AMS BOOGKEERS

Association sans but lucratif


Dénomination : AMS BOOGKEERS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 634.906.471

Publication

18/08/2015
ÿþ ti'1;C 5e.: ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

i II

flh1I

119869*







Rechtbank van koophandel

Antwerpen

ALIG. 2015

afdeleieverpen

Ondernemingsnr : 0 0 3 4 9 0 6 71

Benaming :" 4

(voluit) AMS BOOGKEERS

(verkort)

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Sint-Jacobsmarkt 9-13

2000 Antwerpen

Onderwerp akte : OPRICHTING

Uittreksel afgeleverd vóár registratie om neer te leggen ter griffie van de Rechtbank van Koophandel te Antwerpen, afdeling Antwerpen.

Uit een onderhandse overeenkomst houdende oprichting van de vereniging zonder winstoogmerk op 7 augustus 2015, blijkt onder meer het volgende:

1. Stichters:

1/ De stichting van openbaar nut "Antwerp Management School", in het kort "AMS", rechtspersonenregister Antwerpen, afdeling Antwerpen 0899.382.713, met zetel te 2000 Antwerpen, Sint-Jacobsmarkt. (hierna "Antwerp Management School";

2/ De heer LEYSEN Christian André Herwig, voorzitter van de raad van bestuur van "Antwerp Management School", geboren te Antwerpen (Wilrijk) op 4 augustus 1954, wonende te 2600 Antwerpen (Berchem), Filip Williotstraat 12;

3/ De heer MATTHYSSENS Paul Marc Hendrik Maria, decaan van "Antwerp Management School", geboren te Antwerpen (Wilrijk) op 19 juni 1955, wonende te 2900 Schoten, Alfons Servaislei 18 bus 10;

4/ De heer SUYKENS Jan Hendrik Maria Suzanna, lid van de raad van bestuur van "Antwerp Management School", geboren te Antwerpen (Wilrijk) op 3 augustus 1960, wonende te 2000 Antwerpen, Entrepotkaai 4 bus 61;

5/ De heer DE GEEST Wouter Joseph Marie Oscar, lid van de algemene raad van "Antwerp Management School", geboren te Gent op 28 augustus 1954, wonende te 2950 Kapellen, Rozenlaan 1,

2. Naam - Vomi : De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam "AMS BOOGKEERS".

3. Zetel: Haar zetel is gevestigd te Antwerpen, Sint-Jacobsmarkt 9-13.

4. Minimum aantal leden: Het aantal leden is niet beperkt maar het minimum is vastgesteld op drie. 5, Doel: De vereniging heeft tot onbaatzuchtig doel:

Het ondersteunen van de stichting van openbaar nut "Antwerp Management School", in het kort "AMS", met: RPR nummer 0899.382.713 (hierna "Antwerp Management School"), onder meer door de verwerving, de oprichting, de financiering en/of het beheer van gebouwen, lokalen en installaties dewelke ter beschikking zullen worden gesteld aan de "Antwerp Management School" of volgens diens wensen zullen worden beheerd/bestemd.

De vereniging kan haar doelstellingen realiseren zowel door het nemen van eigen initiatieven als door het: verlenen van ondersteuning aan initiatieven van leden of derden,

Zij mag aile handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel, met inbegrip van het verwerven, huren of anderszins in gebruik nemen van onroerende goederen, installaties en accommodaties.

Zij mag onroerende goederen of zakelijke rechten daarop verwerven, vervreemdën en deze in hypotheek stellen.

Zij mag deze onroerende goederen op enigerlei wijze ter beschikking stellen aan de "Antwerp Management School" en/of aan derden.

Zij mag schenkingen en legaten ontvangen, alle roerende en onroerende goederen die zij voor de, verwezenlijking van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen, ook onder bezwarende titel, en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

Zij mag tevens giften en schenkingen verlenen aan gelijkaardige verenigingen of stichtingen met. onbaatzuchtig doel.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOMOD 2.2

1 ee

4)

Voorbehouden aan aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

Zij-kan inzonderheid haar medewerking-verlenen man iedere activiteit die met haar doel overeenstemt alsook

deelnemen in iedere organisatie, vereniging, stichting of andere rechtspersoon met een gelijkaardig doel als het hare.

Zij kan alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot die verwezenlijking van haar maatschappelijk doel, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstelling van de vereniging.

6. Toetreding en uitsluiting van leden:

Worden als statutairlid beschouwd:

11 De "Antwerp Management School", die rechtens lid is,

21 Ambtshalve, de voorzitter van de raad van bestuur van de "Antwerp Management School" die rechtens lid is.

3/ Ambtshalve, de decaan van de "Antwerp Management School" die rechtens lid is.

4/ Zij die in de oprichtingsakte verschijnen als opricht(st)er, voor zover niet reeds in voorgaande punten

vermeld,

51 Ieder lid dat, na unaniem voorgesteld te zijn door de statutaire leden hiervoor vermeld onder punten 1, 2

en 3, toegelaten wordt als statutair lid bij eenvoudige meerderheid in de algemene vergadering.

Op de zetel wordt door de raad van bestuur een register van de statutaire leden gehouden.

7. Algemene vergadering:

al Samenstelling

De algemene vergadering wordt samengesteld uit alle statutaire leden.

b/ Bevoegdheden

Onder de bevoegdheid van de algemene vergadering valt:

1) de wijziging van de statuten;

2) de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3) de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

4) de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5) de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

6) de ontbinding van de vereniging;

7) de uitsluiting van een lid;

8) de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk; `

9) Alle beslissingen die enige wet of de statuten voorbehouden aan de algemene vergadering.

of Wiize van bijeenroeping

Ieder jaar wordt een algemene vergadering der statutaire leden gehouden die de jaarrekening van het afgelopen jaar, de begroting van het komende jaar en het beleid van de bestuurders goedkeurt.

De gewone algemene vergadering, ook jaarvergadering genoemd, heeft plaats de derde maandag van de maand april om zestien uur dertig; indien deze dag op een wettelijke feestdag valt dan zal de jaarvergadering plaatsvinden op de eerstvolgende werkdag, zelfde uur.

AI de statutaire leden der vereniging worden voor de algemene vergadering opgeroepen bij gewone brief, eenentwintig (21) dagen vóór de vergadering. De agenda zal bij oproepingsbrief gevoegd zijn.

De leden mogen zich laten vertegenwoordigen door een ander statutair lid, drager van een schriftelijke volmacht. Een lid mag drager zijn van meerdere volmachten.

De vergaderingen hebben plaats op de zetel van de vereniging of op de plaats aangeduid in de oproepingsberichten.

5, Raad van bestuur:

al Wze benoeming en ontslag van bestuurders:

De raad van bestuur bestaat uit ten minste drie personen. Als evenwel maar drie personen lid zijn van de . vereniging, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen. Het aantal bestuurders moet in elk geval altijd lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging.

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering uit de leden van de raad van bestuur of algemene raad in de "Antwerp Management School". De algemene vergadering zal, iedere keer dat het mandaat van een bestuurder een einde neemt, een nieuwe bestuurder in zijn/haar vervanging benoemen voor een duur van vier (4) jaar.

Het mandaat van bestuurder wordt in beginsel aangegaan voor vier (4) jaar met dien verstande dat het automatisch een einde neemt wanneer het mandaat van de desbetreffende bestuurder als lid van de raad van bestuur of algemene raad in de "Antwerp Management School" verstrijkt.

Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

Wanneer een rechtspersoon aangewezen wordt tot bestuurder, benoemt deze onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger die belast wordt met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de rechtspersoon. Deze laatste mag zijn vertegenwoordiger niet ontslaan zonder tegelijk een opvolger te benoemen. Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

De bestuurders vormen een college.

De raad kiest onder haar leden een voorzitter. Hij kan voor de eerste maal benoemd worden bij de oprichting. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt zijn functie waargenomen door de oudste bestuurder. Indien

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

één- of meerbestuurders- rechtspersonen zijn, zal de leeftijtvan-de vaste vertegenwoordiger-die de bestuurder

rechtspersoon vertegenwoordigt, determinerend zijn.

b1 Bevoegdheden:

De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide machten om de vereniging te beheren en te besturen en

haar te vertegenwoordigen in en buiten rechte. Alle bevoegdheden die de wet niet uitdrukkelijk verleent aan de

algemene vergadering, worden toegekend aan de raad van bestuur.

c1 Benoeming bestuurders en duur van hun mandaat:

De oprichters stellen aan tot bestuurders:

1/ De heer LEYSEN Christian, voornoemd;

2/ De heer MATTHYSSENS Paul, voornoemd;

3/ De heer SUYKENS Jan, voornoemd.

De duur van hun mandaat zal in beginsel gelijk zijn aan maximum vier (4) jaar, met dien verstande dat het

mandaat van een bestuurder automatisch een einde neemt .wanneer het mandaat van de desbetreffende

bestuurder als lid van de raad van bestuur of algemene raad in de "Antwerp Management School", verstrijkt.

9. Externe vertegenwoordiging: De vereniging wordt jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder

vertegenwoordigd door twee bestuurders samen handelend.

10_ Commissarissen: Geen

12. Bestemming vermogen bij ontbinding: Bij ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering een vereffenaar aan en bepaalt de bestemming die aan het netto-actief van het maatschappelijk bezit zal worden gegeven wat noodzakelijkerwijze een vereniging of stichting moet zijn met een analoog doel als de bij deze opgerichte.

Dit besluit hoort toe aan de algemene vergadering, met dien verstande dat de "Antwerp Management School" steeds haar veto kan stellen op de algemene vergadering. Bij ontstentenis van een goedgekeurd besluit van de algemene vergadering dienaangaande, zal het netto-actief toekomen aan de stichting van openbaar nut "Antwerp Management School".

13. Boekaar: Het boekjaar begint op 1 januari om te eindigen op 31 december. Het eerste boekjaar eindigt

op 31 december 2016.

Tegelijk hiermee neergelegd: afschrift akte.

VOOR UITTREKSEL (ondertekend)

MATTHYSSENS Paul SUYKENS Jan

Bestuurder Bestuurder

Op de laatste blz. van )suik Q vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
AMS BOOGKEERS

Adresse
SINT-JACOBSMARKT 9-13 2000 ANTWERPEN

Code postal : 2000
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande