ANGELIQUE

Association sans but lucratif


Dénomination : ANGELIQUE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 502.629.155

Publication

23/01/2013
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

HOOFDSTUK I. -- Benaming, zetel, duur, doel

Art. 1. De vereniging draagt de naam: "Angelique ". Deze naam moet steeds door de woorden vereniging zonder winstoogmerk of de afkorting  vzw worden voorafgegaan of gevolgd. Deze naam moet steeds op alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders, websites en andere stukken al dan niet in elektronische vorm uitgaande van de vereniging vermeld worden.

Art. 2. De vereniging heeft haar zetel te Appelkantstraat 18, 2530 Boechout en valt onder het gerechterlijk arrondissement Antwerpen. Alle stukken voorgeschreven door de VZW-wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel van het voornoemd gerechtelijk arrondissement. De Raad van Beheer heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen het Nederlands taalgebied en de nodige openbaarmakingsvereisten te vervullen.

Art. 3. par. 1. De vereniging heeft als doel, met uitsluiting van enig winstoogmerk, en in eerste instantie gericht op de inwoners van de provincie Antwerpen en bij uitbreiding op inwoners van Vlaanderen, alle activiteiten mogelijk te maken/te ontplooien die haar tot een organisatie maakt met een multidisciplinair karakter met de nadruk op de kunsten en gastronomie. Met als opdracht het bevorderen, propageren, produceren en organiseren van artistieke en gastronomische activiteiten met oog voor de tendensen en ontwikkelingen binnen de verschillende kunstdisciplines en gastronomie.

par. 2. Om dit doel te bereiken kan de vereniging volgende iniatieven nemen: het zoeken naar en het werven van financiële middelen voor de verwezelijking van de gestelde doelen; activiteiten in samenwerking met andere stichtingen en verenigingen opzetten; personeel in dienst nemen; de vereniging mag alle roerende en onroerende goederen die nodig zijn tot het vooropgestelde doel, bezitten, kopen, huren en verhuren, de vereniging mag aan andere stichtingen en ondernemingen van dergelijke aard deelnemen; op bijkomstige wijze, economische activiteiten uitoefenen, op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan de hoofddoelen.

Tijdens de stichtingsvergadering die plaats vond op 12 januari 2013 in Boechout verklaren de ondergetekenden,

Stienus Keersmaekers, wonende te Zilverenhoek 30, 2530 Boechout Timothy Vanoystaeyen, wonende te Mussenhoevelaan 32, 2530 Boechout Luc Dickens, wonende te Plantijn en Moretuslei 170, 2018 Antwerpen Wouter Keersmaekers, wonende te Appelkantstraat 18, 2530 Boechout Jan Scheidtweiler, wonende te Elsenborghlaan 35, 2650 Edegem Tom Adriaensen, Heuvelstraat 130, 2530 Boechout

bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921 zoals onder meer gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, de Wet van 16 januari 2003 en de Programmawetten van 22 december 2003 en 9 juli 2004 ( hierna genoemd  V&S-wet ).

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Angelique

België

Onderwerp akte : Oprichting

*13300516*

(afgekort) :

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

Zetel : Appelkantstraat 18

0502629155

2530

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Boechout

Griffie

Neergelegd

21-01-2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Art. 4. De vereniging wordt opgericht voor onbeperkte duur. Zij kan ten allen tijden ontbonden worden. HOOFDSTUK II.  Leden

Art. 5. Minstens drie vijfde van de leden moeten de Belgische nationaliteit bezitten of vreemdelingen zijn die in het bevolkingsregister staan ingeschreven en in België wonen.

Art. 6. Het aantal leden is onbeperkt maar moet tenminste drie bedragen. De ondergetekende oprichters zijn de eerste werkende leden. De vereniging telt werkende en niet-werkende leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de werkende leden. Werkende leden zijn diegenen die bij de oprichting deze statuten ondertekenen. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de werkende leden toepasselijk. De rechten en verplichtingen van de niet-werkende leden worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement.

Art. 7. Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de algemene vergadering als dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de raad van beheer. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de raad van beheer. Met de term "lid" in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de werkende leden.

Art. 8. De raad van beheer kan, onder door haar te bepalen voorwaarden, ook andere personen als ereleden, beschermleden, steunende of adviserende leden tot de vereniging toelaten. Deze worden beschouwd als niet-werkende leden. Hun rechten en plichten zijn vermeld in het huishoudelijk reglement.

Art. 9. De leden zijn niet verplicht tot een bijdrage.

Art. 10. Aan elk lid staat het vrij uit de vereniging te treden door het indienen van zijn ontslag per aangetekende brief aan de voorzitter van de raad van bestuur. De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering en met meerderheid van twee derde plus één van de stemmen uitgesproken worden.

HOOFDSTUK III. -- Raad van bestuur

Art. 11. De vereniging wordt bestuurd door een raad van beheer van tenminste twee leden die, al dan niet, lid zijn van de vereniging.

Art. 12. De beheerders worden benoemd voor onbepaalde duur. De leden van de raad van beheer worden benoemd door de algemene vergadering en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar. De leden van de raad van beheer oefenen hun mandaat kosteloos uit. Benoeming, herverkiezing, ontslag, aftreden en afzetting van de leden van de raad van beheer worden binnen de maand nadat hiertoe is besloten, ingediend bij het bestuur van

het Belgisch Staatsblad ter publicatie. Art. 13. Zo door vrijwillig ontslag, afzetting of voor welke reden dan ook, het aantal beheerders is teruggevallen, dan blijven de beheerders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

Art. 14. par. 1. De raad van beheer kiest uit zijn leden een voorzitter en een ondervoorzitter. De voorzitter van de raad van beheer is tevens voorzitter van de algemene vergadering.

par. 2. De raad van beheer vergadert minstens tweemaal per jaar en wordt samengeroepen door de voorzitter of door vier gewone leden. De oproeping gebeurt per brief of per e-mail, en bevat de agenda en moet drie werkdagen voor de vergadering aan de leden van de raad van beheer bezorgd zijn.

par. 3. De voorzitter zit de vergadering van de raad van beheer voor. Als de voorzitter afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter. Indien ook deze afwezig is, dan wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige beheerders.

Art. 15. par. 1. De raad van beheer vergadert geldig indien de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Elk lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Geen vertegenwoordiger mag echter beschikken over meer dan één volmacht. Alle besluiten worden genomen met een gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van degene die hem vervangt doorslaggevend.

par. 2. De raad van beheer kan één of meer gemandateerden aanstellen, niet noodzakelijk leden van de vereniging, belast met het dagelijks bestuur, onder meer beschikkend over de geldige handtekening tegenover het bestuur van postchecks, banken, spaarkassen en andere financiële instellingen. De gemandateerden zijn steeds verantwoording verschuldigd aan de raad van beheer.

Art. 16. Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten aan de algemene vergadering zijn toegewezen, worden uitgeoefend door de raad van beheer. Zo stelt de raad van beheer het huishoudelijk reglement op en keurt het de wijzigingen aan het reglement goed.

Art. 17. Tegenover derden is de vereniging geldig vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van twee personen. De personen die de vereniging op deze wijze kunnen verbinden zijn de voorzitter, de ondervoorzitter en de gemandateerden volgens artikel 15, par. 2.

HOOFDSTUK IV. -- Algemene vergadering

Art. 18. De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van beheer, Als de voorzitter afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter of door de oudste van de aanwezige beheerders. Elk lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Geen vertegenwoordiger mag echter beschikken over meer dan één volmacht.

Art. 19. par. 1. De algemene vergadering wordt bijeengeroepen ofwel door de voorzitter, telkens als het doel of belang van de vereniging dat vereist, ofwel indien één vijfde van de leden van de algemene vergadering er uitdrukkelijk om verzoekt. De bijeenroeping geschiedt per brief of email door de voorzitter, minstens vier dagen voor de vergadering met vermelding van de agenda.

par. 2. De algemene vergadering moet minstens eens per jaar worden samengeroepen voor het goedkeuren van rekeningen en begrotingen, zoals ze werden opgemaakt door de raad van beheer, en voor het (her)benoemen van de leden van de raad van beheer. Bij de uitnodiging met de agenda is de afrekening en het ontwerp van de begroting gevoegd. Goedkeuring van de rekeningen door de algemene vergadering geldt als ontlasting voor de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

beheerders.

Art. 20. De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor statutenwijziging, benoeming en afzetting van de beheerders, goedkeuring van begroting en rekeningen, vrijwillige ontbinding, uitsluiting van leden.

Art. 21. De algemene vergadering beslist bij vier vijfde meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, tenzij de wet in strengere bepalingen voorziet. De algemene vergadering vergadert geldig indien twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Art. 22. De leden ontvangen de verslagen van de vergaderingen van de raad van beheer en van de algemene vergadering. De verslagen worden opgenomen in een register dat voor de leden en de belanghebbende derden ter inzage ligt op de zetel van de vereniging. De verslagen worden getekend door de voorzitter en de secretaris. Verder dient bij een statutenwijziging artikel 8 van de wet van 2 mei 2002, zoals gewijzigd met de wet van 9 juli 2004, te worden nageleefd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

HOOFDSTUK V. -- Ontbinding, vereffening

Art. 23. par. 1. De algemene vergadering kan alleen dan de ontbinding van de vereniging uitspreken wanneer vier vijfde van haar leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Wordt aan die vereiste niet voldaan, dan kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden. Door deze wordt geldig beraadslaagd, ongeacht het aantal aanwezige leden. Een beslissing wordt aangenomen indien zij een meerderheid haalt van vier vijfde van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Elke beslissing betreffende de ontbinding, genomen door een vergadering waarop niet twee derde van de leden aanwezig zijn, moet door de burgerlijke rechtbank bekrachtigd worden.

par. 2. In geval van de ontbinding van de vereniging, benoemt de algemene vergadering één of meer vereffenaars, stelt hun bevoegdheden vast en beslist over de bestemming van het nettoactief. De bestemming vindt plaats ten voordele van een vereniging met gelijkaardig doel.

par. 3. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari van jaar n tot 31 december van jaar n.

De raad van beheer sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komend boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd.

Art. 24. Voor alles wat hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de wet van 2 mei 2002- zoals gewijzigd met de wet van 9 juli 2004 - en de gebruiken inzake verenigingen van overeenkomstige toepassing.

Stienus Keersmaekers, wonende te Zilverenhoek 30, 2530 Boechout, als voorzitter.

Timothy Vanoystaeyen, wonende te Mussenhoevelaan 32, 2530 Boechout, als penningmeester.

Luc Dickens, wonende te Plantijn en Moretuslei 170, 2018 Antwerpen, als secretaris.

Opgemaakt in Boechout, in twee originele exemplaren en met eenparigheid van stemmen aanvaard op de stichtingsvergadering gehouden op 12 januari 2013.

De algemene vergadering heeft overeenkomstig de statuten tot beheerders benoemd. Eveneens volmachtigt de raad van beheer ingevolge artikel 15 van de statuten, volgende personen om geldige handtekeningen te dragen (o.a. tegenover het bestuur der postchecks, banken, spaarkassen en andere instellingen):

Coordonnées
ANGELIQUE

Adresse
APPELKANTSTRAAT 18 2530 BOECHOUT

Code postal : 2530
Localité : BOECHOUT
Commune : BOECHOUT
Province : Anvers
Région : Région flamande