te maken, produceren en ondersteunen en om in functie daarvan te werken aan

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam toedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de veren ging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso ; Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

hSOD 2.2

de ontwikkeling van de leden als theatermaker, regisseur, acteur, performer, docent en dramaturg door middel van uitwisseling, vorming en prospectie.

De vereniging mag tevens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen, zoals onder andere: workshops, lessenreeksen, vorming, opleiding, evenementen, congressen, enzovoort.

De vereniging mag om haar doel te bereiken alle directe en indirecte middelen nastreven en inzetten. Ze mag hiertoe alle verbintenissen en samenwerkingsvormen aangaan, alsmede een vermogen opbouwen, beheren en erover beschikken, dat mag bestaan uit roerende en/of onroerende goederen of rechten.

Haar doel kan ook inhouden het beheren, innen, verdelen of verwerven van rechten op werken van de geest en het exploiteren van deze rechten. Ze kan in deze zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht. De activiteiten van de vereniging beperken zich niet tot de landsgrenzen.

TITEL ill. -- Leden

Art. 3, Het aantal leden is onbeperkt, maar bedraagt ten minste drie.

De ondergetekende oprichters zijn de eerste effectieve leden, De vereniging telt effectieve en niet-effectieve leden, deze laatsten ook genoemd beschermende of steunende leden, of ook ereleden. De volheid van lidmaatschap, inclusief het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden.

Kandidaat leden dienen een gemotiveerde schriftelijke aanvraag in bij de raad van bestuur die de kandidatuur beoordeelt naar mogelijke inpassing in de vereniging. De raad van bestuur kan autonoom een lidmaatschap weigeren. Indien de raad van bestuur een kandidaat lid ais geschikt acht Legt zij deze kandidatuur voor aan de eerstvolgende algemene vergadering die het lidmaatschap bij eenvoudige meerderheid kan bekrachtigen.

Wat hierna volgt betreft enkel de effectieve leden:

Art. 3bis. De leden zijn niet verplicht een geldelijke bijdrage te leveren.

Art. 3tris. Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet per aangetekend schrijven aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht. De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering met meerderheid van twee derde van de aanwezige stemmen worden uitgesproken.

TITEL IV.  De Algemene Vergadering

Art 4. De Algemene Vergadering bestaat uit minimum drie leden, zodanig dat twee derden van de leden de leeftijd van 65 jaar niet overstijgt.

Art. 5. Overeenkomstig artikel 12 van de wel van 27 juni 1921 staat het elk lid vrij uit de vereniging te treden. Het uittredend lid richt hiervoor een schriftelijk verzoek aan de Raad van Bestuur.

Art. 6. Het aantal leden is onbeperkt maar de Algemene Vergadering kan - gezien artikel 2 van de wet van 21 juni 1921 - niet minder dan 3 leden tellen.

Art. 7, De Algemene Vergadering is bevoegd voor het wijzigen van de statuten, het benoemen en afzetten van bestuurders, het goedkeuren van rekeningen en begrotingen en het ontbinden van de vereniging. Elk lid van de Algemene Vergadering is vrij uit de vereniging te treden. Het lid dient daarvoor zijnlhaar ontslag in bij de voorzitter. Het uitsluiten van een lid door de algemene vergadering kan slechts mits een meerderheid van 213de van de stemmen, Een ontslagnernend of uitgesloten lid kan geen aanspraak maken op het maatschappelijk kapitaal van de vereniging.

De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de voorzitter of de ondervoorzitter na beslissing van de Raad van Bestuur. De schriftelijke uitnodiging wordt uiterlijk twee weken op voorhand verstuurd en bevat de agenda van de vergadering.

Art. 8, De voorzitter van de Raad van Bestuur zit ook de Algemene Vergadering voor. Wanneer de voorzitter afwezig is, dan neemt de ondervoorzitter of de secretaris het voorzitterschap waar.

Art. 9 De vergadering komt samen op verzoek van de bestuurders of wanneer een vijfde van de leden hierom verzoeken.

Art 10. De agenda van de vergadering wordt op voorhand aan de leden bezorgd. De Algemene Vergadering kan beraadslagen over punten die niet op de agenda staan, indien minstens een twintigste van de leden dit voorstellen. Hierbij worden artikelen 8, 12 en 20 van de wet van 27 juni 1921 steeds in acht genomen.

Art. ILL Leden die niet op de Algemene Vergadering aanwezig zijn, kunnen een ander lid een volmacht geven om in hun naam te stemmen, Teder lid mag tijdens een stemming over hoogstens 1 volmacht beschikken.

Art 12. De Algemene Vergadering is - onder voorbehoud van onderstaande uitzonderingen -t steeds gemachtigd te stemmen en neemt beslissingen bij gewone meerderheid, De onthoudingen worden bij stemming niet meegeteld. Bij een statutenwijziging, het uitsluiten van een lid van de Algemene Vergadering of bij de ontbinding van de vereniging is een meerderheid van 2/3 van de stemgerechtigde leden nodig om het betreffende voorstel goed te keuren. Bij een statutenwijziging of ontbinding is bovendien een aanwezigheid (vertegenwoordiging door volmachten inbegrepen) van 2/3 van de leden nodig. Bij een wijziging die betrekking heeft op de statutaire doelstelling van de vereniging, is eenparigheid van stemmen nodig.

Indien er - bij een statutenwijziging of bij ontbinding .. tijdens een eerste vergadering onvoldoende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, dan is een volgende vergadering steeds stemgerechtigd. De beslissing moet dan worden bekrachtigd door de burgerlijke rechtbank.

Art. 13. De besluiten van de Algemene Vergadering worden genotuleerd door de secretaris die een verslag opmaakt en alle leden een exemplaar toestuurt. De verslagen worden bewaard en liggen voor belanghebbende derden ter inzage op de zetel van de vereniging.

TITEL V. -- De Raad van Bestuur

Art 13. De vereniging wordt bestuurd door de Raad van Bestuur die is samengesteld uit minstens 2 leden. De bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering en wel voor onbepaalde duur en oefenen hun bevoegdheden uit als college.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

,Voor, behouden + aan h`et

Belgisch Staatsblad

MOD 2.2

Luik B -- Vervolg

Art. 14. Ten minste twee derde van de leden van de Raad van Bestuur mag niet ouder zijn dan 65 jaar.

Art, 15 Elke bestuurder is vrij uit de Raad van Bestuur te stappen overeenkomstig de wet van 27 juni 1921. De ontslagnemende bestuurder richt hiervoor een schriftelijk verzoek aan de Raad.

Art. 16. De Raad van Bestuur zal jaarlijks de rekeningen en eventuele wijzigingen in de samenstelling van het bestuur of de Algemene Vergadering deponeren bij de griffie van de bevoegde rechtbank.

Art. 17. De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een penningmeester, een secretaris en een personeelsverantwoordelijke. Verschillende functies kunnen in dezelfde persoon aanwezig zijn.

Art. 17 bis. De Raad van Bestuur duidt elk jaar een artistiek leider aan voor de vereniging die bevoegd is voor alle inhoudelijke aspecten van artistieke aard. Het artistieke jaarprogramma wordt voorgesteld aan en dient te worden goedgekeurd door de Raad van Bestuur. Bij ontstentenis van een artistiek !eider combineert de voorzitter deze functie met zijn voorzitterschap.

Art 18 De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt de vereniging. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van deze die wettelijk voor de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. De Raad van Bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt de bezoldigingen. De Raad van Bestuur kan freelance medewerkers en personeelsleden voor tijdelijke opdrachten aantrekken in het kader van haar werking. De Raad van Bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig en nuttig acht. De Raad van Bestuur kan een afgevaardigd bestuurder of directeur benoemen die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en cie briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging tegenover de bankinstelling en alle andere instellingen,

TITEL VI.  Begrotingen, rekeningen

Art. 19. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot en met 31 december. Het eerste boekjaar loopt vanaf het moment van oprichting tot en met 31 december 2012. Het bestuur bereidt begrotingen en rekeningen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering. De Algemene Vergadering kan indien zij dit wenst een commissaris aanduiden ter controle van de rekeningen. Na goedkeuring van de rekeningen door de Algemene Vergadering verleent zij ontlasting aan de bestuurders voor de handelingen van het mandaat in het afgelopen boekjaar.

TITEL VIL -- Ontbinding, vereffening

Art. 20 ln geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebrek daaraan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid en vereffeningsvoorwaarden.

Art 21, in geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen voor een bestemming die wordt bepaald door de Algemene Vergadering. Bij voorkeur wordt het netto actief toegewezen aan één of meerdere rechtspersonen die zich inzetten voor de realisatie van een doelstelling die nauw aansluit bij de statutaire doelstelling van de vereniging.

Art 22. Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, blijven de wet van 27 juni 1921 en de wet van 2003 toepasselijk.

Art 23. De vzw wordt opgericht voor onbepaalde duur.

BIJZONDERE BEPALINGEN

Art. 20. Worden benoemd als bestuurders die aanvaarden:

Voorzitterschap en penningmeester, Barbara Vandecauter geboren te Tienen op 22 april 1981

Ondervoorzitter, Thomas Nagels geboren te Leuven op 1 februari 1980

Secretaris, Koen Apers geboren te Herentals op 4 oktober 1977

Gedelegeerd bestuurder met bevoegdheid tegenover derden, Barbara Vandecauter

Zij zijn eveneens aangesteld tot gevolmachtigden gelast met het dagelijks bestuur in het bijzonder gemachtigd voor alle rechtshandelingen tegenover de Posterijen, tegenover het Bestuur der Postcheques en tegenover banken en spaarbanken.

3. Benoemingen

Worden benoemd als bestuurders die aanvaarden:

Voorzitterschap en penningmeester, Barbara Vandecauter geboren ie Tienen op 22 april 1981

Ondervoorzitter, Thomas Nagels geboren te Leuven op 1 februari 1980

Secretaris, Koen Apers geboren te Herentals op 4 oktober 1977

Gedelegeerd bestuurder met bevoegdheid tegenover derden, Barbara Vandecauter

Zij zijn eveneens aangesteld tot gevolmachtigden gelast met het dagelijks bestuur in het bijzonder gemachtigd voor alle rechtshandelingen tegenover de Posterijen, tegenover het Bestuur der Postcheques en tegenover banken en spaarbanken.

getekend:

Barbara Vandecauter geboren te Tienen op 22 april 1981

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van oe instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevcage de vereniging stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam een handtekening

Coordonnées
AMPERSAND

Adresse
TIEN-GEBODENSTEEG 3 2060 ANTWERPEN 6

Code postal : 2060
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande