ANGELMANSYNDROOM BELGIE

Association sans but lucratif


Dénomination : ANGELMANSYNDROOM BELGIE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 843.519.522

Publication

19/03/2014
ÿþIn de billagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Neergelegd ter griffio van do RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

0 5 MAART 2014

TURNHOUT GUieGriffier,

IN111VNII'~~II~IV9~~VIRI~

<1906397

Benaming : Angelmansyndroom België

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Kapelleberg 23, 2430 Bindhout Laakdal

Ondernemingsnr :

Voorwerp akte : Bestuurders: benoeming en beeindiging

Op 11 februari 2014 beslist de algemene vergadering met unanimiteit te benoemen als bestuurder voor een

termijn van drie jaar:

--Anja Boirts, Straterveld 16 te 3583 Beringen (Paal), geboren op 19/06/1978 te Diest

Nina Greveraars Peter Sel

Bestuurder Bestuurder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

--

Op de raatste blz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

14/05/2013
ÿþr i , = In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

i i







31aRrgplogd ter griffie van de RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

02MEI 2013

TURNHOUT

,,_ ~ Qfi rlffier,

Benaming : Angelmansyndroom België

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Kapelleberg 23, 2430 Eindhout Laakdal

Ondernemingsnr

Voorwerp akte : Bestuurders: benoeming en beeindiging

Op 26 februari 2013 beslist de algemene vergadering met unanimiteit te benoemen als bestuurders voor

een termijn van vier jaar:

"-Hilde Giezek, Swertmolenstraat 39 te 3020 Herent, geboren op 11 januari 1971 te Maaseik

-Sandra Deferm, Diepenpoelstraat 11 te 3454 Rummen geboren op 29 juni 1972 te Koersel

Verder heeft volgende bestuurder haar ontslag ingediend:

Kaat Maes, wonende te Koningin Elisabethlei 34, 2430 Turnhout, geboren op 11/03/1980 te Turnhout

- De algemene vergadering neemt akte van de beëindiging van dit mandaat als bestuurder.

Nina Greveraars Peter Sel

Bestuurder Bestuurder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

22/02/2012
ÿþIn de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie var dP akt" P

NEERGELEGD

GRIFFIE RECHTBANK OAN

stOor- 1111111111111111111111 0 9 FEB. 2012

beIº%oudEn aan het  Bcictisch ~- u.=~" «t_bl~" d *12043602*

KOOPHANDEL TURNHOUT

De griffier



Benaming : Angelmansyndroom België

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel . Kapelleberg 23, 2430 Eindhout Laakdal

Ondernemingsnr - oeti 3 - 519 " SL Z

Voorwerp zakte : Stichting nieuwe vzw en benoeming bestuurders

GECOORD1NEERDE STATUTEN

Angelmansyndroom België VZW ondernemingsnummer

Kapelleberg 23, 2430 Eindhout

Tussen ondergetekenden,

Nina Greveraars, wonende te Kapelleberg 23, 2430 Eindhout, geboren op 15/01/1972 te Duffel

Keat Maes, wonende te Koningin Elisabethlei 34, 2430 Turnhout, geboren op 11/03/1980 te Turnhout

Tom Schaak, wonende te Koningin Elisabethlei 34, 2430 Turnhout, geboren op 11/02/1981 te Turnhout

Peter Sel, wonende te Kapelleberg 23, 2430 Eindhout, geboren op 18/07/1968 te Duffel

allen meerderjarig en van Belgische nationaliteit, wordt overeengekomen een vereniging zonder:

winstoogmerk op te richten, waarvan de statuten als volgt luiden :

TITEL I: Naam, zetel, doel duur

Artikel 1: De vereniging draagt de naam: "Angelmansyndroom België", vereniging zonder winstoogmerk. Artikel 2: De vereniging is gevestigd te 2430 Eindhout, Kapelleberg 23. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Turnhout.

De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen het Nederlands taalgebied en de nodige openbaarmakingsvereisten te vervullen.

Artikel 3: De vereniging heeft tot doel enerzijds het informeren van ouders en hulpverleners van personen met het angelmansyndroom en anderzijds het nemen van initiatieven (zowel op wettelijk als logistiek vlak) met het oog op de ondersteuning,samenbrengen en verbetering van de situatie van voornoemde personen.

De vereniging kan alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van dit doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen.

De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven is bepaald onder meer eigendommen of zakelijke rechten verwerven, huren, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten afsluiten, fondsen. inzamelen, kortom alle activiteiten die haar doel rechtvaardigen, uitoefenen of laten uitoefenen.

Artikel 4 : De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL Ik Leden

Artikel 5: Het aantal leden van de vereniging is onbeperkt, doch moet tenminste drie bedragen. De vereniging bestaat uit wettelijke en toegetreden leden: alleen de wettelijke leden hebben stemrecht in de algemene vergadering. De ondergetekenden die deze vereniging oprichten zijn de eerste wettelijke leden,

Artikel 6: Ais wettelijk lid kan tot de vereniging toetreden ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon, die door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvaard.

Verzoeken om toetreding dienen uitsluitend schriftelijk aan de raad van bestuur te worden gericht, onder vermelding van naam, voornamen, en adres of indien het een rechtspersoon betreft naam, rechtsvorm en adres van de maatschappelijke zetel van de verzoeker en onder vermelding van de elementen waarom de verzoeker meent in aanmerking te komen als lid of toetredend lid.

Artikel 7: De raad van bestuur kan ook personen die de vereniging willen helpen bij het bereiken van haar doel, toelaten als toegetreden lid. Toegetreden leden hebben geen stemrecht op de algemene vergadering.

Artikel 8: De raad van bestuur kan ook personen die de vereniging willen helpen bij het bereiken van haar doel, toelaten als steunend lid, Deze worden beschouwd als toegetreden leden. Ieder die de doelstellingen en; actievormen van de vereniging onderschrijft en daarnaast ook het jaarlijkse lidgeld betaald, is steunend lid van de vereniging.

Op de laatste blz. van Luik B vernielden : Repto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging ot stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

1.>

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 9: Het jaarlijks lidgeld is vastgesteld op maximum 50¬ . Dit bedrag wordt jaarlijks bij het begin van het boekjaar geïndexeerd op basis van de index van de consumptieprijzen. De nieuw index is deze van de maand december, voorafgaand aan de aanpassing. Het jaarlijks lidgeld wordt bepaald door de raad van bestuur.

Artikel 10: Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden door middel van een aangetekend schrijven gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur. Wordt eveneens als uittredend lid beschouwd het lid dat drie achtereenvolgende algemene vergaderingen zonder verwittiging afwezig is. Het uitsluiten van leden kan enkel door de algemene vergadering en met een meerderheid van twee derde van de stemmen.

TITEL lll: Raad van bestuur, dagelijks bestuur

Artikel 11: De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur die bestaat uit tenminste drie bestuurders. Als evenwel maar drie personen lid zijn van de vereniging, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen. Het aantal bestuurders moet in elk geval altijd lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging,.

Zij oefenen hun mandaat onbezoldigd uit. Zij worden benoemd door de algemene vergadering en dit voor een periode van vijf jaar. De uittredende bestuurders kunnen zich opnieuw kandidaat stellen. De bestuurders zijn te allen tijde door de algemene vergadering afzetbaar.

Artikel 12: De raad van bestuur kiest uit haar leden een voorzitter en kan uit haar leden een ondervoorzitter, secretaris en penningmeester kiezen. Deze vormen het dagelijks bestuur. De voorzitter van het dagelijks bestuur is de voorzitter van de bestuurraad. De raad van bestuur kan later nog twee bestuurders aanduiden zodat het dagelijks bestuur uit maximaal zes leden mag bestaan.

Artikel 13: De raad van bestuur vergadert zo vaak als hij dit nodig acht of op verzoek van de voorzitter of van één derde van de bestuurders. De voorzitter of bij zijn afwezigheid de ondervoorzitter zitten de vergadering voor. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of bij zijn afwezigheid de ondervoorzitter, beslissend. Zij kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is.

Artikel 14: §1 De raad van bestuur handelt als college

§2. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

1-tij treedt op als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al of niet aanwenden van rechtsmiddelen. De raad kan alle handelingen van bestuur verrichten en bovendien alle daden van beschikking stellen met inbegrip van onder meer, het vervreemden, zelfs of niet van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren zelfs met beding van dadelijke uitwinning, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het opheffen van hypotheken,..,

Artikel 15: De raad van bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid of zijn verantwoordelijkheid, overdragen aan een dagelijks bestuur, aan één of meerdere van de bestuurders of zelfs aan een andere persoon, al dan niet lid van de vereniging. De duur waarvoor deze bevoegdheidsdelegatie plaatsgrijpt kan niet langer zijn dan vier jaar en het mandaat kan ten alle tijde met onmiddellijk ingang worden ingetrokken door de raad van bestuur. Wanneer meer dan één persoon met het dagelijks bestuur wordt belast, wordt de vereniging in al haar handelingen van het dagelijks bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd door één persoon belast met het dagelijks bestuur, die geen bewijs van een voorafgaand besluit onder hen moet leveren.

De raad van bestuur bepaalt het huishoudelijk reglement.

Artikel 16: De akten die de vereniging binden, worden rechtsgeldig ondertekend door de voorzitter of bij zijn onbeschikbaarheid de penningmeester of secretaris. Voor het verwerven van eigendommen of zakelijke rechten, huren, verhuren en personeel aanwerven is een bijzondere machtiging van de raad van bestuur vereist.

TITEL IV: Algemene vergadering.

Artikel 17: De algemene vergadering is samengesteld uit alle wettelijke leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij zijn afwezigheid de penningmeester of secretaris. Een lid kan zicht door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen per volmacht, Ieder lid kan drager zijn van maximaal één volmacht.

Artikel 18: §1. De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist.

Zij moet ten minste een maal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar, op een datum door de raad van bestuur te bepalen die voor 30 juni van dat jaar valt.

§2. De raad van bestuur is bovendien verplicht, wanneer één vijfde van de leden daarom verzoekt, een buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen.

§3, De uitnodigingen tot de algemene vergadering moeten, om geldig te zijn, ondertekend zijn door een bestuurder. Alle wettelijke leden worden uitgenodigd bij gewone brief of e-mail ten minste acht dagen voor de algemene vergadering.

§4. De oproeping, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur.

Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door ten minste één twintigste van de wettelijke leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld.

Artikel 19: Tot de uitsluitende bevoegdheid van de algemene vergadering behoren

"00f-ch ~J ï het Belgisch ;átûa:.sblad

--~ ~--

Lui=t e - `le= Boy

-De goedkeuring van de rekeningen en begrotingen;

- Het benoemen en ontslaan van de bestuurders en commissarissen;

Het wijzigen van de statuten;

Het uitsluiten van de leden;

het ontbinden van de vereniging.

- de kwijting aan de bestuurders

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

- alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen

Artikel 20: Behoudens wettelijke of statutaire uitzonderingen worden alle besluiten met gewone meerderheid

van stemmen genomen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend.

Artikel 21: Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter of

een bestuurder, en opgenomen worden in een register.

Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter, de secretaris of een bestuurder.

Leden, alsook derden, die van een belang doen blijken, hebben recht op inzage en/of afschrift van de

notulen te vragen,

TITEL V : ontbinding

Artikel 22: Behoudens de gevallen door de wet bepaald, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningsvoorwaarden. De activa, na aanzuivering van de schulden, worden overgedragen aan een vereniging dewelke een gelijkaardig doel nastreeft. De algemene vergadering die tot de ontbinding besluit zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningssaldo wordt overgedragen.

TITEL VI : Begrotingen, rekeningen, controle

Artikel 23: §1 Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

§2 De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en Legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de algemene vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders.

§3 De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de vzw-wet vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de Rechtbank van Koophandel, of indien de wet dit vereist bij de Nationale Bank van België.

TITEL VII : Eindbeschikking

Artikel 24: Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, zijn de vzw wet en de besluiten genomen in toepassing, alsook de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken ter zake.

Dit wordt aldus afgesproken tussen deze ondertekenden op 02/01/2012 te Eindhout

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/02/2012

Nina Greveraars Kaat Maes Stichtend lidStichtend lid Peter Sel Stichtend lid Tom Schaek

Stichtend lid

De stichtende reden beslissen - bijeengekomen op 02 januari 2012 - verder te benoemen als bestuurders

voor een termijn van vijf jaar:

Nina Greveraars, wonende te Kapelleberg 23, 2430 Eindhout, geboren op 15/01/1972 te Duffel

Kaat Maes, wonende te Koningin Elisabethlei 34, 2430 Turnhout, geboren op 11/03/1980 te Turnhout

Peter Sel, wonende te Kapelleberg 23, 2430 Eindhout, geboren op 18/07/1968 te Duffel

De vergadering keurt de benoemingen met unanimiteit goed.

Dit is de volledige samenstelling van de raad van bestuur,

Nina Greveraars Kaat Maes Peter Sel Tom Schaek

Stichtend lid Stichtend lid Stichtend lid Stichtend lid

Op de laatste blz, von Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ANGELMANSYNDROOM BELGIE

Adresse
KAPELLEBERG 23 2430 EINDHOUT

Code postal : 2430
Localité : Eindhout
Commune : LAAKDAL
Province : Anvers
Région : Région flamande